Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Καβάλα ο φονέας των γιγάντων !

Η νίκη της Καβάλας επί του Παναθηναϊκού απέδειξε πως οι «αργοναύτες» είναι ο φετινός... «φονέας των γιγάντων», καθώς δεν έχουν ηττηθεί μέχρι στιγμής από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρη!

Ολυμπιακός, το πρώτο θύμα

Η αρχή έγινε την 3η αγωνιστική, όταν η Καβάλα που προερχόταν από ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές, πήρε τον πρώτο της βαθμό, αποσπώντας ισοπαλία 0-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό. Η ισοπαλία αυτή ήταν και η αφορμή για την απομάκρυνση του Τιμούρ Κετσπάγια από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο δυο μέρες μετά.

Η σειρά των πρασίνων

Στις 18/10, στην 7η αγωνιστική, η Καβάλα υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στο «Ανθη Καραγιάννη» και προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ του Ονουάτσι. Ομως το γκολ του Κατσουράνη, αλλά κυρίως αυτό του Σισέ στο 90` πήραν την μπουκιά από το... στόμα της ομάδας του Γιάννη Παπακώστα.

Ισοπαλία με 8 παίκτες!

Στη 10η αγωνιστική, η Καβάλα αντιμετώπισε τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης» και πήρε ισοπαλία 0-0, παρότι τελείωσε το ματς με 8 παίκτες! Στο 63` αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντικρόκ, στο 89` ο Οικονόμου και στο 95` ο Ονουάτσι. Μάλιστα, ο τελευταίος είχε και μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 στις καθυστερήσεις!

Νίκη με ΑΕΚ!

Μια, δυο, τρεις, τελικά η νίκη για την Καβάλα κόντρα σε «μεγάλους» ήρθε την 11η αγωνιστική, όταν επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στο «Ανθή Καραγιάννη» στο ντεμπούτο του Βαγγέλη Γούτη με τα γκολ των Ντομπρασίνοβιτς και Γιάννου.

Τύχη με... ΠΑΟΚ

Το επόμενο... θύμα της Καβάλας ήταν στη 14η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ, όταν οι «αργοναύτες» απέσπασαν ισοπαλία 0-0 από την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Οι γηπεδούχοι πάντως είχαν και την τύχη με το μέρος τους, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε τρία δοκάρια!

Οπως στο «Καραϊσκάκη»

Η ισοπαλία 0-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης» απομάκρυνε τον Κετσπάγια από τον πάγκο του Ολυμπιακού, το ίδιο αποτέλεσμα έδιωξε και τον... Ζίκο, όταν η Καβάλα έκοψε βαθμούς στην έδρα της από τους «ερυθρόλευκους» στο ματς της 18ης αγωνιστικής.

Τον... καβάλησε στο ΟΑΚΑ!

Το... τελευταίο θύμα της Καβάλας ήταν ο Παναθηναϊκός, με τον Ααντ ντε Μος πλέον στον πάγκο. Οι Καβαλιώτες με δύο γκολ του Εμπι Σμολάρεκ, που είχε περάσει αλλαγή, νίκησαν 2-0 τους υπερόπτες πράσινους δίνοντας συνέχεια στο εκπληκτικό τους σερί.

*Συνολικά, η νεοφώτιστη Καβάλα κόντρα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρη έχει συγκεντρώσει 10 βαθμούς.

*Δεν δέχτηκε γκολ σε δύο ματς από τον Ολυμπιακό

*Υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του φετινή εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα

*Τα υπόλοιπα ματς με τους «μεγάλους» που απομένουν είναι αυτά με Αρη (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός).

Δεν υπάρχουν σχόλια: