Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Τώρα ξέρουμε ποιος θα κάνει τις μεταγραφές…!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης
Ότι αυτή η σεζόν θα ήταν ένας εφιάλτης, είχε φανεί από καιρό. Η πλήρης κατάρρευση έβγαζε μάτια, δεν άφηνε κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για ανάκαμψη.

Το δράμα του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε στην Τρίπολη. Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας, έλαβε τέλος.

Το ζητούμενο πια δεν είναι τι έγινε… χθες. Παρά το γεγονός ότι για να προχωρήσεις με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στο μέλλον, πρέπει να ξέρεις τι έκανες λάθος στο παρελθόν, στον ΠΑΟΚ ακόμη αναρωτιούνται όλοι ποιος έκανε τον προγραμματισμό πέρσι το καλοκαίρι, ποιος έκανε τις μεταγραφές, αν ήταν ο Αναστασιάδης που έφταιγε, ο Βρύζας ή ο Σαββίδης.

Κι αυτή η θολούρα, βέβαια, δείχνει πώς ήταν ο ΠΑΟΚ την προηγούμενη τριετία, τι σύγχυση επικρατούσε στην ομάδα, πόσο μπερδεμένα ήταν όλα, χωρίς να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι, ξεκάθαρες αρμοδιότητες.

Από χθες, υποτίθεται, πως όλα αυτά τελείωσαν. Λέω… υποτίθεται, διότι θα μου επιτρέψετε να δω πρώτα τα πεπραγμένα του Φρανκ Αρνεσεν και μετά να κρίνω.

Σε ό,τι με αφορά, λευκή επιταγή δεν δίνω σε κανέναν, ούτε έχω τυφλή εμπιστοσύνη στον οποιονδήποτε.

Επιμένω, όμως, ότι με το που έρχεται ο έλεγχος της κατάστασης στα χέρια του Δανού, όλα όσα συνέβαιναν τα τρία προηγούμενα χρόνια θα πρέπει να τελειώσουν. Διότι τι να τον κάνω εγώ τον αθλητικό διευθυντή παγκόσμιας φήμης, αν δεν έχει τα κλειδιά του μαγαζιού; Τι να τον κάνω αν αυτός αποφασίζει ότι θα είναι ο… τάδε προπονητής της ομάδας και τον καλεί στο τηλέφωνο ο Σαββίδης για να του ανακοινώσει πως είναι ο… δείνα προπονητής του ΠΑΟΚ.

Τι να τον κάνω εγώ τον Αρνεσεν αν δεν έχει αυτός τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές, αν δεν είναι αυτός που αποφασίζει τι στυλ ποδόσφαιρο θα παίξει η ομάδα και ποιος είναι ο ενδεδειγμένος προπονητής για να το εφαρμόσει.

Τι να τον κάνω εγώ τον Αρνεσεν αν περάσουν μερικοί μήνες και αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε πάλι αν αυτός έκανε τις μεταγραφές ή κάποιος άλλος.

Με αυτό το μοντέλο λειτουργίας που αποφάσισε να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ, δεν θα πρέπει να έχουμε αμφιβολίες. Θα πρέπει να είμαστε κατηγορηματικοί στην –μακάρι να μην χρειαστεί- απόδοση ευθυνών, αν είναι αποτυχημένες οι μεταγραφές –και να τις χρεώσουμε στον Αρνεσεν. Ή, να χρεώσουμε στον Δανό την –ενδεχομένως- αποτυχημένη επιλογή προπονητή.

Θέλω να πω, δηλαδή, ότι θα πρέπει, επιτέλους, τα αποτελέσματα της δουλειάς των στελεχών του ΠΑΟΚ να είναι μετρήσιμα. Όπως γίνεται σε όλες τις εταιρείες. Δεν γίνεται οι επιλογές των στελεχών να είναι λανθασμένες και τα στελέχη να εξακολουθούν να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του ιδιοκτήτη. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό το πράγμα.

Κι ας μην βιαστεί κάποιος να με χαρακτηρίσει «ανθρωποφάγο», διότι δεν είμαι. Απλά, όταν πληρώνεις για να έχεις τους καλύτερους στο είδος τους, είναι παράλογο να μην ζητάς αποτελέσματα από αυτούς. Όπως, επίσης, είναι παράλογο να μπλέκεσαι στα πόδια τους και να μην τους αφήνεις να κάνουν τη δουλειά τους όπως αυτοί ξέρουν.

Αρα, ή ο ΠΑΟΚ θα αφήσει τον Αρνεσεν να δουλέψει όπως αυτός ξέρει και θα τον αξιολογήσει –μαζί με τον προπονητή που θα διαλέξει- του χρόνου τέτοιον καιρό, ή αλλιώς θα κάνει μία από τα ίδια… 


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: