Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Σακάτα : «Αναγκαία η νίκη»

Ο Νταϊσούγκε Σακάτα είναι ένα από τα μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη στη περίοδο του Ιανουαρίου. Ερχόμενος από τη μακρινή Ιαπωνία προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα τόσο σε ποδοσφαιρικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Άλλωστε οι διαφορές της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου με την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλες. Ο Σακάτα έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στη NOVA και στην εκπομπή «Superleague Priview», ξετυλίγοντας τις πρώτες του σκέψεις για τη νέα πρόκληση της καριέρας που ανοίγεται μπροστά του. Μίλησε για τον Άρη και τη πρώτη του παρουσία στο ματς με την ΑΕΚ, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τη Θεσσαλονίκη και το ελληνικό φαγητό! Πάρτε μια μικρή γεύση.

- Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Ελλάδα; «Πριν έρθω είχα ακούσει ότι η Ελλάδα είναι ένα πολύ όμορφο μέρος και επιβεβαιώθηκα! Ειδικά οι θάλασσες της χώρας σας ξέρω ότι είναι καταπληκτικές και αυτό θέλω να το διαπιστώσω από κοντά τους επόμενους μήνες».

-Ο κόσμος του Άρη τι να περιμένει από εσένα, ποιο είναι το δυνατό σου σημείο; « Διαθέτω ταχύτητα και αντοχή! Αυτά είναι τα δυνατά μου σημεία και σε αυτά ποντάρω  για να καταφέρω να κάνω πολλά πράγματα στον Άρη»

-Ντεμπούτο έκανες στο ματς με την ΑΕΚ. Πως ήτανε; «Τα συναισθήματά μου ήταν ανάμικτα. Ήθελα να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις των φιλάθλων της ομάδας, χαρίζοντάς τους μια νίκη κάτι που καταφέραμε και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό»

-Η θέση που σου αρέσει να παίζεις μέσα στο γήπεδο, ποια είναι; «Είμαι επιθετικός με ότι αυτό συνεπάγεται. Είτε αριστερά, είτε δεξιά, είτε στη κορυφή, πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω εξίσου καλά. Είναι θέμα προπονητή το που θα με χρησιμοποιήσει»

-Ερχεται ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πως το περιμένεις; «Είναι αναγκαία η νίκη για να μπορέσουμε να περάσουμε στα play-offs του πρωταθλήματος. Έχουμε, λοιπόν, στο μυαλό μας μόνο τη νίκη και αυτό θα προσπαθήσουμε να γίνει πραγματικότητα! Για τον Ολυμπιακό γνωρίζω από την Ιαπωνία και τους αγώνες που έδινε στο Champions League,επομένως είναι μια πρόκληση για μένα να μπορέσω να αγωνιστώ απέναντι σε μια τέτοια ομάδα»

-Τι δεν σου άρεσε σε αυτές τις πρώτες ημέρες παραμονής σου στη Θεσσαλονίκη; «Το ότι τις Κυριακές τα μαγαζιά είναι κλειστά. Στην Ιαπωνία δεν συμβαίνει αυτό. Βέβαια είναι και το θέμα της θρησκείας στη μέση και αυτό το καταλαβαίνω απόλυτα»

-Το φαγητό πως το βρήκες; «Είναι πολύ καλό. Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα πάνω σε αυτό το θέμα!»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: