Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Το πέναλτι και το φάουλ!!

Ο Κώστας Καίσαρης σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε ο Ολυμπιακός στο πέναλτι στον Τοροσίδη και την ικανότητα του Βαγγέλη να υπερασπίζεται το δίκιο του με λάθος τρόπο.
Το πέναλτι και το φάουλ
Ο φούρναρης από την Καλαμάτα, το λυχνάρι του Αλαντίν και οι ανυπάρκτοι. Το τρίτο ημίχρονο του Σκόντα Ολυμπιακός έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα δύο 45λεπτα στα Πηγάδια.
Το πέναλτι στον Τοροσίδη δεν συζητείται. Συζητείται η απόφαση του Κωνσταντινέα να μη το δώσει. Να το είδε και να έκανε γαργάρα, αποκλείεται. Στο 91 λεπτό και με τη φάση μπροστά στα μάτια του, δύσκολο. Είναι σαν να είπε του Βασσάρα "βάλε με κανένα μήνα στο μούσκιο να ξεκουραστώ". Κι όταν μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά εφέτος που τα κάνει μαντάρα. Ο Κωνσταντινέας την πάτησε από τον τρόπο που έπεσε ο Τοροσίδης. Ενώ ο αντίπαλος τον τραβάει, αυτός υπερβάλει και δίνει την εντύπωση ότι εκβιάζει το πέναλτι. Εξ ου κι η κίτρινη κάρτα που εισέπραξε.
Μ' αυτά και μ' αυτά που λένε κι οι σπίκερ ο Ολυμπιακός έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει για τον έναν βαθμό που του έκλεψε ο Κωνσταντινέας. Πρώτος που πήρε το λόγο ήταν ο Σάββας: "Κακώς κάνει ο Μαρινάκης και επενδύει τα λεφτά του στον Ολυμπιακό και στο ποδόσφαιρο. Να τα δίνει στους άπορους". Τι σχέση μπορεί να έχει όμως το πέναλτι με το μπάτζετ του Ολυμπιακού; Αν αντί να βάζει τα λεφτά ο Βαγγέλης με τη σέσουλα τα έβαζε με το σταγονόμετρο οι διαιτητές θα είχαν δικαίωμα να τον φάνε; Και για έβδομο παιχνίδι μάλιστα, όπως υποστήριξε ο Σάββας;
Στο ίδιο μοτίβο και η επίσημη ανακοίνωση των κύκλων του Ολυμπιακού: "Πιλάβιος και ΚΕΔ δεν θέλουν σοβαρούς επενδυτές και προτιμούν ομάδες που περιμένουν να σωθούν από τον Αλαντίν και τους καμηλιέρηδες". Ωραία είναι αυτά, αλλά για τίτλους σε οπαδικές εφημερίδες. Από τη μια, λοιπόν, οι σοβαροί επενδυτές κι από την άλλη οι "ανύπαρκτοι" που περιμένουν να σωθούν από τους καμηλιέρηδες.
Το ξαναπάμε από την αρχή λοιπόν: Αν ο Παναθηναϊκός που έχει τη ρετσινιά του "ανύπαρκτου" ήταν αυτάρκης οικονομικά κι είχε κάποιον σοβαρό επενδυτή σαν τον Μαρινάκη, ο Κωνσταντινέας θα είχε το δικαίωμα να μη δώσει πέναλτι στον Τοροσίδη; Η εφαρμογή των κανονισμών έχει άμεση σχέση συνάρτηση με το ποιος βάζει τα πιο πολλά λεφτά; Την ΑΕΚ, δηλαδή, που είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό και δεν υπάρχει σάλιο, οι διαιτητές πρέπει να τη σφάζουνε στο γόνατο, χωρίς να έχει δικαίωμα να μιλάει; Το ότι πράγματι βάζει λεφτά ο Μαρινάκης και πληρώνει στην ώρα του, συνιστά έναν ακόμα επιπλέον λόγο για να παίρνει αυτό που δικαιούται από τους διαιτητές; Το περιβόητο 50-50 που δήθεν επιζητούν όλοι, δεν έχει καμία σχέση με το παντελόνι του προέδρου.
Αν μια φάση είναι ή δεν είναι πέναλτι έχει να κάνει με τους κανονισμούς και μόνο. Ούτε με τα ονόματα των ομάδων που παίζουν, ούτε ποια από τις δύο διαθέτει σοβαρούς ή μη επενδυτές. Το να υποτιμάει και να ειρωνεύεται κάποιος τον αντίπαλο του δεν προσθέτει στον ίδιον παραπάνω πόντους ή γαλόνια. Ούτε είναι τόσο κομψό να αυτοανακηρύσσεται σοβαρός επενδυτής σε σχέση (πάντα) με τους ανύπαρκτους. Αυτά μόνο σαν νεοπλουτισμός μπορούν να θεωρηθούν.
(Όπως πέρυσι μετά την ήττα από την ΑΕΚ, που είχε βάλει χέρι στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ότι τους κέρδισαν οι απλήρωτοι. Αν είναι έτσι να θέσει θέμα ο Βαγγέλης να μπει διάταξη στους κανονισμούς, όσες ομάδες χρωστάνε στους ποδοσφαιριστές να χάνουν τα παιχνίδια άνευ αγώνος. Να υποβιβαστούν στη Β' Εθνική Παναθηναϊκός και ΑΕΚ να τελειώνουμε μια και καλή).
Έχει κι αυτή την ικανότητα ο Μαρινάκης. Ακόμα κι όταν έχει δίκιο να μην έχει τη δυνατότητα να το επικοινωνήσει με τον σωστό και τον ενδεδειγμένο τρόπο. Δεν συνιστά μαγκιά να υποτιμάς και να ειρωνεύεσαι τον αντίπαλο σου. Δεν σου προσθέτει απολύτως τίποτα. Αντίθετα σου αφαιρεί. Οι ανακοινώσεις δεν εκδίδονται για ξεχαρβάνιασμα. Ούτε για να φτιάξουν τους οπαδούς. Το όποιος βάζει περισσότερα λεφτά έχει και το δίκιο είναι συζήτηση και επιχειρήματα καφενείου. Το δίκιο στην προκειμένη περίπτωση με το πέναλτι στον Τοροσίδη προκύπτει με βάση τους κανονισμούς. Και θα το είχε ο Ολυμπιακός έτσι ή αλλιώς. Είτε είχε κι έβαζε λεφτά ο Βαγγέλης, είτε ήταν ρέστος και μπατήρης.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: