Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Σουάρες:«Ελπίζω να μην με πουλήσουν»

Σουάρες:«Ελπίζω να μην με πουλήσουν»

Μπορεί η συμπεριφορά του εντός γηπέδου να μην είναι αψεγάδιαστη, ωστόσο ο Λουίς Σουάρες θέλει να παραμείνει στην Λίβερπουλ, για αρκετό καιρό ακόμα, όπως είπε μεταξύ άλλων στο site της ομάδας.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός, δήλωσε πως η ζωή του στην Αγγλία είναι πολύ καλή και θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται εκεί, για πολλά χρόνια. Ωστόσο, φήμες θέλουν την Λίβερπουλ να ψάχνει ομάδα για να τον πουλήσει. Γι’ αυτό ο 25χρονος τόνισε: «Έχω μιλήσει με ανθρώπους του συλλόγου και ξέρουν πως θέλω να μείνω. Νιώθω πολύ χαρούμενος εδώ».

Παράλληλα, συμπλήρωσε:«Κανείς από τους ανθρώπους της ομάδας, δεν μου έχει πει πως θέλει να με πουλήσει. Μου μένουν μερικά χρόνια καλού ποδοσφαίρου και θα ήθελα να τα περάσω στην Λίβερπουλ». 

πηγή: sportfm.gr

Στις 14/4 ο ημιτελικός της Λίβερπουλ!!

Στις 14/4 ο ημιτελικός της Λίβερπουλ
Τελικά η επιθυμία της Λίβερπουλ να μην αγωνιστεί ανήμερα της επετείου του «Χίλσμπορο» έγινε πραγματικότητα, με την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να ορίζει για το Σάββατο 14 Απριλίου τον ημιτελικό των «κόκκινων» με το νικητή του ζευγαριού Σάντερλαντ-Έβερτον για το αγγλικό Κύπελλο.

Ως εκ τούτου ο δεύτερος ημιτελικός, μεταξύ της Τσέλσι και μίας εκ των Τότεναμ ή Μπόλτον, θα διεξαχθεί την Κυριακή 15/4.

Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ δια στόματος Κένι Νταλγκλίς έκανε γνωστή την πρόθεσή του να μην αγωνιστεί τη συγκεκριμένη ημερομηνία, κάτι που σεβάστηκε η FA, ορίζοντας το παιχνίδι της Λίβερπουλ στο «Γουέμπλεϊ» το Σάββατο 14 Απριλίου.

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες των δύο ημιτελικών:

Σάββατο 14 Απριλίου

Λίβερπουλ-Σάντερλαντ ή Έβερτον

Κυριακή 15 Απριλίου

Τότεναμ ή Μπόλτον-Τσέλσι

Πηγή: England365.gr

Καπετάνος: «Πάμε για την υπέρβαση»

Καπετάνος: «Πάμε για την υπέρβαση»
Αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους για την είσοδο στα πλέι οφ, είναι στον Άρη, όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Καπετάνος.

Ο Έλληνας μέσος αναφέρθηκε στο κακό ξεκίνημα που κόστισε, την συνδρομή του Μανουέλ Μασάδο στην αλλαγή της ψυχολογίας, την βαθμολογική αντεπίθεση των «κίτρινων» και την εικόνα του πρωταθλήματος.


Οι δηλώσεις του Κώστα Καπετάνου στην εκπομπή Insiders και τον Βασίλη Σαμπράκο:

Για το κακό ξεκίνημα στην Σούπερ Λίγκα: «Η ομάδα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είχαμε παιχνίδια στα πόδια μας, λόγω των… ομάδων Α και Β, άρα ούτε και ρυθμό. Κατά συνέπεια χάσαμε βαθμούς, εντός κι εκτός έδρας. Από τον Ιανουάριο, όταν και βρήκαμε ρυθμό, μπήκαμε στο δρόμο των επιτυχιών. Αυτή είναι η εικόνα μας».

Για τον Μανουέλ Μασάδο: «Μας έχει δώσει πολύ καλή ψυχολογία. Ζητάει από κάθε παίκτη αυτό που μπορεί να δώσει και προσπαθεί να τους εκμεταλλεύεται όλους. Έτσι έχει αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια».

Για τον στόχο των πλέι οφ: «Τους τελευταίος δύο μήνες, έχουμε πολύ καλή εικόνα και θετικά αποτελέσματα, θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε την είσοδο στα πλέι οφ. Δεν εξαρτάται από μας, αλλά θα προσπαθήσουμε για την υπέρβαση, το ακατόρθωτο, για να ανταμειφθούμε».

Για την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος: «Είναι καλύτερο από το περσινό, καθώς υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Ο Ατρόμητος βρίσκεται στην 3η θέση, ο Αστέρας Τρίπολης στην 6η, ενώ γίνεται μεγάλη μάχη για την παραμονή. Η κορυφή μετά και το χθεσινό ντέρμπι έχει κριθεί. Ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός διέθετε την καλύτερη ομάδα, με πολύ δυνατό ρόστερ και καλό προπονητή που έκανε σωστή διαχείρισή του».

«Δεν είναι κακό, ο Παπαλουκάς μεταφράζει»!

«Δεν είναι κακό, ο Παπαλουκάς μεταφράζει»!
Ο Κιθ Λάνγκφορντ της Μακάμπι είναι λάτρης του twitter.

Είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε για τα καλά, στην επίσκεψή-μυστήριο, που είχε κάνει στην Ελλάδα πριν από περίπου ένα χρόνο.

Όταν ήταν παίκτης της Χίμκι.

Τότε είχε αναφερθεί πώς ήρθε στην Αθήνα για να υπογράψει σε ελληνική ομάδα με τον παίκτη να αναρτά στο twitter ορισμένες φωτογραφίες του από το ξενοδοχείο, που διέμενε. Ο χρόνος έδειξε πως κάτι τέτοιο δεν ήταν αλήθεια, αφού έμεινε στην Χίμκι (ώσπου φέτος μεσούσης της περιόδου πήρε τον δρόμο για την Μακάμπι).

Ο Λάνγκφορντ, που αύριο θα τεθεί αντίπαλος του Παναθηναϊκού, επανήλθε στην καθημερινότητά μας μέσω του twitter, Τον… προκάλεσε ένας από τους φίλους του, όταν του πόσταρε την συνέντευξη, που έδωσε χθες και δημοσιεύτηκε σήμερα στην SportDay:

«Δεν καταλαβαίνω ελληνικά, αλλά δεν μπορεί να είναι κάτι κακό. Δεν είναι, έχω τον Παπαλουκά να μεταφράζει…» απάντησε ο αριστερόχειρας γκαρντ.

πηγή: sportfm.gr

Σαρρής: «Συγχαρητήρια στον Κάκο»

Σαρρής: «Συγχαρητήρια στον Κάκο»
Συγχαρητήρια στον Τάσο Κάκο για την προσπάθεια που κατέβαλε στο χθεσινό ντέρμπι αλλά και την απόφαση του να διακόψει το ματς, έδωσε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Γιώργος Σαρρής. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ τόνισε στην εκπομπή «Ιnsiders» πως ο διαιτητής διαχειρίστηκε την κατάσταση όσο καλύτερα γινόταν ενώ το ίδιο είπε και για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σαρρής στον Βασίλη Σαμπράκο:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το ματς. Πρέπει να συγχαρούμε τον διαιτητή αλλά και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που προσπάθησαν να σώσουν ότι μπορούν από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως αυτό είναι κυρίως θέμα χαρακτήρα γιατί υπάρχουν κάποιοι που δεν μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Ευτυχώς, στο χθεσινό ντέρμπι ο συγκεκριμένος διαιτητής κατάφερε να φέρει εις πέρας το έργο του.

Η διακοπή των ματς δεν είναι λύση αλλά η χθεσινή περίπτωση είναι ακραία. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από όλους για να συνεχιστεί το ματς, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς και έπρεπε να διακοπεί. Αυτά που βιώνουμε και θα βιώσουμε στο ποδόσφαιρο φέτος είναι μια εικόνα από το τι ζει η Ελλάδα σαν κράτος.

Πιστεύω πως πρέπει να καθίσουν όλοι και να τα δουν τα πράγματα σε άλλη βάση, και κυρίως όχι οπαδικά. Χωρίς να υπαινίσσομαι τίποτα, όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν και για να γίνει αυτό χρειάζεται βοήθεια από παντού, και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα που συζητάμε τι έγινε στο ντέρμπι, όλοι λέμε «καλύτερα να είχε αναβληθεί». Αν όμως είχε αναβληθεί θα λέγαμε άλλα.

Δεν λύνονται αυτά τα προβλήματα μέσα σε μια μέρα αλλά αν ληφθούν κάποια απαραίτητα μέτρα, θα λυθούν. Παλιά λέγαμε πως τα σφυρίγματα των διαιτητών φέρνουν εντάσεις, τώρα όμως δεν γίνονται αυτά. Λάθη φυσικά και γίνονται αλλά πλέον δεν υπάρχουν τόσο κακές διαιτησίες και ειδικά στα ντέρμπι.

Στην διαιτησία γίνεται εδώ και μερικά χρόνια καλή δουλειά. Αν συνεχίσουμε έτσι, του χρόνου θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Πιστεύω πως ο κόσμος αρχίζει και εμπιστεύεται τους διαιτητές. Από την αρχή της σεζόν υπάρχει οδηγία σε ποιες περιπτώσεις θα διακόψει το ματς ένας διαιτητής και χθες εφάρμοσε απόλυτα τον κανονισμό».

Θα φρίξετε μόλις διαβάσετε ποιός είναι και τι έχει κάνει ο Πολ Τόμσεν!!

Διαλύει την Ελλάδα ο Πολ Τόμσεν και ουδείς τον συλλαμβάνει

Το Βιογραφικό του.....

- Από που λαμβάνει εντολές;
- Τι έκανε σε άλλες χώρες και γιατί ο Πούτιν απείλησε με διεθνές ένταλμα σύλληψης των κερδοσκόπων!

Ο Πολ Τόμσεν θα μείνει στην ιστορία ως ο αδίστακτος ανθρωπάκος που διέλυσε συθέμελα την Ευρωπαϊκή Ενωση! Από πειθήνιο εκτελεστικό όργανο της Μέρκελ και του ΔΝΤ, εξελίσσεται σε υπηρέτη αλλότριων συμφερόντων και αποτελεί στην ουσία τον οικονομικό δολοφόνο και πράκτορα των hedge funds!...


Το μοναδικό του πιστεύω; η δύναμη του χρήματος!
Δυστυχώς, οι Ελληνικές Αρχές συνδιαλέγονται με αυτόν τον απίστευτο τύπο, που έχει διαπράξει σωρεία εγκληματικών πράξεων κατά της ανθρωπότητας!
Ηρθε εδώ με το πρόσχημα ότι αποτελεί τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στις διαπραγματεύσεις για το πρώτο δάνειο, και η φράση που χαρακτηρίζει την καριέρα του είναι μία και μοναδική : «Οπου πατάει δεν φυτρώνει χορτάρι» !
Ο 55χρονος σήμερα Πολ Τόμσεν, είναι Δανός, που εργάζεται στο ΔΝΤ και με νόμο ... αποτελεί τον άνθρωπο που ΔΕΝ πλήρωσε ποτέ ένα ευρώ σε φόρους! Η δουλειά του είναι βλέπετε, να πληρώνουν οι λαοί τα σπασμένα των πολιτικών, αλλά αυτός ποτέ!!
Από την Ανοιξη του 2010, ζητούσα μετ επιτάσεως, από την Ελληνική Κυβέρνηση, να ζητήσει την αντικατάσταση του Πολ Τόμσεν, για ένα απλό λόγο! Σε όλο τον πλανήτη τον κατηγορούσαν από το 1990 , ως τον ... στυγνότερο «οικονομικό δολοφόνο» που είχε εξευτελίσει όπου πήγε, όχι μόνο τους λαούς, αλλά κυρίως το ίδιο το ΔΝΤ ως οργανισμό, βάζοντας το σε περιπέτειες και καταφέρνοντας να το απομονώσει διεθνώς, μιας και κατόρθωσε με όσα έκανε να βάλει ταμπέλα στο ΔΝΤ ως «Διεθνούς Τοκογλύφου»!
Αρχικά, ο ρόλος του ήταν να βάλει χέρι στον Ιδιωτικό τομέα, κάτι που η Ε.Ε. με τον δικό της εκπρόσωπο δεν μπορούσε να το κάνει, λόγω του ότι το απαγορεύει η καταστατική της συνθήκη! Δυστυχώς όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό!
Ο κρυόκολος Δανός με το ειρωνικό χαμόγελο, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία των ηγετών της Ευρώπης να συνεννοηθούν μεταξύ τους, και πολύ γρήγορα εξελίχτηκε σε αφεντικό της Τρόικας, που δεν μιλούσε μόνο με το ΔΝΤ και τον Στρο Σκαν, αλλά με την ίδια την Μέρκελ!
Εφτασε σε σημείο να πληρώνει ο Δημήτρης Ρέππας και ο Ντίνος Ρόβλιας ως υπουργοί τα ροφήματά του, με ποσά των 1000 Ευρώ! Εμείς οι Ελληνες λοιπόν, πληρώναμε τα τσαγάκια του κ. Τόμσεν λες και ήταν χρυσός !
Σήμερα, αποτελεί στην ουσία τον, αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, σύμφωνα με το οργανόγραμμά του, εντάσσεται στη μισθολογική και διοικητική βαθμίδα ΒΟ5 και λαμβάνει έως 309 χιλιάδες δολάρια το χρόνο.
Παίρνει δηλαδή τα ίδια χρήματα με 35 Έλληνες υπαλλήλους, που αμείβονται με το βασικό μισθό 739ευρώ. Τα χρήματα αυτά πάνε εξ ολοκλήρου στη τσέπη του δίχως κρατήσεις, καθώς δε φορολογείται (με νόμο), όπως όλοι οι μη Αμερικανοί υπάλληλοι του Ταμείου.
Κι όμως ο υπάλληλος που ακούει στο όνομα Πολ Τόμσεν, αμείβεται όσο ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, και παίρνει περισσότερα χρήματα ακόμη και από τον ίδιο τον Ομπάμα!
Σε όποια χώρα της Ευρώπης υπάρχει πρόβλημα τα τελευταία 20 χρόνια, το αναλαμβάνει ο Τόμσεν.

Αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στη Σερβία, εγκατεστημένος στο Βελιγράδι για δύο χρόνια, το 1990-1991- δημιούργησε στη χώρα απίστευτα προβλήματα, κυρίως με την αμάθειά του και τις αποσπασματικές του οικονομικές γνώσεις! Χρησιμοποιώντας «τυφλοσούρτες» καθηγητών πανεπιστημίων, διείσδυσε όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά στη χώρα, και διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά του! Όχι πάντοτε επειδή το ήθελε! Υπήρξαν φορές που ήθελε να ανακάμψει μια οικονομία, αλλά η ασχετοσύνη του περί τα οικονομικά, τον οδήγησαν σε ατραπούς και απίστευτα εσφαλμένους δρόμους!

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στη Σλοβενία και αργότερα στα Σκόπια.
Μέχρι το 1996, διαμοίρασε το φιλέτα των δύο αυτών χωρών, εκεί όπου είχε πάρει εντολές, καταστρέφοντας το βιοτικό επίπεδο των δύο αυτών χωρών, που σαφώς ήταν υψηλότερο πριν το πέρασμά του, κι ας είχε προηγηθεί πόλεμος στην περιοχή!

Αποτελεί τον καταστροφέα της Ρουμανίας μιας και από το 1996 ώς το 1998 , εβρισκόμενος εκεί, «ρύθμισε» την οικονομία της χώρας, με σκοπό την ένταξη της στην Ε.Ε. αλλά ακόμη και σήμερα, 15 χρόνια μετά, η Ρουμανία δεν μπορεί να βρει την περπατησιά της, από τα καμώματα του Τόμσεν εκεί, και είναι γνωστό ότι η χώρα έχει σήμερα «ευημερούντες αριθμούς» αλλά πολίτες με πολύ χαμηλό βιοτικό επίπεδο! Όλα στη Ρουμανία αναπτύσσονται, οι επενδύσεις αυξάνονται ραγδαία, αλλά ο λαός της βρίσκεται σε βαθιά φτώχια!!!

Περισσότερα χρόνια κάθισε στη Ρωσία, όπου πήγε αμέσως μετά την Ρουμανία! Στην αρχή έκανε πάλι «τα δικά του», βάζοντας σε περιπέτεια ολάκερη «Αρκούδα» και επί ημερών του, μετανάστευσε το σύνολο των «καλλίγραμμων ρωσίδων» και πήρε το δρόμο της … «ροζ κάρτας», σε πορνεία της Ευρώπης! Αυτό ήταν και το … μοναδικό επίτευγμά του στη Ρωσία, γιατί είχε την ατυχία να μην μπορέσει να ολοκληρώσει το ανήθικο σχέδιο του! Αιτία, η άνοδος του Πούτιν στην εξουσία , γεγονός που έκανε το ΔΝΤ να τον αποσύρει το 2004 από τη Μόσχα κακήν κακώς, μιας και ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκε ότι κινδύνευε με την παραμονή του σε μια χώρα! Κοινώς, ο Πούτιν τον αντιμετώπισε και τον πέταξε με τις κλωτσιές από τη χώρα και όλοι σας γνωρίζετε την ραγδαία ανάπτυξη της Ρωσίας μετά το 2004!
Είναι γεγονός, ότι η μωροφιλοδοξία του, και τα ανεπαρκή του επιστημονικά εφόδια, τον έκαναν να αποδεχτεί αυτού του είδους την εργασία, στο ΔΝΤ, που στους κύκλους των χρηματιστών και των Οικονομολόγων στην Αμερική, είναι για τους «αποτυχημένους» (loosers) , μιας και τα πραγματικά Golden Boys, βγάζουν σε ένα μήνα, όσα ο Πολ Τόμσεν σε ολάκερη τη ζωή του!

Αργότερα το ΔΝΤ, τον αναβάθμισε λόγω έλλειψης «φρέσκου κρέατος» σε αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και στη θέση αυτή είναι μέχρι και σήμερα.

Εποπτεύει τις ομάδες που ασχολούνται με άλλες «προβληματικές ευρωπαϊκές χώρες», όπως η Ισλανδία, η Ρουμανία, η Ουκρανία και η Σερβία. Από την θέση του αυτή, «βρήκε πόρτα» και επέστρεψε και πάλι στη Μόσχα αλλά με την ιδιότητα του επικεφαλής του ΔΝΤ.
Εκεί λοιπόν, δημιουργεί όπως και όπου μπορεί προβλήματα στον Πούτιν!

Το τελευταίο του ήταν , τα καυτά βέλη κατά του Προϋπολογισμού της Ρωσίας, που εξόργισαν τον Πούτιν! Πριν δύο εβδομάδες, η Ρωσία δέχτηκε επίθεση από κερδοσκόπους στο νόμισμά της, και οι δηλώσεις Τόμσεν τους αποθράσυναν! Τότε ο Πούτιν, έκανε μια δήλωση που εδώ πέρασε «στα ψιλά»! Δήλωσε ότι όποιος κερδοσκοπήσει σε βάρος του Ρωσικού Νομίσματος στο εξής, θα εκδίδεται διεθνές ένταλμα σύλληψης και θα αναζητείται όπου γης, και θα οδηγείται στις Ρωσικές Φυλακές!
Όπως καταλάβατε, η καμπάνα χτυπούσε και για τον Τόμσεν, ο οποίος αμέσως μετά, έφυγε και ήρθε να … τακτοποιήσει το θέμα της Ελλάδας. Της Ελλάδας, δηλαδή μιας χώρας, όπου σαφώς και είναι καλοδεχούμενος από το Πολιτικό μας προσωπικό, που έφτασε στο σημείο, δια στόματος υπουργού Οικονομίας (Ε.Βενιζέλου) την κρίσιμη νύχτα των διαπραγματεύσεων, να ζητά από τους πολιτικούς αρχηγούς, να φωνάξουν τον Τόμσεν, για να τον ρωτήσουν αν θα … του άρεσε η λύση των συντάξεων!

Με τέτοια μικρά ανθρωπάκια, κάνει τις δουλειές του ο Πολ Τόμσεν!
Και στην Ελλάδα βρήκε πολλά!

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και των λαών της Ευρώπης, που πρέπει άμεσα να ερευνηθούν τόσο σε κρατικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Διεθνών Δικαστηρίων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

Πριν μερικές μέρες, οι Ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων Ελλάδας, ζήτησαν τη σύλληψη του Πολ Τόμσεν !
Σε συνδυασμό με την προχτεσινή δήλωση του ηγέτη της Σοσιαλιστικής πτέρυγας της Γαλλίας που έλεγε ότι «ο Τόμσεν και η Τρόικα, λειτουργούν χωρίς την έγκριση της Κομισιόν», τα πράγματα είναι απλά για την Ελληνική Δικαιοσύνη, και ανοίγει ο δρόμος για την διερεύνηση και την διαλεύκανση του ρόλου του Πολ Τόμσεν!
Αρκεί, ένας εισαγγελέας, να ζητήσει την άμεση σύλληψη του Πολ Τόμσεν, και την έναρξη της ανακριτικής διαδικασίας! Με την κατηγορία της προσπάθειας διάλυσης της χώρας καθώς και της άσκησης οικονομικής πολιτικής, αντίθετης στα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προς όφελος ιδιωτικών οργανισμών! Να διερευνηθεί αν λειτουργεί ως σύνδεσμος των εταίρων μας και μεταφέρει τις εντολές τους, ή αν λειτουργεί από μόνος του για ίδιον όφελος οπότε «εκπροσωπεί αλλότρια συμφέροντα και όχι την έννομη τάξη της καταστατικής χάρτας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των εταίρων που μας δάνεισαν»!

Να διερευνηθεί, αν λειτουργούσε εκβιαστικά προς τους πολιτικούς καθώς και τους Δικαστικούς λειτουργούς, προκειμένου να επιβάλλει αντισυνταγματικά νομοθετήματα, λειτουργώντας προς όφελος ιδιωτών και όχι προς όφελος της Ε.Ε ή του ΔΝΤ όπου υπηρετεί ως υπάλληλος!
Αυτό ζητούν άλλωστε οι ενώσεις Αστυνομικών που με ανακοίνωσή τους ζητούν την άμεση έκδοση εντάλματος σύλληψής του, προσάπτοντάς του κακουργηματικές πράξεις!

Κι επειδή στον Διεθνή Τύπο, έχει γραφτεί ότι εκβιάζονται οι Ελληνες πολιτικοί, με βίντεο και άλλα ντοκουμέντα, ο Δανός θα πρέπει να λογοδοτήσει, γιατί, αφού η χώρα μας, συμφωνεί σε όλα, αυτός κάθε φορά βάζει κι ένα επιπλέον ζήτημα στο τραπέζι, δυναμιτίζοντας τις συνομιλίες κάθε φορά!
Το κάνει γιατί η Μέρκελ του ανέθεσε να μας πετάξει έξω από την Ευρωζώνη ή για κάποιον άλλο λόγο;

Και τέλος, να ερευνηθούν με διεθνή δικαστική συνδρομή, όλοι οι λογαριασμοί του Τόμσεν και των πλησιέστερων συγγενών του!
Όπως ακριβώς συμβαίνει για όλους τους Ελληνες που είναι υπόχρεοι στην υποβολή «πόθεν έσχες»!

Κι επειδή υπάρχουν άνθρωποι-ογκόλιθοι στο δικαστικό μας σύστημα, οφείλουν, ελλείψη πολιτικού προσωπικού, να προστατέψουν τον Ελληνα και την Ελληνίδα, από το διεθνούς εμβέλειας οικονομικό σκιάχτρο, που δολοφονεί καθημερινά την χώρα μας!

Πριν να είναι αργά...

πηγή: gkourou.com

Με Ντελ Πιέρο κόντρα στη Μίλαν!!

Με Ντελ Πιέρο κόντρα στη Μίλαν
Για το βασικό σχήμα κόντρα στη Μίλαν, προορίζει τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο προπονητής της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε, όπως δήλωσε σε Ιταλούς δημοσιογράφους.

Ο 37χρονος επιθετικός μπορεί να μην έχει αγωνιστεί όσο θα ήθελε την φετινή χρονιά, ωστόσο ο τεχνικός των «μπιανκονέρι» στο δυσκολότερο παιχνίδι της σεζόν, δείχνει πως τον εμπιστεύεται: «Ο Αλεσάντρο θα αγωνιστεί ενάντια στη Μίλαν, γιατί προσθέτει κάτι στην ομάδα που την κάνει καλύτερη. Περιμένω πολλά απ’ αυτόν».

Παράλληλα, τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας της Τρίτης (20/3) κόντρα στους «ροσονέρι»: «Είναι ένας αγώνας που μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Πιστεύω πως είναι το σημαντικότερο ματς της σεζόν για εμάς, ωστόσο ευελπιστώ ότι τα επόμενα θα είναι ακόμα σημαντικότερα».

πηγή: sportfm.gr

Άμεση αποκατάσταση ζημιών ζήτησε ο Μπιτσαξής!!

Άμεση αποκατάσταση ζημιών ζήτησε ο Μπιτσαξής
Να ολοκληρωθεί η απογραφή και η κοστολόγηση των ζημιών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι των «αιωνίων», ώστε να γίνει άμεσα η αποκατάστασή τους από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ζήτησε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, το οποίο επισκέφτηκε τη Δευτέρα το πρωί.

Ο κ. Μπιτσαξής επικοινώνησε και με τον αστυνομικό Παύλο Βασιλειάδη, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, συνομίλησε μαζί του για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε ο τραυματισμός του και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση.

Παράλληλα, ο γ.γ.Α. είχε επικοινωνία και με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε να μεταφέρει τις ευχές του και στους υπόλοιπους τραυματίες αστυνομικούς, για ταχεία αποκατάσταση της υγείας τους.

πηγή: sportfm.gr

«Οργανωμένα τα επεισόδια»

«Οργανωμένα τα επεισόδια»
Την εντύπωση πως τα επεισόδια ήταν οργανωμένα έχει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, Λάζαρος Γρύλλης. «Νομίζω πως η μεγαλύτερη ευθύνη είναι στην φύλαξη στις θύρες.

Δεν έγινε σωματικός έλεγχος και υπήρχε μία σχετική… άνεση», είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος του Σπύρος Λούης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Γρύλλης στον Βασίλη Σαμπράκο.

-Έχετε την εντύπωση ότι όλα ήταν οργανωμένα;
«Ναι, την έχω. Αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω κιόλας…»

-Τι μέγεθος έχει η ζημιά που έχει γίνει;
«Δεν έχει εκτιμηθεί ακόμη, βρισκόμαστε στην καταμέτρηση. Αύριο το απόγευμα θα ξέρουμε. Δεν έχουμε ακόμη το κόστος».

-Δεν λειτούργησε σωστά το σχέδιο της αστυνομίας, τι ακριβώς θεωρείτε πως έγινε;
«Δεν μπορώ να δώσω σε κανέναν την ευθύνη. Σίγουρα, είναι πρόβλημα το πως μπήκαν μέσα τόσο ογκώδη αντικείμενα που φαίνονται και με γυμνό μάτι. Δεν έγινε καλός σωματικός έλεγχος στις θύρες και μετά με τόσα αντικείμενα και τόσο επικίνδυνα που έριχναν στην αστυνομία, δεν μπορούσε να γίνει τίποτα μετά».

-Πως περνούν όλα αυτά μέσα;
«Τι να σας πω. Είδα μία ελευθερία πάντως σε μερικές θύρες. Υπήρχε η πληροφορία πως θα γίνουν επεισόδια και έκανα μία βόλτα πριν τον αγώνα και διαπίστωσα μια σχετική άνεση έξω από κάποιες θύρες. Φανταστείτε, στον περιβάλλοντα χώρο έσπαζαν πλάκες τσιμέντου, οι οποίες είναι τεράστιες και δεν κουβαλιούνται από ένα άτομο, χρειάζονται τρεις να τις κουβαλήσουν, τις έσπαζαν και τις έκαναν πέτρες… Και μαζί με τις αυτοσχέδιες οβίδες που έριχναν, ήταν πολύ επικίνδυνη κατάσταση, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα».

-Αν επιμερίζατε τις ευθύνες, από πού θα ξεκινάγατε;
«Στην φύλαξη στις θύρες περισσότερο. Δεν κάνετε λάθος πως υπάρχουν κι αυτοί που δείχνουν ανοχή και αυτοί που βολεύονται με αυτά που έγιναν…».

Βούρος: «Η ΑΕΚ ψυχορραγεί»!!

Βούρος: «Η ΑΕΚ ψυχορραγεί»!
Το σημείο μηδέν που έχουν φέρει οι μέτοχοι την ΑΕΚ παραδέχθηκε ο Γιάννης Βούρος.

Mιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, o πρόεδρος του «Θεμελίου» τόνισε ότι δεν παραιτείται και δεν χάνει την αισιοδοξία του, αλλά απογοητεύεται από την εξαφάνιση των μετόχων και τη διαπίστωση του πόσο μεγάλη είναι η οικονομική τρύπα στην «Ένωση».

Αφού τόνισε, λοιπόν, ότι δεν μπορεί να ερμηνεύσει τις ψυχοσυνθέσεις τους την ώρα που η ΑΕΚ «ψυχορραγεί», δεν απέκλεισε ως έσχατη λύση μια διοίκηση Πρωτοδικείου.


Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Βούρος στην εκπομπή «Insiders» του Βασίλη Σαμπράκου

Για το αν ελπίζει σε ανεύρεση λύσης: «Πάντα υπάρχει ελπίδα και στην ΑΕΚ -παρόλα αυτά που έχουμε περάσει τόσα χρόνια- είμαστε φύσει αισιόδοξοι άνθρωποι. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος -όχι τόσο από τις απαντήσεις ή την “εξαφάνιση” των μετόχων. Αλλά από το ότι ανακαλύπτουμε τώρα πια πόσο μεγάλη τρύπα υπήρχε και όλη αυτή την αδιαφανή διαδικασία των οικονομικών που έχει πληγώσει την ΑΕΚ. Αυτό είναι το πιο επώδυνο: Η διαπίστωση ότι το συμμάζεμα των δυο χρόνων -που όντως έχει γίνει- δεν φτάνει για να κλείσει η πληγή και πλέον τρέχουμε να την καλύψουμε με τσιρότα».

Για το πώς ερμηνεύει τη στάση των μετόχων: «Δεν μπορώ να ερμηνεύσω ψυχοσυνθέσεις. Πριν λίγες μέρες έγινε η πρόταση να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Μελισσανίδη με το γνωστό αποτέλεσμα. Δεν θέλω, όμως, να μπω στη διαδικασία μετάφρασης προθέσεων. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι η ΑΕΚ ψυχορραγεί, έχει σκάρτες δυο βδομάδες ζωή και πρέπει μέχρι τέλος Μαρτίου να καλύψει αυτά που δεσμεύτηκε στην UEFA».

Για το αν εμφανίζεται… υποχρεωτικά αισιόδοξος: «Η τακτική της παράδοσης δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία της ΑΕΚ. Είμαι άνθρωπος που σηκώνει τα μανίκια και όχι τα χέρια. Σ’ ένα απαξιωμένο ποδόσφαιρο, όμως -σαν αυτό που είδαμε στο ντέρμπι- ποιος θα επενδύσει; Ποιος θα το κάνει -είτε επειδή έχει τρέλα, είτε επειδή θα το δει σαν επιχείρηση; Γι’ αυτό επιμένω. Ο μόνος χορηγός και ο μόνος πνεύμονας ζωής που μπορούν να έχουν οι ομάδες είναι ο κόσμος τους. Με το μίνιμουμ που θα καταθέτει και με μια ομάδα ελέγχου που θα τσεκάρει με απόλυτη διαφάνεια πού θα πηγαίνει κάθε ευρώ. Αυτό πρέπει να κάνει και η ΑΕΚ. Να βγει από τη διαδικασία του να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της και μετά να χτίσει σε αυτό».

Για το ενδεχόμενο Πρωτοδικείου: «Ο ΠΑΟΚ είναι τόσα χρόνια με διοίκηση Πρωτοδικείου. Μια τέτοια εξέλιξη -που σημαίνει ότι βάζεις τα πράγματα στη σειρά και επιδιώκει να κάνεις εξυγίανση- θα μπορούσε να είναι μια λύση. Με το ηλεκτροσόκ, φυσικά, που θα έχει προηγηθεί νωρίτερα. Με τη διαδικασία του Πρωτοδικείου ίσως μπαίνεις σε μια πιο διαφανή διαδικασία».

Για το «Θεμέλιο 21»: «Το "Θεμέλιο" δεν έχει συζητήσει ή προτείνει κάτι μέχρι σήμερα, επειδή συνεχώς προκύπτει κάτι. Το "Θεμέλιο" δεν θέλει να ακολουθεί εξελίξεις, θέλει να τις καθορίζει. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μια επίσημη παρουσίαση, που θα εξηγήσει αναλυτικά τους σκοπούς του, σε ποιους απευθύνεται και πώς μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ».

Τρεις για κακούργημα, είκοσι για... πλημμέλημα!

Ποινική δίωξη για κακούργημα άσκησε στους 3 από τους 23 συλληφθέντες του ντέρμπι η Εισαγγελία και ήδη παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή. Οι υπόλοιποι 17 κατηγορούνται για πλημμέλημα, ενώ οι άλλοι τρεις πήγαν στον εισαγγελέα ανηλίκων.
Τρεις για κακούργημα, είκοσι για... πλημμέλημα!
Όπως αναφέρει ο sport-fm, ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν τη Δευτέρα οι 23 συλληφθέντες των επεισοδίων που έλαβαν χώρα την Κυριακή στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.
Σε βάρος τριών εκ των συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες της κατοχής εκρηκτικών υλών, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της διατάραξης κοινής ειρήνης από δράστη που έχει καλυμμένο το πρόσωπο (ο περίφημος κουκουλονόμος). Οι τρεις τους παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.
Στο αυτόφωρο προκειμένου να δικαστούν για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβασης του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού, παραπέμφθηκαν οι υπόλοιποι 17, ενώ άλλοι τρεις ανήλικοι παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα ανηλίκων.

Κοντά σε συμφωνία με τον Τόχα!!

Πολύ κοντά στην εξεύρευση μιας κοινής λύσης βρίσκεται η ΠΑΕ Αρης με τον Κάρλος Τόχα, η περίπτωση του οποίου αποτελεί ένα από τα μεγάλα αγκάθια εν όψει της αδειοδότησης.
Κοντά σε συμφωνία με τον Τόχα
Σήμερα Δευτέρα (19/03) ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό η προσφυγή του παίκτη (διεκδικεί ένα μεγάλο ποσό που φθάνει τις 800.000 ευρώ) αλλά με αίτημα που κατέθεσαν οι κίτρινοι, πήρε αναβολή μιας εβδομάδας (26/03). Ο Αρης κατέθεσε το αίτημα της αναβολής προκειμένου στο μεσοδιάστημα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, αφού ήδη εδώ και λίγο καιρό οι δυο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις.
Μάλιστα οι συζητήσεις αυτές, βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δυο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία στους βασικούς όρους του συμβιβασμού (ποσό και δόσεις) και μένει να ρυθμιστούν κάποια διαδικαστικά ώστε να πέσουν και οι υπογραφές και να λυθεί το ζήτημα εξωδικαστικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα ως το τέλος της εβδομάδας η συμφωνία να ολοκληρωθεί και μετά τον Τσέζαρεκ, οι κίτρινοι να έρθουν σε συμβιβασμό και με τον Χουάν Τόχα που φυσικά θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα.
Πηγή: allaboutaris.com

Πατάει το Power, για να γίνει ...Rangers!!

Έχει βουίξει η πιάτσα των μανατζαρέων πως μεγάλη ομάδα από την Ελλάδα ψάχνει και ψάχνεται για τις εξελίξεις στους Ρέιντζερς, καθώς πολλοί από τους ποδοσφαιριστές της είναι ταμάμ για τη Superleague.
Πατάει το Power, για να γίνει ...Rangers!
Το μυαλό όλων, φυσικά, πηγαίνει στον Ολυμπιακό, που έχει το πορτοφόλι για τέτοιου είδους ψώνια. Μην αποκλείσετε, όμως, να υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλη ομάδα ή ακόμα και ομάδες.
Ο λόγος είναι πως η οικονομική κατάσταση στον σκοτσέζικο σύλλογο είναι τραγική και η διοίκηση του συλλόγου έχει αποφασίσει να αφήσει τους περισσότερους παίκτες ελεύθερους το καλοκαίρι, μήπως και σώσει το καράβι.
Από τη στιγμή, δηλαδή, που δεν χρειάζεται να δοθούν χρήματα σε κλαμπ για να μείνει ελεύθερος ένας ποδοσφαιριστής, είναι δύσκολο να κινηθεί ακόμα και ο Παναθηναϊκός ή ο ΠΑΟΚ για έναν από τους παίκτες των Ρέιντζερς;
Το σίγουρο, πάντως, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν μάνατζερ που έχουν καλή ενημέρωση και δικτύωση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι πως αρκετοί παίκτες από αυτούς που θα φύγουν από την σκοτσέζικη ομάδα, θα μας απασχολήσουν το καλοκαίρι. Με τα πρωτοσέλιδα και τους μεγάλους τίτλους στις οπαδικές εφημερίδες, να ετοιμάζονται από τώρα...

πηγή: sportdog.gr

"Δεν θα δείξω οίκτο"!

Αποφασισμένος να σκοράρει στην επικείμενη αναμέτρηση με τη Λίβερπουλ εμφανίζεται ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός τόνισε πως παρά την σχέση αγάπης που έχει με τους «κόκκινους» θα προσπαθήσει να σκοράρει για λογαριασμό της ΚΠΡ, ώστε να τη βοηθήσει στην προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία.
"Δεν θα δείξω οίκτο"!
«Η Λίβερπουλ είναι ξεχωριστή ομάδα για μένα, λόγω των τροπαίων που κατέκτησα, όμως για 90 λεπτά δεν θα δείξω οίκτο! Ήταν δύσκολο να φύγω από την Λίβερπουλ, γιατί δεν ήταν δική μου απόφαση. Ο Ράφα Μπενίτεθ μου είπε 'δεν βρίσκεσαι στα πλάνα μου'. Έπρεπε να εγκαταλείψω την ομάδα. Ήταν λυπηρό γιατί τα πήγα καλά στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκα και πίστευα πως άξιζα καλύτερη μεταχείριση. Όμως αφού συνέβη αυτό, έπρεπε να το δεχθώ. Δεν έχω να αποδείξω κάτι γιατί το προπονητικό επιτελείο της Λίβερπουλ έχει αλλάξει, όπως και πολλοί παίκτες. Εάν ήταν το ίδιο προπονητικό τιμ τότε σίγουρα θα μπορούσα. Δεν είχα την ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω».
Και συμπλήρωσε: «Αρχίζω να βρίσκω τον δρόμο μου στην ομάδα. Αισθάνομαι πως μπορώ να προσφέρω περισσότερα. Έχω πράγματα να αποδείξω. Τώρα όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί για εμάς και πρέπει να τους κερδίσουμε. Εάν θέλεις να μείνεις στην κατηγορίας πρέπει να νικάς».
Πηγή: novasports.gr

Θα θαφτεί το 39ο κάτω από τόνους χημικών και μολότωφ;

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (λέγε Μπιτσαξή) πήρε αιφνιδιαστικά απόφαση αναβολής του ΑΕΚ - ΟΦΗ επειδή η Ένωση δεν σφράγισε εισιτήρια και υπήρχαν φόβοι επεισοδίων. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.
Θα θαφτεί το 39ο κάτω από τόνους χημικών και μολότωφ;
Πολύ θα ήθελα να ξέρω ποια διαβεβαίωση δόθηκε στη ΓΓΑ ότι το μεγάλο ντέρμπι θα μπορούσε να εξελιχθεί ομαλά. Την έδωσε άραγε η αστυνομία κάτι που θεωρείται πιθανότερο.
Αν είναι έτσι τότε θα μας πει η αστυνομία πως μπήκαν μέσα στις εξέδρες τόσα πυρομαχικά. Θα ελεγχθούν πειθαρχικά όσοι είχαν την ευθύνη να μην περάσουν παρέλαση οι μολότωφ, οι φωτοβολίδες και λοιπός βαρύς οπλισμός;
Οταν υπάρχουν χίλιοι - δύο χιλιάδες αφιονισμένοι οπαδοί να τα κάνουν γυαλιά - καρδιά είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουν. Αν όχι μέσα στο γήπεδο σίγουρα απ' έξω απ' αυτό.
Οι ΠΑΕ για τις συμπεριφορές των οπαδών τους έχουν αντικειμενική ευθύνη. Προκύπτει από την άρνηση τους να κόψουν τον ομφάλιο λώρο που τους συνδέει με εκείνους τους συνδέσμους οπαδών που λειτουργούν ως εκτροφεία της βίας. Τόσα χρόνια γίνονται επεισόδια και είναι αφέλεια να πιστεύουμε ότι οι ΠΑΕ δεν γνωρίζουν τίποτα για εκείνο το κομμάτι των υποτιθέμενων οπαδών.
Ο κανονισμός έχει γίνει αυστηρός και τυχαίνει ο πρώτος που θα πληρώσει το μάρμαρο να είναι ο Παναθηναϊκός. Έχει η ΠΑΕ τις ευθύνες της, αλλά αν είναι να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός και να "αθωωθεί" η αστυνομία κάποιοι απλά θα πετύχουν να βγάλουν τις ευθύνες από πάνω τους...
Χαμένος από τα αίσχη στο ΟΑΚΑ είναι και ο Ολυμπιακός. Θα μπορούσε να στήσει πανηγύρι κατάκτησης τίτλου στο ΟΑΚΑ αλλά δεν του πρόκυψε ενώ αγωνιστικά το δικαιούτο.
Ήταν καλύτερα οργανωμένος και πιο επικίνδυνος, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν ήταν. Οι πράσινοι είχαν ελαφρά υπεροχή στην κατοχή μπάλας αλλά σε ολόκληρο ημίχρονο δεν πάτησε μια φορά στην αντίπαλη περιοχή.
Λες και ήταν αυτός που έπαιζε για δύο αποτελέσματα.
Βάλτε σε video το γκολ του Αμπντούν και θα διαπιστώσετε πως το ίδιο γκολ είχε βάλει ο Μιραλάς πέρσι. Δείτε την αλλαγή της μπάλας θα διαπιστώσετε ότι ήταν ίδιο με το γκολ του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο. Μέσα πέσαμε ως "Sportday" σχετικά με τον πρωταγωνιστή του ματς.
Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός το προσπάθησε κάπως χωρίς την κλασική ευκαιρία. Τα επεισόδια του στέρησαν οχτώ - δέκα λεπτά για να πετύχει το γκολ. Ωστόσο από τη γενική εικόνα τους ματς αλλά και τη γενικότερη εικόνα των δύο ομάδων το 39ο που κατακτά ο Ολυμπιακός το αξίζει.
Όλα τ' άλλα να τα συζητήσουμε αναλυτικά. Θα ήταν άδικο όμως για τους παίκτες του Ολυμπιακού να χαθούμε στη μετάφραση των λεπτομερειών για να αφαιρέσουμε από την επιτυχία τους!
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

"Θα εφαρμόσουμε τις ρήτρες επεισοδίων"

Ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Γιάννης Σπανουδάκης, ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία θα εφαρμόσει τις ρήτρες που προβλέπονται σε περίπτωση επεισοδίων στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ...
"Θα εφαρμόσουμε τις ρήτρες επεισοδίων"
Η ΟΠΑΠ ΑΕ παραχώρησε συνέντευξη για τη χορηγική συμφωνία της με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ενόψει των Αγώνων του Λονδίνου και στο πλαίσιό της, ο Σπανουδάκης ρωτήθηκε για το ποια θα ειναι η στάση του Οργανισμού μετά τα χθεσινά επεισόδια. Ο ίδιος τόνισε ότι οι ρήτρες που έχουν υπογραφεί θα εφαρμοστούν: «Πρόσφατα υπογράψαμε με τη Σούπερ Λίγκα ρήτρες για τις περιπτώσεις επεισοδίων στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας. Εμείς ως ΟΠΑΠ είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τις ρήτρες αυτές».
Πηγή: soccerplus.gr

Ντριπλάρει και τους διαιτητές ο Τζιοβίνκο! (ΒΙΝΤΕΟ)

O Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο στο ματς της Πάρμα με τη Μίλαν, αφού έκλεψε την μπάλα από τον Νοτσερίνο, έκανε... ντρίπλα και στον διαιτητή (!) για να ξεφύγει από τον αντίπαλό του! Τεράστιος!
Ντριπλάρει και τους διαιτητές ο Τζιοβίνκο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Προσφυγή (και) ο Μάιλς!!

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για την ΚΑΕ Άρης. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της FIBA ο Άαρον Μάιλς, κατέθεσε προσφυγή κατά της "κίτρινης" ΚΑΕ για οφειλές προς τον ίδιο και τον ατζέντη του. Ο Αμερικανός πλέι-μέικερ ζητεί την αποπληρωμή της σεζόν 2009-2010 καταθέτοντας πως οι "κίτρινοι" έχουν προχωρήσει μόνο σε μερικές μεμονωμένες καταβολές.

«Παρά τις επανειλλημένες ερωτήσεις από το ΒΑΤ δεν υπήρχε καμμιά απάντηση από τον οφειλέτη στα χρονικά όρια των καταβολών και έτσι προχώρησε η προσφυγή» αναφέρει το σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα της FIBA. Μάλιστα υπάρχει και απόφαση για πάνω από 87 χιλ. δολάρια χωρίς τους τόκους (5%) συνολικά υπέρ του παίκτη και του γραφείου που τον εκπροσωπεί (7500 δολάρια). Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφορά γίνεται και για την προσφυγή του Μάιλς κατά του Πανιωνίου για οφειλόμενα της περιόδου 2008-09 (απόφαση για καταβολή 55 χιλ. δολαρίων περίπου).

πηγή: metrosport.gr

Πανούσης: «Δεν υπάρχει βούληση από την Πολιτεία»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», φιλοξενήθηκε ο καθηγηγής εγκληματολογίας κ. Γιάννης Πανούσης, για τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ.
«Δεν με εξέπληξαν. Έχω δηλώσει εδώ και ένα χρόνο ότι θα έχουμε νεκρό. Όχι από ατύχημα, αλλά από φόνο με πρόθεση.Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που συμμετέχουν σε επεισόδια στις διαδηλώσεις που είναι στις πλατείες. Είναι οργανωμένοι και προετοιμασμένοι. Να σκεφτείτε ότι τα πυρομαχικά τα είχαν τοποθετήσει πολύ νωρίτερα. Είναι εγκληματικά στοιχεία. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού. Είναι ένα σώμα που μεταφέρει την εγκληματικότητα από έξω μέσα στο γήπεδο για να πάρει την προβολή».

Για το πως προσεγγίζει επιστημονικά το θέμα: «Θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη έρευνα εάν η αστυνομία έδινε ακριβή στοιχεία. Όχι ονόματα, άλλα στοιχεία όπως ηλικία, καταγωγή κτλ. Εμείς οι επιστήμονες δεν έχουμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να κάνουμε την έρευνα που πρέπει».

Για τους λόγους που η κατάσταση έφθασε ως εδώ:
«Παλιότερα έγινε μια προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο. Παρενέβησαν τότε οι πρόεδροι των ομάδων και ζητούσαν την ελευθέρωση των παιδιών. Το φαινόμενο μεγάλωσε μέσα στο σύστημα της ανομίας. Εάν δεν μάθουμε ποιοι είναι αυτοί που ανοίγουν τις πόρτες. Πως μπήκαν μέσα αυτά τα πυρομαχικά. Δεν είδα παραιτήσεις από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, δεν είδα να σταματάει το πρωτάθλημα. Όσο το πρωτάθλημα συνεχίζεται δεν υπάρχει κάθαρση. Πρέπει να δεχτούμε ότι έχουμε πολύ σοβαρά ζητήματα. Χθες έγιναν πολλές ζημιές στο ΟΑΚΑ τις οποίες θα κληθεί να πληρώσει ο οΈλληνας φορολογούμενος. Από τη μία μεριά έχουμε τα στημένα και από την άλλη τη βία και την εγκληματικότητα. Πιστεύει κανείς ότι αυτό είναι αθλητισμός και πολιτισμός ».

Για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν: «Το πρώτο είναι το ζήτημα των καμερών μέσα και έξω από το γήπεδο. Χρειάζεται χρόνος για να φτιαχτούν τα γήπεδα φρούρια. Πρέπει να υπάρξει συννεοήση με τους προέδρους , τα ΜΜΕ και τους συνδέσμους. Πώς θα είναι αποτελεσματική η αστυνομία εάν δεν βοηθήσουν οι ομάδες ».

Για το έργο της ΔΕΑΒ: «Δεν έχει λόγο ύπαρξης. Πρέπει να υπάρξει μια αρχή η οποία να παίρνει αποφάσεις. Δεν το επιτρέπει όμως η Πολιτεία. Δεν υπάρχει βούληση. Εάν ήθελε η Πολιτεία θα μπορούσε να είχε σταματήσει αυτά τα φαινόμενα».

Για τη μη μετάδοση των επεισοδίων από τη Nova: «Ποια είναι ακριβώς η έννοια της πληροφόρησης; Άλλο η επικέντρωση και άλλο να μη δείχνουν τίποτα. Νομίζω ότι είναι μια υπερβολή. Δείχνεις, ενημερώνεις χωρίς δραματικό τρόπο. Η ηρωωποίηση δεν γίνεται με την προβολή των επεισοδίων αλλά με το σπικάρισμα , με τις εφημερίδες και την ατιμωρησία των εγκληματικών στοιχείων».

πηγή: metrosport.gr

«Μεταδίδω την φιλοσοφία μου»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA παραχώρησε ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος μίλησε για τον Ότο Ρεχάγκελ αλλά και για την φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής.

«Ο Ότο Ρεχάγκελ έκανε καταπληκτική δουλειά σαν προπονητής της Εθνικής Ελλάδος. Μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού, το 2004, Οδήγησε την ομάδα στο Ευρωπαϊκό του 2008 και στο Παγκόσμιο του 2010», είπε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός και συνέχισε: «Το ποδόσφαιρο μένει πάντα ίδιο, όμως η φιλοσοφία των προπονητών αλλάζει. Ποτέ δεν προσπαθώ να συγκρίνω, αλλά να μεταδίδω τον τρόπο σκέψης μου και τη φιλοσοφία μου».

Για τη φιλοσοφία του, είπε: «Θα παίξουμε άσχημα αν προπονηθούμε άσχημα και θα παίξουμε καλά αν προπονηθούμε καλά. Προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και συγκεκριμένη τακτική. Ύστερα «κτίζω» την ομάδα στις προπονήσεις Αυτό απολαμβάνω από τις προπονήσεις».

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέντευξη του Φερνάντο Σάντος στην ιστοσελίδα  uefa.com

Τσιρίλο: «Κίνητρο για τα πλέι οφ»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο Μπρούνο Τσιρίλο, ο οποίος στο 85' γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από την ήττα μέσα στο Αγρίνιο.

Για το γκολ της ισοφάρισης: «Ένιωσα πολύ ομορφα. Ειδικά για έναν αμυντικό το να σκοράρει είναι πολύ σημαντικό. Ήταν πολύ καλό που γλίτωσα την ομάδα από την ήττα στα τελευταία λεπτά. Νιώθω πολύ όμορφα».

Για το προαίσθημα που είχε ότι θα βάλει γκολ: «Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό το προαίσθημα. Πραγματικά το ένιωθα αυτό το πριν το παιχνίδι αλλά ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να το εξηγήσω».

Για τις τελευταίες μέτριες εμφανίσεις: «Πράγματι στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, την Ουντινέζε, τον Αστέρα και τον Παναιτωλικό δεν ξεκινήσαμε καλά. Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί. Το θετικό είναι ότι σε κάποια από αυτά καταφέραμε να αντιδράσουμε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρέπει να διορθώσουμε την κατάσταση. Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση και μάλιστα άμεσα».

Για το αν έχει επηρεάσει η κούραση είπε: «Η εμπειρία μου, μου λέει πως μετά από τόσα παιχνίδια σε Ευρώπη και Ελληνικό πρωτάθλημα σίγουρα η κούραση μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο στην απόδοση. Μετά από τόσα παιχνίδια είναι φυσικό κάποιοι παίκτες να αισθάνονται κουρασμένοι. Αυτό όμως είναι η δουλειά μας. Ελπίζω σύντομα μέσα από τη δουλειά να βελτιωθούμε και να δείξουμε ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο».

Για το πρωτάθλημα και τα πλέι-οφ που ακολουθούν: «Το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι εύκολα τα πέντε παιχνίδια που ακολουθούν ειδικά με τις ομάδες που μάχονται για την παραμονή τους και θα κυνηγούν τα αποτελέσματα. Αλλά είμαστε ΠΑΟΚ και πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να είμαστε έτοιμοι για να τα αντιμετωπίσουμε και να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς στο κυνήγι μιας εκ των πρώτων θέσεων για τα πλέι οφ».

Για το αν υπάρχει κίνητρο: «Εάν δεν υπάρχει κίνητρο πρέπει να σταματήσουμε το ποδόσφαιρο. Έχουμε τεράστιο κίνητρο και θέλουμε να επαναλάβουμε την πορεία που είχαμε αυτά τα δύο χρόνια».

πηγή: metrosport.gr

Κόντης : «Ντροπιαστικά επεισόδια»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή Revolution φιλοξενήθηκαν ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης κ.Γιάννης Κόντης και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος κ.Δημήτρης Ιατρόπουλος με θέμα τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Για τη μη μετάδοση των επεισοδίων από τη Nova o κ.Κόντης είπε: “Να συγχαρώ τη Nova για τον τρόπο που επέλεξε να κάνει τη μετάδοση. Είναι μέσα στη συμφωνία που έχει το συνδρομητικό κανάλι με τη Superleague και των κανονισμών της UEFA.

Έχουν πιάσει οι άνθρωποι της NOVA το νόημα για να προστατεύσουν το προϊον τους. Η προβολή τέτοιων ντροπιαστικών γεγονότων μόνο καλό δεν κάνει. Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια είναι διακόσιοι -τριακόσιοι.

Στο Ολυμπιακό στάδιο υπήρχαν χθες 40 χιλιάδες οπαδοί. Από αυτούς μια μερίδα διακοσίων οπαδών προκάλεσαν αυτά τα ντροπιαστικά επεισόδια. Δεν μπορούμε να αφορίζουμε όλους τους οπαδούς.

Ακουσα κάπου ότι έπρεπε να γίνει ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό θέλουμε; Θα διαλυθεί το ποδόσφαιρο έτσι όπως πηγαίνει. Στο γήπεδο μας είναι μια γιορτή το ποδόσφαιρο. Υπάρχει μια μπάντα που παίζει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ελάχιστες εξαιρέσεις, κάποια επεισόδια από μικρά παιδιά 15 ετών κυρίως που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Δεν δέχομαι σε μια οργανωμένη πολιτεία άνθρωποι που προκαλούν επεισόδια να μένουν ατιμώρητοι. Όταν προβαίνουν άνθρωποι σε εγκληματικές ενέργειες να τιμωρούνται.

Πρόκειται για καταστάσεις που καθιστούν και τις ΠΑΕ αιχμάλωτες. Τέτοια επεισόδια μπορούν να ρίξουν μια ομάδες στη Β Εθνική. Να δούμε πως μπορούμε να βάλουμε αυτούς τους πενήντα ανεγκέφαλους σε πλαίσιο ή να τους απομακρύνουμε από το γήπεδο.

Δεν δέχομαι ότι αυτοί οι λίγοι ανήκουν στους οργανωμένους οπαδούς. Οι οργανωμένοι οπαδοί είναι με όνομα τηλεφωνο και σύνδεσμο. Αυτοί που δημιουργούν επεισόδια είναι μια μικρή μερίδα οπαδών που πάνε για αυτό το σκοπό στα γήπεδα”

Ιατρόπουλος: "Να σώσουμε τις επόμενες γενιές"

Από την πλευρά του, ο συγγραφέας κ.Δημήτρης Ιατρόπουλος τόνισε: “ Εγώ είμαι με το μέρος των αυθόρμητων χουλιγκάνων. Κανείς δεν ξέρει πως νιώθουνε αυτή την εποχή οι έφηβοι. Πώς μεγάλωσαν. Πόσα αρπάζουν οι προπονητές για να φέρουν τα σαπάκια τους. Ένα κόσμο που έχει φθάσει στο χείλος του γκρεμού.

Ζούμε σε μια χώρα που ακόμα και ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας που δεν έχει λίγο ζεστό νερό για να προπονηθεί. Ο αθλητισμός στις μέρες μας είναι επιχείρηση.

Είναι πολύς κόσμος που έχει την αίσθηση ότι τον έχει πουλήσει η ποδοσφαιρική ηγεσία. Δεν είναι όπως τα παλιά χρόνια που πήγαιναν κάποτε στο γήπεδο οικογενειακά για να δουν καλό ποδόσφαιρο.
Λείπει η παιδεία και η μέριμνα και η πρόληψη για να σώσουμε τις επόμενες γενιές”.

πηγή: metrosport.gr

Λίνο: «Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή Revolution φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαριστής του ΠΑΟΚ Άλβες Λίνο, μετά και το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και την ισοπαλία που πήρε ο Δικέφαλος με το γκολ του Τσιρίλο.

Για το αν είναι ευχαριστημένος με την ισοπαλία στο Αγρίνιο είπε: "Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από το χθεσινό αποτέλεσμα. Θέλαμε τη νίκη και παραλίγο να μη πάρουμε ούτε την ισοπαλία. Δεν είμαι ικανοποιημένος ούτε και από την εικόνα της ομάδας.

Ειδικά από την εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε αλλά και πάλι πιάσαμε την απόδοση που χρειαζόταν για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει όμως να αφήσουμε πίσω μας όσο το δυνατό πιο γρήγορα αυτό το παιχνίδι και να κοιτάξουμε το επόμενο”.

Για δήλωση του προπονητή του ότι λείπει το κίνητρο είπε: “Δεν συμφωνώ. Οι παίκτες θέλουν να κερδίζουν όλα τα παιχνίδια”.

Για το αν επηρεάζει η κούραση:”Σίγουρα υπάρχει κούραση αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία.
Όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Φέτος είναι αλήθεια ότι δώσαμε πολλά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και η κούραση είναι εύλογη. Τώρα μας έχει μείνει μόνο το ελληνικό πρωτάθλημα και δεν πρέπει να ψάχνουμε για δικαιολογίες”.

Για την πορεία του ΠΑΟΚ και τον αποκλεισμό από το κύπελλο: “Ήταν μια σεζόν που ο ΠΑΟΚ ήθελε έναν τίτλο αλλά τελικά οι προσπάθειες μας στο θεσμό του κυπέλλου δεν απέδωσαν. Κάναμε ότι μπορούσαμε καλύτερο στην Ευρώπη αλλά δυστυχώς ήρθε ο αποκλεισμός από την Ουντινέζε. Τώρα έχουμε μόνο το ελληνικό πρωτάθλημα και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε”.

Για το αν είναι εφικτή η κατάκτηση της δεύτερης θέσης: “Ξεκάθαρα ο στόχος για τον ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη θέση. Ξέρουμε ότι το έργο μας είναι δύσκολο, γιατί αυτή τη θέση θέλει και ο Παναθηναϊκός, αλλά θα πρέπει και εμείς να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις”.

Για την τιμωρία με την οποία κινδυνεύει ο Παναθηναικός: “Είναι θλιβερά τα όσα έγιναν χθες γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο που παίζεται μέσα στο γήπεδο είναι διαφορετικό από τα όσα γίνονται στις εξέδρες.

Μια τιμωρία του Παναθηναικού θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ αλλά και εμείς πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι και το τέλος της σεζόν. Όλα εξαρτώνται από τη συγκέντρωση του ΠΑΟΚ. Στα επόμενα παιχνίδια πρέπει να έχουμε την καλύτερη συγκομιδή έτσι ώστε να σκαρφαλώσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται.

Ο Παναθηναικός ξεκίνησε καλά αλλά στα τελευταία παιχνίδια έχει προβλήματα. Δεν πρέπει να τον υποτιμήσουμε και να τον ξεγράψουμε τόσο εύκολα γιατί αυτό θα γυρίσει εναντίον μας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί για να πάρουμε όσο το δυνατό περισσότερες νίκες στα παιχνίδια που απομένουν”.

Για τις τελευταίες εμφανίσεις που έχουν αποκαρδιώσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: “Πράγματι κάποιες εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια στεναχώρησαν τους οπαδούς μας. Και για εμάς τους ποδοσφαιριστές ήταν στενάχωρο να βλέπουμε μισοάδεια την Τούμπα.

Δεν είναι όλα τα παιχνίδια ίδια. Σε κάποια παιχνίδια σου βγαίνει καλή απόδοση και σε κάποια άλλα όχι. Στα τελευταία παιχνίδια δεν έχουμε καλή απόδοση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η εικόνα θα συνεχιστεί”.

Για το αν το πέναλτι που χτύπησε ήταν προμελητημένο στον αγώνα με τον Αστέρα είπε: “Ναι το σκέφτηκα. Ήξερα που ήθελα να το χτυπήσω. Ήταν προμελετημένο. Σκέφτηκα να χτυπήσω από την άλλη πλευρά για να αιφνιδιάσω αλλά δεν κατάφερα. Είμαι ακόμα στεναχωρημένος που το έχασα”.

Για το μέχρι πότε θα αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ: “Μέχρι να συνεχίσουν να με θέλουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία μου στην ομάδα αλλά δεν είναι μόνο στο δικό μου χέρι η παραμονή. Όταν θα έρθει ο καιρός θα το συζητήσω με τη διοίκηση. Εγώ θέλω να μείνω αρκεί να με θέλει και ο ΠΑΟΚ”.

πηγή: metrosport.gr

Ρεπό για τους βασικούς, προπόνηση οι υπόλοιποι!!

Ημέρα ξεκούρασης θα είναι η σημερινή για όσους «ασπρόμαυρους» φόρεσαν χθες φανέλα βασικού. Συνεπώς, το σημερινού «μενού» θα περιλαμβάνει προπόνηση μόνο για όλους όσους πέρασαν στον χθεσινό αγώνα ως αλλαγή ή δεν πάτησαν καν τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Παναιτωλικού, με το ραντεβού τους με τον Λάσλο Μπόλονι να είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία.

Έτσι, η προετοιμασία για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα που ακολουθεί, θα ξεκινήσει ουσιαστικά αύριο, με τον Ρουμάνο τεχνικό να περιμένει να διαπιστώσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το αν οι Ίβιτς και Κατσικάς θα προλάβουν να είναι σε θέση να ενισχύσουν τον Δικέφαλο στο νησί των Φαιάκων.

πηγή: metrosport.gr

«Προσπάθεια ως τέλους»

Η πικρία του κόσμου είναι δεδομένη για την ισοπαλία του Ηρακλή στην Τσαριτσάνη. Η ομάδα «έχασε έδαφος» στην προσπάθεια για την άνοδο. Αυτή η προσπάθεια όμως θα πρέπει να έχει συνέχεια μέχρι το τέλος και να μην τα παρατήσει κανείς στην ομάδα. Αυτό το μήνυμα θέλησε να περάσει με σημερινή της τοποθέτηση η «Αυτόνομη Θύρα 10», στην οποία υπογραμμίζει: «Ένα ακόμη παιχνίδι σε "κάποιο" χωριό της Ελλάδας και μια ακόμη ισοπαλία για την ομάδα μας. Ο κόσμος ήταν εκεί κάνοντας το καθήκον του, να βοηθάει και να υπερασπίζεται την ομάδα απέναντι σε όλους τους τυχαίους, που οι καταστάσεις τους φέρανε "αντιπάλους" με τον Ηρακλή.
Όσο για τα αγωνιστικά, η ομάδα δεν έπαιξε όσο μπορούσε και χάθηκαν δύο βαθμοί. Η προσπάθεια από όλους πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το τέλος!».

πηγή: metrosport.gr

Γύρισαν την... πλάτη!!

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΗ

Αποδεδειγμένα η δύναμη του Άρη είναι ο κόσμος του, που παρά τις όποιες «μαχαιριές» έχει δεχθεί -την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία- δεν παρατάει τη μάχη. «Όπου παίζει ο Θέος, δεν θα είναι μοναχός…» όπως λέει άλλωστε και το γνωστό σύνθημα που τραγουδάνε από τις εξέδρες οι οπαδοί των κιτρίνων. Με την δική τους αφοσίωση, αγάπη, συμπαράσταση, το Κλεάνθης Βικελίδης έχει φτάσει να βρίσκεται στο top10 της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίοι μάλλον οι χαρακτηρισμοί «ευρωπαϊκό κάστρο» ή «δαχτυλίδι της φωτιάς» που έχουν δοθεί κατ? επανάληψη στο θρυλικό αυτό γήπεδο. Παρόλο αυτά όμως φέτος επικρατεί η εντύπωση ότι μεγάλο μέρος του κόσμου του Άρη έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα και κατ? επέκταση στην προσπάθεια που καταβάλλεται μέσα σε όλο αυτό το δυσοίωνο κλίμα που επικρατεί στην χώρα να βγει ο Άρης ενωμένος και πιο δυνατός για το μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ Ο: Γιώργος Στράντζαλης


Η δυσαρέσκεια για την μικρή προσέλευση κόσμου είναι έντονη στα γραφεία της Οδού Αλκμήνης. Το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον ΟΦΗ και δη τα μόλις 6.985 εισιτήρια που κόπηκαν αποτέλεσμα ήταν η αιτία ορισμένοι να… ξεσπάσουν και να αναρωτηθούν πολύ εύστοχα: «που είναι ο κόσμος;». Απάντηση φυσικά δεν έλαβαν και δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν τελικά λάβουν.
Ωστόσο το θέμα είναι άλλο και αφορά την μικρή προσέλευση του κόσμου του Άρη, φέτος, στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η σοβούσα οικονομική κρίση που πλήττει όλα τα ελληνικά νοικοκυριά έχει φυσικά το δικό της αντίκτυπο και στην προσέλευση του κόσμου. Κατ? επέκταση φυσικά και στα προσδοκώμενα για την ΠΑΕ έσοδα, αφού αλλιώς τα υπολόγιζαν οι άνθρωποι του Άρη και αλλιώς τους ήρθαν.
Σε σχέση με πέρυσι τα έσοδα από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων είναι μειωμένα κατά –σχεδόν- 50%, γεγονός που έχει φέρει έναν γενικότερο προβληματισμό και μία γενικότερη ανησυχία. Τα… κρούσματα της απογοητευτικής εικόνας που έχουν οι κερκίδες του «Κλεάνθης Βικελίδης», μιας έδρας που έχει χαρακτηριστεί άκρως ποδοσφαιρική και συνάμα «κολαστήριο» για τους αντιπάλους, δεν είναι τωρινά. Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, οι διοικούντες πήραν την...κρυάδα. Ωστόσο, η κρισιμότητα των τελευταίων αγώνων του πρωταθλήματος για την ομάδα, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν και τον μοναδικό στόχο που έχει απομείνει για τον Άρη, έκανε τους ανθρώπους της ΠΑΕ να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο, έστω και στο τέλος. Η εικόνα των χιλιάδων άδειων καθισμάτων όμως, σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα, όπως αυτό με τον ΟΦΗ, τους… αποτελείωσε. Βλέποντας ότι ο κόσμος κάθε άλλο παρά «αγκαλιάζει» την προσπάθεια που γίνεται, αναγκάζοντας να σκύψουν το κεφάλι μόνοι τους, στα δεκάδες προβλήματα που έχουν να επιλύσουν. Το περασμένο Σάββατο τα καθαρά έσοδα από τα εισιτήρια –από τις λίγες δηλαδή πηγές εσόδων φέτος- δεν ξεπέρασαν τις 10.000 ευρώ. Αν προσπαθήσει κανείς να βγάλει τον μέσο όρο αριθμό εισιτηρίων που κόπηκαν στα 12 εντός έδρας παιχνίδια φέτος, δύσκολα θα μπορέσει να βγάλει περισσότερα από 6.500 «κομμάτια». Τα περισσότερα κόπηκαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (12.320), ενώ τα λιγότερα στο ματς με τον Λεβαδειακό (6.584). Αριθμός απογοητευτικός είναι σίγουρα και τα 7.776 που κόπηκαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σε κάθε παιχνίδι φυσικά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στον αριθμό εισιτηρίων συμπεριλαμβάνονται και τα διαρκείας.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Κατανόηση, αλλά και προβληματισμός

Όλα τα νοικοκυριά της χώρας προσπαθούν να «κόψουν» τα περιττά έξοδα, ωστόσο όταν θέλεις να λέγεσαι Αρειανός ή διαφορετικά πιστός φίλος μιας ομάδας, δεν συμπεριλαμβάνει στα περιττά το 10ευρω για ένα εισιτήριο. Σίγουρα η διοίκηση της ΠΑΕ κατανοεί την κατάσταση που επικρατεί. Γι? αυτό άλλωστε προέβη και σε μείωση των τιμών (το φθηνότερο που επιτρέπει η Σούπερ Λιγκ στις ομάδες της είναι 10 ευρώ) των εισιτηρίων, ακόμη και στα ντέρμπι (βλ. ΑΕΚ). Η μικρή ανταπόκριση από πλευράς κόσμου όμως έχει λειτουργήσει αρνητικά, με ένα «γιατί» να αιωρείται μέσα στα γραφεία της Οδού Αλκμήνης. Εξηγήσεις δεν μπορούμε να δώσουμε εμείς, αλλά οι ίδιοι οι απέχοντες. Ωστόσο είναι λογικό φέτος που δεν υπάρχουν ευρωπαϊκά παιχνίδια να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου η διοίκηση να υπολόγιζε σε έσοδα τουλάχιστον διπλάσια από αυτά που τελικά έχει.

Λίγοι… αλλά καλοί

Στα περισσότερα από τα δώδεκα –μέχρι στιγμής- φετινά εντός έδρας παιχνίδια του Άρη μπορεί ο αριθμός προσέλευσης του κόσμου να είναι απογοητευτικός, όμως αυτό δε σημαίνει ότι το Κλεάνθης Βικελίδης δεν έχει την γνωστή «ζεστή» του ατμόσφαιρα. Γιατί πολύ απλά δεν είναι όλοι… σαν τους άλλους. Υπάρχουν οι «πιστοί στρατιώτες» που βάζουν τον Άρη πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις, ακολουθώντας την ομάδα και στα πιο δύσκολα…

Το παράδειγμα της Δρέσδης

Για τον κόσμο του Άρη και τις μάχες που έχει δώσει για το καλό της ομάδας του δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι δεδομένη η αφοσίωση των οπαδών του, ακόμη και σε πολύ δύσκολους καιρούς, που αν ήταν άλλοι στην θέση τους, θα τα είχαν παρατήσει προ πολλούς. Ωστόσο είναι καλό να θυμίσουμε σε ορισμένους Αρειανούς -που ψάχνουν για δικαιολογίες- το τι έκαναν πρόσφατα οι οπαδοί της Δρέσδης. Απλά για να καταλάβετε τι θα πει πραγματική αφοσίωση σε κάτι που σε εκφράζει και το αγαπάς.
Οι φίλαθλοι της Δυναμό Δρέσδης (β? κατηγορία Γερμανίας) εξάντλησαν τα 32.066 εισιτήρια που είχαν κυκλοφορήσει για τον αγώνα με την Ίνγκολσταντ που έγινε κεκλεισμένων των θυρών! Έκανα δηλαδή sold out σε ματς που έγινε με κλειστές πόρτες, λόγω τιμωρίας της ομάδας από την Λίγκα. Αφού λίγο πριν την έναρξη του αγώνα αγοράστηκε και το τελευταίο εισιτήριο, οι οπαδοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο και παρακολούθησαν το ματς από την τηλεόραση. Αυτό θα πει αγάπη και «η ομάδα πάνω απ? όλους και όλα»…

πηγή: metrosport.gr

Συμπλήρωσε κάρτες ο Λάζαρ!!

Και εκεί όπου ο Λάσλο Μπόλονι γνώριζε πως κόντρα στην Κέρκυρα την ερχόμενη Κυριακή θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Φωτάκη λόγω καρτών και πως κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα δεν θα έχει στη διάθεσή του για τον ίδιο λόγο τους Μαλεζά και Γκαρσία, ήρθε χθες η κίτρινη κάρτα στον Λάζαρ να του προσθέσει ακόμα ένα πρόβλημα. Και αυτό γιατί ο Ρουμάνος μέσος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα υποχρεωθεί να λείψει από ένα εκ των τεσσάρων προσεχών αγώνων του Δικεφάλου, τη στιγμή που δεν εμπνέει ανησυχία ο τραυματισμός του Λίνο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ένιωσε ενοχλήσεις στον ώμο και αυτός ήταν ο λόγος που αντικαταστάθηκε στο 78ο λεπτό από τον Σταφυλίδη, με την κατάστασή του όμως να μην χαρακτηρίζεται επουδενί σοβαρή.

*Ο Απόστολος Γιάννου ήταν τελικά αυτός που «κόπηκε» από την 18άδα, λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης,

Δεν θα μπορούσαν να λείψουν

Όπως σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι έτσι και χθες, την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ παρακολούθησε από κοντά σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο. Το «παρών» στο Αγρίνιο έδωσε ο Ζήσης Βρύζας και οι Γιώργος Σαχπατζίδης, Δημήτρης Σαχπατζίδης, Παντελής Κωνσταντινίδης, Σπύρος Μηλιωρίδης και Στέφανος Σαράτσης, όπως επίσης και ο πρώην σύμβουλος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Παναγιώτης Ποικιλίδης. Επιπροσθέτως, μαζί με τον Ζήση Βρύζα παρακολούθησε την αναμέτρηση και ο επιχειρηματίας Βασίλης Τριλυράκης, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη δεχθεί πρόταση από τον πρόεδρο της ΠΑΕ να συμμετάσχει στην επόμενη διοίκηση πρωτοδικείου που θα προκύψει στις αρχές Ιουνίου.

πηγή: metrosport.gr

Πήρε την κούπα, αλλά «έχασε» τον πατέρα του!!

Πήρε την κούπα, αλλά «έχασε» τον πατέρα του
Η κατάκτηση του Λιγκ Καπ Σκοτίας από την Κιλμάρνοκ δεν ήταν ευχάριστο γεγονός για τον νεαρό μέσο της ομάδας, Λίαμ Κέλι, αφού ο πατέρας του έπαθε καρδιακή προσβολή λίγα λεπτά πριν το φινάλε του τελικού με τη Σέλτικ και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο! O 22χρονος άσος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του για την απώλεια του 59χρονου άνδρα.

Η Κιλμάρνοκ στάθηκε εμπόδιο στην επιχείρηση τρεμπλ των «καθολικών», αφού το γκολ του Φαν Τέρνχουτ στο 84ο λεπτό της έδωσε το τρόπαιο!

Ο πατέρας του Λίαμ Κέλι, Τζακ, δεν άντεξε τη συγκίνηση και το δραματικό φινάλε της αναμέτρησης, με την καρδιά του να τον προδίδει και τον 59χρονο άνδρα να αφήνει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Ο νεαρός μέσος της Κιλμάρνοκ ειδοποιήθηκε για τον θάνατο του πατέρα του λίγο πριν την απονομή…

πηγή: sportfm.gr

Φαβορί η Μπενφίκα για τον Φαν Γκάαλ!!

Φαβορί η Μπενφίκα για τον Φαν Γκάαλ
Την Μπενφίκα έχρισε φαβορί ο Λουίς φαν Γκάαλ για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League, αποκλείοντας την Τσέλσι στη μεταξύ τους αναμέτρηση (27/3).

Οι «αετοί» σύμφωνα με τον Ολλανδό τεχνικό έχουν περισσότερες ελπίδες να επικρατήσουν της ομάδας του Ντι Ματέο και να περάσουν στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσουν είτε τη Μίλαν είτε τη Μπαρτσελόνα.

«Η Μπενφίκα έχει μία σταθερή ομάδα που παίζει με ένταση και φαντασία. Ακόμα και αν οι παίκτες της δε θεωρούνται αστέρες , η ομάδα έχει πολλές πιθανότητες να αποκλείσει τη Τσέλσι, αν και θα είναι αρκετά δύσκολο.
Μερικές φορές είναι καλύτερο να έχεις δυνατούς παίκτες που λειτουργούν ως σύνολο, παρά εκπληκτικούς ποδοσφαιριστές που παίζουν ατομικά
», δήλωσε ο Φαν Γκάαλ.

Η πορτογαλική ομάδα πέρασε στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής οργάνωσης αφού κέρδισε τη Ζενίτ 4-3 στους δύο αγώνες στη φάση των «16».

Οι «μπλε» έφτασαν στους «8» του Champions League, έχοντας επικρατήσει στον προηγούμενο γύρο 5-4 της Νάπολι .

πηγή: sportfm.gr

Ξέφυγε ο Εθνικός Γαζώρου!!

Ξέφυγε ο Εθνικός Γαζώρου
Μεγάλη νίκη 3-0 επί του Μεγάλου Αλεξάνδρου πέτυχε ο Εθνικός Γαζώρου στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Βόρειου ομίλου της Football League 2.

Ο πρωτοπόρος, Εθνικός με δύο γκολ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Μαχαιρούδη στο 14ο και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά και ένα του Αγγου στο 63ο λεπτό πήρε το τρίποντο, με το οποίο αύξησε τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Eθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Γιαννιώτης, Κοσμίδης, Αγγελόπουλος, Κώτσιας, Παλάσκας, Μαχαιρούδης, Άγγος, Πεχλιβανίδης (46' Κρυστάλλης), Κωνσταντινίδης (54' Κουκούτσης), Χαριτίδης (76' Καλογιάννης), Γαλακτερός.

Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας (Βαγγέλης Τούσκας): Κουμής, Βελετάνης, Δαλκίδης, Δελήμπασης, Ζιγκερίδης, Μουτίδης (25' λ.τ Σ. Σιδηρόπουλος), Μπογιατζής, Σαλμάς (69' Κουβελόγλου), Ε. Σιδηρόπουλος (54' λ.τ Νίρλας), Τσεμπερίδης, Λεωνίδας.

Το πρόγραμμα του 2ου ομίλου (13η αγωνιστική):

Κυριακή 18/03
Τηλυκράτης-Αετός Σκύδρας 2-0
(14’ πεν Ιασωνίδης, 26’ Κατσίκης)
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Ηρακλής 0-0
Δόξα Κρανούλας-Τύρναβος 0-0
Βατανιακός-Νίκη Βόλου 0-0
Οδυσσέας Αναγέννησης-Απόλλων Καλαμαριάς 0-0

Δευτέρα 19/03
Εθνικός Γαζώρου-Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας 3-0


*Ο Αετός Σκύδρας ξεκίνησε με ποινή αφαίρεση 11 βαθμών.

Η επόμενη αγωνιστική (14η)
Τηλυκράτης-Εθνικός Γαζώρου
Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Οικονόμος Τσαριτσάνης
Αετός Σκύδρας-Δόξα Κρανούλας
Ηρακλής-Βατανιακός
Τύρναβος-Απόλλων Καλαμαριάς
Νίκη Βόλου-Οδυσσέας Αναγέννησης

πηγή: sportfm.gr

Βελτιώνεται η κατάσταση του Μουάμπα!!

Βελτιώνεται η κατάσταση του Μουάμπα!
Θετικά ήταν αυτή τη φορά τα νέα για την κατάσταση του Φαμπρίς Μουάμπα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από «London Chest Hospital», η υγεία του 23χρονου ποδοσφαιριστή της Μπόλτον δείχνει «μικρά σημάδια βελτίωσης», ενώ η καρδία του παίκτη πλέον λειτουργεί χωρίς υποστήριξη.

Ο 23χρονος μέσος, πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα στην αναμέτρηση Κυπέλλου ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Μπόλτον στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», το βράδυ του Σαββάτου, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο!

Η καρδιακή προσβολή τον οδήγησε στο νοσοκομείο του Λονδίνου που ειδικεύεται σε καρδιολογικά θέματα.

Ο σφυγμός του επανήλθε περίπου δύο ώρες μετά το συμβάν, αλλά η κατάστασή του μέχρι και σήμερα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Πάντως σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται ο 23χρονος, η κατάστασή δείχνει «μικρά σημάδια βελτίωσης» και ο παίκτης μπορεί πλέον να κουνήσει τα χέρια του και τα πόδια του.

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ πιθανώς να ακολουθήσει νέα ενημέρωση ακόμα και μέσα στην ημέρα.

Πηγή: england365.gr

Να μην το… μαδήσουν!!

Να μην το… μαδήσουν
Μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, πλέον στον Παναθηναϊκό σκέφτονται την ανασύνταξη.

Κι όλα αυτά, ενδεχομένως μέσα σε… κύμα παραιτήσεων, αφού πολλά είναι τα μέλη του Δ.Σ. που σκέφτονται να αποχωρήσουν.

Με ζητούμενο, το... ταρακούνημα ή όχι των μετόχων. Αφού πρέπει επιτέλους να φανεί εάν θα αφήσουν το «τριφύλλι» να μαραθεί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του η θα το βγάλει κάποιος από αυτή την δύσκολη συγκυρία.

Φήμες θέλουν και τον Δημήτρη Γόντικα να θέλει να παραιτηθεί. Ακόμη όμως και να συμβεί αυτό, δεν πρόκειται να γίνει σύντομα μια και υπάρχουν εκκρεμότητες. Αφού ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πρέπει να παραδώσει στην UEFA τα έγγραφα και να παλέψει για την αδειοδότηση της ομάδας, όσον αφορά την ευρωπαϊκή συμμετοχή το 2012-2013.

Επίσης, ο Γόντικας έχει αναλάβει να επικοινωνεί με όλους τους παίκτες της ομάδας, νυν και μη, προσπαθώντας να τους πείσει να υπογράψουν τους διακανονισμούς για να μην κινδυνεύσει η ομάδα. Για αυτό και είναι δύσκολο να αποχωρήσει αυτή την χρονική στιγμή. Σίγουρα όμως περνάνε από το μυαλό του τέτοιες σκέψεις. Και για τα όσα έγιναν, αλλά και μήπως και κάποιος από τους μετόχους καταλάβει πως ο Παναθηναϊκός διαλύεται και… βάλει πλάτη.

πηγή: sportfm.gr

Ρατσιστική επίθεση στον Σαμπά!!

Ρατσιστική επίθεση στον Σαμπά
Θύμα ρατσιστικής επίθεσης, έπεσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ανζί Μαχάκτσαλα, Κρίστοφερ Σαμπά. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπλάκμπερν στον αγώνα της νέας του ομάδας κόντρα στην Λοκομοτίβ Μόσχας, υποστηρίζει πως κάποιος από τους φιλάθλους του πέταξε μια μπανάνα.

«Είμαι πολύ λυπημένος που συνέβη κάτι τέτοιο, γιατί έγινε μπροστά σε μερικά μικρά παιδιά και δεν είναι ό,τι καλύτερο», τόνισε.

Τους ισχυρισμούς του 28χρονου αμυντικού ενισχύει και ένα μέλος του τεχνικού τιμ της Ανζί: «Μια μπανάνα έπεσε μπροστά στα πόδια του Σαμπά από την πλευρά των επισήμων, την ώρα που οι ομάδες έφευγαν από τον αγωνιστικό χώρο. Δεν γνωρίζουμε ποιος την πέταξε, αλλά πιστεύουμε πως είναι μια απαράδεκτη ενέργεια».

Ωστόσο αντίθετη γνώμη φαίνεται πως έχει η πρόεδρος της Λοκομοτίβ Μόσχας, Όλγκα Σμορντόβσκα: «Παρακολούθησα την συμπεριφορά των φιλάθλων μας στο γήπεδο και κάτι τέτοιο δεν συνέβη», τόνισε μεταξύ άλλων.

πηγή: sportfm.gr

Ξυπνάτε, παίζεται το ματς (video)

Ξυπνάτε, παίζεται το ματς (video)
Ένα πολύ παράξενο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στην αναμέτρηση της Σαν Λορέντζο με την Κολόν Σάντα Φε για το πρωτάθλημα της Αργεντινής. Στο 67ο λεπτό ο βοηθός διαιτητή σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ και αυτομάτως όλοι οι παίκτες των γηπεδούχων σταμάτησαν.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και ο Αριέλ Γκάρσε με κοντινό σουτ μετά από σέντρα από δεξιά ισοφάρισε σε ρυθμούς προπόνησης. Οι παίκτες της Σαν Λορέντζο έτρεξαν να διαμαρτυρηθούν στο διαιτητή, ο οποίος ωστόσο δεν είχε αποδεχτεί την υπόδειξη του βοηθού του και το τέρμα μέτρησε κανονικά.
πηγή: sportfm.gr







Χωρίς «Σβάινι» στον ημιτελικό!!

Χωρίς «Σβάινι» στον ημιτελικό
Απών από τον ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Γκλάντμπαχ στο «Μπορούσια Παρκ» την Τετάρτη θα είναι για την Μπάγερν ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.

Ο 27χρονος μέσος, που είχε αγωνιστεί ως αλλαγή απέναντι σε Βασιλεία και Χόφενχαϊμ, ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο δεξί πόδι που του στέρησαν τη συμμετοχή και στο ματς του Σαββάτου με τη Χέρτα στο Βερολίνου.

Έτσι δεν θα είναι στη διάθεση του Γιουπ Χάινκες, ο οποίος τον προφυλάσσει εν όψει και των αγώνων με τη Μαρσέιγ για τα προημιτελικά του Champions League.

πηγή: sportfm.gr

FC: Το χειρότερο είναι ότι αυτοί θα ξαναπάνε γήπεδο. Εγώ, όχι!!

FC: Το χειρότερο είναι ότι αυτοί θα ξαναπάνε γήπεδο. Εγώ, όχι
Αρκεί μια ιδεολογική, κομματική, οπαδική ή επαγγελματική ταμπέλα ή ιδιότητα για να βάλει δυο ανθρώπους - κατά τα άλλα διαφορετικούς - στο ίδιο «τσουβάλι»; Εγώ λέω όχι. Αυτοί που τα έκαναν λαμπόγυαλο στο ΟΑΚΑ την Κυριακή δηλώνουν οπαδοί του Παναθηναϊκού, όπως Παναθηναϊκοί δηλώνουν κι αυτοί που κάθονταν αποσβολωμένοι στις θέσεις τους και τόσοι άλλοι που περίμεναν ότι θα δουν το ματς στην τηλεόραση. Βλέπετε τίποτα κοινό μεταξύ τους; Δεν νομίζω. Αντίστοιχα το να είσαι ιδεολογικά ταγμένος κάπου ή αντίθετος σε όλα, δεν σημαίνει ότι σώνει και ντε πρέπει να σπας μαγαζιά και να κάνεις πλιάτσικο στα κινητά για να δηλώσεις την «αντίδρασή σου». Και σίγουρα μπορεί να δηλώνουμε αρκετοί άνθρωποι δημοσιογράφοι, αλλά την πρωτοσέλιδη «τσαπού» (και κάθε αντίστοιχη «πράσινης», «κίτρινης» ή «ασπρόμαυρης» απόχρωσης) σάς την επιστρέφω και ουδεμία σχέση δεν έχω και δεν θέλω να έχω με τους «συναδέλφους».
Σχολιάζει το Fight Club.
Στη χώρα αυτή, ο καθένας είναι ό,τι δηλώσει. Κι ας «καπελώνει», καπηλεύεται ή οικειοποιείται ό,τι γουστάρει, κι ας παρασύρει στον δικό του βούρκο ένα σωρό κόσμο που τον παίρνουν οι λάσπες επειδή τυγχάνει να υποστηρίζει π.χ. την ίδια ομάδα, το ίδιο κόμμα, να κάνει την ίδια δουλειά ή να έχει τα ίδια «πιστεύω». Δεν είναι «αλήτες» όλοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να τα σπάσουν όλα και να σπάσουν στο ξύλο όποιον βρήκαν εύκαιρο, όπως δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί «μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι», όπως δεν είναι όλοι οι εφοριακοί «πιασμάν», όπως δεν παίρνουν όλοι οι γιατροί φακελάκια, όπως δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι «αλήτες - ρουφιάνοι» και πάει λέγοντας. Μόνο που συνήθως την πληρώνουν οι πολλοί για τις πράξεις των λίγων.

Συζητούσα με διάφορους φίλους και γνωστούς μετά το ματς του ΟΑΚΑ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, στο τσατ ενός διαδικτυακού παιχνιδιού που παίζω και είπε ένας «ντροπή σας ρε Παναθηναϊκοί». Και αναρωτήθηκα για ποιο λόγο πρέπει εγώ να ντρέπομαι, επειδή κάποιοι πήγαν στο ΟΑΚΑ με σχέδιο να τα ρημάξουν όλα - κι ήταν οι μοναδικοί που είχαν σχέδιο, σε αντίθεση με αυτούς που στάθηκαν απέναντί τους, είχαν τόσες μέρες να προετοιμαστούν, γνώριζαν ότι θα γίνει πανικός αλλά δεν έκαναν τίποτα: Να ντραπώ για την ομάδα μου; Όχι βέβαια. Να ντραπώ που πάλεψε μέχρι τώρα με πενιχρά μέσα, ελλιπές ρόστερ, αφραγκιές, κόντρα σε σοβαρούς και πολύμηνους τραυματισμούς, με τον Μαυρία και τον Τοτσέ να χρίζονται βασικοί ελλείψει άλλων; Καθόλου δεν ντρέπομαι, αντίθετα λέω και μπράβο που έφτασε ως εδώ. Άλλη βενζίνη όμως δεν είχε στο ντεπόζιτο, οπότε κάπου εδώ τέλειωσε και το ταξίδι.

Αντίθετα ντρέπομαι γι’ αυτούς που δηλώνουν οπαδοί της ίδιας ομάδας με μένα, αλλά δεν τη σεβάστηκαν, όπως δεν σεβάστηκαν και μένα και τον αντίπαλο και το άθλημα και κανέναν. Που χάλασαν ένα παιχνίδι, χτύπησαν κόσμο, μας έκαναν ρεζίλι παντού, «εξασφάλισαν» την τιμωρία της ομάδας για φέτος και για του χρόνου και αναγκάζουν μια ομάδα χωρίς χρήματα να πληρώσει και πρόστιμο και να αποκαταστήσει και τις ζημιές στο ΟΑΚΑ. Ξέρετε ποια είναι η «πλάκα» και το πιο στενόχωρο όλων; Ότι αυτοί οι άνθρωποι, κρυμμένοι πίσω από την κουκούλα τους, το κράνος και την ανωνυμία τους, θα ξαναπάνε στο γήπεδο με την πρώτη ευκαιρία, σε αντίθεση με μένα, που με ξενέρωσαν και δεν έχω καμία όρεξη να πάω.

πηγή: sportfm.gr

Αναλαμβάνει την Παλέρμο ο Πανούτσι!!

Αναλαμβάνει την Παλέρμο ο Πανούτσι
Τα τυπικά απομένουν για να αναλάβει ο Κριστιάν Πανούτσι την τεχνική ηγεσία της Παλέρμο, όπως υποστήριξε ο 38χρονος πρώην αμυντικός της Ρόμα και της Ρεάλ Μαδρίτης, που τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι σχολιαστής στο «Sky Sports Italia».

«Είναι αλήθεια. Θα είμαι ο νέος προπονητής της ομάδας. Το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η συμφωνία είναι οι υπογραφές», τόνισε ο Ιταλός στην «Gazzetta dello Sport».

Από την πλευρά του, ο τωρινός προπονητής του ιταλικού συλλόγου, Μπόρτολο Μούτι, αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος. «Δεν ανησυχώ για τέτοια πράγματα», ήταν η απάντησή του όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους.

πηγή: sportfm.gr

Ιμπραΐμοβιτς: «Πάμε να προκριθούμε»

Ιμπραΐμοβιτς: «Πάμε να προκριθούμε»
Την πεποίθησή του πως η Μίλαν θα καταφέρει να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (2-1) της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ιταλίας, κόντρα στη Γιουβέντους (20/3), εξέφρασε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ωστόσο, ο 30χρονος επιθετικός τόνισε πως θα είναι μία δύσκολη αναμέτρηση.

«Πρόκειται να πάμε στο Τορίνο για να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο, αλλά είναι πιθανό και εμείς θέλουμε να περάσουμε. Έχω ένα κρύωμα, αλλά τίποτα δεν θα με σταματήσει από το να αγωνιστώ», ήταν τα λόγια του Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναμέτρηση του Champions League, κόντρα στην Μπαρτσελόνα για την προημιτελική φάση (28/3).

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν φοβόμαστε. Έχουμε ξανασυναντηθεί στο παρελθόν και τα επόμενα δύο παιχνίδια δεν θα είναι πολύ διαφορετικά, πρόκειται να είναι δύσκολες αναμετρήσεις», συμπλήρωσε.

πηγή: sportfm.gr

Καβάνι: «Πολύτιμος ο βαθμός»!

Καβάνι: «Πολύτιμος ο βαθμός»
Τη σημασία της ισοπαλίας που πήρε η Νάπολι απέναντι στην Ουντινέζε (2-2) εξήγησε ο Έντινσον Καβάνι, ο οποίος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Οι «παρτενοπέι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν με δύο γκολ του Ουρουγουανού επιθετικού.

«Είναι ένας πολύτιμος βαθμός αυτός που κερδίσαμε εδώ σήμερα, αν και τη συμπεριφορά που είχαμε στα τελευταία λεπτά, έπρεπε να την έχουμε υιοθετήσει από την αρχή», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος και συνέχισε:

«Ηταν δικό μας λάθος το γεγονός ότι το παιχνίδι πήγαινε στραβά και έπρεπε να αλλάξουμε τη στάση μας. Παλεύουμε για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου και πρέπει να συνεχίζουμε να προσπαθούμε. Δε γίνεται να καταθέσουμε τα όπλα».

πηγή: sportfm.gr

Ο Τσεχ …έσωσε τον Μουάμπα!!

Ο Τσεχ …έσωσε τον Μουάμπα
Η κατάσταση του Φαμπρίς Μουάμπα παραμένει σταθερή, η Μπόλτον υποβάλλει τους παίκτες της σε προληπτικές εξετάσεις και η Αγγλία συνεχίζει να κινείται στους ρυθμούς του ατυχούς περιστατικού. Το england365.gr σας παρουσιάζει πως το ιατρικό επιτελείο των Γουόντερερς κατάφερε να σώσει τον 24χρονο μέσο, αλλά και πως συνέβαλε σε αυτό ο τραυματισμός του Πετρ Τσεχ.

Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι βρέθηκε σε εξίσου σοβαρή κατάσταση το 2006, με το ιατρικό επιτελείο των Λονδρέζων να κάνει τα «αδύνατα δυνατά» και να τον κρατά στη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσέχος γκολκίπερ είχε χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι, στο παιχνίδι της Τσέλσι με τη Ρέντινγκ, με αποτέλεσμα από τότε και μετά να αγωνίζεται μονίμως με προστατευτικό «κράνος».

Μάλιστα, ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν ιδιαίτερα καυστικός στα σχόλιά του για την ταχύτητα με την οποία αντέδρασαν οι υπεύθυνοι του Μπέρκσαϊρ, αφού το ασθενοφόρο άργησε χαρακτηριστικά να εμφανιστεί, ώστε να μεταφερθεί ο Τσεχ στο νοσοκομείο της πόλης. «Είναι κάποια πράγματα που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μου. Ο τερματοφύλακάς μας περίμενε 30 λεπτά να έρθει ασθενοφόρο. Είναι κάτι που πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το αγγλικό ποδόσφαιρο». Και έτσι έγινε. Η Τσέλσι κατήγγειλε το περιστατικό στην Πρέμιερ Λιγκ και έστειλε αντίστοιχη αναφορά στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία.













Έκτοτε, τίποτα δεν είναι ίδιο στα γήπεδα στο Νησί. Δείτε τι άλλαξε, μετά τον τραυματισμό του Τσεχ:
-Πλέον, υπάρχει ένα ασθενοφόρο στο γήπεδο, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για τους ποδοσφαιριστές.
-Κάθε σύλλογος οφείλει να έχει έναν γιατρό στο γήπεδο, ξέχωρα από το ιατρικό επιτελείο. Αυτός οφείλει να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, δίπλα στους πάγκους.
-Όλοι οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές πρέπει να έχουν περάσει από τα τεστ της Πρέμιερ Λιγκ και να έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια εργασία (AREA).
-Τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι σε παραϊατρικά επαγγέλματα πρέπει να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο, για να επέμβουν εάν κριθεί απαραίτητο.
-Οι γηπεδούχοι, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, δίνουν στον επικεφαλής της αποστολής των φιλοξενούμενων ειδικό έγγραφο με πληροφορίες για τα πλησιέστερα νοσοκομεία.
-Τουλάχιστον μια φορά κάθε χρόνο, η Πρέμιερ Λιγκ επιβάλλει σε όλους τους συλλόγους να υποβάλλουν τους παίκτες τους σε εξετάσεις.
Η διοίκηση της Τότεναμ εξέδωσε συγχαρητήρια επιστολή για την ποιότητα της ιατρικής βοήθειας που παρασχέθηκε στον Μουάμπα. Μάλιστα, και ο διευθυντής της Sports Cardiology UK τόνισε ότι εάν κάτι κράτησε τον άσο της Μπόλτον στη ζωή ήταν «η γρήγορη επέμβαση των γιατρών». Δείτε τι έγινε:
Τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων ήταν καλά εξοπλισμένα, αφού τα μέλη τους ήταν εφοδιασμένα με σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Μάλιστα, αυτά χρησιμοποιήθηκαν, όταν οι γιατροί της Τότεναμ ενημερώθηκαν από αυτούς της Μπόλτον για το τι υλικά χρειάζονταν και έτσι τους τα παρείχαν αμέσως. Το ασθενοφόρο από τον νοσοκομείο St. John ήταν έτοιμο για αναχώρηση –κάτι που έγινε-, ενώ η Τότεναμ είχε προνοήσει να υπάρχει ακόμη ένα διαθέσιμο, με δικά της έξοδα! Τέλος, χαρακτηριστικό της ποιότητας του ιατρικού εξοπλισμού στα αγγλικά γήπεδα είναι ότι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» υπήρχε σύστημα απινίδωσης!


πηγή: england365.gr