Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Δηλώσεις του Πίτου Γκαρσία

Ικανοποιημένος για τις δυο τελευταίες εμφανίσεις του Ηρακλή με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο παρουσιάσθηκε ο Πίτου Γκαρσία που τόνισε πως η ομάδα του θα μπορούσε να έχει πάρει και τη νίκη.Επιπλέον μιλώντας για το ματς με τον Λεβαδειακό τόνισε ότι έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού, ενώ κάλεσε τον κόσμο του «Γηραιού» να είναι κοντά στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πίτου Γκαρσία:

Για τα δύο παιχνίδια που έχει παίξει με την ομάδα από την μεταγραφή του στην περίοδο του Ιανουαρίου με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο υποστήριξε πως: «Νομίζω ότι είχαμε δύο παιχνίδια καθόλου εύκολα. Με τον ΠΑΟΚ που είναι μία ομάδα που τα πάει αρκετά καλά φέτος και με τον Πανιώνιο όπου πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας παίζοντας για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο με έναν παίκτη λιγότερο».
Για την αξία του χθεσινού βαθμού στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο: «Είναι μεγάλης αξίας ο βαθμός μας παίζοντας για περίπου 60' με παίκτη λιγότερο. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να μας απειλήσει κυρίως από τα πλάγια με μας όμως να αντέξαμε στην πίεση και στο τέλος αν ήμασταν λίγο πιο προσεχτικοί να παίρναμε και το τρίποντο της νίκης».
Για την σημασία του παιχνιδιού που ακολουθεί με τον Λεβαδειακό: «Θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ αφού πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι όπως και όλα τα υπόλοιπα βάση της θέσης μας. Δίνει όμως και πάλι τρεις βαθμούς αλλά δεν θα πρέπει να μας γεμίσει με πίεση και άγχος και να συγκεντρωθούμε σε αυτό ώστε να είμαστε έτοιμοι και ήρεμοι και όταν θα έρθει η ώρα του να το διεκδικήσουμε και να το κερδίσουμε και να βρεθούμε σε καλύτερη θέση. Με ηρεμία και χωρίς ψυχολογική πίεση σκεφτόμενοι ότι είναι ένας τελικός».
Για το αν θεωρεί ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός βαθμών που θα επιτρέψει στον Ηρακλή να αισθανθεί πιο άνετα για την συνέχεια: «Μένουν οκτώ παιχνίδια ακόμα αλλά στο πρωτάθλημα φέτος σε 1-2 αγωνιστικές όπως έχει φανεί όλα μπορούν να γίνουν ανάποδα. Είδαμε ακόμα και τι συνέβη στην κορυφή με την ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα εκεί όπου θεωρούντουσαν όλα δεδομένα και πως όλα ξαφνικά έχουν ανατραπεί. Έτσι ισχύει και για τις υπόλοιπες θέσεις. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι μπορεί να συμβιβαστεί με κάποιον συγκεκριμένο αριθμό για την επίτευξη της σωτηρίας και για αυτό θα πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μέχρι το τέλος με στόχο μόνο την νίκη».

Για τον ίδιο και την δήλωσή του ότι με την επιστροφή του στον Ηρακλή αισθάνεται σαν να επέστρεψε σπίτι του αλλά και την περαιτέρω παραμονή: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στον Ηρακλή και σε αυτούς τους έξι μήνες ποτέ δεν έκοψα τους δεσμούς επαφής μου με την ομάδα και κυρίως με κάποιους ανθρώπους. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να συγκεντρώνομαι στο πως θα γίνομαι καλύτερος χωρίς να επηρεάζομαι από άλλα πράγματα αφού ο Ηρακλής είναι μία ομάδα όπου ο κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Εύχομαι να ξεφύγουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την κατάσταση που είμαστε ώστε με ηρεμία να οργανωθούμε για την επόμενη χρονιά και να φέρουμε τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει. Κι όσο για μένα θα μου άρεζε πάρα πολύ να μείνω παραπάνω και να συνεχίσω την καριέρα στον Ηρακλή κάτι που δεν εξαρτάται μόνο από μένα αλλά και από τους ιθύνοντες του Ηρακλή». του στο δυναμικό του «Γηραιού»:
Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο της ομάδας του Ηρακλή: «Οι φίλαθλοι του Ηρακλή να παραμείνουνε δίπλα μας με μας να τους δώσουμε πολύ σύντομα χαρά γυρνώντας στις επιτυχίες».

Πάει Ρέντη για το πριμ ο Κόκκαλης

Ο Σωκράτης Κόκκαλης σίγουρα ξέρει πολύ καλά τις κινήσεις που πρέπει να κάνει, ώστε να τονώσει τους παίκτες του Ολυμπιακού ψυχολογικά ενόψει των οκτώ… τελικών που απέμειναν μέχρι το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος.Άλλωστε, αυτό το απέδειξε και την Κυριακή, όταν επικοινώνησε με την αποστολή της ομάδας αμέσως μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Καβάλα και υποσχέθηκε πριμ για νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Κόκκαλης μάλιστα αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πάει στου Ρέντη και να ανακοινώσει ο ίδιος το πριμ στους παίκτες. Δεν αποκλείεται να τους μιλήσει κιόλας για τα παιχνίδια που απομένουν, αλλά και να τους συγχαρεί για την νίκη επί του Αστέρα. Άλλωστε, σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας την Κυριακή…

Σισέ: «Ψυχραιμία, δεν χάθηκε ο κόσμος»

«Στα δύσκολα θέλουμε να ηγηθείς εσύ» είχαν πει ο Νίκος Πατέρας και ο Κώστας Αντωνίου στον Τζιμπρίλ Σισέ το περασμένο καλοκαίρι.Αυτές οι κουβέντες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Γάλλου σούπερ σταρ να έρθει στη χώρα μας και η ώρα να το κάνει και πράξη ήρθε.

Ο στράικερ του Παναθηναϊκού εκτός απ’ το ότι «μιλάει» μέσα στο γήπεδο, αποφάσισε να μιλήσει και στους συμπαίκτες του στ’ αποδυτήρια, μετά το… κάζο με την Καβάλα, ώστε να τους τονώσει τη ψυχολογία εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

«Δεν χάθηκε και ο κόσμος. Είμαστε ακόμη πρώτοι και είναι στο χέρι μας να μείνουμε εκεί. Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι», ήταν τα λόγια του Σισέ, ο οποίος ανέλαβε αυτόν τον ρόλο, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ένας απ’ τους τρεις αρχηγούς της ομάδας.

Καβάλα ο φονέας των γιγάντων !

Η νίκη της Καβάλας επί του Παναθηναϊκού απέδειξε πως οι «αργοναύτες» είναι ο φετινός... «φονέας των γιγάντων», καθώς δεν έχουν ηττηθεί μέχρι στιγμής από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρη!

Ολυμπιακός, το πρώτο θύμα

Η αρχή έγινε την 3η αγωνιστική, όταν η Καβάλα που προερχόταν από ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές, πήρε τον πρώτο της βαθμό, αποσπώντας ισοπαλία 0-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό. Η ισοπαλία αυτή ήταν και η αφορμή για την απομάκρυνση του Τιμούρ Κετσπάγια από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο δυο μέρες μετά.

Η σειρά των πρασίνων

Στις 18/10, στην 7η αγωνιστική, η Καβάλα υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στο «Ανθη Καραγιάννη» και προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ του Ονουάτσι. Ομως το γκολ του Κατσουράνη, αλλά κυρίως αυτό του Σισέ στο 90` πήραν την μπουκιά από το... στόμα της ομάδας του Γιάννη Παπακώστα.

Ισοπαλία με 8 παίκτες!

Στη 10η αγωνιστική, η Καβάλα αντιμετώπισε τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης» και πήρε ισοπαλία 0-0, παρότι τελείωσε το ματς με 8 παίκτες! Στο 63` αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντικρόκ, στο 89` ο Οικονόμου και στο 95` ο Ονουάτσι. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε και μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 στις καθυστερήσεις!

Νίκη με ΑΕΚ!

Μια, δυο, τρεις, τελικά η νίκη για την Καβάλα κόντρα σε «μεγάλους» ήρθε την 11η αγωνιστική, όταν επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στο «Ανθή Καραγιάννη» στο ντεμπούτο του Βαγγέλη Γούτη με τα γκολ των Ντομπρασίνοβιτς και Γιάννου.

Τύχη με... ΠΑΟΚ

Το επόμενο... θύμα της Καβάλας ήταν στη 14η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ, όταν οι «αργοναύτες» απέσπασαν ισοπαλία 0-0 από την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Οι γηπεδούχοι πάντως είχαν και την τύχη με το μέρος τους, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε τρία δοκάρια!

Οπως στο «Καραϊσκάκη»

Η ισοπαλία 0-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης» απομάκρυνε τον Κετσπάγια από τον πάγκο του Ολυμπιακού, το ίδιο αποτέλεσμα έδιωξε και τον... Ζίκο, όταν η Καβάλα έκοψε βαθμούς στην έδρα της από τους «ερυθρόλευκους» στο ματς της 18ης αγωνιστικής.

Τον... καβάλησε στο ΟΑΚΑ!

Το... τελευταίο θύμα της Καβάλας ήταν ο Παναθηναϊκός, με τον Ααντ ντε Μος πλέον στον πάγκο. Οι Καβαλιώτες με δύο γκολ του Εμπι Σμολάρεκ, που είχε περάσει αλλαγή, νίκησαν 2-0 τους υπερόπτες πράσινους δίνοντας συνέχεια στο εκπληκτικό τους σερί.

*Συνολικά, η νεοφώτιστη Καβάλα κόντρα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρη έχει συγκεντρώσει 10 βαθμούς.

*Δεν δέχτηκε γκολ σε δύο ματς από τον Ολυμπιακό

*Υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του φετινή εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα

*Τα υπόλοιπα ματς με τους «μεγάλους» που απομένουν είναι αυτά με Αρη (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός).

Ψωμιάδης: "Στο γήπεδο είμαστε όλοι εχθροί"


Στάυρος Ψωμιάδης Ο Σταύρος Ψωμιάδης μίλησε στον "Sentra 103,3" και ανέφερε ότι στόχος είναι πάντα να παίζει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο, ενώ σχολίασε και τους ισχυρισμούς για φιλία ανάμεσα στον Μάκη Ψωμιάδη και τον Νικόλα Πατέρα: "Στο ποδόσφαιρο που βλέπω εγώ δεν υπάρχουν φιλίες. Στον αγωνιστικό χώρο όλοι είναι εχθροί".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου των «αργοναυτών»:

Για το «μυστικό» της Καβάλας:
«Το καλοκαίρι χτίσαμε την ομάδα πάνω στο θέμα να έχει μια μεγάλη πορεία και να μείνει πολλά χρόνια στην κατηγορία. Προσελκύσαμε κάποιους καλούς παίκτες και ήταν λογικό να πάρουμε καλά αποτελέσματα. Για να κερδίσεις τους �εγάλους�πρέπει να είσαι οργανωμένος σωστά και να δουλέψεις σκληρά».

Για τον τρόπο που ήρθε η νίκη με τον Παναθηναϊκό: «Είχα συζητήσει με τον προπονητή πριν το ματς. Ηθελε να μηδενίσει τα ατού του Παναθηναϊκού και μετά να κάνουμε το παιχνίδι μας. Εμείς δεν έχουμε ταμπουρωθεί ποτέ πίσω για να παίξουμε αντιποδόσφαιρο. Σε αυτούς τους όρους χτίσαμε την ομάδα, για να παίζει ποδόσφαιρο. Γι αυτό δυσκολευόμαστε με τις μικρές ομάδες, που παίζουν κλειστά, να κερδίσουμε».

Για το πώς λειτουργεί το σκάουτινγκ της ομάδας, έχοντας έρθει πολύ καλοί παίκτες όπως οι Ορούμα, Σμολάρεκ, Ιτάνζ, Ρινκόν κλπ: «Αυτά είναι τα μυστικά του επαγγέλματος, αλλά είναι σκληρή δουλειά και σωστές επιλογές. Δεν παίρνουμε παίκτες απλά για να τους παίρνουμε, αλλά μόνο εκεί που χρειάζεται η ομάδα, που απαιτεί το ρόστερ για να έχουν προσφορά στο πρωτάθλημα».

Για το αν η Καβάλα κινείται με τις γνώσεις των παραγόντων και όχι των προπονητών: «Όταν χτίζεται μια ομάδα είναι δύσκολο να την αλλάξει ένας τεχνικός κατά τη διάρκεια της σεζόν. Χτίστηκε σε γερές βάσεις, να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Δεν καταλαβαίνουν οι μάνατζερ που προτείνουν παίκτες στην Ελλάδα, ότι πρωτάθλημα είναι δύσκολο, σκληρό και τεχνικό και θέλει καλούς ποιοτικούς παίκτες, που μπορεί να είναι καλοί στο εξωτερικό αλλά δεν μπορούν να παίξουν καλά στην Ελλάδα».

Για το ότι ακόμα και παίκτες άνω των 30 έχουν κίνητρο στην Καβάλα: «Αυτό είναι το θέμα, να πάρεις παίκτες παθιασμένους, που θέλουν να κερδίζουν, να έχουν στόχους, ακόμα και μετά τα 30 τους».

Για το ότι η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήρθε εύκολα: «Δεν μπορώ να πω ότι κέρδισε πολύ εύκολα ηομάδα. Κι οι δύο πολέμησαν, είχαν ευκαιρίες. Το θέμα είναι ότι η ομάδα έχει πολύ δυνατό ρόστερ, δεν βασίζεται σε 11-12 παίκτες. Και οι 30 είναι ισάξιοι και αν δείτε το ρόστερ όλοι οι παίκτες έχουν συμμετοχή στην πορεία. Είναι η σωστή δυναμική της ομάδας, το δυναμικό της μπορεί να προσφέρει τα πάντα».

Για το ότι η πορεία διατηρείται καλή παρά τις αλλαγές προπονητών (από Παπακώστα σε Γούτη και Ντε Μος): «Και ο κ. Παπακώστας έχει μερίδιο στην επιλογή των παικτών, η ευθύνη ήταν δική του μαζί με μένα. Παραιτήθηκε, δεν απολύθηκε. Δεν άντεχε, δεν ξέρω τι, ίσως το να φτάσει την ομάδα πιο ψηλά. Μπορεί να μην το άντεχε, να ρωτήσετε εκείνον. Εγώ ξέρω ότι ξεκινήσαμε μαζί και μου είπε ότι δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο».

Για το μέλλον του Ααντ Ντε Μος: «Οι στόχοι είναι βατοί από την αρχή της χρονιάς και θα παραμείνουν ίδιοι. Να μείνει η ομάδα πολλά χρόνια στην κατηγορία, όπως της αρμόζει. Με τον προπονητή δεν έχουμε πρόβλημα,. Πάμε ως το τέλος της σεζόν και αν είμαστε ευχαριστημένοι, θα συνεχίσουμε. Αν πάνε όλα καλά, ταιριάζουμε και οι δύο πλευρές είμαστε ευχαριστημένοι, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ανανεώσουμε τη συνεργασία».

Για τον Ντουγκλάο και τα σενάρια για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, για το αν πωλείται και αν μπορεί να παίξει στον ΠΑΟ: «Ολοι οι παίκτες στο ρόστερ έχουν μια τιμή. Αν είναι να ωφεληθούμε, κανείς αναντικατάστατος. Δεν χρειάζονται ειδικές ποδοσφαιρικές γνώσεις για να δούμε ότι μπορεί να παίξει».

Για το ότι όλοι λένε πως ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Νικόλας Πατέρας είναι κολλητοί, αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε μόνο ένα βαθμό στα δύο ματς: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι τέτοιο. Στο ποδόσφαιρο που βλέπω εγώ δεν υπάρχουν φιλίες. Στον αγωνιστικό χώρο όλοι είναι εχθροί, άσχετα τι γίνεται εκτός. Ολοι άλλωστε θέλουμε το ίδιο, να νικάμε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια ομάδα που θέλει να χάνει».

Για την έκβαση του τίτλου: «Δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα ο Παναθηναϊκός για τον τίτλο, έχει ποιότητα στο ρόστερ και παίκτες που μπορούν να αναπληρωθούν».

Για το αν είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό: «Δεν θα ήθελα να απαντήσω. Και οι δύο ομάδες έχουν καλό ρόστερ, απλά ο Παναθηναϊκός έχει πληρέστερο δυναμικό».

Για το αν η Καβάλα του χρόνου θα στοχεύει ψηλότερα: «Δεν θέλω να λέμε μεγάλες κουβέντες. Στόχος είναι να καθιερωθούμε για πολλά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία».

Θρίαμβος της ΕΑ Πατρών στη Θεσσαλονίκη


Θρίαμβος της ΕΑ Πατρών στη Θεσσαλονίκη Μεγάλη νίκη με 3-1 σετ πέτυχε η ΕΑ Πατρών στη Θεσσαλονίκη επί του Ηρακλή, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 19η ημέρα της Α1 βόλεϊ των ανδρών. Με το αποτέλεσμα αυτό, η αχαϊκή ομάδα πλησίασε σε απόσταση ενός βαθμού τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και διεκδικεί πλέον με πολλές αξιώσεις την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Φοίνικας-Απόλλων Κ. 0-3 (25-27, 23-25, 17-25)
ΑΟ Κηφισιάς-Λαμία 1-3 (29-27, 19-25, 23-25, 23-25)
Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ 0-3 (24-26, 20-25, 21-25)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 (25-18, 26-24, 25-16)
Αρης-Παναθηναϊκός 2-3 (25-16, 23-25, 23-25, 25-18, 22-24)
Ηρακλής-ΕΑ Πατρών 1-3 (23-25, 26-24, 25-27, 20-25

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 48 54-17
2. ΕΑ Πατρών 47 52-23
3. Ολυμπιακός 42 47-22
4. Ηρακλής 37 42-26
5. Λαμία 29 35-37
6. Αρης 27 35-38
7. ΠΑΟΚ 25 37-39
8. Πανελλήνιος 22 31-42
. Απόλλων Καλαμαριάς 22 30-44
10. ΑΕΚ 20 28-43
11. ΑΟ Κηφισιάς 15 27-51
12. Φοίνικας Σύρου 8 17-53

Ηρακλής-Ικανοποιημένος και με τον ένα βαθμό


Ομο και Ηλιάδης σε φάση από τον αγώνα Πανιώνιος-Ηρακλής "Κάθε βαθμός για εμάς είναι πολύτιμος. Είναι πολύ σημαντικό που κρατήσαμε το 0-0 με παίκτη λιγότερο, ήμασταν 'σφιχτοί' πίσω και τα καταφέραμε"», είπε ο Μπουμπένκο και επέστρεψε στα αποδυτήρια για να μοιράσει συγχαρητήρια για την αμυντική λειτουργία που απέφερε ένα πολύτιμο βαθμό.

Νωρίτερα της ισοπαλίας στη Νέα Σμύρνη, ο Ρέμος μοίρασε υποσχέσεις.
Απευθύνθηκε στους ποδοσφαιριστές, στο ξενοδοχείο της αποστολής και τους είπε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν.
Ο πρόεδρος του Ηρακλή υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να καλύψει τους ποδοσφαιριστές και δεν θα πρέπει να ανησυχεί κανείς καθότι, όπως είπε, κανείς δεν έχασε χρήματα από τον Ηρακλή.

Ο Ρέμος, επίσης, χωρίς να ορίσει ημερομηνία νέων πληρωμών, συζήτησε για άλλα θέματα με τους παράγοντες της διοίκησης που συνόδευσαν την αποστολή στην Αθήνα, στην πρώτη τους επαφή από την ημέρα που έγιναν συμβούλιο, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

Τέλος, κάποιος, βέβαια, θα πρέπει να συζητήσει με τον Ιάκομπ για να διορθώσει τη συμπεριφορά του. Οι κάρτες πέφτουν βροχή και οι απουσίες του είναι οδυνηρές για την επίθεση του Ηρακλή. Θα λείψει και πάλι την ερχόμενη Κυριακή.

Π.Α.Ο.Κ-Το μαγικό χαρτάκι...

Τρέλα για ένα εισιτήριο Αδημονούν για τα εισιτήρια της μεγάλης αναμέτρησης που αυτή τη φορά δεν αποκλείεται να κρίνει ακόμη και τον πρωταθλητή. Τέτοιες διαστάσεις παίρνει ο αγώνας της ερχόμενης Κυριακής, όταν ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, στην Τούμπα.

Θα κυκλοφορήσουν μερικές χιλιάδες εισιτήρια και αυτό που αναμένεται να συμβεί ίσως να μην έχει προηγούμενο. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ, από τώρα κιόλας, ενδιαφέρονται και ζητούν πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση της χρονιάς.

Δεν θα είναι βέβαια περισσότερα από όσα εκδίδονται σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ, αλλά, όπως γίνεται κατανοητό, συγκεντρώνει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Οι υπεύθυνοι του δικεφάλου δεν αναμένεται να ακολουθήσουν διαφορετική τακτική. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουν ανοίξει τα εκδοτήρια και όποιος πρόλαβε. Αρκετά, βέβαια, θα δοθούν στους συνδέσμους για όσους δεν έχουν διαρκείας.

Αυτή είναι η εικόνα. Κατά τα άλλα, ο Σάντος θα συμμαζέψει την ομάδα του σε προετοιμασία που ουσιαστικά ξεκινά αύριο και αναμένει να επιστρέψει ο Πάμπλο Γκαρσία που απουσίασε από τα Γιάννενα λόγω του θανάτου της μητέρας του.

Στο ιατρικό δελτίο, ο Μίρκο Σαβίνι που ένιωσε ενοχλήσεις κάτω από το δεξί γόνατο και, ενώ δηλώθηκε στην ενδεκάδα, δεν ξεκίνησε, θα εξεταστεί από αύριο και θα εκτιμηθεί η κατάστασή του. Σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι ανησυχητικό. Ο Σνάουτνσερ αντιμετωπίζει πρόβλημα με ένα δυνατό χτύπημα από τον Σίσιτς ή από τον Μουν που σε κάποιο σημείο του αγώνα παρασύρθηκε και κτύπησε τον συμπαίκτη του. Ενδεχομένως να χάσει μια- δύο προπονήσεις.

Τέλος, ο Γιώργος Φωτάκης συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Ψάχνει τον παρτενέρ του Πρίττα


Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δίνει οδηγίες στη βροχή Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα καλείται να λύσει ο Έκτορ Κούπερ λίγο πριν τη σέντρα με την Ξάνθη. Πρόκειται για μια θέση δίπλα στον Πρίττα. Ο Νάτσο Γκαρσία αποβλήθηκε και αναζητείται ένας ακόμη αμυντικός χαφ. Ο Ναφτί δεν είναι ακόμη έτοιμος. Ο Μεριέμ, αν κανείς τον βαφτίσει αμυντικό χαφ ή τέλος πάντων εφόσον τοποθετηθεί δίπλα στον Πρίττα, κι αυτός δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να αγωνιστεί καθότι έσπασε τη μύτη του, το περασμένο Σάββατο.

Ο δε Φερνάτεζ, είναι έτοιμος, αλλά, η συμμετοχή του μετά από δύο μήνες είναι ένα ρίσκο και ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη αναμέτρηση που κρίνει το μέλλον του ’ρη στο κύπελλο, διοργάνωση που ενδιαφέρει άμεσα για την κατάκτηση ακόμη και του τίτλου.
Ο προβληματισμός του Αργεντίνου που αφορούσε στην κατάσταση των «τραυματιών» Κάλβο και Φερνάντεζ καθώς και την πορεία της υγείας του Φρέντι Αντού, ο οποίος προσβλήθηκε από εμπύρετη ίωση και δεν προπονήθηκε την περασμένη εβδομάδα (όπως και ο Λαμπριάκος), έχει ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό, αφού οι δύο από τους τρεις (εκτός του Φερνάντεζ) αγωνίστηκαν και μάλιστα διακρίθηκαν με τον Εργοτέλη.

Πάντως, φαίνεται ότι, εφόσον δεν υπάρχει άλλη επιλογή και εφόσον είναι έτοιμος, θα συμπεριληφθεί για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες στην αποστολή ο Νταρίο Φερνάντεζ. Ο Αργεντίνος έχει αντεπεξέλθει σε όλα τα τεστ και αναμένεται να φωνάξει παρών.

Νοκ -άουτ είναι για ένα ακόμη ματς ο Ναφτί, ο οποίος θα υποβληθεί την Τρίτη στην τελευταία εξέταση και στη συνέχεια θα δοκιμάσει να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό. Φυσιολογικά δεν πρόκειται να είναι ετοιμοπόλεμος ούτε στο κύπελλο με την Ξάνθη, την προσεχή Τετάρτη.

Ντε Μος: "Ωραίο γήπεδο το ΟΑΚΑ για να νικάς"


Ο Ααντ Ντε Μος στο ΟΑΚΑ Ο Ααντ Ντε Μος έβαλε ψηλά τον πήχη για την Καβάλα την οποία την παρομοίωσε με τη Μαλίν. Ο τεχνικός της ομάδας έκπληξης του φετινού πρωταθλήματος σε δηλώσεις του στο "Sentra 103,3", τόνισε ότι χάρηκε που δεν είδε τον Λέτο στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει τις αδυναμίες των "πράσινων".

Για το ότι δεν έχει καλές αναμνήσεις του από το ΟΑΚΑ: «Είχε παρερμηνευθεί αυτό που είπα. Εχασα μόνο μία φορά με τον Ολυμπιακό στην παράταση (σ.σ. 2-0 ως τεχνικός του Αγιαξ), ενώ το 1992 ήμουν 0-0 με τον Παναθηναϊκό. Μου αρέσει το ΟΑΚΑ, είναι ένα ωραίο γήπεδο για να νικάς».

Για το κλειδί της νίκης επί του Παναθηναϊκού: «Εχουμε καλούς παίκτες, καλή δομή, πολύ κοντινή επαφή με τους διοικούντες. Δεν είναι ό,τι συμβαίνει στις άλλες ομάδες. Είμαι πολύ κοντά με τον πρόεδρο, που παίρνει τις αποφάσεις. Είναι πολύ καλός τρόπος αυτός για να λειτουργεί μια ομάδα. Είναι και καλό για τους παίκτες που ξέρουν ότι υπάρχει μια καλή πειθαρχία και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη νίκη μας».

Για την τακτική, τα προβλήματα που είχε απέναντι στον Παναθηναϊκό και τα κλειδιά της νίκης: «Εχουν δύο πολύ καλούς επιτελικούς μέσους, τους Καραγκούνη και Κατσουράνη, αλλά και πολύ καλούς επιθετικούς όπως οι Σισέ, Σαλπιγγίδης, Λέτο. Τους περιορίσαμε με καλή οργάνωση. Το δεύτερο κλειδί είναι ότι βρήκαμε χώρο στον κεντρικό άξονα, στο κέντρο της άμυνας και καταφέραμε να τον αξιοποιήσουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που ήταν σημαντικοί. Ηδη από το πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες».

Για το αν τα προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός επικεντρώνονται στο κέντρο της άμυνας: «Δεν θέλω να αποκαλύψω, γιατί μπορεί να τη χρησιμοποιήσουν και οι αντίπαλοι στη συνέχεια. Εχει και άλλα προβλήματα ο Παναθηναϊκός».

Για το ότι χθες είπε πως ωφέλησε την Καβάλα η αντικατάσταση του Λέτο: «Ναι, γιατί ο Λέτο παίζει στη γραμμή και ήταν δύσκολο να τον περιορίσεις και είχαμε πρόβλημα με τον Ντικρόκ. Είχα δώσει εντολές να τον αντιμετωπίσει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όταν βγήκαμε από τα αποδυτήρια είδα ότι είχε μπει ο Νίνης και ήμουν χαρούμενος. Βέβαια, ίσως είχε πρόβλημα τραυματισμού, γιατί είδα ότι είχαν πέσει πάνω του κάποια στιγμή και κοίταζαν κάτι».

Για το πώς νιώθει που σε σχέση με τις υπόλοιπους σταθμούς της καριέρας του (σ.σ. Αγιαξ, Βέρντερ, Αντερλεχτ, Μαλίν) βρίσκεται σε μια μικρότερη ομάδα όπως η Καβάλα: «Όχι, δεν είναι μικρή ομάδα, έχει μέλλον και προοπτικές. Πρώτα υπάρχει ένας πρόεδρος που καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο, με πετυχημένη διοικητική παρουσία σε μεγάλο επίπεδο, στην ΑΕΚ. Επιπλέον, ως κλίμα, ατμόσφαιρα και αποδυτήρια, συγκρίνω την Καβάλα με την Μαλίν, που είναι η αγαπημένη μου ομάδα στο Βέλγιο. Μαζί της πήρα πρωτάθλημα και Κύπελλο στο Βέλγιο, Κύπελλο Κυπελλούχων απέναντι στον Αγιαξ και ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Επίσης και η πόλη της Καβάλας μοιάζει με το Μέχελεν.
Λίγοι άνθρωποι, πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Αν καταφέρουμε να πάμε στην 5άδα και μπούμε στα πλέι οφ, τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε και την έξοδο στο Champions League ή και το Europa League. Επιπλέον, είμαστε στο Κύπελλο και μπορούμε να το κατακτήσουμε,. Αλλά μπορούμε να χάσουμε τα πάντα σε τρεις μέρες. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δουλεύουμε σκληρά».

Για το μέλλον του στην Καβάλα: «Είμαι εδώ για 4 μήνες, αυτό υποσχέθηκα στον πρόεδρο. Εχω συνηθίσει να δουλεύω σε ομάδες με υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με την Καβάλα. Εξαρτάται τι στόχους θα θέσει και η ομάδα. Στόχος είναι να βοηθήσω τον πρόεδρο να κάνει μεγάλη την ομάδα. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες. Πήραμε 4 βαθμούς από Παναθηναϊκό, 2 από Ολυμπιακό, ενώ έχουμε νικήσει την ΑΕΚ και μπορούμε να τη νικήσουμε και εκτός».

Για το αν θα αποφασίσει το καλοκαίρι για το μέλλον του: «Θα αποφασίσω πριν τις 15 Μαρτίου, γιατί έχω πολλές προσφορές από ομάδες του εξωτερικού και ιδίως μετά τη χθεσινή νίκη, υπάρχει πίεση. Πρέπει να ξέρω και εγώ και η γυναίκα μου τι θέλουμε. Είμαι σε θέση να δώσω την πρώτη μου επιλογή στην Καβάλα, αλλά δεν μπορώ να την πω στο ράδιο».

Για την έκβαση της μάχης του τίτλου: «Στον Παναθηναϊκό πίστευαν ότι θα το πάρουν, ότι ο τίτλος είναι στα χέρια τους. Σε ένα ματς όλα άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός νιώθει πλέον ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ανίκητος, ίσως πάρει ώθηση από τα κακά αποτελέσματα του Παναθηναϊκού και να μπει στη μάχη του τίτλου».

Για το αν θα έβλεπε τον εαυτό του στον πάγκο μιας μεγάλης ελληνικής ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός: «Είναι πιο εύκολο να για μένα να δουλεύω π.χ. σε Παναθηναϊκό απ�ό,τι στην Καβάλα, γιατί έχει καλύτερους παίκτες και έχω συνηθίσει να δουλεύω σε μεγάλες ομάδες. Στόχος μου δεν είναι να είμαι σε αυτές τις ομάδας, θέλω να έχω έναν στόχο. Εχω στόχο να γίνει η Καβάλα μεγάλη ομάδα. Για τον Παναθηναϊκό είναι λογικό να παίρνει τίτλο. Αν νικούσα με τον Παναθηναϊκό, δεν θα με έψαχνε κανείς για συνέντευξη, ούτε εσείς, ούτε από την πατρίδα μου για να εξηγήσω τι έγινε. Στόχος είναι να γίνει η Καβάλα μεγάλη ομάδα. Το μωρό γεννιέται και μεγαλώνει για να γίνει μεγάλη ομάδα. Ο τίτλος του στόχου μου είναι Καβάλα σαν τη Μαλίν».

Nick the Greek. Oooh Kyrgiakos

Σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Λίβερπουλ έγινε ο Σωτήρης Κυργιάκος!«We thought his days were numbered, now he plays here every week. We can't pronounce his surname so we call him Nick the Greek. Oooh Kyrgiakos», αναφέρει το σύνθημα, που μεταφράζεται ως εξής:

«Πιστεύαμε πως οι μέρες του ήταν μετρημένες, αλλά τώρα αγωνίζεται κάθε εβδομάδα. Δεν μπορούμε να προφέρουμε το επώνυμό του, γι'αυτό τον αποκαλούμε ‘Nick the Greek'».

«Δεν μπορώ να το περιγράψω»

Από την πλευρά του το «αλάνι» δείχνει να το απολαμβάνει: «Χαίρομαι πολύ όταν οι οπαδοί μιας τόσο μεγάλης ομάδας τραγουδούν το όνομά μου. Είναι δύσκολο να περιγράψω πώς αισθάνομαι εκείνη την ώρα. Είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό για έναν ποδοσφαιριστή και μία από τις ομορφότερες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς».

Ιταλικό πρωτάθλημα

Στην δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία της υποχρέωσε την Ίντερ η Νάπολι και έτσι η διαφορά των «νερατζούρι» από την δεύτερη Ρόμα «έπεσε» στους επτά βαθμούς.Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα στο βραδινό παιχνίδι του «Σαν Πάολο» με το οποίο ολοκληρώθηκε η 24η αγωνιστική της Serie A.

Το παιχνίδι διατήρησε τον χαρακτήρα του ντέρμπι σε όλη την διάρκεια του, με τους «παρτενοπέι» να φτάνουν περισσότερες φορές κοντά στο γκολ και να παλεύουν για το «τρίποντο» μέχρι και την λήξη της αναμέτρησης που βρήκε τον Μουρίνιο ανακουφισμένο από την κατάκτηση του ενός βαθμού...

Η Νάπολι είχε δύο δοκάρια με τους Χάμσικ στο 9’ και Κουαλιαρέλα στο 65’ ενώ δοκάρι είχαν και οι «νερατζούρι» με δυνατό σουτ του Σούλεϊ Μουντάρι στο 30’.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής της Serie A:

Κάλιαρι-Μπάρι 3-1
13’ Κόντι, 30’ Νενέ, 53’ Κοσού/ 52’Μασιέλο

Κατάνια-Αταλάντα 0-0
* Στο 74’ αποβλήθηκε ο Μπελίνι της Αταλάντα

Κιέβο-Σιένα 0-1
75’ Ρετζινάλντο

Γιουβέντους-Τζένοα 3-2
42’ Αμάουρι, 61’, 78’πεν. Ντελ Πιέρο/ 16’, 63’ Ρόσι

Λιβόρνο-Μπολόνια 0-1
22’ Ντι Βάιο

Πάρμα-Λάτσιο 0-2
68’ Στεντάρντο, 89’ Ζάρατε
* Στο 73’ αποβλήθηκε ο Χιμένεζ της Πάρμα

Νάπολι-Ίντερ 0-0

Το Σάββατο

Ρόμα-Παλέρμο 4-1
35’, 63’ Μπρίγκι, 54’ Μπαπτίστα, 83’ Ρίισε/ 80’ Μίκολι

Σαμπντόρια-Φιορεντίνα 2-0
16’ Σεμιόλι, 40’ Πατσίνι

Την Παρασκευή

Μίλαν-Ουντινέζε 3-2
7’, 57’ Χουντελάαρ, 37’ Πάτο/ 45’ Φλόρες, 87’ Ντι Νατάλε

Όλη η αγωνιστική και τα ματς

Τα Σαββατοκύριακο που πέρασε έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα – και δεν εννοούμε μόνο στις θέσεις της κορυφής.

Ο Ολυμπιακός πλησίασε στο +3 τον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ στο +5, ενώ την ερχόμενη αγωνιστική έχουμε το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον «δικέφαλο» και το «τριφύλλι».

Πολύ κρίσιμο και το ματς Εργοτέλη-Ολυμπιακού, το Σάββατο, ενώ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει το ντέρμπι ΑΕΚ-Άρη για τη μάχη της τετράδας των πλέι οφ.

Από τα ματς του Σαββατοκύριακου που πέρασε, πέρα από τα αποτελέσματα που επηρεάζουν άμεσα τις εξελίξεις της κορυφής, ξεχωρίζουμε το 0-0 του Πανιωνίου με τον Ηρακλή που αφήνει τους Νορμυνιώτες για 9η αγωνιστική χωρίς νίκη. Η τελευταία φορά που πέτυχαν νικηφόρο αποτέλεσμα ήταν στις 6 Δεκεμβρίου (3-1 με την ΑΕΚ).

Το 1-1 με τον Ατρόμητο στις καθυστερήσεις, φέρνει τον Λεβαδειακό πιο κοντά στον υποβιβασμό, αλλά, βέβαια, έχει και το χρόνο και το βαθμολογικό περιθώριο να παλέψει.


Αναλυτικά τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου στα λινκ που ακολουθούν:

Παναθηναϊκός-Καβάλα 0-2
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3
Άρης-Εργοτέλης 2-1
Λεβαδειακός-Ατρόμητος 1-1
Πανιώνιος-Ηρακλής 0-0
Πανθρακικός-ΑΕΚ 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-1
Ξάνθη-Λάρισα 0-1

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο
Εργοτέλης-Ολυμπιακός
Ηρακλής-Λεβαδειακός
Καβάλα-Ξάνθη

Κυριακή
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
ΑΕΚ-Άρης
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης
Γιάννενα-Πανιώνιος
Λάρισα-Πανθρακικός