Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Περιμένοντας Βιντιάδη και… Τρόικα!!

Την επιστροφή Βιντιάδη από την Κίνα περιμένουν στην ΑΕΚ. Αρνητικά τα μηνύματα από την Τρόικα για τη ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ. Τσούπρος ή Φέτσης για μια θέση με Άρη.

Περιμένοντας Βιντιάδη και… Τρόικα
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η άφιξη του Δημήτρη Βιντιάδη από την Κίνα και η δρομολόγηση των εξελίξεων αναφορικά με την είσοδό του στην ΠΑΕ ΑΕΚ (ή όχι).

Ο 32χρονος εφοπλιστής συνεχίζει τις επαφές του στην ασιατική αγορά με στόχο τη συγκέντρωση των κεφαλαίων που ο ίδιος θεωρεί απαραίτητα για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της ομάδας σε βάθος 2-3 χρόνων.

Με την επιστροφή του θα αρχίζει να ξεθολώνει το τοπίο για το αν θα είναι σε θέση να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ και να δώσει λύσει στα προβλήματά της. Από την έκβαση της συγκεκριμένης ιστορίας θα εξαρτηθεί και το αν η ΑΕΚ θα προχωρήσει σε 1-2 ακόμη προσθήκες (θέλει έναν ακραίο κι έναν κεντρικό αμυντικό, με τους Κλωναρίδη και Παπαγιαννόπουλο να είναι οι στόχοι).

Πάντως τα προβλήματα για την είσοδο του Δημήτρη Βιντιάδη στην ΠΑΕ δεν περιορίζονται μόνο στη συγκέντρωση κεφαλαίων, αλλά εστιάζονται και στις προθέσεις της Τρόικας.

Οι δανειστές δεν δείχνουν διάθεση να διευκολύνουν τις ανώνυμες εταιρείες (όπως είναι οι ΠΑΕ) να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το κράτος, κάτι που φάνηκε και από τις χθεσινές επαφές που είχε η πλευρά του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης έδειξε διάθεση να καλύψει τα χρέη του «Δικεφάλου του Βορρά» ζητώντας όμως μείωση του ποσού, ωστόσο το αίτημά του βρήκε… τοίχο.

Μια από τις (πολλές) προϋποθέσεις που είχε ορίσει η πλευρά Βιντιάδη για να μπει στην ΠΑΕ είναι η ρύθμιση των χρεών, προκειμένου το μηνιαίο κόστος για την κάλυψη των παλιών αμαρτιών της ομάδας να μην είναι στα σημερινά επίπεδα, ήτοι πάνω από 700.000 ευρώ, αλλά να μειωθεί περίπου στα μισά με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής για να μπορεί να αντέξει το βάρος η νέα (;) ιδιοκτησία.

Πάντως το θέμα δεν έχει ακόμη κλείσει αρνητικά, αφού οι ανώνυμες εταιρίες με τη πλευρά τους πιέζουν για ευνοϊκές ρυθμίσεις και στέλνουν το μήνυμα πως σε περίπτωση πτώχευσής τους τα χρήματα θα χαθούν οριστικά για το κράτος.

Τσούπρος ή… έκπληξη;

Με δεδομένες τις απουσίες του τιμωρημένου Κουτρουμπή, του τραυματία Γιάγκο και του Κοντοέ που δεν θα αγωνιστεί υπό το φόβο τιμωρίας της ομάδας (μιας κι εκκρεμεί προσφυγή του σε βάρος της ΠΑΕ), η ΑΕΚ όλα δείχνουν πως θα έχει μια αλλαγή στο ματς με τον Άρη την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (19:30). Τη θέση του παρτενέρ του Μπουγαΐδη στο κέντρο της άμυνας διεκδικούν ο άπειρος Τσούπρος και ο… μέσος Φέτσης, με τον Έβαλντ Λίνεν να δείχνει πως ακόμη δεν έχει κατασταλάξει.

Ο Κωνσταντόπουλος θα είναι στο τέρμα, Βλάχος και Τσουμάγκας θα είναι τα δύο ακραία μπακ, Μητρόπουλος, Ρίκκα, Κορδέρο και Γκερέιρο θα βρίσκονται στο κέντρο, ενώ ο Φούντας θα πλαισιώνει τον Πετρόπουλο στην επίθεση. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα με προπόνηση στις 11:00 κι εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη.πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: