Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Σουάνης: "Δίκαια φωνάζει ο Ολυμπιακός"

Η φετινή Ξάνθη δεν έχει ταβάνι, όπως τόνισε ο Δημήτρης Σουάνης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι δίκαια ο Ολυμπιακός φωνάζει για το πέναλτι του Εντιμάρ στον Τοροσίδη.
Σουάνης: "Δίκαια φωνάζει ο Ολυμπιακός"
-Πως σας βρίσκει η επόμενη μέρα μετά από μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό;

«Είμαστε χαρούμενοι με αυτή την επιτυχία, αλλά πρέπει τώρα να επικεντρωθούμε στο επόμενο ματς που είναι στην Κρήτη το Σάββατο με τον ΟΦΗ. Πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την επιτυχία. Κερδίσαμε τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά αν δεν πάρουμε το ματς με τον ΟΦΗ θα είναι δώρον άδωρον».

-Για την φάση με το μαρκάρισμα του Εντιμάρ στον Τοροσίδη που φωνάζει για πέναλτι ο Ολυμπιακός τι έχεις να πεις;

«Δεν την είδα καλά μέσα από τον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο από το βίντεο φάνηκε να υπάρχει κράτημα. Λάθη γίνονται και στο ποδόσφαιρο. Και οι διαιτητές άνθρωποι είναι και μπορεί να κάνουν λάθη. Για τη συγκεκριμένη φάση δίκαια φωνάζει ο Ολυμπιακός».
-Με τη χθεσινή σας εμφάνιση και τη νίκη που πετύχατε δώσατε απαντήσεις για τις μουρμούρες που ακούγονταν ότι ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολο έργο στα «Πηγάδια»;

«Δεν έχουμε να δώσουμε απαντήσεις σε κανέναν. Άλλωστε, το ήθος όλων των παιδιών που αγωνίζονται στην Ξάνθη είναι γνωστό. Αν είναι να δώσουμε σε κάποιον απαντήσεις για την εξωγηπεδική μας ζωή, για την καθημερινότητά μας και την απόδοσή μας, αυτός είναι ο πρόεδρος της ομάδας. Μόνο σε αυτόν οφείλουμε να απαντάμε. Στην Ελλάδα όλοι κάνουν λόγο για θεωρίες συνωμοσίας προκειμένου να δικαιολογήσουν τις δικές τους αδυναμίες».

-Που οφείλεται η φετινή πορεία της Ξάνθης;

«Στο γεγονός ότι είμαστε μια οικογένεια. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία φέτος και έχουμε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε τόσο πιεστικοί για τους αντιπάλους μας στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης ήταν εξίσου σημαντικό που ο κ. Ουζουνίδης άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας».

-Η Ξάνθη είναι μαζί με τον Ατρόμητο δύο ομάδες με έντονο το ελληνικό στοιχείο και με παίκτες από τις ακαδημίες τους. Έχει παίξει ρόλο στη φετινή εικόνα που δείχνουν;

«Αυτές οι δύο ομάδες είναι παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες. Αυτό έπρεπε κατά τη γνώμη μου να κάνουν όλες οι ομάδες τα προηγούμενα χρόνια που έφερναν ξένους παίκτες, οι οποίοι δεν κατάφερναν να προσφέρουν τα αναμενόμενα».

-Η φετινή πορεία σας σε συνδυασμό με τα προβλήματα της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ σας επιτρέπει να κάνετε όνειρα για τετράδα. Έχετε ορίσει ταβάνι;

«Όχι δεν έχουμε ορίσει ταβάνι. Εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για τετράδα. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο καθώς βρισκόμαστε στο μισό της διαδρομής».

-Έχετε αντιμετωπίσει και τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ποιος θεωρείς ότι έχει το προβάδισμα στη μάχη για τον τίτλο;

«Τον Ολυμπιακό τον έχουμε αντιμετωπίσει και εντός και εκτός έδρας. Μας δυσκόλεψε περισσότερο και στα δύο ματς. Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό δεν είναι ιδανικός για ασφαλή συμπεράσματα αφού είχε διεξαχθεί σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Ο  Παναθηναϊκός με τέσσερις ευκαιρίες πέτυχε τρία γκολ. Παρότι μας κέρδισε, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μας δυσκόλεψε περισσότερο».
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: