Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Κόντης : «Ντροπιαστικά επεισόδια»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή Revolution φιλοξενήθηκαν ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης κ.Γιάννης Κόντης και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος κ.Δημήτρης Ιατρόπουλος με θέμα τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Για τη μη μετάδοση των επεισοδίων από τη Nova o κ.Κόντης είπε: “Να συγχαρώ τη Nova για τον τρόπο που επέλεξε να κάνει τη μετάδοση. Είναι μέσα στη συμφωνία που έχει το συνδρομητικό κανάλι με τη Superleague και των κανονισμών της UEFA.

Έχουν πιάσει οι άνθρωποι της NOVA το νόημα για να προστατεύσουν το προϊον τους. Η προβολή τέτοιων ντροπιαστικών γεγονότων μόνο καλό δεν κάνει. Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια είναι διακόσιοι -τριακόσιοι.

Στο Ολυμπιακό στάδιο υπήρχαν χθες 40 χιλιάδες οπαδοί. Από αυτούς μια μερίδα διακοσίων οπαδών προκάλεσαν αυτά τα ντροπιαστικά επεισόδια. Δεν μπορούμε να αφορίζουμε όλους τους οπαδούς.

Ακουσα κάπου ότι έπρεπε να γίνει ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό θέλουμε; Θα διαλυθεί το ποδόσφαιρο έτσι όπως πηγαίνει. Στο γήπεδο μας είναι μια γιορτή το ποδόσφαιρο. Υπάρχει μια μπάντα που παίζει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ελάχιστες εξαιρέσεις, κάποια επεισόδια από μικρά παιδιά 15 ετών κυρίως που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους. Δεν δέχομαι σε μια οργανωμένη πολιτεία άνθρωποι που προκαλούν επεισόδια να μένουν ατιμώρητοι. Όταν προβαίνουν άνθρωποι σε εγκληματικές ενέργειες να τιμωρούνται.

Πρόκειται για καταστάσεις που καθιστούν και τις ΠΑΕ αιχμάλωτες. Τέτοια επεισόδια μπορούν να ρίξουν μια ομάδες στη Β Εθνική. Να δούμε πως μπορούμε να βάλουμε αυτούς τους πενήντα ανεγκέφαλους σε πλαίσιο ή να τους απομακρύνουμε από το γήπεδο.

Δεν δέχομαι ότι αυτοί οι λίγοι ανήκουν στους οργανωμένους οπαδούς. Οι οργανωμένοι οπαδοί είναι με όνομα τηλεφωνο και σύνδεσμο. Αυτοί που δημιουργούν επεισόδια είναι μια μικρή μερίδα οπαδών που πάνε για αυτό το σκοπό στα γήπεδα”

Ιατρόπουλος: "Να σώσουμε τις επόμενες γενιές"

Από την πλευρά του, ο συγγραφέας κ.Δημήτρης Ιατρόπουλος τόνισε: “ Εγώ είμαι με το μέρος των αυθόρμητων χουλιγκάνων. Κανείς δεν ξέρει πως νιώθουνε αυτή την εποχή οι έφηβοι. Πώς μεγάλωσαν. Πόσα αρπάζουν οι προπονητές για να φέρουν τα σαπάκια τους. Ένα κόσμο που έχει φθάσει στο χείλος του γκρεμού.

Ζούμε σε μια χώρα που ακόμα και ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας που δεν έχει λίγο ζεστό νερό για να προπονηθεί. Ο αθλητισμός στις μέρες μας είναι επιχείρηση.

Είναι πολύς κόσμος που έχει την αίσθηση ότι τον έχει πουλήσει η ποδοσφαιρική ηγεσία. Δεν είναι όπως τα παλιά χρόνια που πήγαιναν κάποτε στο γήπεδο οικογενειακά για να δουν καλό ποδόσφαιρο.
Λείπει η παιδεία και η μέριμνα και η πρόληψη για να σώσουμε τις επόμενες γενιές”.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: