Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Του "χάλασε" το ρεκόρ ο Κάκος!

Ο Ολυμπιακός με τα 83 λεπτά που κράτησε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ διατήρησε το απαραβίαστο της εστίας του για 661 λεπτά πρωταθλήματος και πλέον απομένουν μόλις δύο, ώστε να καταρρίψει το ρεκόρ, που κρατάει από την περίοδο 1999/00!
Του "χάλασε" το ρεκόρ ο Κάκος!
Το απαραβίαστο της εστίας του για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι της Super League διατήρησε ο Ολυμπιακός με την νίκη του με 1-0 επί του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ.
Το επίτευγμα της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε θα είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, εάν ο Τάσος Κάκος άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί για δύο ακόμη λεπτά και δεν αποφάσιζε στο 83ο λεπτό να διακόψει το ντέρμπι, λόγω των σκηνών βίας και τρόμου που εκτυλίσσονταν την ίδια ώρα στις εξέδρες του Ολυμπιακού σταδίου!
Αυτό γιατί, ο Θρύλος με τα 83 ακόμη λεπτά, που διατήρησε το απαραβίαστο της εστίας του έφτασε αισίως τα 661 χωρίς να δεχθεί γκολ και πλέον υπολείπεται μόλις ενός λεπτού από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ, της ομάδας του Ολυμπιακού της περιόδου 1999/00, όπου διατήρησε το «μηδέν» για 662 λεπτά. Επίδοση, που αποτελεί κορυφαίο ρεκόρ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου!
Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν ανέπαφη την εστία τους για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, αφού μετά από εκείνη την ήττα στα Πηγάδια από την Skoda Ξάνθη με 1-0 στις 22 του περασμένου Γενάρη, ο Ολυμπιακός έβαλε ένα αδιαπέραστο τείχος μπροστά από την εστία του Μπάλας Μέγιερι!
Ο εκτός έδρας θρίαμβος επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ήρθε να προστεθεί στις νίκες με «καθαρό σκορ» κόντρα σε Εργοτέλη (3-0), ΠΑΟΚ (0-2), ΑΕΚ (2-0), Πανιωνίου (2-0) και ΟΦΗ (0-2), Άρη (3-0), κάτι που δείχνει πως η ομάδα του Ολυμπιακού έχει αποφασίσει να «γράψει» πολλά ρεκόρ ακόμα στα βιβλία της ιστορίας.
Οι Πειραιώτες κυνηγούν να σπάσουν το ρεκόρ της περιόδου 1999/00, όταν ο Ολυμπιακός είχε διατηρήσει απαραβίαστη τη εστία του για 662 λεπτά. Το σερί είχε ξεκινήσει από την 17η αγωνιστική και την εκτός έδρας νίκη επί της Παναχαϊκής με 2-0 και διακόπησε στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (2-2) όταν ο Γκαλέτο είχε ισοφαρίσει στο 22' το γκολ του Γιώργου Ανατολάκη από το 9'.
Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός νίκησε κατά σειρά: Παναχαϊκή (0-2), Προοδευτική (4-0), Πανιώνιο (0-1), Απόλλων Σμύρνης (2-0), Καβάλα (5-0), Τρίκαλα (0-2), ΑΕΚ (3-0) και ΠΑΟΚ (0-2).

πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: