Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Οι… αντικαταστάτες του Βαλντές στη Μπάρτσα!!

Ο Βαλντές φεύγει από τη Μπαρτσελόνα, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος. Ωστόσο οι Καταλανοί δεν μένουν με «δεμένα χέρια» και ήδη ξεκίνησε η… παρέλαση ονομάτων για τον αντικαταστάτη του.

Οι… αντικαταστάτες του Βαλντές στη Μπάρτσα!
Όταν την Πέμπτη το βράδυ, ο Βίκτορ Βαλντές ανακοίνωνε πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Μπαρτσελόνα, που εκπνέει το 2014, πιθανώς να μην ανησύχησαν και ιδιαίτερα οι φίλοι των «μπλαουγκράνα». Γιατί κακά τα ψέματα δεν είναι και το σημείο αναφοράς της ομάδας. Επειδή, όμως, πρέπει κάποιος να βρίσκεται κάτω από την εστία, ήδη τα πρώτα ονόματα με τους αντικαταστάτες του ξεκίνησαν να πέφτουν στο… τραπέζι.

Άλλες θεωρούνται εύκολες λύσεις, άλλες δύσκολες, άλλες απίθανες.

Το πρώτο όνομα είναι του Νταβίντ Ντε Χέα. Σχεδόν… εκτός φαντασίας να αφήσει τον 22χρονο Ισπανό τερματοφύλακα, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να φύγει από το Μάντσεστερ, καθώς πάνω του έχει στηρίξει τη θέση του «1» για τα επόμενα χρόνια.

Στα υπόψιν φέρεται πως βρίσκεται και ο γκολκίπερ της Βαλένθια, Βιθέντε Γκουάιτα. Ο 25χρονος γκολκίπερ τις προηγούμενες δύο σεζόν ήταν βασικός στις «νυχτερίδες», ωστόσο φέτος έχει χάσει τη θέση του από τον Ντιέγο Άλβες. Το μόνο… κακό είναι πως δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2015.

Αν και μικρός, ο Μακ-Αντρέ τερ Στέγκεν είναι από τους πιο εξελίξιμους τερματοφύλακες στον κόσμο. Μόλις 20 ετών, ο διεθνής Γερμανός είναι ήδη βασικός στην Γκλαντμπαχ, έχει δύο «γεμάτες» σεζόν, ενώ πέρσι είχε αναδειχθεί καλύτερος γκολκίπερ στη Bundesliga. Δεδομένα αν κινηθεί για την απόκτησή του η Μπάρτσα, οι Γερμανοί δεν θα του μπουν εμπόδιο.

Μια δύσκολη περίπτωση είναι του Μάνουελ Νόιερ. Ο διεθνής τερματοφύλακας της Μπάγερν Μονάχου μοιάζει ιδανική λύση, όμως με την έλευση του Πεπ Γκουαρντιόλα στους Βαυαρούς και ενώ είναι «δεμένος» με συμβόλαιο μέχρι το 2016, είναι πολύ δύσκολο να φύγει προς Καταλονία μεριά.

Οι δύο τελευταίες πιθανές επιλογές για αντικαταστάτη του Βαλντές είναι ο γκολκίπερ της Ρόμα, Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ, που θεωρητικά μια κίνηση για τον 30χρονο άσο μοιάζει εύκολη υπόθεση, ενώ την πρώτη εξάδα ονομάτων κλείνει ο Βέλγος Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος αγωνίζεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο τα δικαιώματά του ανήκουν στη Τσέλσι και προορίζεται για αντικαταστάτης του Τσεχ.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: