Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Το «αυτά συμβαίνουν κι αλλού» δεν πείθει πια κανέναν!!

Το «αυτά συμβαίνουν κι αλλού» δεν πείθει πια κανέναν
Ο Δημήτρης Ευαγγελάτος γράφει στο sday.gr για τα επεισόδια και τη διακοπή του «αιώνιου» ντέρμπι, τονίζοντας ότι αυτά... δεν γίνονται πουθενά!

Τόσα χρόνια έχουμε κουραστεί να ακούμε δεξιά αριστερά για όλα τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου το επιχείρημα ότι «αυτά δεν γίνονται μόνο εδώ, συμβαίνουν κι αλλού, ακόμα και στα πιο προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης». Ε, λοιπόν, όχι. Αυτά που συμβαίνουν εδώ δεν συμβαίνουν ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. Το ξέρει αυτό και ο πλέον αδαής, ο πλέον άσχετος με το διεθνές ποδόσφαιρο, αυτός που απλώς έχει δει μερικά σκόρπια ματς της σύγχρονης εποχής του ποδοσφαίρου σε Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Γαλλία, Βέλγιο και πάει λέγοντας.

Στη σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αυτά δεν συνέβησαν ΠΟΥΘΕΝΑ. Μπορεί να συνέβαιναν πριν από δεκαετίες στην Αγγλία πριν τη Θάτσερ. Σίγουρα συνέβησαν και μάλιστα πολύ χειρότερα στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης, στο Χέιζελ. Ολα αυτά όμως λάμβαναν χώρα στη μακρινή δεκαετία του '80. Εκτοτε, ΠΑΝΤΟΥ κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Το μοναδικό σύγχρονο ματς που θυμάμαι να μην έγινε λόγω επεισοδίων ήταν αυτό της Ιταλίας με τη Σερβία. Αυτή ήταν η (μοναδική) εξαίρεση σε έναν κανόνα νορμάλ αγώνων ποδοσφαίρου, που ξεκίνησαν, διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Σε όλη την Ευρώπη.

Εδώ είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από εκείνα τα χρόνια. Σαν να μην άλλαξε απολύτως τίποτα από όσα συνέβαιναν εδώ τη δεκαετία του '80 και του '90. Ζούμε συνεχώς τη μέρα της Μαρμότας και ακούμε το εκνευριστικά κλασσικό επιχείρημα ότι μεταφέρονται στους αθλητικούς χώρους εντάσεις κοινωνικών προελεύσεων. Και δεν μιλάω φυσικά μόνο για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ. Μιλάω για όλα τα επεισόδια που έχουν συμβεί κατά καιρούς εδώ και πολλά χρόνια σε όλα τα ελληνικά γήπεδα.

Το νέο, φρέσκο «ποίημα» που ακούμε από τους αρμόδιους είναι ότι τα επεισόδια γίνονται λόγω οικονομικής κρίσης! Τη βρήκαμε την έτοιμη δικαιολογία, ας την υιοθετήσουμε για να τελειώνουμε νωρίς νωρίς με αυτή την ιστορία των γεγονότων του ΟΑΚΑ. Το ότι ξέραμε οι ΠΑΝΤΕΣ ότι όλα αυτά θα συνέβαιναν (και οι αρμόδιοι απλώς περίμεναν με σταυρωμένα τα χέρια το πότε και πώς θα εκδηλώνονταν τα επεισόδια) είναι προφανώς μια μικρή λεπτομέρεια. Τη μέρα της Μαρμότας θα την ξαναζήσουμε και αύριο και μεθαύριο και την Τετάρτη και την Πέμπτη. Μέχρι εκεί. Από κει και έπειτα το θέμα σιγά σιγά θα ξεφουσκώσει και θα ζήσουμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα...
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: