Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

"Θα είναι υπό παρακολούθηση ο Δούρος"...!!

Ο Κύρος Βασσάρας... τελείωσε και ο Γιώργος Δούρος αποτελεί πλέον τον εκλεκτό της ΕΠΟ για τους ορισμούς των διαιτητών στη Σούπερ Λιγκ. Στον Παναθηναϊκό δεν αισθάνθηκαν έκπληξη από το τέλος του Βασσάρα, καθώς όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά «το έφαγε το κεφάλι του με τις επιλογές και την πολιτική του».
"Θα είναι υπό παρακολούθηση ο Δούρος"...
Bέβαια, το τάιμινγκ της απόφασης αυτής μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς είναι σε άμεση συνάρτηση με τα παράπονα του Ολυμπιακού μετά την ήττα στα Πηγάδια.
Από κει και πέρα, στο «πράσινο στρατόπεδο» δεν άφηναν ασχολίαστη την «προαγωγή» του Δούρο και στέκονταν στις... παρέες του παλαίμαχου διαιτητή στον Πειραιά». «Ο Δούρος θα είναι υπό παρακολούθηση. Ξέρουμε τις παρέες και τα πάρε-δώσε που έχει τον τελευταίο καιρό στον Πειραιά» τόνιζαν χαρακτηριστικά άνθρωποι του «τριφυλλιού».
Πηγή: gazzetta.gr

"'Επρεπε να αντικατασταθεί ο Βασσάρας"

Αναγκαία χαρακτήρισε την αλλαγή υπεύθυνου για τον ορισμό διαιτητών ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Σαρρής, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις λόγω των διαιτητικών σφαλμάτων αλλά και των πολλών υποχρεώσεων του Κύρου Βασσάρα.
"'Επρεπε να αντικατασταθεί ο Βασσάρας"
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργος Σαρρής, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:
Την «παύση» του Κύρου Βασσάρα από τον ορισμό διαιτητών: «Η απόφαση δεν ελήφθη σήμερα ως διά μαγείας. Το σκεφτόμασταν εδώ και καιρό, περίπου δεκαπέντε ημέρες, αλλά δεν έγινε λόγω κάποιων συγκυριών. Έπρεπε κάτι να αλλάξει, γιατί οι διαιτησίες δεν πήγαιναν καλά το τελευταίο διάστημα. Θέλαμε έναν άνθρωπο να ασχολείται περισσότερο με τους ορισμούς. Ο κ. Βασσάρας έχει πολλές υποχρεώσεις και θεωρήσαμε σωστότερο να αναλάβει κάποιος άλλος».
Το αν θα λυθεί το πρόβλημα των διαιτητικών λαθών: «Περιμένουμε με αυτή την αλλαγή καλύτερα αποτελέσματα. Μένει να δούμε αν η κίνησή μας είναι σωστή. Κάποιες φορές οι ομάδες…φωνάζουν υπερβολικά. Παίζει μεγάλο ρόλο η περιρέουσα ατμόσφαιρα. Από την στιγμή που ανακοινώνονται οι διαιτητές, αρχίζει μία παραφιλολογία για τα σφυρίγματά τους στο παρελθόν, κάτι που επηρεάζει την απόδοσή τους.
Αν δεν βοηθήσουν οι παράγοντες, οι ομάδες και ο Τύπος να «πέσουν» οι τόνοι, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται. Καλές και κακές διαιτησίες υπάρχουν παντού. Θα πρέπει άπαντες να καταλάβουν, ότι δεν πρέπει να ασχολούνται τόσο πολύ με αυτό το κομμάτι»
Την πιθανότητα να αλλάξει ο ορισμός διαιτητών και να γίνεται κλήρωση: «Δεν μπορούμε να πάρουμε μεσούσης της περιόδου απόφαση για κλήρωση διαιτητών. Είναι θέμα της UEFA και FIFA. Συνεχίζουμε με ορισμούς. Για να αλλάξει κάτι θα πρέπει να γίνει γενική συνέλευση».
Το εάν θα υπάρξουν άλλων ειδών τιμωρίες για διαιτητικά λάθη: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο εκτός από το να βγάζουμε αυτούς που κάνουν λάθη από τις κληρώσεις. Θα πρέπει όμως να το εφαρμόσουμε πιο αυστηρά. Ένας διαιτητής που θα παίρνει χαμηλή βαθμολογία από τον παρατηρητή ή θα κάνει σοβαρά σφάλματα, θα πρέπει να τιμωρείται για περισσότερο διάστημα».
Τι συμβουλεύει τους διαιτητές: «Θα πρέπει να σφυρίζουν αυτό που βλέπουν και να μην επηρεάζονται. Το οφείλουν απέναντι στους εαυτούς τους αλλά και στην διαιτησία».
Τον Γιώργο Δούρο:«Αυτή τη στιγμή ήταν ένας από τους τρεις που θα μπορούσε να αναλάβει αυτή την ευθύνη. Έγινε συζήτηση μαζί του και δέχθηκε».
 

Αρετόπουλος στο Καραϊσκάκη, Κομίνης στην Τούμπα!!

Το ματς του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο την Τετάρτη (20:00) για το Κύπελλο θα διευθύνουν οι Αρετόπουλος (Τρικάλων), Δημόπουλος (Μακεδονίας), Δημητριάδης (Καστοριάς), ενώ στο ματς ΠΑΟΚ - Ατρόμητος (17:00) θα σφυρίξουν οι Κομίνης (Θεσπρωτίας), Καρατζίκας (Αθηνών), Γουργιώτης (Φθιώτιδας).
Αρετόπουλος στο Καραϊσκάκη, Κομίνης στην Τούμπα

Κοντά στο 1,1 εκατ. ευρώ η ζημιά των προσφυγών!!

Η ΑΕΚ άφησε απλήρωτους τους Λεονάρντο και Καράμπελα, τους ανάγκασε να καταθέσουν προσφυγή και τα χρήματα που μπορεί να τους πληρώσει ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ
Κοντά στο 1,1 εκατ. ευρώ η ζημιά των προσφυγών!
Η κατάσταση στην ΑΕΚ ήταν τραγική και οι χειρισμοί της διοίκησης την κάνουν απελπιστική! Αφού πρώτα οι μέτοχοι άφησαν απλήρωτους επί μήνες τους παίκτες δίνοντάς τους το δικαίωμα να φύγουν όποτε θέλουν από την ομάδα βάση νόμων, τώρα αναγκάζουν τους Λεονάρντο και Καράμπελα να καταθέσουν προσφυγή ζητώντας τα διπλάσια απ' όσα τους οφείλονται. Ειδικά στην περίπτωση Καράμπελα, ζητήθηκε από τον παίκτη να μείνει ελεύθερος όμως ο Αδαμίδης αξίωσε (!) να του φέρει πρόταση, ενώ ήξερε ότι υπάρχει δικαίωμα προσφυγής από τον 26χρονο αμυντικό. Ίδια κατάσταση και με τον Λεονάρντο.
Τώρα λοιπόν ο Λεονάρντο αξιώνει 629.000 ευρώ και ο Καράμπελας 433.000 ευρώ, πόσο καλύτερα είναι τα πράγματα, για την ΑΕΚ που διαλύεται; Συνολικά 1.062.000 εκατ. ευρώ ζητούν οι δύο παίκτες! Αριθμός τεράστιος! Και εννοείται ότι δεν θα φτάναμε ως εδώ αν οι μέτοχοι ήταν σωστοί στις υποχρεώσεις τους κι αν ο Αδαμίδης δεν έκανε τον... δύσκολο. Τώρα που οι παίκτες ασκούν τέτοιο μέτρο πίεσης, μπορεί και να αλλάξει στάση... Αλλά έπρεπε να φτάναμε ως εδώ και να διασύρεται το όνομα της ΑΕΚ;
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Ο Κουκουλάκης στο ΟΑΚΑ!!

Ο Μιχάλης Κουκουλάκης ορίστηκε, από την... νέα ΚΕΔ, να σφυρίξει το εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Λεβαδειακό την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, στο Καυτανζόγλειο, ανάμεσα στη Δόξα Δράμας και τον Αστέρα Τρίπολης, διαιτητής ορίστηκε ο Δημήτρης Θάνος.
Ο Κουκουλάκης στο ΟΑΚΑ
Δόξα Δράμας-Αστέρας Τρίπολης
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Α' Βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)
Β' Βοηθός: Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής)
4ος διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Δημήτρης Καλύβας (Βοιωτίας)
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Α' Βοηθός: Γρηγόρης Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας)
Β' Βοηθός: Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας)
4ος διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Παρατηρητής: Δημήτρης Μπέγκος (Αργολίδας)

"Αν δεν μας αφήσετε ελεύθερους, προσφυγή"!

Η μοναδική οδός μέσω της οποίας θα αποσυρθούν οι προσφυγές των Λεονάρντο και Καράμπελα είναι να δεχθεί η ΠΑΕ τη λύση των συμβολαίων τους χωρίς αξιώσεις.
"Αν δεν μας αφήσετε ελεύθερους, προσφυγή"!
Πραγματικά η κατάσταση πλέον στην ΑΕΚ έφτασε στο σημείο μηδέν, κάτι που αποδεικνύεται και από τις προσφυγές των Λεονάρντο και Καράμπελα. Επειδή αν μη τι άλλο η οδός της προσφυγής από μόνη της λειτουργεί (επιεικώς) αρνητικά για τον οποιοδήποτε σύλλογο, στην Ένωση εννοείται πως αναζητούν λύση για να αποφύγουν την ξεφτίλα.
Ο μοναδικός δρόμος για να αποφευχθεί το έγκλημα κατά της ΑΕΚ από τη νυν διοίκηση είναι να φτάσει σε συμφωνία με τους δύο ποδοσφαιριστές και με τους όρους που θα θέσουν εκείνοι φυσικά για να αποσύρουν τις προσφυγές τους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Λεονάρντο και Καράμπελας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να απορρίψουν τη δικαστική διαμάχη με την ΑΕΚ αν και εφόσον η ομάδα συμφωνήσει στο να τους αφήσει ελεύθερους. Αυτό είναι και το μήνυμα τους: Αφήστε μας ελεύθερους! Και δεν ξέρουμε πως θα καταφέρει η ΑΕΚ να αποφύγει να το κάνει πράξη.
Πηγή: gazzetta.gr

«Η Μίλαν θα κάνει μεταγραφή»

Μεταγραφή θα κάνουν οι Ροσονέρι τον Ιανουάριο όπως ξεκαθάρισε ο Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο Κάρλος Τέβες παραμένει ο Νο1 στόχος, όμως υπάρχει συμφωνία και είναι stand by η εναλλακτική.
«Η Μίλαν θα κάνει μεταγραφή»
«Ο Τέβες θέλει Μίλαν; Και εμείς θέλουμε τον Τέβες. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει, έχουμε ακόμα επτά μέρες μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου» είπε ο Γκαλιάνι για τον Απάτσι, που ήταν επίσης στόχος της Παρί Σεν Ζερμέν και της Ιντερ, όμως ήταν κάθετος και πιέζει για να πάρει μεταγραφή στους Ροσονέρι. Το δεξί χέρι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ειδικός σε θέματα μεταγραφών έκανε σαφές ότι αν ο Αργεντινός δεν γίνει κάτοικος Μιλάνου, θα αποκτηθεί ο Μάξι Λόπες από την Κατάνια για τον οποίο οι Ροσονέρι έχουν ήδη συμφωνήσει και ο παίκτης είναι stand by.

«Αν δεν έρθει ο Τέβες, θα πάρουμε σίγουρα τον Μάξι Λόπες. Είτε ο ένας, είτε ο άλλος θα αποκτηθεί, όχι όμως και οι δύο» τόνισε ο 67χρονος παράγοντας τη στιγμή που τα ιταλικά ρεπορτάζ θέλουν τον επιθετικό της Κατάνια να να βρίσκεται την Δευτέρα (23/01) στο Μιλάνο για να ολοκληρώσει την μεταγραφή. «Οι ιατρικές εξετάσεις; Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να περιμένουμε μερικές μέρες ακόμα. Ο Μάξι Λόπες είναι ένας παίκτης που μας ενδιαφέρει πολύ και είναι πιθανό να αποκτηθεί. Η κατάσταση είναι απλή, έχουμε συμφωνήσει με την Κατάνια».

Οπως προκύπτει από δημοσιεύματα, η Μίλαν θα δώσει στους Σικελούς 550.000 ευρώ για να δανειστεί τον πρώην επιθετικό της Μπαρτσελόνα μέχρι το καλοκαίρι και στο συμβόλαιό του θα υπάρχει οψιόν αγορά. Για τον παίκτη είχε ενδιαφερθεί σοβαρά και η Φούλαμ, όμως η πρόταση απορρίφθηκε, προφανώς επειδή ο παίκτης προτιμούσε να περιμένει την Μίλαν. Οσον αφορά την περίπτωση του Τέβες, οι Ροσονέρι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και να προσφέρουν περισσότερα στην Μάντσεστερ Σίτι, καθώς η προσφορά θα είναι ξανά δανεισμός και δικαίωμα αγοράς στο τέλος της σεζόν με 25 εκα. ευρώ.

πηγή: sportdog.gr

Τέλος ο Βασσάρας!!

Όπως αναμενόταν, η εποχή του Κύρου Βασσάρα στην ΚΕΔ έλαβε τέλος, καθώς η διαιτησία του Κωνσταντινέα στα Πηγάδια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής στην ΕΠΟ. Νέο «αφεντικό» στη διαιτησία θα είναι ο Γιώργος Δούρος, που θα `χει για δεξί χέρι τον Θανάση Μπριάκο!
Τέλος ο Βασσάρας!
Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ «Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση προχώρησε στις ακόλουθες αλλαγές στην κατανομή αρμοδιοτήτων των μελών της, σε ό,τι αφορά τους ορισμούς διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας Εθνικών Πρωταθλημάτων 2011-2012, έως το τέλος της περιόδου».
Δείτε αναλυτικά στον πίνακα:

Πρόλαβε ο Καράμπελας τον Λεονάρντο!!

Προσφυγή με την οποία ζητάει 433.000 ευρώ από την ΑΕΚ και την ελευθερία του κατέθεσε ο Νίκος Καράμπελας την Δευτέρα
Πρόλαβε ο Καράμπελας τον Λεονάρντο!
Ο παίκτης, ο οποίος φαίνεται, να έχει προτάσεις από το εξωτερικό, ακολούθησε τον δρόμο της δικαστικής οδού καθώς η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.
Σύντομα αναμένεται να βγει και η απόφαση με τον παίκτη να μένει ελεύθερος και να αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Για τον παίκτη έχουν ενδιαφερθεί ομάδες από το εξωτερικό και κυρίως από την Γερμανία.
Πηγή: sport-fm.gr

Στραβά ξεκίνησε ο... νέος Ηρακλής!!

Με το… αριστερό ξεκίνησε η περιπέτεια του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Football League 2. Οι κυανόλευκοι γνώρισαν την ήττα στο Καυτανζόγλειο από τον Τηλυκράτη με 0-2 και έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στραβά ξεκίνησε ο... νέος Ηρακλής
Η αναμέτρηση δεν είχε πολλές ευκαιρίες, παρόλα αυτά η ομάδα της Λευκάδας ήταν πιο αποτελεσματική και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέρασε νικηφόρα από τη Θεσσαλονίκη. Με αυτό της το διπλό μάλιστα ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πιάνοντας τη Νίκη Βόλου.
Το σκορ άνοιξε στο 24', όταν ο Αλμπάνης έπιασε ένα μακρινό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κελπέκη. Ο "Γηραιός" προσπάθησε να απαντήσει, είχε την κατοχή και κάποιες ευκαιρίες, αλλά το 1-1 δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα στο 90' ο Θανέλας να διαμορφώσει στην αντεπίθεση το τελικό αποτέλεσμα.
Οι ποδοσφαιριστές του... νέου Ηρακλή αγωνίστηκαν με μπλε εμφανίσεις, αλλά με... μπάλωμα στη θέση του σήματος, προφανώς γιατί εκκρεμεί η επικύρωση της συγχώνευσης από την ΕΕΑ.
Πηγή: contra.gr

«Η ομάδα φέτος χάλασε αντί να γίνει καλύτερη»

Αποκαλυπτικός όπως πάντα ο Νίκος Αλέφαντος αναλύει με μοναδικό τρόπο πώς ο Ολυμπιακός δεν βελτίωσε τις αγωνιστικές αδυναμίες, αλλά και τους πρόχειρους χειρισμούς της διοίκησης, που έκαναν την ομάδα χειρότερη συγκριτικά με την περυσινή σεζόν.
«Η ομάδα φέτος χάλασε αντί να γίνει καλύτερη»

• Βλαχοδήμος. Από το πρώτο ματς που τον είδα, ξετρελάθηκα και το είπα. Με είδατε να το κάνω για άλλο νεαρό Έλληνα ή ξένο φέτος απ’ τη Σούπερ Λίγκα; Όχι.
• Σαν αβγό τον καθάρισε τον Μαρκάνο ο Βλαχοδήμος. Του έφυγε ωραία στο γκολ, έκανε εξαιρετικό πλασάρισμα με το εξωτερικό, γρήγορος πολύ ο μικρός, αν δουλευτεί καλά, θα γίνει ωραίος παίκτης αυτός. Έχει και ντριμπλαδόρικες ικανότητες. Το θέμα είναι να μην τον κάνουν «εργάτη», να τρέχει πίσω- πίσω να κυνηγάει το αντίπαλο μπακ, αυτός πρέπει να είναι βέλος για την αντίπαλη άμυνα, μπροστά, να τους αναστατώνει.
• Καλός ήταν και ο Βασιλακάκης, είναι τρεχαλατζής, το πνευμόνι της Ξάνθης. Έβγαλε και πολύ έξυπνη πάσα στο γκολ.
• Η Ξάνθη έπαιξε σωστά τον Ολυμπιακό, έτσι πρέπει να παίξεις άμα θες να κάνεις ζημιά στον Ολυμπιακό. Όμως ο καλός Ολυμπιακός τέτοιες ομάδες πρέπει να τις καθαρίζει. Δεν συμφωνώ ότι ο Ολυμπιακός μετά τις γιορτές ξεχαρβαλώθηκε. Από την προετοιμασία είναι προβληματικός ο Ολυμπιακός! Από τα φιλικά του καλοκαιριού. Με εξαίρεση μόνο ορισμένα ματς στην Ευρώπη που υπερέβαλαν εαυτούς γιατί είναι διαφορετικό το κίνητρο.
Πέρσι έβλεπα απ’ τον Ολυμπιακό ένα ημίχρονο μπάλα και έφευγα γεμάτος, γρήγορη μπάλα, με συνδυασμούς. Φέτος τη χαλάσανε την ομάδα, αντί να τη φτιάξουν ακόμα καλύτερη.
• Κι ερχόμαστε σε αυτό που έχω πει τόσες φορές, σε αυτό που έλεγα από τα φιλικά και κάποιοι με έβριζαν. Οι μεταγραφές ήταν για τα μπάζα. Δεν απέδωσαν. Άλλοι σαπάκια, άλλοι τουρίστες, άλλοι σακάτηδες, άλλοι μέτριοι, άλλοι προσπαθούν μα δεν μπορούνε. Όσα έλεγα από την αρχή της σεζόν, δυστυχώς βγαίνουν.
Έχω κουραστεί να βλέπω Ισπανούς «παλαίμαχους» να παίρνουν μεροκάματο από τον Ολυμπιακό. Δεν είναι μόνο φετινό το φαινόμενο. Από παλιότερα είχαν φανεί δείγματα με κάτι Όσκαρ, με κάτι Ουρτάδο, με κάτι αδελφούς Αλόνσο ανύπαρκτους να δοκιμάζονται επί μέρες επίμονα. Ήρθε τώρα και ο Κοβάσεβιτς που έχει τον ίδιο μάνατζερ κι αυτός, μας έφερε άλλα σαπάκια.
• Πάνε να μας πάρουν το πρωτάθλημα ο Μαρίνος, ο Ιωαννίδης, ο Καπίνο, ο Καρνέζης, ο Σαριέγκι, ο Μαυρίας, ο Σπυρόπουλος, ο Μπίασμιρ, ο Τοτσέ.
15-20 εκ. ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ πάει να πάρει ο Παναθηναϊκός, τον ανασταίνουμε. Άσε που γίνεται και πιο ελκυστικός τώρα για να τον αγοράσουν τίποτα Άραβες. Ούτε ο πιο φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού δεν περίμενε αυτό το πράγμα φέτος στο πρωτάθλημα.
Στην Ξάνθη είχες για εξτρέμ τον Αμπντούν ο οποίος 10 πάσες να του έβγαζε ο Ιμπαγάσα, γκολ δεν θα έβαζε. Δεν το έχει το γκολ, είναι γνωστό απ’ την Καβάλα. Είχες από την άλλη πλευρά τον Φετφατζίδη ο οποίος με έχει απογοητεύσει, δεν κάνει αυτά που έχω συμβουλεύσει, εξτρέμ που να μην κάνει ένα μπάσιμο μέσα στην περιοχή, δεν υπάρχει.
• Τα εξτρέμ σου λοιπόν δεν απειλούσαν τα αντίπαλα δίχτυα, τα χαφ που έχεις γενικώς δεν σκοράρουν, σου έμενε μόνο ο σέντερ φορ. Ο Πάντελιτς τον οποίο τον έκλειναν τα σέντερ μπακ της Ξάνθης. Έβαλε δεύτερο κυνηγό μετά και ποιος ήταν, ο όρθιος στύλος, ο Ντιόγο. Ο Βραζιλιάνος από την Κοζάνη. Δηλαδή έπαιξε ένα χρόνο στη Βραζιλία σε 2 ομάδες, γκολ δεν έβλεπε ούτε με το τουφέκι, και θα σου δώσει εσένα το πρωτάθλημα; Πάλι τα έχασε τα γκολ στην Ξάνθη. Και δεν είναι μόνο το θέμα γκολ, είναι ότι δεν ξέρει μπάλα το παιδί. Αν τον δουν τίποτα σκάουτερ από ξένη ομάδα και ρωτήσουν από πού είναι, όταν τους πεις «από τη Βραζιλία», θα σε χτυπήσουν! Θα νομίζουν ότι τους κοροϊδεύεις. Το παιδί φαίνεται σαν να είναι από την… Σιάτιστα.
Δεν μας δόθηκε και η πεναλτάρα στον Τοροσίδη, άδικο ήταν να χάσει ο Ολυμπιακός. Αφού βλέπεις ρε διαιτητή ότι ο Ολυμπιακός δεν αξίζει να χάσει και τους 3 βαθμούς σε αυτό το ματς, δώσε του το πέναλτι στο τέλος να ισοφαρίσει. Ήταν καθαρό πέναλτι. Τον άξιζε τον βαθμό ο Ολυμπιακός.
Στην ευθύνη του προπονητή, πέρα από το θέμα των μεταγραφών, είναι και η διαχείριση του υλικού. Από τη μια οι πάρα πολλοί τραυματισμοί. Από την άλλη το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα ορισμένων ατού μας, όπως λόγου χάρη ο Τοροσίδης.
Ευτυχώς το καλοκαίρι γλιτώσαμε από τον Νιχάτ. Θυμάστε που τον είχαν οι εφημερίδες πρωτοσέλιδο; Ο πρώην συμπαίκτης του Κοβάσεβιτς στην Ισπανία. Βγήκα εδώ και είπα «μην τυχόν πάρετε και τον Νιχάτ, είναι τελειωμένος»! Διάβασα προχθές ότι σταμάτησε το ποδόσφαιρο…
Για τον Λεονάρντο της ΑΕΚ με ρωτάει ο Σινάνογλου τι γνώμη έχω, γιατί γράφτηκε στα ρεπορτάζ ότι μπορεί να υπάρξει θέμα για Ολυμπιακό. Θετική γνώμη έχω. Έτσι όπως είναι τώρα ο Ολυμπιακός, πιστεύω ότι ο Λεονάρντο θα μπορούσε να βοηθήσει. Μια τριάδα Τζιμπούρ, Μιραλάς, Λεονάρντο δεν θα ήταν άσχημη. Αλλά θες μια χαφάρα πίσω. Ένα χάφαρο.
• Μην την αφήσουν στην τύχη της την ομάδα, θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο αργότερα βλέποντας τον Παναθηναϊκό να κάνει γκέλες. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε, ο Ολυμπιακός πρέπει να ενισχυθεί, πρέπει να το κυνηγήσει το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός παίρνει με το ζόρι τα παιχνίδια. Όλο στο 1-0 και δύσκολα. Είδα και το ματς με τον Ατρόμητο, δεν μου άρεσε καθόλου ο Ατρόμητος, αργό ποδόσφαιρο, παλαιμάχων. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.
Ο Κάρολ του ΟΦΗ είναι καλή μεταγραφή. Καλός γκολκίπερ. Θες χαφ παικταρά όμως. Θες και εξτρέμ. Και κυρίως να σταματήσουν οι τραυματισμοί των Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Μιραλάς, και να φορμαριστούν ο Χολέμπας με τον Τοροσίδη.

πηγή: katimagiko.gr

"Ήρθα σε μια ομάδα που με πίστεψε"

O Bαγγέλης Μάντζιος σε δηλώσεις του μίλησε για την αγωνιστική άνοδο του ΟΦΗ αλλά και του ίδιου στα τελευταία παιχνίδια ενώ έπλεξε και το εγκώμιο της ομάδας.
"Ήρθα σε μια ομάδα που με πίστεψε"


Αναλυτικά όσα είπε ο επιθετικός του ΟΦΗ στην τηλεόραση της Nova
Για την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα και αν ήταν το καλύτερο δώρο προς τους εορτάζοντες…
Ήταν το καλύτερο δώρο νομίζω, τι καλύτερο από το να πετυχαίνεις ένα διπλό εδώ στον Λεβαδειακό που ξέραμε ότι θα τα παίξει όλα για όλα σήμερα. Ήθελε τους βαθμούς, ήθελε τη νίκη, κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να μείνει στην κατηγορία. Έχουμε τρεις νίκες στα τελευταία τρία παιχνίδια που δώσαμε συμπεριλαμβανομένου και του κυπέλλου, τις οποίες και χρειαζόμασταν γιατί είχαμε μείνει λίγο πίσω. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και ανταμειβόμαστε πάλι.

Για την δική του εμφάνιση και την επιστροφή του στα καλά παιχνίδια τον τελευταίο καιρό είπε…
Όταν έχεις ανθρώπους που σ’ εμπιστεύονται, σ’ αγαπάνε και σου απονείμουν τα εύσημα είναι ότι καλύτερο. Ήρθα σε μία ομάδα που με πίστεψε, με αγάπησε, με δέχθηκε από την αρχή, προσπαθώ κι εγώ για το καλύτερο.Όπως έχω ξαναπεί είχα πέρυσι έναν τραυματισμό, δούλεψα πολύ το καλοκαίρι, έχω επανέλθει νομίζω καλύτερος από ποτέ, προσπαθώ να πετυχαίνω γκολ, να βοηθάω την ομάδα μου με ασίστ.

Για τις συμβουλές που του δίνει ο Αναστόπουλος…

Αλλο στιλ διαφορετικό από εμένα. Μου δίνει συμβουλές να μην βγαινω από την περιοχή αν και μου αρέσει να βγαίνω γιατί είμαι ένας παίκτης που μου αρέσει να συμμετέχω στο παιχνίδι. Βασική του συμβουλή του είναι να μην βγαίνω πολύ έξω από την περιοχή.

"Φόρα τη φανέλα, μη γίνει κι άλλη γκέλα" (ΒΙΝΤΕΟ)

Όχι μόνο δεν έπαιξε καλά ο Ολυμπιακός, αλλά πλήρωσε και τις απουσίες του στην Ξάνθη. Έκατσαν, δηλαδή, κάποιες ευκαιρίες οι οποίες δεν αξιοποιήθηκαν από τον Αμπντούν, τον Ντιόγκο κ.ά.
"Φόρα τη φανέλα, μη γίνει κι άλλη γκέλα" (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα βάζαμε και τον Πάντελιτς σ’ αυτούς που χάσανε ευκαιρίες, με μια διαφορά. Έπαιξε ενώ δεν ήταν 100% έτοιμος. Το ξέρουμε, δηλαδή, ότι είναι γκολτζής. Ενώ ο Ντιόγκο ή ο Αμπντούν δεν το’ χουνε με τίποτα το σκοράρισμα.Ή μήπως ο Φετφατζίδης σκοράρει εύκολα;
Όταν, λοιπόν, οι Μιραλάς, Τζιμπούρ είναι τραυματίες, ενώ ο Πάντελιτς μόλις επιστρέφει από τραυματισμό και είναι βαρύς ακόμα, τότε τι περιμένεις σαν Ολυμπιακός; Να σε σώσει ο χασογκόλης Ντιόγκο; Ή ο Αμπντούν που ο άνθρωπος αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται; Αυτός νομίζει ότι παίζει ακόμα στην Καβάλα!
Χίλιες φορές, δηλαδή, να φορέσει ξανά φανέλα ο Βαλβέρδε! Θα πει κάποιος "μα ο Ερνέστο είναι 47 χρονών". Σιγά τα αυγά, ρε παιδιά. Εδώ ο Νικοπολίδης έπαιζε μέχρι τα 41. Τι είναι έξι χρονιά παραπάνω στην εποχή μας; Ο Ερνέστο, άλλωστε, μια χαρά κρατιέται. Φιτ είναι ο Μυρμήγκης, όπως ήταν το παρατσούκλι του όταν έπαιζε μπάλα.

Ο Βαλβέρδε, λοιπόν, τα έβαζε σαν παίκτης τα γκολάκια του. Και με την φανέλα της Εσπανιόλ και με την φανέλα της Μπάρτσα, αλλά και με την φανέλα της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Με την Μπιλμπάο στα 170 ματς πέτυχε 44 γκολ. Και μιλάμε για το πιο δύσκολο πρωτάθλημα, αυτό της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Εμείς, λοιπόν, βρήκαμε ένα παιχνίδι Μπάρτσα - Μπιλμπάο. Ο Βαλβέρδε αγωνιζόταν εκείνη τη σεζόν (1990-91) στην Μπιλμπάο. Η ομάδα του γνώρισε βαριά ήττα, αλλά δείτε τι γκολάρα έβαλε ο Ερνέστο όταν ισοφάρισε σε 1-1. Μπορεί να βάλει τέτοιο γκολ ο Ντιόγκο; Ή ο Αμπντούν; Γι’ αυτό λέμε: "Ερνέστο, φόρα τη φανέλα, για να μη γίνει κι άλλη γκέλα".

Ακόμα και τώρα καλύτερος είναι από μερικούς που παίζουνε. Κι από μερικούς αντίπαλους αμυντικούς, ίσως να είναι πιο γρήγορος. Πλάκα, πλάκα…


πηγή: sportdog.gr

Ο Μπαλοτέλι έγινε... ομελέτα!!

Αυγά πέταξαν οπαδοί στο αυτοκίνητο του Μάριο Μπαλοτέλι, μία πανάκριβη Bentley GT αξίας 120 χιλ. λιρών...
Ο Μπαλοτέλι έγινε... ομελέτα!

Τουλάχιστον ο Ιταλός φορ μπόρεσε μετά να φτιάξει μετά μία ομελετίτσα...

Προσφυγή ο Μπακαγιόκο!!

Σε προσφυγή κατά του ΠΑΣ Γιάννινα προχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο, ο οποίος διεκδικεί το ποσό των 250.000 ευρώ.
Προσφυγή ο Μπακαγιόκο!

Ο Ιβοριανός φορ, ο οποίος δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με τον Άγγελο Αναστασιάδη, αποφάσισε να καταθέσει προσφυγή διεκδικώντας όχι μόνο το χρηματικό ποσό που του οφείλεται αλλά και την ελευθερία του...
Πηγή: novasports.gr

Έτοιμος για προσφυγή ο Λεονάρντο, άγνοια δηλώνουν στην ΑΕΚ...!!

O σκύλος έμαθε πως ο Λεονάρντο έχει δώσει εντολή στον μάνατζερ του Γιάννη Καινούργιο να κινήσει τις διαδικασίες για προσφυγή, με σκοπό φυσικά να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ!
Έτοιμος για προσφυγή ο Λεονάρντο, άγνοια δηλώνουν στην ΑΕΚ...

Τα περιθώρια υπομονής φαίνεται πώς στέρεψαν για τον Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος φέρεται πλέον να έχει
αποφασίσει να φύγει από την ΑΕΚ και μένει πλέον να δούμε το αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, καθώς ενδιαφέρον από ομάδα υπάρχει...
Επίσημα από την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ υποστηρίζουν πάντως ότι δεν έχουν καμία τέτοια ενημέρωση (τουλάχιστον προς το παρόν)...

πηγή: sportdog.gr

''Απαγορεύονται οι απουσίες στο κάλεσμα Τροχανά!''

Την πρόσκληση του Μιχάλη Τροχανά αποδέχτηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βούρος!
''Απαγορεύονται οι απουσίες στο κάλεσμα Τροχανά!''

Ο πολιτικός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάλεσα όσους έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν στη συνάντηση της Κυριακής να δηλώσουν παρών!
«Σε αυτή τη συνάντηση της 29/1/2012, σε αυτό το κάλεσμα του Μ. Τροχανά απαγορεύεται να απουσιάσει όποιος έχει κληθεί. Τώρα που ο Αννίβας είναι προ των πυλών οι προσωπικές διαφορές και αντιπαραθέσεις πρέπει να παραμεριστούν.
Σε μεγάλη πλειοψηφία όσοι έχουν κληθεί οφείλουν την κοινωνική τους παρουσία στην ΑΕΚ. Αν η ΑΕΚ αφανιστεί αφανίζεται και η δικαιολογία της ύπαρξής της.
Θα είμαι εκεί. Θα κάνω δηλαδή το αυτονόητο», αναφέρει η ανακοίνωση του Γιάννη Βούρου.

Και η ψαλίδα ανοίγει...!!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει για τη διαφορά ασφαλείας του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό που ενδέχεται να αυξηθεί και θα δείχνει μεγαλύτερη από το εικονικό +5.
Και η ψαλίδα ανοίγει...
Έτσι όπως το πάει ο Φερέιρα δεν είναι καθόλου απίθανο να πάρει κάποιο από τα επόμενα ματς με γκολ από τον τερματοφύλακα. Ο Τοτσέ στο Αγρίνιο, ο Κλέιτον στα Γιάννενα, ο Λέτο με την Κέρκυρα, ο Κατσουράνης με τη Δόξα Δράμας, ο Κουίνσι με τον Ατρόμητο.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται απόλυτα συνεπής και... προβλέψιμος. Στον πρώτο γύρο, ή, τέλος πάντων, στο μεγαλύτερο κομμάτι του, έπαιρνε τους βαθμούς παίζοντας ποδόσφαιρο αλέγκρο. «Οσα βάλουμε και όσα φάμε», έμοιαζε να είναι η εντολή. Ο Παναθηναϊκός έβαζε σχεδόν πάντα περισσότερα και άπαντες αναρωτιούνταν τι θα γίνει αν σταματήσει να βάζει γκολ με ευκολία η ομάδα του Φερέιρα. Η απάντηση δίνεται από το έμπα του 2012. Προφανώς ο κόουτς έβλεπε τη φόρμα της ομάδας να φεύγει και το γύρισε το χαρτί, στήνοντας την ομάδα του με τρόπο διαφορετικό. Τι κι αν του έφυγε ο Καντέ, τι και αν χτύπησε ο Μπουμσόνγκ ο Φερέιρα από το Αγρίνιο και μετά παρουσιάζει έναν Παναθηναϊκό που μπορεί να νικά σκοράροντας μία φορά, επειδή ακριβώς δεν τρώει όχι γκολ, ούτε φάση. Ολα αυτά με εξαίρεση το... πατινάζ που παίχτηκε στα Γιάννενα.
Στο ΟΑΚΑ ο Ατρόμητος είχε στη διάθεσή του και τον Τάτο και τον Μήτρογλου και τον Σκόνδρα και έκανε πολύ λιγότερα απ' όσα έκανε όντας μισός στο «Καραϊσκάκης». Με εξαίρεση τη φάση του Μήτρογλου στο ξεκίνημα οι «πράσινοι» δεν ένιωσαν απειλή. Οταν βγάζεις τόσο ξεκούραστα ένα 90λεπτο απέναντι σε μια ιδιαίτερα ταλαντούχα ομάδα όχι μόνο κάποια στιγμή θα καταφέρεις να φτάσεις στο (νικητήριο) γκολ αλλά στέλνεις και εμφατικό μήνυμα στον ανταγωνισμό πως ό,τι και αν συμβεί έχεις τον τρόπο να τα καταφέρεις.
Πάμε και παρακάτω. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί, πλέον, η κατάσταση το πιθανότερο είναι η ψαλίδα με τον Ολυμπιακό να ανοίξει κι άλλο. Δεν είναι μόνο το βαρύ πρόγραμμα που τώρα ξεκινά για τους «ερυθρόλευκους», δεν είναι μόνο το ότι από την Τετάρτη και μετά ο ΠΑΟ θα έχει ένα ματς κάθε εβδομάδα, δεν είναι μόνο το ότι ο Ολυμπιακός μοιάζει... βραχυκυκλωμένος. Είναι το ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζει συμπτώματα «παλαιού Παναθηναϊκού». Οση περισσότερη κουβέντα για το πέναλτι του Τοροσίδη γίνει στον Πειραιά τόσο πιο κοντά θα έρχεται άλλη μία γκέλα των Πειραιωτών...
Με άλλα λόγια: αν ο Παναθηναϊκός νικήσει, έστω και με 1-0, την Τετάρτη τον Λεβαδειακό η διαφορά θα γράφει +5 αλλά θα είναι μεγαλύτερη...
Πηγή: sday.gr

Στη Λέγκια Βαρσοβίας ο Κόκε!!

Το deal με τον Αρη χάλασε όμως ο Σέρχιο Κόκε δεν άργησε, όπως όλα δείχνουν, να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Στη Λέγκια Βαρσοβίας ο Κόκε!
Με κάθε επισημότητα υποδέχτηκαν τον Σέρχιο Κόκε στην Βαρσοβία οι επιτελείς της Λέγκια. Οι υπογραφές απομένουν λοιπόν, ώστε ο Ισπανός επιθετικός να γίνει και τυπικά ‘Πολωνός’.
Πηγή: allaboutaris.com

Η απίθανη ντρίπλα του Μάρτενς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε την απίθανη ντρίπλα που έκανε ο Μάρτεν Μάρτενς της Αλκμάαρ στον Τέο Γιάνσεν του Άγιαξ!
Η απίθανη ντρίπλα του Μάρτενς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιοι Άραβες; Ο Ολυμπιακός θα σώσει τον Παναθηναϊκό από τη διάλυση!!

Τι τους θέλει τους Αραβες και τα 15 εκατομμύρια ο Παναθηναϊκός; Εδώ υπάρχει ντόπιος επενδυτής που του χαρίζει πρωτάθλημα και ζεστά 20 εκατομμύρια από την επόμενη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου.
Ποιοι Άραβες; Ο Ολυμπιακός θα σώσει τον Παναθηναϊκό από τη διάλυση
Στην αρχή της σεζόν, όλοι έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα με 10 βαθμούς διαφορά.
Από χθες το βράδυ, όλα είναι διαφορετικά. Λες και ζουν ένα παρατεταμένο εφιάλτη που δεν λέει να τελειώσει, οι πρωταθλητές παρέδωσαν με κάθε επισημότητα τον τίτλο του φετινού φαβορί στον Παναθηναϊκό και οι ίδιοι είναι πια το αουτσάϊντερ στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Μιλάμε για μια σχεδόν απίστευτη εξέλιξη, η οποία σηματοδοτεί δύο πολύ σημαντικά πράγματα: Πρώτον, πετάει στον Παναθηναϊκό σωσίβιο για να σωθεί και ως ομάδα αλλά και ως σύλλογος. Τον κρατάει στη ζωή, πράγμα που αρνούνται να κάνουν ακόμη και οι μέτοχοί του.
Δεύτερον, ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσο η ομάδα που δημιούργησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, υπό την πλήρη ανοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι αυτό που λένε οι παλιότεροι «πραγματικός Ολυμπιακός». Είναι άραγε ή πρόκειται για ένα είδος ομάδας ξένο προς τις ανάγκες και τις επιθυμίες των εκατομμυρίων οπαδών του αλλά και των αναγκών που απαιτεί το ελληνικό πρωτάθλημα;
Η εμφάνιση στην Ξάνθη ήταν μια ακόμη απόδειξη εκείνων που κάποιοι υποστήριζαν εδώ και καιρό: Ο Βαλβέρδε δημιούργησε μια ομάδα σύμφωνη με τα προσωπικά του γούστα, μια ομάδα σχετικά καλών παικτών αλλά χωρίς παίκτες-ηγέτες από το κέντρο και μπροστά. Χωρίς κάποια προσωπικότητα σαν τον Ριβάλντο, τον Γκαλέτι, τον Τζόρτζεβιτς, τον Τζιοβάνι και άλλους πολλούς που πέρασαν τα περασμένα χρόνια από τον Ολυμπιακό και οι οποίοι έκαναν στους υπόλοιπους ενέσεις πρωταθλητισμού.
Αυτό που βλέπουν σήμερα οι οπαδοί, είναι μια ομάδα στην οποία προσπαθεί να κάνει τη διαφορά ο Αμπντούν, ο Φετφατζίδης, ο Πάντελιτς και ο Φουστέρ. Παίκτες όχι φυσικά του πεταματού αλλά ούτε και ικανοί να πάρουν στις πλάτες τους μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Ούτε και πιστεύω ότι αν έπαιζαν χθες στην Ξάνθη ο Μιραλάς και ο Τζιμπούρ θα άλλαζε κάτι δραματικά. Ιδια θα ήταν η ανάπτυξη, ίδια και η μέτρια εικόνα της ομάδας που πάει από το κακό στο χειρότερο. Δεν ξέρω αν μετά τη χθεσινή ήττα ο Ολυμπιακός χάνει οριστικά τον φετινό τίτλο.
Αυτό μόνο ο χρόνος θα το δείξει. Ξέρω όμως ότι και να τον κατακτήσει τελικά, η συζήτηση με θέμα «τι στο διάολο κάνει ο Βαλβέρδε» έχει πολύ μέλλον. Οσο για τον «πάμε παιχταρά μου» διαιτητή Κωνσταντινέα, είναι φανερό ότι κάποιος επιτέλους πρέπει να τον μαζέψει.
Πηγή: Εξέδρα

Νισάφι πια µε το αυτοδιοίκητό (τους)...!!

Πριν από δώδεκα χρόνια η ΕΠΟ και η τότε ΕΠΑΕ «ξέχασαν» το περιλάλητο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου για 6 δισ. δραχµές.
Νισάφι πια µε το αυτοδιοίκητό (τους)...
Γράφει ο Ζήσης Καραβάς...
Τόσα συµφώνησαν να εισπράξουν από την πολιτεία για την ανακαίνιση των γηπέδων υπό τον όρο να µην αντιδράσουν στην ψήφιση του αθλητικού νόµου 2725/1999. Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής οι εκπρόσωποί τους µόνο επαινετικά λόγια είχαν για το νοµοσχέδιο του τότε υφυπουργού Αθλητισµού κ. Ανδρέα Φούρα, το οποίο έγινε σχεδόν οµόφωνα νόµος του κράτους.
Το 2000 όταν ο υφυπουργός Αθλητισµού στη νέα κυβέρνηση Σηµίτη, ο κ. Γιώργος Φλωρίδης, επιχείρησε µια στοιχειώδη προσπάθεια κάθαρσης στο ποδόσφαιρο, οι διοικούντες την ΕΠΟ και την ΕΠΑΕ... θυµήθηκαν ότι η διάταξη του νόµου που προέβλεπε τακτικούς δικαστές για τα δικαιοδοτικά τους όργανα παραβίαζε το αυτοδιοίκητο και κάλεσαν τη µαµά FIFA για να κερδίσουν τον πόλεµο που ξεκίνησαν. Από τη Ζυρίχη κατέφθασε αξιωµατούχος της διεθνούς οµοσπονδίας και στην Αθήνα του ενεχείρισαν ένα σηµείωµα µε τις διατάξεις του νόµου που δήθεν παραβίαζαν το αυτοδιοίκητο. Την εποµένη το παρέδωσε στον υφυπουργό Αθλητισµού µε την απειλή ότι αν δεν συµµορφωθεί προς τα υποδείξεις, θα αποβληθούν οι ελληνικές οµάδες (σύλλογοι και Εθνική) από τις διεθνείς διοργανώσεις.
Τώρα οι ποδοσφαιροπαράγοντες επισείουν ξανά τον µπαµπούλα της FIFA ισχυριζόµενοι ότι διατάξεις τού υπό συζήτηση-ψήφιση αθλητικού νοµοσχεδίου για τη γηπεδική βία και την ποδοσφαιρική κάθαρση καταργούν το αυτοδιοίκητο... Και όλα αυτά ενώ από το 2006, όταν µε την απειλή και τότε της FIFA, υποχρέωσαν το ελληνικό Κοινοβούλιο σε αυτοεξεφτελισµό, αναγκάζοντάς το να ψηφίσει ειδική διάταξη µε την οποία τα περισσότερα άρθρα του αθλητικού νόµου 2725/1999 δεν έχουν ισχύ ως προς το ποδόσφαιρο!..
Τα εν πολλοίς ισόβια στελέχη της ΕΠΟ έχουν γίνει εξπέρ σε θέµατα αυτοδιοίκητου. Με την κάθαρση δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά, αλλά έχουν ακόµη πολλές τετραετίες µπροστά τους ώσπου να εναρµονισθούν µε τους κανόνες δικαίου που απαιτεί η ελληνική κοινωνία ενάντια στην επικρατούσα ατιµωρησία που διογκώνει την αναξιοπιστία, την καχυποψία και εν τέλει τροφοδοτεί την οπαδική βία. Το ερχόµενο φθινόπωρο έχουν εκλογές στην ΕΠΟ. Πώς να δεχθούν τη διάταξη του νοµοσχεδίου που θέλει τα µέλη των διοικήσεων των µεγάλων αθλητικών οµοσπονδιών εν µέσω κρίσης να µειώνονται από 21 σε 15; Τι θα απογίνουν τα υπόλοιπα έξι µέλη του ∆Σ της ΕΠΟ που νυχθηµερόν και αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Αλλά και ποιοι θα πληρώσουν τη µείωση; Από ποιες ποδοσφαιρικές ενώσεις θα... τραβηχτεί απότοµα η γλυκιά καρέκλα του µέλους του ∆Σ της ΕΠΟ;
Εν ολίγοις για να γυρίσει ο ποδοσφαιρικός ήλιος θέλει δουλειά πολλή... Το βέβαιο είναι ότι το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και της (κάθε) ΕΠΟ τελειώνει εκεί όπου αρχίζει το δηµόσιο συµφέρον και εντός του πλαισίου που ορίζουν οι κανόνες του κράτους δικαίου σε µια ευνοµούµενη πολιτεία και κοινωνία. Τελεία και παύλα! Και για να γίνω πιο σαφής, θα αναφερθώ ενδεικτικά σε δύο µείζονα προβλήµατα που ταλανίζουν τον χώρο χρόνια τώρα: τη χουλιγκανική βία (µέσα και έξω από τα γήπεδα) και την ποδοσφαιρική διαφθορά µε τα στηµένα µατς (για το στοίχηµα και όχι µόνο).
Από πού ως πού οι ευθύνες για τη γάγγραινα της µπάλας, και δη όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα, µπορούν να εξαντλούνται στις κυρώσεις (ή µήπως εκπτώσεις) που απορρέουν από το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ και να υποβαθµίζεται ή και να παρακάµπτεται το ποινικό σκέλος όλων των σχετικών βρώµικων υποθέσεων; Και ακόµη να αµφισβητούνται το δικαίωµα και η υποχρέωση της Πολιτείας για προληπτικά µέτρα (π.χ. απαγόρευση οργανωµένων µετακινήσεων οπαδών), για τον έλεγχο του πόθεν έσχες, των ποινικών µητρώων των παραγόντων, της φορολογικής και ασφαλιστικής ενηµερότητας και εν γένει για την εφαρµογή των νόµων του ελληνικού κράτους;
Ποιος είπε στους αυτοαποκαλούµενους επενδυτές (τροµάρα µας...) της µπάλας και στους κατ’ επάγγελµα «ερασιτέχνες» ποδοσφαιροπαράγοντες ότι µε ασπίδα ή µπαµπούλα το περιβόητο αυτοδιοίκητό (τους) µπορούν να ντριµπλάρουν τη νοµιµότητα εντός και εκτός γηπέδων; Νισάφι πια! Ας τους κοπεί επιτέλους ο βήχας!
Πηγή: Το Βήμα

Η "καυτή" ατζέντα της ΚΑΕ!!

Η συνάντηση με Γεωργούλη, οι δηλώσεις του Αλεξανδρή και το ενδιαφέρον ρώσων για Τζέιμς.
Η "καυτή" ατζέντα της ΚΑΕ
Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ρόστερ υπό καθεστώς κρίσης στον ΑΡΗ. Οι φορείς του συλλόγου αναλαμβάνουν δράση και προσπαθούν να επαναφέρουν την ηρεμία. Οι τρεις άξονες αναμένεται να επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό το άμεσο μέλλον του Αυτοκράτορα.
1) Συνάντηση με Γεωργούλη
Αύριο το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τον Τάκη Γεωργούλη ώστε να τεθεί και πάλι το θέμα ενεργοποίησης της πρότασής του για την ΚΑΕ χωρίς παρέμβαση πρωτοδικείου. Η μεσολάβηση κυρίως του Γιάννη Γρανούζη ίσως δημιουργήσει νέα δεδομένα στην υπόθεση ώστε η ομάδα Γεωργούλη να το ξανασκεφτεί. Η προσπάθεια του προέδρου της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ είναι στη συνάντηση που θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες στα γραφεία του γνωστού επιχειρηματία, να καθίσουν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι ώστε να βρεθεί η απαραίτητη λύση.
2) Οι δηλώσεις Αλεξανδρή ‘πόνεσαν’ τον σύλλογο
«Άστοχες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Βαγγέλη Αλεξανδρή, στη “media day” πριν τον αγώνα με τη Ντόνετσκ, ο Γιάννης Δαμιανίδης. Η δυσφορία για τα λεγόμενα του προπονητή της ομάδας είναι έντονη από τη διοίκηση της ΚΑΕ. Κατά την επιστροφή της ομάδας από την Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση των δύο αντρών με σκοπό την εκτόνωση της κόντρας που έχει δημιουργηθεί. Είναι φανερό πως υπάρχει διάσταση απόψεων διοίκησης-Αλεξανδρή και η φημολογία που έχει αναπτυχθεί δεν οδηγεί πουθενά.
3) Ενδιαφέρον από Ρωσία για Τζέιμς
Τα δημοσιεύματα των Σέρβων για ενδιαφέρον της Παρτιζάν σχετικά με τον Τζέιμς καλά κρατούν. Σύμφωνα όμως με καλά πληροφορημένες πηγές έντονο ενδιαφέρον αναμένεται να εκφράσει Ρωσική ομάδα που είναι διατεθειμένη να τον αποκτήσει ως μεταγραφή.
Βάσει των δημοσιευμάτων η ομάδα του Βελιγραδίου θέλει να αποκτήσει τον Αμερικανό ως ελεύθερο, περίπτωση που οι Κίτρινοι την αποκλείουν ως αδύνατη. Στον αντίποδα μία γενναία οικονομική πρόταση από τους Ρώσους ενδεχομένως να αλλάξει τα δεδομένα περί αποχώρησης του 26χρονου πόιντ γκαρντ καθώς τότε θα μετρήσει κυρίως η θέληση του παίκτη που αν μείνει ανένδοτος δεν θα αφήσει περιθώρια.
Πηγή: allaboutaris.com

Sexy κορίτσια που είναι κυριολεκτικά κόλαση! (ΦΩΤΟ)

Όταν τα κορίτσια αποφασίσουν να βγάλουν sexy φωτογραφίες μπορούν να μας προκαλέσουν απανωτά εγκεφαλικά με το αποτέλεσμα...
Sexy κορίτσια που είναι κυριολεκτικά κόλαση! (ΦΩΤΟ)
Πηγή: sportygossip.com

Το πέναλτι και το φάουλ!!

Ο Κώστας Καίσαρης σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε ο Ολυμπιακός στο πέναλτι στον Τοροσίδη και την ικανότητα του Βαγγέλη να υπερασπίζεται το δίκιο του με λάθος τρόπο.
Το πέναλτι και το φάουλ
Ο φούρναρης από την Καλαμάτα, το λυχνάρι του Αλαντίν και οι ανυπάρκτοι. Το τρίτο ημίχρονο του Σκόντα Ολυμπιακός έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα δύο 45λεπτα στα Πηγάδια.
Το πέναλτι στον Τοροσίδη δεν συζητείται. Συζητείται η απόφαση του Κωνσταντινέα να μη το δώσει. Να το είδε και να έκανε γαργάρα, αποκλείεται. Στο 91 λεπτό και με τη φάση μπροστά στα μάτια του, δύσκολο. Είναι σαν να είπε του Βασσάρα "βάλε με κανένα μήνα στο μούσκιο να ξεκουραστώ". Κι όταν μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά εφέτος που τα κάνει μαντάρα. Ο Κωνσταντινέας την πάτησε από τον τρόπο που έπεσε ο Τοροσίδης. Ενώ ο αντίπαλος τον τραβάει, αυτός υπερβάλει και δίνει την εντύπωση ότι εκβιάζει το πέναλτι. Εξ ου κι η κίτρινη κάρτα που εισέπραξε.
Μ' αυτά και μ' αυτά που λένε κι οι σπίκερ ο Ολυμπιακός έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει για τον έναν βαθμό που του έκλεψε ο Κωνσταντινέας. Πρώτος που πήρε το λόγο ήταν ο Σάββας: "Κακώς κάνει ο Μαρινάκης και επενδύει τα λεφτά του στον Ολυμπιακό και στο ποδόσφαιρο. Να τα δίνει στους άπορους". Τι σχέση μπορεί να έχει όμως το πέναλτι με το μπάτζετ του Ολυμπιακού; Αν αντί να βάζει τα λεφτά ο Βαγγέλης με τη σέσουλα τα έβαζε με το σταγονόμετρο οι διαιτητές θα είχαν δικαίωμα να τον φάνε; Και για έβδομο παιχνίδι μάλιστα, όπως υποστήριξε ο Σάββας;
Στο ίδιο μοτίβο και η επίσημη ανακοίνωση των κύκλων του Ολυμπιακού: "Πιλάβιος και ΚΕΔ δεν θέλουν σοβαρούς επενδυτές και προτιμούν ομάδες που περιμένουν να σωθούν από τον Αλαντίν και τους καμηλιέρηδες". Ωραία είναι αυτά, αλλά για τίτλους σε οπαδικές εφημερίδες. Από τη μια, λοιπόν, οι σοβαροί επενδυτές κι από την άλλη οι "ανύπαρκτοι" που περιμένουν να σωθούν από τους καμηλιέρηδες.
Το ξαναπάμε από την αρχή λοιπόν: Αν ο Παναθηναϊκός που έχει τη ρετσινιά του "ανύπαρκτου" ήταν αυτάρκης οικονομικά κι είχε κάποιον σοβαρό επενδυτή σαν τον Μαρινάκη, ο Κωνσταντινέας θα είχε το δικαίωμα να μη δώσει πέναλτι στον Τοροσίδη; Η εφαρμογή των κανονισμών έχει άμεση σχέση συνάρτηση με το ποιος βάζει τα πιο πολλά λεφτά; Την ΑΕΚ, δηλαδή, που είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό και δεν υπάρχει σάλιο, οι διαιτητές πρέπει να τη σφάζουνε στο γόνατο, χωρίς να έχει δικαίωμα να μιλάει; Το ότι πράγματι βάζει λεφτά ο Μαρινάκης και πληρώνει στην ώρα του, συνιστά έναν ακόμα επιπλέον λόγο για να παίρνει αυτό που δικαιούται από τους διαιτητές; Το περιβόητο 50-50 που δήθεν επιζητούν όλοι, δεν έχει καμία σχέση με το παντελόνι του προέδρου.
Αν μια φάση είναι ή δεν είναι πέναλτι έχει να κάνει με τους κανονισμούς και μόνο. Ούτε με τα ονόματα των ομάδων που παίζουν, ούτε ποια από τις δύο διαθέτει σοβαρούς ή μη επενδυτές. Το να υποτιμάει και να ειρωνεύεται κάποιος τον αντίπαλο του δεν προσθέτει στον ίδιον παραπάνω πόντους ή γαλόνια. Ούτε είναι τόσο κομψό να αυτοανακηρύσσεται σοβαρός επενδυτής σε σχέση (πάντα) με τους ανύπαρκτους. Αυτά μόνο σαν νεοπλουτισμός μπορούν να θεωρηθούν.
(Όπως πέρυσι μετά την ήττα από την ΑΕΚ, που είχε βάλει χέρι στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ότι τους κέρδισαν οι απλήρωτοι. Αν είναι έτσι να θέσει θέμα ο Βαγγέλης να μπει διάταξη στους κανονισμούς, όσες ομάδες χρωστάνε στους ποδοσφαιριστές να χάνουν τα παιχνίδια άνευ αγώνος. Να υποβιβαστούν στη Β' Εθνική Παναθηναϊκός και ΑΕΚ να τελειώνουμε μια και καλή).
Έχει κι αυτή την ικανότητα ο Μαρινάκης. Ακόμα κι όταν έχει δίκιο να μην έχει τη δυνατότητα να το επικοινωνήσει με τον σωστό και τον ενδεδειγμένο τρόπο. Δεν συνιστά μαγκιά να υποτιμάς και να ειρωνεύεσαι τον αντίπαλο σου. Δεν σου προσθέτει απολύτως τίποτα. Αντίθετα σου αφαιρεί. Οι ανακοινώσεις δεν εκδίδονται για ξεχαρβάνιασμα. Ούτε για να φτιάξουν τους οπαδούς. Το όποιος βάζει περισσότερα λεφτά έχει και το δίκιο είναι συζήτηση και επιχειρήματα καφενείου. Το δίκιο στην προκειμένη περίπτωση με το πέναλτι στον Τοροσίδη προκύπτει με βάση τους κανονισμούς. Και θα το είχε ο Ολυμπιακός έτσι ή αλλιώς. Είτε είχε κι έβαζε λεφτά ο Βαγγέλης, είτε ήταν ρέστος και μπατήρης.
Πηγή: sport24.gr

Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται!!

Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι τυχαίο και αυτό φαίνεται στη διάρκεια. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται
Και ο φετινός ΠΑΟΚ είναι ένα αξιόλογο παράδειγμα για να κατανοήσει κάποιος τι σημαίνει αξία ποδοσφαιριστή, πως δίνεται υπεραξία, πως αλλάζει η μορφή μίας ομάδας ορθολογικά και βάσει των εξωαγωνιστικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί.
Ο Λάσλο Μπόλονι χρειαζόταν τον χρόνο του, αλλά νομίζω και τις ξεκάθαρες κατευθύνσεις των διοικητικών στελεχών. Η αλήθεια είναι πως μόλις βρέθηκε μία σχετική ισορροπία στα διοικητικά, τότε εμφανίστηκε και η υποστήριξη που όφειλε να έχει ο προπονητής του ΠΑΟΚ.
Για να λέμε όλη την αλήθεια, ο Μπόλονι προσλήφθηκε από τον ΠΑΟΚ για δύο βασικά χαρακτηριστικά της καριέρας του. Τα πρωταθλήματα που κατέκτησε με ομάδες που δεν το συνηθίζουν στις χώρες τους, Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Σταντάρ Λιέγης και τη δυνατότητα που έχει να αξιοποιεί ταλέντα και να δημιουργεί υπεραξίες.
Ο ΠΑΟΚ επέλεξε τελικά σωστά, αν και υπήρξε μία περίοδος που φοβήθηκε για την επιλογή του αυτή.
Ο Μπόλονι λοιπόν, έχοντας την καθημερινή υποστήριξη των Βρύζα και Κωνσταντινίδη, άρχισε την αντικατάσταση κυρίως των παικτών δεύτερης γραμμής. Η εποχή που υπήρχε η δυνατότητα ύπαρξης συμβολαίων τύπου Μπιζέρα, Σαβίνι, Σπαντάσιο και πολλών άλλων, έχει περάσει χωρίς επιστροφή. Ίσως και να μη τη ξαναζήσουμε ποτέ, εκτός κι αν κάποτε απαντήσουμε πάνω στις οργανωτικές αδυναμίες, υποστηρίξουμε σοβαρά το εμπορικό κομμάτι, δημιουργήσουμε υπεραξίες και πουλήσουμε σε σωστό χρόνο μέσα από ένα ασφαλές δίκτυο αγοράς.
Πρώτα απ όλα, είναι ξεκάθαρο πως ο Ρουμάνος θέλει να ρίξει το κόστος σε θέσεις που δεν παίρνει με τη βασική γραμμή παικτών αυτό που θέλει.
Για παράδειγμα, η περίπτωση τερματοφύλακα. Φέτος, οι δύο βασικοί δεν έδωσαν τίποτα, για την ακρίβεια μάλλον στέρησαν και ταυτόχρονα, έκαναν και μούτρα όταν δεν έπαιζαν. Αν υποθέσουμε πως στοιχίζουν και κοντά στις 850 χιλιάδες μαζί με τους φόρους, μάλλον το να μπει ο Γλύκος στο αρχικό σχήμα ήταν σχεδόν μαθηματικά προβλεπόμενο.
Αν ξεχάσουμε τα βιογραφικά, ο Γλύκος έχει καλύτερα στοιχεία από τους υπόλοιπους και σίγουρα πιο σύγχρονα. Η συγκυρία βοήθησε τον Βολιώτη, γιατί ο προπονητής του είδε το πρόγραμμα και κατάλαβε πως αν δεν τον βάλει σε εκείνο το τάιμινγκ η είσοδός του στην ομάδα δεν θα είναι ομαλή.
Μετά από οκτώ παιχνίδια, ο Γλύκος έχει δεχτεί τρία γκολ, φέρει ευθύνη στο ένα, ο ΠΑΟΚ δέχεται λιγότερες φάσεις και το τεστ οδεύει μια χαρά. Δεν θα αργήσουμε να μάθουμε αν ο Βολιώτης θα είναι ο τερματοφύλακας του μέλλοντος του ΠΑΟΚ, αλλά αυτή η προσπάθεια που γίνεται είναι άκρως ορθολογική.
Χωρίς μάλιστα αγωνιστικό κόστος μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ αποκτώντας το καλοκαίρι έναν τερματοφύλακα, αν φύγει ο Κρέσιτς, θα γλιτώσει κοντά στο μισό εκατ. ευρώ χωρίς να πονέσει.
Όταν τον Σεπτέμβρη αποκτήθηκε ο Απόστολος Γιάννου, η ειρωνεία ήταν στο στόμα του 80% των ραδιο – οπαδών της ομάδας μας, οι οποίοι τρέφονται από αυτή τους τη συμπεριφορά.
Ο Γιάννου, ένα παιδί χωρίς συμμετοχές στη Καβάλα, αλλά διεθνής με την Ελπίδων είχε δείξει πως έχει κάποια στοιχεία. Πια είναι αυτά; Η δύναμη, η ταχύτητα, το θράσος και μία υποφερτή τεχνική.
Στους πρώτους μήνες του στην ομάδα, ο παίκτης έκανε διπλή δουλειά. Και προετοιμασία αλλά και ροή προπονήσεων και αγώνων. Είναι λογικό στις πρώτες του συμμετοχές να πλανιόταν γύρω από το κεφάλι του το τραγούδι «το θολωμένο μου μυαλό».
Επίσης, ελάχιστοι έχουν κατανοήσει ή μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν πως το παιδί αυτό χρησιμοποιείται από τον Μπόλονι σε έναν ρόλο που δεν έχει ξαναπαίξει. Αυτόν πίσω από τον φορ.
Ο Ρουμάνος μόνο χαζός δεν είναι, αφού βλέπει ένα αθλητικό παιδί με πολύ δύναμη και κίνητρο να μάθει, που αν μάθει σωστά θα πλαισιώνει τον φορ κορυφής σε σωστό χρόνο και η μοναξιά του Κλάους δεν θα είναι τόσο έντονη.
Η εξέλιξη του Γιάννου μάλιστα, είναι τόσο γρήγορη που έφτασε ο Μπόλονι στο σημείο να πει πως είναι έτοιμος για το άλμα, αρκεί να βελτιώσει δύο πράγματα. Τελική πάσα και προσπάθεια. Μέχρι τέλος της σεζόν θα ξέρουμε που βαδίζει το έργο, ενώ ο Γιάννου είναι ουσιαστικά ο αντικαταστάτης του Σπαντάσιο. Άλλο ένα 300άρι κέρδος χωρίς να υπολογίζεται η υπεραξία που μπορεί να πάρει ένας 21χρονός σε βάθος χρόνου. Σε αντίθεση με τον 31άρι πρώην συμπαίκτη του. Και το καλοκαίρι που τελειώνει και το συμβόλαιο του Ίβιτς, μπορεί να μη χρειαστείς νέο και να ψάξεις ένα χαφ πιο 8άρι στο στυλ του Φωτάκη, αλλά με καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Για τον Σταφυλίδη πρέπει να επισημάνουμε πως ο ΠΑΟΚ πίεσε περισσότερο τον Μπόλονι για τη χρησιμοποίησή του, σε έναν τάιμινγκ που έπρεπε να αποφασιστεί αν ο Λεονάρντο πρέπει να μείνει ή όχι. Η παρουσία Σταφυλίδη ήταν έξοχη, ο Λεονάρντο αποχώρησε, ο ΠΑΟΚ το γλίτωσε το 200άρι με τους φόρους μέχρι το καλοκαίρι και πλέον η είσοδος του μικρού θα συνδυαστεί με έναν μοιρασμένο ρόλο με το Λίνο φέτος και όταν ο Βραζιλιάνος θα ανανεώσει του χρόνου, σταδιακά θα δώσει τη σκυτάλη στο παιδί μας. Εδώ διατηρούμε την ποιότητα, γλιτώνουμε λεφτά μιας και ο Λίνο θα υπογράψει με λιγότερα και πάμε για άλλα.
Το μεγάλο ζητούμενο και τεράστιο στοίχημα του Λάσλο Μπόλονι και του ΠΑΟΚ, είναι το πώς θα καλυφθεί το κενό του Βιεϊρίνια κυρίως και σε δεύτερη φάση του Κοντρέρας.
Ο αντί – Κοντρέρας, είναι ο Κατσικάς όχι ως ποιότητα, αλλά ως νέο πρόσωπο στο κέντρο της άμυνας. Ο Κατσικάς τα έχει σχεδόν όλα. Δύναμη, ύψος τεχνική, φαίνεται να υστερεί λίγο στη ταχύτητα αλλά άμα την είχε και αυτή δεν θα έπαιζε στην Ελλάδα.
Η εικόνα του από τη πρώτη – με Λεβαδειακό – στη δεύτερη – με Πανιώνιο εμφάνιση είναι αρκετά βελτιωμένη αλλά ακόμα δεν εμπνέει σιγουριά. Αν το θέσουμε οικονομικά το θέμα, ο Κατσικάς είναι ουσιαστικά ο αντί Σαβίνι, δηλαδή γλιτώνει από τον ΠΑΟΚ κανά 300άρι χιλιάδες ευρώ επίσης. Και εδώ μάλλον δεν έχουμε θέμα μείωσης της αγωνιστικής δυναμικής, τουλάχιστον σε βάθος χρόνου.
Το ζητούμενο λοιπόν για τον ΠΑΟΚ είναι ουσιαστικά η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού το καλοκαίρι που θα αντικαταστήσει τους Κοντρέρας που έφυγε και Τσιρίλο που θα φύγει και έναν επιθετικό που θα καλύψει τα χαρακτηριστικά ή μέρος αυτών που άφησε πίσω του ο αγαπημένος μας Άντρε. Ο Γεωργιάδης μπορεί να πάρει σημαντικό βάρος της σημαντικότητας του Πορτογάλου μόνο αν καταφέρει να σοβαρευτεί αγωνιστικά και να αποκτήσει σταθερότητα. Έτσι όπως είναι σήμερα, άλλοτε θα το κάνει, άλλοτε όχι, αλλά σε συχνότητα πολύ μικρότερη.
Η ποδοσφαιρική αλήθεια λοιπόν είναι πως ο ΠΑΟΚ δημιουργεί τον χώρο για να αντικαταστήσει τις προσωπικότητές του σε βάθος χρόνου μέσα από την πολύ καλή εσωτερική δουλειά που κάνει ο Μπόλονι με τους ανθρώπους του συλλόγου.
Μέσα στο καθεστώς αμφισβήτησης των πάντων που υπάρχει, έχουμε αμελήσει πως η ομάδα 2,5 μήνες είναι αήττητη. Όχι πως δεν θα έρθουν στραβές. Σίγουρα θα έρθουν και αν από θαύμα δε συμβεί αυτό θα είναι ποδοσφαιρικά αδικαιολόγητο.
Το βασικό παράδειγμα που με κάνει να πιστεύω πως θα βγει άκρη, είναι ο Κλάους. Όταν το καλοκαίρι έγραψα πως θα στηριχτεί από τον ΠΑΟΚ ως πρώτος φορ, υπήρξε χλευασμός, αλλά η πουτάνα η ζωή τα φέρνει έτσι ώστε να έχει πετύχει στα μέσα της σεζόν δώδεκα γκολ, περισσότερα απ ότι ο Μουσλίμοβιτς σε δύο γεμάτες.
Ο Μπόλονι το κατάλαβε το έργο και μίλησε για τη δημιουργία παικτών με τη νοοτροπία της θύρα 4, κάτι που ο Ρουμάνος συνειδητοποίησε στο Λονδίνο όταν κάποιοι δημοσιογράφοι του έλεγαν πριν τον αγώνα «ποια Τότεναμ, διπλό είναι το παιχνίδι» και ο ίδιος έζησε αυτή τη λογική μέσα από την απαίτηση 3,5 χιλιάδων οπαδών που ζητούσαν σχεδόν αλαζονικά το διπλό λες και έπαιζαν με την Δόξα Κατοκοπιάς.
Βρισκόμαστε σε μία φάση που αν δείξουμε υπομονή, ίσως και να δούμε στο μέλλον τον ΠΑΟΚ που ονειρευόμασταν πάντα. Δεν ξέρω αν το εγχείρημα θα πετύχει, ούτε μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για οτιδήποτε.
Απλά μου αρέσει ο τρόπος που ο ΠΑΟΚ σκέφτεται ποδοσφαιρικά. Και αυτό καταγράφω στο συγκεκριμένο μπλογκ.
Πηγή: paok24.com

Το πορτογαλικό 1-0, ο Βλαχοδήμ(ι)ος και οι πιτσιρικάδες του Μπόλονι!!

Ποιον μου θυμίζει... Ποιον μου θυμίζει ο Παναθηναϊκός των τελευταίων αγώνων. Α, μπράβο, τον ΠΑΟ του Ζοσέ Πεσέιρο. Ενός άλλου Πορτογάλου τεχνικού, επί θητείας του οποίου οι "πράσινοι" κέρδιζαν με το αγαπημένο τους 1-0. Γράφει ο Ανδρέας Παπαλούκας.
Το πορτογαλικό 1-0, ο Βλαχοδήμ(ι)ος και οι πιτσιρικάδες του Μπόλονι
Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στο «τριφύλλι» του 2012, που έχει τέσσερις συνεχείς νίκες με 1-0, ενώ και στο Αγρίνιο πάλι ένα γκολ (1-1) πέτυχε.
Ο ΠΑΟ του Φερέιρα μπορεί να μην εντυπωσιάζει, όμως αν νικήσει την Τετάρτη και τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, τότε θα βρεθεί ξανά στο +5 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος πνίγηκε στα ρηχά νερά των Πηγαδιών της Ξάνθης. Μόνον όταν βράχηκε, από το γκολ του... Βλαχοδήμ(ι)ου, αποφάσισε κάτι να κάνει.
Και η πειραϊκή ομάδα και ο προπονητής της. Κι αν οι «ερυθρόλευκοι» επέδειξαν χαρακτηριστική αδυναμία να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες, ο διαιτητής Π. Κωνσταντινέας, αρτοποιός ων, έκρινε ότι δεν είχε... καλοψηθεί η φάση της ανατροπής του Τοροσίδη. Και έτσι δεν έδωσε πέναλτι στα χασομέρια.
Ο ΠΑΟΚ του Μπόλονι ομορφαίνει, δεν... παχαίνει. Ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» ποτέ του δεν προσπάθησε με παχιά λόγια να χορτάσει τους διοικούντες την ομάδα, αλλά πρωτίστως τους οπαδούς της, που διακρίνονται για τις απαιτήσεις τους. Κι όχι μόνο δέχθηκε το πλάνο οικονομικής εξυγίανσης που του παρουσίασε η διοίκηση της ΠΑΕ, αλλά το υποστήριξε θερμά. Δέχθηκε να δουλέψει με την πιτσιρικαρία και να αναδείξει, μέσα από την παραγωγική διαδικασία, νέα «φιντάνια», τα οποία, αν χρειαστεί, που θα χρειαστεί υπό τις παρούσες συνθήκες, να πουληθούν, όπως συνέβη με τον Βιεϊρίνια.
Κι ένας εξ αυτών είναι ο Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης, ο οποίος κρατάει στα χέρια του το διαβατήριο με τα 12 γκολ σε 25 φετινές εμφανίσεις του, το οποίο είναι σε θέση να του ανοίξει μεγάλες πόρτες. Σαφώς μεγαλύτερες από εκείνες που έκλεισε μόνος του το 1998, όντας 10 ετών όμως, όταν η Τεργέστη και η Χέρτα Βερολίνου του είχαν προτείνει να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, αλλά τότε είχε αρνηθεί. Ο χωριανός (από το Λάκκωμα Χαλκιδικής) του Αβραάμ Παπαδόπουλου φέρει το «Κλάους» επειδή ο νονός του ήταν Γερμανός και ήθελε να προσθέσει και τη δική του «πινελιά» στη βάπτιση του Στέφανου.
Οσο για τον Μπόλονι, μετά τους Σταφυλίδη, Γλύκο, Κατσικά, έδωσε την ευκαιρία και στον 17χρονο Δημήτρη Πόποβιτς να ζήσει τη μαγεία της Τούμπας.
Αντιθέτως, η ΑΕΚ δεν γνωρίζει το «αύριο» που θα ζήσει. Πνιγμένη στα οικονομικά προβλήματα αναζητεί εναγωνίως σανίδα σωτηρίας. Ο Μιχάλης Τροχανάς πρότεινε μία λύση, που μπορεί να μην είναι και τόσο ρεαλιστική, αλλά δίνει μία ελπίδα. Οπως έδιναν και όλες οι προηγούμενες, θα μου πείτε, που έμειναν λόγια, λόγια, λόγια, και όλο το δίκιο θα είναι με το μέρος σας και ουχί με τους εμπνευστές των πλάνων σωτηρίας...
Πηγή: Εθνοσπόρ

Βάσαρας ήταν και πάει;

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει μέσα στις επόμενες ώρες ο Κύρος Βασάρας από τη θέση του στην ΚΕΔ, λόγω... Κωνσταντινέα!
Βάσαρας ήταν και πάει;
Αυτό αναφέρουν σχετικές πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ενώ όλα τα σενάρια για την επόμενη μέρα στην ελληνική διαιτησία είναι πιθανά.
Θυμίζουμε πως ο Κύρος Βασάρας είναι μέλος της ΚΕΔ και υπεύθυνος ορισμού διαιτητών στα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας, γεγονός που (ειδικά) το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει μεγάλη μουρμούρα γύρω από το όνομά του...

πηγή: sportdog.gr

Φορτσάρει ο Γεωργιάδης...!!

Ευχάριστα νέα είχε η προπόνηση της Δευτέρας για τον Μπόλονι, καθώς ο Γεωργιάδης ακολούθησε μεγάλο μέρος του προγράμματος και δείχνει να ξεπερνά τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε.
Φορτσάρει ο Γεωργιάδης...
Ο 25χρονος Έλληνας άσος δεν προλαβαίνει το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο την Τετάρτη, αλλά θέτει εαυτό στην διάθεση του Λάζλο Μπόλονι για τον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Αντίθετα, ο Θανάσης Παπάζογλου προσπάθησε να συμμετάσχει σε ασκήσεις με μπάλα, αλλά ένιωσε ενοχλήσεις και προτιμήθηκε να μη συνεχίσει υπό το φόβο υποτροπής κάτι που σημαίνει ότι θα καθυστερήσει η επάνοδός του.

πηγή: sportdog.gr

Έκανε πλαστική προσώπου ο Νο1 μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου!

Ο 60χρονος λογιστής, Νίκος Κασσιμάτης που χρωστάει 952 εκατομμύρια ευρώ (!) άλλαξε το πρόσωπό του για μη συλληφθεί!
Έκανε πλαστική προσώπου ο Νο1 μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου!
Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι ότι ο 60χρονος λογιστής Νίκος Κασσιμάτης, άλλοτε στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Ψωμιάδη, όταν συνελήφθη είχε κατηγορηθεί ότι προκάλεσε ζημία στο ελληνικό δημόσιο ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα αυτό το ποσό με τις προσαυξήσεις έχει φτάσει τα 952 εκατομμύρια ευρώ...
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του εν αργία περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη είχε δραπετεύσει από τον προθάλαμο του γραφείου τού ανακριτή λίγο προτού αποφασιστεί η προφυλάκισή του για την υπόθεση. Μάλιστα έκανε μέχρι και πλαστική προσώπου για να μην τον αναγνωρίζουν. Τελικά συνελήφθη το 2009.
Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
Όλα ξεκίνησαν το 2001. Τεράστιο κύκλωμα με εταιρείες - μαϊμού στήθηκαν μόνο και μόνο για να παίρνουν από το δημόσιο επιστροφές ΦΠΑ δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Το 2004, ο Νίκος Κασσιμάτης οδηγείται στον ανακριτή αλλά δραπετεύει από τον προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, λίγο πριν αποφασιστεί η προφυλάκισή του.
Συλλαμβάνεται 5 χρόνια αργότερα στον Πειραιά. Μάλιστα, έχει κάνει πλαστική για να μην τον αναγνωρίζουν. Ήδη, σε βάρος του εκκρεμούν 66 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 223 χρόνια.
Αφού φυλακίζεται, αρχίζει να λύνει την σιωπή του και να μιλάει για το κύκλωμα. Μια λίστα με εφοριακούς που κατά τον ίδιο "τα έπαιρναν" παραδίδεται στον εισαγγελέα. Η υπόθεση ακόμα ερευνάται...
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται ως ένας από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης κομπίνας με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, κατονομάζει τουλάχιστον 15 εφοριακούς, επιθεωρητές, προϊσταμένους τμημάτων ακόμη και άνδρες του ΣΔΟΕ.
Αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται σχετικά με τα ποσά που εισέπραξε από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, ενώ αποκαλύπτει και ονόματα εφοριακών αρκετοί από τους οποίους εξακολουθούν να υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις και περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο όπως ισχυρίζεται δωροδοκούνταν οι εφοριακοί.
Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία που κάνει για εφοριακό ο οποίος φέρεται ότι χρησιμοποιούσε μία off shore εταιρία για τις καταθέσεις του...
Πηγή: sarotiko

Φαβορί για Βαλένθια ο Γιαννάκης!!

Παρελθόν από το "τιμόνι" των Ισπανών ο Πάκο Όλμος, με το όνομα του Έλληνα τεχνικού να είναι στη λίστα με τους πιθανούς αντικαταστάτες του.
Φαβορί για Βαλένθια ο Γιαννάκης!
Στη λίστα που δημοσιεύουν τα ισπανικά ΜΜΕ, βέβαια, υπάρχουν και άλλα ονόματα υποψήφιων για να αντικαταστήσουν τον Όλμος, αλλά το όνομα του Γιαννάκη φαίνεται πως είναι μέσα στα φαβορί για την ομάδα...

πηγή: sportdog.gr

Βρετανός πορνοστάρ ασφάλισε το πέος του για 1 εκ. δολάρια!!

Απ' ότι φαίνεται έχει σε μεγάλη υπόληψη το πέος του και γι' αυτό, αποφάσισε να το ασφαλίσει στην τιμή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Βρετανός πορνοστάρ ασφάλισε το πέος του για 1 εκ. δολάρια!
Ο Βρετανός πορνοστάρ Keiran Lee που έχει γυρίσει στη διάρκεια της καριέρας του περισσότερες από 800 σκηνές, θέλησε να προστατέψει το μόριο του σε περίπτωση που υποστεί κάποιο ατύχημα.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, το συγκεκριμένο συμβόλαιο δεν τον καλύπτει σε περίπτωση ολικής απώλειας αν και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να χάσει το πέος του σύντομα.
Όσο για τα σχόλια που προκάλεσε το γεγονός, η συμπρωταγωνίστρια του και κοπέλα του Kirsten Price που γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προσόντα του Keiran, δήλωσε:
«Μόνο ένα εκατομμύριο δολάρια; Για μένα μωρό μου είναι ανεκτίμητης αξίας».
Πηγή: blog.gr