Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Το πορτογαλικό 1-0, ο Βλαχοδήμ(ι)ος και οι πιτσιρικάδες του Μπόλονι!!

Ποιον μου θυμίζει... Ποιον μου θυμίζει ο Παναθηναϊκός των τελευταίων αγώνων. Α, μπράβο, τον ΠΑΟ του Ζοσέ Πεσέιρο. Ενός άλλου Πορτογάλου τεχνικού, επί θητείας του οποίου οι "πράσινοι" κέρδιζαν με το αγαπημένο τους 1-0. Γράφει ο Ανδρέας Παπαλούκας.
Το πορτογαλικό 1-0, ο Βλαχοδήμ(ι)ος και οι πιτσιρικάδες του Μπόλονι
Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στο «τριφύλλι» του 2012, που έχει τέσσερις συνεχείς νίκες με 1-0, ενώ και στο Αγρίνιο πάλι ένα γκολ (1-1) πέτυχε.
Ο ΠΑΟ του Φερέιρα μπορεί να μην εντυπωσιάζει, όμως αν νικήσει την Τετάρτη και τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, τότε θα βρεθεί ξανά στο +5 από τον Ολυμπιακό, ο οποίος πνίγηκε στα ρηχά νερά των Πηγαδιών της Ξάνθης. Μόνον όταν βράχηκε, από το γκολ του... Βλαχοδήμ(ι)ου, αποφάσισε κάτι να κάνει.
Και η πειραϊκή ομάδα και ο προπονητής της. Κι αν οι «ερυθρόλευκοι» επέδειξαν χαρακτηριστική αδυναμία να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες, ο διαιτητής Π. Κωνσταντινέας, αρτοποιός ων, έκρινε ότι δεν είχε... καλοψηθεί η φάση της ανατροπής του Τοροσίδη. Και έτσι δεν έδωσε πέναλτι στα χασομέρια.
Ο ΠΑΟΚ του Μπόλονι ομορφαίνει, δεν... παχαίνει. Ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» ποτέ του δεν προσπάθησε με παχιά λόγια να χορτάσει τους διοικούντες την ομάδα, αλλά πρωτίστως τους οπαδούς της, που διακρίνονται για τις απαιτήσεις τους. Κι όχι μόνο δέχθηκε το πλάνο οικονομικής εξυγίανσης που του παρουσίασε η διοίκηση της ΠΑΕ, αλλά το υποστήριξε θερμά. Δέχθηκε να δουλέψει με την πιτσιρικαρία και να αναδείξει, μέσα από την παραγωγική διαδικασία, νέα «φιντάνια», τα οποία, αν χρειαστεί, που θα χρειαστεί υπό τις παρούσες συνθήκες, να πουληθούν, όπως συνέβη με τον Βιεϊρίνια.
Κι ένας εξ αυτών είναι ο Στέφανος Κλάους Αθανασιάδης, ο οποίος κρατάει στα χέρια του το διαβατήριο με τα 12 γκολ σε 25 φετινές εμφανίσεις του, το οποίο είναι σε θέση να του ανοίξει μεγάλες πόρτες. Σαφώς μεγαλύτερες από εκείνες που έκλεισε μόνος του το 1998, όντας 10 ετών όμως, όταν η Τεργέστη και η Χέρτα Βερολίνου του είχαν προτείνει να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, αλλά τότε είχε αρνηθεί. Ο χωριανός (από το Λάκκωμα Χαλκιδικής) του Αβραάμ Παπαδόπουλου φέρει το «Κλάους» επειδή ο νονός του ήταν Γερμανός και ήθελε να προσθέσει και τη δική του «πινελιά» στη βάπτιση του Στέφανου.
Οσο για τον Μπόλονι, μετά τους Σταφυλίδη, Γλύκο, Κατσικά, έδωσε την ευκαιρία και στον 17χρονο Δημήτρη Πόποβιτς να ζήσει τη μαγεία της Τούμπας.
Αντιθέτως, η ΑΕΚ δεν γνωρίζει το «αύριο» που θα ζήσει. Πνιγμένη στα οικονομικά προβλήματα αναζητεί εναγωνίως σανίδα σωτηρίας. Ο Μιχάλης Τροχανάς πρότεινε μία λύση, που μπορεί να μην είναι και τόσο ρεαλιστική, αλλά δίνει μία ελπίδα. Οπως έδιναν και όλες οι προηγούμενες, θα μου πείτε, που έμειναν λόγια, λόγια, λόγια, και όλο το δίκιο θα είναι με το μέρος σας και ουχί με τους εμπνευστές των πλάνων σωτηρίας...
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: