Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παπαδόπουλος: "Δεν μου έδωσε ευκαιρίες"

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "SportDay". Ο αμυντικός της Σάλκε, τόνισε ότι ο Ολυμπιακός δεν του έδωσε ευκαιρίες και ότι το να φύγει ήταν η καλύτερη επιλογή. Επίσης συνέκρινε το ελληνικό πρωτάθλημα με τη Bundesliga και εγκωμίασε την εθνική Ελπίδων...

Αναλυτικότερα ένα μέρος όσων δήλωσε ο Έλληνας αμυντικός:
-Ποια είναι η άποψή σου για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ελπίδων; «Δείξαμε (σ.σ.: στο φιλικό με τη Γερμανία) πως έχουμε ένα πολύ ικανό σύνολο, με καλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Για ακόμη μία φορά αποδείξαμε πως αν παίζουμε οργανωμένα και με συνοχή, μπορούμε να κάνουμε πολύ σπουδαία πράγματα».
-Θεωρείς πως αυτή η ομάδα είναι ικανή για μελλοντικές διακρίσεις; «Ναι, σίγουρα το πιστεύω. Η αλήθεια είναι πως είμαστε μια νέα ομάδα, η οποία χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά. Αν, όμως, κάνουμε συνέχεια εμφανίσεις, όπως αυτή κόντρα στη Γερμανία, τότε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Μπορώ να πω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».
-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη Γερμανία και τη Σάλκε; «Σίγουρα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία μου στη Γερμανία. Ο προπονητής (Φέλιξ Μάγκατ) μου δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη. Αγωνίζομαι συνέχεια και αυτό με ευχαριστεί πολύ. Στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ τη Σάλκε».
-Ο προπονητής σου στη Σάλκε σε χρησιμοποιεί πολλές φορές στη θέση του αμυντικού χαφ. Θεωρείς πως μπορείς να αντεπεξέλθεις στον νέο σου ρόλο; «Η αλήθεια είναι πως στη Γερμανία αγωνίζομαι συχνά και ως στόπερ αλλά και ως αμυντικό χαφ. Δεν αντιμετωπίζω ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού τα καταφέρνω εξίσου καλά. Πάντως, ανά πάσα στιγμή είμαι πρόθυμος να αγωνιστώ σε οποιαδήποτε θέση που ζητηθεί».
-Υπάρχουν, αλήθεια, διαφορές ανάμεσα στο ελληνικό και το γερμανικό πρωτάθλημα; «Σίγουρα το γερμανικό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δύσκολο από το ελληνικό. Για την ακρίβεια, δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας. Είναι πιο δυνατό, πιο γρήγορο, πιο τεχνικό...».
-Κεφάλαιο Ολυμπιακός. Από τότε που αποχώρησες από τους «ερυθρόλευκους», συνέχεια γράφονται διάφοροι λόγοι ως αιτία. Θέλεις να ξεκαθαρίσεις στον κόσμο ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος της φυγής σου από τον Ολυμπιακό; «Ο πραγματικός λόγος δεν ήταν οικονομικός. Ο λόγος που έφυγα από τον Ολυμπιακό ήταν καθαρά ποδοσφαιρικός. Δυστυχώς, δεν έπαιρνα τον χρόνο συμμετοχής που περίμενα και ήθελα στην ομάδα. Το γιατί, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Έτσι είναι, δυστυχώς, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Εδώ δεν μου έδωσαν την ευκαιρία να δείξω αν είμαι ικανός και αν μπορώ να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο. Έτσι, μόλις ήρθε η πολύ καλή πρόταση της Σάλκε, την αποδέχτηκα. Αποδεικνύεται πως ορθώς έπραξα».
-Μετάνιωσες ποτέ -έστω και για μία στιγμή- που έφυγες από τον Ολυμπιακό; «Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα στην οποία ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. Παρ' όλα αυτά δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την επιλογή μου. Φεύγοντας για τη Σάλκε, θεώρησα πως έκανα τη σωστή κίνηση και όπως αποδείχθηκε και εμπράκτως, ήταν όντως η σωστή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: