Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Ψωμιάδης: "Στο γήπεδο είμαστε όλοι εχθροί"


Στάυρος Ψωμιάδης Ο Σταύρος Ψωμιάδης μίλησε στον "Sentra 103,3" και ανέφερε ότι στόχος είναι πάντα να παίζει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο, ενώ σχολίασε και τους ισχυρισμούς για φιλία ανάμεσα στον Μάκη Ψωμιάδη και τον Νικόλα Πατέρα: "Στο ποδόσφαιρο που βλέπω εγώ δεν υπάρχουν φιλίες. Στον αγωνιστικό χώρο όλοι είναι εχθροί".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου των «αργοναυτών»:

Για το «μυστικό» της Καβάλας:
«Το καλοκαίρι χτίσαμε την ομάδα πάνω στο θέμα να έχει μια μεγάλη πορεία και να μείνει πολλά χρόνια στην κατηγορία. Προσελκύσαμε κάποιους καλούς παίκτες και ήταν λογικό να πάρουμε καλά αποτελέσματα. Για να κερδίσεις τους �εγάλους�πρέπει να είσαι οργανωμένος σωστά και να δουλέψεις σκληρά».

Για τον τρόπο που ήρθε η νίκη με τον Παναθηναϊκό: «Είχα συζητήσει με τον προπονητή πριν το ματς. Ηθελε να μηδενίσει τα ατού του Παναθηναϊκού και μετά να κάνουμε το παιχνίδι μας. Εμείς δεν έχουμε ταμπουρωθεί ποτέ πίσω για να παίξουμε αντιποδόσφαιρο. Σε αυτούς τους όρους χτίσαμε την ομάδα, για να παίζει ποδόσφαιρο. Γι αυτό δυσκολευόμαστε με τις μικρές ομάδες, που παίζουν κλειστά, να κερδίσουμε».

Για το πώς λειτουργεί το σκάουτινγκ της ομάδας, έχοντας έρθει πολύ καλοί παίκτες όπως οι Ορούμα, Σμολάρεκ, Ιτάνζ, Ρινκόν κλπ: «Αυτά είναι τα μυστικά του επαγγέλματος, αλλά είναι σκληρή δουλειά και σωστές επιλογές. Δεν παίρνουμε παίκτες απλά για να τους παίρνουμε, αλλά μόνο εκεί που χρειάζεται η ομάδα, που απαιτεί το ρόστερ για να έχουν προσφορά στο πρωτάθλημα».

Για το αν η Καβάλα κινείται με τις γνώσεις των παραγόντων και όχι των προπονητών: «Όταν χτίζεται μια ομάδα είναι δύσκολο να την αλλάξει ένας τεχνικός κατά τη διάρκεια της σεζόν. Χτίστηκε σε γερές βάσεις, να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Δεν καταλαβαίνουν οι μάνατζερ που προτείνουν παίκτες στην Ελλάδα, ότι πρωτάθλημα είναι δύσκολο, σκληρό και τεχνικό και θέλει καλούς ποιοτικούς παίκτες, που μπορεί να είναι καλοί στο εξωτερικό αλλά δεν μπορούν να παίξουν καλά στην Ελλάδα».

Για το ότι ακόμα και παίκτες άνω των 30 έχουν κίνητρο στην Καβάλα: «Αυτό είναι το θέμα, να πάρεις παίκτες παθιασμένους, που θέλουν να κερδίζουν, να έχουν στόχους, ακόμα και μετά τα 30 τους».

Για το ότι η νίκη επί του Παναθηναϊκού ήρθε εύκολα: «Δεν μπορώ να πω ότι κέρδισε πολύ εύκολα ηομάδα. Κι οι δύο πολέμησαν, είχαν ευκαιρίες. Το θέμα είναι ότι η ομάδα έχει πολύ δυνατό ρόστερ, δεν βασίζεται σε 11-12 παίκτες. Και οι 30 είναι ισάξιοι και αν δείτε το ρόστερ όλοι οι παίκτες έχουν συμμετοχή στην πορεία. Είναι η σωστή δυναμική της ομάδας, το δυναμικό της μπορεί να προσφέρει τα πάντα».

Για το ότι η πορεία διατηρείται καλή παρά τις αλλαγές προπονητών (από Παπακώστα σε Γούτη και Ντε Μος): «Και ο κ. Παπακώστας έχει μερίδιο στην επιλογή των παικτών, η ευθύνη ήταν δική του μαζί με μένα. Παραιτήθηκε, δεν απολύθηκε. Δεν άντεχε, δεν ξέρω τι, ίσως το να φτάσει την ομάδα πιο ψηλά. Μπορεί να μην το άντεχε, να ρωτήσετε εκείνον. Εγώ ξέρω ότι ξεκινήσαμε μαζί και μου είπε ότι δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο».

Για το μέλλον του Ααντ Ντε Μος: «Οι στόχοι είναι βατοί από την αρχή της χρονιάς και θα παραμείνουν ίδιοι. Να μείνει η ομάδα πολλά χρόνια στην κατηγορία, όπως της αρμόζει. Με τον προπονητή δεν έχουμε πρόβλημα,. Πάμε ως το τέλος της σεζόν και αν είμαστε ευχαριστημένοι, θα συνεχίσουμε. Αν πάνε όλα καλά, ταιριάζουμε και οι δύο πλευρές είμαστε ευχαριστημένοι, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ανανεώσουμε τη συνεργασία».

Για τον Ντουγκλάο και τα σενάρια για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, για το αν πωλείται και αν μπορεί να παίξει στον ΠΑΟ: «Ολοι οι παίκτες στο ρόστερ έχουν μια τιμή. Αν είναι να ωφεληθούμε, κανείς αναντικατάστατος. Δεν χρειάζονται ειδικές ποδοσφαιρικές γνώσεις για να δούμε ότι μπορεί να παίξει».

Για το ότι όλοι λένε πως ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Νικόλας Πατέρας είναι κολλητοί, αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε μόνο ένα βαθμό στα δύο ματς: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι τέτοιο. Στο ποδόσφαιρο που βλέπω εγώ δεν υπάρχουν φιλίες. Στον αγωνιστικό χώρο όλοι είναι εχθροί, άσχετα τι γίνεται εκτός. Ολοι άλλωστε θέλουμε το ίδιο, να νικάμε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια ομάδα που θέλει να χάνει».

Για την έκβαση του τίτλου: «Δεν πιστεύω να έχει πρόβλημα ο Παναθηναϊκός για τον τίτλο, έχει ποιότητα στο ρόστερ και παίκτες που μπορούν να αναπληρωθούν».

Για το αν είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό: «Δεν θα ήθελα να απαντήσω. Και οι δύο ομάδες έχουν καλό ρόστερ, απλά ο Παναθηναϊκός έχει πληρέστερο δυναμικό».

Για το αν η Καβάλα του χρόνου θα στοχεύει ψηλότερα: «Δεν θέλω να λέμε μεγάλες κουβέντες. Στόχος είναι να καθιερωθούμε για πολλά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: