Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Σισέ: Θα... εκραγώ

Εχει... θυμώσει που ο Ραϊμόν Ντομενέκ δεν τον καλεί στην Εθνική Γαλλίας και την... πληρώνουν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού που βγαίνουν στο διάβα του. Ο Τζιμπρίλ Σισέ βγάζει... οργή εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, αυτό δήλωσε και στο Canal +.

"Εχω μέσα μου πλέον πιο μεγάλη οργή και λύσσα πάντα με την καλή έννοια. Περιμένετε να δείτε τι θα κάνω το επόμενο δίμηνο. Θα εκραγώ. Εχω πλέον την πείνα του αρρώστου. Το τέλος της διαδρομής για εμένα δεν είναι το φιλικό με την Ισπανία αλλά τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μην ξεγράφετε τον Τζιμπρίλ. Περιμένετε λίγο ακόμα και θα με θυμηθείτε", τόνισε ο φορ του Παναθηναϊκού.

Ο Σισέ αναφέρθηκε και στα λεγόμενα του Ραϊμόν Ντομενέκ τονίζοντας πως ο ίδιος δεν πρόκειται να τα παρατήσει, αλλά θα τα δώσει όλα στο επόμενο δίμηνο, προκειμένου να τον πείσει να τον καλέσει στο Μουντιάλ: "Με τα όσα είπε ο Ντομενέκ φαίνεται ότι με πιστεύει μου δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Η δουλειά που έχω κάνει πιστεύω ότι θα δικαιωθεί. Και δεν σκοπεύω σε καμία περίπτωση να τα παρατήσω, αλλά να συνεχίσω με μεγαλύτερη ορμή. Εχω μπροστά μου δύο μήνες ακόμα και θα παλέψω σκληρά".

Ο άσος του τριφυλλιού, εξάλλου, μιλώντας σε συμπατριώτες δημοσιογράφους μετά το ματς της Ρώμης ξέσπασε εναντίον του Ντομενέκ, λέγοντας: "Πρέπει να σας πω ειλικρινά ότι αηδίασα διότι θεωρούσα ότι είχα κάνει καλή δουλειά για να μπορώ, τουλάχιστον, να δοκιμαστώ στην Εθνική. Η απάντηση μου ήταν αυτό που έκανα στο γήπεδο. Ελπίζω να δουν κάποιοι την εμφάνισή μου".

France Football: Είναι ποτέ δυνατόν Ντομενέκ;
Την ίδια ώρα το έγκριτο γαλλικό περιοδικό France Football αναφέρεται με επικριτικά σχόλια για την απόφαση του Ραϊμόν Ντομενέκ να μην καλέσει τον Τζιμπρίλ Σισέ στην Εθνική Γαλλίας, αλλά να πάρει τον παίκτη της Νις, Λόικ Ρεμί. Χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα: "Θεωρητικά η επιλογή του Λοικ Ρεμί της Νις αντί του Σισέ δείχνει ότι ο έμπειρος επιθετικός δεν έχει να ελπίζει σε πολλά. Είναι όμως ποτέ δυνατόν ο Ντομενέκ να καλεί τον Ρεμί με μία μόλις συμμετοχή στους τρικολόρ και με πεσμένο ηθικό από τις εφετινές του εμφανίσεις με τη Νις και να μην καλεί τον Σισέ με 23 γκολ στη διάρκεια της εφετινής σεζόν και με μεγάλη εμπειρία στο στρατόπεδο των μπλε με τις 37 προηγούμενες συμμετοχές του;

Λύγισε ο Μάρκος


Ο Μάρκος Παγδατής λύγισε στο Ντουμπάι, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του στο «Dubai Tennis Championships» στη φάση των ημιτελικών, μετά την ήττα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1.
Σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και διήρκεσε τρεις σχεδόν ώρες κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, ο Κύπριος πρωταθλητής λύγισε στο κεντρικό κορτ του «Gulf Emirates» από τον Σέρβο, ο οποίος με 6-7(2), 6-3, 6-4 εξασφάλισε το εισιτήριο του μεγάλου τελικού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Μάρκος είχε τη μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει μια ακόμη σπουδαία νίκη στην καριέρα του, παίρνοντας το προβάδισμα, δεν μπόρεσε ωστόσο να κάνει την υπέρβαση. Έδειξε όμως ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για την επιστροφή του στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον τελικό του Σαββάτου (27/2) ο Τζόκοβιτς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ρώσο Μίχαϊλ Γιούζνι, ο οποίος στον άλλο ημιτελικό νίκησε με 7-5, 7-6 τον Γιούργκεν Μέλτζερ.

Δομάζος: «Ευτυχώς που έφυγε o Τεν Κάτε, θα διέλυε τον ΠΑΟ»

Δομάζος: «Ευτυχώς που έφυγε o Τεν Κάτε, θα διέλυε τον ΠΑΟ»

Ο «στρατηγός» του Ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμης Δομάζος, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και τους 95,5 FM, για τη σπουδαία επιτυχία του Παναθηναϊκού στη Ρώμη επί των «τζιαλορόσι», τη «μάχη» του πρωταθλήματος, τον Σωτήρη Νίνη, το Νίκο Νιόπλια και τον Χενκ Τεν Κάτε: «Ο Παναθηναϊκός παίζει διαφορετικά στην Ευρώπη κι αλλιώς στην Ελλάδα. Ίσως να μη φοβούνται τόσο πολύ εδώ… Όταν φοβάται ο Έλληνας κάνει θαύματα. Ίσως δώσαμε κι εμείς τότε η φουρνιά μας την ώθηση, με το πάθος και τη θέληση που είχαμε» είπε αρχικά εξηγώντας τη νοοτροπία του «τριφυλλιού» στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.
Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του Σωτήρη Νίνη, ο Μίμης Δομάζος τόνισε: «Το παιδί αυτό είναι ένα ταλέντο και όλα τα φώτα είναι πάνω του. Σ’ ένα τόσο μικρό σε ηλικία παίκτη που πάει γρήγορα στην κορυφή δεν είναι αυτό τόσο καλό. Έχω μιλήσει μαζί του, είναι προσηλωμένο είναι καλό παιδί και δεν το παίζει φίρμα. Πρέπει να δουλέψει. Ο μεγάλος παίκτης πρέπει να έχει διάρκεια. Από ένα ματς δε μπορώ να πω τίποτα».
Για την τακτική του Νιόπλια και την παρουσία του Έλληνα τεχνικού, ο Μίμης Δομάζος δήλωσε: «Η τακτική του Νιόπλια ήταν πάρα πολύ καλή, ήταν κοντά οι γραμμές με αλληλοκάλυψη, τους εκνεύρισαν τους αντιπάλους τους οι παίκτες μας με το παιχνίδι τους και όταν δεν μπορούν να παίξουν αυτές οι ομάδες έχουν πρόβλημα. Το καράβι το πάει πάρα πολύ καλά από τη μέρα που ανέλαβε. Πρώτα ο Παναθηναϊκός θα κόψει το νήμα και μετά οι άλλοι δύο».
Αναφερόμενος στον Χενκ Τεν Κάτε, ο Μίμης Δομάζος υπογράμμισε: «Ήμουν εναντίον όσων έβλεπα, δεν ήμουν εναντίον του Τεν Κάτε. Όταν βλέπω ότι υπάρχουν λάθη τα λέω κι αντίστοιχα στα σωστά επικροτώ. Δεν θέλω να κάνουν λάθη οι προπονητές του Παναθηναϊκού. Είμαι υπέρ των Ελλήνων προπονητών, που τους έχουν οι πρόεδροι… σαν να μην πω. Πρέπει να τους δώσουμε τα εφόδια για να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο επάγγελμά τους. Εμείς κοιτάμε την ξενομανία. Οι ξένοι δεν παρουσιάζουν τίποτα και μας παίρνουν τα λεφτά. Δεν είμαι κατά των ξένων, αλλά κατά των μέτριων ξένων».
Για την παραγωγικότητα του Τζιμπρίλ Σισέ, ο βετεράνος άσος του Παναθηναϊκού υπογράμμισε: «Είναι ένας σέντερ φορ που σκοράρει. Κάνει αυτό θέλαμε. Έναν παίκτη να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα. Ούτε να κάνει ντρίπλες ούτε τίποτα. Να σκοράρει».
Σχολιάζοντας την πορεία πρωταθλητισμού του ΠΑΟΚ, ο Μίμης Δομάζος είπε: «Μετά από τόσο καιρό και τόσες ταλαιπωρίες, κοντράρει τους μεγάλους κι αυτό είναι καλό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Να μην είναι μόνοι οι τρεις δηλαδή. Ο ΠΑΟΚ μπήκε «σφήνα» κι έχει τα φόντα αν κάνει 7 στα 7 να πάρει το πρωτάθλημα. Διαφορετικά δε μπορεί να το πάρει. Με 7 στα 7 θα το πάρει το πρωτάθλημα. Κάπου θα σκοντάψουν οι άλλοι. Εγώ πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα το κάνει το 7 στα 7».
Για την ψηφοφορία ανάδειξης των κορυφαίων ποδοσφαιριστών ανά δεκαετίες, ο Μίμης Δομάζος, στάθηκε στην απουσία του Αντώνη Αντωνιάδη: «Εγώ έπρεπε να ήμουν σε όλες τις δεκαετίες!» είπε αρχικά αστειευόμενος για να προσθέσει: «Ήταν λάθος να μην ψηφιστεί ο Αντώνης Αντωνιάδης. Ήταν πρώτος σκόρερ της Ευρώπης με χρυσό παπούτσι… Να μη πω ντροπή, αλλά είναι μια μαύρη στιγμή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αντωνιάδης έπρεπε να είναι μέσα σ’ όσους ψηφίστηκαν».
Ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν έχει κάποια θέσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Μίμης Δομάζος υπογράμμισε: «Δεν θέλω… Είμαι απ’ έξω και μιλάω, πολλές φορές γίνομαι και κακός. Νομίζουν ότι θέλω να μπω στον Παναθηναϊκό. Δεν το κάνω γι’ αυτό, το κάνω για να μ’ ακούσουν έξω απ’ έξω για να καταλάβουν ότι αν δεν έδιωχναν τον Τεν Κατε ακόμη θα ψαχνόμασταν. Ευτυχώς που έφυγε ο Τεν Κάτε, θα διέλυε τον Παναθηναϊκό. Όλοι πρέπει να είναι οικογένεια σε μια ομάδα. Με τον Νιόπλια έχουν γίνει όλοι μια οικογένεια, γκολ βάζουν όλοι, αγκαλιάζονται… μετράει αυτό.
Έκανε ζημιά ο Τεν Κάτε που δεν πήρε πέρσι πρωτάθλημα η ομάδα. Αν δεν έφευγε, ακόμη στη μέση θα ήμασταν. Πάντα φωνάζω για το καλό του Παναθηναϊκού και μόνο».

Ντελ Μπόσκε: "Είμαστε ένα από τα φαβορί"


Ο τεχνικός της εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε Η Ισπανία θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ 2010, τίτλο που αποδέχτηκε ο τεχνικός των "φούριας ρόχας", Βιθέντε ντελ Μπόσκε σε συνέντευξη του στο "Reuters". Παράλληλα, όμως, έχρισε και την Αγγλία ως μία από τις ομάδες που μπορούν να πάρουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

"Καθώς οι Ευρωπαίοι σωστά μας θεωρούν ως ένα από τα φαβορί, θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν κι άλλες μεγάλες δυνάμεις στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Στην Αμερική, η Βραζιλία και η Αργεντινή, είναι εξίσου φαβορί. Στην Ευρώπη παραδοσιακά είναι η Αγγλία, αλλά η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία βρίσκονται επίσης σε πολύ υψηλό επίπεδο".

Ο Ντελ Μπόσκε, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο μετά την ανακοίνωση της αποστολής της εθνικής ομάδας ενόψει του φιλικού της ερχόμενης Τετάρτης με τη Γαλλία στο Παρίσι, επισήμανε πως υπάρχουν και κάποιες ομάδες από την Αφρική που είναι ισχυρές: "Μπορεί να μην είναι κάποια από αυτές έτοιμη για να πάρει ένα παγκόσμιο κύπελλο, αλλά αποτελούν έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο για τον καθένα", τόνισε ο 59χρονος πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μερικοί εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με την επιτυχία της επερχόμενης διοργάνωσης στη Νότια Αφρική, ωστόσο, ο Ντελ Μπόσκε, εκφράζει τη σιγουριά ότι η διοργάνωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Επίσης, τόνισε πως δεν ανησυχεί καθόλου για την ασφάλεια: "Δεν έχω καμία ανησυχία. Εχουν επενδύσει πάρα πολλά σε όλους τους τομείς και είμαι βέβαιος πως θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να πάνε όλα θαυμάσια".

Στη Δράμα ανοίγει η αυλαία


Οι παίκτες της Δόξας Δράμας πανηγυρίζουν... Mε τη συνάντηση της Δόξας Δράμας με την Καλαμάτα που θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου στις 3, θα ανοίξει η αυλαία της 23ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Οι δύο ομάδες έχουν ανάγκη το θετικό αποτέλεσμα και θα αναζητήσουν τους βαθμούς.

Η προετοιμασία των Δραμιμών, που προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα, ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής με τον τεχνικό Κώστα Βασιλακάκη να αφήνει εκτός δεκαοκτάδας τους Παπαιανασίου και Τσιμπλίδη, που είναι τιμωρημένοι, καθώς και τους Γκονζάλες, Ρομπίνιο.

Στην αντίπερα όχθη, οι Μεσσήνιοι θα παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο δίχως τους τιμωρημένους Τάσιτς και Κουτσοσπύρο, ενώ οι Σκαρλάτος και Καλαγκάνης αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Καπέλο: "Μακάρι να το ξανασκεφτεί ο Μπριτζ"


Φάμπιο Καπέλο Την τελική επιλογή του Γουέιν Μπριτζ θα αναμένει ως το τέλος ο Φάμπιο Καπέλο, ελπίζοντας ότι ο ακραίος αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι θα αλλάξει άποψη και θα αποδεχθεί την κλήση του στην εθνική Αγγλίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, εφόσον βεβαίως κληθεί.

"Έμεινα έκπληκτος", δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των "τριών λιονταριών" αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του ποδοσφαιριστή, ο οποίος έθεσε εαυτόν εκτός αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην συμπαίκτης του στην Τσέλσι, Τζον Τέρι, ο οποίος αναμένεται να βρίσκεται στην αποστολή για τη Νότια Αφρική, είχε εξωσυζυγική σχέση με πρώην σύντροφό του. "Έως την ανακοίνωση της αποστολής για το Μουντιάλ απομένουν ακόμα τρεις μήνες, διάστημα στο οποίο ελπίζω ότι ο Γουέιν θα αλλάξει γνώμη", κατέληξε ο Καπέλο.

ΠΑΕ Ηρακλής-Κόλλησε και του Παντελή

Ο Ανδρέας Παντελή Η περίπτωση της εμπλοκής του Ανδρέα Παντελή, με τα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ Ηρακλής οδηγείται σε "ναυάγιο". Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσπάθεια προσέγγισης των δύο πλευρών έχει "κολλήσει". Με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή, ο Κύπριος επιχειρηματίας δεν θα εμπλακεί στην ΠΑΕ Ηρακλής.

Οι δυο πλευρές μπορεί να έδωσαν τα χέρια την προηγούμενη Τετάρτη, όμως, δεν υπάρχει ανάλογη συνέχεια... Το θέμα έχει να κάνει με τις εγγυητικές που απαίτησε η πλευρά του Ρέμου και από ότι φαίνεται, ο Παντελή δεν είναι ακόμη σε θέση να καταθέσει προκειμένου να σφραγίσουν όσα συμφώνησαν πριν από μερικές μέρες.

Η ΕΠΟ προσκάλεσε τον Απόστολο Βέλλιο στην αποστολή της Εθνικής Νέων για τον φιλικό αγώνα με το αντίστοιχο συγκρότημα της Αυστρίας, στην Αθήνα (02/03). Ο παίκτης θα αναχωρήσει από την 01/03 και θα επιστρέψει στις 02/03.

Η Αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προσκάλεσε τον Χάμελς Χότζα στην Εθνική Ελπίδων της χώρας για φιλικό αγώνα στις 03/03. Ο παίκτης θα αναχωρήσει από τις 28/02 και θα επιστρέψει στις 04/03.

Υπέγραψε ο Φαν Ντερ Σαρ

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την εστία της Μαν. Γιουνάιτεντ για έναν ακόμη χρόνο θα υπερασπίζεται ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ. Οι πρωταθλητές Αγγλίας ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τον Ολλανδό τερματοφύλακα ως το καλοκαίρι του 2011, ο οποίος θα συμπληρώσει εξαετία στο «Ολντ Τράφορντ».

Ελάχιστοι πίστευαν πως ο 39χρονος άσος θα ανανέωνε το συμβόλαιό του, όταν προέκυψε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας με τη σύζυγό του. Ωστόσο ο Φαν Ντερ Σαρ εκτίμησε τη συμπαράσταση της ομάδας και δεσμεύτηκε μαζί της: «Η Μαν. Γιουνάιτεντ είναι σπουδαίος σύλλογος. Οι άνθρωπο της ομάδας έδειξαν κατανόηση και μου συμπαραστάθηκαν σε μία δύσκολη στιγμή το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και για αυτό τους είμαι ευγνώμων», τόνισε.

Σόου του Τζέιμς στη Βοστόνη


O Τζέιμς ετοιμάζεται να καρφώσει τους Σέλτικς Στη Βοστόνη οι Σέλτικς είχαν το πρώτο ημίχρονο, όμως οι Καβαλίερς ανέβασαν στροφές στο δεύτερο και έφυγαν με τη νίκη με 20 πόντους διαφορά 108-88. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς τελείωσε το ματς με 36 πόντους, εννέα ασίστ και επτά ριμπάουντ, ενώ ο Μο Ουίλιαμς πέτυχε 14 από τους 19 πόντους του στην 4η περίοδο όπου διαμορφώθηκε και το αποτέλεσμα. Από τους γηπεδούχους, ο Ρέι Αλεν είχε 21 πόντους και ο Ράιον Ρόντο 19 και 11 ασίστ.

Μεγάλη μάχη στο Όκλαντ ανάμεσα στους Ουόριορς και τους Νάγκετς, νικήτρια έφυγε η ομάδα του Ντένβερ με 127-112. Ο Τσόνσι Μπίλαπς πέτυχε 37 πόντους και μάζεψε εννέα ριμπάουντ, ενώ ο Καρμέλο Αντονι πρόσθεσε άλλους 27 για τους νικητές. Στο άλλο ματς που έγινε τα ξημερώματα το Μιλγουόκι πέρασε από την Ιντιάνα με 112-110

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ιντιάνα-Μιλγουόκι 110-112
Ιντιάνα: Γκρέιντζερ 21, Φορντ 17, Μέρφι 16, Ουότσον 15, Χίμπερτ 12, Χεντ 10, Ντανλίβι 7, Ντ. Τζόουνς 5, Σ. Τζόουνς 4, Ρας 3.
Μιλγουόκι: Σάλμονς 20, Τζένινγκς 18, Ιλιάσοβα 17, Μπόγκουτ 15, Ρίντναουρ 12, Στάκχαουζ 11, Ντελφίνο 10, Εμπά 6, Μπελ 3.

Βοστόνη-Κλίβελαντ 88-108
Βοστόνη: Ρ. Aλεν 21, Ρόντο 19, Γκαρνέτ 10, Ουάλας 9, Πέρκινς 8, Τ. Aλεν 8, Ρόμπινσον 7, Ντάνιελς 4, Ντέιβις 2.
Κλίβελαντ: Τζέιμς 36, Ουίλιαμς 19, Βαρεζάο 14, Τζέιμισον 9, Χίκσον 8, Γουέστ 7, Ο'Νιλ 6, Πάρκερ 5, Πόου 4.

Γκόλντεν Στέιτ-Ντένβερ 112-127
Γκόλντεν Στέιτ: Κάρι 30, Έλις 22, Μόροου 20, Τουριάφ 12, Τόλιβερ 10, Χάντερ 9, Μπιέντρινς 5, Τζορτζ 4.
Ντένβερ: Μπίλαπς 39, Aντονι 27, Σμιθ 25, Λόουσον 12, Aντερσεν 7, Ιλάριο 7, Αφλάλο 5, Μάρτιν 5, Aλεν 2.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστόνη 36-20
Τορόντο 31-25
Φιλαδέλφεια 22-35
Νέα Υόρκη 19-37
Νιού Τζέρσεϊ 5-52

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 45-14
Σικάγο 30-27
Μιλγουόκι 29-28
Ντιτρόιτ 21-36
Ιντιάνα 19-39

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 39-19
Ατλάντα 36-20
Μαϊάμι 29-29
Σάρλοτ 27-29
Ουάσινγκτον 20-35

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 38-19
Γιούτα 37-20
Οκλαχόμα 33-23
Πόρτλαντ 34-26
Μινεσότα 14-45

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 43-15
Φοίνιξ 36-23
Λ.Α. Κλίπερς 24-33
Σακραμέντο 18-39
Γκόλντεν Στέιτ 16-41

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 37-21
Σαν Αντόνιο 32-23
Νέα Ορλεάνη 30-28
Μέμφις 29-28
Χιούστον 28-28

Κούπερ: «Έρχεται μια σκληρή περίοδο»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5d8150ba6407ddb17c5cf34c86d6c281_L.jpg?1267179872?1267179872?1267179872Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παραχώρησε σήμερα (27/2) συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με τη συνέχεια του Άρη σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο αλλά και στο παιχνίδι που έρχεται κόντρα στη Λάρισα.

Αυτό που θέλει ο Αργεντινός τεχνικός είναι πρώτα από όλα νίκη στο παιχνίδι με την Λάρισα την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης». «Πιστεύω ότι την Κυριακή η ομάδα πρέπει να κάνει την δική της επιστροφή και να κοιτάει πάλι ψηλά. Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα μου δεν ήταν τόσο καλή και έχασε βαθμούς».

Ο τεχνικός του Άρη θεωρεί πως για την συνέχεια η ομάδα του θα έχει μια σκληρή περίοδο. «Πιστεύω ότι έχουμε μπροστά μας μία σκληρή περίοδο που θα καθορίσει το που μπορούμε να φθάσουμε στο πρωτάθλημα, στις θέσεις των play-off αλλά και στο κύπελλο. Έχουμε χάσει αρκετό έδαφος από τις ομάδες που ήταν ψηλότερα από εμάς, ενώ μας έχουν πλησιάσει και ομάδες που ήταν κάτω από εμάς. Έρχεται μία σκληρή εβδομάδα που πρέπει να δουλέψουμε σκληρά».

Μου αρέσει η πίεση
Σύμφωνα με τον Κούπερ η ομάδα εκτός από αγωνιστικά θα πρέπει να προετοιμαστεί και ψυχολογικά.
«Εβδομάδες γενικά που πρέπει να έχουμε το 100% της αγωνιστικής απόδοσης καθώς είναι πολύ απαιτητικές. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τις ψυχολογικές αντιδράσεις, ώστε να ανταποκριθούμε. Θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για να κάνουμε ένα καλό φινάλε στη χρονιά. Η ομάδα πρέπει να ανταποκριθεί σε όλες τις διοργανώσεις τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Έρχονται σημαντικές εβδομάδες, με δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που θα «καίγονται’ για βαθμούς. Εμένα μου αρέσει να λειτουργούμε κάτω από πίεση καθώς η απαίτηση και το κίνητρο είναι μεγαλύτερα. Έχουμε προετοιμαστεί θεωρώ κατάλληλα για να ανταπεξέρθουμε σε όλα αυτά. Το καλό είναι ότι θα πάμε για μία… έναρξη την Κυριακή. Απομένουν κάποιες ακόμη αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος και μετά έρχονται τα play-off. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να λέμε ότι βάζουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Έγω δεν θέλω να φθάσουμε στις τελευταίες αγωνιστικές και να παίζονται ακόμη όλα. Θέλω να εξασφαλίσουμε τα play-off πολύ νωρίτερα από το τέλος του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι η δική μου ομάδα έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί και να κερδίζει τα παιχνίδια, ώστε να μην εξαρτόμαστε από κανέναν άλλον. Γι΄ αυτό και οι απαιτήσεις θα είναι πολύ σκληρές».

Έχω επιλογές για την 11αδα
Σε ότι αφορά την ενδεκάδα και τις επιλογές που έχει καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, ο κ. Κούπερ υπογράμμισε: «Μου αρέσει να έχω όλες τις επιλογές μου. Ίσως κάποιοι μείνουν πιο δυσαρεστημένοι όταν ανακοινώνεται η ενδεκάδα, όμως εγώ θέλω να έχω όλους τους ποδοσφαιριστές διαθέσιμος. Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιος ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει έναν αγώνα, σε άλλο να μην παίξει ή να είναι σε ένα παιχνίδι αποστολή και σε άλλο να μην είναι. Θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο να μην έχεις όλες τις επιλογές σου και να κάνεις το σταυρό σου για να μην πάθει άλλος κάτι. Γι΄ αυτό είναι θετικό να έχουμε πολλές επιλογές».

Σταθερότητα μέχρι το τέλος
Για το γεγονός πως ο Άρης ψάχνει την αγωνιστική του σταθερότητα τόνισε: «Ο στόχος και η απαίτηση είναι αυτή. Είχαμε ένα αγωνιστικό διάστημα με πολύ καλά παιχνίδια και συνεχόμενες νίκες. Αυτό είναι που μας δίνει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των ομάδων που είναι πιο πίσω μας καθώς χάσαμε βαθμούς στα τελευταία παιχνίδια. Στόχος μας είναι η σταθερότητα γιατί μετά δεν θα υπάρχει χρόνος. Είναι σημαντικό για την ομάδα να έχει σταθερότητα στην απόδοση της. Δεν θα πω ότι σε ενοχλεί στον προγραμματισμό το κύπελλο, όμως είναι ένα συν σε ότι αφορά τις απαιτήσεις που έχουμε από την ομάδα. Είναι κάτι που σε αναγκάζει να κάνεις κάποιες αλλαγές σε ότι αφορά τα ονόματα. Για παράδειγμα μία ομάδα είναι προετοιμασμένη σε φυσική κατάσταση για να δώσει δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Όμως πολλές φορές μετράει και ο ψυχολογικός τομέας για κάθε παίκτη. Εγώ πάντως σκέφτομαι θετικά και πιστεύω ότι θα κερδίσει τους βαθμούς που θέλει για να βρεθεί στα play-off αλλά θα κερδίσει και την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου».

Δεν σου χαρίζει κανείς τίποτα
Για το παιχνίδι με τη Λάρισα που έρχεται με νέο προπονητή και «καίγεται’ για βαθμούς, ο Έκτορ Κούπερ τόνισε: «Τα πράγματα που θα σε προβληματίζουν σε κάθε παιχνίδι πάντα υπάρχουν. Κανένας δεν έρχεται για να σου χαρίσει τίποτα. Στο ποδόσφαιρο όλα κατακτώνται στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και αδιάφορη ομάδα δεν θα σου χαριστεί. Το σημαντικό είναι πως θα αντιμετωπίσουμε εμείς το παιχνίδι, ακόμη κι αν είναι με τον τελευταίο. Μπορεί να κατέβεις να παίξεις με τον τελευταίο και να μην τα καταφέρεις. όμως εμείς που χάσαμε στην έδρα μας. Για εμάς όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Συν το γεγονός πως δεν γνωρίζω πολλές ομάδες και προπονητές που κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας ότι θα κερδίσουν εύκολα. Πρέπει να κοιτάμε κάθε αντίπαλο σαν μεγάλο αντίπαλο γιατί αυτό μας υποχρεώνει να είμαστε προσεκτικοί. Αν το πάρουμε ευκολότερα απ΄ ότι περιμένουμε, ακόμη καλύτερα. Αλλά για μένα όλα τα παιχνίδια πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν τελικός. Αλλιώς θα σκεφτόμαστε με το αν είχαμε κερδίσει εδώ και εκεί… Όποιος είναι μπροστά μας πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε και να τον κερδίζουμε».

Να κάνουμε πιο ανταγωνιστική ομάδα
Για το αν μπορεί ο Άρης τα επόμενα χρόνια να κάνει και κάτι παραπάνω στη Super League, ο κ. Κούπερ είπε: «Για να φθάσουμε εκεί πρέπει να βελτιώνουμε ότι ήδη κάνουμε. Αν θέλουμε να κερδίσουμε αυτές τις δυνατότητες, πρέπει να κάνουμε μία πιο ανταγωνιστική ομάδα. Είναι μία συζήτηση που μπορούμε να ξανακάνουμε. Αν καταφέρουμε να φθάσουμε σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο πρέπει να το σταθεροποιήσουμε και να το διατηρήσουμε».

Κέρδισε άξια ο Παναθηναϊκός
Για τη νίκη του Παναθηναϊκό στο «Ολίμπικο», ο κ. Κούπερ επισήμανε: «Μου αρέσει να μιλάω για τη δική μου την ομάδα, όμως σίγουρα αυτή η νίκη του Παναθηναϊκού ήταν πολύ σημαντική. Μία ελληνική ομάδα απέκλεισε μία καλή και δυνατή Ιταλική ομάδα και θεωρώ ότι ήταν μία πρόκριση που δημιούργησε αρκετά μεγάλη έκπληξη. Η πρόκριση μάλιστα ήρθε με δύο νίκες. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε άξια στο γήπεδο. Επομένως έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να προχωρήσει και παραπάνω».

Πάμπλο Γκαρσία-«Το βραβείο είναι για τον κόσμο»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/08bea1134ae1dcf6e5b72cea108b8e3d_L.jpg?1267177651?1267177651?1267177651Κατά την διάρκεια της απονομής του βραβείου του από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του «Δικεφάλου» Μιχάλη Λεοντιάδη, ο Ουρουγουανός του ΠΑΟΚ αποθεώθηκε από φίλους των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι είχαν κατακλύσει την αίθουσα που έγινε η βράβευση, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε χαρούμενος:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο. Αισθάνομαι ότι είναι για όλο τον κόσμο και τις συμπαίκτες μου. Το σημαντικό από την αγωνιστική αυτή είναι η νίκη.
Ευχαριστώ τον κ. Λεοντιάδη αλλά και όλο τον κόσμο που με ψήφισε».

Για το αν ήταν το καλύτερο γκολ της καριέρας του, ο Πάμπλο Γκαρσία είπε:

«Αυτό το γκολ θα το θυμάμαι σίγουρα γιατί δεν έχω βάλει και πολλά. Το σημαντικό είναι ότι υπήρχε τόσος κόσμος στο γήπεδο και ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι».

Για το αυριανό παιχνίδι με την Ξάνθη ο Ουρουγουανός υπογράμμισε:

«Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε. Γι΄ αυτό θα προσπαθήσουμε και πρέπει να έχουμε την ίδια όρεξη για να συνεχίσουμε».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που δεν θα μπορέσει να βρεθεί στην Ξάνθη τόνισε:

«Δεν έπρεπε να γίνονται τέτοια στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να κερδίσουμε όμως για τον κόσμο και για εμάς και να συνεχίσουμε έτσι».

Η αποστολή για τα Πηγάδια

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι του Σαββάτου (27/2) με αντίπαλο την Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Φιλομένο και Σαβίνι, ο τιμωρημένος Αραμπατζής και ο Βερόν.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας η οποία αποτελείται από τους:
Χαλκιά, Κρέσιτς, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Φωτάκη, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Εντίνιο, Γκαρσία, Ίβιτς, Μούν, Μουσλίμοβιτς, Λίνο, Σορλέν, Σνάουτσερ, Βιερίνια και Βιτόλο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός με 4-2-3-1 θα χρησιμοποιήσει τους Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια, Σνάουτσερ δεξιά και τον Λίνο αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαλεζάς και Κοντρέρας. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Γκαρσία και Βιτόλο. Στο χώρο του κέντρου θα αγωνιστούν οι Βιερίνια, Σορλέν και Ίβιτς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χωρίς Επστάιν στην Τρίπολη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς τον Ντένις Επστάιν που υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ηρακλή για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ (16:45, ΣΚΑΪ). Εκτός από την αναμέτρηση της Τρίπολης έμειναν και οι τραυματίες Παπαστεριανός, Περπερίδης και Μαρκές. Ακόμα δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Γιαννούλης.

Η αποστολή που θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας: Φερνάντες, Μπαντής, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Σαρακατσάνος, Λέκι, Μάρτος, Ριμόλντι, Γκαρσία, Μάρα, Καρλίνιος, Κομπαγιάσι, Μιλάνο, Ιωαννίδης, Κονέ, Ηλιάδης, Γιάντσης, Ιάκομπ.

Τέσσερις αγωνιστικές σε Αντεμπαγιόρ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με τέσσερις αγωνιστικές τιμωρήθηκε από την αγγλική ομοσπονδία ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ για την αποβολή του στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Στόουκ (1-1) την Τετάρτη για το Κύπελλο. Ο Τογκολέζος φορ χτύπησε με το χέρι τον Ράιαν Σόουκρος σε μία εναέρια μονομαχία και δεδομένου ότι ήταν υπότροπος δέχτηκε μεγαλύτερη «καμπάνα» από την προβλεπόμενη των τριών αγώνων. Το Σεπτέμβριο είχε τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές επειδή πάτησε με τις τάπες τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι σε παιχνίδι με την Άρσεναλ.

Ο Αντεμπαγιόρ θα απουσιάσει από τα ματς με Τσέλσι (εκτός, 27/2), Σάντερλαντ (εκτός, 14/3), Φούλαμ (εκτός, 20/3) και Γουίγκαν (εντός, 29/3).

ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ: Από νωρίς στο…Παλατάκι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανακοίνωση ΚΑΕ ΠΑΟΚ:




Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 στο PAOΚ Sports Arena θα λειτουργήσει ειδικός προτζέκτορας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους φιλάθλους της ομάδας, πριν από τον σημαντικό αγώνα μπάσκετ του ΠΑΟΚ με την Καβάλα (που ξεκινά στις 9μ.μ) να παρακολουθήσουν και το καθοριστικό παιχνίδι της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη. Για το λόγο αυτό, η προσέλευση των φιλάθλων στο PAOK Sports Arena θα είναι δυνατή από τις 5.30μ.μ το απόγευμα του Σαββάτου.
Περιμένουμε όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» μας, για να ζήσουμε μία όμορφη ΠΑΟΚτσήδικη βραδιά και να πανηγυρίσουμε δύο μεγάλες νίκες για την ομάδα μας...

Μπρίγκι: «Μας πείραξε πολύ»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τίποτα δεν μπορούν να χωνέψουν τον αποκλεισμό τους από τον Παναθηναϊκό στη Ρόμα. «Δεχθήκαμε γκολ στο παιχνίδι που σπάνια δεχόμαστε στο πρωτάθλημα. Μας έχει πειράξει πάρα πολύ ο αποκλεισμός, γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα από αυτούς», ανέφερε ο μέσος των «τζαλορόσι», Ματέο Μπρίγκι.

Και συνέχισε: «Όσο αφορά την κούραση που λέτε, έχω να πω πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Και δεν υπάρχει γιατί στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν συνέχεια στην επίθεση. Δυστυχώς όμως για εμάς ήρθε ο αποκλεισμός. Πραγματικά θέλαμε να κάνουμε την ανατροπή, όμως το ξαναλέω. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό».

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - Πικέ ως το 2015

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για πάντα στη Μπαρτσελόνα ο Ζεράρ Πικέ. Ο διεθνής Ισπανός αμυντικός προχώρησε σε συμφωνία με τους «μπλαουγκράνα» για την ανανέωση του συμβολαίου του ως το 2015. Το υπάρχον συμβόλαιο του 23χρονου άσου ολοκληρώνεται το 2012, ωστόσο προχώρησε στην επέκταση του για ακόμα τρία χρόνια.

Οι ακριβοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί, ωστόσο αυτό που είναι σίγουρο είναι πως η ρήτρα αποδέσμευσης του Ζεράρδ Πικέ από τα 50 εκ. ευρώ θα ανέρχεται με το νέο συμβόλαιο που θα υπογράψει στα 100 εκ. ευρώ.

Ο Πικέ προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και μετά από τέσσερα χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε το 2008 στον σύλλογο της Καταλωνίας. Αμέσως έγινε βασικό στέλεχος της ομάδας και η συμβολή του υπήρξε ουσιαστική στην κατάκτηση έξι τροπαίων σε διάστημα 18 μηνών.

Εκτός εθνικής ο Αντού


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο μέσος του Άρη Φρέντι Αντού δεν βρέθηκε αναμέσα στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή των ΗΠΑ Μπομπ Μπράντλεϊ για το προσεχές φιλικό της Αμερικής με την Ολλανδία. «Παρών» ο Έντι Τζόνσον.

Δύσκολα θα βρεθεί στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ο Φρέντι Αντού, αφού ο μεσοεπιθετικός του Άρη δεν συγκαταλέγεται πιθανότατα στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή των ΗΠΑ Μπομπ Μπράντλεϊ.
Ο έμπειρος Αμερικανός τεχνικός δεν συμπεριέλαβε τον νεαρό Αντού στις επιλογές που έκανε στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα της Αμερικής κόντρα στην Ολλανδία.
Σύμφωνα πάντως, με τα αμερικανικά ΜΜΕ ο Μπράντλεϊ δεν υπολογίζει τον Αντού, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Αντίθετα στην εθνική των ΗΠΑ κλήθηκε ο έτερος Αμερικανός των «κιτρίνων» Έντι Τζόνσον, ο οποίος αποτελεί βασική επιλογή του Μπράντλεϊ για την επιθετική γραμμή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Τζόνσον:"Όνειρο η συμμετοχή στο Μουντιάλ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο διεθνής με τις ΗΠΑ επιθετικός του Άρη, Έντι Τζόνσον, σε συνέντευξή του στον ΑΡΗΣ FM 92,8 στάθηκε στην ήττα από την ΑΕΚ όπως ακόμα και την συνέχεια της χρονιάς μιλώντας με κολακευτικά σχόλια για τον συμπαίκτη του Χαβιέρ Κάμπορα αλλά και το πόσο σημαντική είναι για τον ίδιο η συνεργασία του με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Σχετικά με την ενσωμάτωσή του στην ομάδα του Άρη εδώ και περίπου ένα μήνα τόνισε: "Νομίζω ότι νιώθω πολύ άνετα. Η ομάδα με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερα θερμά. Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ ωραία πόλη και νιώθω άνετα στο νέο μου περιβάλλον".

Ερωτηθείς για τα συναισθήματα του που αγωνίζεται ως δανεικός από την ομάδα της Φούλαμ σημείωσε: "Είμαι καλά στον ΑΡΗ. Έπαιξα 90 λεπτά κόντρα στην ΑΕΚ αν έμπαιναν και οι ευκαιρίες θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα. Για να έχω καλύτερη απόδοση και συνέχεια στην αγωνιστική μου παρουσία θα πρέπει να αγωνίζομαι όσο περισσότερο γίνεται. Νομίζω ότι η αυτοπεποίθηση μου ανεβαίνει συνεχώς".

Όσον αφορά το ενδεχόμενο κάλεσμά του από το εθνικό του συγκρότημα με κίνητρο το μουντιάλ του καλοκαιριού στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής υπογράμμισε: "Είναι όνειρο να εκπροσωπείς την εθνική σου ομάδα πόσο μάλλον να παίξεις στο μουντιάλ. Όταν με ζήτησε ο Άρης, ένας από τους λόγους που ήρθα είναι ότι θα είχα την ευκαιρία να έχω παιχνίδια στα πόδια μου. Οι πιθανότητες να είμαι στην εθνική της χώρας μου δεν είναι πολλές αλλά δεν είναι και λίγες".

Για το αν υπάρχει «ταβάνι» σχετικά με το σκοράρισμα του είπε: "Θα είμαι ικανοποιημένος αν καταφέρω να πετύχω οκτώ με δέκα γκολ. Θέλω να πω ότι ο Κάμπορα κάνει φοβερή δουλειά και μας κρατάει στη θέση που βρισκόμαστε. Βέβαια όλα τα παιδιά κάνουν την δουλειά τους. Εγώ εύχομαι να τον βοηθήσω στο σκοράρισμα με τη σειρά μου".

Αναφορικά με τον προπονητή της ομάδος, Έκτορ Ραούλ Κούπερ δήλωσε: "Είναι ευλογία να δουλεύεις με αυτόν τον προπονητή. Είναι πολύ γνωστός προπονητής με βαρύ βιογραφικό. Πάντα θαύμαζα το λάτιν στιλ ποδοσφαίρου. Οι συμβουλές που δέχομαι από τον κ. Κούπερ έχουν να κάνουν περισσότερο με θέματα τακτικής όπως το πως πρέπει να κινούμαι και τι πρέπει να κάνει ένα επιθετικός γενικότερα".

Για την πρώτη του αντίδραση όταν έπαιξε μπροστά στους οπαδούς του Άρη επισήμανε: "Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα πριν παίξω για πρώτη φορά γιατί είχα παρακολουθήσει αγώνες εδώ, είναι το πόσο θερμοί ήταν. Αλλά το να αγωνίζεσαι μπροστά σε αυτό το κοινό είναι από τα συναισθήματα που θα θυμάμαι αναμφίβολα για πάντα στην καριέρα μου".

Σχετικά με το πόσο τον διευκολύνει η παρουσία του Φρέντι Αντού στην ομάδα σχολίασε: "Κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για μένα εδώ. Φυσικά με διευκολύνει το ότι κόσμος μιλά γενικά αγγλικά ο Φρέντι είναι φίλος και το ότι μπορώ να του μιλάω είναι πολύ σημαντικό για εμένα".

Για τον αγώνα κυπέλλου με την Καβάλα τόνισε: "Ξέρω ότι είναι μια καλή ομάδα. Εμείς θέτουμε ψηλά τον πήχη. Το θέλει και η πόλη και οι οπαδοί μας να κατακτήσουμε το παιχνίδι. Πεινάμε όμως πολύ για το κύπελλο".

Σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του και αν θέλει να παραμείνει στον Άρη απήντησε: "Είναι πολύ ωραία εμπειρία να βρίσκομαι εδώ. Δεν ένιωσα τέτοιο καλωσόρισμα πουθενά. Ποιος ξέρει τι θα γίνει. Αν τα πας καλά είναι δύσκολο να φύγεις από μια ομάδα. Όμως είμαι παίκτης της Φούλαμ και αυτή θα αποφασίσει τι θα γίνει το καλοκαίρι", είπε και συμπλήρωσε: "αυτό που θέλω να πω είναι πως ‘’πεθαίνω’’ να σκοράρω μπροστά στους οπαδούς μας, το ονειρεύομαι κάθε βράδυ γιατί τους το χρωστάω".

ΠΑΟΚ: Η αποστολή για τον αγώνα με την Skoda Ξάνθη


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με μια προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας για τον εκτός έδρας αγώνα με την Skoda Ξάνθη. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο Lucio Filomeno και ο Mirko Savini.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Fernando Santos ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας η οποία αποτελείται από τους:

Χαλκιά, Kresic, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Φωτάκη, Cirillo, Contreras, Cristiano, Edinho, Garcia, Ivic, Moon, Muslimovic, Lino, Sorlin, Sznaucner, Vieirinha, Vitolo.

ΞΑΝΘΗ: Εκτός δύο με ΠΑΟΚ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δύο είναι τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Νίκος Κεχαγιάς, στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Skoda Ξάνθης, για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Πιο συγκεκριμένα ο Μάριτς είναι εκτός λόγω προσωπικού του θέματος, ενώ νοκ άουτ έχει τεθεί και ο Έλινγκτον λόγω ίωσης.

Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης ανακοινώθηκε και η αποστολή, η οποία αποτελείται από τους: Γκσπούρνιγκ, Λυμπερόπουλο, Ζίεντσουκ, Βάλλα, Στρμπα, Κωστούλα, Φλίσκα, Σουάνη, Κιντάνα, Μπούγκα, Έλινγκτον, Παπαδημητρίου, Στίνγκα, Λουτσιάνο, Τζάγκι, Μαρσελίνιο, Σταθάκη, Πόι, Μπέρτο.

Βάζουν πλάτη οι παίκτες στην Πόρτσμουθ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πρόθυμοι να μειώσουν τις αποδοχές τους είναι δύο παίκτες της Πόρτσμουθ βλέποντας την οικτρή οικονομική κατάσταση της ομάδας.

«Με προσέγγισαν δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας και μου πρότειναν να μειωθούν οι αποδοχές τους, ώστε να συμβάλλουν στο βαθμό που μπορούν στην οικονομική εξυγίανση του συλλόγου», αποκάλυψε ο τεχνικός των «Πόμπεϊς», Άβρααμ Γκραντ, στην αγγλική εφημερίδα “The Guardian” και πρόσθεσε: «Αισθάνονται χάλια για την κατάσταση της ομάδας στην παρούσα φάση».

Η Πόρτσμουθ βρίσκεται στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα της Premier League με 16 βαθμούς και «απειλείται» να μπει σε καθεστώς αναγκαστικής οικονομικής διαχείρισης, λόγω των υπέρογκων χρεών που αντιμετωπίζει.

Βούτσινιτς: «Ο Νίνης με έβρισε και ήθελα να τον δείρω»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τη δική του εκδοχή για το επεισόδιο που είχε με τον Σωτήρη Νίνη μετά τον αγώνα της Ρόμα με τον Παναθηναϊκό για τους «32» του Europa League έδωσε στον ιταλικό Τύπο ο Μίρκο Βούτσινιτς.

«Ήρθε για να μου δώσει το χέρι, δεν του το έδωσα και με αποκάλεσε ‘π… γιο’. Στη συνέχεια τον αναζήτησα γιατί ήθελα να τον πλακώσω στο ξύλο», τόνισε ο Μαυροβούνιος επιθετικός, που όμως δεν κατάφερε να κάνει πράξη την… επιθυμία του, αφού επενέβη ο Τζιμπρίλ Σισέ προς υπεράσπιση του προστατευόμενού του.

Ελλάδα: Καπαρώσαμε την 12η θέση στην UEFA


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά τις δυο νίκες του Παναθηναϊκού επί της Ρόμα και την πρόκριση στους "16" του Europa League, η χώρα μας εδραιώθηκε στην 12η θέση της λίστας της UEFA.

Η νίκη του Παναθηναϊκού στην Ρώμη επί της Ρόμα είχε διπλό κέρδος, καθώς εκτός από την πρόκριση του "τριφυλλιού" στους "16" του Europe League, η χώρα μας εδραιώθηκε στην 12η θέση της σχετικής βαθμολογίας της UEFA.

Μάλιστα στα καλά νέα είναι ότι ξεφύγαμε από το Βέλγιο που συνεχίζει με δυο ομάδες στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, ενώ πλέον κοιτάζουμε και την ενδέκατη θέση αν ο Παναθηναϊκός κάνει μια μεγάλη πορεία.

Για την επόμενη σεζόν ο πρωταθλητής θα παίξει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η ομάδα που θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο θα δώσει ένα προκριματικό. Το ίδιο θα ισχύει και για την μεθεπόμενη σεζόν.

Αναλυτικά η βαθμολογία της UEFA

1. Αγγλία 77.713 (5/7)
2. Ισπανία 76.043 (5/7)
3. Ιταλία 61.910 (4/7)
4. Γερμανία 60.207 (5/6)
5. Γαλλία 51.573 (4/6)
6. Ρωσία 43.125 (2/6)
7. Ουκρανία 39.550 (0/5)
8. Ρουμανία 39.491 (0/6)
9. Πορτογαλία 36.962 (3/6)
10. Ολλανδία 36.546 (0/6)
11. Τουρκία 34.450 (0/5)
12. Ελλάδα 29.899 (2/5)
13. Ελβετία 28.375 (0/4)
14. Δανία 27.350 (0/5)
15. Βέλγιο 26.500 (2/5)
16. Σκωτία 25.791 (0/6)
17. Βουλγαρία 22.000 (0/4)
18. Τσεχία 21.975 (0/5)
19. Αυστρία 19.575 (0/4)
20. Ισραήλ 18.875 (0/4)

Πάμπλο Γκαρσία: «Βραβείο για τον κόσμο και τους συμπαίκτες μου»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Πάμπλο Γκαρσία βραβεύτηκε σήμερα από τον Μιχάλη Λεοντιάδη για το καλύτερο γκολ της 23ης αγωνιστικής. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη μπουτίκ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο! Ο κ. Λεοντιάδης ήταν αυτός που πήρε πρώτος το λόγο δίνοντας συγχαρητήρια στον Ουρουγουανό για το γκολ που πέτυχε. «Πάντα τέτοια» ευχήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του δικεφάλου στον Πάμπλο Γκαρσία που καταχειροκροτήθηκε. «Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο. Αισθάνομαι ότι είναι για όλο τον κόσμο και τις συμπαίκτες μου. Το σημαντικό από την αγωνιστική αυτή είναι η νίκη. Ευχαριστώ τον κ. Λεοντιάδη αλλά και όλο τον κόσμο που με ψήφισε».

Για το αν ήταν το καλύτερο γκολ της καριέρας του, ο Πάμπλο Γκαρσία είπε: «Αυτό το γκολ θα το θυμάμαι σίγουρα γιατί δεν έχω βάλει και πολλά. Το σημαντικό είναι ότι υπήρχε τόσος κόσμος στο γήπεδο και ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι».

Για το αυριανό παιχνίδι με την Ξάνθη, ο Ουρουγουανός υπογράμμισε: «Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε. Γι΄ αυτό θα προσπαθήσουμε και πρέπει να έχουμε την ίδια όρεξη για να συνεχίσουμε».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που δεν θα μπορέσει να βρεθεί στην Ξάνθη τόνισε: «Δεν έπρεπε να γίνονται τέτοια στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να κερδίσουμε όμως για τον κόσμο και για εμάς και να συνεχίσουμε έτσι»

ΣΤΙΒΕΝ ΤΖΕΡΑΡΝΤ - Ρέκορντμαν ο αρχηγός

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έγραψε ιστορία ο Στίβεν Τζέραρντ. Με το γκολ που σημείωσε στη νίκη επί της Ουνιρέα, για τη φάση των «32» του Γιοτρόπα Λιγκ, έφτασε τα 33 και έγινε τοπ-σκόρερ της Βρετανίας στην Ευρώπη, ξεπερνώντας τον Άλαν Σίρερ. «Είναι πάντα ωραίο να σπας ρεκόρ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διεθνής μέσος.

Και συνέχισε: «Το πιο σημαντικό ήταν πάντως η πρόκριση στον επόμενο γύρο. Αυτός ήταν ο στόχος. Εγώ δουλεύω αρκετά για να μπορώ να σκοράρω και να βοηθώ την ομάδα μου». «Είναι σημαντικό γι’ αυτόν αλλά και τη Λίβερπουλ, που είναι μια ιστορική ομάδα», τόνισε από τη μεριά του ο τεχνικός των «κόκκινων», Ράφα Μπενίτεθ.


ΑΓΓΛΙΑ - «Ανοικτή η πόρτα για Μπριτζ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γουέιν Μπριτζ ανέφερε πως δεν επιθυμεί να αγωνιστεί και πάλι στην εθνική Αγγλίας, ωστόσο ο ομοσπονδιακός προπονητής των «λιονταριών», Φάμπιο Καπέλο δήλωσε πως η πόρτα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος παραμένει ανοικτή γι’ αυτόν. «Με ξάφνιασε, ωστόσο σέβομαι την απόφαση του», ανέφερε αρχικά ο «δον Φάμπιο».

Και συνέχισε: «Η πόρτα γι’ αυτόν είναι πάντα ανοικτή. Υπάρχει χρόνος. Άλλωστε υπάρχουν ακόμα τρεις μήνες μέχρι να αποφασίσω για την αποστολή του Μουντιάλ. Ελπίζω ο Γουέιν Μπριτζ να είναι μαζί μας. Ότι και αν γίνει πάντως θα σεβαστώ την απόφαση του».

Ντε Ρόσι: «Συγγνώμη για τον αποκλεισμό»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συγγνώμη από τους φιλάθλους της Ρόμα για τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό ζήτησε ο άσος των «τζαλορόσι», Ντανιέλε Ντε Ρόσι αναφέροντας παράλληλα πως δεν έκανε ποτέ πέναλτι στον Σωτήρη Νίνη. «Είμαστε πραγματικά απογοητευμένοι από τον πρόωρο αποκλεισμό μας», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Θέλαμε να τα πάμε καλά στο Γιουρόπα Λιγκ και απόψε (σ.σ. χθες) μπροστά στους φιλάθλους μας. Με την ευκαιρία θέλω να ζητήσω συγνώμη στους φιλάθλους μας που δεν τους ικανοποιήσαμε. Παραδέχομαι πως ακούμπησα τον Νίνη στο γόνατα αλλά μετά αυτός βούτηξε θέλοντας να πάρει το σφύριγμα».

Super League: "Έβρεξε" πρόστιμα από την Πειθαρχική Επιτροπή


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

"Εβρεξε" πρόστιμα από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα την Πέμπτη.

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 27.000 ευρώ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Ηρακλής με 20.000 ευρώ για το ματς με τον Λεβαδειακό, ενώ πρόστιμο 13.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Ατρόμητο για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης όπως και στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Σπανό, ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 20 μέρες μαζί με πρόστιμο 5.000 ευρώ. Ακόμη με 10.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΑΕΚ και με 8.000 ευρώ ο Εργοτέλης.

Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις για την 23η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος, Γ.Σπανός ( Πρόεδρος ) : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του προέδρου της κ. Γ.Σπανού : επιβάλλει στην ΠΑΕ Ατρόμητος συνολική χρηματική ποινή δεκατριών χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον πρόεδρο κ. Γ.Σπανό την ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για είκοσι (20) ημέρες και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Εργοτέλης : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά φιλάθλων «που έφεραν διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού» στον αγώνα ΠΑΕ Εργοτέλης – ΠΑΕ Ολυμπιακός καθώς « την ευθύνη για τη συμπεριφορά των οπαδών φέρει η εγκαλουμένη λόγω μη διαθέσεως εισιτηρίων του αγώνα στη φιλοξενούμενη ομάδα.» : επιβάλλει χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Ηρακλής, Α.Κολιάδης (διερμηνέας), Γ.Φανάρας ( εκπρόσωπος), Δ.Μαργαρίτης (μέλος ΔΣ) : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των κ.κ. Α.Κολιάδη (διερμηνέα), Γ.Φανάρα ( εκπρόσωπο) και Δ.Μαργαρίτη (μέλος ΔΣ) : επιβάλλει στην ΠΑΕ Ηρακλής συνολική χρηματική ποινή είκοσι δύο χιλιάδων ευρώ. Επίσης, επιβάλλει : α) Στον διερμηνέα κ. Α Κολιάδη την ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ. β) Στον εκπρόσωπο κ. Γ.Φανάρα ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για επτά (7) ημέρες και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ. γ) Στο μέλος ΔΣ κ. Δ.Μαργαρίτη την ποινή της επίπληξης.

Ε) ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει χρηματική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή είκοσι επτά χιλιάδων ευρώ.

Οι κάτωθι αποφάσεις αφορούν την 22η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Λεβαδειακός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της : επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων ευρώ.

* Η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΕ Skoda Ξάνθη-Κασναφέρης αναβλήθηκε για την επόμενη δικάσιμο.

Ατρόμητος: Κλειστό διετές συμβόλαιο σε Δώνη


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Κλειστό διετές συμβόλαιο και γενναία αύξηση αποδοχών πρότεινε στον Γιώργο Δώνη ο Γιώργος Σπανός, με τον Έλληνα τεχνικό να μην έχει πάρει ακόμα την απόφαση του.

Την Τετάρτη που μας πέρασε έγινε το πολυπόθητο ραντεβού ανάμεσα στον Γιώργο Δώνη και την διοίκηση του Ατρόμητου, με σκοπό να συζητηθεί η ανανέωση του συμβολαίου του Έλληνα τεχνικού.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σπανός πρότεινε στον 41χρονο τεχνικό διετές κλειστό συμβόλαιο, με μεγάλη αύξηση αποδοχών, δείχνοντας του έτσι πως τον πιστεύει. Ο Δώνης επιφυλάχθηκε να απαντήσει και ζήτησε χρόνο, κάτι το οποίο έγινε δεκτό.

Το θέμα είναι πως πλέον το νερό έχει μπει στο αυλάκι, αφού υπάρχει καλή διάθεση και από τις δυο πλευρές. Ο Γιώργος Δώνης αναμένεται να απαντήσει στα τέλη Μαρτίου, καθώς υπάρχουν φήμες ότι έχει πρόταση και από ομάδα της Αγγλίας.

Λύγισε το Μαρούσι


Δεν έφταναν οι 19 πόντοι του Πελεκάνου Το Μαρούσι πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλό στο Βελιγράδι. Η ομάδα των βορείων προαστίων ηττήθηκε από την Παρτιζάν με 79-76 στα "Χάλα Πιονίρ". Βέβαια το Μαρούσι κράτησε τη διαφορά του πρώτου αγώνα (οκτώ πόντοι) και έχει ακόμα ελπίδες πρόκρισης

Το Μαρούσι ξεκίνησε δυνατά και δεν φοβήθηκε την κατάμεστη και επιβλητική "Χάλα Πιονίρ". Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε δυνατή άμυνα και έβγαλε ελεύθερα σουτ με συνέπεια να πάρει από νωρίς προβάδισμα. Εκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 24-21. Οι παίκτες της Παρτιζάν το είχαν ρίξει στο ξύλο και μοιραία οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε αρκετά φάουλ. Αυτό βοήθησε περισσότερους τους Σέρβους που είχαν πολύ καλύτερα ποσοστά στις βολές.

Παρ' όλα αυτά, ένα ξέσπασμα του Αμαρουσίου στα μέσα της δεύτερης περιόδου έφερε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, τους οκτώ πόντους (29-37) και μέχρι το ημίχρονο (40-45) η ομάδα των βορείων προαστίων είχε τον έλεγχο. Με τρίποντο του Βέσελι οι Σέρβοι προσπέρασαν για πρώτη φορά στο 28' με 54-52 την ώρα που το Μαρούσι είχε κάποια προβλήματα στην άμυνα. Οι παίκτες του Βουγιόσεβιτς προηγήθηκαν με τέσσερις πόντους (60-56) στο 31', αλλά δύο σερί τρίποντα του Μιχάλη Πελεκάνου έδωσαν και πάλι προβάδισμα στο Μαρούσι (60-62).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έβρισκε λύσεις στην επίθεση και το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο μέχρι τρία λεπτά πριν το τέλος. Η Παρτιζάν πραγματοποίησε ένα επί μέρους σκορ 10-2, προηγήθηκε με 74-68. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν τα παράτησαν. Με σερί 4-0 μείωσαν στους δύο (74-72) ένα λεπτό πριν από το φινάλε και ο Μιχάλης Πελεκάνος έχασε τρίποντο για το προσπέρασμα. Εκτοτε οι δύο ομάδες πήγαν στη διαδικασία των βολών. Ο Μπίλι Κις αστόχησε σε τρίποντο για την ισοφάριση πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 40-45, 58-56, 79-76

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Ρόμπερτς 14 (1), ΜακΚάλεμπ 20, Κέτσμαν 8 (2), Μιλόσεβιτς, Ράσιτς 2, Μίτροβιτς, Μπόζιτς 9 (2), Μάριτς 11, Βέσελι 9 (1), Ντέκιτς, Βράνιες 4.
ΜΑΡΟΥΣΙ: Κις 11, Πελεκάνος 19 (5), Μπατής 1, Χόμαν 10, Νάτσφεϊ 4 (1), Μαυροειδής 6, Καλάθης, Καιμακόγλου 13 (3), Λούκας 11 (1).

Ευρωλίγκα-Αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός


Απογοητευμένος από τον αποκλεισμό ο Ομπράντοβιτς Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την Μπαρτσελόνα με 70-67 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της Ευρωλίγκα. Οι "πράσινοι" κατάφεραν να χάσουν μία διαφορά εννιά πόντων πέντε λεπτά πριν το φινάλε κι έτσι απώλεσαν και τον δεύτερο στόχο της χρονιάς. Πλέον τους απομένει μόνο το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε και πάλι τους φιλάθλους του που έδωσαν δυναμικό παρών στο ΟΑΚΑ, καθώς κάλλιστα θα μπορούσε να είχε νικήσει την Μπαρτσελόνα και να είχε ελπίδες. Παρ' όλα αυτά, οι πράσινοι για μία ακόμη φορά δεν είχαν διάρκεια στην απόδοσή τους και τέτοια λάθη η Μπαρτσελόνα δεν τα συγχωρεί.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά και μόλις στο 5' είχε χτίσει διαφορά 14 πόντων (19-5). Οι "πράσινοι" αιφνιδίασαν τους Ισπανούς, καθώς μπήκαν στο παρκέ "αφηνιασμένοι" και με εξαιρετική ευστοχία στα σουτ πήραν μεγάλο προβάδισμα. Η Μπαρτσελόνα ισορρόπησε στο δεύτερο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου και κατάφερε να κλείσει τη διαφορά στους τέσσερις (20-16) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Εντυπωσιακή διακύμανση είχε και η δεύτερη περίοδος ανάμεσα σε δύο πολύ μεγάλες ομάδες. Οι Μπλαουγκράνα αντέστρεψαν πλήρως την κατάσταση και μάλιστα κατάφεραν να πάρουν και διαφορά. Με δύο τρίποντα του Ρότζερ Γκριμάου, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα προσπέρασε με 31-24 στο 16�χάρης κυρίως στην εξαιρετική της άμυνα. Οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς χρησιμοποίησαν ακριβώς το ίδιο... όπλο και με επί μέρους σκορ 13-6 έως το τέλος του ημιχρόνου είχαν πάρει προβάδισμα τεσσάρων πόντων (37-33). Στο πρώτο ημίχρονο ο Νίκολα Πέκοβιτς ήταν εξαιρετικός και ολοκλήρωσε με 18 πόντους σε 16 λεπτά.

Η τρίτη περίοδος άνηκε εξ ολοκλήρου στον Παναθηναϊκό. Σε εκείνο το χρονικό σημείο το "τριφύλλι" πήρε ακόμη και διαφορά έντεκα πόντων (55-44). Ιδια ήταν η εικόνα και στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους πράσινους να προσπερνούν και πάλι με έντεκα πόντους 61-50 πέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Εκεί πήρε μπροστά η ομάδα της Καταλονίας.

Με ένα σερί 10-0 μείωσε στον ένα πόντο (61-60). Ένα λεπτό πριν το τέλος οι Μπλαουγκράνα προηγήθηκαν με 66-64 και εν συνεχεία με 68-64 με δύο εύστοχες βολές του Ναβάρο. Ο Διαμαντίδης ευστόχησε σε τρίποντο με 13" να απομένουν και μείωσε σε 68-67. Ο Ναβάρο δεν λάθεψε από τη γραμμή των βολών, αλλά ο Νίκολας αστόχησε σε τρίποντο της απελπισίας στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 37-33, 55-44, 67-70

ΠΑΟ (Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 7 (1), Περπέρογλου 1, Μπατίστ 8, Φώτσης 6 (1), Χάισλιπ 4, Νίκολας 5 (1), Διαμαντίδης 13 (2), Πέκοβιτς 20, Γιασικεβίτσιους.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Μπαζίλε 3 (1), Ρούμπιο 3, Λάκοβιτς 8 (2), Ναβάρο 15 (1), Βάσκεζ 6, Ν'Ντονγκ 5, Μόρις, Σάντα, Λόρμπεκ 10, Μάικλ 11 (1), Γκριμάου 9 (3).

Εξω η Εβερτον, πέρασαν Ατλέτικο, Λιλ, Φούλαμ


Οι παίκτες της Αντερλεχτ πανηγυρίζουν ένα από τα τέσσερα γκολ εις  βάρος της Μπιλμπάο Η Σπόρτινγκ πέταξε έξω την Εβερτον. Η Αντερλεχτ διέλυσε 4-0 την Μπιλμπάο και πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Διπλό της Ατλέτικο Μαδρίτης και πρόκριση στην Τουρκία, ενώ ισοπαλία πρόκρισης για τη Φούλαμ στην Ουκρανία. Διπλό και για τη Λίβερπουλ. Μεγάλες νίκες για Βόλφσμπουργκ, Βέρντερ.Νίκη, αλλά χωρίς αντίκρισμα για την Αϊντχόφεν επί του Αμβούργου.

Τα αποτελέσματα
Μπενφίκα-Χέρτα Βερολίνου 4-0
Σκόρερ: 25o Αϊμάρ, 48o, 62o Καρντόσο, 59o Γκαρσία
Α αγ.: 1-1. Προκρίθηκε η Μπενφίκα με συνολικό σκορ 5-1

Αντερλεχτ (Βέλγιο)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 4-0
Σκόρερ: 4o Λουκάκου, 27o αυτ. Σαν Χοσέ, 49o Γιουχάζ, 68o Λεγκέρ
Α αγ.: 1-1. Προκρίθηκε η Αντερλεχτ με συνολικό σκορ 5-1

Γαλατασαράι (Τουρκία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 1-2
Σκόρερ: 66o Κεϊτά - 63o Σιμάο, 90ό Φορλάν
Α αγ.: 1-1. Προκρίθηκε η Ατλέτικο με συνολικό σκορ 3-2

Μαρσέιγ (Γαλλία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 3-1
Σκόρερ: 43o Μπεν Αρφά, 62o, 78o Μπακαρί Κονέ - 87o Αλμέιδα
Α αγ. 3-1. Προκρίθηκε η Μαρσέιγ με συνολικό σκορ 6-2

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Φούλαμ (Αγγλία) 1-1
Σκόρερ: 69o Ζάντσον - 33o Χάνγκελαντ
Α αγ.: 1-2. Προκρίθηκε η Φούλαμ με συνολικό σκορ 3-2

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Αμβούργο (Γερμανία) 3-2
Σκόρερ: 2o Τοϊβόνεν, 43o Τζούτζακ, 89o Κούφερμανς - 46o Πέτριτς, 79o πεν. Τροχόφσκι
Α αγ.: 0-1. Συνολικό σκορ 3-3. Προκρίθηκε το Αμβούργο με τα εκτός έδρας γκολ

Ουνιρέα Ουρζιτσένι (Ρουμανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-3
Σκόρερ: 19o Φερνάντες - 30o Μασεράνο, 41o Μπάμπελ, 57o Τζέραρντ
Α αγ.: 0-1. Προκρίθηκε η Λίβερπουλ με συνολικό σκορ 4-1

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)-Εβερτον (Αγγλία) 3-0
Σκόρερ: 64o Βελόσο, 76o Μέντες, +90o Φερνάντες
Α αγ.: 1-2

Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία) 0-0
Α αγ.: 0-3. Προκρίθηκε η Ρούμπιν Καζάν με συνολικό σκορ 3-0

Γιουβέντους (Ιταλία)-Αγιαξ (Ολλανδία) 0-0
Α αγ.: 2-1. Προκρίθηκε η Γιουβέντους με συνολικό σκορ 2-1

Βαλένθια (Ισπανία)-Μπριζ (Βέλγιο) (25/2) *
Α αγ.: 0-1

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Λιλ (Γαλλία) 1-1
Σκόρερ: 35o Εμρέ - 85o Ραμί
Α αγ.: 1-2. Προκρίθηκε η Λιλ με συνολικό σκορ 3-2

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 0-0
Α αγ.: 2-3. Προκρίθηκε η Σταντάρ Λιέγης με συνολικό σκορ 3-2

Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)-Τβέντε (Ολλανδία) 4-1
Σκόρερ: 15o,20o,58o Πιζάρο, 27o Νάλντο - 33o Ντε Γιονγκ
Α αγ.: 0-1. Προκρίθηκε η Βέρντερ με συνολικό σκορ 4-2

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 4-1
Σκόρερ: 10o Τζέκο, 15oαυτ. Ανχελ Λόπεθ, 42o Γκέντνερ, 64o Γκράφιτε - 30o Καπντεβίλα
Α αγ.: 2-2. Προκρίθηκε η Βόλφσμπουργκ με συνολικό σκορ 6-3

* Ο αγώνας του "Μεστάγια" οδηγήθηκε στην παράταση


Πρόκριση και φάση των "16"
1. Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)
2. Αντερλεχτ (Βέλγιο)
3. Μαρσέιγ (Γαλλία)
4. Παναθηναϊκός (Ελλάδα)
5. Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
6.Γιουβέντους (Ιταλία)
7. Μπριζ (Βέλγιο)-Βαλένθια (Ισπανία)
8. Φούλαμ (Αγγλία
9. Λίβερπουλ (Αγγλία)
10. Αμβούργο (Γερμανία)
11. Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)
12. Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)
13. Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)
14. Λιλ (Γαλλία)
15. Σπόρτινγκ (Πορτογαλία)
16. Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Φάση των 16
Αμβούργο-Αντερλεχτ
Ρούμπιν Καζάν-Βόλφσμπουργκ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σπόρτινγκ
Μπενφίκα-Μαρσέιγ
Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης
Λιλ-Λίβερπουλ
Γιουβέντους-Φούλαμ
Νικητής 7-Βέρντερ Βρέμης

Η Σταντάρ Λιέγης στο δρόμο του Παναθηναϊκού


Φάση από τον αγώνα Ζάλτσμπουργκ - Σταντάρ Λιέφης Η Σταντάρ Λιέγης είναι το "εμπόδιο" του Παναθηναϊκού προς τους προημιτελικούς του Europa League. Η πρωταθλήτρια Βελγίου αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία και πήρε την πρόκριση στους "16" χάρη στη νίκη της 3-2 στον πρώτο αγώνα.

Ετσι, θα τεθεί για δεύτερη φορά φέτος αντίπαλος με ελληνική ομάδα, αφού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, με απολογισμό μία νίκη (2-0 στη Λιέγη) και μία ήττα (1-2 στον Πειραιά). Το πρώτο ματς θα γίνει στις 11 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ και η ρεβάνς στις 18/3 (τρεις ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός) στη Λιέγη.

Η σύνθεση της αντιπάλου του Παναθηναϊκού: Μπολάτ, Καμοτσάτο, Ποκονιόλι, Ράμος, Σαρ, Ντεφούρ, Νικόις (81ο Μανγκαλά), Βίτσελ, Ντε Καμάργκο, Γιοβάνοβιτς (72ο Καρσέλα), Μποκανί (90ό Τραορέ).

Ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία.

Νίνης και Σισέ πανηγυρίζουν Ο Παναθηναϊκός έγραψε στη Ρώμη μία ακόμα χρυσή σελίδα στον τόμο της ευρωπαϊκής του ιστορίας. Οι "πράσινοι" αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με μία απίστευτη ανατροπή σε διάστημα έξι λεπτών, επικράτησαν με 3-2 της Ρόμα (11' Ρίισε, 67' Ντε Ρόσι - 40' πεν., 45'+1' Σισέ, 43' Νίνης) και πήραν το "εισιτήριο" για τη φάση των "16" του Europa League!

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Σωτήρη Νίνη, που κέρδισε το πέναλτι, πέτυχε το δεύτερο γκολ του παναθηναϊκού και δημιούργησε το τρίτο. "Killer" o Σισέ που βάλθηκε να αποδείξει στον Ντομενέκ ότι έκανε λάθος που δεν τον κάλεσε στους "τρικολόρ". Συγκλονιστική η παρουσία των 7.000 οπαδών του Παναθηναϊκού που μετέτρεψαν το "Ολίμπικο" σε... "Απόστολος Νικολαΐδης"!

Με τον Σωτήρη Νίνη να δικαιώνει όλους όσοι έχουν χύσει μελάνι για να υμνήσουν το ταλέντο του και τον Τζιμπρίλ Σισέ να δικαιολογεί τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του το καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε νωρίς, πίσω στο σκορ στο παιχνίδι με τη Ρόμα, όχι μόνο δεν έγινε βορά στη ρωμαϊκή αρένα των "τζιαλορόσι", αλλά ως άλλος μονομάχος, υπέταξε την ιταλική ομάδα και πήρε με δύο νίκες (!!!) την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, πίστεψε στην πρόκριση, δεν παραδόθηκε και με μία επική, το δίχως άλλο, ανατροπή, έγραψε άλλη μία χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία και "υποχρέωσε" τους "Ρωμαίους" στην πρώτη τους εντός έδρας ήττα μετά από 14 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.
Tα αρχικά πλάνα
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι "κατέβασε" τη Ρόμα με τη... μόνιμη συνταγή του 4-2-3-1. Ο Ντόνι κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, ο κασέτι και ο Ρίισε ήταν οι δύο ακραίοι μπακ με τους Μεξές και Ζουάν να αποτελούν το κεντρικό αμιντικό δίδυμο. Μπρίγκι και Ντε Ρόσι ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι των "τζιαλορόσι" που είχαν μεσοεπιθετική τριπλέτα τους Σέρσι (δεξιά), Ταντέι (αριστερά) και Περότα. Μοναδικός προωθημένος για την ιταλική ομάδα ήταν ο Βούτσινιτς.

Ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε ένα σύστημα 4-5-1 για τον Παναθηναίκό το οποίο μετατρεπόταν και σε 5-4-1. Ο Τζόρβας ανέλαβε το βάρος της υπεράσπισης της "πράσινης" εστίας. ο Μαρίνος ήταν στο δεξί άκρο της αμυντικής τετράδας, ο Καντέ στο αριστερό, όμως όταν οι "πράσινοι" ήταν σε θέση άμυνας εκεί βρισκόταν και ο Σπυρόπουλος. Βύντρα και Σαριέγκι συμπλήρωναν το... παζλ. Σιμάο και Κατσουράνης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Σπυρόπουλο αριστερά τους, τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Νίνη σε ελεύθερο ρόλο. Τέλος ο Σισέ ήταν η αιχμή του πράσινου δόρατος.

Ψυχρολουσία και ανατροπή
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους "πράσινους" να χάνουν μία καλή ευκαιρία με τον Σισέ, τη Ρόμα να ισοφαρίζει τις ευκαιρίες με τον Βούτσινιτς και τελικά να προηγείται στο σκορ, λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Ρίισε στο 11' με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα και αφού αυτή πρώτα χτύπησε στο σώμα του Μαρίνου και στο αριστερό δοκάρι και έβαλε τους γηπεδούχους στο "τιμόνι" του οδηγού.

Όσο περνούσε ο χρόνος, ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και σε μία αντεπίθεσή του στο 39' ο Νίνης κέρδισε πέναλτι από τον Ντε Ρόσι. O Σισέ που είχε χάσει πέναλτι στο ντεμπούτο του με τους "πράσινους" στο εκτός έδρας ματς με την Σπάρτα Πράγας για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ανέλαβε την εκτέλεσή του και δεν λάθεψε, βάζοντας έτσι τις βάσεις της πρόκρισης.

Πριν κωπάσουν τα πανηγύρια στο "Ολίμπικο" ο Νίνης έβαλε... φουρνέλο στο γήπεδο που πραγματοποιήθηκε ο περσινός τελικός του Champions League. Με μία βολίδα έξω από τη μεγάλη περιοχή, "εκτέλεσε" τον Ντόνι και έστειλε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στα ουράνια, αφού με το γκολ αυτό ο Παναθηναϊκός ήταν ήδη με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του, προχώρησε λίγα μέτρα, είδε τον Σισέ να φεύγει στην κόντρα και με μία υπέροχη κάθετη πάσα τον έβγαλε απέναντι από τον Ντόνι. Ο Γάλλος ντρίμπλαρε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, έκανε και από πλάγια δεξιά το πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ρόμα για τρίτη φορά και ουσιαστικά έβαλε τη "σφραγίδα" στο εισιτήριο της πρόκρισης.

Ole, ole, ole
Στο β' ημίχρονο οι παίκτες της ελληνικής ομάδας έκαναν απλά αυτό που έπρεπε. Διαχειρίστηκαν με εκπληκτικό τρόπο τόσο το προβάδισμα των δύο γκολ που είχαν, όσο και την πίεση που τους άσκησε η Ρόμα. Αφού πέρασαν "αναίμακτα" το πρώτο τέταρτο, τόλμησαν να ψάξουν και το τέταρτο γκολ.

Η κλεψύδρα άδειαζε, η Ρόμα κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 67' με το κοντινό σουτ του Ντε Ρόσι, αλλά τίποτα περισσότερο. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα (69'), ο Παναθηναϊκός άγγιξε το τέταρτο γκολ, όταν πρώτα ο Κατσουράνης και στη συνέχεια ο Σαλπιγγίδης "σημάδεψαν" το δοκάρι του Ντόνι.

Στα 25' που παίχθηκε ποδόσφαιρο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Πορτογάλου διαιτητή, είτε ο Τζόρβας, είτε οι συμπαίκτες του δεν επέτρεψαν στους Ιταλούς να πανηγυρίσουν ούτε την αποφυγή της ήττας, και έτσι το "τριφύλλι" προκρίθηκε πανηγυρικά με δύο νίκες επί της Ρόμα στους "16" της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα στο πέταλο των φιλοξενούμενων, δόθηκε η τελευταία πράσινη παράσταση μέσα στο "Ολίμπικο". Όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού, μαζί με την τεχνική ηγεσία και τους 7.000 οπαδούς τους πανηγύρισαν με το γνωστό "ole" το... ρωμαϊκό όργιο!

  • Ο Παναθηναϊκός για δεύτερη φορά σε δύο επισκέψεις κέρδισε μέσα στην Ιταλία, καθώς είχε προηγηθεί η περσινή επιτυχία επί της Ιντερ. Ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που νικά σε αγώνα νοκ άουτ μέσα στην Ιταλία, αλλά και η πρώτη φορά που πετυχαίνει περισσότερα από δύο γκολ!

  • Μάλιστα ο Παναθηναϊκός πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στα προηγούμενα επτά της σεζόν στην Ευρώπη, δεν είχε γκολ! Συνολικά ο Παναθηναϊκός δεν είχε σκοράρει στα τελευταία δώδεκα ευρωπαϊκά του παιχνίδια στο πρώτο ημίχρονο!

  • Ο Κώστας Κατσουράνης έγινε ο πέμπτος Ελληνας στην ιστορία που φτάνει τις 70 συμμετοχές στα Κύπελλα Ευρώπης, ενώ αποβλήθηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

    Γήπεδο: "Ολίμπικο"
    Διαιτητής: Μπρούνο Πεϊσάο (Πορτογαλία) ΡΟΜΑ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ντόνι, Κασέτι, Ρίισε, Μεξές, Ζουάν, Μπρίγκι (46' Μπαπτίστα), Ντε Ρόσι, Ταντέι, Σέρσι (68' Μενέζ), Περότα, Βούτσινιτς
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (87' Λέτο), Νίνης (72' Ζιλμπέρτο Σίλβα), Σισέ (90'+2' Χριστοδουλόπουλος)