Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Έκανε πλαστική προσώπου ο Νο1 μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου!

Ο 60χρονος λογιστής, Νίκος Κασσιμάτης που χρωστάει 952 εκατομμύρια ευρώ (!) άλλαξε το πρόσωπό του για μη συλληφθεί!
Έκανε πλαστική προσώπου ο Νο1 μεγαλοοφειλέτης του Δημοσίου!
Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι ότι ο 60χρονος λογιστής Νίκος Κασσιμάτης, άλλοτε στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Ψωμιάδη, όταν συνελήφθη είχε κατηγορηθεί ότι προκάλεσε ζημία στο ελληνικό δημόσιο ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα αυτό το ποσό με τις προσαυξήσεις έχει φτάσει τα 952 εκατομμύρια ευρώ...
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του εν αργία περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη είχε δραπετεύσει από τον προθάλαμο του γραφείου τού ανακριτή λίγο προτού αποφασιστεί η προφυλάκισή του για την υπόθεση. Μάλιστα έκανε μέχρι και πλαστική προσώπου για να μην τον αναγνωρίζουν. Τελικά συνελήφθη το 2009.
Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
Όλα ξεκίνησαν το 2001. Τεράστιο κύκλωμα με εταιρείες - μαϊμού στήθηκαν μόνο και μόνο για να παίρνουν από το δημόσιο επιστροφές ΦΠΑ δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Το 2004, ο Νίκος Κασσιμάτης οδηγείται στον ανακριτή αλλά δραπετεύει από τον προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, λίγο πριν αποφασιστεί η προφυλάκισή του.
Συλλαμβάνεται 5 χρόνια αργότερα στον Πειραιά. Μάλιστα, έχει κάνει πλαστική για να μην τον αναγνωρίζουν. Ήδη, σε βάρος του εκκρεμούν 66 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 223 χρόνια.
Αφού φυλακίζεται, αρχίζει να λύνει την σιωπή του και να μιλάει για το κύκλωμα. Μια λίστα με εφοριακούς που κατά τον ίδιο "τα έπαιρναν" παραδίδεται στον εισαγγελέα. Η υπόθεση ακόμα ερευνάται...
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται ως ένας από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης κομπίνας με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, κατονομάζει τουλάχιστον 15 εφοριακούς, επιθεωρητές, προϊσταμένους τμημάτων ακόμη και άνδρες του ΣΔΟΕ.
Αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται σχετικά με τα ποσά που εισέπραξε από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, ενώ αποκαλύπτει και ονόματα εφοριακών αρκετοί από τους οποίους εξακολουθούν να υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις και περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο όπως ισχυρίζεται δωροδοκούνταν οι εφοριακοί.
Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία που κάνει για εφοριακό ο οποίος φέρεται ότι χρησιμοποιούσε μία off shore εταιρία για τις καταθέσεις του...
Πηγή: sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: