Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Aγύριστο κεφάλι!!

Συνεχίζει να πληρώνει ο Ολυμπιακός την εμμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε να μην χρησιμοποιεί δεύτερο επιθετικό από την αρχή στα κλειστά ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Aγύριστο κεφάλι!
Αυτό το πράγμα δεν έχει εξήγηση… Καταλαβαίνουμε ότι οι προπονητές δεν αρέσκονται στο να αλλάζουν τη διάταξη ή το αγαπημένο τους σύστημα, αλλά στην περίπτωση του Βαλβέρδε μιλάμε για …κόλλημα. Ένα κόλλημα που είναι πιθανό να κοστίσει τον τίτλο στους "ερυθρόλευκους".
Με …μισό επιθετικό έριξε τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Ξάνθης ο Βάσκος, αφού ο Πάντελιτς προερχόταν άρον άρον από τραυματισμό. Σε ένα παιχνίδι που Πειραιώτες έπρεπε πάση θυσία να κερδίσουν κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό προωθημένο τον αργό Σέρβο. Πετάχτηκε έτσι ένα ολόκληρο ημίχρονο στα σκουπίδια και όταν ο Βάσκος είδε να τον ζώνουν τα φίδια έριξε στο ματς και τον Ντιόγκο.
Όπως φαίνεται δηλαδή ο Βαλβέρδε, δεν πρέπει να ασχολείται και ιδιαίτερα με τον αντίπαλο που έχει να αντιμετωπίσει κάθε φορά. Είτε είναι η ...Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είτε η Δόξα Δράμας το ίδιο κάνει για τον τεχνικό του Ολυμπιακού. Και να πεις ότι στηρίζει την τακτική του ανεξαρτήτως ροής του αγώνα, πάει κι έρχεται.
Αφού μόλις δει τα σκούρα πετάει μέσα δεύτερο επιθετικό γιατί δεν το κάνει από την αρχή να ξεμπερδεύει; Τι έχει να φοβηθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα; Ούτε καν το μηδέν παθητικό δεν εξασφαλίζει βάζοντας συνεχώς δύο αμυντικά χαφ!
Μπορεί ο Ντιόγκο να μην σκόραρε αλλά από τη στιγμή που μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός άρχισε να δημιουργεί συνεχώς φάσεις. Αν λοιπόν είχε χρησιμοποιηθεί από την αρχή, το πιο πιθανό είναι οι ερυθρόλευκοι να έβρισκαν κάποια στιγμή τον δρόμο προς τα δίχτυα. Πιθανότατα χωρίς την πίεση του εις βάρος τους 1-0.
Ο Βάσκος μπορεί να είναι καλός και σοβαρός προπονητής, αλλά τελευταία δείχνει να μην έχει καθαρό μυαλό. Σαν να έχει υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες της ομάδας του. Δεν είναι δυνατόν να καίγεσαι για νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα, να σου λείπουν ο Τζιμπούρ με τον Μιραλάς και να μπαίνεις στο ματς άνετος κι ωραίος, χωρίς Φουστέρ, Τοροσίδη και με μοναδικό επιθετικό τον Πάντελιτς. Εκτός αν στο λιμάνι την έχουν όντως ψωνίσει και νομίζουν ότι είναι Μπαρτσελόνα…

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: