Ο τερματοφύλακας της Τσέλσι βρέθηκε σε εξίσου σοβαρή κατάσταση το 2006, με το ιατρικό επιτελείο των Λονδρέζων να κάνει τα «αδύνατα δυνατά» και να τον κρατά στη ζωή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τσέχος γκολκίπερ είχε χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι, στο παιχνίδι της Τσέλσι με τη Ρέντινγκ, με αποτέλεσμα από τότε και μετά να αγωνίζεται μονίμως με προστατευτικό «κράνος».
Μάλιστα, ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν ιδιαίτερα καυστικός στα σχόλιά του για την ταχύτητα με την οποία αντέδρασαν οι υπεύθυνοι του Μπέρκσαϊρ, αφού το ασθενοφόρο άργησε χαρακτηριστικά να εμφανιστεί, ώστε να μεταφερθεί ο Τσεχ στο νοσοκομείο της πόλης. «Είναι κάποια πράγματα που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη μου. Ο τερματοφύλακάς μας περίμενε 30 λεπτά να έρθει ασθενοφόρο. Είναι κάτι που πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το αγγλικό ποδόσφαιρο». Και έτσι έγινε. Η Τσέλσι κατήγγειλε το περιστατικό στην Πρέμιερ Λιγκ και έστειλε αντίστοιχη αναφορά στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
Έκτοτε, τίποτα δεν είναι ίδιο στα γήπεδα στο Νησί. Δείτε τι άλλαξε, μετά τον τραυματισμό του Τσεχ:
-Πλέον, υπάρχει ένα ασθενοφόρο στο γήπεδο, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για τους ποδοσφαιριστές.-Κάθε σύλλογος οφείλει να έχει έναν γιατρό στο γήπεδο, ξέχωρα από το ιατρικό επιτελείο. Αυτός οφείλει να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, δίπλα στους πάγκους.
-Όλοι οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές πρέπει να έχουν περάσει από τα τεστ της Πρέμιερ Λιγκ και να έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια εργασία (AREA).
-Τουλάχιστον δύο εργαζόμενοι σε παραϊατρικά επαγγέλματα πρέπει να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο, για να επέμβουν εάν κριθεί απαραίτητο.
-Οι γηπεδούχοι, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, δίνουν στον επικεφαλής της αποστολής των φιλοξενούμενων ειδικό έγγραφο με πληροφορίες για τα πλησιέστερα νοσοκομεία.
-Τουλάχιστον μια φορά κάθε χρόνο, η Πρέμιερ Λιγκ επιβάλλει σε όλους τους συλλόγους να υποβάλλουν τους παίκτες τους σε εξετάσεις.
Η διοίκηση της Τότεναμ εξέδωσε συγχαρητήρια επιστολή για την ποιότητα
της ιατρικής βοήθειας που παρασχέθηκε στον Μουάμπα. Μάλιστα, και ο
διευθυντής της Sports Cardiology UK τόνισε ότι εάν κάτι κράτησε τον άσο
της Μπόλτον στη ζωή ήταν «η γρήγορη επέμβαση των γιατρών». Δείτε τι
έγινε:
Τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων ήταν καλά εξοπλισμένα, αφού τα μέλη
τους ήταν εφοδιασμένα με σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Μάλιστα, αυτά
χρησιμοποιήθηκαν, όταν οι γιατροί της Τότεναμ ενημερώθηκαν από αυτούς
της Μπόλτον για το τι υλικά χρειάζονταν και έτσι τους τα παρείχαν
αμέσως. Το ασθενοφόρο από τον νοσοκομείο St. John ήταν έτοιμο για
αναχώρηση –κάτι που έγινε-, ενώ η Τότεναμ είχε προνοήσει να υπάρχει
ακόμη ένα διαθέσιμο, με δικά της έξοδα! Τέλος, χαρακτηριστικό της
ποιότητας του ιατρικού εξοπλισμού στα αγγλικά γήπεδα είναι ότι στο
«Γουάιτ Χαρτ Λέιν» υπήρχε σύστημα απινίδωσης!
πηγή: england365.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου