Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Στη σέντρα το Κλαοσούρα

Σχεδόν όλοι περιμένουν ο γίγαντας του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου να ξυπνήσει από την χειμερία νάρκη των τελευταίων τριών χρόνων και να κατακτήσει το πρωτάθλημα Κλαοσούρα
Φαβορί η Μπόκα Τζούνιορς...
Σίγουρα, οι πιθανότητες της Μπόκα αυξήθηκαν την περασμένη βδομάδα, όταν κλονίστηκε η... χημεία της πρωταθλήτριας Απερτούρα, Εστουδιάντες λόγω της αποχώρησης του Αλεχάντρο Σαμπέγια. Ο 56χρονος προπονητής παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία των «φοιτητών», έξαλλος από το γεγονός ότι η ομάδα του περισσότερο αποδυναμώθηκε, παρά ενισχύθηκε κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.
Διάδοχος του Σαμπέγια, ο Εδουάρδο Μπερίσο, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του θα καθίσει στον πάγκο κάποιας ομάδας. Ειδικά με την εμβέλεια της «Εστου», η οποία φέτος θα έχει στο δρόμο της και το Κόπα Λιμπερταδόρες.
Όλα αυτά, ανοίγουν τον δρόμο στη Μπόκα, η οποία ανέθεσε τις τύχες της σε έναν έμπειρο προπονητή, όπως ο Χούλιο Σέσαρ Φαλσιόνι με εκπληκτική δουλειά τα τελευταία χρόνια στη Μπάνφιλντ. Αυτός, έφερε μαζί του στο Μπομπονέρα τον Βάλτερ Ερβίτι και τον ηγέτη της Βελές Σάρσφιλντ, Λεάδρο Σομόσα, πλαισιώνοντας έτσι τους Μαρτίν Παλέρμο και Χουάν Ρομάν Ρικέλμε.
«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το ξεκίνημα και ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα» τα πρώτα λόγια του Φαλσιόνι.
Λάμψη... βετεράνων!
Χρόνο με το χρόνο, οι παίκτες που εγκαταλείπουν την Αργεντινή γίνονται ολοένα και περισσότεροι και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη οποιαδήποτε πρόβλεψη.
Από τους παίκτες που μπορεί κανείς αν ξεχωρίσει είναι αναμφίβολα οι βετεράνοι Παλέρμο και Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, αμφότεροι έχουν πατήσει τα 37. Μια λίστα βετεράνων που μεγάλωσε από φέτος, αλλά και έγινε και πιο ποιοτική δίχως αμφιβολία. Ο γεννημένος στην Αργεντινή, Μάουρο Καμορανέζι εγκατέλειψε μετά από χρόνια τη «Γηραιά Αλβιώνα» για χάρη της Λανούς. Το ίδιο ισχύει και για τον επίσης γεννημένο στην Αργεντινή με Μεξικανική υπηκοότητα όμως, Γκίγε Φράνκο ο οποίος θα προσφέρει τις... ευρωπαϊκές γνώσεις του στη Βελές Σάρσφιλντ.
Η επιστροφή που προκάλεσε τεράστια αίσθηση όμως είναι αδιαμφισβήτητα αυτή του Γκιγέρμο Μπάρος Σελότο, ο οποίος μετά από τίτλους στη Major League Soccer με τους Κολόμπους Κρου επαναπατρίστηκε για χάρη της Χιμνάσια Λα Πλάτα.
Αίνιγμα η Εστουδιάντες!
Η Εστουδιάντες είναι ένα δυνατό αίνιγμα. Ο Μπερίσο έμαθε σίγουρα πολλά στο πλάι του Μαρσέλο Μπιέλσα, ως βοηθός του στην Εθνική Χιλής, όμως τα πράγματα στην Αργεντινή δεν είναι εύκολα. Η «Εστού» έμαθε... να ζει με τίτλους τα τελευταία χρόνια και το ερώτημα που αποτυπώνεται είναι αν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η... ζωή με τον... «ρούκι» 41χρονο προπονητή της.
Καλές πιθανότητες και η Ρίβερ Πλέιτ!
Όπως όλα δείχνουν, μετά από αρκετά χρόνια, Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ είναι έτοιμες να πρωταγωνιστήσουν.
Οι «Μιγιονάριος» τερμάτισαν τέταρτοι στο Απερτούρα, έχοντας πάντα τον... βραχνά του υποβιβασμού με την... εφιαλτική ειδική βαθμολογία. Μοναδικό νέο πρόσωπο, ο Φαμπιάν Μπορδαγαράι από τη Σαν Λορέντσο, τη στιγμή που ο Αριέλ Ορτέγα έφυγε για την Ολ Μπόις.
Το ταλέντο στη Ρίβερ Πλέιτ είναι διάχυτο και ο Χότα-Χότα Λόπες καλείται να αποδείξει στον Ντανιέλ Πασαρέλα ότι δικαίως του εμπιστεύθηκε την ομάδα. Διαφορετικά, μετά τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα, ο Αλεχάντρο Σαμπέγια, διακαής πόθος του Πασαρέλα, είναι έτοιμος για επιστροφή στη Ρίβερ μετά το 1978.
Οι «Big Five»...
Μπόκα και Ρίβερ είναι δύο από τις λεγόμενες «Big Five» της Αργεντινής. Από τους υπόλοιπους τρεις η Ράσινγκ Κλουμπ θα μπορούσε να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο, διατηρώντας τον ηγέτη της, τον Κολομβιανό, Τζιοβάνι Μορένο.
Στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγεται το όνομα της Ιντεπεντιέντε, η οποία κατέκτησε το Κόπα Σουδαμερικάνα το 2010 και μάλλον η συμμετοχή της στο Κόπα Λιμπερταδόρες μετά από χρόνια θα τις... κλέψει το μυαλό.
Η πέμπτη της παρέας είναι η Σαν Λορέντσο, η οποία ενισχύθηκε με τον Περουβιανό, Τζιανκάρλο Καρμόνα και τον Παραγουανό Νέλσον Μπενίτες.
Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:
Σάββατο

Εστουδιάντες-Νιούελς Ολντ Μπόις   24:00 LIVE  NOVASPORTS 4
Ιντεπεντιέντε-Βελές Σάρσφιλντ   02:10
Ολίμπο-Μπάνφιλντ     22:00
Κυριακή
Σαν Λορέντσο-Χιμνάσια    24:00
Κολόν-Κίλμες      02:15
Ολ Μπόις-Ράσινγκ     22:00
Δευτέρα
Μπόκα-Γοδόι Κρους     24:00 LIVE  NOVASPORTS 3
Τίγκρε-Ρίβερ      02:15
Τρίτη
Λανούς-Άρσεναλ     24:00
Ουρακάν-Αρχεντίνος     02:10

Δεν υπάρχουν σχόλια: