Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Επστάιν: "Φέτος θα τα πάμε καλά"


Επιμέλεια: Δ.M.

Ο Ντένις Επστάιν είναι ένα από τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ του Ολυμπιακού την φετινή σεζόν. Ο αριστερός χαφ, μετά από δύο χρόνια περουσίας του στον Ηρακλή, νιώθει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία να κερδίσει την θέση του βασικού.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ο Ντένις Επστάιν μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό, για το πως περιμένει τη νέα σεζόν, τον προπονητή Έβαλντ Λίνεν αλλά και για το σοκ που έζησε με τον τραυματισμό του.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό;

"Ήρθα από την ομάδα του Ηρακλή σε μία πολύ μεγαλύτερη, αυτή του Ολυμπιακού. Μεγαλύτερη από κάθε άποψη, όπως η οργάνωση, ο τρόπος προπόνησης, το ιατρικό επιτελείο. Όλα είναι πολύ πιο επαγγελματικά. Το φαγητό, τα πάντα είναι διαφορετικά…"

Πιστεύω ότι αυτά τα γενέθλιά σου, δεν ήταν τα καλύτερα της ζωής σου…

"(Γελάει). Όχι, θεωρώ ότι ήμουν πολύ τυχερός όταν ξαναβλέπω στην τηλεόραση το φάουλ που μου έγινε! Ήμουν πολύ τυχερός… Βέβαια, γιόρτασα τα γενέθλιά μου στο νοσοκομείο, κάτι το οποίο δεν είναι πολύ ευχάριστο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι τα πάντα στη ζωή. Το σημαντικό είναι να είσαι υγιής.

Μόλις απέκτησα το γιό μου, η ζωή άλλαξε για μένα. Πριν από αυτό το γεγονός, το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή μου! Πλέον η μπάλα είναι μέρος της ζωής μου. Ένα άλλο είναι η οικογένειά μου. Ήταν σοκ γι’ αυτούς όταν έμαθαν ότι βρίσκομαι στο νοσοκομείο. Όμως πλέον είμαι καλά και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό".

Πόσο δύσκολο είναι για σένα το να προσαρμοστείς στη φιλοσοφία της νέας σου ομάδας;

"Προσπαθώ να μπω γρήγορα στο κλίμα και να έχω σχέσεις με όλους. Ήταν δυσκολότερο όταν πριν από 2 χρόνια ήρθα στην Ελλάδα και προσπαθούσα να μπω σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης. Πλέον ξέρω την ψυχολογία των Ελλήνων. Είναι δύσκολο το να έρχεσαι από μια ξένη χώρα. Όμως πλέον θέλω να ζήσω σαν Έλληνας. Είμαι φιλοξενούμενος στη χώρα σας. Θέλω να μάθω τη γλώσσα, να συνεννοούμαι. Ο κόσμος συνήθως δε μου μιλάει αγγλικά. Θέλω να μάθω τα πάντα γι’ αυτή τη χώρα".
Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία κακή χρονιά. Πως φαντάζεσαι την επόμενη;

"Ελπίζω όλα να πάνε καλύτερα. Όταν έπαιζα στον Ηρακλή, μου άρεσε να βλέπω και άλλες ομάδες μπροστά στη βαθμολογία! Όχι μόνο ο Ολυμπιακός! Ήταν βαρετό! Αυτό το σκεφτόμουν πριν έρθω. Πλέον, ελπίζω να τερματίσουμε στην πρώτη θέση. Ακούω ότι πολλά πράγματα πήγαν στραβά πέρυσι. Ελπίζω αυτό να αλλάξει φέτος. Νιώθω ότι θα πάμε καλά φέτος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: