Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Δομάζος: «Ευτυχώς που έφυγε o Τεν Κάτε, θα διέλυε τον ΠΑΟ»

Δομάζος: «Ευτυχώς που έφυγε o Τεν Κάτε, θα διέλυε τον ΠΑΟ»

Ο «στρατηγός» του Ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμης Δομάζος, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και τους 95,5 FM, για τη σπουδαία επιτυχία του Παναθηναϊκού στη Ρώμη επί των «τζιαλορόσι», τη «μάχη» του πρωταθλήματος, τον Σωτήρη Νίνη, το Νίκο Νιόπλια και τον Χενκ Τεν Κάτε: «Ο Παναθηναϊκός παίζει διαφορετικά στην Ευρώπη κι αλλιώς στην Ελλάδα. Ίσως να μη φοβούνται τόσο πολύ εδώ… Όταν φοβάται ο Έλληνας κάνει θαύματα. Ίσως δώσαμε κι εμείς τότε η φουρνιά μας την ώθηση, με το πάθος και τη θέληση που είχαμε» είπε αρχικά εξηγώντας τη νοοτροπία του «τριφυλλιού» στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.
Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του Σωτήρη Νίνη, ο Μίμης Δομάζος τόνισε: «Το παιδί αυτό είναι ένα ταλέντο και όλα τα φώτα είναι πάνω του. Σ’ ένα τόσο μικρό σε ηλικία παίκτη που πάει γρήγορα στην κορυφή δεν είναι αυτό τόσο καλό. Έχω μιλήσει μαζί του, είναι προσηλωμένο είναι καλό παιδί και δεν το παίζει φίρμα. Πρέπει να δουλέψει. Ο μεγάλος παίκτης πρέπει να έχει διάρκεια. Από ένα ματς δε μπορώ να πω τίποτα».
Για την τακτική του Νιόπλια και την παρουσία του Έλληνα τεχνικού, ο Μίμης Δομάζος δήλωσε: «Η τακτική του Νιόπλια ήταν πάρα πολύ καλή, ήταν κοντά οι γραμμές με αλληλοκάλυψη, τους εκνεύρισαν τους αντιπάλους τους οι παίκτες μας με το παιχνίδι τους και όταν δεν μπορούν να παίξουν αυτές οι ομάδες έχουν πρόβλημα. Το καράβι το πάει πάρα πολύ καλά από τη μέρα που ανέλαβε. Πρώτα ο Παναθηναϊκός θα κόψει το νήμα και μετά οι άλλοι δύο».
Αναφερόμενος στον Χενκ Τεν Κάτε, ο Μίμης Δομάζος υπογράμμισε: «Ήμουν εναντίον όσων έβλεπα, δεν ήμουν εναντίον του Τεν Κάτε. Όταν βλέπω ότι υπάρχουν λάθη τα λέω κι αντίστοιχα στα σωστά επικροτώ. Δεν θέλω να κάνουν λάθη οι προπονητές του Παναθηναϊκού. Είμαι υπέρ των Ελλήνων προπονητών, που τους έχουν οι πρόεδροι… σαν να μην πω. Πρέπει να τους δώσουμε τα εφόδια για να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο επάγγελμά τους. Εμείς κοιτάμε την ξενομανία. Οι ξένοι δεν παρουσιάζουν τίποτα και μας παίρνουν τα λεφτά. Δεν είμαι κατά των ξένων, αλλά κατά των μέτριων ξένων».
Για την παραγωγικότητα του Τζιμπρίλ Σισέ, ο βετεράνος άσος του Παναθηναϊκού υπογράμμισε: «Είναι ένας σέντερ φορ που σκοράρει. Κάνει αυτό θέλαμε. Έναν παίκτη να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα. Ούτε να κάνει ντρίπλες ούτε τίποτα. Να σκοράρει».
Σχολιάζοντας την πορεία πρωταθλητισμού του ΠΑΟΚ, ο Μίμης Δομάζος είπε: «Μετά από τόσο καιρό και τόσες ταλαιπωρίες, κοντράρει τους μεγάλους κι αυτό είναι καλό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Να μην είναι μόνοι οι τρεις δηλαδή. Ο ΠΑΟΚ μπήκε «σφήνα» κι έχει τα φόντα αν κάνει 7 στα 7 να πάρει το πρωτάθλημα. Διαφορετικά δε μπορεί να το πάρει. Με 7 στα 7 θα το πάρει το πρωτάθλημα. Κάπου θα σκοντάψουν οι άλλοι. Εγώ πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα το κάνει το 7 στα 7».
Για την ψηφοφορία ανάδειξης των κορυφαίων ποδοσφαιριστών ανά δεκαετίες, ο Μίμης Δομάζος, στάθηκε στην απουσία του Αντώνη Αντωνιάδη: «Εγώ έπρεπε να ήμουν σε όλες τις δεκαετίες!» είπε αρχικά αστειευόμενος για να προσθέσει: «Ήταν λάθος να μην ψηφιστεί ο Αντώνης Αντωνιάδης. Ήταν πρώτος σκόρερ της Ευρώπης με χρυσό παπούτσι… Να μη πω ντροπή, αλλά είναι μια μαύρη στιγμή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αντωνιάδης έπρεπε να είναι μέσα σ’ όσους ψηφίστηκαν».
Ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν έχει κάποια θέσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Μίμης Δομάζος υπογράμμισε: «Δεν θέλω… Είμαι απ’ έξω και μιλάω, πολλές φορές γίνομαι και κακός. Νομίζουν ότι θέλω να μπω στον Παναθηναϊκό. Δεν το κάνω γι’ αυτό, το κάνω για να μ’ ακούσουν έξω απ’ έξω για να καταλάβουν ότι αν δεν έδιωχναν τον Τεν Κατε ακόμη θα ψαχνόμασταν. Ευτυχώς που έφυγε ο Τεν Κάτε, θα διέλυε τον Παναθηναϊκό. Όλοι πρέπει να είναι οικογένεια σε μια ομάδα. Με τον Νιόπλια έχουν γίνει όλοι μια οικογένεια, γκολ βάζουν όλοι, αγκαλιάζονται… μετράει αυτό.
Έκανε ζημιά ο Τεν Κάτε που δεν πήρε πέρσι πρωτάθλημα η ομάδα. Αν δεν έφευγε, ακόμη στη μέση θα ήμασταν. Πάντα φωνάζω για το καλό του Παναθηναϊκού και μόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: