Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ολλανδία στον τελικό !

Χρειάστηκε να περάσουν 32 χρόνια ώστε η Ολλανδία να ξαναβρεθεί σε τελικό Μουντιάλ! Το «οράνιε» όνειρο ζωντανεύει και πάλι μετά την μεγάλη νίκη με 3-2 επί της Ουρουγουάης! Αυτή είναι η 3η φορά στην ιστορία των "Oranje" που φτάνουν σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τους χαμένους το 1974 με την Γερμανία και το 1978 με την Αργεντινή.

Μετά από 32 χρόνια λοιπόν οι "τουλίπες" έφτασαν μέχρι το τέλος και αυτό χάρη στα γκολ των Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ, Γουέσλεϊ Σνάιντερ και Άριεν Ρόμπεν.

Ο αρχηγός, Φαν Μπρόνκχορστ, άνοιξε το σκορ στο 18' με καταπληκτικό μακρινό σουτ και απάντησε ο αρχηγός της Ουρουγουάης στο 41' με παρόμοιο τρόπο.

Ο Σνάιντερ σκόραρε για 5η φορά στην διοργάνωση και έφτασε τον Νταβίντ Βίγια στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς, δίνοντας το πρόβάδισμα στην ομάδα εκ νέου στο 70', ενώ στο 73' ο Άριεν Ρόμπεν έκανε το 1-3, ενώ στο 92' απλά μείωσε για το τελικό 2-3 ο Μάξι Περέιρα.

Η Ολλανδία, η οποία για πρώτη φορά έχει 6 σερί νίκες σε Μουντιάλ, θα μάθει αύριο τον αντίπαλό της στον τελικό από τον ημιτελικό της Γερμανίας με την Ισπανία, ενώ το σημερινό αποτέλεσμα σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία ευρωπαϊκή ομάδα θα κατακτήσει το τρόπαιο μακριά από την Ευρώπη.

H Ουρουγουάη έχασε την ευκαιρία να παίξει σε τελικό για 2η φορά στην ιστορία της, έστω και αν έχει πάρει δύο φορές το τρόπαιο, καθώς το 1950 είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Βραζιλία μέσω ομίλου στους "4".

Ουρουγουάη - Ολλανδία 2-3

Σκόρερ: 41' Φορλάν, 92' Μάξι Περέιρα / 18' Φαν Μπρόνκχορστ, 70' Σνάιντερ, 73' Ρόμπεν
Γήπεδο: "Green Point", Κέιπ Τάουν
Διαιτητής: Ράβσαν Ιρμάτοβ (Ουζμπεκιστάν)

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς έγινε στο 4' με το σουτ του Ντιρκ Κάιτ μέσα από την περιοχή να περνά ψηλά άουτ, ενώ η μπάλα έφτασε σε αυτόν μετά από σέντρα του Σνάιντερ από δεξιά.

Ο Άλβαρο Περέιρα δοκίμασε στο 6' να κρεμάσει λίγο κάτω από τη σέντρα τον Στεκέλενμπουργκ, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά ψηλά άουτ, ενώ στο 11' ο Φορλάν έβγαλε μόνο τον Καβάνι και ο βοηθός διαιτητής κακώς σήκωσε το σημαιάκι για οφ-σάιντ.

Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ σούταρε με προϋποθέσεις στο 13', αλλά η μπάλα χτύπησε στο σώμα του συμπαίκτη του, Ρόμπιν φαν Πέρσι, ενώ στο 18' οι "Oranje" κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με μακρινό σουτ του Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ, που δεν φάνταζε να έχει τόσο καλές προϋποθέσεις.

Οι Ολλανδοί άλλαζαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου, κάτω από την σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Φαν Μπρόνκχορστ αριστερά, ο οποίος σούταρε από αρκετά πλάγια και σε απόσταση τουλάχιστον 35 μέτρων και δικαίωθηκε.

Το σουτ του με το αριστερό ήταν πολύ δυνατό, διαγώνιο και χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, ψηλά λίγο κάτω από το οριζόντιο και εν συνεχεία κατέλληξε στα δίχτυα του Φερνάντο Μουσλέρα, ο οποίος επιχείρησε να αποκρουσε με το δεξί χέρι, το αντίθετο δηλαδή.

Στο 27' ο Μαρτίν Κάσερες επιχείρησε να διώξει την μπάλα με ανάποδο ψαλίδι, ο Ντε Ζέεουβ πήγε να πάρει κεφαλιά και ο Ουρουγουανός τον χτύπησε με το πόδι στο πρόσωπο.

Μάλιστα εν συνεχεία ο Ντε Ζέεουβ έπεσε άσχημα με την μέση στο έδαφος και ο Σνάιντερ έξαλλος επιτέθηκε στον Κάσερες για να δημιουργηθεί μία ένταση.

Ο Έντινσον Καβάνι ζήτησε πέναλτι στο 31' και είχε δίκαιο καθώς ο Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ τον χτύπησε στο πρόσωπο με αγκωνιά.

Η Ουρουγουάη στην πρώτη της καλή τελική προσπάθεια κατάφερε να σκοράρει, ισοφαρίζοντας με τον Ντιέγκο Φορλάν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 41' και αυτός με εξαιρετικό μακρινό σουτ.

Περίπου από 30 μέτρα λίγο δεξιά ο Φορλάν κινήθηκε πιο κεντρικά φέρνοντας την μπάλα στο αριστερό και επιχείρησε το δυνατό σουτ στο κέντρο της εστίας, όμως ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσει ο Στεκέλενμπουργκ και η μπάλα κατέλληξε στα δίχτυα του.

Το δεύτερο ημίχρονο

Από λάθος γύρισμα του Κάλιντ Μπούλαρουζ στο 51' προήλθε η πρώτη καλή φάση του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Στεκέλενμπουργκ να προλαβαίνει τον Καβάνι και εν συνεχεία τον Άλβαρο Περέιρα να πλασάρει από μακριά, αλλά τον Φαν Μπρονκχορστ να διώχνει ψύχραιμη κεφαλιά λίγο πριν την γραμμή.

Η Ολλανδία δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση και η Ουρουγουάη στο 67' απείλησε ξανά με το φάουλ του Φορλάν να αποκρούει ο Στεκέλενμπουργκ.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα η ομάδα του Μπερτ φαν Μάρβαϊκ κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρία με τον Φαν Πέρσι να περάσει στον Φαν ντερ Φάαρτ που σούταρε μέσα από την περιοχή και απέκρουσε ο Μουσλέρα, ενώ εν συνεχεία πλάσαρει άουτ ο Ρόμπεν.

Στο 70' οι ευρωπαίοι κατάφεραν να πάρουν για δεύτερη φορά προβάδισμα με τον Σνάιντερ και πάλι να δίνει την λύση. Ο μέσος της Ίντερ σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε λίγο στον Μάξι Περέιρα και κατέλληξε στην αριστερή γωνία του Μουσλέρα.

Πάντως, ο Ρόμπιν φαν Πέρσι ήταν σε θέση οφ-σάιντ όταν σούταρε ο Σνάιντερ, η μπάλα πέρασε από μπροστά του, δεν την ακούμπησε, αλλά έκανε κίνηση για να πλασάρει.

Μόλις 3 λεπτά μετά (73') η Ολλανδία πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Άριεν Ρόμπεν και βρέθηκε πλέον αγκαλιά με την πρόκριση.

Ο Ντιρκ Κάιτ έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Ρόμπεν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι με ιδανική κεφαλιά έστειλε την μπάλα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Μουσλέρα που δεν είχε την δυνατότητα να αντιδράσει.

Στο 92' ο Μάξι Περέιρα με όμορφο αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-3, δίνοντας ενδιαφέρον στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι Νοτιοαμερικανοί πίεσαν, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Γκοντίν, Βικτορίνο, Μαρτίν Κάσερες, Ντιέγκο Πέρες, Αρέβαλο Ρίος, Γκαργκάνο, Άλβαρο Περέιρα (78' Αμπρέου), Καβάνι, Φορλάν (84' Σεμπαστιάν Φερνάντες).
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Μπούλαρουζ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Ζέεουβ (46' Φαν ντερ Φάαρτ), Σνάιντερ, Ρόμπεν (90' Έλια), Κάιτ, Φαν Πέρσι.

Η Νάπολι θέλει τον Μαραντόνα!


Ο τεχνικός της Εθνικής Αργεντινής, Ντιέγκο Αρμάντο  Μαραντόνα Ακόμη δεν επέστρεψε στην πατρίδα του και τα ΜΜΕ της χώρας αποκαλύπτουν ενδιαφέρον της Νάπολι. Ο λόγος για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος σύμφωνα με ρεπορτάζ του αργεντίνικου τηλεοπτικού δικτύου "Tyc Sports", που εδρεύει στο Μπουένος Αιρες, "αναζητείται" από τους ανθρώπους των "παρτενοπέι" προκειμένου να υπάρξει μια συζήτηση για το εάν θα ήταν διαθέσιμος να αναλάβει την ιταλική ομάδα.

Πριν από μερικές ημέρες και προτού η Αργεντινή γνωρίσει τον "επονείδιστο" αποκλεισμό από τη Γερμανία, σε μια συνέντευξη Τύπου ο Μαραντόνα είχε εκφράσει την ευχή να είναι ο προπονητής της "αλμπισελέστε" για πολλά χρόνια ακόμη. "Ύστερα όμως θα ήθελα να πραγματοποιήσω ένα άλλο όνειρό μου, αφού τα όνειρα δεν πεθαίνουν ποτέ: να προπονήσω τη Νάπολι" είχε προσθέσει.

Σάντος: "Πιο επιθετική η Εθνική"


Ο Φερνάντο Σάντος στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, με δηλώσεις του σε πορτογαλικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ελλάδος. Ο έμπειρος προπονητής, ρωτήθηκε για διάφορα θέματα και αποκάλυψε κάποιες από τις σκέψεις του για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο Σάντος μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι "TVI". Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Νέα πρόκληση στην καριέρα σου με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ελλάδας.

Πριν από λίγους μήνες σκέφτηκα ότι ήταν καιρός να σταματήσω. Μίλησα με το τεχνικό τιμ και τους είπα πως μόλις τελειώσει το συμβόλαιό μου με τον ΠΑΟΚ θα σταματήσω. Παρόλα αυτά εμφανίστηκε μπροστά μου η πρόταση της Εθνικής Ελλάδας και δεν μπόρεσα να πω «όχι» για διάφορους λόγους. Πλέον, πρέπει να επανεξετάσω τη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι που ο Ρεχάγκελ δεν έκανε. Δεν έμενε στην Αθήνα, αλλά στη Γερμανία και ερχόταν στην Ελλάδα μόνο όταν είχε παιχνίδια και ασχολούταν μόνο με την πρώτη ομάδα. Εγώ θα πρέπει να ασχοληθώ με την οργάνωση από την μικρότερη Εθνική ομάδα μέχρι των Ανδρών. Ταλέντα υπάρχουν, αλλά χάθηκε πολύς χρόνος τα τελευταία χρόνια . Από τη γενιά του 2004 έμειναν μόνο οι Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χαριστέας και Σεϊταρίδης. Πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα στις μεγάλες διοργανώσεις και ταυτόχρονα να χτίσουμε νέες βάσεις.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί περισσότερο επιθετική;
Δεν θα περιοριστούμε στο να παίζουμε για το 0-0. Θα είμαστε αι μια ομάδα που θα προσπαθεί να αμύνεται σωστά, διότι είναι σημαντικό, ενώ θα είναι πιο επιθετική. Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Εγώ έχω διαφορετικό σκεπτικό για το πώς θα φτάσουμε στην επιτυχία, ο Ρεχάγκελ είχε άλλο και κατάφερε εξαιρετικά πράγματα. Νομίζω ότι έχω ένα αβαντάζ, διότι οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές ήταν δικοί μου και τους γνωρίζω. Ξέρουν τι θέλω από ένα παιχνίδι.

Σε προκάλεσε κανείς από την Ελλάδα μετά τον τελικό του 2004; Είσαι έτοιμος να δεχτείς την κριτική που θα σου γίνει;
Σχετικά με την πρώτη ερώτηση οφείλω να πω ότι οι Ελλήνες έμειναν πολύ ενθουσιασμένοι με την Πορτογαλία. Αρεσε πολύ η χώρα σε όσους ήρθαν.Όταν έφτασα στην Ελλάδα το 2001 ήξεραν λίγα πράγματα. Μετά το 2004 όλοι γνωρίζουν και αισθάνονται ένα «δέσιμο» με την Πορτογαλία. Αλλά θα προτιμούσα να είχαν φύγει πιο πικραμένοι (δηλαδή να μας είχαν νικήσει στον τελικό). Όσον αφορά τις κριτικές είμαι έτοιμος. Μιλάμε για έναν λαό, μια σημαία όχι ένα σύλλογο. Έχω ήδη πει ότι για να είσαι σε μια εθνική, περισσότερο και από το να είσαι ένας μεγάλος επαγγελματίας, χρειάζεται να έχεις αγάπη για τη χώρα.

Αν έχεις μπροστά σου την Πορτογαλία το 2012, ποιον ύμνο θα τραγουδήσεις;
Θα τραγουδήσω τον ελληνικό. Θέλω να πω, δεν θα τραγουδήσω γιατί δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά σαν προπονητής θα είμαι 100% με την Ελλάδα. Είμαι επαγγελματίας. Δεν αφήνω, όμως, ποτέ τη χώρα μου, που είναι πάντα στην πρώτη θέση της καρδιάς μου. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για ποδόσφαιρο και σαν εκλέκτορας θα πρέπει να είμαι με την Ελλάδα. Στην Πορτογαλία υπήρχε αυτό το πρόβλημα, πολλοί άνθρωποι δεν καταλάβαιναν το λόγο που εργάστηκα σε πολλές ομάδες. Λένε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα, εκτός από ομάδα. Εγώ πιστεύω το αντίθετο. Δεν αλλάζω γυναίκα, ούτε θρησκεία αλλά ομάδα αλλάζω γιατί είμαι επαγγελματίας. Αμα υπήρχε ένας πόλεμος μεταξύ της χώρας μου και της Ελλάδας, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Η αποστολή του «Δικεφάλου» για τη Γερμανία

Η αποστολή του «Δικεφάλου» για τη Γερμανία

Μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Μάριο Μπερέτα ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει στη Γερμανία για το βασικό στάδιο προετοιμασίας του «Δικεφάλου». Σ’ αυτή συμπεριλαμβάνονται οι Τσιρίλο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Κρέσιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Πετρίσεβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Ζουέλα, Αθανασιάδης, Γεωργίου, Γλύκος, Κουτζαβασίλης, Κουτσιανικούλης, Μίλιεβιτς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σκέμπης, Φωτάκης.

Την Παρασκευή θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία οι διεθνείς με την εθνική Ελλάδος Χαλκιάς, Σαλπιγγίδης και Μαλεζάς, ενώ ο Πάμπλο Κοντρέρας ο οποίος τελείωσε αργότερα τις υποχρεώσεις του με την εθνική του ομάδα θα ενσωματωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η αυριανή προπόνηση του ΠΑΟΚ θα γίνει στις 09:30 στο γήπεδο της Τούμπας και η ομάδα θα αναχωρήσει για τη Φρανκφούρτη στις 15:30

Ολοένα και καλύτερος παρουσιάζεται ο Άρης

Ολοένα και καλύτερος παρουσιάζεται ο Άρης

Ισόπαλος με σκορ 1-1 αναδείχθηκε ο Άρης στην Κύπρο με την Ομόνοια, παρουσιάζοντας άκρως θετικό πρόσωπο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού. Οι «κίτρινοι» που έδωσαν ένα από τα πλέον δυνατά φιλικά του καλοκαιριού απέναντι στους πρωταθλητές Κύπρου, στα πλαίσια της προετοιμασίας και των δύο ομάδων για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, προηγήθηκαν νωρίς με το Χαβίτο, αλλά ισοφαρίστηκαν από τον Μακρίδη. Ατμόσφαιρα πρωταθλήματος δημιουργήθηκε στο ΓΣΠ, μιας και στις κερκίδες βρέθηκαν περίπου 10000 φίλοι της Ομόνοιας και περίπου 250 φίλοι των «κιτρίνων» από τη Μεγαλόνησο. To metrosport.gr σας προσέφερε ζωντανά την εξέλιξη της φιλικής αναμέτρησης:

Το φιλμ του αγώνα

6′ ΓΚΟΛ! Ωραία προσπάθεια του Μενδρινού που μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, γυρίζει τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή στο Χαβίτο που από το ύψος της μικρής περιοχής, στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1

18′ Ο Νέτο προωθείται από τα δεξιά, αποφεύγει έναν αντίπαλο του και επιχειρεί το σουτ, το οποίο περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι

19′ Εξαιρετική κάθετη πάσα του Κόκε στον Τσέζαρεκ, που μπαίνει στην περιοχή, πλασάρει με το δεξί, αλλά ο Γεωργαλλίδης απομάκρυνε με τα πόδια

29′ Σέντρα του Σπούνγκιν, κεφαλιά του Ρενκίφο μέσα από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη

35′ Σέντρα του Κάλβο από τα αριστερά, ο Μενδρινός σουτάρει με τη μία, αλλά ο Γεωργαλλίδης μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα

37′ Φανταστική ενέργεια του Μακρίδη, ο οποίος σουτάρει με φοβερή δύναμη έξω από την περιοχή και δεν αφήνει περιθώριο αντίδρασης στο Βελλίδη για το 1-1

43′ Ωραία ενέργεια των γηπεδούχων, με τον Αλωνεύτη να βρίσκει τον αμαρκάριστο Λεάντρο, που μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε εκτός εστίας

ΣΧΟΛΙΟ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: «Φουριόζος» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Άρης που προηγήθηκε με τέρμα του Χαβίτο, απόρροια της πίεσης σε όλους τους χώρους του γηπέδου. Μετά το 25′ οι Κύπριοι πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με ένα εξαιρετικό τέρμα του Μακρίδη.

52′ Σουτ του Μακρίδη μέσα από την περιοχή, ο Βελλίδης μπλοκάρει εύκολα στη γωνία του

ΣΧΟΛΙΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Κάκιστο από ποιοτικής πλευράς το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, απόρροια και των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα τόσο από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, όσο και από τον προπονητή της Ομόνοιας Τάκη Λεμονή. Ούτε μια κλασική ευκαιρία δεν σημειώθηκε στα «καρέ» των Βελλίδη και Γεωργαλλίδη.

Η σύνθεση του Άρη: Βελλίδης, Νέτο (50′ Παπαζαχαρίας), Μίσελ (76′ Αγτζίδης), Ρονάλντο (46′ Οριόλ, 80′ Νέτο)), Λαζαρίδης (62′ Κουλουχέρης), Μενδρινός (54′ Οικονομόπουλος), Κατίδης (72′ Ναφτί), Κάλβο (46′ Βανγκέλι), Χαβίτο, Κόκε (65′ Αραβίδης), Τσέζαρεκ

Η σύνθεση της Ομόνοιας: Γεωργαλλίδης (62′ Γέβριτς), Ντάβιντσον (46′ Εφραίμ), Σπούνγκιν (84′ Αλαμπή), Καρυπίδης, Βέντσελ, Γραμμόζης, Κασέκε (83′ Παναγή), Λεάντρο, Μακρίδης, Αλωνεύτης, Ρενχίφο (62′ Χαραλάμπους)

ΠΑΕ Άρης: «Θα καταφύγουμε στη FIFA για την αλήθεια»

ΠΑΕ Άρης: «Θα καταφύγουμε στη FIFA για την αλήθεια»

Τους ισχυρισμούς του Αργεντινού επιθετικού διαδέχθηκε η επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ Άρης στο «Τρίτο Ημίχρονο» δια μέσου τόσο του πρόεδρου Θανάση Αθανασιάδη, όσο και του εκτελεστικού διευθυντή Γιάννη Κόντη που τόνισαν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως οφειλή προς τον παίκτη, κάτι το οποίο έχει προσυπογράψει και ο ίδιος.

Αθανασιάδης: «Καταρρίπτονται πανηγυρικά οι ισχυρισμοί του Κάμπορα»

«Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε σ’ αυτά που ακούγονται δημόσια, για μια και τελευταία φορά. Αυτά που ισχυρίζεται ο ποδοσφαιριστής είναι καταγεγραμμένα, υπάρχουν καταβολές, δεν θέλω να αναφερθώ σε αριθμούς, αλλά οι ισχυρισμοί του καταρρίπτονται πανηγυρικά. Υπάρχουν ημερομηνίες καταβολών τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο, Ιούνιο που αφορούν σε δόσεις συμβολαίων. Δεν ξέρω αν ο κ. Κάμπορα ξέχασε να ενημερώσει το λογαριασμό του, όμως οι καταβολές του έχουν αποτυπωθεί. Πρόκειται επαναλαμβάνω για δόσεις συμβολαίων και πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ποσό. Όταν ο Κάμπορα εκλήθη να υπογράψει το ιδιωτικό συμφωνητικό για την ανανέωση του συμβολαίου του, υπέγραψε ότι δεν έχει καμία άλλη απαίτηση από την ΠΑΕ Άρης, μιας και είναι πλήρως εξοφλημένος. Πραγματικά δεν ξέρω που αποσκοπεί και σε ποια προσπάθεια θα πρέπει διαρκώς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Γνωρίζετε ότι αποφεύγω τη δημοσιότητα, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοιες ανακρίβειες. Αλήθεια είναι ότι του ζητήθηκε μια μείωση στο συμβόλαιο, σε σύμπραξη με το πνεύμα της εποχής. Νομίζω πάντως ότι κάποιες καθυστερήσεις δεν πρέπει να μπαίνουν στο μικροσκόπιο, αλλά πραγματικά δεν ξέρω πως κάποιοι παίκτες αντιλαμβάνονται το θέμα των πληρωμών τους. Δεν ξέρω γιατί δεν ήθελε να μείνει στον Άρη, σε μας επικαλέστηκε σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και δεν θέλησε να εφαρμόσει το ιδιωτικό συμφωνητικό. Ο παίκτης μπορεί να προσφύγει όπου νομίζει, αλλά το ίδιο ακριβώς θα κάνουμε κι εμείς».

Κόντης: «Δεν μπορεί να μας εκβιάζει το κάθε παιδάκι»

«Ο Κάμπορα μπορεί να πάει στη ΦΙΦΑ και εκεί θα φανεί αν είναι απλήρωτος έξι μήνες. Εμείς είμαστε αυτοί που θα καταφύγουμε στην παγκόσμια ομοσπονδία για να πάρουμε τα χρήματα των επιταγών που πήραν οι εκπρόσωποι του για την ανανέωση του συμβολαίου του. Πραγματικά θέλω να πάει στη ΦΙΦΑ και να φανεί αν του χρωστάμε. Διαφορετικά θέλω αυτός ο ίδιος να βγει και να ζητήσει ένα πολύ μεγάλο συγνώμη», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης στην αρχική του τοποθέτηση. Στη συνέχεια της εκπομπής όμως παρενέβη εκ νέου τονίζοντας: «Πρέπει να μπει ένα τέλος σ’ αυτή την ιστορία . Κανείς απολύτως δεν θα μας ελέγχει σαν διοίκηση, οι μόνοι που ξέρουν και γνωρίζουν είναι η Λέσχη Φίλων Άρη και η διοίκηση. Ο Κάμπορα αρνήθηκε το συμφωνητικό ανανέωσης, συμφωνώντας ότι δεν έχει καμία απολύτως απαίτηση από τον Άρη. Αν ήταν απλήρωτος θα προσέφευγε στα ελληνικά όργανα. Ζητάμε αυτή τη στιγμή να μας επιστραφούν τα χρήματα που πήραν οι μάνατζερ του και ανέρχονται περί τις 100 χιλιάδες ευρώ. Το ότι ο Κάμπορα λέει ότι είναι απλήρωτος είναι σχετικό, έχει πάρει σχεδόν 400 χιλιάδες ευρώ από τον Άρη. Δεν μπορεί το κάθε παιδάκι που δεν το ξέρει ούτε η μαμά του να βγαίνει και να μας απειλεί. Αν θέλετε τη γνώμη μου έπρεπε να του κρατήσουμε το δελτίο στον τοίχο και να παίζει στη δεύτερη ομάδα, δεν θα δεχθούμε εμείς εκβιασμό από κανέναν παίκτη, αλλά δυστυχώς πέσαμε θύματα της φιλευσπλαχνίας μας».

Πρώτο φαβορί ο Λεονάρντο για τον πάγκο της Βραζιλίας

http://1.1.1.2/bmi/www.contra.gr/images/m/loen_m.jpgΩς το μεγάλο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Κάρλος Ντούνγκα στον πάγκο της Εθνικής Βραζιλίας λογίζεται πλέον ο Λεονάρντο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, ο πρώην προπονητής της Μίλαν έχει ξεπεράσει στην κούρσα της διαδοχής τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι ενώ υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο ακόμα και για συμφωνία με τον πρόεδρο της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας Ρικάρντο Τεσέιρα.

Οποιος και αν είναι ο διάδοχος του Ντούνγκα πάντως, το έργο του θα είναι δύσκολο. Η Βραζιλία επιθυμεί να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε ο πρόωρος αποκλεισμός από το Μουντιάλ αλλά και να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 που θα φιλοξενηθεί σε βραζιλιάνικο έδαφος.

Τζέραρντ: Δεν αποχωρώ από την εθνική

http://1.1.1.4/bmi/www.sport.gr/files/news/2010-07-06/1278445477_gerrard_250x.jpgΑποφασισμένος να συνεχίσει να αγωνίζεται για πολλά ακόμα χρόνια με το εθνόσημο στο στήθος εμφανίστηκε ο Στίβεν Τζέραρντ σε συνέντευξή του, ξεκαθαρίζοντας έτσι τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να αποχωρεί από την εθνική Αγγλίας, μετά τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μετά την ήττα με 1-4 από τη Γερμανία στη φάση των 16 και τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ, αρκετά αγγλικά Μέσα υποστήριξαν ότι κάποιοι από τους παίκτες θα αποσυρθούν και ότι ο Φάμπιο Καπέλο θα επιλέξει νεότερους ποδοσφαιριστές για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 2012. Ωστόσο ο αρχηγός της Λίβερπουλ έχει διαφορετική άποψη.

"Δεν υπήρχε περίπτωση να ήθελα η απογοητευτική αναμέτρηση με τη Γερμανία να ήταν η τελευταία μου με την εθνική Αγγλίας. Ηταν πολύ χαμηλή η απόδοσή μας και θα προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ για να αποζημιώσω τους οπαδούς για αυτό που έγινε", δήλωσε ο 30χρονος στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ και πρόσθεσε:

"Ελπίζω ότι θα γίνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ της εθνικής και είναι στο χέρι του προπονητή να με επιλέξει ή όχι. Αλλά εγώ θα συνεχίσω να είμαι διαθέσιμος για τη χώρα μου".


Αρχίζει η κούραση για Αντριάνο


Ο Αντριάνο στην προπόνηση Από το αεροδρόμιο κατευθείαν στο προπονητικό κέντρο της Ρόμα πήγε ο Αντριάνο, προκειμένου να ξεκινήσει το πρόγραμμα προσαρμογής για να επιστρέψει στην επιθυμητή φυσική κατάσταση. Ο Βραζιλιάνος, που επιστρέφει στην Ιταλία μετά από ένα χρόνο, έκανε κανονικά προπόνηση τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την «Corriere dello Sport», ο Αντριάνο ξεκίνησε με πρόγραμμα αεροβικών ασκήσεων υπό την καθοδήγηση του προπονητή φυσικής κατάστασης της Ρόμα. Παρόντες ήταν και οι διευθυντές Πάολο Μοντάλι και Ντανιέλε Πράντε, προκειμένου να σιγουρευτούν ότι όλα εξελίσσονται ομαλά.

Στόχος της ομάδας είναι να προλάβει ο παίκτης να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο μέχρι το Σούπερ Καπ Ιταλίας με αντίπαλο την Ιντερ, που είναι προγραμματισμένο για τις 21 Αυγούστου στο Σαν Σίρο του Μιλάνου.

"Δεν πωλείται ο Σβαϊνστάιγκερ"


Ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ Θορυβημένος από τα δημοσιιεύματα που ήθελαν τη... μισή Ευρώπη και ειδικότερα τη Ρεάλ Μαδρίτης να κυνηγά τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η Μπάγερν Μονάχου δεν σκοπεύει να παραχωρήσει τον Γερμανό διεθνή, στη "βασίλισσα" ή σε άλλη ομάδα.

Ερωτηθείς για το αν οι Βαυαροί έχουν προσφορές για τον νεαρό μέσο, ο Ρουμενίγκε δήλωσε ότι «κανείς δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μας, αλλά ακόμα και αν το είχαν κάνει, η απάντηση θα ήταν σαφής: δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε κανέναν παίκτη. Ευτυχώς, ο σύλλογος είναι σε καλή οικονομική κατάσταση».

Αναφερόμενος στην πορεία της Γερμανίας στο Μουντιάλ της Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για τους παίκτες μας και ελπίζω όλοι τους να φτάσουν μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Γερμανία - Ολλανδία θα ήταν ο καλύτερος τελικός και αποδεικνύει και την ποιότητα της ομάδας μας. Ο Μίλερ παίζει εκπληκτικά και ακόμα δεν έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, ο Κλόζε δείχνει την ικανότητά του στο σκοράρισμα, ο Λαμ είναι ένας μεγάλος αρχηγός και ο Σβαϊνστάιγκερ οδηγεί την ομάδα σαν στρατηγός στο κέντρο. Δεν θα είναι έκπληξη αν ψηφιστεί ως ο καλύτερος παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Δάνειο 150εκ. χρειάζεται η Μπαρτσελόνα


Ο Τσιγκρίνσκι μαρκάρει τον Αγουέρο Σε πολλούς προκάλεσε εντύπωση -και δικαιολογημένα- η παραχώρηση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι από τη Μπαρτσελόνα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, έναντι 15εκ. ευρώ. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας είχε δαπανήσει δέκα εκατομμύρια παραπάνω για να αποκτήσει τον ίδιο παίκτη, από την ίδια ομάδα μόλις πριν από έναν χρόνο!

Ο νέος πρόεδρος της "Μπάρτσα", Σάντρο Ροσέλ, κλήθηκε να εξηγήσει αυτό το πρωτοφανές γεγονός και σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό RAC1, ομολόγησε πως ο σύλλογος αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας. Παράλληλα, αποκάλυψε πως αναζητά τραπεζικό δάνειο ύψους 150εκ. ευρώ καθώς «... παραλάβαμε έναν σύλλογο με χρέη και προβλήματα ρευστότητας, αλλά θα τα διευθετήσουμε. Τα μέλη μας δεν πρέπει να ανησυχούν. Δεν θα πτωχεύσουμε», είπε ο Ροσέλ και πρόχθεσε: «Αυτήν την εβδομάδα θα έχουμε στα χέρια μας όλα τα απαραίτητα, ώστε να καλύψουμε τις άμεσες υποχρεώσεις μας όπως οι μισθοδοσία παικτών, προπονητών και υπαλλήλων».

Με τόσα οικονομικά ζητήματα να παραμένουν σε εκκρεμότητα, η απόκτηση του Τσεσκ Φάμπρεγας από την Αρσεναλ φαντάζει πιο δύσκολη από ποτέ. «Οι απαιτήσεις του πωλητή ανέβηκαν στα ύψη κι αυτά δεν είναι καλά νέα για τη Μπάρτσα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ροσέλ.

Απεβίωσε ο Αλέκος Σοφιανίδης


Απεβίωσε ο Αλέκος Σοφιανίδης Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αλέκος Σοφιανίδης, μετά από πολύχρονη μάχη με ανίατη ασθένεια.
Ο Σοφιανίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Αυγούστου 1937 και αγωνίστηκε στην Μπεσίκτας, παίρνοντας μέρος και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.
Το 1958 ήλθε στην Ελλάδα, αλλά άρχισε να παίζει το 1959, με το ξεκίνημα της Α' Εθνικής.
Καθιερώνεται κυρίως σαν αριστερός μπακ της ΑΕΚ, παίζοντας συνολικά σε 274 αγώνες Α' Εθνικής και σκοράροντας 12 γκολ.
Αγωνίστηκε επτά φορές στην Εθνική Ελλάδας.
Στην Εθνική ομάδα δούλεψε και πολλά χρόνια σαν συνεργάτης προπονητών, προπονητής ηλικιακών ομάδων και πρώτος προπονητής από το Νοέμβριο του 1988 ως τον Μάρτιο του 1989.
Δούλεψε και σε πολλές ομάδες Β' και Γ' Εθνικής, ενώ διατέλεσε και υπηρεσιακός στην ΑΕΚ τη σεζόν 1973-74.
Τελευταία ομάδα του ήταν ο Ατρόμητος στην Γ' Εθνική το 1999. Ο Ατρόμητος ήταν και τελευταία του ομάδα σαν ποδοσφαιριστής!

Κάμπορα: «Απλήρωτος από το Δεκέμβριο»

http://www.paok24.com/dbimg/news/893_front.jpg

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη Χαβιέ Κάμπορα φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis», όπου και υποστήριξε εν πολλοίς ότι παραμένει απλήρωτος από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ παραδέχθηκε ότι είχε προτάσεις από ΠΑΟΚ και Ηρακλή, τις οποίες όμως αρνήθηκε τελικά.

Στην αρχική τοποθέτηση ο Χαβιέ Κάμπορα υπογράμμισε: «Ο λόγος που δεν μίλησα ήταν ότι ήθελα να σεβαστώ τους φιλάθλους, όμως οι οικογενειακοί λόγοι που ισχυρίστηκαν κάποιοι ήταν ένα ψέμα. Η οικογένεια μου κι εγώ ήμασταν πολύ χαρούμενοι στη Θεσσαλονίκη, αλλά ο τελευταίος μήνας που πήρα χρήματα ήταν ο Δεκέμβριος και έχω να πληρωθώ έξι μήνες. Η διοίκηση του Άρη με κούρασε πολύ γι’ αυτό και αποφάσισα να επιστρέψω στην Αργεντινή. Ήλεγξα πολύ πρόσφατα το λογαριασμό μου στην Ελλάδα, ο οποίος είναι άδειος, αλλά έχω ήδη ακολουθήσει τη νομική οδό. Δεν πιστεύω ότι άξιζα τέτοια συμπεριφορά ως παίκτης και ως άνθρωπος, αφού να φανταστείτε ότι έμαθα το διάσημο «αύριο» που μου έλεγαν ότι θα πληρωθώ»

Αναφερόμενος στις προτάσεις από ΠΑΟΚ και Ηρακλή τόνισε: «Είναι αλήθεια ότι υπήρξε ενδιαφέρον από ΠΑΟΚ και Ηρακλή, αλλά δεν πρόκειται να πάω σ’ αυτές τις ομάδες, γιατί σέβομαι την αγάπη που μου έδειξαν οι φίλοι του Άρη. Θα προσπαθήσω να μείνω στην Αργεντινή, να πάω στη Μπόκα ή κάπου εκεί κοντά, νομίζω μέσα στις επόμενες τρεις μέρες θα αποφασίσω οριστικά. Η τελική μου απόφαση πάρθηκε χθες βράδυ, είχα δύο πολύ συγκεκριμένες προτάσεις στα χέρια μου από ΠΑΟΚ και Ηρακλή, αλλά δεν θα μπορούσα με τίποτα να δώσω τέτοιο δυνατό χτύπημα στους φίλους του Άρη. Θέλω όμως να ευχαριστήσω δημόσια τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, πρόκειται για μια πολύ σωστή ομάδα με ανθρώπους στη διοίκηση που αντιλαμβάνονται ότι ένας ποδοσφαιριστής κουβαλάει μια οικογένεια από πίσω του. Υπάρχουν στη διοίκηση άνθρωποι που γνωρίζουν ποδόσφαιρο, ξέρουν να χειριστούν καταστάσεις. Ευχαριστώ δημόσια και τους ανθρώπους του Ηρακλή».

Σχετικά με το ζήτημα της ανανέωσης του συμβολαίου του ανέφερε: «Είναι αλήθεια ότι υπέγραψα προσύμφωνο για την ανανέωση, καθώς μου υποσχέθηκαν ότι λίγες μέρες μετά θα με εξοφλήσουν. Άλλωστε γιατί να θέλω να φύγω από τον Άρη; Το συμβόλαιο μου με τον Άρη ήταν το καλύτερο στην καριέρα μου, απέκτησα αναγνωρισιμότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είχα την αγάπη των φιλάθλων. Αν όλα πήγαιναν καλά και ήταν σε τάξη όπως λέει η διοίκηση του Άρη δεν πρόκειται να έφευγα, αλλά αυτή η κατάσταση με εξάντλησε».

Σχετικά με το θέμα της ρήτρας για μεταπήδηση σε άλλη ελληνική ομάδα τόνισε: «Υπέγραψα έναν τέτοιο όρο, αλλά ο νομικός μου είπε ότι δεν ισχύει. Αν ήθελα να παίξω στην Ελλάδα, θα το έκανα και δεν θα ίσχυε κάτι τέτοιο.

Στο ποδόσφαιρο όλα είναι γνωστά και όλοι πρέπει να προσέχουν και να βλέπουν τι συμβαίνει, της αξίζει πολύ καλή διοίκηση, το όνομα εννοείται, ξεκαθαρίζει ότι με τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές είχε άριστη σχέση, δεν είχε κανένα πρόβλημα με το τεχνικό τιμ μαζίνιο και κούπερ, τους αποχαιρετώ και ζητώ συγνώμη για τον τρόπο που έφυγε, τους εύχεται πολύ καλή σεζόν για το νέο πρωτάθλημα

Για να ολοκληρώσει ο Χαβιέ Κάμπορα ανέφερε: «Πολλοί από τους πρώην συμπαίκτες μου αισθάνονται ακριβώς όπως κι εγώ και η διοίκηση του Άρη θα πρέπει να καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να τα αλλάξει όλα αυτά. Είναι μεγάλο λάθος για μια ομάδα να διώχνει κάθε χρόνο δεκαπέντε παίκτες και να φέρνει άλλους. Όταν έχεις δίπλα σου μια ομάδα που πηγαίνει καλά θα πρέπει να την αντιγράφεις, κάτι τέτοιο πρέπει να κάνει και ο Άρης με τον ΠΑΟΚ, γιατί έτσι ούτε ο Κούπερ θα μπορέσει να εμφανίσει στο γήπεδο τα συστήματα που επιθυμεί. Η μόνη περίπτωση να επιστρέψω στον Άρη είναι να αλλάξει ολόκληρη η διοίκηση. Ποτέ ξανά δεν είχα τέτοια σχέση με φιλάθλους, ποτέ ξανά δεν ένιωσα τόσο αγαπητός, με έκαναν να νιώσω σαν παιδί και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Βγήκα στον αέρα γιατί στον κόσμο του Άρη αξίζουν πραγματικές εξηγήσεις».

Προς το τέλος της συζήτησης, ζήτησε παρέμβαση ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης Γιάννης Κόντης, με τον Κάμπορα όμως να αρνείται να συζητήσει στον αέρα αναφέροντας: «Με άτομα που μου έχουν πει ψέματα δεν θέλω να μιλήσω. Το μόνο που θέλω είναι να μου δοθούν τα χρήματα έξι μηνών που μου οφείλονται».

"Δεν έχουμε προτάσεις για τον Οζίλ"


Ο Οζίλ πανηγυρίζει με τον Μπένιτς το γκολ που πέτυχε στον τελικό Ο Μεσούτ Οζίλ είναι από τους κορυφαίους της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα αρκετών συλλόγων, ωστόσο όπως τονίζουν άνθρωποι της Βέρντερ Βρέμης καμία ομάδα δεν τους έχει "ενοχλήσει" για το διεθνή άσο. Το συμβόλαιο του 21χρονου λήγει το επόμενο καλοκαίρι, όμως, δεν έχει εκφράσει την επιθυμία να φύγει από το "Βερσεστάντιον".

"Ο Οζίλ μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα συγκεντρωθεί στις υποχρεώσεις της ομάδας του. Κάνει ένα φανταστικό Μουντιάλ και έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για τον Οζίλ. Εμείς θέλουμε να παραμείνει στην ομάδα. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια πρόταση από άλλον σύλλογο", τόνισε ο τζένεραλ μάνατζερ της Βέρντερ Βρέμης, Κλάους Αλοφς.

Η Σίτι ετοιμάζει πρόταση για τον Ιμπραΐμοβιτς


Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πανηγυρίζει με τη φανέλα των  "μπλαουγκράνα" Ρομπίνιο+λεφτά=Ιμπραϊμοβιτς. Αυτή είναι η αριθμητική πράξη που ίσως να φέρει στο Μάντσεστερ τον Ζλάταν Ιμπαραϊμοβιτς για λογαριασμό της Σίτι. Ο αγγλικός σύλλογος προσφέρει στη Μπαρτσελόνα τα δικαιώματα του Ρομπίνιο, μαζί και 20 εκατομμύρια ευρώ για το Σουηδού διεθνή επιθετικό της πρωταθλήτριας Ισπανίας.

Ο Ιμπραΐμοβιτς θέλει να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η Σίτι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Για να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο η αγγλική ομάδα, είναι πρόθυμη να προσφέρει στον Σουηδό βδομαδιάτικο 300.000 ευρώ, Με τόσα χρήματα ίσως ο Ιμπραΐμοβιτς να ξεχάσει το Τσάμπιονς Λιγκ και να επικεντρωθεί στο Γιουρόπα Λιγκ!

Επιστρέφει ο Στεφανής


Ο Κώστας Στεφανής προβάρει τη φανέλα του Ηρακλή Η επιστροφή του Κώστα Στεφανή είναι μια περίπτωση που απασχολεί τους υπευθύνους του Ηρακλή. Ο αμυντικός που αποχώρησε πριν από τέσσερα χρόνια, επιστρέφει κατά τα φαινόμενα στην ομάδα από την οποία αναδείχθηκε.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο Στεφανής να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη πολύ σύντομα και να ξεκινήσει προετοιμασία αφού προηγουμένως περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και συμφωνήσει με τους ανθρώπους της διοίκησης.

Στο μεταξύ, ο Γιόζεφ Μπουμπένκο θα δοκιμάσει τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του σε ένα φιλικό με τη Νίκη Πολυγύρου. Θα δοκιμαστούν οι Ρομέρο, Ζαβαρίζε και Ματσούκας, με τον τελευταίο να έχει έλθει στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, αναφέρεται ότι υπάρχει ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που θα δοκιμαστεί και πρόκειται για τον Ανδρέα Παπά, που αγωνιζόταν στη Σουηδία.

ΠΑΟΚ-Νέο... αίμα από την Ιταλία


Ο Αντζελο Μαριάνο ντε Αλμέιδα Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα! Οι Ιταλοί επιμένουν να παρουσιάζουν ενδιαφέρον για ποδοσφαιριστές από την αγορά τους, ένεκα της συνεργασίας του Μάριο Μπερέτα με τον ΠΑΟΚ. Αυτή τη φορά, ο παίκτης για τον οποίο φέρεται να ενδιαφέρεται ο τεχνικός του "δικεφάλου" είναι ο Αντζελο Μαριάνο ντε Αλμέιδα.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός (1.75, 29 ετών) ανήκει στο Λέτσε από το 2005 και έχει 94 συμμετοχές με 3 γκολ. Το 2006 αγωνίστηκε ως δανεικός στο Κροτόνε, όπου είχε 12 συμμετοχές. Πριν τη Λέτσε είχε αγωνιστεί στην Βραζιλία και πιο συγκεκριμένα στις Κορίνθιανς, Σάο Καετάνο και Κρισιούμα.

Ο παίκτης μένει ελεύθερος από τη Λέτσε και η ιστοσελίδα "violanews.com", αναφέρει ότι εκτός από τις Μπολόνια, Πάρμα και Μπρέσια, για τον παίκτη ενδιαφέρεται και ο ΠΑΟΚ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Και επίσημα Νάτσο Γκαρσία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Επισημοποιήθηκε η παραχώρηση του Νάτσο Γκαρσία με τη μορφή δανεισμού από τον Άρη στην Ανόρθωση. Ο Βολιβιανός άσος θα αγωνιστεί στον κυπριακό σύλλογο για έναν χρόνο, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την παραχώρηση του Νάτσο Γκαρσία με μορφή δανεισμού για ένα χρόνο στην ομάδα της Ανόρθωσης. Η κυπριακή ομάδα διατηρεί το δικαίωμα αγοράς του ποδοσφαιριστή το προσεχές καλοκαίρι”.

Φορλάν: «Δεν πρόκειται να επιστρέψω στην Αγγλία»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_LOZoOgzw9G.jpgΟ Ντιέγκο Φορλάν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ, κληθείς να σχολιάσει το ενδιαφέρον της Τότεναμ.«Η Τότεναμ είναι μια ομάδα που είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν ενδιαφέρομαι να επιστρέψω στην Πρέμιερ Λιγκ για καμία ομάδα», ξεκαθάρισε ο Ουρουγουανός άσος που είχε αγωνιστεί χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη διετία 2002-04.

«Εχουμε (σ.σ. η Ατλέτικο Μαδρίτης) μερικούς πολύ καλούς νεαρούς παίκτες και είμαι ενθουσιασμένος ενόψει της επόμενης σεζόν. Δεν πρόκειται να ξαναπαίξω στην Αγγλία, αλλά ακόμα έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από τη θητεία μου», πρόσθεσε ο 31χρονος φορ.

Τέλος, ο Φορλάν είπε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Γουέιν Ρούνεϊ. «Ήμουν πολύ νέος όταν πήγα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νιώθω ότι μόλις ξεκινούσα να βρίσκω τα βήματα μου όταν με πούλησαν και ήρθε ο Ρούνεϊ. Αν είχαμε παίξει μαζί, νομίζω ότι θα είχαμε κάνει το πιο «δολοφονικό» επιθετικό δίδυμο στην Ευρώπη, αλλά δεν ήταν γραφτό».

"Σαφάρι" Αμπράμοβιτς για Τόρες

http://www.sport24.gr/ast/cov/Ab/Abramovich_2008_10_9_13_51_6_b.jpgΣτη Νότια Αφρική ταξίδεψε ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο απόκτησης του Φερνάντο Τόρες, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο.Ο ιδιοκτήτης των "μπλε" είναι έτοιμος να προσφέρει 50εκατ. λίρες για τον Ισπανό φορ που φέρεται να είναι και στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο 27χρονος φορ επιθυμεί να αποχωρήσει από την Λίβερπουλ και δείχνει να προτιμάει την Τσέλσι από την Μάντσεστερ Σίτι λόγω της συμμετοχής της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει στην Νότια Αφρική για να εντείνει τις προσπάθειες για την απόκτηση του παίκτη.

Κόντης: "Προσφυγή στην FIFA για Βιτόλο"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ko/kontis_2010_7_6_11_45_52_b.jpgΟ εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σχολίασε αφενός την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της προετοιμασίας στο Κίτσμπουελ της Αυστρίας ενώ αφετέρου αναφέρθηκε στην περίπτωση του Χαβιέ Κάμπορα και την υπόθεση του Βίκτορ Βιτόλο.Στην αρχική του τοποθέτηση, στο Αθλητικό Metropolis, έκανε λόγο για την μέχρι τώρα προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο λέγοντας: "Η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο και με τα δείγματα που υπάρχουν πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, ειδικά με την επάνοδο των διεθνών και την ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων.

Αγωνιστήκαμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα όπως είναι η Ρούμπιν Καζάν, δείξαμε μια αδυναμία στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο παίξαμε καλύτερα. Πολύ καλά συμπεράσματα άφησαν σ' αυτό το διάστημα οι Βελλίδης και Κατίδης, μόνο τέτοια συμπεράσματα μπορείς να βγάλεις σ' αυτό το στάδιο. Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε στην Ευρώπη, άλλωστε αυτός είναι ο στόχος".

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ αρνήθηκε να μπει σε διαδικασία σχολιασμού των μεταγραφικών κινήσεων σημειώνοντας: "Δεν θέλω να αναφερθώ σε κάποια μεταγραφική αναζήτηση, καθώς είναι επιζήμιο και δεν έχει νόημα να το συζητάμε κάθε μέρα. Σε ότι αφορά τον Παπαζαχαρία ήθελε να έρθει στον Άρη εδώ και χρόνια, ενώ νομίζω ότι έχει και αισθήματα για την ομάδα".

Αναφερόμενος στο θέμα του Αργεντινού Χαβιέ Κάμπορα και της λύσης του συμβολαίου του τόνισε: "Ο Κάμπορα επικαλέστηκε προσωπικό πρόβλημα, εξαιτίας της επικείμενης γέννας της γυναίκας του ήθελε να επιστρέψει στην Αργεντινή, όπου είναι λογικό ότι θα πάει με λιγότερα χρήματα. Ο ποδοσφαιριστής δεν ήθελε να μείνει εδώ κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Ο χρόνος θα αποδείξει αν είναι απλήρωτος ο Κάμπορα".

Τέλος για την υπόθεση του Βίκτορ Βιτόλο σχολίασε: "Ο Άρης έχει κάνει προσφυγή στην FIFA εδώ και μήνες για το θέμα Βιτόλο, όμως αυτές οι υποθέσεις χρειάζονται τρία και τέσσερα χρόνια για να εκδικαστούν. Όπως και να έχει όμως εμείς διεκδικούμε την αποζημίωση των 700.000 ευρώ που προβλέπει το έγγραφο που είχαμε υπογράψει σε περίπτωση που πήγαινε σε άλλη ελληνική ομάδα".

Σαϊτιώτης: «Δεν μπορούσα να περιμένω τον Ηρακλή»

Σαϊτιώτης: «Δεν μπορούσα να περιμένω τον Ηρακλή»

Ο Γιώργος Σαϊτιώτης μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του “Αθλητικού Metropolis” και τον Κυριάκο Κύρτσο τόσο για την μεταγραφή του στην Βέροια, όσο και για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Ηρακλή. “Μιλούσα εδώ και 25 ημέρες με την ομάδα της Βέροιας. Αποφάσισα τελικά να υπογράψω στην Βέροια, αν και όπως είχαν ξεκαθαρίσει στον κ. Αρβανιτίδη ήθελα να εξαντλήσω κάθε περιθώριο για να συνεχίσω για δύο – τρία ακόμη χρόνια στην Super League”. Για τον λόγο για τον οποίο δεν υπέγραψε στον Ηρακλή, ξεκαθάρισε: “Ήμουν πολύ κοντά στον Ηρακλή καθώς είχαμε συμφωνήσει σε όλα με τους ανθρώπους της ομάδας. Τα είχαμε βρει και στο οικονομικό φυσικά. Το πρόβλημα είχε να κάνει με μία θλάση που είχα από τα τελευταία παιχνίδια με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν επουλώθηκε και για να είμαστε 100% σίγουροι έκανα μία μαγνητική τομογραφία που έδειξε ότι θα έπρεπε να μείνω για 1-15 ημέρες εκτός προπονήσεων. Μου είπαν οι άνθρωποι του Ηρακλή ότι μετά το διάστημα αυτό, θα έμενα για 20 ακόμη ημέρες να κάνω προπονήσεις και έπειτα θα αποφάσιζε ο κ. Μπουμπένκο για το αν θα υπογράψω. Καταλαβαίνετε όμως ότι θα φθάναμε στα μέσα Αυγούστου, όταν και θα ολοκληρωνόταν η περίοδος των μεταγραφών και σε εμένα δεν διασφάλιζε κανείς ότι θα υπογράψω στον Ηρακλή. Δεν μπορούσα να περιμένω. Έτσι, για να μην μείνω ξεκρέμαστος, προτίμησα να μην συνεχίσουμε τις συζητήσεις και να υπογράψω στην Βέροια που έδειξε από την αρχή ότι με ήθελε πολύ. Όταν μίλησα με τον κ. Αρβανιτίδη του είπα ότι θα πήγαινε στην Βέροια μόνο αν ξεκαθάριζε ότι μοναδικός στόχος θα είναι η άνοδος. Εγώ πιστεύω στις δυνατότητες μου και από την στιγμή που μου τόνισαν ότι θα πάμε για άνοδο στην Super League ήμουν σύμφωνος. Είχαμε πολύ στενή επικοινωνία τόσο με τον κ. Αρβανιτίδη όσο και με τον προπονητή, τον κ. Χαραλαμπίδη που μου έδειξαν πόσο ήθελαν να συνεργαστούμε”.

Για το τί δεν πήγε καλά στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Σαϊτιώτης υπογράμμισε: “Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας αυτής ήταν το γήπεδο. Όταν βλέπεις αυτό το χωράφι δεν μπορείς να αποδώσεις. Θεωρώ ότι η διοίκηση έπρεπε να το κοιτάξει πιο σοβαρά το θέμα από την στιγμή που η ομάδα ανέβηκε κατηγορία. Στην Super League δεν μπορεί να παίζεις με τέτοιο γήπεδο. Όλοι βέβαια έχουμε τις ευθύνες μας. Δεν κερδίσαμε ομάδες που είχαν τον ίδιο στόχο με εμάς και αυτό μας στοίχισε πολύ σοβαρά. Εμένα πάντως ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι πάντοτε στην καρδιά μου. Ο κόσμος με αγάπησε και προσωπική ήθελα να μείνω στην ομάδα, όμως ήταν απόφαση της διοίκησης να φύγω”.

Για τους προσωπικούς του στόχους στην Βέροια τόνισε: “Έίπα στον κ. Αρβανιτίδη ότι η βάση μας είναι τα 15 γκολ! Θέλω να πετύχω 15-20 γκολ αφού στα προηγούμενα χρόνια που ήμουν στην Β΄ εθνική είχα αποδείξει ότι την ξέρω καλά την κατηγορία και μπορώ να φθάσω σε αυτό τον αριθμό”.

Κωνσταντόπουλος: «Είμαι θετικός για τον Ηρακλή»

Κωνσταντόπουλος: «Είμαι θετικός για τον Ηρακλή»

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος μίλησε σήμερα από την Αγγλία που βρίσκεται, στην εκπομπή Revolution και στον Κυριάκο Κύρτσο για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα και μεταγραφής του στον Ηρακλή. Ο 30χρονος πορτιέρο είπε: «Πιστεύω ότι σιγά – σιγά έχει φθάσει η ώρα που θα επιστρέψω στην Ελλάδα. Ήθελα να ζήσω στην Αγγλία, να αγωνιστώ στο Αγγλικό πρωτάθλημα, όμως μου λείπει η Ελλάδα καθώς είμαι εννέα χρόνια πλέον εδώ. Έμεινα ελεύθερος από την Κόβεντρι με την οποία δεν ήθελα να ανανεώσω το συμβόλαιο μου παρά την πρόταση που μου έκαναν. Με ήθελαν για δύο ακόμη χρόνια, όμως έχω την φιλοδοξία να αγωνίζομαι και με την έλευση του νέου προπονητή που έφερε κάποιους δικούς του παίκτες, δεν έπαιξα σε πολλά παιχνίδια και διακρίνω ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συνεχιστεί».

Για το ενδιαφέρον του Ηρακλή ομολόγησε ότι: «Υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ηρακλή και έχει γίνει ήδη μία πρώτη επαφή, δίχως όμως κάτι συγκεκριμένο. Προσωπικά είμαι πολύ θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ακούω για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής, όμως για μένα ο Ηρακλής είναι πάντα ο Ηρακλής. Μία ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία, με κόσμο και με φιλοδοξία. Για μένα θα είναι ακόμη καλύτερο να βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη, δίπλα στην οικογένεια μου».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ηρακλής επισήμανε: «Μου φαινόταν πολύ περίεργο όλο αυτό. Ενημερωνόμουν από τα ηλεκτρονικά μέσα για τις εξελίξεις και δεν πίστευα ότι ο Ηρακλής μπορεί να μην πάρει άδεια».

Όσο για το τι σκέφτεται ο ίδιος… «όπως είπα, είμαι πολύ θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα προσπαθήσω αν έρθω στον Ηρακλή να δώσω το 100% και να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ».

Για το… θράσος που είχε, να φύγει σε νεαρή ηλικία για το εξωτερικό τόνισε: «Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Έφυγε πολύ μικρός γιατί είχα τρέλα με αυτό που έκανα και ήθελα να πετύχω. Πήγα για έναν χρόνο στην Πορτογαλία και μετά στην Αγγλία. Δεν λογάριασα τις δύσκολες συνθήκες, όμως ήθελα να αποδείξω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Πάντως όσο καλά και αν λέμε ότι είμαστε στο εξωτερικό, είναι αλήθεια ότι πάντα μας λείπει η Ελλάδα. Προσωπικά, επειδή έφυγα μικρός από την Ελλάδα, νιώθω ότι κάτι έχω αφήσει μισό και θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω για να το ολοκληρώσω».

Για το κατά πόσο αποτελεί κίνητρο και η εθνική ομάδα είπε: «Οπωσδήποτε όταν είσαι στην Ελλάδα, έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε δει ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Όλα όμως εξαρτώνται από εμένα και κατά πόσο θα φθάσω σε υψηλά στάνταρ απόδοσης».

Για τα όσα αναφέρθηκαν για ενδιαφέρον του Πανιωνίου ο Dimi τόνισε: «Ναι, υπήρχε ένα ενδιαφέρον όμως πολύ φιλολογικό. Έτσι έμεινε εκεί».

Για τον τρόπο που δέχθηκαν οι Άγγλοι τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο επισήμανε: «Όλοι εδώ τους είχαν για φαβορί. Είχαν ήδη γράψει τραγούδια που ακούγαμε συνέχεια για τους τροπαιούχους Άγγλους και ότι το κύπελλο επιστρέφει στην μητέρα του ποδοσφαίρου. Τον πήραν πολύ κατάκαρδα τον αποκλεισμό, γιατί ακριβώς το πίστευαν πολύ. Φυσικά τα έχουν με τους παίκτες και κυρίως τα αστέρια. Δεν μπορούν να εξηγήσουν πως όλοι αυτοί παίζουν καλά με τις ομάδες τους και δεν μπορούν να αποδώσουν στους αγώνες της εθνικής».

Η Πόρτο απέκτησε τον Ροντρίγκες


Ο Ροντρίγκες της Μπάνφιλντ Στην Πόρτο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός, Τζέιμς Ροντρίγκες. Ο 19χρονος άσος που αγωνιζόταν στην Μπάνφιλντ, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "δράκους" που απέκτησαν το 70% των δικαιωμάτων του. Πέρσι σε 38 αγώνες είχε 9 γκολ και 8 ασίστ.

Υπενθυμίζεται, ότι η Πόρτο απέκτησε για τα επόμενα πέντε χρόνια και τον Ζοάο Μουτίνιο από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπέγραψε στους Τίμπεργουλβς ο Πέκοβιτς


Ο Νίκολα Πέκοβιτς Οριστικά ο Νίκολα Πέκοβιτς θα περάσει τον Ατλαντικό για να δοκιμάσει την τύχη του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, το ΝΒΑ. Ο Μαυροβούνιος σέντερ, μετά από δύο χρόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, θα συνεχίσει την καριέρα του στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, με τριετές συμβόλαιο το οποίο θα του αποφέρει συνολικά 13 εκατ. δολάρια!

Ο 24χρονος άσος ανακοίνωσε και επίσημα χθες τη μετακίνηση του στη Μινεσότα, εξηγώντας ότι δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόκληση του ΝΒΑ.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ-Ενας έρχεται τρεις φεύγουν


O Χοσέμι της Μαγιόρκα Οι εκκαθαρίσεις στον ΠΑΟΚ ξεκινούν για τα καλά. Τρεις ποδοσφαιριστές αποχωρούν οριστικά και αυτό επιβεβαιώθηκε από την ανακοίνωση της αποστολής για τη Γερμανία. Μάλιστα, στον ΠΑΟΚ ελπίζουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κλείσει θετικά το θέμα του Ισπανού μπακ, του Χοσέμι και αφού πρώτα έχουν περάσει την πόρτα Βερόν, Αραμπατζής, Αμπουμπακάρι.

Ο ΠΑΟΚ καταλήγει στο πρόσωπο του Χοσέ Μιγκέλ Γκονζάλες ή αλλιώς Χοσέμι με τον 30χρονο μπακ της Μαγιόρκα να καλύπτει τις απαιτήσεις της ομάδας για το δεξί άκρο της άμυνας. Οι οικονομικές απαιτήσεις του αναφέρεται ότι κυμαίνονται γύρω στις 250.000 ευρώ και συνολικά η μετακίνησή του στην Τούμπα δεν θα ξεπεράσει τις 300 χιλιάδες κάτι που διευκολύνει σε δύσκολες μέρες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο Χοσέμι έχει συμβόλαιο που του αποφέρει 700.000 ευρώ ετησίως στην Μαγιόρκα, ωστόσο δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Μίκαελ Λάουντρουπ και βρίσκεται σε διαδικασία λύσης του συμβολαίου με την διοίκηση της ομάδας, πρόεδρος της οποίας είναι ο Λορέντζο Σέρα Φερέρ.

Από την άλλη, απασχολούν έντονα και φαίνεται να μπαίνουν στην τελικά ευθεία οι υποθέσεις Βερόν, Αραμπατζή και Αμπουμπακάρι. Και οι τρεις θα είναι εκτός αποστολής για τη Γερμανία. Ο δευτερος της... παρέας, θα πάει στις Σέρρες, όπως πληροφορούμαστε τις τελευταίες ώρες. Για τους άλλους δύο, το μέλλον είναι θολό.

Κόκε: «Θα φύγω μόνο για το καλό του Άρη»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η παρουσία του Σέρχιο Κόκε στην ομάδα σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας εποχής για τον Άρη. Ο Ισπανός διανύει τον πέμπτο του χρόνο στην ομάδα και έχει καταφέρει μέσω των εμφανίσεών του να αποτελέσει έναν από τους θεμέλιους λίθους της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως με όσους προπονητές έχει συνεργαστεί όλοι του εμπιστεύτηκαν τη φανέλα του βασικού.

Ο αρχηγός του Άρη στο φινάλε της προετοιμασίας στο Κίτσμπουελ μίλησε για την εξέλιξη των προπονήσεων, τους στόχους της νέας χρονιάς ενώ αναφέρθηκε και στις φιλοδοξίες του οι οποίες είναι συνυφασμένες με αυτές της ομάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σέρχιο Κόκε:

-Διανύεις την πέμπτη σου προετοιμασία στον Άρη. Διακρίνεις κάποια διαφορά σε σχέση με όλες τις προηγούμενες και αν ναι, τότε ποια είναι αυτή;

«Η μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με την σκληρότητα των προπονήσεων. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης είναι πιο δυνατές, έχουν μεγαλύτερη ένταση. Από 'κει και πέρα, είναι σαν τις άλλες χρονιές, όλες οι προετοιμασίες έχουν τον ίδιο στόχο κι αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς».

-Συμφωνείς με αυτούς που λένε ότι ο Άρης φέτος δε θα είναι ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια; Δηλαδή, θα στηρίζεται περισσότερο στην ομαδική δουλειά και στη συνολική προσπάθεια και όχι στην τεχνική και στις ατομικές ικανότητες κάποιων παικτών. Είναι έτσι;

«Απ' ότι φαίνεται, έτσι θα είναι φέτος. Η ομάδα θα στηριχτεί στο σύνολο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν παίκτες που διαθέτουν τεχνικά χαρίσματα που κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να βγουν μέσα στο παιχνίδι. Πάνω απ' όλα όμως, ο προπονητής μας έχει να δώσει να καταλάβουμε ότι ο καθένας πρέπει να χρησιμοποιεί το προσωπικό του ταλέντο για όφελος της ομάδας. Και οι έντεκα πρέπει να τρέχουμε το ίδιο γιατί έτσι επιτάσσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο, ανεξαρτήτως ονόματος».

-Ο Άρης θα είναι φέτος μια ομάδα που δε θα σταματάει να τρέχει επί 90 λεπτά στην ίδια ένταση;

«Αυτός είναι ο στόχος για τον οποίο δουλεύουμε. Όλοι δυσκολευόμαστε σ' αυτήν την περίοδο γιατί η προετοιμασία είναι σκληρή, αλλά ξέρουμε ότι έτσι πρέπει να γίνει και θα έρθει η μέρα που θα ευχαριστούμε τον προπονητή μας για τη δουλειά που κάνει».

-Η ομάδα εμφάνισε μερικές αδυναμίες στο τελευταίο φιλικό κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν. Το θεωρείς φυσιολογικό;

«Δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ νωρίς. Συν του ότι η προετοιμασία είναι σκληρή και νιώθουμε ακόμη σφιγμένοι. Επί προσωπικού θα σας πω ότι πολλές φορές βλέπω ότι προσπαθεί να δώσει εντολές ο εγκέφαλος αλλά δεν ακολουθεί το σώμα. Κάνω πράγματα μέσα στο γήπεδο που επειδή ξέρω καλά τον εαυτό μου, λέω ότι δεν μπορεί να τα κάνω. Τα πόδια μας δεν μπορούν να ανταποκριθούν ακόμη στις απαιτήσεις που υπάρχουν, πόσο μάλλον όταν παίζαμε με μία ομάδα που είχε πολλούς αγώνες στα πόδια της και το Σάββατο αρχίζει πάλι το πρωτάθλημα στην πατρίδα της. Τα συμπεράσματα θα βγουν μετά το πρώτο φιλικό στη Θεσσαλονίκη γιατί σ' αυτά τα παιχνίδια προσπαθούμε ακόμη να μάθουμε πράγματα και να τα μεταφέρουμε στο γήπεδο όπως τα ζητάει ο προπονητής μας».

-Σε ποιο βαθμό θα καταφέρει να είναι έτοιμος ο Άρης στις 29 του μήνα για τον πρώτο αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ;

«Πιστεύω ότι μέχρι τότε θα είμαστε έτοιμοι, αλλά κι αν δεν είμαστε, θα. είμαστε. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Σ' αυτό στηρίζεται η προετοιμασία που κάνουμε, επομένως πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Αν τυχόν δεν είμαστε, τότε πρέπει να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα για να προκριθούμε οπωσδήποτε στην επόμενη φάση».

-Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι δεν σκοράρεις τόσο πολύ, αφού έχει αναλάβει έναν πιο οργανωτικό ρόλο. Πέρυσι ξεκίνησες να παίζεις αριστερό εξτρέμ με τον Μαζίνιο, μετά ο Κούπερ σε έβαλε στην κορυφή. Είσαι έτοιμος να πάρεις και πάλι τα ηνία στο σκοράρισμα;

«Θα αγωνιστώ σε όποια θέση μου ζητήσει ο προπονητής μου. Τώρα παίζω σε μία θέση που μου ταιριάζει πιο πολύ και βλέπω τι βάρος δίνει ο προπονητής στην παρουσία μου μέσα στο γήπεδο. Με κάνει και νιώθω σημαντικός και μου δίνει μεγαλύτερες ευθύνες που πάντα είμαι έτοιμος να αναλάβω. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω ξεχάσει να βάζω γκολ. Έχω παίξει από τα αριστερά όπως είπατε, έχω παίξει και σαν κρυφός κυνηγός, αλλά και σαν επιτελικός. Αυτές οι θέσεις σε απομακρύνουν από τις ευκαιρίες και το γκολ, όπως είναι όταν αγωνίζεσαι στην κορυφή».

-Παίζεις τέσσερα χρόνια στον Άρη και η ομάδα έχει φτάσει δύο φορές στον τελικό Κυπέλλου, αλλά με κακό αποτέλεσμα, ενώ δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω στο Πρωτάθλημα. Νιώθετε έτοιμοι για την υπέρβαση;

«Το να πεις αυτή τη στιγμή λόγια και να δώσεις υποσχέσεις είναι το πιο εύκολο. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή όμως, γιατί δεν ξέρεις ακόμη αν μπορείς να τηρήσεις τις υποσχέσεις σου. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Άρης έχει σταθεροποιηθεί στην πρώτη πεντάδα και διεκδικεί πάντα το κύπελλο. Η σταθερότητα είναι σημαντική. Ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε το βήμα παραπάνω, αυτό θα προσπαθήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει αυτός ο προπονητής που γνωρίζει την ομάδα από πέρσι και ξέρει πώς να μας οδηγήσει στο βήμα παραπάνω. Δεν θέλω να δώσω υποσχέσεις όμως, γιατί υπάρχουν κι άλλες ομάδες που έχουν κοινούς στόχους με εμάς και θα προσπαθήσουν να κάνουν την υπέρβαση. Εύχομαι να κάνουμε μία σταθερή χρονιά και να πάμε ξανά στον τελικό κι επιτέλους αυτή τη φορά να κατακτήσουμε το κύπελλο».

-Σκέφτηκες καθόλου στη διάρκεια της χρονιάς ότι έκλεισε ο κύκλος σου στην ομάδα; Να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο ίσως.

«Θα σου πω ότι σημαντικό ρόλο στο πώς σκεφτόμουν έπαιξε η παρουσία του Κούπερ στην ομάδα. Το να συνεργάζεσαι με έναν τέτοιο προπονητή σού δημιουργεί νέες φιλοδοξίες, μεγαλύτερη αισιοδοξία. Για να φύγω θα πρέπει να δεχτώ μία πρόταση που θα είναι συμφέρουσα για μένα αλλά και για τον Αρη. Αλλιώς δεν θα φύγω».

«Γλυκοκοιτάζει» Ντιαρά η Γιουβέντους


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σοβαρές πιθανότητες να γίνει κάτοικος Τορίνο έχει ο Λασανά Ντιαρά καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της «Corriere dello Sport» η Γιουβέντους ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον αμυντικό μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης. Η ιταλική ομάδα θέλει να ενισχύσει την μεσαία της γραμμή και ο 25χρονος ποδοσφαιριστής ταιριάζει απόλυτα στο πλάνο του νέου τεχνικού της ομάδας Λουίτζι Ντελ Νέρι.

Το γεγονός ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο νέος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Τζόρτζιο Κελίνι από την Γιουβέντους κάνει αρκετά πιθανή τη συνεργασία των δύο ομάδων. Η ιταλική ομάδα φέρεται να ζητάει 20 εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρηση του 25χρονου κεντρικού αμυντικού, πόσο που δεν προτίθεται να δώσει η Ρεάλ. Η χρυσή τομή μπορεί να βρεθεί καθώς η Γιουβέντους μπορεί να αποκτήσει τον Ντιαρά και να πάρει ένα ποσό για να παραχωρήσει τον Κιελίνι.

Υποδοχή ηρώων στην αποστολή της Γκάνας


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Χιλιάδες φίλαθλοι υποδέχτηκαν την αποστολή της Γκάνας στην Άκρα, κατά την επιστροφή της από τη Νότιο Αφρική, όπου κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά και μία ανάσα από τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Είμαστε περήφανοι για σας», ανέφερε ένα μεγάλο πανό, ενώ στο αεροδρόμιο κυμάτιζαν εκατοντάδες σημαίες από τους φιλάθλους που περίμεναν ώρες την άφιξη της αποστολής.

«Κρατήσατε ψηλά τη σημαία της χώρας και ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου», είπε απευθυνόμενος στους ποδοσφαιριστές ο υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας, που ήταν η μόνη εκπρόσωπος της Μαύρης Ηπείρου που κατάφερε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

«Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Είχαμε τη δυνατότητα να φτάσουμε και ψηλότερα, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Θα προσπαθήσουμε να πάμε ακόμη πιο ψηλά το 2014 στη Βραζιλία», δήλωσε ο μέσος των «black stars» Στέφαν Άπια.

Χαριστέας: "Δεν επιστρέφω στον Άρη"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Άγγελος Χαριστέας διαψεύδει τις φήμες που θέλουν τον έμπειρο επιθετικό να επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη.

Με δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Ellatte" o Άγγελος Χαριστέας επιθυμεί να αποχωρήσει από το γερμανικό πρωτάθλημα και να αγωνιστεί σε σύλλογο της Ευρώπης.

"Μου το λένε όλοι, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Έχουμε αποφασίσει η γυναικά μου και εγώ να φύγουμε από τη Γερμανία. Θέλω να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα κάποιας άλλης χώρας. Είμαι τριάντα ετών, έχω ακόμα κάποια χρόνια καλής μπάλας και θέλω να πάω κάπου που θα μπορώ να αποδείξω την αξία μου και να παίζω καλύτερα στην Εθνική. Κουραστήκαμε εγώ και η γυναίκα μου στη Γερμανία. Είμαστε ήδη οχτώ χρόνια, εκτός από ενάμιση χρόνο που έπαιξα στην Ολλανδία. Θα θέλαμε να πάμε σε πιο θερμό κλίμα».

Για την αποχώρηση του Ότο Ρεχάγκελ από την Εθνική ομάδα: "Επειδή έζησα τον κ. Ρεχάγκελ από την πρώτη ημέρα που ήταν στην Εθνική, για εμένα ήταν πολύ δύσκολη η στιγμή που μας χαιρέτησε και για μένα θα μείνει ένας φίλος. Θα μιλάμε συνέχεια, επειδή με έχει βοηθήσει πολύ στην καριέρα μου. Πιστεύω ότι είχε κλείσει ο κύκλος του κ. Ρεχάγκελ στην Εθνική, αφού αγωνιστήκαμε σε δύο Euro, ένα Μουντιάλ, ένα Κύπελλο Συνομοσπονδιών και κατακτήσαμε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004. Είμαι σίγουρος ότι θα εργαστεί σύντομα σε άλλη ομάδα και δεν πιστεύω ότι εμείς ότι όταν φτάσουμε στην ηλικία του θα έχουμε τις ίδιες αντοχές".

Για την πρόσληψη του Φερνάντο Σάντος στη "γαλανόλευκη": "Δεν έχω συνεργαστεί ποτέ με τον κ. Σάντος. Έχω ακούσει τα καλύτερα για εκείνον από τους συμπαίκτες μου στην Εθνική. Έχω μάθει ότι είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος και κάνει καλή δουλειά. Στην αρχή θα είναι λίγο δύσκολο να συνηθίσουμε τη φιλοσοφία του. Επίσης, έχω μάθει ότι ο κ. Σάντος έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα και αν τον καταλάβουμε σύντομα θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα. Χαίρομαι που θα συνεργαστώ με έναν προπονητή που έκανε τόσο μεγάλη πορεία στον ΠΑΟΚ".

Για το τι θα κάνει όταν κρεμάσει τα παπούτσια του: "Αυτό το πράγμα το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Σκέφτομαι τι θα κάνω όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο, όμως δεν πρέπει αυτή τη στιγμή να σκέφτομαι αυτό το πράγμα. Για εμάς τους ποδοσφαιριστές είναι πιο εύκολο να ασχοληθούμε με κάτι σχετικό με το ποδόσφαιρο, αλλά δεν αποκλείεται να κάνω κάτι διαφορετικό".

Για το Μουντιάλ και τις βουβουζέλες: "Ήταν κάτι δύσκολο να το συνηθίσουμε. Ήταν δύσκολο να μπορούμε να αποδώσουμε και να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, όταν ακούγαμε τις βουβουζέλες. Πάντως, έχω ακόμα τη βουβουζέλα στα αυτά μου. Είχαν πριν από το παιχνίδι Γερμανία-Αργεντινή ότι ο νικητής αυτού του αγώνα, θα κατακτήσει το τρόπαιο. Θα χαρώ πολύ αν επαναληφτεί ό,τι έγινε στο Euro και κερδίσει τη διοργάνωση η Ουρουγουάη. Πάντως, πιστεύω ότι η Γερμανία είναι πιο κοντά στο τρόπαιο".

Ζ.ΑΛΒΕΣ: «Είπε ψέματα ο Μπάγεβιτς»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αιχμές για τον πρώην πλέον προπονητή του στην ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς άφησε ο Πορτογάλος αμυντικός, Ζεράλντο Άλβες μιλώντας στον Τύπο της Ρουμανίας. «Συζήτησα με τον μάνατζερ μου και αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση της Στεάουα, γιατί ήταν η καλύτερη», ανέφερε αρχικά ο Άλβες.

Και συνέχισε: «Ήθελα να φύγω από την Ελλάδα, γιατί δεν μπορούσα να παίζω για μία ομάδα που δεν με ήθελε πια. Δεν μπορούσα να συνεργαστώ άλλο με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Είπε ψέματα για μένα και πάντα μιλούσε με αρνητικό τρόπο για το πρόσωπό μου. Κι έκανε το ίδιο και με άλλους συμπαίκτες μου. Ήταν αδύνατο να δουλέψω μαζί του».

ΚΑΒΑΛΑ: Προτάθηκε ο Μίετσελ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μάρτσιν Μίετσελ, γνώριμος στο ελληνικό κοινό από την θητεία του σε Ηρακλή και ΠΑΟΚ, προτάθηκε εκ νέου στην ομάδα της Καβάλας και η υπόθεση του εξετάστηκε από την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία. Ο 34χρονος Πολωνός επιθετικός δεν είχε και τόσο παραγωγική χρονιά στην Λέγκια στην οποία αγωνιζόταν και φέρεται έτοιμος να επιστρέψει στην Λότσκι.

Πάντως φαίνεται πως κάνει την τελευταία του προσπάθεια να επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, με την οικονομική διαφορά πάντως με τον ΑΟΚ να είναι μεγάλη. Η διοίκηση της Καβάλας έχει θέσει άλλες προτεραιότητες και η προσφορά που κατέθεσε τον Πολωνό επιθετικό δεν αγγίζει ούτε τα μισά χρήματα από αυτά που ζήτησε. Είναι φανερό ότι η Καβάλα ψάχνει για άλλες λύσεις, την ώρα που ο Μίετσελ φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με τον Παναιτωλικό.

Επστάιν: "Φέτος θα τα πάμε καλά"


Επιμέλεια: Δ.M.

Ο Ντένις Επστάιν είναι ένα από τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν. Ο αριστερός χαφ, μετά από δύο χρόνια περουσίας του στον Ηρακλή, νιώθει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία να κερδίσει την θέση του βασικού.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ο Ντένις Επστάιν μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό, για το πως περιμένει τη νέα σεζόν, τον προπονητή Έβαλντ Λίνεν αλλά και για το σοκ που έζησε με τον τραυματισμό του.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό;

"Ήρθα από την ομάδα του Ηρακλή σε μία πολύ μεγαλύτερη, αυτή του Ολυμπιακού. Μεγαλύτερη από κάθε άποψη, όπως η οργάνωση, ο τρόπος προπόνησης, το ιατρικό επιτελείο. Όλα είναι πολύ πιο επαγγελματικά. Το φαγητό, τα πάντα είναι διαφορετικά…"

Πιστεύω ότι αυτά τα γενέθλιά σου, δεν ήταν τα καλύτερα της ζωής σου…

"(Γελάει). Όχι, θεωρώ ότι ήμουν πολύ τυχερός όταν ξαναβλέπω στην τηλεόραση το φάουλ που μου έγινε! Ήμουν πολύ τυχερός… Βέβαια, γιόρτασα τα γενέθλιά μου στο νοσοκομείο, κάτι το οποίο δεν είναι πολύ ευχάριστο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι τα πάντα στη ζωή. Το σημαντικό είναι να είσαι υγιής.

Μόλις απέκτησα το γιό μου, η ζωή άλλαξε για μένα. Πριν από αυτό το γεγονός, το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή μου! Πλέον η μπάλα είναι μέρος της ζωής μου. Ένα άλλο είναι η οικογένειά μου. Ήταν σοκ γι’ αυτούς όταν έμαθαν ότι βρίσκομαι στο νοσοκομείο. Όμως πλέον είμαι καλά και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό".

Πόσο δύσκολο είναι για σένα το να προσαρμοστείς στη φιλοσοφία της νέας σου ομάδας;

"Προσπαθώ να μπω γρήγορα στο κλίμα και να έχω σχέσεις με όλους. Ήταν δυσκολότερο όταν πριν από 2 χρόνια ήρθα στην Ελλάδα και προσπαθούσα να μπω σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης. Πλέον ξέρω την ψυχολογία των Ελλήνων. Είναι δύσκολο το να έρχεσαι από μια ξένη χώρα. Όμως πλέον θέλω να ζήσω σαν Έλληνας. Είμαι φιλοξενούμενος στη χώρα σας. Θέλω να μάθω τη γλώσσα, να συνεννοούμαι. Ο κόσμος συνήθως δε μου μιλάει αγγλικά. Θέλω να μάθω τα πάντα γι’ αυτή τη χώρα".
Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία κακή χρονιά. Πως φαντάζεσαι την επόμενη;

"Ελπίζω όλα να πάνε καλύτερα. Όταν έπαιζα στον Ηρακλή, μου άρεσε να βλέπω και άλλες ομάδες μπροστά στη βαθμολογία! Όχι μόνο ο Ολυμπιακός! Ήταν βαρετό! Αυτό το σκεφτόμουν πριν έρθω. Πλέον, ελπίζω να τερματίσουμε στην πρώτη θέση. Ακούω ότι πολλά πράγματα πήγαν στραβά πέρυσι. Ελπίζω αυτό να αλλάξει φέτος. Νιώθω ότι θα πάμε καλά φέτος".

Ευρώπη- Όλες οι μεταγραφές

http://www.sport24.gr/ast/cov/jo/joao_b.jpgΜία σπουδαία μεταγραφή ολοκλήρωσε η Πόρτο, καθώς απεκτησε τον 23άχρονο μέσο, Ζοάο Μουτίνιο, από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο διεθνής Πορτογάλος μέσος μάλιστα έκανε σήμερα και την πρώτη του προπόνηση με τους "δράκους", οι οποίοι πλήρωσαν για αυτόν 11.000.000 ευρώ.
Άλλη μια δεδομένη μεταγραφή ολοκληρώθηκε σήμερα, με τον 30άχρονο Τσέχο τερματοφύλακα, Γιάροσλαβ Ντρόμπνι, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Χέρτα, να υπογράφει για 3 χρόνια στο Αμβούργο.

Η Ουντινέζε απέκτησε τον 18άχρονο Τσέχο επιθετικό, Ματέι Βύντρα, από την Μπάνικ Οστράβα. Η τελευταία μάλιστα τον είχε αποκτήσει μόλις 6 μήνες πριν από την Βισότσινα Ζιλάβα και αυτό το διάστημα είχε 4 γκολ σε 14 ματς.

Τον πρώην άσο της Γιουβέντους, Ρουμπέν Ολιβέρα, απέκτησε η Λέτσε από την Ντανούμπιο. Ο 27άχρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός ήταν έξι χρόνια στην "Γιούβε", έχοντας παίξει δανεικός σε Ατλέτικο, Σαμπντόρια και Τζένοα.

Τον Κρις Μπόιντ, κορυφαίο στράικερ του σκοτσέζικου πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια, απέκτησε η Μίντλεσμπρο. Ο 26άχρονος δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ρέιντζερς και επέλεξε να συνεχίσει στην 2η κατηγορία της Αγγλίας.

Μπράιντα: "Θα παραμείνει ο Ροναλντίνιο"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ro/roni_2010_7_5_23_6_1_b.jpgΟ τεχνικός διευθυντής της Μίλαν, Αριέντο Μπράιντα, υποστήριξε πως ο Ροναλντίνιο θα παραμείνει στην ομάδα.Η Φλαμένγκο και ο Ολυμπιακός, κατά πρώτο λόγο, αλλά και οι Λος Άντζελες Γκάλαξι, ενδιαφέρονται για τον Βραζιλιάνο που έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο.

"Ο Ροναλντίνιο θα μείνει στην Μίλαν", τόνισε ο Μπράιντα. "Θέλει να μείνει και θέλουμε και εμείς να μείνει".

"Η Μίλαν δεν έχει πρόθεση να πουλήσει κανέναν από τους παίκτες, κυρίως τον Ροναλντίνιο. Ο παίκτης θα είναι μαζί μας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του. Όλα τα άλλα είναι απλά φήμες".

Αυτό το σχόλιο πάντως έρχεται σε αντίθεση με την δήλωση του αντιπροέδρου, Αντριάνο Γκαλιάνι, ο οποίος είχε πει ότι η Μίλαν δεν πρόκειται να κάνει καμία μεταγραφή, αν πρώτα δεν πουλήσει κάποιους παίκτες.

Κασίγιας:"Το πιο σημαντικό παιχνίδι στην ιστορία μας

http://www.sport24.gr/ast/cov/Un/Untitled_2010_3_9_12_41_2_b.jpgΩς το πιο σημαντικό παιχνίδι στην ιστορία της Ισπανίας, χαρακτήρισε τον ημιτελικό της Τετάρτης με την Γερμανία, ο Ίκερ Κασίγιας."Δεν ήρθαμε για να τερματίσουμε τέταρτοι. Θα παλέψουμε απέναντι στην Γερμανία για να φτάσουμε στον τελικό. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο την Γερμανία.

Αυτός είναι ο στόχος μας. Περάσαμε από τα προημιτελικά αλλά το παιχνίδι με την Γερμανία είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία μας μετά τον τελικό του euro 2008 στην Αυστρία", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Όλοι έχουμε τα όνειρα μας και ελπίζουμε να πάμε στην Μαδρίτη ως πρωταθλητές. Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όποιος πετυχαίνει τέσσερα γκολ στην Αργεντινή και την Αγγλία, πρέπει να έχει κάτι. Αν αναλογιστούμε ότι ήταν φιναλίστ το 2002 και στα ημιτελικά το 2006, πρέπει να έχουν κάτι. Είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς από τον προπονητή".

Από σήμερα εισιτήρια ΠΑΟΚ για όλους

Από σήμερα εισιτήρια ΠΑΟΚ για όλους

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αναμένεται να δημιουργήσει από σήμερα νέες ουρές στο γήπεδο της Τούμπας! Από σήμερα απελευθερώνονται όσες θέσεις δεν ανανεώθηκαν, και έτσι τα εισιτήρια διαρκείας θα διατίθενται πλέον για όλους.
Το περασμένο Σάββατο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος κύκλος διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν που είχε ανοίξει στις 31 Μαΐου, όπου δικαίωμα ανανέωσης των θέσεών τους είχαν μόνο οι παλαιοί κάτοχοι.
Παρά την οικονομική κρίση που διέπει την Ελλάδα συνολικά 12.325 φίλοι του Δικεφάλου ανανένωσαν τα διαρκείας τους, ένας αριθμός εξαιρετικά ικανοποιητικός. Από σήμερα τα περίπου 8.800 εισιτήρια διαρκείας που δεν ανανεώθηκαν θα τεθούν προς διάθεση για όλο τον κόσμο του ΠΑΟΚ, καθώς και φέτος αποφασίστηκε από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να κυκλοφορήσουν μέχρι 21.100 για να υπάρχουν σε κάθε ματς και άλλα σχεδόν 8.000 εισιτήρια προς διάθεση.

Τα διαρκείας στη «Θύρα 2»

Χθες Δευτέρα (05/07) μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας της Θύρας 2 από Σειρά 14 έως 26 και Θέσεις 1 έως 36 μπορούσαν να προμηθευτούν τα νέα πακέτα. Αυτές οι θέσεις λόγω των έργων που γίνονται στο γήπεδο της Τούμπας (μεταφέρονται στη Θύρα 2 τα δημοσιογραφικά θεωρία) δεν μπορούσαν να ανανεώθουν και έτσι δόθηκε στους κατόχους τους προτεραιότητα στην επιλογή των ελεύθερων θέσεων σε οποιαδήποτε θύρα του γηπέδου.

Η 2η περίοδος διάθεσης
(6/7/2010 – 17/7/2010)
Οι μη κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας με την προσκόμιση της ταυτότητας τους, και του αριθμού φορολογικού μητρώου τους (ΑΦΜ). Τη συγκεκριμένη περίοδο θα είναι διαθέσιμες για αγορά οι θέσεις που δε θα έχουν αγοραστεί ως εισιτήρια διαρκείας κατά την 1η περίοδο.
Υπευθυμίζεται ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να μην αυξήσει τις τιμές (σε σχέση με πέρυσι), αλλά να βγάλει ένα ματς (το παιχνίδι στα πλέι-οφ είτε του Τσάμπιονς Λιγκ είτε του Γιουρόπα Λιγκ) από το πακέτο, ενώ ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν και φέτος μέχρι 21.100 διαρκείας. Στο πακέτο των διαρκείας συμπεριλαμβάνονται σίγουρα το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της σεζόν, όλα τα φιλικά της Τούμπας, όλοι οι αγώνες πρωταθλήματος και όλοι οι πιθανοί αγώνες Κυπέλλου. Εκτός πακέτου μένουν το παιχνίδι στα πλέι-οφ είτε του Τσάμπιονς Λιγκ είτε του Γιουρόπα Λιγκ, τα παιχνίδια που θα δώσει ο ΠΑΟΚ αν προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και των ελληνικών πλέι-οφ.

Οι τιμές

Αναλυτικά οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας της σεζόν 2010-11 έχουν ως εξής:
ΘΥΡΑ ΤΙΜΗ
VIP 3ου 3.000€
Θύρα 1 840€, 680€
Θύρες 2-3 540€
Θύρες 4-4Α-7 200€
Θύρες 5-6 350€
Σουίτες 3ου 27.500€
Σουίτες 4ου 30.000€

Σημεία πώλησης

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ μπορεί να προμηθευτεί τα νέα εισιτήρια διαρκείας από τα γραφεία του γηπέδου της Τούμπας ή μέσω ίντερνετ. Τα γραφεία θα λειτουργούν με το εξής ωράριο:
Καθημερινά: 09.00 – 19.00
Σάββατο: 09.00 – 15.00
* Περισσότερες λεπτομέρειες για τα εισιτήρια διαρκείας υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ «paokfc.gr».

Φουλάρει για στόπερ


Ο Κάρλος Μαρτσένα με τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας Μετά το... ξεκατίνιασμα στα ερτζιανά, ο Παναθηναϊκός πρέπει να γυρίσει το βλέμμα του και στα υπόλοιπα θέματα που τον απασχολούν. Ένα από τα πλέον "καυτά" είναι αυτό της απόκτησης στόπερ. Μετά το "ναυάγιο" με τον Μπορντόν, ο οποίος αφότου έμεινε ελεύθερος από τη Σάλκε υπάγραψε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ, αντί δύο εκατ. ευρώ ετησίως, οι "πράσινοι" είναι υποχρεωμένοι να στραφούν αλλού.

Χρόνος σύμφωνα με τον Κάρλος Φρέιτας, υπάρχει. Παίκτες επίσης. Στο "στόχαστρο" του Παναθηναϊκού επανήλθαν οι Κάρλος Μαρτσένα και Κρις. Πάντως και οι δύο περιπτώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες. Ο πρώτος έχει συμβόλαιο με τη Βαλένθια μέχρι το 2011 και δεν είναι "ζεστός" στο ενδεχόμενο να φύγει από την Πορτογαλία, ενώ ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Λιόν με το κοινοτικό διαβατήριο, έχει επίσης συμβόλαιο μέχρι το 2011, όμως δεν είναι στη λίστα με τους προς παραχώρηση παίκτες.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι Γκαλάς, Σιλβέστρ, Μπουμσόνγκ, οι Κάρλος Αραούζο Νούνες και τον Ιβάν Ράμις της Μαγιόρκα, και ο Τονέλ της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Στο μεταξύ, αξίζει να αναφέρουμε ότι λεπτομέρειες απομένουν για να αποκτήσει η Φλαμένγκο το 60% των δικαιωμάτων του Ντέιβιντ...

Φωτο Ημερας

Τα λουλούδια στα... λουλούδια!

Νάτσο Γκαρσία: "Συμφώνησα με την Ανόρθωση"

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-06/1278407925_garcia_250x.jpgΤη συμφωνία του με την Ανόρθωση ανακοίνωσε με δηλώσεις του σε κυπριακή ιστοσελίδα ο Νάτσο Γκαρσία, ο οποίος εξήγησε ότι, αν και έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα του Γκιγιέρμο Ογιος, δεν έχει ταξιδέψει στη χώρα λόγω των χρημάτων που του οφείλει ο Αρης.

"Πιθανότατα θα έρθω στην Κύπρο την Τετάρτη (07/07). Συμφώνησα σε όλα με την Ανόρθωση, η οποία θα μου καλύπτει όλο το ποσό του συμβολαίου μου. Δεν ήρθα ακόμα στην Κύπρο, γιατί πρέπει να διευθετήσω κάποια θέματα και συγκεκριμένα να μπορέσω να πάρω κάποια χρήματα που μου οφείλονται από τον Αρη. Μιλάω συνεχώς με το Γκιγιέρμο Ογιος και γνωρίζω αρκετά για την Ανόρθωση", δήλωσε ο βολιβιανός άσος στο kerkida.net.

"Εγώ για την ώρα περιμένω τον Αρη", ξεκαθάρισε ο Γκαρσία, τονίζοντας ότι πρόθεσή του είναι να ταξιδέψει το πιθανότερο δυνατό στην Κύπρο προκειμένου να τελειώσει τη μεταγραφή.

Αλλωστε, ήδη ξεκίνησε να μιλάει για τους στόχους του με τη νέα του ομάδα, καθώς και για τη θέση στην οποία προτιμά να παίζει: "Εγώ τα θέλω όλα. Δεν έχω πρόβλημα (που θα αγωνίζομαι). Για εμένα είναι το ίδιο. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και να βοηθώ τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο οργανωτικό κομμάτι".


Ο ρέκορντμαν του Μουντιάλ

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες μπήκε ένας νοτιοαφρικανός φίλαθλος, ο Τουλάνι Νγκόμπο, ως ο άνθρωπος που έχει παρακολουθήσει τους περισσότερους αγώνες σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.


Μετά τη λήξη της διοργάνωσης στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, ο 29χρονος Τουλάνι θα έχει βρεθεί 38 φορές στις εξέδρες προκειμένου να παρακολουθήσει ισάριθμους αγώνες, ενώ θα έχει καλύψει περισσότερα από 17.000 χιλιόμετρα.

Η διάρκεια των αναμετρήσεων στις οποίες παραβρέθηκε υπολογίζεται σε 3.420 ώρες, καθώς παρακολούθησε αγώνες και από τους οκτώ ομίλους της διοργάνωσης, ενώ επισκέφθηκε και τα δέκα γήπεδα που φιλοξένησαν αναμετρήσεις.

Ο Τουλάνι θα συμπληρώσει τους 38 αγώνες μετά τους ημιτελικούς και τον τελικό, παιχνίδια για τα οποία έχει ήδη αγοράσει εισιτήρια.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=68749#ixzz0st1CImer

Αντίποινα από Ταμπάρεζ σε δημοσιογράφους

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_fgX2WbOoPU.jpgΑναταραχή δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο της Ουρουγουάης, λίγες ώρες πριν το πιο μεγάλο παιχνίδι της σύγχρονης Ιστορίας της «σελέστε», τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ολλανδία.Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Όσκαρ Ταμπαρέζ είχε υποσχεθεί στους εκπροσώπους του Τύπου πως σήμερα θα ανακοίνωνε την αρχική ενδεκάδα του ημιτελικού. Έτσι κι αλλιώς θα είχε ενδιαφέρον, πόσο μάλλον όταν οι Ουρουγουανοί προβλέπονται κατά πολύ αλλαγμένοι, αφού θα παραταχθούν δίχως τους τιμωρημένους Σουάρεζ και Φουτσίλε και έχουν αμφίβολους τους Λουγκάνο και Γκοντίν.

Όμως ο Ταμπάρεζ άλλαξε την αρχική του απόφαση να κάνει γνωστούς τους 11 εκλεκτούς, όταν διαπίστωσε πως κάποιοι δημοσιογράφοι «έσπασαν» την συμφωνία που υπήρχε και προσπάθησαν να κατασκοπεύσουν την τελευταία προπόνηση της «σελέστε» που ήταν «κλειστή» για τον Τύπο…

Συνεχίζονται οι επαφές με Άρκα

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_VC5f4Zea.jpgΣυνεχίζονται οι επαφές μεταξύ της διοίκησης του Άρη και του εκπροσώπου του Χούλιο Άρκα, προκειμένου ο άσος της Μίντλεσμπρο να φορέσει την κίτρινη φανέλα.Ο Αργεντινός χαφ αποτελεί επιλογή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για την ενίσχυση της θέσης του αμυντικού μέσου. Όσο δεν ρίχνει τις απαιτήσεις του, όμως, δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία με τους Θεσσαλονικείς.

Χοσέμι: Δεν με αφήνει ασυγκίνητο ο ΠΑΟΚ

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_VVYNj38GR9.jpgΤην άποψη ότι ο ΠΑΟΚ, με την προοπτική του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν τον αφήνει ασυγκίνητο, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Χοσέμι.Ο 31χρονος πλάγιος αμυντικός σχολίασε μέσω του 'Goal' 'ότι: «Πρώτη μου προτεραιότητα είναι να μείνω στην Ισπανία, αλλά είναι αλήθεια ότι το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ δεν με αφήνει ασυγκίνητο. Είναι πολύ καλή η πρόταση του ΠΑΟΚ και ακόμη πιο σημαντική η πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ».

Παρόλα αυτά ο Τύπος της Ισπανίας αναφέρει ότι ο παίκτης ζητάει από τον ΠΑΟΚ περίπου 700 χιλ. ευρώ, την ώρα που ο 'δικέφαλος του Βορρά' φέρεται να του προτείνει 300 χιλ! Μία διαφορά η οποία δύσκολα γεφυρώνεται, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες-δημοσιεύματα από την Ισπανία, με τον 31χρονο χαφ να ζητάει και τριετές 'κλειστό' συμβόλαιο.

Οι διαιτητές των ημιτελικών


Ο Ουζμπέκος, Ραβσάν Ιρμάτοφ Ο Ιρμάτοφ θα διευθύνει το Ουρουγουάη-Ολλανδία και ο Κασάι το Γερμανία-Ισπανία.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Διαιτητής: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)
Βοηθοί: Ραφαέλ Ιλιάσοφ και Μπαχαντίρ Κοτσκάροφ (Ουζμπεκιστάν)
4ος διαιτητής: Γιουϊτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Βοηθοί: Γκάμπορ Ερος και Τίμπορ Βάμος (Ουγγαρία)
4ος διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέικερε (Βέλγιο)

Ολοκληρώνεται ο Α' προκριματικός γύρος


Μπάλα..... Την Τρίτη και με έναν μόνο αγώνα θα κριθεί ποια από τις Μπιρκιρκάρα, Σάντα Κολόμα θα πάρουν το εισιτήριο για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο παιχνίδι δεν έγινε ποτέ, λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου στην έδρα της ομάδας της Ανδόρας.

Την Τετάρτη θα γίνει ο επαναληπτικός ανάμεσα στη Ρούνταρ και την Τρε Φιόρι. Ο σύλλογος του Μαυροβουνίου είχε επικρατήσει στο Σαν Μαρίνο με 3-0 και είναι με το ένα πόδι στον επόμενο προκριματικό γύρο.

Μπιρκιρκάρα (Μάλτα)-FC Σάντα Κολόμα (Ανδόρα)
Ρούνταρ (Μαυροβούνιο)-Τρε Φιόρι (Σαν Μαρίνο) (3-0)
(5/7 18:35)

Σημαντικός χωρίς καν να... παίξει


Ο Πέπε Ρέινα Καθοριστική ήταν η συμβολή του Πέπε Ρέινα στη νίκη της Ισπανίας επί της Παραγουάης στον προημιτελικό του Μουντιάλ, χωρίς καν να αγωνιστεί. Οπως αποκάλυψε ο Ικερ Κασίγιας, ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ τον συμβούλεψε πώς να πέσει για να αποκρούσει το πέναλτι του Οσκαρ Καρντόσο.

"Ηρθα εδώ για να συνεισφέρω και σκοπεύω να το κάνω διατηρώντας με κάθε τρόπο το καλό κλίμα στην ομάδα. Πριν από τον αγώνα με την Παραγουάη, αναλύσαμε τον τρόπο που εκτελούν τα πέναλτι ορισμένοι από τους αντιπάλους μας και, καθώς είχα σχετική εμπειρία λίγο καιρό πριν, είπα ότι πρέπει να πέσει χαμηλά δεξιά. Τελικά, όλα πήγαν καλά", είπε ο Ρέινα αναφερόμενος στο πέναλτι.

"Όταν φτάνεις σε έναν ημιτελικό, ξέρεις ότι είσαι δύο παιχνίδια μακριά από το να κάνεις πραγματικότητα αυτό που ονειρεύεσαι από παιδί. Είναι μία σοβαρή ευθύνη και δεν θα είναι εύκολο, αλλά όταν αρχίσαμε είχαμε μπροστά μας 17 αγώνες και τώρα μας έχουν μείνει μόνο δύο", σχολίασε.

Μπάκος: "Ομάδα που θα νικάει τους πάντες"


Αγιασμός στον Αστέρα Τρίπολης Η επίσημη πρώτη του Αστέρα Τρίπολης έλαβε χώρα την Δευτέρα. Η ομάδα της Τρίπολης ξεκίνησε ουσιαστικά την προετοιμασία της, με τον έναν εκ των μεγαλομετόχων της, τον Δημήτρη Μπάκο να τονίζει στους παίκτες: "Φτιάξαμε ένα σύνολο που θα κερδίζει τους πάντες εντός και εκτός έδρας".

"Τα καινούρια παιδιά που ήρθαν έχουν επιλεγεί μετά από πολλή δουλειά. Εχουμε δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποταΝα είστε σίγουροι ο καθένας για τον εαυτό σας και όλοι μαζί, προσφέροντας ότι καλύτερο μπορούμε, στο τέλος θα χαρούμε την ευτυχία. Είσαστε μια πολύ δυνατή ομάδα, έχετε επιλεγεί πολύ αυστηρά και φέτος να είστε σίγουροι ότι παιχνίδι δεν χάνουμε. Προσπαθήστε αυτές τις ημέρες να γνωριστείτε με τα καινούρια παιδιά που ήρθαν τώρα, να γίνεται οικογένεια και σαν οικογένεια πάντα θα έχουμε επιτυχίες", είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αστέρα Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για καθιέρωση στη μεγάλη κατηγορία: "Είναι σημαντικό το ότι είμαστε για τέταρτη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα, τη στιγμή που καμία ομάδα της Πελοποννήσου δεν έχει ομάδα ούτε στη Β' εθνική. Μέσα από αυτή την πορεία προσδοκούμε την καθιέρωση στη μεγάλη κατηγορία. Εγγυώμαι δημοσίως ότι η ομάδα θα έχει ποιότητα. Και πέρυσι έναν ολόκληρο γύρο η ομάδα ήταν στην 4η θέση, ενώ τερμάτισε τρεις βαθμούς πίσω από την 6η θέση παρά το κακό της δίμηνο. Για την περσινή σεζόν είμαστε ικανοποιημένοι. Οσον αφορά τη φετινή σεζόν ο Αστέρας είναι η μοναδική ομάδα της Σούπερ Λίγκας που κινήθηκε τόσο δραστήρια στο μέτωπο των μεταγραφών. Ηρθαν καλοί παίκτες, κάτι που μένει να αποδειχθεί στο γήπεδο, που θα βοηθήσουν τον Αστέρα να έχει την καλή πορεία που έχει στη μεγάλη κατηγορία".

Οσο για την απουσία του Γιάννη Καϋμενάκη, είπε: "Σας διαβεβαιώνω ότι ο κ. Καϋμενάκης είναι δίπλα μας πάντα, παρακολουθεί στενά τα πράγματα και τα εγκρίνει μαζί με τον συνέταιρό του και μεγαλομέτοχο κ. Μπάκο. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Απλά οι δουλειές τους υπαγορεύουν να είναι ένας από τους δύο στο Ντουμπάι".

Τέλος, μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση του Ηλία Μιχαλόπουλου ο Αστέρας Τρίπολης δεν ενδιαφέρεται πλέον για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή.

Ανακοίνωσε ότι φεύγει ο Πέκοβιτς!


Ο Πέκοβιτς καρφώνει μπροστά από τον Παπαλουκά Στον Παναθηναϊκό την τελευταία εβδομάδα είχαν αρχίσει να το παίρνουν απόφαση ότι ο Νίκολα Πέκοβιτς "χάθηκε" ενώ πρόωρο τέλος στο θέμα της αποχώρησής του έβαλε ο ίδιος ο Μαυροβούνιος σέντερ με δηλώσεις του στην αμερικάνικη ηλεκτρονική εφημερίδα "vesti-online".

"Νομίζω πως όλοι έχουν την επιθυμία να προσπαθήσουν στην πιο δυνατή λίγκα του κόσμου. Και αυτή είναι και η δική μου ευχή. Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά νομίζω πως είναι η ώρα να κάνω ένα βήμα πιο πέρα. Η Μινεσότα μου έκανε μια πρόταση που δεν μπορώ να αρνηθώ και την προσεχή σεζόν θα μετακομίσω στις ΗΠΑ. Θα υπογράψω όταν θα είμαι σε προετοιμασία με την Εθνική Μαρυβουνίου", ήταν τα λόγια του Πέκοβιτς.

Κόκε: «Στη Μάλαγα και με λιγότερα…»

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/10/07/06/000140-1.jpg?w=400&f=bicubicAποφασισμένος ακόμη και να κάνει οικονομικές θυσίες προκειμένου να επιστρέψει στη Μάλαγα δήλωσε στη «Marca» ο Σέρχιο Κόκε. Ο 27χρονος Ισπανός φορ του Άρη αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της ομάδας και φαίνεται πως θέλει σαν τρελός να επανακάμψει, κάτι που σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρεται να έχει πει ήδη και στον πρόεδρο της Μάλαγα, Φερνάντο Σανθ.

«Αν με ήθελαν, ήδη θα τους είχα ήδη πει το ‘ναι’. Έχω δεχτεί προτάσεις για να αγωνιστώ την επόμενη περίοδο στο Champions League, αλλά μία πρόταση από τη Μάλαγα θα ήταν αδύνατο να την απορρίψω. Θα ήμουν πρόθυμος ακόμη και να έχω χαμηλότερες απολαβές, προκειμένου να επιστρέψω», δήλωσε ο Κόκε και πρόσθεσε: «Στην προηγούμενη θητεία μου στην ομάδα δεν αγωνιζόμουν τακτικά και δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες. Γι’ αυτό θέλω να επανορθώσω. Επίσης πιστεύω πως η Μάλαγα δεν έχει αυτή τη στιγμή έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά μου και θα ήμουν πολύ χρήσιμος».Πηγη novaspor fm