Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Ντε Μος: "Ωραίο γήπεδο το ΟΑΚΑ για να νικάς"


Ο Ααντ Ντε Μος στο ΟΑΚΑ Ο Ααντ Ντε Μος έβαλε ψηλά τον πήχη για την Καβάλα την οποία την παρομοίωσε με τη Μαλίν. Ο τεχνικός της ομάδας έκπληξης του φετινού πρωταθλήματος σε δηλώσεις του στο "Sentra 103,3", τόνισε ότι χάρηκε που δεν είδε τον Λέτο στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ δεν θέλησε να αποκαλύψει τις αδυναμίες των "πράσινων".

Για το ότι δεν έχει καλές αναμνήσεις του από το ΟΑΚΑ: «Είχε παρερμηνευθεί αυτό που είπα. Εχασα μόνο μία φορά με τον Ολυμπιακό στην παράταση (σ.σ. 2-0 ως τεχνικός του Αγιαξ), ενώ το 1992 ήμουν 0-0 με τον Παναθηναϊκό. Μου αρέσει το ΟΑΚΑ, είναι ένα ωραίο γήπεδο για να νικάς».

Για το κλειδί της νίκης επί του Παναθηναϊκού: «Εχουμε καλούς παίκτες, καλή δομή, πολύ κοντινή επαφή με τους διοικούντες. Δεν είναι ό,τι συμβαίνει στις άλλες ομάδες. Είμαι πολύ κοντά με τον πρόεδρο, που παίρνει τις αποφάσεις. Είναι πολύ καλός τρόπος αυτός για να λειτουργεί μια ομάδα. Είναι και καλό για τους παίκτες που ξέρουν ότι υπάρχει μια καλή πειθαρχία και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη νίκη μας».

Για την τακτική, τα προβλήματα που είχε απέναντι στον Παναθηναϊκό και τα κλειδιά της νίκης: «Εχουν δύο πολύ καλούς επιτελικούς μέσους, τους Καραγκούνη και Κατσουράνη, αλλά και πολύ καλούς επιθετικούς όπως οι Σισέ, Σαλπιγγίδης, Λέτο. Τους περιορίσαμε με καλή οργάνωση. Το δεύτερο κλειδί είναι ότι βρήκαμε χώρο στον κεντρικό άξονα, στο κέντρο της άμυνας και καταφέραμε να τον αξιοποιήσουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που ήταν σημαντικοί. Ηδη από το πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες».

Για το αν τα προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός επικεντρώνονται στο κέντρο της άμυνας: «Δεν θέλω να αποκαλύψω, γιατί μπορεί να τη χρησιμοποιήσουν και οι αντίπαλοι στη συνέχεια. Εχει και άλλα προβλήματα ο Παναθηναϊκός».

Για το ότι χθες είπε πως ωφέλησε την Καβάλα η αντικατάσταση του Λέτο: «Ναι, γιατί ο Λέτο παίζει στη γραμμή και ήταν δύσκολο να τον περιορίσεις και είχαμε πρόβλημα με τον Ντικρόκ. Είχα δώσει εντολές να τον αντιμετωπίσει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όταν βγήκαμε από τα αποδυτήρια είδα ότι είχε μπει ο Νίνης και ήμουν χαρούμενος. Βέβαια, ίσως είχε πρόβλημα τραυματισμού, γιατί είδα ότι είχαν πέσει πάνω του κάποια στιγμή και κοίταζαν κάτι».

Για το πώς νιώθει που σε σχέση με τις υπόλοιπους σταθμούς της καριέρας του (σ.σ. Αγιαξ, Βέρντερ, Αντερλεχτ, Μαλίν) βρίσκεται σε μια μικρότερη ομάδα όπως η Καβάλα: «Όχι, δεν είναι μικρή ομάδα, έχει μέλλον και προοπτικές. Πρώτα υπάρχει ένας πρόεδρος που καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο, με πετυχημένη διοικητική παρουσία σε μεγάλο επίπεδο, στην ΑΕΚ. Επιπλέον, ως κλίμα, ατμόσφαιρα και αποδυτήρια, συγκρίνω την Καβάλα με την Μαλίν, που είναι η αγαπημένη μου ομάδα στο Βέλγιο. Μαζί της πήρα πρωτάθλημα και Κύπελλο στο Βέλγιο, Κύπελλο Κυπελλούχων απέναντι στον Αγιαξ και ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Επίσης και η πόλη της Καβάλας μοιάζει με το Μέχελεν.
Λίγοι άνθρωποι, πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Αν καταφέρουμε να πάμε στην 5άδα και μπούμε στα πλέι οφ, τότε μπορούμε να διεκδικήσουμε και την έξοδο στο Champions League ή και το Europa League. Επιπλέον, είμαστε στο Κύπελλο και μπορούμε να το κατακτήσουμε,. Αλλά μπορούμε να χάσουμε τα πάντα σε τρεις μέρες. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δουλεύουμε σκληρά».

Για το μέλλον του στην Καβάλα: «Είμαι εδώ για 4 μήνες, αυτό υποσχέθηκα στον πρόεδρο. Εχω συνηθίσει να δουλεύω σε ομάδες με υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με την Καβάλα. Εξαρτάται τι στόχους θα θέσει και η ομάδα. Στόχος είναι να βοηθήσω τον πρόεδρο να κάνει μεγάλη την ομάδα. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες. Πήραμε 4 βαθμούς από Παναθηναϊκό, 2 από Ολυμπιακό, ενώ έχουμε νικήσει την ΑΕΚ και μπορούμε να τη νικήσουμε και εκτός».

Για το αν θα αποφασίσει το καλοκαίρι για το μέλλον του: «Θα αποφασίσω πριν τις 15 Μαρτίου, γιατί έχω πολλές προσφορές από ομάδες του εξωτερικού και ιδίως μετά τη χθεσινή νίκη, υπάρχει πίεση. Πρέπει να ξέρω και εγώ και η γυναίκα μου τι θέλουμε. Είμαι σε θέση να δώσω την πρώτη μου επιλογή στην Καβάλα, αλλά δεν μπορώ να την πω στο ράδιο».

Για την έκβαση της μάχης του τίτλου: «Στον Παναθηναϊκό πίστευαν ότι θα το πάρουν, ότι ο τίτλος είναι στα χέρια τους. Σε ένα ματς όλα άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός νιώθει πλέον ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ανίκητος, ίσως πάρει ώθηση από τα κακά αποτελέσματα του Παναθηναϊκού και να μπει στη μάχη του τίτλου».

Για το αν θα έβλεπε τον εαυτό του στον πάγκο μιας μεγάλης ελληνικής ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός: «Είναι πιο εύκολο να για μένα να δουλεύω π.χ. σε Παναθηναϊκό απ�ό,τι στην Καβάλα, γιατί έχει καλύτερους παίκτες και έχω συνηθίσει να δουλεύω σε μεγάλες ομάδες. Στόχος μου δεν είναι να είμαι σε αυτές τις ομάδας, θέλω να έχω έναν στόχο. Εχω στόχο να γίνει η Καβάλα μεγάλη ομάδα. Για τον Παναθηναϊκό είναι λογικό να παίρνει τίτλο. Αν νικούσα με τον Παναθηναϊκό, δεν θα με έψαχνε κανείς για συνέντευξη, ούτε εσείς, ούτε από την πατρίδα μου για να εξηγήσω τι έγινε. Στόχος είναι να γίνει η Καβάλα μεγάλη ομάδα. Το μωρό γεννιέται και μεγαλώνει για να γίνει μεγάλη ομάδα. Ο τίτλος του στόχου μου είναι Καβάλα σαν τη Μαλίν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: