Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Σαν να μην άλλαξε ο χρόνος…!

Η Μπάγερν συνεχίζει να κερδίζει και η Λεβερκούζεν να είναι η πιο επικίνδυνη διώκτριά της ΚΑΙ μέσα στο 2013.

Σαν να μην άλλαξε ο χρόνος…
Πέρασαν πέντε εβδομάδες μέχρι την επανεκκίνηση της Bundesliga και δεν φαίνεται να άλλαξε τίποτα. Η Μπάγερν εξακολουθεί να μην χαρίζει κάστανα. Για τη 18η αγωνιστική επικράτησε εύκολα αλλά όχι εντυπωσιακά της ουραγού Γκρόιτερ Φιρτ με 2-0 χάρη σε γκολ του Μάριο Μάντζουκιτς. Έτσι διατηρήθηκε στο +9 από τη μοναδική ομάδα που δείχνει ικανή να την απειλήσει, τη Λεβερκούζεν, η οποία επιβλήθηκε 3-1 της Άιντραχτ στην «Μπάι Αρένα».

Η Βόλφσμπουργκ με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στον πάγκο νίκησε 2-0 τη Στουτγκάρδη, απομακρύνθηκε κι άλλο από την ουρά και πλέον μπορεί σταδιακά να κάνει ευρωπαϊκά σχέδια. Μάιντς και Φράιμπουργκ έμειναν στο 0-0 και ισοβαθμούν στην έκτη θέση με 27 βαθμούς, ενώ η Χόφενχαϊμ κόλλησε στο 0-0 με τη Γκλάντμπαχ και παραμένει πολύ χαμηλά.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 18/1

Σάλκε-Ανόβερο 5-4
(44’, 88’ Φαρφάν, 49’ Ντράξλερ, 64’ Χέγκερ, 67’ Μάρικα- 55’ Πίντο, 59’, 68’ Χούζτι, 90+2’ Ντιούφ)

Σάββατο 19/1

Μπάγερν Μονάχου-Γκρόιτερ Φιρτ 2-0
(26’, 61’ Μάντζουκιτς)

Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-1
(31’ Μπένις, 33’ Κίσλινγκ, 58’ Σούρλε-78’ Μάιερ)

Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη 2-0
(51’ Ντιέγκο, 67’ Μάντλουνγκ)

Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ 0-0

Μάιντς-Φράιμπουργκ 0-0

Βέρντερ Βρέμης-Ντόρτμουντ 19:30

Κυριακή 20/1

Νυρεμβέργη-Αμβούργο 16:30
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Άουγκσμπουργκ 18:30

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 25/1

Ντόρτμουντ-Νυρεμβέργη

Σάββατο 26/1

Γκλάντμπαχ-Φορτούνα Ντίσελντορφ 16:30
Ανόβερο-Βόλφσμπουργκ 16:30
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 16:30
Γκρόιτερ Φιρτ-Μάιντς 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ 16:30
Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν 19:30

Κυριακή 9/12

Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου 18:30



πηγή: sport-fm.gr
 

Δίκαιη η μοιρασιά!!

Μοιρασμένα τα πράγματα στο ντέρμπι της Κύπρου. ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια είχαν από ένα ημίχρονο, σκόραραν από ένα γκολ (1-1) και πήραν από έναν βαθμό χωρίς να βγαίνει κανείς κερδισμένος!

Δίκαιη η μοιρασιά!
ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια αναδείχθηκε ισόπαλοι, 1-1 στο ντέρμπι του κυπριακού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να σκοράρει χάρη στο γκολ του Πίντο στο 15’.

Στο δεύτερο μέρος όμως οι παίκτες του Τόνι Σαβέβσκι βελτίωσαν την εικόνα τους, έφτασαν στην ισοφάριση με το τέρμα του Αλαμπί και θα μπορούσαν να φύγουν με το τρίποντο της νίκης από την έδρα του ΑΠΟΕΛ αν ο Χριστοφή στο 87΄ ήταν πιο προσεκτικός και ο Αλεξάνδρου που τον έκοψε δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

ΑΠΟΕΛ- Ομόνοια 1-1
(15’ Πίντο-60’ Αλάμπι)

ΑΕΚ Λάρνακας- Νέα Σαλαμίνα
Πάφος- Δόξα Κατωκοπιάς
ΑΕΛ- Ολυμπιακός Λευκωσίας
Παραλίμνι- Αλκή
Εθνικός Άχνας- Αγία Νάπα
Ανόρθωση- Απόλλων Λεμεσού



πηγή: sport-fm.gr

Γουρλής ο Οικονόμου!

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο Βαγγέλη Οικονόμου με τη φανέλα της Ρος Κάουντι, αφού κατάφερε να επικρατήσει της Σεντ Μίρεν, εκτός έδρας, με 4-1!

Γουρλής ο Οικονόμου
Στο βασικό σχήμα της Ρος Κάουντι βρέθηκε ο Βαγγέλης Οικονόμου στην πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα. Ο Έλληνας μπακ αποδείχθηκε γουρλής αφού η ομάδα του νίκησε τη Σεντ Μίρεν με 4-1 εκτός έδρας, πλησιάζοντας τη έτσι στον έναν πόντο της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23η αγωνιστικής:

Σάββατο 19/1


Σεντ Μίρεν - Ρος Κάουντι 1-4
(50’ Τόμπσον-22’ Μπριτέιν, 67’ Μάροου, 71’, 74’ Σπρόιλ)

17:00 Ινβερνές - Αμπερντίν
17:00 Κιλμάρνοκ - Νταντί Γιουνάιτεντ
17:00 Σέλτικ- Χαρτς
17:00 Χιμπέρνιαν- Ντάντι

Κυριακή 20/1

16:15 Μάδεργουελ - Σεντ Τζόνστον

Η επόμενη (24η ) αγωνιστική:

Σεντ Τζόνστον- Σέλτικ
Ινβερνές- Κλιμάρνοκ
Χαρτς- Μάδεργουελ
Νταντί Γιουνάιτεντ- Ρος Κάουντι
Νταντί- Σεντ Μίρεν
Αμπερντίν- Χιμπέρνιαν



πηγή: sport-fm.gr
 

Κοντρέρας: «Να προσπαθήσουμε περισσότερο»

Απόλυτα δικαιολογημένα θεωρεί ο Πάμπλο Κοντρέρας τα παράπονα του κόσμου για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει χωρίς να εντυπωσιάζει.

Κοντρέρας: «Να προσπαθήσουμε περισσότερο»
Τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες θα προσπαθήσουν περισσότερο για να προσφέρουν στον κόσμο της ομάδας, εκτός από νίκες και καλύτερο θέαμα, εξέφρασε ο Χιλιανός αμυντικός του Ολυμπιακού, Πάμπλο Κοντρέρας.

Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

Η ομάδα περνάει μια ιδιαίτερη κρίση. Είναι μέσα στους στόχους της και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, δείχνει πως δεν έχει αντίπαλο, αλλά δεν αποδίδει το θέαμα που περιμένει ο κόσμος. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, δηλαδή η ομάδα μπορεί να επανακάμψει χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές;

Γνωρίζουμε καλά πως δεν έχουμε παρουσιάσει το θέαμα που θα μπορούσαμε και δεν έχουμε αγωνιστεί καλά στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Η ομάδα κερδίζει αλλά οι εμφανίσεις δεν είναι αυτές που περιμένει ο κόσμος. Όμως οι φίλοι μας να είναι σίγουροι πως δουλεύουμε γι' αυτό το λόγο και προσπαθούμε να παρουσιάσουμε αυτό που επιθυμούν, γιατί πέρα απ' τη νίκη χρειάζεται και ένα καλύτερο θέαμα.

Ο προπονητής (Λεονάρντο Ζαρντίμ) είπε πως είναι ένα ζήτημα πως οι αντίπαλες ομάδες αντιμετωπίζουν αμυντικά τον Ολυμπιακό. Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη, βλέπεις και ο ίδιος αυτά τα στοιχεία στο παιχνίδι των αντιπάλων του Ολυμπιακού;

Είναι προφανές πως πολλές απ' τις ομάδες που μας αντιμετωπίζουν στην έδρας μας αγωνίζονται αμυντικά και συντηρητικά. Αυτό κάνει δύσκολο το έργο μας να σκοράρουμε νωρίς και να ανοίξουμε το παιχνίδι. Αυτό έχει να κάνει με το παιχνίδι των αντιπάλων, αλλά και με τη δική μας δουλειά. Δεν έχουμε πιέσει δηλαδή όσο θα έπρεπε. Συμφωνώ με την άποψη του προπονητή, αλλά και εμείς απ' την πλευρά μας πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να μη νιώθει ο Ολυμπιακός αυτή την αγανάκτηση πως αργεί ο Ολυμπιακός να σκοράρει. Θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ' αυτό και να ανοίξουμε την κλειστή άμυνα, όσο κλειστή και να είναι αυτή.

Ποιά είναι η γνώμη σου για τον Τάσο Παπάζογλου, ο οποίος διακρίθηκε στο ματς με την Καβάλα. Δουλεύετε αρκετά μαζί λόγω της ίδιας θέσης, ποια είναι η γνώμη σου για το νεαρό ποδοσφαιριστή που φέτος ταλαιπωρήθηκε λόγω τραυματισμού, αλλά δείχνει να επιστρέφει με τον καλύτερο τρόπο;

Ο Τάσος είναι επαγγελματίας, του αρέσει πολύ η δουλειά, δουλεύει σκληρά και αυτό αποδεικνύεται απ' το γεγονός πως βελτιώνεται. Είναι ευχάριστο να βλέπεις έναν αμυντικό να σκοράρει, είναι σπάνιο και δύσκολο και χαίρομαι πολύ που τα κατάφερε. Είναι σπουδαίος άνθρωπος, δουλεύει πολύ και χαίρομαι που τα πράγματα πηγαίνουν καλά για εκείνον.

Ακολουθεί το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι απ' τα ματς-παγίδα στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος;

Αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με την ίδια σοβαρότητα, θέλουμε να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και σίγουρα έχει δυσκολίες το παιχνίδι. Θα παρακολουθήσουμε βίντεο με τα πιο επικίνδυνα στοιχεία του αντιπάλου, ώστε να μην πέσουμε σε κάποια παγίδα. Θα τον αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, γιατί θέλουμε να βελτιωθούμε και να παρουσιάσουμε καλύτερο θέαμα απ' αυτό που παρουσιάζουμε τις τελευταίες εβδομάδες.

Γιαννίτσης: «Πάση θυσία τη νίκη»

Τη σημασία που έχει για τον Άρη η νίκη επί της ΑΕΚ εξήγησε ο Μιχάλης Γιαννίτσης, μιλώντας στο Novasports.

Γιαννίτσης: «Πάση θυσία τη νίκη»
«Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να ανέβουμε βαθμολογικά και θα έλεγα και ψυχολογικά», τόνισε ο κεντρικός αμυντικών των Θεσσαλονικέων.

Στη συνέχεια, ο 20χρονος στόπερ τόνισε:

«Έχουμε δουλέψει καλά όλη την εβδομάδα και θέλουμε τον κόσμο κοντά μας».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννίτσης στο Novasports:

Μιχάλη, πολύ μεγάλο παιχνίδι την Κυριακή με την ΑΕΚ. Πως το αντιμετωπίζετε; Ως ένα παιχνίδι που κρίνει το μέλλον;

«Σίγουρα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ματς. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να ανέβουμε βαθμολογικά και θα έλεγα και ψυχολογικά, μετά από το κακό αποτέλεσμα που είχαμε στη Κρήτη».

Η αναγκαιότητα της νίκης, σας φορτώνει με άγχος;

«Δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Εχουμε δουλέψει καλά όλη την εβδομάδα και θέλουμε τον κόσμο κοντά μας».

Τι ξεχωρίζεις από την ΑΕΚ;

«Η ΑΕΚ παρουσιάζει στα τελευταία παιχνίδια ένα καλό σύνολο. Από εκεί και πέρα όμως, ξέρουμε τις αδυναμίες της, αλλά και τα ατού της και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Ως κεντρικός αμυντικός θα έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πετρόπουλο. Πως περιμένεις αυτή τη μονομαχία;

«Τον γνωρίζω σαν παίκτη, έχει κάποια καλά στοιχεία, όπως και εμπειρία από τον Παναθηναϊκό. Ξέρω πως θα τον αντιμετωπίσω».

Περιμένεις πολύ κόσμο την Κυριακή;

«Ναι, περιμένουμε να είναι κοντά μας! Ξέρουμε ότι τον στενοχωρήσαμε (τον κόσμο) την προηγούμενη εβδομάδα με την ήττα από τον ΟΦΗ, αλλά έχει δείξει ότι στέκεται δίπλα μας και τον περιμένουμε σε ένα ακόμα παιχνίδι».

Επειδή το ανέφερες. Αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για εσάς, την Κυριακή, να αποδείξετε πως η εμφάνιση στη Κρήτη, ήταν μια άσχημη παρένθεση;

«Ναι, πιστεύω ότι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήταν μια άσχημη παρένθεση. Θα προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Πίνο: «Μας λείπει ρυθμός»

Αισιόδοξος ότι σύντομα ο Ολυμπιακός θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Χουάν Πάμπλο Πίνο, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στο «Red Store».

Πίνο: «Μας λείπει ρυθμός»

«Είναι καθαρά θέμα ρυθμού. Είναι λίγα τα παιχνίδια που έχουμε παίξει μετά τη διακοπή», τόνισε ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός και στη συνέχεια μίλησε για τους αγώνες με την Λεβάντε για το Europa League:

«Αν παίξουμε όπως στο Champions League, τότε πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή παρουσία στη διοργάνωση».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χουάν Πάμπλο Πίνο στην εκδήλωση στο «Red Store»

Για την αγάπη που δείχνει ο κόσμος στο πρόσωπό του, αν και είναι λίγο καιρό στον Ολυμπιακό

«Είναι σημαντικό για κάθε παίκτη η αγάπη του κόσμου. Ακόμα και αν είναι λίγο καιρό στην ομάδα. Ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει. Οι οπαδοί δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για την ομάδα και είναι συνέχεια δίπλα της».

Για τον τρόπο που έδειχναν την αγάπη τους οι οπαδοί της Μονακό και της Γαλατασαράι

«Και στη Μονακό και την Γαλατά ήταν εκδηλωτικός ο κόσμος και κοντά στην ομάδα, αλλά στην Ελλάδα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δείχνουν καθημερινά πόσο αγαπούν την ομάδα τους και ότι θέλουν να τη στηρίζουν».

Για το Europa League και τους στόχους της ομάδας

«Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πάρα πολύ καλά παιχνίδια στο Champions League, είχε πάρα πολύ καλή απόδοση και πιστεύω ότι αν παίξουμε έτσι και στο Europa League θα τα πάμε πάρα πολύ καλά και θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή παρουσία στη διοργάνωση».

Για το αν η διακοπή του πρωταθλήματος για τα Χριστούγεννα επηρέασε την απόδοση της ομάδας και τις τελευταίες εμφανίσεις

«Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Είναι καθαρά θέμα ρυθμού. Είναι λίγα τα παιχνίδια που έχουμε παίξει μετά τη διακοπή. Ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολλούς και καλούς παίκτες και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε και πάλι τον ρυθμό που πρέπει και θα είμαστε η ομάδα που θέλει ο κόσμος, ο πρόεδρός μας και εμείς οι ίδιοι».

Για τις τρεις ασίστ που έχει σε ισάριθμα παιχνίδια και το πότε πιστεύει ο ίδιος ότι θα είναι στα επίπεδα επιθυμεί

«Αυτή είναι η δουλειά των μεσοεπιθετικών ποδοσφαιριστών να κάνουν ασίστ και να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των επιθετικών. Είμαι χαρούμενος όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο και προσπαθώ για αυτό. Δουλεύω πάρα πολύ καθημερινά και πιστεύω ότι σε δύο με τρία παιχνίδια θα είμαι στο επίπεδο που θέλω για να προσφέρω και να βοηθήσω την ομάδα μου».

Για το παρατσούκλι, «μάγος», που έχει

«Μου το έβγαλαν όταν είχα αγωνιστεί σε μικρή ηλικία στην εθνική Κολομβίας και όταν πήγα στη Μονακό άρεσε και στους Γάλλους, οι οποίοι το διατήρησαν ως “Le Magicien” και όταν πήγα στην Γαλατά διατήρησαν το ισπανικό “Mago” που ήταν πιο εύκολο για εκείνους».

Για ένα φιλικό που είχαν δώσει η Μονακό με την Ίντερ και τότε στον πάγκο των «νερατζούρι» ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είχε εκφραστεί με καλά για εκείνον

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό όταν ένας τόσο μεγάλος προπονητής εκφράζεται με καλά λόγια για εμένα. Υπήρχε μία πιθανότητα να πάρω μεταγραφή στην Ίντερ, όμως δεν προχώρησε γιατί η Μονακό μου ζήτησε να μείνω για άλλον έναν χρόνο στην ομάδα και δεν έγινε ποτέ αυτή η μεταγραφή. Είναι πολύ σημαντικό, όμως, για εμένα ότι ένας τόσο σπουδαίος προπονητής με ξεχώρισε και μίλησε με καλά λόγια».

Αποστολή με Καραλή!

Με αρκετές σημαντικές απουσίες στην άμυνα, αλλά με τον νεοαποκτηθέντα Γιάννη Καραλή στην αποστολή ταξιδεύει η ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Άρη. Εκτός Φουρτάδο και Κατσικοκέρη.

Αποστολή με Καραλή
Ο Γιάννης Καραλής συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ΑΕΚ για την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Κυριακή (19:30).

Αντίθετα, ο Έβαλντ Λίνεν δεν πήρε μαζί του για λόγους τακτικής τους Κατσικοκέρη και Φουρτάδο, τον τιμωρημένο Κουτρουμπή, τους τραυματίες Γιάγκο και Νικολιά, τον Λαγό που απέχει από τις προπονήσεις και ψάχνει ομάδα, όπως τον Κοντοέ υπό τον κίνδυνο τιμωρίας λόγω της προσφυγής του σε βάρος της ΑΕΚ, που εκκρεμεί.

Η 19μελής αποστολή για το κρίσιμο ματς της Θεσσαλονίκης: Η αποστολή: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κορδέρο, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Ρίκκα, Σταματής, Φούντας, Φέτσης, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Β. Βλάχος, Μπουγαΐδης, Καραλής, Αρκούδας, Τσούπρος, Μητρόπουλος, Τσουκαλάς.

Η πιθανότερη σύνθεση της ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Τσούπρος ή Φέτσης, Μητρόπουλος, Κορδέρο, Ρίκκα, Γκερέιρο, Φούντας, Πετρόπουλος.


πηγή: sport-fm.gr
 

Θέλει Σολτάνι ο Ουζουνίδης!!

Την απόκτηση του Καρίμ Σολτάνι έχει εισηγηθεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη διοίκηση της Skoda Ξάνθης.

Θέλει Σολτάνι ο Ουζουνίδης
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Skoda Ξάνθης βρίσκεται ο Καρίμ Σολτάνι.

Η ακριτική ομάδα επιθυμεί να ενισχύσει την επιθετική της γραμμής και ο Αλγερινός φορ, ο οποίος είχε αγωνιστεί σε Ηρακλή και Άρη τα προηγούμενα χρόνια, είναι ο «εκλεκτός» του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Οι δύο άνδρες είχαν συνεργαστεί μαζί στον «Γηραιό» και αν κάποιοι θεωρούν ότι έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, ο Εβρίτης προπονητής δεν αντιμετώπισε κανένα.

Ο 28χρονος επιθετικός έχει επιστρέψει στην πατρίδα του και παίζει στην Σετίφ, όμως θέλει να αγωνιστεί ξανά σε κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στις πρώτες επαφές που υπήρξαν με τη διοίκηση της Skoda παρουσιάστηκε θετικός.

Ο Σολτάνι ήρθε στην Ελλάδα το 2010 και με τη φανέλα του Ηρακλή είχε 25 παρουσίες και τέσσερα τέρματα, ενώ την περσινή σεζόν έπαιξε στον Άρη και είχε 15 συμμετοχές χωρίς να σκοράρει.


πηγή: sport-fm.gr