Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Μαρινάκης… μαινόμενος!

Ποιος είδε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και δεν τον φοβήθηκε… Η τιμωρία με δύο αγωνιστικές στον Κέβιν Μιραλάς, αλλά και η καθυστερημένη γνωστοποίησή της, προκάλεσε την οργή όλων των ατόμων στον Ολυμπιακό, αλλά περισσότερο αυτή του προέδρου της ΠΑΕ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σαφώς περισσότερο ήρεμος, από την στιγμή που έμαθε την είδηση, κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ για να συναντηθεί με άτομα της ομοσπονδίας και να μάθει τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την καθυστερημένη ανακοίνωση της ποινής στον Βέλγο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Σοφοκλής Πιλάβιος απουσίαζε καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό και τον Βαγγέλη Μαρινάκης τον υποδέχθηκαν τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ.Μαρινάκης δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την χρονική στιγμή που επέλεξε η ΕΠΟ να εκδώσει την ανακοίνωση της ΕΠΟ και μίλησε σε αυστηρό ύφος στα άτομα που συνάντησε και είχε συνομιλία για το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας με τον β’ αντιπρόεδρο, Άρη Σταθόπουλο και τον γενικό γραμματέα της ΕΠΟ, Γιάννη Οικονομίδη, τους ζήτησε εξηγήσεις και στη συνέχεια αποφασίστηκε από τον Ολυμπιακό να κατατεθεί έφεση.

Μετά από επικοινωνία –μάλιστα- που είχε άνθρωπος της ΕΠΟ με τους δικαστές αποφασίστηκε να εκδικαστεί η έφεση αύριο στις 10.00 το πρωί.Πηγη novasport.fm.gr

«Σοκ» με Πίρλο

Άσχημα μαντάτα προέκυψαν στη Μίλαν με τον Αντρέα Πίρλο. Ο Ιταλός διεθνής μέσος των «ροσονέρι» αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξί γόνατο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις, ώστε να φανεί το ακριβές πρόβλημα που αντιμετωπίζει, όμως οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία ενάμιση μηνός. Ο 31χρονος έχει μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων από τον περασμένο Δεκέμβριο και αρχικά υπολογιζόταν για τον αγώνα του Σαββάτου με την Πάρμα, για την 25η αγωνιστική της Serie A.

Η Ίντερ θέλει τον Μοντολίβο

Στο στόχαστρο της Ίντερ βρίσκεται ο αρχηγός της Φιορεντίνα, Ρικάρντο Μοντολίβο για τον οποίο ενδιαφέρεται και η Μπάγερν. Οι "νερατζούρι" θέλουν να προσθέσουν ποιοτικούς Ιταλούς στο ρόστερ τους και ο Μοντολίβο είναι μία εξαιρετική περίπτωση.

Σύμφωνα με την "Corriere dello Sport" η Φιορέντινα είναι αποφασισμένη να προσφέρει τα πάντα στον 26χρονο για να τον κρατήσει στο «Αρτέμιο Φράνκι» και τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος των «βιόλα», Αντρέα Ντέλα Βάλε θα τον καλέσει για να συζητήσουν το ενδεχόμενο πρόωρης ανανέωσης του συμβολαίου του.

Πάντως για τον ποδοσφαιριστή, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται του χρόνου το καλοκαίρι, ενδιαφέρεται και η Μπάγερν η οποία έχει... παράδοση στο να ψωνίζει από την Ιταλία.

Τα φώτα στο Τορίνο

Το derby d' Italia της Κυριακής ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Ίντερ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της Σέριε Α. Η "Μεγάλη Κυρία" παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για μια θέση στην τετράδα, ενώ η ανανεωμένη με τον Λεονάρντο, Ίντερ, θέλει να μείνει στο "κόλπο" του τίτλου.

Η νίκη έχει χαρακτηριστεί "μονόδρομος" στο στρατόπεδο της Γιουβέντους, που προέρχεται από το 3-1 επί της Κάλιαρι στη Σαρδηνία, ενώ παραμένει αήττητη τα 3 τελευταία χρόνια απέναντι στους "νερατζούρι" στο Τορίνο. Οι πρωταθλητές από την άλλη, έχουν μπροστά τους έναν αγωνιστικό "Γολγοθά", ο οποίος ξεκινάει από το derby d'Italia και συνεχίζεται μέχρι το τέλος του μήνα με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Φιορεντίνα, Σαμπντόρια και τον αγώνα του Champions Legue με την Μπάγερν.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο με δύο σπουδαίες αναμετρήσεις, με μεγάλο ενδιαφέρον για την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η πρωτοπόρος Μίλαν υποδέχεται την Πάρμα 3 μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με την Τότεναμ κι ενώ προέρχεται από δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και νιώθει "καυτή" την ανάσα της Νάπολι.

Οι "παρτενοπέι", πάντως, έχουν δύσκολη αποστολή στο "Ολίμπικο" κόντρα στη Ρόμα, που θέλει μόνο τους τρεις βαθμούς για να μη χάσει την επαφή της με τις πρώτες θέσεις.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο 12/2
Μίλαν-Πάρμα
Ρόμα-Νάπολι

Κυριακή 13/2
Παλέρμο-Φιορεντίνα
Κάλιαρι-Κιέβο
Μπάρι-Τζένοα
Μπρέσια-Λάτσιο
Κατάνια-Λέτσε
Τσεζένα-Ουντινέζε
Σαμπντόρια-Μπολόνια
Γιουβέντους-Ίντερ

Το Μάντσεστερ... στα δύο

Η Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Σίτι στο "καυτό" ντέρμπι του Μάντσεστερ, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον βρίσκεται στην πρώτη θέση με 54 βαθμούς, ενώ οι "πολίτες" στην τρίτη με 49 και ένα παιχνίδι περισσότερο.

Το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο, αλλά και... καθόλου να μην υπήρχε, ένα τέτοιο παιχνίδι συγκεντρώνει πάντα το ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον αυτό του Σαββάτου στο "Ολντ Τράφορντ"... Με νίκη η Γιουνάιτεντ θα κάνει ένα ακόμη βήμα για την κούπα, θα "ξεχάσει" την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τη Γουλβς (πρώτη στη σεζόν) και θα "τελειώσει" την αντίπαλό της.

Η Σίτι με τη σειρά της, θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο του "θεάτρου των ονείρων" με μοναδικό σκοπό να "παλέψει" μέχρι τέλους και να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της για τον τίτλο. Η ομάδα του Μαντσίνι δείχνει να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση κι έχει για οδηγό τον Κάρλος Τέβες, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ στο ματς με τη Γουέστ Μπρομ, ενώ αναμένεται να ακούσει... πολλά και διάφορα από τους φίλους της πρώην ομάδας του.

Η δεύτερη της βαθμολογίας, Άρσεναλ, φιλοξενεί τη Γουλβς στο "Εμιρέιτς" και καλείται να ξεχάσει το... 4-4 με τη Νιουκάστλ στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ", ενώ επικίνδυνες αποστολές έχουν η Τότεναμ και η Τσέλσι, που "συγκατοικούν" στην τέταρτη θέση.

Τα "σπιρούνια" αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Σάντερλαντ και η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι κοντράρεται με τη Φούλαμ στο "Κρέιβεν Κότατζ" και το ντέρμπι του δυτικού Λονδίνου, που κλείνει το πρόγραμμα της αγωνιστικής τη Δευτέρα.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Σάββατο 12/2
Μάντσεστερ Γ.-Μάντσεστερ Σ.
Άρσεναλ-Γουλβς
Μπέρμιγχαμ-Στόουκ
Μπλάκμπερν-Νιουκάστλ
Μπλάκπουλ-Άστον Βίλα
Λίβερπουλ-Γουίγκαν
Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ
Σάντερλαντ-Τότεναμ

Κυριακή 13/2
Μπόλτον-Έβερτον

Δευτέρα 14/2
Φούλαμ-Τσέλσι

Για το σερί η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα ψάχνει τη 17η συνεχόμενη νίκη της στην Πριμέρα Ντιβισιόν κόντρα στη Χιχόν εκτός έδρας. Οι "μπλαουγκράνα" αντιμετωπίζουν τη Σπόρτινγκ στο "Μολινόν", ένα ακόμη γήπεδο από το οποίο αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να περάσουν αλώβητοι.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος δε θα έχει στη διάθεσή του τον Κάρλες Πουγιόλ, μετράει 10 νίκες σε ισάριθμες εκτός έδρας αναμετρήσεις και με 61 βαθμούς έναντι 54 της Ρεάλ είναι το "αφεντικό" στην υπόθεση-τίτλος.

Η Μπαρτσελόνα αγωνίζεται το Σάββατο, ενώ μία μέρα μετά η Ρεάλ έχει επικίνδυνη αποστολή στη Βαρκελώνη κόντρα στην Εσπανιόλ. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες, αλλά γενικότερα στη φετινή σεζόν έχει παρουσιάσει αξιόλογη εικόνα.

Η Ρεάλ δεν έχει άλλο... δρόμο από την κατάκτηση των τριών βαθμών στο "Μόνζουικ", όπου στις 4 τελευταίες της "επισκέψεις" έχει πανηγυρίσει 3 φορές.

Δύσκολα παιχνίδια έχουν και η Βιγιαρεάλ με τη Βαλένθια στη "μάχη" της τέταρτης θέσης, καθώς το "κίτρινο υποβρύχιο" φιλοξενείται από τη Λα Κορούνια στο "Ριαθόρ", ενώ οι "νυχτερίδες" κοντράρονται στη Μαδρίτη με την Ατλέτικο, που "καίγεται" για τη νίκη.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν:

Σάββατο 12/2
Ατλέτικο-Βαλένθια
Χιχόν-Μπαρτσελόνα
Σανταντέρ-Σεβίλη

Κυριακή 13/2
Έρκουλες-Σαραγόσα
Μάλαγα-Χετάφε
Λεβάντε-Αλμερία
Σοσιεδάδ-Οσασούνα
Λα Κορούνια-Βιγιαρεάλ
Εσπανιόλ-Ρεάλ

Δευτέρα 14/2
Μαγιόρκα-Μπιλμπάο

Στην Φιλαδέλφια ο Ρουίζ

Μικρό ήταν το διάστημα που έμεινε χωρίς ομάδα ο Κάρλος Ρούιζ μετά την λύση συνεργασίας του με τον Άρη μιας και είναι πολύ κοντά στο να συνεχισεί την καριέρα του στην Αμερική.Έτσι ο επιθετικός από την Γουατεμάλα θα συνεχίσει όπως όλα φαίνοντα στο MLS και συγκεκριμένα στην Φιλαδέλφια Γιούνιον. Ο Κάρλος Ρούιζ είχε αγωνιστεί και πριν από τρία χρόνια στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα με την φανέλα του Τορόντο.

«Απόδραση» ΠΑΟΚ από τα Βασιλικά, 3-2 επί του Άρη σε ματς «θρίλερ»

Πολύ μεγάλη νίκη με 3-2 σετ πήρε ο ΠΑΟΚ στα Βασιλικά, καθώς κατάφερε να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο και επικράτησε του Άρη. Το παιχνίδι θύμισε πάρα πολύ το αντίστοιχο περσινό, καθώς -όπως και πέρυσι- ο Άρης ήταν αυτός που κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 σετ, αλλά στη συνέχεια ο «Δικέφαλος» με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο «διπλό».
Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να πάρουν δύσκολα το πρώτο σετ, αλλά στο δεύτερο δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες και επικράτησαν με 25-17. Κάπου εκεί όμως έμελλε να ξεκινήσει η «αντεπίθεση» του ΠΑΟΚ που πήρε τα δύο επόμενα σετ με 18-25 και 19-25 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ, το οποίο ήταν αν μη τι άλλο συγκλονιστικό, αλλά βρέθηκε τελικούς νικητές τους φιλοξενούμενους με το απίστευτο 23-25!
Τα σετ: 26-24, 25-17, 18-25, 19-25, 23-25

Δικαιώθηκε ο Ηρακλής για Σχορτσιανίτη

Το σήριαλ του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη καλά κρατεί, αφού σήμερα γράφτηκε ακόμα ένα επεισόδιο στην κόντρα του Άρη με τον Ηρακλή για τον διεθνή σέντερ. Έτσι σήμερα το τριμελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή και πρόστιμο 15.000 ευρώ τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης, Γιάννη Δαμιανίδη, για ακάλυπτες επιταγές.Η συγκεκριμένη απόφαση είναι τελεσίδικη και αφορά στις πέντε από τις οχτώ επιταγές που είχαν δοθεί από την πλευρά του Άρη. Το σήριαλ της κόντρας αυτής θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα έχοντας κι άλλα επεισόδια ακόμα.

Xωρίς Μήτρογλου με ΠΑΟΚ

Έτοιμος για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ,  είναι ο Πανιώνιος που θα τα δώσει όλα για τη νίκη, με τον Λεμονή να μην έχει στην διάθεση του τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Έλληνας τεχνικός  είδε τον νεαρό ποδοσφαιριστή να μην είναι έτοιμος λόγω του τραυματισμού οτυ στο ματς της Εθνικής με τον Καναδά και αποκλείστηκε από την αποστολή για την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς.  

Κατα τα άλλα, μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει απάντηση για το θέμα του Κρικβέλια. Ο ποδοσφαιριστής συμμετέχει στην αποστολή αλλά δεν θα αγωνισθεί εφόσον δεν έχει έρθει το Δ.Α.Π. του απο την  ΕΠΟ. 

Ο Κώστας Μήτρογλου δεν είναι στην αποστολή λόγω του τραυματισμού του στον αγώνα της Εθνικής. Σήμερα προσπάθησε να κάνει ατομικό πρόγραμμα αλλά τελικά δεν κατέστη δυνατό να ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει. Επίσης ατομικό πρόγραμμα έκανε και ο Λάτκα, ο οποίος είναι τιμωρημένος με κάρτες και ούτως ή άλλως δεν αγωνίζεται αύριο. Τιμωρημένοι με κάρτες είναι επίσης οι Κοντοές , Κουμορτζί.

Η αποστολή των «κυανέρυθρων» για τον αγώνα της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, είναι η εξής: Μάχο, Παναγόπουλος, Μπάλαμπαν, Κούκετς, Τσότσαλιτς, Ριέρα, Αναστασόπουλος, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Όμο, Κρικβέλια, Σαλαλί, Γκαλίτσιος, Σβέρκος, Γιόνσον, Σάμαρης, Πούπο, Κούρντι.

Με κορυφή τον Σαλπιγγίδη

Mε αλλαγές στην ενδεκάδα θα παραταχθει ο ΠΑΟΚ στην Νέα Σμύρνη θέλοντας να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη με την νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Ουσιαστικά ο Δικέφαλος θα παραταχθει με 4-5-1 , και ο σχηματισμός θα είναι 4-4-1-1 με τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης. Ο Μουσλίμοβιτς έχοντας χάσει τις προπονήσεις ολόκληρης της εβδομάδας το πιθανότερο είναι ν α βοηθήσει προερχόμενος από τον πάγκο της ομάδας, καθώς σήμερα το μεσημέρι έφτασε στην Ελλάδα.

Ο Χαλκιάς θα είναι ο τερματοφύλακας της ομάδας με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τσιρίλο και Μαλεζά. Ο Ετό θα μετακομίσει στην θέση του δεξιού μπακ με τον Σαβίνι να παίζει αριστερά.  Ουσιαστικά θα αλλάξει η αμυντική γραμμή της ομάδας σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις..

Στην μεσαία γραμμή δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις από την στιγμή που Τσουκαλάς και Γκαρσία θα αναλάβουν να κρατήσουν κοντά τις γραμμές της ομάδας. Στα άκρα της επίθεσης θα βρεθούν ο Βιεϊρίνια μαζί με τον Λίνο και ο Ιβιτς θα είναι πίσω από τον προωθημένο Σαλπιγγίδη.

Σακάτα : «Αναγκαία η νίκη»

Ο Νταϊσούγκε Σακάτα είναι ένα από τα μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη στη περίοδο του Ιανουαρίου. Ερχόμενος από τη μακρινή Ιαπωνία προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα τόσο σε ποδοσφαιρικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Άλλωστε οι διαφορές της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου με την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες. Ο Σακάτα έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στη NOVA και στην εκπομπή «Superleague Priview», ξετυλίγοντας τις πρώτες του σκέψεις για τη νέα πρόκληση της καριέρας που ανοίγεται μπροστά του. Μίλησε για τον Άρη και τη πρώτη του παρουσία στο ματς με την ΑΕΚ, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τη Θεσσαλονίκη και το ελληνικό φαγητό! Πάρτε μια μικρή γεύση.

- Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Ελλάδα; «Πριν έρθω είχα ακούσει ότι η Ελλάδα είναι ένα πολύ όμορφο μέρος και επιβεβαιώθηκα! Ειδικά οι θάλασσες της χώρας σας ξέρω ότι είναι καταπληκτικές και αυτό θέλω να το διαπιστώσω από κοντά τους επόμενους μήνες».

-Ο κόσμος του Άρη τι να περιμένει από εσένα, ποιο είναι το δυνατό σου σημείο; « Διαθέτω ταχύτητα και αντοχή! Αυτά είναι τα δυνατά μου σημεία και σε αυτά ποντάρω  για να καταφέρω να κάνω πολλά πράγματα στον Άρη»

-Ντεμπούτο έκανες στο ματς με την ΑΕΚ. Πως ήτανε; «Τα συναισθήματά μου ήταν ανάμικτα. Ήθελα να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις των φιλάθλων της ομάδας, χαρίζοντάς τους μια νίκη κάτι που καταφέραμε και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό»

-Η θέση που σου αρέσει να παίζεις μέσα στο γήπεδο, ποια είναι; «Είμαι επιθετικός με ότι αυτό συνεπάγεται. Είτε αριστερά, είτε δεξιά, είτε στη κορυφή, πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω εξίσου καλά. Είναι θέμα προπονητή το που θα με χρησιμοποιήσει»

-Ερχεται ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πως το περιμένεις; «Είναι αναγκαία η νίκη για να μπορέσουμε να περάσουμε στα play-offs του πρωταθλήματος. Έχουμε, λοιπόν, στο μυαλό μας μόνο τη νίκη και αυτό θα προσπαθήσουμε να γίνει πραγματικότητα! Για τον Ολυμπιακό γνωρίζω από την Ιαπωνία και τους αγώνες που έδινε στο Champions League,επομένως είναι μια πρόκληση για μένα να μπορέσω να αγωνιστώ απέναντι σε μια τέτοια ομάδα»

-Τι δεν σου άρεσε σε αυτές τις πρώτες ημέρες παραμονής σου στη Θεσσαλονίκη; «Το ότι τις Κυριακές τα μαγαζιά είναι κλειστά. Στην Ιαπωνία δεν συμβαίνει αυτό. Βέβαια είναι και το θέμα της θρησκείας στη μέση και αυτό το καταλαβαίνω απόλυτα»

-Το φαγητό πως το βρήκες; «Είναι πολύ καλό. Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα πάνω σε αυτό το θέμα!»

 

Ο Ζαμοράνο «έδειξε» Μπόργκι

Ο βετεράνος άσος της Χιλής, Ιβάν Ζαμοράνο, πρότεινε δημόσια τον Κλαούντιο Μπόργκι για την τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.

Την ώρα που η Χιλιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συνεχίζει την αναζήτηση ομοσπονδιακού προπονητή για να διαδεχτεί τον Μαρσέλο Μπιέλσα, ο πρώην ποδοσφαιριστής των Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ τάχθηκε υπέρ της πρόσληψης του Μπόργκι, τον οποίο θεωρεί ως την ιδανική λύση.

«Πιστεύω ότι ο Κλαούντιο Μπόργκι είναι μία άριστη επιλογή. Έδωσε τα πρώτα δείγματα της επιθετικής φιλοσοφίας του στις Κόλο Κόλο και Αρχεντίνος Τζούνιορς», δήλωσε ο Ζαμοράνο στην ισπανική εφημερίδα «ADN» για τον Αργεντινό τεχνικό και πρόσθεσε: «Επίσης έχει ένα πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων, επειδή γνωρίζει το Χιλιανό ποδόσφαιρο και τους περισσότερους ποδοσφαιριστές».

Ο Μπόργκι είναι γνωστός στην Χιλή μετά την τριετή θητεία του στον πάγκο της Κόλο Κόλο, με την οποία κατέκτησε 4 πρωταθλήματα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - “Υπάρχει πανικός στην ομάδα”

Ο Τάκης Λεμονής έδωσε σήμερα συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και επεσήμανε ότι υπάρχει στην ομάδα ένα πρόβλημα στην αυτοσυγκέντρωσης που δημιουργεί πανικό όταν κάτι στραβώνει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Λεμονή:

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, καθώς πρέπει να βρούμε τρόπο να τον αντιμετωπίσουμε. Ο ΠΑΟΚ έχει καλή επιθετική γραμμή, αλλά για μένα ο πιο κρίσιμος παίκτης του, είναι ο Γκαρσία. Ωστόσο, όλα τα ματς είναι το ίδιο για εμάς. Ίσως πάρουμε κάποιο παιχνίδι που δεν υπολογίζει κανένας. Δυστυχώς οι απώλειες βαθμών από ομάδες ίδιας δυναμικότητας, κυρίως στην έδρα μας, μας έχει στοιχίσει».

Για την ήττα από τον Εργοτέλη: «Σημαντικό ρόλο στο να χάσουμε το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, έπαιξε η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Υπάρχει ένας πανικός στην ομάδα και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι με αυτό».

Για τα αγωνιστικά του πλάνα, για το αν προλάβει ο Μήτρογλου να αγωνιστεί αλλά και για τον Κουμορτζί: «Οι πιθανότητες να αγωνισθεί ο Μήτρογλου είναι 50-50 και τα πάντα θα κριθούν στη σημερινή προπόνηση. Θέλω να ξεκαθαρίσω επίσης, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τον Κουμορτζί που δεν πήρε μεταγραφή. Ο Βαρό είχε προβλήματα και δεν νομίζω να παίξει. Είχαμε δηλώσει τον Κοντοέ να εκτίσει την ποινή του, όμως, δυστυχώς τα πράγματα ήρθαν ανάποδα και οι λύσεις που έχω είναι περιορισμένες. Με τις αναποδιές που έχουν έρθει στην ομάδα, εγώ είμαι αυτός που πρέπει να δώσω δύναμη στους παίκτες μου».

Για τον Πρελ: «Ο Μάχο έχει πέντε κάρτες και σε περίπτωση που φτάσει στις επτά, τότε δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί, οπότε θα μέναμε χωρίς τερματοφύλακα. Ο Πρελ είναι μια πολύ καλή περίπτωση γκολκίπερ και έχει σπουδαίο βιογραφικό». 

ΗΡΑΚΛΗΣ - Πρόταση επέκτασης σε Κατσικά

Η ατυχία χτύπησε τον Γιώργο Κατσικά που υπέστη ρήξη χιαστών και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Αρχικά εκφράστηκαν φόβοι πως ο τραυματισμός αυτός μπορεί να επηρεάσει τον ποδοσφαιριστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο νεαρός αμυντικός έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2013 και σε περίπτωση που η φύση του τραυματισμού ενδέχεται να τον επηρεάσει και την ερχόμενη σεζόν. Οι ιθύνοντες της «κυανόλευκης» ΠΑΕ προσβλέποντας στην αγωνιστική αξία του Κατσικά θα καταθέσουν πρόταση επέκτασης της συνεργασίας.

«H ΠΑΕ Ηρακλής, μετά την επέμβαση, στην οποία θα υποβληθεί ο Γιώργος Κατσικάς, θα καλέσει τον ποδοσφαιριστή, προκειμένου να του καταθέσει πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2013, υπογραμμίζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη της στην αγωνιστική προοπτική και στην προσωπικότητα του νεαρού αμυντικού» αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ.

Τινάζει την μπάνκα για Σεσκ η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζει πρόταση 60 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον αρχηγός της Αρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγκας ενώ προσφέρει σαν αντάλλαγμα στους «κανονιέρηδες» και τον Καρίμ Μπενζεμά, όπως αναφέρει στο σημερινό (11/2) φύλλο η «Marca».
Ο 23χρόνος Ισπανός μέσος που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, αποτελεί πλέον το «νούμερο ένα» μεταγραφικό στόχο των «μερένγκες» που δίνουν περισσότερα χρήματα από ότι η «Μπάρτσα» για την απόκτηση του.

Πέρσι το καλοκαίρι, ο Αρσέν Βενγκέρ έπεισε τον Φάμπρεγκας να μείνει στην Αρσεναλ και να μην αποδεχτεί την πρόταση της Μπαρτσελόνα, παρόλο που ο Ισπανός άσος ξεκαθάρισε πως επιθυμεί να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε.

«Είμαι οπαδός της Μπάρτσα, μέλος της ομάδας όπως ο παππούς μου, ο θείος μου, ο ξάδελφος μου…Είμαι Καταλανός», είχε δηλώσει πέρσι ο παίκτης.

Στην Βαρκελώνη, παρόλο που η πρόταση των «μπλαουγκράνα» είναι μικρότερη από αυτή της Ρεάλ, αισιοδοξούν πως θα κάνουν τον παίκτη δικό τους, ποντάροντας στην βούληση του.

Μάλιστα, η «Mundo Deportivo» αναφέρει την Παρασκευή (11/2), ότι παρά το «ναυάγιο» ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Αρσεναλ πέρσι, ο Φάμπρεγκας έχει συμφωνήσει με την καταλανική ομάδα.

«Οι δύο ομάδες πρέπει να συμφωνήσουν στο οικονομικό σκέλος», προσθέτει η «Mundo Deportivo» και υποστηρίζει πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Τσάβι, πιέζουν τον παίκτη να έρθει στην Μπαρτσελόνα το προσεχές καλοκαίρι.

«Πάντα πίστευα πως ο παίκτης θα καταλήξει εκεί που θέλει ο ίδιος. Πιστεύω ότι θα έρθει σε μας», τόνισε ο Τσάβι στην «Sport».

Το σίριαλ της μεταγραφής του Φάμπρεγκας ξαναρχίζει για τα καλά και όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν, τόσο θα απασχολεί έντονα τον ισπανικό και τον βρετανικό Τύπο…





Ποινές σε τέσσερις ΚΑΕ

Με χρηματικό πρόστιμο τιμώρησε ο Αθλητικός Δικαστής τις ΚΑΕ, Παναθηναϊκός, Περιστέρι, Ηλυσιακός και Κολοσσός. Πιο συγκεκριμένα στις δύο πρώτες επιβλήθηκαν ποινές για τη ρίψη κροτίδων στην μεταξύ τους αναμέτρηση για την 16η αγωνιστική στο «Α. Παπανδρέου». Τα υβριστικά συνθήματα των οπαδών της καλείται να… πληρώσει ο Ηλυσιακός για το ματς με τον Ηρακλή στο κλειστό των Ιλισίων, ενώ ο Κολοσσός τιμωρήθηκε με πρόστιμο για τον αγώνα με την Καβάλα στο Βενετόκλειο.

Αναλυτικά:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Για ρίψεις κροτίδων και καπνογόνου εκτός αγωνιστικού χώρου, πρόστιμο 2.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με το Περιστέρι της 6-2-2011.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Για ρίψεις κροτίδων και ενός καπνογόνου εκτός αγωνιστικού χώρου, πρόστιμο 1.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό της 6-2-2011.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ

1. Απαλλάσσει την Α.Ο Κολοσσός Ρόδου ΚΑΕ από την κατηγορία για υβριστική συμπεριφορά του γενικού αρχηγού της κ. Μιχάλη Μπράτιτσης προς τον Γ΄ διαιτητή του αγώνα, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την Καβάλα της 5-2-2011,
2. Απαλλάσσει τον κ. Μπράτιτση Μιχάλη γενικό αρχηγό της Α.Ο. Κολοσσός Ρόδου από την κατηγορία της υβριστικής συμπεριφοράς κατά του Γ΄ διαιτητή του αγώνα και
3. Επιβάλλει στην Α.Ο. Κολοσσός Ρόδου ΚΑΕ για απρεπή συμπεριφορά (φτύσιμο) κατά του Γ΄ διαιτητή του αγώνα, πρόστιμο 1.000,00€, για τον ως άνω αγώνα.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

Για ομαδικά υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον Ηρακλή της 5-2-2011.

Έφεση για Μιραλάς

Χωρίς τον Κέβιν Μιραλάς θα αντιμετωπίσει τον Άρη ο Ολυμπιακός, αφού ύστερα από υπόδειξη της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ και ανακοίνωση της Superleague ο Βέλγος είναι τιμωρημένος με 2 αγωνιστικές και όχι με 1 για την αποβολή στο ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Έφεση κάνει ο Ολυμπιακός.

Ο Βέλγος άσος εμφανίζεται στο ποινολόγιο της Superleague με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο σημαντικό παιχνίδι της Θεσσαλονίκης.

Ο 23χρονος, ο οποίος είχε αποβληθεί στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ με απευθείας κόκκινη αρχικά είχε διαρρεύσει πως θα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική.

Όπως φαίνεται η αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε τον παίκτη με με δύο αγωνιστικές, προφανώς γιατί ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα έγραψε πως ο Βέλγος αποβλήθηκε για "απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο παίκτη". Σε αυτή την περίπτωση η τιμωρία είναι δύο αγωνιστικές και όχι μία.

Το θέμα είναι γιατί ο Ολυμπιακός δεν ενημερώθηκε για την τιμωρία του παίκτη καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε όλη την εβδομάδα τα πλάνα του με τον Μιραλάς στο αρχικό σχήμα!

Από τον Ολυμπιακό τονίζουν πως είχαν λάβει ενημέρωση πως ο παίκτης θα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική καθώς πρόκειται για απώθηση και ακόμα περιμένουν την επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΟ.

Το έγγραφο από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με την τιμωρία του Μιραλάς στάλθηκε την Παρασκευή 12.30 στην Superleague και μέχρι τις 16.00 κανείς δεν είχε ενημερωθεί στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ερυθρόλευκοι αρχικά νόμιζαν ότι δεν προλαβαίνουν καν να κάνουν έφεση, την οποία πάντως υπέβαλαν στην ΕΠΟ και θα εκδικαστεί το Σάββατο το πρωί, για να μάθουμε εν τέλει, αν ο Μιραλάς θα παίξει ή όχι εναντίον του Άρη! Μοιάζει με θέατρο του παραλόγου, αλλά έτσι όπως τα κατάφερε η πειθαρχική επιτροπή της Ομοσπονδίας ...καλείται να τα ξεμπλέξει, λίγες ώρες πριν από την σέντρα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Πιάνει το τιμόνι ο Κανιθάρες!

χι, δεν αποφάσισε να γίνει οδηγός ταξί ή κάτι παρόμοιο ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, αλλά οδηγών αγώνων αυτοκινήτων!
Πιάνει το τιμόνι ο Κανιθάρες!
Σκέφτεται, μάλιστα, συμμετάσχει στο ράλι Ισπανίας με τη Suzuki!

Mε κόσμο στον Βόλο

Έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του θα αγωνιστεί την επόμενη Κυριακή στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου ο Ηρακλής, απέναντι στον Ολυμπιακό.
Στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Θεσσαλική πόλη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συναίνεσε στο αίτημα των ανθρώπων του Ηρακλή και χορήγησε 1.000 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων της ομάδας.
Η τιμή τους θα είναι στα 20 ευρώ, ενώ όπως αποφασίστηκε τα 500 ήδη βρίσκονται στην κατοχή του «Γηραιού» και τα υπόλοιπα θα παραμείνουν στο Βόλο και θα διατίθενται από τα εκδοτήρια, τα οποία θα βρίσκονται σε λειτουργία έξω από το Στάδιο την μέρα διεξαγωγής του αγώνα. Μάλιστα, οι Θεσσαλοί έδωσαν τη διαβεβαίωση τους στον εκπρόσωπο του Ηρακλή, Λαυρέντη Αργυρόπουλο ότι αν αυτά εξαντληθούν θα έχουν τη δυνατότητα να παραχωρήσουν έναν έξτρα αριθμό.
Έδωσε 100 σε Ξάνθη
Παράλληλα, η ΠΑΕ Ξάνθη ζήτησε από την αντίστοιχη του Ηρακλή 100 εισιτήρια για το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο στις 26 του μηνός. Το αίτημα έγινε αμέσως αποδεκτό, διότι οι Ακρίτες στο ματς του πρώτου γύρου είχαν χορηγήσει και αυτοί από το μέρος τους τη Θύρα των φιλοξενούμενων.

«Ντόπες» Μαρινάκη ενόψει Άρη

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, επισκέφθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος πριν από την προπόνηση τους μίλησε για την κρισιμότητα της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Άρη.«Κατά τη γνώμη μου το αυριανό είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι από την αρχή της σεζόν. Πιστεύω ότι εάν παίξετε σύμφωνα με τις δυνατότητές σας δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει: «Από το καλοκαίρι προσπαθούμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα, αντιμετωπίζοντας άμεσα όλα τα προβλήματα».
Τέλος το αφεντικό των «ερυθρολεύκων» συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι, όπως και στην Τούμπα, έτσι και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα κατά την άφιξή σας στο γήπεδο. Μην ανησυχείτε, παίξτε δυνατά και μη φοβάστε τίποτα».

Πρόστιμο 2.200 ευρώ σε ΠΑΟΚ

Γνωστοποιήθηκε η απόφαση του αθλητικού δικαστή όσον αφορά την αναφορά-αίτηση του Άρη για τους υπεράριθμους στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο αθλητικός δικαστής επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο 2.200 ευρώ στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μία απόφαση που ελήφθη με βάση το άρθρο 18 παράγραφος 1 και 2α.

Καλύτερα ο Μάχοπ

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα από τον Λουίς Μάχοπ, για τον Γιώργο Παράσχο. Ο Καμερουνέζος παίκτης ήταν καλύτερα την Παρασκευή και φάνηκε να ξεπερνάει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε στον προσαγωγό. Αυτό σημαίνει πως ο παίκτης θα δοκιμάσει να προπονηθεί το Σάββατο και αν τα καταφέρει, τότε θα τεθεί στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.
Επίσης, ο Γιώργος Κυριαζής είναι καλύτερα, καθώς ο ερεθισμός στο γόνατο υποχώρησε και προπονήθηκε κανονικά. Ο παίκτης τέθηκε στη διάθεση του Παράσχου για το ματς με τους Αρκάδες και αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή των «κυανόλευκων». Αντιθέτως, οι Ηλιάδης και Σζοτ θα μείνουν εκτός αποστολής, καθώς για μια ακόμα ημέρα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, όπως και ο Κατσικάς, ο οποίος θα υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης προσθίου χιαστού αριστερού γόνατος την ερχόμενη εβδομάδα.
Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλάμβανε αρκετή τακτική και η προετοιμασία του «γηραιού» θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με προπόνηση στις 11:00 στη Μίκρα. Μετά το τέλος της, ο Παράσχος θα ανακοινώσει την αποστολή για το ματς της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
* Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής: «Ένα πέταλο του Πανθεσσαλικού Σταδίου στην διάθεσή τους, θα έχουν οι φίλοι του ΗΡΑΚΛΗ για τον αγώνα της μεθεπόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη ασφαλείας, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα διεξαγωγής της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Συνολικά, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν στην διάθεσή τους 1.000 εισιτήρια των 20 ευρώ, για τις θύρες 31 - 46 του Σταδίου, που αντιστοιχούν στο πέταλο των φιλοξενουμένων, ενώ διευκρινίστηκε από τη γηπεδούχο πλευρά ότι, αν προκύψει ζήτημα μεγαλυτέρων αναγκών σε εισιτήρια, θα χορηγηθούν επιπλέον των χιλίων.
Τα 500 από τα εισιτήρια των Ηρακλειδέων θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τα προμηθευθούν οι μετέχοντες στην οργανωμένη εκδρομή με λεωφορεία, κατόπιν απαίτησης της αρμόδιας Αστυνομικής Διεύθυνσης. Τα υπόλοιπα 500 θα διατίθενται πριν τον αγώνα, από εδικό εκδοτήριο, πλησίον του πετάλου των φιλοξενουμένων.
Την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εκπροσώπησε στη σύσκεψη ο Υπεύθυνος Ασφαλείας, κ. Λαυρέντης Αργυρόπουλος και την γηπεδούχο πλευρά οι κ.κ. Χαράλαμπος Ψάρρας και Αντρέας Κικιλιάς».

Μπέρδεμα με Μιραλάς

Θέμα προέκυψε με τη συμμετοχή του Κέβιν Μιραλάς στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη. Ο ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων» εμφανίζεται στο ποινολόγιο της Σούπερ Λίγκας και συνεπώς δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο παιχνίδι του Σαββάτου. Ο Βέλγος είχε αποβληθεί στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και ήταν τιμωρημένος στο επόμενο ματς με την Ξάνθη.

Οι Πειραιώτες υποστηρίζουν ότι δεν είχαν λάβει καμία ενημέρωση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για ποινή δύο αγωνιστικών στον ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στον αγώνα Κυπέλλου της Τούμπας.

ΠΑΕ Άρης: «Μαθήματα φιλοξενίας…»

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Άρης θέλει να επιστήσει την προσοχή των φιλάθλων της για το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης. «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή στους φιλάθλους της ενόψει του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό προκειμένου να μην υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο κόσμος του ΑΡΗ παρέδωσε μαθήματα φιλοξενίας και έλαβε συγχαρητήρια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ωστόσο ο κίνδυνος τιμωρίας παραμένει. Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να πεταχτεί το παραμικρό στον αγωνιστικό χώρο, όπως επίσης δεν πρέπει να συμβεί το παραμικρό και περιμετρικά του Σταδίου γιατί και πάλι η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα κινδυνεύει με τιμωρία. Είναι δεδομένο επίσης ότι στα πλαίσια της καλής φιλοξενίας πρέπει άπαντες να σεβαστούν την αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας και να μην δημιουργηθεί το παραμικρό κατά την άφιξη, παραμονή και αποχώρηση της από το Κλεάνθης Βικελίδης. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος τιμωρίας του συλλόγου. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ είναι σίγουρη ότι ο κόσμος της ομάδας για μία ακόμα φορά θα κινηθεί στα απαιτούμενα όρια της καλής φιλοξενίας και παράλληλα θα συμπαρασταθεί με όλες του τις δυνάμεις στον αγαπημένο του σύλλογο ώστε να κατακτηθούν οι τρεις βαθμοί της νίκης», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση.

Εκτός αποστολής ο Σηφάκης!

Οριστική είναι πλέον η είδηση της μη συμμετοχής του Μιχάλη Σηφάκη στο αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας τερματοφύλακας συνέχισε να νιώθει ενοχλήσεις και πόνο στην γάμπα με αποτέλεσμα να κριθεί ανέτοιμος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, πόσο μάλλον από την στιγμή που ακολουθεί το ευρωπαϊκό ματς με την Μάντσεστερ Σίτι. Την θέση του Μιχάλη Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια του Άρη θα πάρει ο Μάρκος Βελλίδης, με τον νεαρό τερματοφύλακα να νιώθει από κάθε άποψη έτοιμος να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο που θα έχει στην αυριανή αναμέτρηση.
Από εκεί και πέρα, η προετοιμασία του Άρη ολοκληρώθηκε με τον Γιάννη Μιχαλήτσο να ανακοινώνει και την αποστολή, την οποία απαρτίζουν 20 ποδοσφαιριστές. Πιο συγκεκριμένα σε αυτήν βρίσκονται οι: Βελλίδης, Χουάνμα, Νέτο, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Τόχα, Φατί, Μενδρινός, Κόκε, Οριόλ, Πρίττας, Μπομπαντίγια, Σακάτα, Τσέζαρεκ, Μίσελ, Πορτίγια, Ντανίλο, Τσεζνάουσκις, Καστίγιο.
Εκτός αποστολής έμειναν οι: Σηφάκης, Παπαζαχαρίας, Κατίδης, Οικονομόπουλος, Αγτζίδης, Μπουγαίδης, Κασναφέρης, Αραβίδης. Κουλουχέρης, Αγγελούδης.

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ !!!
Πλουσιο το κουπονι του ΣΚ με πολλα ντερμπι να εχουν την τιμητικη τους, οχι μονο στο Ελληνικο πρωταθλημα. Μπαινοντας στο site του Ο.Π.Α.Π για να γελασω λιγο με τις αποδοσεις, ειδα να εχουν προσθεσει και το πρωταθλημα της Β' Ολλανδιας.
Απ'οτι καταλαβατε ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ...
Παμε και στο φτωχο σημερινο κουπονι που βγαινουν καποιες επιλογες για χαμηλο bet.
1η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ : OVER 2,5 (1,90)
ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ : G-G (1,72)
ΝΕΚΑΞΑ : OVER 2,5 (1,90)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 6,21)
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ !!!

ΠΑΟΚ: Η αποστολή για τον αγώνα με τον Πανιώνιο

Ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση της ομάδας, πριν την αναχώρηση για την Αθήνα, για τον αυριανό αγώνα εναντίον του Πανιωνίου.
Ο Cirillo δεν προπονήθηκε λογω οικογενειακού προβλήματος, ενώ ο Muslimovic προσγειώθηκε στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα και ενημερώθηκε να περιμένει εκεί την αποστολή. Ο Vitolo συνέχισε ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο και ενδυνάμωση σε πισίνα και γυμναστήριο. Οι Filomeno, Γεωργίου και Φωτάκης ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας.
Ο Σταφυλλίδης, μετά από τις απαραίτητες πρώτες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι υπέστη ρήξη κνημοπερονιαίας συνδέσμωσης και θα υποβληθεί σε πιο λεπτομερείς εξετάσεις τη Δευτέρα για να αποφασιστεί το πρόγραμμα αποθεραπείας του.
Μετά το τέλος της προπόνησης ο Μάκης Χάβος ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται από τους:
Χαλκιάς, Kresic, Aθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Arias, Cirillo, El Zhar, Etto, Garcia, Ivic, Lino, Muslimovic, Savini, Vieirinha.

Στην Αθήνα ο Μουσλίμοβιτς

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, αλλά όχι στην Θεσσαλονίκη. Ο Βόσνιος ποδοσφαιριστής θα περιμένει την υπόλοιπη ομάδα στην Αθήνα.

Ο επιθετικός του Δικεφάλου συμμετείχε στις υποχρεώσεις της εθνικής του ομάδας στον αγώνα που έγινε στις ΗΠΑ. Επέστρεψε σήμερα το πρωί στην Αθήνα και θα περιμένει την υπόλοιπη ομάδα , για τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Το πιθανότερο είναι να μην ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα και ανάλογα με τις περιστάσεις του αγώνα να χρησιμοποιηθεί από τον Μάκη Χάβο.

ΗΡΑΚΛΗΣ-Στο πλευρό των παικτών

Να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια της ΠΑΕ Ηρακλής κάλεσε τους φιλάθλους της ομάδας και ο Ερασιτέχνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΓΣ Ηρακλής, οι φίλοι της ομάδας καλούνται να προμηθευτούν εισιτήρια για τα επόμενα εντός έδρας ματς του «γηραιού», προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά την «κυανόλευκη» ΠΑΕ.
Η ανακοίνωση του ΓΣ Ηρακλή αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ καλεί τους κυανόλευκους φιλάθλους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και να ενισχύσουν το ποδοσφαιρικό τμήμα με την παρουσία τους και την αγορά εισιτηρίου στους επόμενους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μας.
Ο λαός του ΗΡΑΚΛΗ έχει αποδείξει έμπρακτα στο πρόσφατο παρελθόν ότι με τη μαζικότητα, την μαχητικότητά και  το απαράμιλλο πάθος του για την υπεράσπιση της κυανόλευκης ιδέας μπορεί και διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη πορεία της ομάδας και στην υπερνίκηση των όποιων εμποδίων παρουσιάζονται ή μπαίνουν από τον οποιονδήποτε.
Τώρα για μία ακόμη φορά θα συμπαρασταθεί   αγοράζοντας εισιτήρια για τους υπόλοιπους αγώνες, άσχετα με την κατοχή ή όχι διαρκείας, και θα ενισχύσει οικονομικά την ομάδα αποτελώντας τον αιμοδότη της και το εχέγγυο στη δύσκολη γι' αυτήν συγκυρία.
Με ΜΟΝΑΔΙΚΟ συμπαραστάτη τον υπερήφανο κόσμο του και με παρακαταθήκη την ένδοξη ιστορία του ο ΗΡΑΚΛΗΣ μας θα κερδίσει και αυτή τη μάχη».

Το επιθετικό δίδυμο του ΠΑΟ!

Δύο «καυτά» κορίτσια στο χώρο του μόντελινγκ, δύο αχώριστες φίλες, η Εύα Δελλή και η Τάμτα Μαστοράκη, δηλώνουν τρελά ερωτευμένες με τον Παναθηναϊκό.
Το επιθετικό δίδυμο του ΠΑΟ! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Η Εύα Δελλή και η Τάμτα Μαστοράκη ποτέ δεν έκρυψαν τη στενή τους φιλία. Πρόκειται για δύο απίστευτα sexy κορίτσια που είναι κολλητές κι αχώριστες. Κάνουν τα πάντα μαζί και ως καλές φίλες έχουν και κοινές «καψούρες».
Μία απ’ αυτές είναι και ο Παναθηναϊκός και δηλώνουν θερμές υποστηρικτές του «τριφυλλιού» και φυσικά του Τζιμπρίλ Σισέ! Βεβαίως, σε τέτοιες περιπτώσεις, εμάς δεν μας πολύ ενδιαφέρουν οι οπαδικές προτιμήσεις. Ό,τι και η ομάδα να ήταν τα κορίτσια εμείς πάλι θα τα θαυμάζαμε. Ας τα απολαύσουμε…

Προβλέπει «μάχη» ο Βιεϊρά

Μία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που θα βλέπει τον αγωνιστικό χώρο ως πεδίο μάχης περιμένει να συναντήσει στο ντέρμπι του Μάντσεστερ ο Πατρίκ Βιεϊρά.

Ο Γάλλος μέσος των «πολιτών» πιστεύει ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» θα τα δώσουν όλα μετά την ήττα τους από τη Γουλβς την προηγούμενη αγωνιστική για να επιστρέψουν στις νίκες:

«Είμαστε προετοιμασμένοι για μάχη. Οι μεγάλες ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν επιθυμούν ποτέ να χάνουν δύο συνεχόμενες φορές. Θα θέλουν να επανέλθουν άμεσα στις επιτυχίες».

Όσο για το αν διανύει την τελευταία του χρονιά στη Μάντσεστερ Σίτι, τονίζει ότι αυτό δεν το έχει αποφασίσει ακόμη αν και έχει επίγνωση για τον περιορισμένο αγωνιστικό χρόνο που θα έχει την επόμενη σεζόν λόγω ηλικίας:

«Μου μένουν ακόμη έξι μήνες συμβολαίου και απολαμβάνω το ποδόσφαιρο εδώ. Πρέπει όμως να είμαι ρεαλιστής. Την επόμενη σεζόν θα είμαι στα 35 και θα είναι πολύ δύσκολο να παίζω συνεχώς. Πρέπει να σκεφτώ αν θα μπορούσα να δεχτώ να αγωνίζομαι ένα παιχνίδι κάθε δυο μήνες».

Έγινε μέλος και ο Ότο Ρεχάγκελ

Επίτιμο μέλος του Hellas Fan Club, του επίσημου fan club της Εθνικής έγινε ο Ότο Ρεχάγκελ με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Λάρισα όπου τιμήθηκε από την ΕΠΟ πριν από τον φιλικό αγώνα της Εθνικής με τον Καναδά!

Ο Γερμανός προπονητής μαζί με τον συνεργάτη του Γιάννη Τοπαλίδη, που οδήγησαν σε μεγάλες στιγμές την Ελλάδα στα εννέα χρόνια της παρουσίας τους στον πάγκο της, δήλωσε ότι θα παραμείνει «ο πιο πιστός φίλαθλος της Εθνικής, ζήσαμε πολλά αυτά τα 9 χρόνια»!

Κι άμεση απόδειξη ήταν η εγγραφή του στο Hellas Fan Club που φέρνει ακόμη πιο κοντά στην Εθνική τους Έλληνες φιλάθλους!

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Γιώργος Καραγκούνης, εξάλλου, παρέδωσε στον Ρεχάγκελ ως αναμνηστικό, μια φανέλα της Εθνικής με τις υπογραφές όλων των παικτών!

Παναγούλιας: «Ξυπνούν αναμνήσεις»

Εν όψει του μεγάλου ντέρμπι μεταξύ του Άρη και του Ολυμπιακού, ο παλαίμαχος άσος των «κιτρίνων», Αλκέτας Παναγούλιας μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Νίκου Πετρουλάκη.
Ο 77χρονος παρότι ζει πλέον στην Αμερική, δεν ξεχνάει την πατρίδα του και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις συνθήκες ενός τέτοιου παιχνιδιού. Μάλιστα με λίγο… παράπονο τόνισε ότι θα ήθελε να βλέπει περισσότερους Έλληνες αθλητές στην Super League:
«Όταν αναφερόμαστε σε παιχνίδι Άρης – Ολυμπιακός, ξυπνούν στο μυαλό μου πολλές αναμνήσεις. Αναμνήσεις γεμάτες όνειρα… Πρόκειται για ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ιστορικές ομάδες». Στη συνέχεια σε αντίστοιχη ερώτηση για το αν έχει αλλάξει καθ’ όλου το ελληνικό πρωτάθλημα όλα αυτά τα χρόνια τόνισε: «Με δυσαρεστεί το γεγονός ότι πλέον στις περισσότερες ομάδες, αγωνίζονται ξένοι ποδοσφαιριστές. Θα ήθελα να βλέπω περισσότερους Έλληνες. Πάντως σίγουρα σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια, τα μεγάλα ονόματα του εξωτερικού έρχονται πιο εύκολα στην Ελλάδα». Όσον αφορά το ιστορικό παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι τόνισε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι, κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν ο Άρης καταφέρει να προκριθεί». Τέλος, γνωστοποίησε ότι το Πάσχα θα επιστρέψει για λίγες μέρες στα πάτρια εδάφη.

Πάει και για Κακά η Τσέλσι

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς θέλει να τινάξει την μπάνκα στον αέρα και μετά τον Φερνάντο Τόρες θέλει να πάρει στην Τσέλσι και τον Κακά από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Ρώσος μεγιστάνας των Λονδρέζων επιθυμεί να πάρει στο Λονδίνο τον Βραζιλιάνο μέσο καθώς δεν υπολογίζεται και πάρα πολύ από τον Ζοσέ Μουρίνιο στη Μαδρίτη. Ο προπονητής των «μπλε», Κάρλο Αντσελότι, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Κακά, από την κοινή τους θητεία στη Μίλαν και δεν θα έλεγε όχι σε μια τέτοια προσθήκη.
Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύμετα, ο Κακά κοστολογείται στα 25 εκατομμύρια αγγλικές λίρες, ποσό που μπορεί να δαπανήσει ο Αμπράμοβιτς για να τον φέρει στην Αγγλία. Αλλωστε, το όνομα του Βραζιλιάνου άσου είχε παίξει και το καλοκαίρι για την Τσέλσι, αλλά οι τότε οικονομικές απαιτήσεις της «Βασίλισσας» ήταν υπέρογκες.

Κόντρα στην πρώην του αγάπη...

Ο Νέρι Καστίγιο θα είναι το κεντρικό πρόσωπο στο ντέρμπυ Αρης-Ολυμπιακος. Τώρα φοράει τα κίτρινα, αλλά το 2006 σκόραρε στην τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στο «Κλ. Βικελίδης».
Στις 18 Νοεμβρίου του 2006 οι Πειραιώτες απέδρασαν με το τελευταίο τους χρονολογικά «διπλό» από το Χαριλάου.
Το οξύμωρο μάλιστα της υπόθεσης είναι πως σε εκείνο το παιχνίδι ο Νέρι Καστίγιο φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ αύριο θα είναι στον πάγκο του Άρη και θα υποδεχθεί την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε και αναδείχθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο!
Σε ένα σκληρό παιχνίδι το οποίο συνάμα ήταν και συναρπαστικό οΑρης βρέθηκε μπροστά με 2-0 στο σκορ χάρη σε δύο γκολ του Σέρχιο Κόκε με τον Ολυμπιακό να ανατρέπει το αποτέλεσμα και να νικά με 3-2, με τον Ριβάλντο να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Καστίγιο το τρίτο και νικητήριο της αναμέτρησης.
Αρης: Κώστας Χαλκιάς, Αντορσελίνο Σίλβα Τούτα, Σπύρος Γόγολος, Ρούμπεν Παλαθουέλος, Ευθύμης Κουλουχέρης, Κρίστι Βανγκέλι (84' Τάσος Κυριάκος), Πάουλο Κόστα (77' Χρήστος Βελώνης), Χρήστος Μαραγκός (72' Νίκος Καράμπελας), Κώστας Νεμπεγλέρας, Φρανσίσκο Χαβιέρ Περάλ Περιάνε Χαβίτο, Σέρχιο Κόκε
Ολυμπιακος: Αντώνης Νικοπολίδης, Μιχάλης Καψής (65' Νέρι Καστίγιο), Θανάσης Κωστούλας, Γρηγόρης Γεωργάτος (75' Μίχαλ Ζεβλάκοφ), Τάσος Πάντος, Zούλιο Σέζαρ, Μάρκο Νε, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Γιάννης Οκκάς, Αρούνα Μπαμπαγκίντα, Χάρης Παππάς (46' Βίτορ Ριβάλντο)
.
Tην επόμενη σεζόν ο Αρης και συγκεκριμένα στις 26 Οκτωβρίου του 2008 επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Φρανσίσκο Χαβίτο ο οποίος από το καλοκαίρι θα ανήκει στο ρόστερ των «Ερυθρολεύκων».
Πέρυσι ο Αρης μέτρησε δύο νίκες. Η μία στην κανονική περίοδο χάρη σε γκολ του Κάμπορα και η επόμενη την πρώτη αγωνιστική των Πλέι- Οφ με τον Έντι Τζόνσον να σημειώνει δύο γκολ στο 2-0 των «Κίτρινων».

Τιμή για Σάντος ο ΠΑΟΚ

Δύσκολη ήταν η απόφαση του Φερνάντο Σάντος να αφήσει τον πάγκο του ΠΑΟΚ, όμως τόνισε ότι ήταν ένας κύκλος που έπρεπε να κλείσει, κάνοντάς τον να αισθανθεί τιμή και περηφάνια.Για τη ζωή χωρίς τον ΠΑΟΚ: «Όσο δύσκολα και αν ήταν στο πρώτο διάστημα που ακολούθησε μετά από την απόφασή μου ότι ο κύκλος μου στον ΠΑΟΚ έκλεισε, έπρεπε να αρχίσω να προσαρμόζω τη ζωή μου και την καθημερινότητά μου χωρίς αυτόν. Πολύ απλά γιατί η ζωή μου συνεχιζόταν. Εξάλλου ήταν κάτι που έπρεπε να το κάνω, από τη στιγμή που συμφώνησα να αναλάβω την εθνική Ελλάδος. Δεν σου κρύβω ωστόσο ότι και τα τρία χρόνια που βρέθηκα στον πάγκο του ΠΑΟΚ ήταν τρία καλά και έντονα χρόνια, που χαρακτηρίστηκαν μέσα από πολλή και σκληρή δουλειά σε καθημερινή βάση σε συνεργασία με όλους. Από τον πρόεδρο της ΠΑΕ, τον Θοδωρή Ζαγοράκη, μέχρι ακόμη και τον φροντιστή από την πρώτη μέρα που ανέλαβα μέχρι και την τελευταία. Τόσο σε κάθε μία μέρα της προετοιμασίας, όσο και πριν ακόμη αρχίσει, όπου έπρεπε να γίνει ο σχεδιασμός της χρονιάς που θα ακολουθούσε. Κι αυτό γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαμε να γευτούμε τους καρπούς της αίγλης του, ό,τι είχαμε σχεδιάσει όλοι μαζί και θεωρώ ότι τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό».

Για την παρουσία του στον πάγκο του ΠΑΟΚ: «Με δύο λέξεις αισθάνομαι τεράστια τιμή και περηφάνια για το ότι βρέθηκα στον πάγκο του ΠΑΟΚ και στο διάστημα της παρουσίας μου θεωρώ ότι έδωσα το 200% των δυνατοτήτων μου. Κι αυτό για να καταφέρω να υλοποιηθεί ό,τι είχαμε συζητήσει από την πρώτη στιγμή της συμφωνίας μου με τον πρόεδρο».

Για την εξέλιξη του Βιεϊρίνια: «Ήξερα ποιος ήταν. Τι ποδοσφαιριστής ήταν και ποια ήταν η αξία του σε εκείνο το χρονικό σημείο αλλά και ότι μέσα από την σκληρή δουλειά θα μπορούσε να γίνει ακόμη καλύτερος. Για αυτό και φρόντισα να πιέσω και να αποκτηθεί στην αρχή ως δανεικός από την Πόρτο αλλά και πιο μετά στο να γίνει κομμάτι του ΠΑΟΚ. Το αστέρι του ΠΑΟΚ δεν είναι ο Βιεϊρίνια ή κάποιος άλλος παίκτης του, αλλά ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Ως σύλλογος με τον κόσμο του, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του».

Για τους τρεις διεθνείς του ΠΑΟΚ: «Αν ο Σαλπιγγίδης ήταν από πέρσι στον ΠΑΟΚ, σίγουρα θα ανέβαζε ακόμη περισσότερο το επίπεδο της ομάδας, όπως έχει φροντίσει να κάνει από την πρώτη στιγμή που ενσωματώθηκε με την ομάδα το καλοκαίρι. Ο Χαλκιάς βρίσκεται πάντα στα πλάνα μου για την Εθνική ομάδα, αφού γνωρίζω πολύ καλά, την αξία του μέσα από την συνεργασία που είχαμε στον ΠΑΟΚ. Όσο για τον Φωτάκη ο τραυματισμός του ήταν η αιτία που δεν τον κάλεσα για το φιλικό παιχνίδι με τον Καναδά και εύχομαι γρήγορα να τον ξεπεράσει, ώστε να μπορώ να τον υπολογίζω και πάλι».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ: «Το Κύπελλο είναι ένας θεσμός εκπλήξεων στον οποίο δεν επιτρέπονται τα λάθη αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσής τους. Κάτι που μπορεί να γίνει στο πρωτάθλημα και στο διάστημα των 30 αγωνιστικών κατά τη διάρκεια του οποίου υπάρχει η πολυτέλεια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Ωστόσο, θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ με το πρόσωπο που έχει αρχίσει να παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα έχει τον πρώτο λόγο για να τα καταφέρει. Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, αρκεί να συνεχίσει να έχει αυτό το πρόσωπο και να μην έχει απώλειες. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι δύο ημιτελικοί με την ΑΕΚ θα είναι εύκολη υπόθεση στον δρόμο προς τον τελικό. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην Τούμπα και είναι σημαντικό στο κυνήγι της πρόκρισης να έχει τη συμπαράσταση του κόσμου».

Για τη δύναμη της Τούμπας: «Αποτελεί χωρίς αμφιβολία το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ με την ατμόσφαιρα που ξέρουν να δημιουργούν οι φίλαθλοι της ομάδας να δίνουν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας την ώθηση που απαιτείται για την κατάκτηση του επιθυμητού αποτελέσματος».

Για τα ματς με την ΤΣΣΚΑ στη φάση των «32» του Europa League: «Και σε αυτά όπως με την ΑΕΚ θεωρώ πως η Τούμπα θα αποτελέσει το κριτήριο, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συμβάλει στο να μπούνε οι βάσεις της πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην Μόσχα. Η ΤΣΣΚΑ μπορεί να έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από τον ΠΑΟΚ και να είναι μία ευρωπαϊκή δύναμη όμως σε δύο παιχνίδια και μάλιστα μέσα σε πέντε μέρες όλα μπορούν να συμβούν με τις πιθανότητες να είναι 50-50. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα όπως έκανε και μέχρι στιγμής όποιον αντίπαλο και αν είχε να αντιμετωπίσει».

Για την πορεία του «Δικεφάλου» στο πρωτάθλημα: «Στα πλέι οφ και έτσι όπως είναι το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος μπορεί να επαναλάβει ό,τι και πέρσι. Να κερδίσει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό».

Ρονάλντο: «Πουθενά σαν τη Ρεάλ»

Μπορεί η Ρεάλ τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται στη σκιά της Μπαρτσελόνα, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλη ομάδα σαν τη «βασίλισσα» σε όλα τα επίπεδα.«Δεν έχω δει μεγαλύτερο σύλλογο από την Ρεάλ. Είναι εντυπωσιακή ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Η μεγαλοσύνη της, η βάση των οπαδών της, η ιστορία της. Η αντιμετώπιση που έχουμε είναι φανταστική όπου και αν πάμε να αγωνιστούμε», τόνισε ο Πορτογάλος άσος.

Για να προσθέσει: «Είμαι συνηθισμένος να τα βγάζω πέρα σε δύσκολες καταστάσεις. Μερικές φορές εκνευρίζομαι για όσα λέγονται και γράφονται για μένα αλλά είναι μέρος της ζωής. Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο στην ομάδα. Πάντα προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος».

Πήραν... ρεβάνς οι Λέικερς

Ατυπη... ρεβάνς για την ήττα τους πριν από λίγες ημέρες στο Staples Center πήραν οι Λος Αντζελες Λέικερς, οι οποίοι νίκησαν 92-86 τους Σέλτικς στη Βοστώνη. Σπουδαίο ρεκόρ σημείωσε ο Ρέι Αλεν, ο οποίος ξεπέρασε τον Ρέτζι Μίλερ και είναι ο νούμερο ένα παίκτης στα τρίποντα, στην ιστορία του ΝΒΑ.
Ο Αλεν έσπασε το ρεκόρ του Μίλερ, ο οποίος σημείωσε 2.560 τρίποντα στην πλούσια καριέρα του. Ωστόσο, ο άσος των Σέλτικς δεν γιόρτασε με νίκη το επίτευγμά του, καθώς ο Κόμπι Μπράιαντ είχε άλλα σχέδια. Ο Κόμπι ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης και οδήγησε τους Λέικερς στη νίκη.
Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας οι Φίνιξ Σανς νίκησαν 112-88 τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ενώ σπουδαίο ντέρμπι έγινε ανάμεσα στους Ντάλας Μάβερικς και τους Ντένβερ Νάγκετς.
Τη νίκη πήραν τελικά οι Νάγκετς με 121-120, χάρη σε ένα εκπληκτικό buzzer beater από τον Αρον Αφλάλο.

Φωτο ημερας

Ομορφια...................

He’ s back…

Στο παρκέ επέστρεψε για μία και μόνο προπόνηση ο Μάικλ Τζόρνταν και γυμνάστηκε με τους παίκτες των Μπόμπκατς
Ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Σάρλοτ αποφάσισε να (ξανα)δείξει πώς γίνονται μερικά απλά πράγματα μέσα στο γήπεδο, όπως το να πετυχαίνεις καλάθι με κάθε τρόπο...
Εντάξει δεν είναι εύκολο για όλους, για τον 48χρονο όμως Air Mike δεν είναι και τίποτα σπουδαίο...

!

"Χέρι" σε Μάγκατ για... Χαριστέα

Χοντρό... χέρι έβαλε ο πρόεδρος της Σάλκε, Κλέμενς Τόνιες στον Φέλιξ Μάγκατ για τις χειμερινές μεταγραφικές επιλογές του.
"Χέρι" σε Μάγκατ για... Χαριστέα
Ο έμπειρος προπονητής "κατηγορείται" από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας ότι δεν ενίσχυσε σωστά την ομάδα στις μεταγραφές του Γενάρη.
Παρά την ντροπιαστική 11η θέση στη βαθμολογία η Σάλκε κατόπιν υποδείξεως του Μάγκατ προχώρησε μονάχα στις προσθήκες των Άγγελου Χαριστέα και Αλί Καρίμι, δυο αξιόλογων παικτών αλλά με τρομερά πτωτική πορεία καριέρας.
"Η Σάλκε είναι μεγάλο κλαμπ και έχει χιλιάδες κόσμο στο πλευρό της, κόσμο που είναι απογοητευμένος από την φετινή πορεία της ομάδας. Σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο να επαναφέρεις τον ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών, όμως με τις επιλογές του ο Μάγκατ έδειξε ότι ούτε καν το σκέφτηκε αυτό. Αντίθετα, έδειξε ότι τις αναζητούσε αυτές τις κριτικές που του γίνονται τώρα" είπε ο πρόεδρος της Σάλκε.
Για να είμαστε ειλικρινείς, απορούμε και εμείς πώς μια ομάδα όπως η Σάλκε "ξέθαψε" τον Χαριστέα και τον Καρίμι για να την "αναστήσουν" μετά από ένα τραγικό πρώτο γύρο στη Μπουντεσλίγκα. Δίκαιο πέρα για πέρα το "κράξιμο" σε Μάγκατ...

Πρόβλημα με Ρόμπι Κιν

Νοκ άουτ για τον επόμενο 1,5 μήνα τέθηκε ο Ρόμπι Κιν και ο Αβρααμ Γκραντ είναι αναγκασμένος να κάνει αναπροσαρμογή πλάνων. Ο Ιρλανδός επιθετικός ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στη γάμπα, το οποίο του προέκυψε από τη συμμετοχή του στα δύο πρόσφατα ματς της Γουέστ Χαμ τις τελευταίες πέντες μέρες (και ενώ στο πρώτο μισό της σεζόν, όταν και άνηκε στην Τότεναμ είχε μόλις 4 συμμετοχές).

Ο τραυματισμός του Κιν στερεί από τον Ισραηλινό τεχνικό, ένα από τα καλύτερα επιθετικά του "όπλα", την ώρα που τα "σφυριά" δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού...

Το "μυστικό" της Μπαρτσελόνα

Ο Νταβίντ Βίγια υποστήριξε ότι η επιτυχία της Μπαρτσελόνα πηγάζει από την ηρεμία στα αποδυτήρια της ομάδας. Οι "μπλαουγκράνα" μετρούν 16 συνεχόμενες νίκες στην Πριμέρα Ντιβισιόν και στοχεύουν να διευρύνουν το εντυπωσιακό σερί, με ακόμη ένα "τρίποντο στο ματς με τη Χιχόν.

Ο διεθνής υποστήριξε ότι πίσω από την επιτυχία της ομάδας του "κρύβεται" η ηρεμία στα αποδυτήρια και οι εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

"Όταν έφτασα, ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου με υποστήριξαν και μου έδειξαν την εμπιστοσύνη τους. Με άφησαν να ξέρω ότι αυτοί με διάλεξαν και ότι δεν έκαναν λάθος και μαζί θα φτάσουμε σε μεγάλες επιτυχίες. Γνωρίζω ήδη πολλούς από τους ανθρώπους στα αποδυτήρια. Δεν είναι ένα παραμυθένιο μέρος, αλλά είναι ένα μέρος κανονικό και ήρεμο, όπου ο καθένας έχει την αρμονία του", είπε ο Βίγια.

"Μάχη" το ντέρμπι με την Ίντερ

O Τζιόρτζιο Κιελίνι τόνισε τη σημασία της νίκης για τη Γιουβέντους στο κυριακάτικο ντέρμπι με την Ίντερ. Η "Μεγάλη Κυρία" υποδέχεται τους "νερατζούρι" για την 25η αγωνιστική της Σέριε Α σε ένα μεγάλο παιχνίδι, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των δύο ομάδων στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ειδικά για τη Γιουβέντους, το προσεχές derby d'Italia είναι "ματς ζωής και θανάτου" αν θέλει να παραμείνει "ζωντανή" στη διεκδίκηση μίας θέσης στην τετράδα. "Δεν χρειάζεται να το κρύψουμε, ένα ματς απέναντι στην Ίντερ είναι μια μεγάλη μάχη. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για μας, τον σύλλογο και τους φιλάθλους, αλλά επίσης και για τη βαθμολογία", είπε ο Κιελίνι, ο οποίος έχει μετατοπιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, τόσο στη "Γιούβε", όσο και στην Εθνική Ιταλίας:

"Είμαι πάντα στη διάθεση του προπονητή και δεν έχω πρόβλημα να αγωνιστώ ως αριστερό μπακ. Ο καθένας κάνει τα πάντα για την ομάδα. Είμαστε σίγουροι ότι βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και θα βγούμε για να νικήσουμε", πρόσθεσε σχετικά ο διεθνής άσος.

Πάνε για απεργία

Οι παίκτες του Ηρακλή δεν έχουν άλλη υπομονή. Η οικονομική ασυνέπεια της διοίκησης του "γηραιού" τους οδηγεί σε απεργία από τη Δευτέρα. Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν κατά τη διάρκεια της συζήτης που είχαν την Πέμπτη.

Οι παίκτες του "Γηραιού" πήγαν στη Μίκρα και ήλπιζαν ότι θα πάρουν ένα σημαντικό μέρος από τα οφειλόμενά, μετά το ποσό που έβαλε η ομάδα της Θεσσαλονίκης στα ταμεία της από τη μεταγραφή του Απόστολου Βέλλιου.

Ωστόσο όταν διαπίστωσαν ότι η διοίκηση τους πρόσφερε ένα ποσό της τάξης του 10%, εξοργίστηκαν. Αφού πήραν άδεια από τον Γιώργο Παράσχο, μίλησαν για περίπου 40' και αποφάσισαν πως αν δεν γίνει κάτι άμεσα θα περάσουν στην "αντεπίθεση".

"Έχουμε κουραστεί να ακούμε ψέματα. Φτάνει πια. Δεν πάει άλλο. Και η υπομονή έχει τα όρια της", ήταν η πιο χαρακτηριστικά ατάκα που ακούστηκε στα κυανόλευκα αποδυτήρια, δείγμα της κατάστασης που επικρατεί.

Στη σέντρα το Κλαοσούρα

Σχεδόν όλοι περιμένουν ο γίγαντας του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου να ξυπνήσει από την χειμερία νάρκη των τελευταίων τριών χρόνων και να κατακτήσει το πρωτάθλημα Κλαοσούρα
Φαβορί η Μπόκα Τζούνιορς...
Σίγουρα, οι πιθανότητες της Μπόκα αυξήθηκαν την περασμένη βδομάδα, όταν κλονίστηκε η... χημεία της πρωταθλήτριας Απερτούρα, Εστουδιάντες λόγω της αποχώρησης του Αλεχάντρο Σαμπέγια. Ο 56χρονος προπονητής παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία των «φοιτητών», έξαλλος από το γεγονός ότι η ομάδα του περισσότερο αποδυναμώθηκε, παρά ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.
Διάδοχος του Σαμπέγια, ο Εδουάρδο Μπερίσο, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του θα καθίσει στον πάγκο κάποιας ομάδας. Ειδικά με την εμβέλεια της «Εστου», η οποία φέτος θα έχει στο δρόμο της και το Κόπα Λιμπερταδόρες.
Όλα αυτά, ανοίγουν τον δρόμο στη Μπόκα, η οποία ανέθεσε τις τύχες της σε έναν έμπειρο προπονητή, όπως ο Χούλιο Σέσαρ Φαλσιόνι με εκπληκτική δουλειά τα τελευταία χρόνια στη Μπάνφιλντ. Αυτός, έφερε μαζί του στο Μπομπονέρα τον Βάλτερ Ερβίτι και τον ηγέτη της Βελές Σάρσφιλντ, Λεάδρο Σομόσα, πλαισιώνοντας έτσι τους Μαρτίν Παλέρμο και Χουάν Ρομάν Ρικέλμε.
«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το ξεκίνημα και ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα» τα πρώτα λόγια του Φαλσιόνι.
Λάμψη... βετεράνων!
Χρόνο με το χρόνο, οι παίκτες που εγκαταλείπουν την Αργεντινή γίνονται ολοένα και περισσότεροι και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη οποιαδήποτε πρόβλεψη.
Από τους παίκτες που μπορεί κανείς αν ξεχωρίσει είναι αναμφίβολα οι βετεράνοι Παλέρμο και Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, αμφότεροι έχουν πατήσει τα 37. Μια λίστα βετεράνων που μεγάλωσε από φέτος, αλλά και έγινε και πιο ποιοτική δίχως αμφιβολία. Ο γεννημένος στην Αργεντινή, Μάουρο Καμορανέζι εγκατέλειψε μετά από χρόνια τη «Γηραιά Αλβιώνα» για χάρη της Λανούς. Το ίδιο ισχύει και για τον επίσης γεννημένο στην Αργεντινή με Μεξικανική υπηκοότητα όμως, Γκίγε Φράνκο ο οποίος θα προσφέρει τις... ευρωπαϊκές γνώσεις του στη Βελές Σάρσφιλντ.
Η επιστροφή που προκάλεσε τεράστια αίσθηση όμως είναι αδιαμφισβήτητα αυτή του Γκιγέρμο Μπάρος Σελότο, ο οποίος μετά από τίτλους στη Major League Soccer με τους Κολόμπους Κρου επαναπατρίστηκε για χάρη της Χιμνάσια Λα Πλάτα.
Αίνιγμα η Εστουδιάντες!
Η Εστουδιάντες είναι ένα δυνατό αίνιγμα. Ο Μπερίσο έμαθε σίγουρα πολλά στο πλάι του Μαρσέλο Μπιέλσα, ως βοηθός του στην Εθνική Χιλής, όμως τα πράγματα στην Αργεντινή δεν είναι εύκολα. Η «Εστού» έμαθε... να ζει με τίτλους τα τελευταία χρόνια και το ερώτημα που αποτυπώνεται είναι αν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η... ζωή με τον... «ρούκι» 41χρονο προπονητή της.
Καλές πιθανότητες και η Ρίβερ Πλέιτ!
Όπως όλα δείχνουν, μετά από αρκετά χρόνια, Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ είναι έτοιμες να πρωταγωνιστήσουν.
Οι «Μιγιονάριος» τερμάτισαν τέταρτοι στο Απερτούρα, έχοντας πάντα τον... βραχνά του υποβιβασμού με την... εφιαλτική ειδική βαθμολογία. Μοναδικό νέο πρόσωπο, ο Φαμπιάν Μπορδαγαράι από τη Σαν Λορέντσο, τη στιγμή που ο Αριέλ Ορτέγα έφυγε για την Ολ Μπόις.
Το ταλέντο στη Ρίβερ Πλέιτ είναι διάχυτο και ο Χότα-Χότα Λόπες καλείται να αποδείξει στον Ντανιέλ Πασαρέλα ότι δικαίως του εμπιστεύθηκε την ομάδα. Διαφορετικά, μετά τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα, ο Αλεχάντρο Σαμπέγια, διακαής πόθος του Πασαρέλα, είναι έτοιμος για επιστροφή στη Ρίβερ μετά το 1978.
Οι «Big Five»...
Μπόκα και Ρίβερ είναι δύο από τις λεγόμενες «Big Five» της Αργεντινής. Από τους υπόλοιπους τρεις η Ράσινγκ Κλουμπ θα μπορούσε να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο, διατηρώντας τον ηγέτη της, τον Κολομβιανό, Τζιοβάνι Μορένο.
Στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγεται το όνομα της Ιντεπεντιέντε, η οποία κατέκτησε το Κόπα Σουδαμερικάνα το 2010 και μάλλον η συμμετοχή της στο Κόπα Λιμπερταδόρες μετά από χρόνια θα τις... κλέψει το μυαλό.
Η πέμπτη της παρέας είναι η Σαν Λορέντσο, η οποία ενισχύθηκε με τον Περουβιανό, Τζιανκάρλο Καρμόνα και τον Παραγουανό Νέλσον Μπενίτες.
Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:
Σάββατο

Εστουδιάντες-Νιούελς Ολντ Μπόις   24:00 LIVE  NOVASPORTS 4
Ιντεπεντιέντε-Βελές Σάρσφιλντ   02:10
Ολίμπο-Μπάνφιλντ     22:00
Κυριακή
Σαν Λορέντσο-Χιμνάσια    24:00
Κολόν-Κίλμες      02:15
Ολ Μπόις-Ράσινγκ     22:00
Δευτέρα
Μπόκα-Γοδόι Κρους     24:00 LIVE  NOVASPORTS 3
Τίγκρε-Ρίβερ      02:15
Τρίτη
Λανούς-Άρσεναλ     24:00
Ουρακάν-Αρχεντίνος     02:10

"Η νίκη μας φέρνει πιο κοντά στον τίτλο"

Ο Γιάννης Μανιάτης μίλησε στη nova και τον Νίκο Γαβαλά για τον κρίσιμο αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη. Ο 24χρονος αμυντικός υποστήριξε πως με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
«Σίγουρα το παιχνίδι του Σαββάτου είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Πιστεύω ότι αν περάσουμε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με τους τρεις βαθμούς, σημαίνει ότι θα έχουμε περάσει από μία πολύ δύσκολη έδρα και έτσι θα είμαστε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου», τόνισε ο Μανιάτης.
Πρόσθεσε δε πως δεν επηρεάζει τον Aρη το γεγονός πως λίγα εικοσιτετράωρα μετά έχει ευρωπαϊκό παιχνίδι: «Πιστεύω ότι ο Άρης αυτή τη στιγμή έχει πολύ καλή ψυχολογία, μετά το θετικό αποτέλεσμα που πήρε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και σίγουρα θα τα δώσει όλα στο παιχνίδι με εμάς. Γι' αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Σισέ: "Με νοιάζει μόνο ο τίτλος"

Ο... ξενερωμένος Τζιμπρίλ Σισέ ανήκει στο παρελθόν. Ο Γάλλος εμφανίζεται πιο πεισμωμένος από ποτέ και έχει βάλει στην άκρη τη "μετακόμιση". Ο 30χρονος επιθετικός ενημερώθηκε για τις προθέσεις της διοίκησης να τον διατηρήσει στο ρόστερ της και μετά το τέλος της σεζόν, ικανοποιήθηκε από αυτή την προοπτική και μιλώντας σε ανθρώπους του στενού του κύκλου, τόνιζε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να επικεντρωθεί στην προσπάθεια της μεγάλης ανατροπής.

"Αυτό που με απασχολεί τώρα είναι μόνο ο τίτλος και η προσπάθεια που κάνουμε με όλα τα παιδιά για να γυρίσουμε τις σε βάρος μας πιθανότητες...", ήταν τα λόγια του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σισέ δεν έχει πάρει οριστική απόφαση για το τί θα κάνει μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελε να επιστρέψει σε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ωστόσο αν οι "πράσινοι" κατακτήσουν το πρωτάθλημα και ταυτόχρονα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και ταυτόχρονα δει ότι γίνονται πραγματικά προσπάθειες στήριξης της ομάδας, δεν αποκλείεται να παραμείνει πράσινος...

Νικουλάε: "Μάντσεστερ Σίτι η... Καβάλα"

Ο Μάριους Νικουλάε παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του όπου υποστήριξε ότι η Καβάλα είναι η... Μάντσεστερ Σίτι της Ελλάδας.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρουμάνος φορ στο "Prosport.ro":

-Μάριους, ποια είναι η πρώτη σου εντύπωση από την Ελλάδα: «Παίζουν πολύ δυνατά εδώ, που να δείτε τι σημάδια μένουν στα πόδια. Αλλά δεν έχω πρόβλημα, αφού αυτού του είδους το παιχνίδι μου αρέσει. Μετά έρχονται οι οπαδοί, οι άνθρωποι είναι τρελοί. Κάνουν τα πάντα για την ομάδα τους, αν δεν του αρέσει κάτι, αναλαμβάνουν δράση».

-Τί εννοείς; «Να σας πω για τους οπαδούς του Πανιωνίου. Η ομάδα είχε κάποια στιγμή τον καλύτερο αγωνιστικό χώρο στη χώρα και ο πρόεδρος της ΑΕΚ ήθελε να παίξει η ομάδα του εκεί ένα ματς, επειδή δεν ήταν διαθέσιμο το γήπεδό της. Ξέρετε τί έκαναν; Μπήκαν νύχτα στο γήπεδο με φτυάρια και έσκαψαν τρύπες παντού. Αυτό τα λέει όλα».

-Στην Καβάλα όμως το κλίμα μοιάζει ήσυχο. «Σωστά, εμείς έχουμε ησυχία. Είναι ήσυχη και η πόλη, δεν είναι δυνατόν να ήταν διαφορετικά στο γήπεδο».

-Η ομάδα σου είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Ποιοι είναι οι στόχοι σας; «Είναι μια καλή σεζόν μέχρι στιγμής. Στόχος μας είναι να μπούμε στα πλέι οφ. Μέχρι στιγμής αυτός είναι ο σκοπός μας, αν και είναι δύσκολο να ξεπεράσεις Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Αυτοί οι τύποι έχουν λεφτά, χωρίς αστεία...».

-Τι θα σήμαινε για την Καβάλα να βγει Ευρώπη; «Η Καβάλα είναι κάτι σαν τη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι μια μικρή ομάδα με λεφτά, η οποία θέλει να πετάξει έξω τους "μεγάλους"».