Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Με ποια τιμωρία θα βάλουν μυαλό κ. Μπιτσαξή;

Με ποια τιμωρία θα βάλουν μυαλό κ. Μπιτσαξή;
Ο Γιώργος Ζαχαριάδης εκφράζει, μέσω του sday.gr, την απορία του για το κατά πόσο οι ταραξίες των γηπέδων θα… συνετιστούν αν τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός!

Στη δεύτερη ανάγνωση των θλιβερών επεισοδίων στο ΟΑΚΑ, συναντούμε πολλούς να στέκονται στην αρχική πρόβλεψη ότι θα γίνει χαλασμός και η οποία δεν φαίνεται να απασχόλησε πολιτεία και αστυνομία. Πέρα από τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός γηπέδου και στη γύρω περιοχή κι όπου αλλού θα υπήρχε χώρος συγκέντρωσης οπαδών, από νωρίς το μεσημέρι, κανείς δεν σκέφτηκε ότι είναι προτιμότερο να αναβληθεί ο αγώνας για να επανεξετάσουν κάθε παράμετρο της διεξαγωγής του κάτω από ασφαλέστερες –για όλους- συνθήκες.
Εκείνο που δεν μπορώ να κατανοήσω απόλυτα, είναι ότι τελικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η τιμωρία του ΠΑΟ, κάποιοι βαθμοί που θα του αφαιρεθούν, αν τελικά εφαρμοστούν οι κανονισμοί, θα βάλουν μυαλό σε όσους τα έκαναν γυαλιά καρφιά στις μάχες με την αστυνομία.
Επίσης δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο μεγάλο είναι τελικά το μερίδιο ευθύνης της αστυνομίας, την οποία κατά βάση σέβομαι, αλλά δεν εμπιστεύομαι για τους χειρισμούς της.
Και λέγονται πολλά για μια βεντέτα που άνοιξε από «επίσκεψη» σε σύνδεσμο των «πρασίνων», μεσοβδόμαδα με σημαντικές απώλειες για τους οπαδούς.
Συμπερασματικά, ζούμε σε έναν παραλογισμό για τον οποίο κανείς και πολύ περισσότερο ο σημερινός πολιτικός υπεύθυνος δεν έδειξε αντανακλαστικά και δεν τον χειρίστηκε αναλόγως, ούτε πριν κι όπως πηγαίνει το πράγμα, ούτε μετά.

Αυτό άλλωστε συμβαίνει συνήθως, διότι δεν έχει σκοπό να διαταράξει τις ευαίσθητες ισορροπίες των «πράσινων» και των «κόκκινων» ή των «κίτρινων» και μένει μακριά από κρίσιμες αποφάσεις.
Για παράδειγμα δεν αποφάσισε ποτέ για όσα συνέβησαν σε εκείνον τον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Παρόλα αυτά, έκανε τον… καμπόσο στον Ηρακλή και τους οπαδούς του, που κακώς κατέστρεψαν καθίσματα στο Καυτανζόγλειο και απείλησε ότι θα διώξει τους κυανόλευκους από το κρατικό γήπεδο. Το ΟΑΚΑ δεν είναι κρατικό ή δεν γίνονται επεισόδια με καταστροφικές συνέπειες για το στάδιο από τους «χρήστες» του;

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: