Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ο Ολυμπιακός, οι δανεικοί, ο Άρης και η ΑΕΚ!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» από τον γνωστό – άγνωστο του sportdog μετά το δανεισμό δυο παικτών από τον Ολυμπιακό στον Άρη και με φόντο το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Εγώ δεν είμαι δικαστής τώρα για να λέω αυτός έχει δίκιο ή αυτός έχει άδικο και να κτυπάω το σφυράκι στην έδρα. Μπορώ, όμως, να περιγράψω δημοσιογραφικά μια κατάσταση ως έχει. Και μιλάω για το θέμα των δανεικών. Στην προκειμένη, για τους παίκτες που έδωσε στον Άρη ο Ολυμπιακός.
Εδώ, λοιπόν, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Κατ’ αρχήν, υπάρχουν κανονισμοί. Όλα γίνονται νόμιμα. Επιτρέπεται, δηλαδή, μια ομάδα να δίνει παίκτες σε άλλες. Το ίδιο μπορεί να κάνει, αν θέλει, και ο Παναθηναϊκός. Ή η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Ή να δώσει κι ο Άρης δανεικό στον π.χ. Ολυμπιακό.
Αν, για τον άλφα ή βήτα λόγο, δεν θεωρείται από τις ομάδες ότι έτσι πρέπει να γίνεται, τότε μπαίνει το θέμα σε ψηφοφορία μελλοντικά και αποφασίζουν αναλόγως για το τι θα ισχύει με τους δανεισμούς. Απλά πράγματα.
Πραγματικότητα…
Ένα το κρατούμενο, λοιπόν. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει μια γκρίνια που αιωρείται. Είπαμε. Δεν θα κάτσω εγώ τώρα να πω αν είναι δικαιολογημένη ή όχι. Πραγματικότητα καταγράφουμε.
Αντίπαλοι του Ολυμπιακού, πάντως, μουρμουράνε ότι «δεν είναι κατάσταση αυτή με τους δανεικούς που δίνει δεξιά, αριστερά τα τελευταία χρόνια». Είπαμε, όμως. Εδώ είναι θέμα κανονισμών. Δεν κάνει ο καθένας ό,τι κατεβάζει η κούτρα του.
Να «ψηθούν»
Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του σου λέει ότι «εγώ έχω μεγάλο ρόστερ και δεν μπορώ να έχω τόσους παίκτες στο ψυγείο». Άρα, θέλει να τους δίνει σε ομάδες που θα παίζουν για να «ψηθούν», όπως λέμε, οι ποδοσφαιριστές. Κι έτσι κάποια στιγμή αν είναι να επιστρέψουν στου Ρέντη. Πρωταθλητής, άλλωστε, ήδη είναι ο Ολυμπιακός, έχει καθαρίσει την κούπα βαθμολογικά εδώ και καιρό, άρα κάνει τα κουμάντα του για να μην σκουριάσουν στον πάγκο ή την εξέδρα κάποιες ρεζέρβες στο συγκεκριμένο τάιμινγκ.
Το σενάριο για Φέτφα
Και συνεχίζουμε. Τις προάλλες είχε σκάσει το σενάριο στην πιάτσα ότι ο Φετφατζίδης πάει στην ΑΕΚ. Διάβαζες, λοιπόν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους αεκτζήδες να έχουν ξεσηκωθεί σε μεγάλο ποσοστό. Σου λέγανε «τι, δηλαδή; Θα μας δίνει μέχρι και δανεικούς ο Ολυμπιακός τώρα;». Τελικά, δεν τσούλησε το θέμα. Είτε επειδή εξ’ αρχής δεν ίσχυε ότι ο Φέτφα θα πήγαινε δανεικός, που είναι και το πιθανότερο, είτε επειδή μπορεί να κάνανε κάποιοι από την ΑΕΚ πίσω λόγω των αντιδράσεων.
Ο Άρης ήθελε
Περνάνε οι μέρες, πάμε για το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και γίνεται το τελευταίο διήμερο το ντιλ Ολυμπιακού – Άρη για Διαμαντάκο και στο καπάκι για Ζαραδούκα. Στον Άρη, λοιπόν, δεν είχανε πρόβλημα να πάρουν τους δυο παίκτες δανεικούς. Τους θέλανε. Σε επίπεδο διοίκησης τουλάχιστον. Εμείς, σου λένε, θέλουμε πάνω απ’ όλα να σωθούμε κι αν είναι οι δυο παίκτες να βοηθήσουν, τότε καλώς να έρθουν.
Αναλόγως…
Ενδεχομένως, λοιπόν, σε επίπεδο οπαδών του Άρη να υπάρχει και μια μερίδα του κόσμου που να μην καλοβλέπει το όλο θέμα, αλλά από εκεί και πέρα το σίγουρο είναι ότι μετά από μια περίοδο ψύχρας μεταξύ τους παλιότερα, οι σχέσεις Ολυμπιακού και Άρη έχουν πια αποκατασταθεί.
Αυτή είναι η κατάσταση, λοιπόν. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να το δει το θέμα από όποια πλευρά θέλει και, βέβαια, αναλόγως τι ομάδα υποστηρίζει. Αυτά.

πηγή: sportdog.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: