Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Διπλό «χτύπημα» για Σεβίλλη

Η Σεβίλλη ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκάρι Μεδέλ από την Ουνιβερσιτάδ Κατολίνα, ενώ μόνο οι υπογραφές απομένουν για την απόκτηση και του Ιβάν Ράκιτιτς από τη Σάλκε.Η συμφωνία της Σεβίλλης με τον Ράκιτιτς και τη Σάλκε είχε γίνει γνωστή νωρίτερα, με τους Γερμανούς να εισπράττουν 1,5 εκατ. ευρώ και τον παίκτη να είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2014, αφού περάσει τις ιατρικές εξετάσεις. Οι Σεβιγιάνοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Γκάρι Μεδέλ, ο οποίος αγωνιζόταν στην Μπόκα Τζούνιορς με την μορφή δανεισμού, από την Ουνιβερσιτάδ Κατολίνα. Ο Χιλιανός αμυντικός μέσος βρέθηκε στην ισπανική πόλη και πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα 4,5 χρόνια, με το κόστος της μεταγραφής να ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ.

Και Κάρχα η Ίντερ!

Η Ίντερ έχει συμφωνήσει με την Τζένοα για τον δανεισμό του Χουσίν Κάρχα, ο οποίος αναμένεται στο Μιλάνο για το τυπικό σκέλος της μεταγραφής. Μετά την απόκτηση του Τζιανπάολο Πατσίνι από τη Σαμπντόρια, η Ίντερ κινήθηκε για την απόκτηση του 28χρονου Μεροκινού μέσου, ο οποίος θα κληθεί να καλύψει το κενό που αφήνει ο Μουντάρι, με τον τελευταίο να συνεχίζει την καριέρα του στην Σάντερλαντ. Οι «νερατζούρι» θα αποκτήσουν τον Κάρχα με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ θα υπάρχει και οψιόν αγοράς, το ύψος της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Ο παίκτης, μάλιστα, αναμένεται στο Μιλάνο, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Κλείνει Πατσίνι η Ιντερ

Ίσως αγωνίζεται στην Ιντερ σε μερικές μέρες ο Τζιανπάολο Πατσίνι. Σύμφωνα με το Sky Italia, οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν καταθέσει πρόταση 10 εκατομμυρίων ευρώ στη Σαμπντόρια, συν δυο παίκτες, ώστε να κάνουν δικό τους τον διεθνή Ιταλό επιθετικό. Οι δυο πλευρές φαίνεται να έχουν καταλήξει σε προφορική συμφωνία, με τους «νερατζούρι» να ετοιμάζονται να παραχωρήσουν στους «μπλουντσερκιάτι» τους Ζόναθαν Μπιαμπιανί και Λούκα Καλντριρόλα.

Ο 26χρονος άσος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με τους Μιλανέζους.

Τσιώλης: «Με πίστη για θετικό αποτέλεσμα»

Αν η νίκη επί της ΑΕΚ είναι το δέντρο, τότε για τον Ολυμπιακό Βόλου στο ποδόσφαιρο στοίχημα είναι το δάσος, που δεν είναι άλλο από την παραμονή στην κατηγορία, και αυτήν θα διεκδικεί με αισιοδοξία σε κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως αντιπάλου, όπως ξεκαθάρισε ο Σάκης Τσιώλης.

Με αυτήν τη φιλοσοφία θα υποδεχτεί η Θεσσαλική ομάδα και τον Ολυμπιακό, για την 20η αγωνιστική της Super League, με τον Έλληνα τεχνικό να δίνει θετικά και σε αυτό το στοίχημα προγνωστικά, παρά τη δυναμική του αντιπάλου και τη δυστοκία της ομάδας του μέσα στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Αναλυτικότερα ο Σάκης Τσιώλης, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, απάντησε στις ερωτήσεις σχετικά με…

Την προετοιμασία του Ολυμπιακού Βόλου εν όψει Ολυμπιακού: «Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ ευχάριστο. Είπα, όμως, στα παιδιά να αφήσουμε πίσω τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ. Αυτή ανήκει στον κόσμο, την πόλη, που την χρειάζονται! Πρέπει, λοιπόν, να αφήσουμε το δέντρο και να δούμε το δάσος, που για εμάς είναι οι 34 βαθμοί. Είμαστε ακόμη σε μεγάλη πίεση και οφείλουμε να κυνηγάμε τη νίκη ανεξαρτήτως αντιπάλου και χρώματος φανέλας. Μακάρι και σε αυτό το παιχνίδι να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς για να νιώσουμε περισσότερη ασφάλεια, να κάνουμε υπερήφανο τον κόσμο του Βόλου και να δώσουμε ευχαρίστηση στον χρηματοδότη μας, που από τότε που ήρθε έχει κάνει πάρα πολλά για την ομάδα. Θέλουμε να είναι ικανοποιημένος και δικαιωμένος για τους συνεργάτες που έχει επιλέξει και για την ομάδα του.

Τον τρόπο που σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα σαν ομάδα και πρέπει να αφήσουμε πίσω το ματς με την ΑΕΚ. Είμαστε συγκεντρωμένοι για αυτό το παιχνίδι. Ωστόσο, είπα στους παίκτες μου ότι θα πρέπει να κρατήσουμε και να εκμεταλλευτούμε τον ενθουσιασμό μας. Αφού νικήσαμε την ΑΕΚ, που είχε επικρατήσει τόσο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τότε μπορούμε και εμείς να πάμε με πίστη για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι θέμα τακτικής. Αν μπορέσουμε να βγάλουμε τα δικά μας πλεονεκτήματα δεν θα έχουμε πρόβλημα. Με αυτή τη δυναμική και την κουλτούρα που έχουμε, μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον αντίπαλο και να αφήσουμε χρώματα και ομάδα. Στο τέλος, θα δούμε ποια ομάδα άξιζε να πάρει το αποτέλεσμα. Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν κενοί χώροι.

Ο Ολυμπιακός είναι καλός στους στενούς χώρους και στο συνδυαστικό παιχνίδι με Τοροσίδη, Μπράβο και τον Ιμπαγάσα, που είναι ο συνδετικό κρίκος από την άμυνα στην επίθεση. Ο τρόπος που παίζει μας κάνει να σκεφτόμαστε έναν τρόπο παιχνιδιού που μπορεί να μας δώσει πλεονεκτήματα. Πατάμε καλά στο στυλ παιχνιδιού που έχουμε στο μυαλό μας. Το μόνο που φοβάμαι είναι πως όταν δίνεις χώρους στον αντίπαλο και έχεις πιο ενισχυμένη την άμυνά σου, τότε μπορεί αν ο διαιτητής είναι επιρρεπής στα φάουλ, να σφυρίζει συνεχώς στημένες φάσεις και τότε να μας δημιουργήσει πρόβλημα».

Την πιθανή συμμετοχή του Τικάο: «Ήρθε η μπλε κάρτα του και η αλήθεια είναι πως με προβληματίζει θετικά. Μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής».

Τη δυσκολία του Ολυμπιακού Βόλου να νικήσει στο Πανθεσσαλικό στάδιο: «Εκτός από το καλό ποδόσφαιρο που παίζουμε, πρέπει να βελτιωθούμε και να τελειώνουμε τις φάσεις. Έχουμε αυτό το πρόβλημα γιατί πολλές ομάδες παίζουν κλιμακωτή άμυνα και κυνηγάνε περισσότερο την αντεπίθεση. Μην εκπλαγείτε αν με τον Ολυμπιακό η ομάδα έχει πιο ξεκάθαρες φάσεις! Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

Την απόκτηση επιθετικού: «Έχουν γίνει αρκετές επαφές για την απόκτηση ενός επιθετικού. Μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή, με την οποία θα ήταν πιο δυνατή η ομάδα μας. Ευελπιστώ μέχρι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, τη Δευτέρα, να γίνει αυτή η κίνηση, καθώς μας περιμένει πολύ μεγάλος αγώνας και πολύ δρόμος. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, γιατί οι αντίπαλοι που βρίσκονται πιο κάτω στη βαθμολογία περιμένουν πως και πώς να χάσουμε βαθμούς».

Την τακτική του ώστε οι παίκτες να εγκλιματίζονται στην ομάδα: «Το πλεονέκτημα της ομάδας είναι η χημεία της. Θα πρέπει οι παίκτες να ταιριάζουν στον τρόπο που παίζουμε. Στη μεταγραφική περίοδο κοιτάμε να πάρουμε παίκτες που έχουν ενεργή συμμετοχή, καλή φυσική κατάσταση και να ταιριάζουν στη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας».


Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Νοσταλγεί την Αγγλία ο Μουρίνιο

Την επιθυμία του να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ εξέφρασε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Με δηλώσεις του στη "Sun", ο Πορτογάλος τεχνικός παρουσιάστηκε βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει στην Αγγλία και θα αναλάβει κάποια από τις μεγάλες ομάδες του Νησιού.

"Θέλω να επιστρέψω στην Αγγλία. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει για το μέλλον μου, όμως αυτό που θέλω είναι να είμαι ευτυχισμένος. Ανάμεσα στις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι δεν έχω καμία προτίμηση", είπε ο Μουρίνιο, ο οποίος αποκάλυψε ότι θέλει να νιώσει και πάλι τη... χαρά της προπονητικής στην Αγγλία, που προφανώς "έχασε" στο πέρασμά του από την Ίντερ και στους πρώτους μήνες του στη Ρεάλ.

Μεταγραφή για την Μπλάκπουλ

Την απόκτηση του Μαροκινού αριστερού μπακ, Σαλαχεντίν Σμπάι, ανακοίνωσε η Μπλάκπουλ. Ο 25χρονος διεθνής άσος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, με οψιόν ανανέωσης, ενώ αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ στο παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ.

Μέχρι πρότινος, ο Σμπάι αγωνιζόταν στη γαλλική Νιμ, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των βελγικών Ρενέ, Τουμπίζ και Σαρλερουά.

Όταν χορεύει η... Λαρισαία!

Περήφανοι πρέπει να είναι οι φίλοι της Λάρισας, αφού ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Κώστας Πηλαδάκης, κυκλοφορεί με μία από τις πιο καυτές παρουσίες της showbiz, τη Βάλια Κακούτη«Η Βάλια γεννήθηκε στην Αθήνα και όταν ήταν μικρή ονειρευόταν να γίνει διάσημη μπαλαρίνα και τηλεπαρουσιάστρια. Το βιογραφικό της είναι πλούσιο, καθώς έχει σπουδάσει αισθητική και μάρκετινγκ, ενώ είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Μπαλέτου.

Τη γνωρίσαμε μέσα από την εμφάνισή της στα καλλιστεία του ΑΝΤ1 το 2004, όπου αναδείχθηκε Σταρ Ελλάς και μάλιστα σε μία ιδιαίτερη χρονιά για την Ελλάδα, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Σε χρόνο-ρεκόρ έγινε ένα από τα αγαπημένα μοντέλα των σχεδιαστών μόδας. Αρχικά προσπάθησε να κάνει διεθνή καριέρα. Ταξίδεψε στο εξωτερικό και πήρε μέρος σε fashion shows γνωστών οίκων μόδας. Ένα διάστημα έμεινε και στο Παρίσι, με αφορμή και τη σχέση της με τον παρουσιαστή Νίκο Αλιάγα»

Σλίσκοβιτς: «Προσυμφωνία 2,5 ετών για Ετό»

Μπόζο Σλίσκοβιτς μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τον Ετό, τον παίκτη που ενδιαφέρει και αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία και για αυτό ερχόμαστε αύριο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη (19:00). Μιλάμε για συμβόλαιο 2,5 ετών. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά δεν νομίζω να ξοδέψει χρήματα ο ΠΑΟΚ για να τον αποκτήσει. Πρόκειται για ένα γρήγορο πλάγιο αμυντικό, με παρουσία σε πρωταθλήματα της Βραζιλίας και με πολλές συμμετοχές στο Κροατικό πρωτάθλημα. Πιστεύω πως είναι μια καλή λύση για τον ΠΑΟΚ και θα τον βοηθήσει. Αύριο θα είμαστε σε θέση να πούμε πολλά περισσότερα».

ΑΡΗΣ: Τέλος και τυπικά ο Ναφτί

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συνεργασία της ΠΑΕ Άρης με το Μεντί Ναφτί. Ο Τυνήσιος εδώ και λίγες ώρες αποτελεί και ουσιαστικά ξένο σώμα για τους «κίτρινους». Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ έχει ως εξής: «H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Μεντί Ναφτί, τον ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του».

Πετκάκης: «Περιμένω τον επόμενο!»

Ο Σωκράτης Πετκάκης κρατά στα χέρια του, εδώ και 44 ολόκληρα χρόνια, ένα ακατάρριπτο μέχρι σήμερα ρεκόρ. Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Άρη που έχει πετύχει τρία γκολ εις βάρος του ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι και μάλιστα μέσα στο γήπεδο της Τούμπας. Ήταν Σεπτέμβριος του 1967, όταν ο νεαρός τότε Πετκάκης πετύχαινε και τα τρία γκολ των «κίτρινων» στο τελικό 2-3, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στο κόσμο της ομάδας.
Μιλώντας στο Novasports.gr, θυμάται εκείνες τις στιγμές και αναφέρεται στο ντέρμπι της Κυριακής, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί ο άνθρωπος που θα πράξει κάτι ανάλογο, έστω και τέσσερις δεκαετίες μετά.
-κ. Πετκάκη, θα μας διηγηθείτε τι είχε συμβεί τότε στο γήπεδο της Τούμπας; «Ήταν ένα εκπληκτικό πρωινό του Σεπτέμβρη, όταν κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ στην έδρα του. Το ματς είχε διεξαχθεί κάτω από ιδανικές συνθήκες, παρ΄ ότι πρωί και θυμάμαι ότι είχα πολύ μεγάλη όρεξη για ποδόσφαιρο. Όντας νεαρός τότε μπήκα στον αγωνιστικό χώρο με θράσος και κατάφερα να πετύχω και τα τρία τέρματα της ομάδας μου, πετυχαίνοντας έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο!»
-Από τότε, δεν το έχει επαναλάβει άλλος. «Ναι, αυτό που είχα πετύχει εκείνη την εποχή έχει μείνει στην ιστορία και είμαι πολύ περήφανος για αυτό, όπως και για τη μεγάλη νίκη που πήραμε. Διότι πάντοτε όταν κερδίζεις στο ντέρμπι της πόλης είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο. Περιμένω τον επόμενο που θα πετύχει κάτι ανάλογο!»
-Πως περιμένετε το ντέρμπι της Κυριακής; «Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που θα το διεκδικήσουν και οι δύο αντίπαλοι με πάθος. Σε τέτοια παιχνίδια δεν μπορούν να γίνουν προγνωστικά, όμως πιστεύω πως ο Άρης το θέλει περισσότερο, παίζει στην έδρα του και έχει τον πρώτο λόγο. Είναι ώρα να ξεκινήσει μια αντεπίθεση στο πρωτάθλημα, ούτως ώστε να προλάβει τις προνομιούχες θέσεις για την Ευρώπη»
-Η φυγή του Εκτορ Κούπερ έχει επηρεάσει την ομάδα; « Πάντοτε όταν φεύγει ένας προπονητής η κάθε ομάδα επηρεάζεται είτε θετικά, είτε αρνητικά. Νομίζω πως ο κ. Κούπερ πρόσφερε στον Άρη ο οποίος όμως πρέπει να συνεχίσει και χωρίς αυτόν»
-Είστε υπέρ της πρόσληψης άλλου προπονητή ή θα επιλέγατε την παραμονή του Γιάννη Μιχαλήτσου; «Είμαι γενικά υπέρ των Ελλήνων προπονητών. Ο Μιχαλήτσος είναι ένα παιδί που προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας και νομίζω πως θα μπορούσε να καθοδηγήσει θαυμάσια τον Άρη και μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ»
-Θα είστε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Κυριακή; «Παρ΄ ότι έχω πολλές υποχρεώσεις, όντας πια δημοτικός σύμβουλος στη Καλαμαριά, αυτό το ματς θέλω να το παρακολουθήσω από κοντά. Ναι, θα είμαι παρών!»

Διαψεύδει και επίσημα ο Πουλίδο!

Σε διάψευση των δηλώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες ήθελε να αποχωρήσει από τον Αστέρα Τρίπολης για λογαριασμό της ΑΕΚ προχώρησε ο Ρουμπέν Πουλίδο, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Αστέρα.

Ο Ισπανός ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν μίλησε σε κάποιο μέσο και μάλιστα τόνισε πως «αυτές οι δήθεν δηλώσεις μου κάνουν κακό σε μένα και την ομάδα».
Αναλυτικά η ανακοίνωση - διάψευση:

«Διαβάζονται δήθεν δηλώσεις μου που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πρόθεση μου να φύγω από τον ΑΣΤΕΡΑ έμεινα πραγματικά έκπληκτος, γιατί ουδέποτε μίλησα σε κανένα μέσο.

Παρότι στο κινητό μου βρίσκονται πάρα πολλές αναπάντητες κλήσεις, δηλώνω ότι δεν έχω κάνει καμία απολύτως δήλωση.

Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στις αγωνιστικές που απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, προκειμένου να παραμείνει ο Αστέρας στη Σούπερ Λιγκ.

Απορώ από πού προέρχονται αυτές οι δήθεν δηλώσεις μου, που μόνο κακό μπορούν να κάνουν, τόσο στην ομάδα μου, όσο και σε μένα προσωπικά
».

Σενάρια για «Σάλπι»

Σενάρια που φέρνουν τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ανάμεσα στις πρώτες επιλογές της Εσκισεχίρ για την ενίσχυση στην επίθεση κυκλοφορούν στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στην ηλεκτρονική έκδοση της “hurriyet” -και αναδημοσιεύονται σε αρκετά site στη γειτονική χώρα- ο «κυνηγός» του ΠΑΟΚ και οι Τζίμπι Φολ (Μόλντε, δανεικός από την Λοκομοτίβ Μόσχας) και Ράφαελ Μούρα (Γκοιάς) βρίσκονται στο μεταγραφικό «στόχαστρο» της Εσκισεχίρ. Ωστόσο, όπου υπάρχει καπνός, δεν σημαίνει πως υπάρχει και φωτιά...

ΑΡΗΣ: Εκδόθηκαν τα δελτία των Σακάτα και Ντανίλο

Με μία προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αρη για τον αγώνα της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης». Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Χουάνμα, Οριόλ και Αγτζίδης. Ο πρώτος αναμένεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς από αύριο. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά. Ο υπηρεσιακός τεχνικός, Γιάννης Μιχαλήτσος, μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες των Σακάτα, Ντανίλο, καθώς εκδόθηκαν τα δελτία τους από την ΕΠΟ. Στο μεταξύ η ΠΑΕ Άρης ενημερώθηκε από τη γερμανική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου πως ο Μπομπαντίγια θα πρέπει να εκτίσει 1 αγωνιστική τιμωρίας κι έτσι ο Αργεντίνος αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ.

Ονουάτσι: «Στόχος μας η Ευρώπη»

Παρέλαβε το βραβείο για το καλύτερο γκολ της 19ης αγωνιστικής ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι. Ο ποδοσφαιριστής της Καβάλας στις δηλώσεις του τόνισε πως στόχος της ομάδας είναι η έξοδος στην Ευρώπη.

Η βράβευση για το Best Goal ΟΠΑΠ πραγματοποιήθηκε στον παραδοσιακό οικισμό «Ακόντισμα» στην Νέα Καρβάλη από τον ιδρυτή του οικισμού, Πρόεδρο της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης και Κοινοτικό Σύμβουλο Καπλάνη Ιωσηφίδη, λίγα μέτρα από το προπονητικό κέντρο το οποίο κατασκευάζεται από την ΠΑΕ Καβάλα.

Σε ερώτηση που του επιβλήθηκε για το που αφιερώνει αυτό το βραβείο, ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Πάντα τα αφιερώνω στην οικογένεια μου που είναι δίπλα μου, αλλά και στην οικογένεια Ψωμιάδη, που χωρίς αυτήν δεν θα βρισκόμουν στην κατάσταση και στη φόρμα που είμαι σήμερα».

Ερωτώμενος για το μικροεπεισόδιο που είχε με τον συμπαίκτη του Ντουγκλάο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ηρακλή, ο πρώτος σκόρερ της ΠΑΕ Καβάλα στο πρωτάθλημα της Superleague δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η σχέση μου με τον Ντουγκλάο είναι όπως πριν. Όλα γίνονται για την νίκη. Κάποιες φορές γίνονται τέτοια πράγματα μέσα στην ένταση του παιχνιδιού, όμως τα λύνουμε και μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή όλοι μαζί πανηγυρίσαμε τη σπουδαία νίκη που πετύχαμε».

Πέρυσι, ο Ονουάτσι είχε από νωρίς πάρει βραβείο τόσο για το καλύτερο γκολ όσο και για τον MVP της αγωνιστικής. Φέτος καθυστέρησε λίγο να φτάσει σε ανάλογο επίτευγμα. Ερωτηθείς αν αυτό του ανοίγει την όρεξη για τη συνέχεια, ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός, κατέληξε:
«Ξεκίνησα αργά σε αυτή τη σαιζόν, αφού ήμουν άρρωστος για δύο μήνες και δεν είχα κάνει προετοιμασία. Ωστόσο, πέτυχα αρκετά γκολ στον πρώτο γύρο, συνεχίζω να σημειώνω γκολ και όλοι μαζί μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας, δουλεύουμε για το καλό της προκειμένου να υλοποιήσουμε τον στόχο μας για έξοδο στην Ευρώπη»

ΠΑΟΚ-Ανοίγει ο δρόμος για Ετό

Ανοίγει ο δρόμος στον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Ετό. Με τον 29χρονο μπακ υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία και αυτό που απομένει για να μπει στην τελική ευθεία η μεταγραφή του είναι να μείνει ελεύθερος από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα όπως διαβεβαίωσε ο προπονητής του κροατικού συλλόγου, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς:

«Του δώσαμε το ΟΚ να βρει νέα ομάδα. Δεν πρόκειται να σταθούμε εμπόδιο σε αυτή του την προσπάθεια γιατί πρόσφερε αρκετά. Είναι άριστος επαγγελματίας και αυτό το εκτιμήσαμε. Χωρίζουμε φιλικά και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

Παρότι, λοιπόν, είχε συμβόλαιο έως το 2012 αναμένεται να αποδεσμευθεί, καθώς στην Ντιναμό ποντάρουν πολλά στον 19χρονο Σίμε Βρσάλκο, τον οποίο τσεκάρουν αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι και έτσι ο χρόνος συμμετοχής του θα ήταν περιορισμένος.

Ο Ετό ήταν βασικός στην κόντρα Ντιναμό-ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ για το Europa League, με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του Βορρά» να σχηματίζουν θετική άποψη γι' αυτόν. Εφόσον, λοιπόν, υπάρξει οριστική συμφωνία, προορίζεται για βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας.

«Να λειτουργήσουμε σαν σύνολο»

Για το κρίσιμο ματς κόντρα στην Κέρκυρα μίλησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Ο τεχνικός του Ηρακλή, στάθηκε στις πολλές και σημαντικές απουσίες που υπάρχουν στην ομάδα ενώ για το θέμα Βέλλιου επισήμανε πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιμένει.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ουζουνίδη:


Για το παιχνίδι κόντρα στην Κέρκυρα
: «Πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα. Θα έχουμε πολλές αλλαγές και ίσως να μας δημιουργήσει πρόβλημα ομοιογένειας. Τα παιδιά όμως θα δείξουν μεγάλη αποφασιστικότητα και θα καλύψουν αυτό το πρόβλημα. Να λειτουργήσουμε σαν σύνολο. Ειδικά σε αυτό το παιχνίδι η ομάδα χρειάζεται ακόμη περισσότερο τη στήριξη του κόσμου. Έχω εμπιστοσύνη σε όσους παίξουν και όσοι θα είναι διαθέσιμοι. Η διάθεση και η θέληση που θα δείξουν για να αποδείξουν την αξία τους, θα καλύψουν τα προβλήματα απουσιών

Η Κέρκυρα είναι μία συμπαγής ομάδα. Την ξέρουμε και μας ξέρει. Λειτουργεί σαν ομάδα και έχει ομοιογένεια. Έχουμε μεγαλύτερη ποιότητα ως ομάδα, όχι όμως τόσο μεγάλη ομοιογένεια. Οι τρεις βαθμοί μας δώσουν μεγαλύτερη ώθηση για τη συνέχεια. Τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα θα μας φέρει και πάλι στην αρχή.»


Για τους Επαλέ και Βιτσκόφσκι: «Πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα λυθεί το πρόβλημα με την κάρτα του Επαλέ. Δουλεύει πολύ καλά στις προπονήσεις και μακάρι να τον έχω στη διάθεσή μου για να τον χρησιμοποιήσω. Είναι έμπειρος παίκτης, με μεγάλη ποιότητα. Ο Βιτσκόφσκι πιστεύω θα μας βοηθήσει. Η ομάδα έχει πολύ καλούς τερματοφύλακες. Ο Ελευθερόπουλος μας έχει βοηθήσει πολύ, ο Μπαντής δουλεύει καλά και ήρθε ένας ακόμη καλός τερματοφύλακας. Έχουμε ενισχυθεί σε όλες τις θέσεις.»

Για την υπόθεση Βέλλιου: «Το θέμα του Βέλλιου έχει κουράσει. Η ομάδα έκανε μία πολύ καλή πρόταση και περιμένουμε τις εξελίξεις».

Ο Σίλβιο ενδιαφέρεται μόνο για… τα οπίσθιά του

Νέο φάκελο, που περιλαμβάνει 207 σελίδες με στοιχεία, τηλεφωνικούς διαλόγους και μαρτυρίες που «καίνε» τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι απέστειλε σήμερα στη βουλή της Ρώμης η εισαγγελία του Μιλάνου.

Σε τηλεφωνικούς διαλόγους της Νικόλ Μινέττι, η κύρια κατήγορος του Ιταλού πρωθυπουργού ακούγεται να λέει αναφερόμενη στον «Καβαλιέρε»: «τώρα κάνει ότι δεν με γνωρίζει και δεν απαντά στα τηλέφωνα, αλλά θα περιμένω να πάρει εκείνος, διότι είμαι σίγουρη ότι φοβάται και θέλει μόνο να σώσει τα οπίσθιά του...».

Στα χαρτιά των δικαστικών του Μιλάνου γίνεται λεπτομερής αναφορά σε δώρα, κυρίως σε κοσμήματα, που ο «Καβαλιέρε» φέρεται να έστειλε σε διάφορες καλλονές.

«Δεν θα τον αφήσω να με κοροϊδέψει, είναι μόνον ένας γέρος και τίποτε άλλο», επιμένει, η Μινέττι πάντα, σε άλλο τηλεφωνικό διάλογο με φίλη της. Η 26χρονη αυτή, περιφερειακή σύμβουλος του κεντροδεξιού κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», κλήθηκε από τους εισαγγελείς του Μιλάνου, να καταθέσει, αύριο, σχετικά με το σκάνδαλο Ρούμπι Καρίμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, στο σπίτι της μαροκινής Ρούμπις οι αστυνομικοί βρήκαν γραπτές σημειώσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο Ιταλός πρωθυπουργός της έχει δώσει, έως τώρα, πάνω από 200.000 ευρώ. Άλλο δημοσίευμα, αναφέρει πως το μοντελο Ίρις Μπεράρντι, φέρεται να πέρασε την νύχτα στην βίλα του ΄Αρκορε, πριν ενηλικιωθεί. Κάτι που ενισχύει το σενάριο για δεύτερη ανήλικη, που μπορεί να είχε «εκ του σύνεγγυς επαφές με τον Καβαλιέρε».

Στο μεταξύ, με νέες δηλώσεις του, ο Σίλβιο επιχειρεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. «Πρόκειται μόνο για λάσπη» λέει και δηλώνει σίγουρος ότι «θα καταφέρει και πάλι να ξεπεράσει και αυτή την δύσκολη φάση, όπως συνέβη ήδη με τόσες άλλες».

Ανακοινωση

To blog και το radio Rock N Goal δεν θα λειτουργήσουν από Παρασκευή μέχρι και Κυριακή λόγω απουσίας των συντελεστών

Σίγουρος για clasico o Ρονάλντο

Πεπεισμένος πως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα θα είναι στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι εμφανίστηκε ο σουπερστάρ των Μαδριλένων, Κριστιάνο Ρονάλντο.Μετά τις δύο νίκες της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ στους πρώτους  ημιτελικούς φάινεται εύκολο το έργο τους, κάτι που επισήμανε και ο Ρονάλντο.
«Στο Κύπελλο Ισπανίας ο τελικός θα είναι ανάμεσα στις δυο καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ωστόσο πρέπει να πω πως δεν πρόκειται για εκδίκηση. Όσο για το παιχνίδι με τη Σεβίλλη, έπρεπε να σκοράρουμε ένα ακόμη γκολ αλλά και πάλι είναι καλό το σκορ που πήραμε», δήλωσε στη Marca ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός.

Ομορφιες..............

Πάση θυσία πρόκριση για Γιούβε

Η Γιουβέντους φαίνεται πως έχει μείνει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος και μοναδικός στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, έχοντας απόψε τον προημιτελικό απέναντι στη Ρόμα.Η «Γηραιά Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου φιλοξενεί τους «τζιαλορόσι» και στοχεύει στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσει την Ίντερ. Ο προπονητής της Γιουβέντους, Τζίτζι ντελ Νέρι τόνισε πως η πρόκριση πρέπει να έρθει πάση θυσία: «Πρέπει με κάθε τρόπο να περάσουμε τη Ρόμα, είναι σημαντικό να μπούμε στα ημιτελικά. Τα ημιτελικά διεξάγονται τον Απρίλιο και μετά θα μπορούμε να αφοσιωθούμε στο πρωτάθλημα και στην πρώτη τετράδα. Η Ρόμα είναι σε καλή κατάσταση τελευταία και θα γίνει σκληρό ματς, θεωρώ όμως ότι οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι στο πρωτάθλημα και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη».

«Δώρο του… Μήτσου ο Αμπντούν!»

Τον Αμπντούν θέλει να εντάξει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού το προσεχές καλοκαίρι, ο Αργύρης Μήτσου!
«Δώρο του… Μήτσου ο Αμπντούν!»
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της «Buteur», που προφανώς έχει κάνει λάθος όσον αφορά το όνομα του προέδρου της ομάδας. Εδώ που τα λέμε, όπως είναι τα πράγματα αυτή την περίοδο στο «τριφύλλι», ούτε οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν καλά-καλά γίνεται στα διοικητικά του Παναθηναϊκού!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που χάνει μέρος της αξιοπιστίας του λόγω αυτού του χοντρού λάθους, ο Φερέιρα εντυπωσιάστηκε στο παιχνίδι εναντίον της Καβάλας από τον Αλγερινό άσο και τον θέλει στην Παιανία για τη νέα χρονιά.
Ποιος είπε στον Πορτογάλο, όμως, ότι η νέα χρονιά θα τον βρει σίγουρα στην ομάδα;

Φωτο ημερας

«Περιορισμοί στο γυμνό!» (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Μαρία Κορινθίου..........χωρις λογια................

Και δεύτερη ανήλικη στα πάρτι του Μπερλουσκόνι;

Μια δεύτερη ανήλικη συμμετείχε στα πάρτι που γίνονταν στις κατοικίες του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κοντά στο Μιλάνο και στη Σαρδηνία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.
Και δεύτερη ανήλικη στα πάρτι του Μπερλουσκόνι;
Η Ίρις Μπεράρντι (φωτό), η οποία χαρακτηρίζεται από τους ερευνητές «γνωστή πόρνη» και έχει γεννηθεί τον Δεκέμβριο του 1991, ήταν ανήλικη, όταν μετέβη σε τουλάχιστον δύο κατοικίες του Καβαλιέρε, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2009, σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται το πρακτορείο και τα οποία βασίζονται στο γεωγραφικό εντοπισμό του κινητού τηλεφώνου της κοπέλας.
Εκτός από την κατηγορία για σεξουαλικές σχέσεις έναντι αδράς χρηματικής αμοιβής με ανήλικη, ο Μπερλουσκόνι είναι επίσης ύποπτος για κατάχρηση του αξιώματός του, επειδή επενέβη, για να αφεθεί ελεύθερη η Ρούμπι, όταν συνελήφθη για κλοπή τον Μάιο του 2010 στο Μιλάνο.
Η Εισαγγελία του Μιλάνου διαβίβασε χθες νέα έγγραφα σε επιτροπή του ιταλικού Κοινοβουλίου, για να δικαιολογήσει το αίτημά της να ερευνήσει γραφεία που συνδέονται με τη δράση του Μπερλουσκόνι ως βουλευτή. Οι τρεις εισαγγελείς που διεξάγουν την έρευνα για το σκάνδαλο Ρουμπιγκέιτ έστειλαν περισσότερες από 220 σελίδες που περιέχουν μαρτυρίες και νέες τηλεφωνικές υποκλοπές, ζητώντας να ερευνήσουν τα γραφεία του λογιστή του Καβαλιέρε, Τζουζέπε Σπινέλι.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, ας παίξουμε και σε γεμάτη Τούμπα!»

Την ώρα που ο Ολυμπιακός φοβάται τη Θεσσαλονίκη και ζητά αυξημένα μέτρα ασφαλείας, οι παίκτες του λένε ότι προτιμούν η Τούμπα να είναι γεμάτη στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ!
Η Τούμπα τους φοβίζει αλλά και τους …ερεθίζει!
«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, ας παίξουμε και σε γεμάτη Τούμπα!», έλεγαν οι «ερυθρόλευκοι» στις μεταξύ τους συζητήσεις στου Ρέντη μόλις έμαθαν ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» κατέθεσε έφεση για την απόφαση της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών.

Οι πιο έμπειροι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν αυτοί που έλεγαν ότι δεν φοβούνται την ατμόσφαιρα της Τούμπας και πως προτιμούν το γήπεδο να είναι γεμάτο στη ρεβάνς του Κυπέλλου την Τετάρτη.

«Είτε είναι γεμάτη, είτε άδεια εμείς θα πάμε να πάρουμε την πρόκριση», ήταν τα λόγια των Πειραιωτών που είναι συνηθισμένοι οι περισσότεροι σε καυτές ατμόσφαιρες και έδρες.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι τη στιγμή που η ίδια η διοίκηση του Ολυμπιακού φοβάται το κλίμα στη Θεσσαλονίκη και τον ξεσηκωμό των ΠΑΟΚτζήδων ζητώντας αυξημένα μέτρα ασφαλείας,οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα να αγωνιστούν σε γεμάτο γήπεδο.

To προτιμούν, μάλιστα, το γήπεδο να είναι γεμάτο γιατί είναι αποφασισμένοι να παίξουν για την πρόκριση και δεν τους ενδιαφέρει ο κόσμος, αλλά η απόδοσή τους στον αγωνιστικό χώρο. «Εμείς θα τα δώσουμε όλα σε αυτό το παιχνίδι και θέλουμε να πανηγυρίσουμε μέσα στην Τούμπα», έλεγαν οι παίκτες του Ολυμπιακού.
 

Από εβδομάδα προπονητής

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Η διοίκηση του Άρη εξετάζει διάφορες περιπτώσεις τεχνικών, με τον Πολ Λε Γκουέν να είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας. Το πρόβλημα είναι το υψηλό κασέ του Γάλλου τεχνικού, καθώς ο έμπειρος τεχνικός αξιώνει 800 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Στην σχετική λίστα υπάρχει και το όνομα του Σάντσες, ο οποίος θέλει 400 χιλιάδες ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας και για τον οποίο έχει καλή άποψη και ο Νέρι Καστίγιο.
Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός εμφανίζεται έτοιμος για το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ενώ έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να αγωνιστεί στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος ετοιμάζει τον 26χρονο παίκτη για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Καστίγιος φέρεται να τονίζει στους συμπαίκτες του: «Αυτά τα παιχνίδια δεν χάνονται, θέλω οπωσδήποτε να παίξω κόντρα στον ΠΑΟΚ».
Όλοι στον Άρη ζουν και αναπνέουν για την αναμέτρηση με του «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς ο μοναδικός στόχος είναι η δεύτερη νίκη στην εφετινή σεζόν, απέναντι στον «Δικέφαλο» του Βορρά.

Σέντρα στο Λιμπερταδόρες

Με την Εθνική Βραζιλίας κατέκτησαν πολλούς τίτλους... Μαζί και το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Απω Ανατολή... Ρομπέρτο Κάρλος και Ρονάλντο δίνουν μια επιπρόσθετη λάμψη στο φετινό Κόπα Λιμπερταδόρες, στην κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων στη Λατινική Αμερική, που ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα με 6 αγώνες της προκριματικής φάσης.

Ρονάλντο και Κάρλος μπήκαν από νωρίς στα... βάσανα με την Κορίνθιανς να αντιμετωπίζει την Κολομβιανή, Ντεπόρτες Τολίμα. Οι δεύτεροι αγώνες, πριν την κλήρωση της φάσης των ομίλων, θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Στη φετινή διοργάνωση, υπάρχει ένα μείγμα έμπειρων ποδοσφαιριστών με πολλά υποσχόμενα ταλέντα, τα οποία ενδέχεται να λάμψουν μελλοντικά.

Στην κλήρωση των ομίλων, δεσπόζει το όνομα της Εστουδιάντες, στην οποία αγωνίζεται ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ και της Ίντερ, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν. Ο «Μπρουχίτα» θα προσπαθήσει να χαρίσει το δεύτερο Κόπα Λιμπερταδόρες στην «Εστού» την τελευταία τριετία, ενώ η Σάντος έχει υψηλές προσδοκίες από τους Νέιμαρ και Κεϊρίσον.

COPA LIBERTADORES, ΟΠΩΣ CHAMPIONS LEAGUE;
Θεωρητικά, το Κόπα Λιμπερταδόρες θα πρέπει να θεωρείται η δεύτερη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον πλανήτη, μετά το Champions League. Παρά την παρουσία των Κάρλος, Βερόν και Ρονάλντο, το Λιμπερταδόρες θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν είναι το ίδιο φανταχτερό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό, κυρίως οφείλεται στο γεγονός ότι οι κορυφαίοι Λατινοαμερικάνοι πωλούνται αμέσως. Η Αργεντινή μόνο, το 2010 εξήγαγε περίπου 2.200 ποδοσφαιριστές, με το 45% απ' αυτούς να παίρνουν μεταγραφή στην Ευρώπη. Ακολουθείθ η Βραζιλία, τα σύνορα της οποίας διέσχισαν κοντά στους 1.600 ποδοσφαιριστές.

Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς, οι γίγαντες του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου, έχουν πληγεί απ' την αποχώρηση των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και αυτός είναι ένας λόγος που εξηγεί την απουσία τους από την κορυφή του Απερτούρα και του Κλαοσούρα, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποτυγχάνουν να εξασφαλίσουν συμμετοχή στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ!
Η διεξαγωγή του Λιμπερταδόρες πάντως μόνο ορθόδοξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού τα πρωταθλήματα των περισσότερων χωρών είναι χωρισμένα σε Απερτούρα και Κλαοσούρα, ενώ το «Μπραζιλεϊράο» ξεκινάει αρχές Μαϊου. Δηλαδή λίγο πριν το φινάλε του Λιμπερταδόρες.
Επιπλέον, οι ομάδες από το Μεξικό προσκαλούνται από την CONMEBOL, της οποίας δεν είναι μέλη, αφού ανήκουν στην αντίστοιχη της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής.

Απλά, ο βασικός λόγος που τις καλούν προκειμένου να αυξηθούν οι χορηγοί της διοργάνωσης.

Με την κάθε χώρα να χρησιμοποιεί και διαφορετική μέθοδο για τις ομάδες που μπορούν να αγωνιστούν στο Κόπα Λιμπερταδόρες, αυτό είναι ένας «πονοκέφαλος» για τους ιθύνοντες της διοργάνωσης και καλούνται να βρουν έναν ενιαίο τρόπο που θα εξασφαλίζει στις ομάδες την παρουσία στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!
Τα τελευταία 10 χρόνια η Παραγουανή, Ολίμπια, η Κολομπιανή, Όνσε Κάλδας και η Λίγκα ντε Κίτο από το Εκουαδόρ ήταν οι εκπλήξεις του Κόπα Λιμπερταδόρες, το οποίο πρόσθεσαν στη συλλογή τους.

Την ίδια περίοδο στην Ευρώπη, μόνο η Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο έκανε την έκπληξη και έφτασε στην κατάκτηση του Champions League.

Φέτος είναι δύσκολο να κάνει κανείς πρόβλεψη για τον νικητή του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον μία ομάδα από την Αργεντινή ή την Βραζιλία έφτανε ως τον τελικό... Τελευταία εξαίρεση ο τελικός του 1991 όταν η Χιλιανή, Κόλο Κόλο κατακτούσε τον τίτλο σε βάρος της Ολίμπια Ασουνσιόν από την Παραγουάη.

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΘΡΙΑΜΒΟ Η ΕΣΤΟΥ!
Η πρωταθλήτρια Απερτούρα 2010, Εστουδιάντες θα είναι αυτή που θα αναλάβει να κρατήσει ψηλά τη σημαία της Αργεντινής, με τη μορφή του Βερόν να δεσπόζει ακόμα στη μεσαία γραμμή.

Άλλωστε, η οικογένεια Βερόν έχει γράψει τη δική της ιστορία στο Λιμπερταδόρες, με τον Χουάν Ραμόν να κατακτά τον τίτλο το 1968, 1969, 1970!

Δεύτερο φαβορί από την χώρα του τάνγκο, η πρωταθλήτρια Σουδαμερικάδα, Ιντεπεντιέντε, δείχνει ικανή να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες της στις διεθνείς διοργανώσεις. Είναι άλλωστε η ομάδα με τα περισσότερα Λιμπερταδόρες στην ιστορία της διοργάνωσης.
Βελές Σάρσφιλντ, Αρχεντίνος Τζούνιορς και Γοδόι Κρους ολοκληρώνουν την πεντάδα της εκπροσώπησης των Αργεντινών.
 
ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΡΟΝΑΛΝΤΟ-ΚΑΡΛΟΣ  Η ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ;
Οι ελπίδες των Βραζιλιάνων έχουν εναποτεθεί στην κάτοχο του τροπαίου, Ιντερνασιονάλ, εκεί όπου ο κορυφαίος Λατινοαμερικανός ποδοσφαιριστής για το 2010, Αντρές Ντ' Αλεσάντρο έχει τον δικό του ρόλο...

Ρομπέρτο Κάρλο, Ρονάλντο και... ΣΙΑ μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους την Κορίνθιανς και να την οδηγήσουν στο πρώτο Λιμπερταδόρες της ιστορίας της, ενώ η Σάντος θα στηριχθεί στους πιτσιρικάδες, Νέιμαρ και Κεϊρίσον. Η πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Φλουμινένσε συμμετέχει επίσης στη διοργάνωση.

ΜΕ ΕΣΤΟΓΙΑΝΟΦ Η ΠΕΝΙΑΡΟΛ!
Από τις ομάδες της Ουρουγουάης, ξεχωρίζουν είναι η Πενιαρόλ, με 5 τρόπαια είναι τρίτη στην σχετική λίστα όλων των εποχών και η Νασιονάλ, επίσης με τρεις κατακτήσεις.

Οι «χρυσές» μέρες του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης ανήκουν στο παρελθόν, με τον τελευταίο θρίαμβο ομάδας από τη συγκεκριμένη χώρα να χρονολογείται στο μακρινό 1988 και την επιτυχία της Νασιονάλ. Ωστόσο, η εντυπωσιακή πορεία της «Σελέστε» στο Μουντιάλ καλεί τις ομάδες της χώρας να αποδείξουν ότι το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης βρίσκεται σε άνοδο.

Αν ήρθε η ώρα για μία ακόμα έκπληξη στο Κόπα Λιμπερταδόρες, τότε η κατάκτηση του τροπαίου από την Μεξικανική, Κλαμπ Αμέρικα θα ήταν μια ευχάριστη ιστορία...

Κοκότοβιτς: «Σωστή η επιλογή να με διώξουν»!

Σε μία δήλωση που σπάνια ακούμε από προπονητές προέβη ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς, που μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρώην -πλέον- τεχνικός του Πανσερραϊκού χαρακτήρισε σωστή την επιλογή της διοίκησης των «λιονταριών» να τον διώξει μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο!

Αναλυτικά, όσα είπε ο κ. Κοκότοβιτς στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Αρχικά, είπε: «Αυτή είναι η μοίρα κάθε προπονητή. Αν έχεις καλά αποτελέσματα, μένεις, αν όχι, φεύγεις. Το αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο (σ.σ. εντός έδρας ήττα με σκορ 1-0) φυσικά και έπαιξε ρόλο. Όταν κάτι δεν πάει καλά σε μία ομάδα, λογικό είναι να την πληρώνει ο προπονητής. Φεύγοντας από την ομάδα, όλοι πιστεύουν ότι κάτι θα αλλάξει στη ψυχολογία, αλλά και γενικά, στον τρόπο παιχνιδιού. Πιστεύω ότι ήταν σωστή η επιλογή να με διώξουν»!

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Εγώ δεν ξέρω τίποτα για αντιδράσεις. Έμαθα, απλά, ότι κάποιοι έγραψαν με γκράφιτι έξω από το γήπεδο… Και μετά από αυτό, με πήραν οι άνθρωποι της ΠΑΕ και μου είπαν ότι θα ήταν καλύτερο να φύγω. Κι έτσι έγινε».

Για το αν έχει μετανιώσει για κάτι και γενικά, για την πορεία του Πανσερραϊκού: «Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Πιστεύω ότι αξίζαμε περισσότερους βαθμούς από όσους έχει τώρα η ομάδα. Ήμασταν άτυχοι σε κάποια παιχνίδια, ενώ προσπαθούσαμε να παίξουμε σε κάθε ματς σωστό ποδόσφαιρο. Αξίζαμε περισσότερους βαθμούς! Δυστυχώς, όμως, δεν είχα κάποιους παίκτες, που μπορούσαν να πάρουν στις πλάτες τους την ομάδα, στη διάθεσή μου, από την αρχή της σεζόν. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, απλά αν είχα αυτούς τους παίκτες στη διάθεσή μου, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά».

Για τις σχέσεις του με τους παίκτες: «Ποτέ δεν είχα, όπου κι αν πήγα να δουλέψω, πρόβλημα με τους ποδοσφαιριστές. Εγώ είμαι επαγγελματίας και αυτοί είναι επαγγελματίες. Μπορεί σε κάποιους να μην άρεσε ο τρόπος μου… Αλλά έτσι έμαθα να δουλεύω. Έκανα κι εγώ λάθη. Λογικό είναι σε μία δουλειά. Γενικά, ωστόσο, δεν κατάλαβα ότι είχαν πρόβλημα παίκτες μαζί μου».

Για τα ταλέντα που είχε στα χέρια του: «Χαίρομαι που δούλεψα και έβγαλα παίκτες όπως ο Ανάκογλου, ο Γεωργιάδης και ο Παπάζογλου. Είμαι προπονητής που έβγαλε πολλά ταλέντα. Για τον Γεωργιάδη, όπως είχα πει και παλιότερα, θα χαρώ αν πάει σε μία μεγάλη ομάδα. Γιατί θα είναι και δική μου επιτυχία. Από καλή πρόθεση το είπα και τότε και τώρα. Αυτό παιδί μπορεί να παίξει τώρα σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα και βασικός! Είναι σε τέτοιο επίπεδο. Ο Ανάκογλου μπορεί να μην είναι το ίδιο έτοιμος, αλλά με σωστή δουλειά, σε ένα 1-2 χρόνια θα μπορεί κι αυτός να είναι βασικός».

Πάλι ενοχλήσεις ο «Μούσλι»

Πάνω που έλεγε πως άφησε πίσω του τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα. Ο Βόσνιος επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε πρόγραμμα θεραπείας στην προπόνηση της Πέμπτης και πλέον είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο έχει και ο Μίρκο Σαβίνι, που ακολούθησε επίσης θεραπεία, ενώ ατομικό πρόγραμμα έκαναν ο Γιώργος Φωτάκης και ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ. Ο τελευταίος κλήθηκε στην εθνική ομάδα του Μαρόκου για το φιλικό με τη Λιβύη στην πόλη Μαρακές στις 9 Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά στα πλάνα για την ενδεκάδα, πιθανότερο σχήμα είναι ένα 4-4-1-1 με τους Χαλκιά, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλά, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη, Ίβιτς και Αθανασιάδη.

Μετά το πέρας της προπόνησης σύσσωμη η ομάδα του ΠΑΟΚ πήγε για να γευματίσει σε ψαροταβέρνα της Περαίας.

Πάει Σεβίλλη ο Ράκιτιτς

Σε συμφωνία με τη Σεβίλλη για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του από το καλοκαίρι, όταν και λήγει το συμβόλαιό του με τη Σάλκε, ήρθε ο Ιβάν Ράκιτιτς σύμφωνα με τα γερμανικά και τα κροατικά ΜΜΕ.

Αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι, ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός, είχαν ενδιαφερθεί για τον Κροάτη διεθνή, αλλά φαίνεται πως οι Ανδαλουσιανοί κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Ο 22χρονος άσος μέσος έχει φέτος 16 συμμετοχές και 1 γκολ στην Bundesliga. Αν η μεταγραφή ολοκληρωθεί, ο Ράκιτιτς θα γίνει ο έκτος Κροάτης που φορά τη φανέλα της Σεβίλλης μετά τους Σούκερ, Προσινέτσκι, Μόρναρ, Γιούριτς και Γέλιτσιτς.

Απορεί για την ήττα ο Χιουζ

Από ένα αυτογκόλ του Πάντσιλ γνώρισε την ήττα στο «Άνφιλντ» η Φούλαμ από τη Λίβερπουλ με σκορ 1-0 και ο Μαρκ Χιουζ έδειξε πραγματικά απορημένος, πώς δεν κατάφεραν οι παίκτες του να φύγουν έστω με τον βαθμό την ισοπαλίας.

Ο προπονητής των «cottagers» είδε τους ποδοσφαιριστές του να δείχνουν ικανοί να χτυπήσουν το παιχνίδι, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν ποτέ και μοιραία έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι:

«Έχω έρθει πολλές φορές στο «Άνφιλντ» ως παίκτης και ως προπονητής και ποτέ δεν κατάφερα να κυριαρχήσω απόλυτα στον αγώνα. Μετά το ματς όμως πραγματικά ξύναμε το κεφάλι μας από απορία για το πώς καταφέραμε να μην πάρουμε ούτε έναν βαθμό. Νομίζω ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην άλλη πλευρά με τους παίκτες της Λίβερπουλ να απορούν πώς δεν έχασαν. Φτάσαμε πολύ κοντά και άλλη φορά πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε».

«Νικήστε ΠΑΟ και κερνάω»

Κίνητρο με κάθε τρόπο προσπαθεί να δίνει στους παίκτες του ο Μανόλο Χιμένεθ.
«Νικήστε ΠΑΟ και κερνάω»
Ο Ισπανός τεχνικός είχε τα γενέθλιά του χθες και στην ομιλία του προς τους παίκτες είπε:

«Θα ήθελα να σας κάνω το τραπέζι σήμερα, αλλά δεν γίνεται να γιορτάσουμε μετά από μία τόσο βαριά ήττα. Κερδίστε τον Παναθηναϊκό να πάρουμε την πρόκριση και θα σας κεράσω», ήταν τα λόγια του.

Μιραλάς με… έκπτωση

Η αγορά των δικαιωμάτων του Κέβιν Μιραλάς από τον Ολυμπιακό είναι δεδομένη. Αυτό που φαίνεται να αλλάζει, ωστόσο, είναι ο τρόπος που θα γίνει αυτή. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Γαύρος» αναφέρει πως η διοίκηση των Πειραιωτών δεν θα καταβάλει τελικά 2,5 εκατ. ευρώ σε τρεις δόσεις στη Σεντ Ετιέν, αλλά θα δώσει μετρητά 2,2 εκατ. ευρώ τη Δευτέρα!

Μάλιστα λέγεται πως η Σεντ Ετιέν δέχεται να παρατείνει το δανεισμό του Βέλγου φορ μέχρι το καλοκαίρι έναντι 200.000 ευρώ επιπλέον και να είναι διατεθειμένη να επιστρέψει τα χρήματα (2,2 εκατ. ευρώ) στον Ολυμπιακό, αν ο παίκτης δεν υπογράψει νέο συμβόλαιο την πρώτη Ιουλίου. Κάτι τέτοιο πάντως δεν αναμένεται να χρειαστεί, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είναι σχεδόν βέβαιοι πως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας θα υπογράψει για τρία χρόνια.

«Λιοντάρια» για Τοντόροφ!

Πρωταρχικό μέλημα για τον Πανσερραϊκό στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο παραμένει η απόκτηση ενός φορ. Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, τα «λιοντάρια» έχουν κάνει κίνηση για τον Σβέτοσλαβ Τοντόροφ, τον 32χρονο Βούλγαρο επιθετικό της Λίτεξ Λόβετς!

Ο Τοντόροφ έχει φορέσει 42 φορές τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας (17 γκολ), ενώ πρόσφατα ψηφίστηκε ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του για το 2010, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα!

Ο ποδοσφαιριστής από της γειτονική μας χώρα αγωνιζόταν από το 2001 έως το 2009 στην Αγγλία, όπου έχει φορέσει τη φανέλα των Γουέστ Χαμ, Πόρτσμουθ, Γουίγκαν και Τσάρλτον. Μάλιστα, με τη δεύτερη το 2003 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Championship με 26 γκολ!

Με λίγα λόγια, πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση και σύντομα αναμένονται εξελίξεις…

Σε ό,τι αφορά το θέμα του προπονητή, όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την αναμέτρηση της Λάρισας.

Εξετάζει Ετό ο ΠΑΟΚ!

Την περίπτωση του 29χρονου δεξιού μπακ, Ετό, της Ντιναμό Ζάγκρεμπ εξετάζουν στον ΠΑΟΚ! Το αν θα αποκτηθεί, τελικά, ο Βραζιλιάνος, ο οποίος έπαιξε κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρόσφατο παιχνίδι της Κροατίας, όπου οι Θεσσαλονικείς πήραν την πρόκριση στους «32» του Europa League, θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και από την ισχύ ή όχι της τιμωρίας της Τούμπας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά την Τετάρτη, στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ, μεταξύ του Θόδωρου Ζαγοράκη, του Παντελή Κωνσταντινίδη και του Μάκη Χάβου. Πρόεδρος, τεχνικός διευθυντής και προπονητής μίλησαν αρκετή ώρα για τα μεταγραφικά, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στο θέμα του δεξιού μπακ.

Εξάλλου, εδώ και μέρες έχουν καταλήξει οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» ότι η θέση που χρειάζεται περισσότερο ενίσχυση -μετά και την αποχώρηση των Ζουέλα και Μπουσαϊντί- είναι αυτή του δεξιού μπακ.

Αν παραμείνει, όμως, η ποινή κεκλεισμένων των θυρών, οι πιθανότητες μεταγραφής μειώνονται και σε αυτή την περίπτωση, θα προωθηθεί στην πρώτη ομάδα ο Λόυκα Πετρίσεβιτς, που είναι 18 χρονών και έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία αγωνιζόμενος στην ομάδα Νέων του συλλόγου.

Σε διαφορετική περίπτωση, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει σε δεύτερη μεταγραφή την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, με πρώτο υποψήφιο τον Ετό. Ο Λατινοαμερικάνος τα πήγε πολύ καλά ως αντικαταστάτης του μεγάλου αστεριού της ομάδας, του Βρσάλκο και παρότι έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2012, μπορεί να μείνει ελεύθερος.

Επίσης, διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο (κροατικό, αφού έχει παντρευτεί Κροάτισσα) και εξελίξεις δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμα και σήμερα.

Πονοκέφαλος με Αμπντούν

Με πολλά προβλήματα θα ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα και την Νέα Σμύρνη η ομάδα της Καβάλας για το ματς της Κυριακής. Πονοκέφαλος Κάσπερτσακ για το αριστερό άκρο της άμυνας.Με πολλά προβλήματα θα ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα και την Νέα Σμύρνη η ομάδα της Καβάλας για το ματς της Κυριακής. Πονοκέφαλος Κάσπερτσακ για το αριστερό άκρο της άμυνας.
Ένα από αυτά θα γίνει και στην Νέα Σμύρνη την ερχόμενη Κυριακή (15:00 - NOVA) στο οποίο ο έμπειρος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του πέντε ποδοσφαιριστές.

Ο λόγος για τους Αμπντούν, Χργκοβιτς, Ντικρόκ, Θεοδωρέλης και Νταρσεβίλ. Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος ωστόσο για τον Κάσπερτσακ έχει να κάνει με το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Χργκοβιτς είναι τιμωρημένος ενώ ο Βαγγέλης Οικονόμου δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος και έτσι υπάρχει θέμα με το ποιος θα πάρει τη θέση του. Από εκεί και πέρα ο κενό του Αλγερινού άσου δύσκολα μπορεί να καλυφθεί, όμως τη θέση λογικά θα πάρει ο Περεϊρίνια.

Στα πρώτα του ματς με την φανέλα της Καβάλας ο Πορτογάλος άσος έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία και αν συνεχίσει έτσι τότε η διοίκηση της ομάδας θα αγοράσει τα δικαιώματα του από την Σπόρτινγκ το καλοκαίρι.

Ελεύθερος ο Καμορανέζι

Τη συνεργασία της με τον Μάουρο Καμορανέζι έλυσε η Στουτγάρδη. Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2010, αποτελεί παρελθόν για τη γερμανική ομάδα, αφού δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί ποτέ στο περιβάλλον της Μπουντεσλίγκα και οι 7 εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα ήταν απογοητευτικές.

"Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές συμβαίνουν πράγματα, τα οποία δεν μπορείς να προβλέψεις. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν 'δούλεψαν' σε αθλητικό επίπεδο, αλλά αισθάνθηκα εδώ σαν στο σπίτι μου", είπε ο Καμορανέζι, ο οποίος φέρεται να ετοιμάζει βαλίτσες για την Ισπανία και τη Χέρκουλες.

Τέλος απ' την Μπορντό ο Μααζού

Παρελθόν από την Μπορντό αποτελεί ο Μούσα Μααζού μετά τη συμπλοκή του με τους οπαδούς της ομάδας. Ο πρόεδρος των Γιρονδίνων, Ζαν Λουί Τριό, έριξε τις ευθύνες στον διεθνή Νιγηριανό και τον "τελείωσε" από την ομάδα.

"Ο ίδιος ευθύνεται για την κατάσταση αυτή και δεν θα τον ξαναδούμε με τη φανέλα της ομάδας στο μέλλον", ξεκαθάρισε ο Τριό για τον Μααζού, ο οποίος αγωνιζόταν με τη μορφή δανεισμού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ήρθε σε κόντρα με τους οπαδούς της Μπορντό πριν και μετά τον αποκλεισμό σοκ από το Κύπελλο Γαλλίας από την Ανζέ, ομάδα δεύτερης κατηγορίας.

"Δε με ενδιαφέρει, έχω συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ", είπε από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής.

Απόλυτη η Πόρτο

Δέκα νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια για το πρωτάθλημα συμπλήρωσε η Πόρτο, που επικράτησε 3-0 της Νασιονάλ Μαδέιρα. Οι "δράκοι" καθάρισαν από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη, όταν και σημειώθηκαν όλα τα γκολ της αναμέτρησης.

Δύο τέρματα πέτυχε ο Χουλκ (4', 33') και το άλλο ο Ροντρίγκες (45'), με την ομάδα του Αντρέ Βίγιας Μπόας να ξεφεύγει 11 βαθμούς από τη δεύτερη Μπενφίκα, που έχει, πάντως, ένα παιχνίδι λιγότερο.

Πόρτο-Νασιονάλ Μαδέιρα 3-0
(4', 33' Χουλκ, 45' Ροντρίγκες)

Ολοκληρώθηκε του Μπαρτζάλι στη Γιούβε

Και επίσημα παίκτης της Γιουβέντους είναι  ο Αντρέα Μπαρτζάλι. Ο 29χρονος αμυντικός αφήνει τη Γερμανία και επιστρέφει στο καμπιονάτο με στόχο να γευτεί τη χαρά των τίτλων με τη "γηραιά κυρία".
Η Γιουβέντους για την απόκτηση του πρώην άσου της Βόλφσμπουργκ, δεν θα βγάλει από τα ταμεία της χρήματα, καθώς οι δύο ομάδες συμφώνησαν τα 4 εκατομμύρια που θα έπρεπε να δώσουν οι Ιταλοί, να αφαιρεθούν από το ποσό που χρωστούν οι Γερμανοί από τη μετεγγραφή του Ντιέγκο.

Δεν θα φύγει ο Φέργκι

Ο βετεράνος άσος της Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς, τόνισε ότι ο Σερ Άλεξ πρέπει να μείνει στο τιμόνι των «διαβόλων» για τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια.
«Δεν τον βλέπω να φεύγει σύντομα, θα συνεχίσει για τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουαλός στο Sky TV Magazine, και συνέχισε: «Οι διαθέσεις του ‘αγριεύουν’ με τον καιρό. Μετά από ένα παιχνίδι για το Championw League, μπορεί να γυρίσουμε στις 03:30, αλλά εκείνος λίγες ώρες αργότερα είναι ο  πρώτος που έρχεται στην προπόνηση.
Πριν λίγο καιρό κυκλοφορούσε μια ίωση στην ομάδα και είχε κολλήσει κι εκείνος. Κι ενώ ήταν πολύ άσχημα και νόμιζες ότι πέθαινε μέσα στη βδομάδα, την μέρα του αγώνα ήταν εκεί έξω και μας κοουτσάριζε. Απλά λατρεύει τις προκλήσεις».
Όσο για το μέλλον του, θέλει να συνεχίσει στα χνάρια του Σερ Άλεξ, λέγοντας πως: «Θέλω να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Είναι αυτό που κάνω από σχολείο και μετά. Αν έχω μια μέρα ρεπό… βαριέμαι. Ελπίζω να γίνω καλός προπονητής. Μου αρέσει  να βοηθάω τους παίκτες και να τους βελτιώνω».

Μαρτίνας Πότσιους Ο γκαρντ της Ζαλγκίρις με τα 4 δάκτυλα στο αριστερό χέρι του!

Το θέαμα από κοντά είναι σχεδόν σοκαριστικό, αλλά η αυτοπεποίθηση που εκπέμπει ο Μαρτίνας Πότσιους καλύπτει κάθε αίσθηση αμηχανίας. Η μοίρα ήταν σκληρή για τον διεθνή γκαρντ της Ζαλγκίρις Κάουνας,. Σε ηλικία 12 ετών, στο μάθημα των «τεχνικών», μια λανθασμένη κίνηση είχε ως αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν τρία δάκτυλα του αριστερού χεριού του μικρού Λιθουανού. Οι χειρουργοί, που ανέλαβαν τη δύσκολη επέμβαση, κατάφεραν να σώσουν τα δύο, αλλά ακόμη και τώρα, στα 25 χρόνια του πλέον, λείπουν τα 2/3 από τον μέσο του.
Το σοκ για τον ίδιο και για την οικογένειά του ήταν συντριπτικό. Ο πατέρας του, κ. Γκιντάρας Πότσιους, υπήρξε μπασκετμπολίστας και τα τελευταία έξι χρόνια εργάζεται ως πρώτος προπονητής στην Ακαντέμια, ομάδα της Α2 Λιθουανίας, ενώ η μητέρα του κυρία Γιουράτε είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής. Το σοβαρό ατύχημα αναστάτωσε την ήρεμη ζωή της οικογένειας και η καθημερινότητα του Μαρτίνας ήταν εξαιρετικά δύσκολη.
Ουδείς πίστευε ότι ο μικρός θα κατάφερνε κάποτε να μετατρέψει το «μικρόβιο» του μπάσκετ σε επάγγελμα, αλλά ο ξανθομάλλης γκαρντ έκανε τα αδύνατα δυνατά για να τους διαψεύσει. Οχι μόνο έπαιξε μπάσκετ στην ομάδα του φημισμένου πανεπιστημίου Ντουκ υπό την καθοδήγηση του προπονητή-θρύλου του αμερικανικού μπάσκετ (και της Εθνικής ΗΠΑ) κ. Μάικ Σιζέφσκι, παίρνοντας πτυχίο στις διεθνείς συγκριτικές σπουδές, αλλά αναδείχτηκε τρίτος σκόρερ (μ.ό. 9,5 πόντοι) στην Εθνική Λιθουανίας, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το περασμένο καλοκαίρι, ενώ είναι ο πρώτος σκόρερ (μ.ό. 11,4 π.) της Ζαλγκίρις Κάουνας στην εφετινή Ευρωλίγκα.
«Η επαφή μου με το μπάσκετ ξεκινά όταν ακόμη ήμουν παιδί. Ο πατέρας μου ήταν μπασκετμπολίστας και τώρα εργάζεται ως προπονητής. Ομολογώ ότι αυτός ήταν το είδωλό μου και κάθε ημέρα που περνά προσπαθώ να του αποδείξω ότι μπορώ να γίνω πολύ καλός παίκτης. Μάλλον θα είναι ευτυχισμένος για μένα τώρα», μας είχε πει στη λεγόμενη «μικτή ζώνη» του γηπέδου «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης μετά τη σαρωτική νίκη (104-85) της Λιθουανίας επί της Αργεντινής στον προημιτελικό του Μουντομπάσκετ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Πότσιους είχε σημειώσει 16 πόντους σε 26’ συμμετοχής αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι όταν υπάρχουν θέληση και καρδιά, τα υπόλοιπα μπορεί και να είναι λεπτομέρειες...

«Δώρο» στον Μουρίνιο από Ρεάλ και διαιτητές μέσα στη Σεβίλη

Με όχι και τόσο δίκαιο τρόπο η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Copa del Rey, καθώς επικράτησε με 1-0 της Σεβίλης στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την ημιτελική φάση, με τους Ανδαλουσιάνους να διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για τέρμα που δεν μέτρησε. Οι «μερένχες» πήραν σημαντικό προβάδισμα για τον επαναληπτικό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», κάνοντας το καλύτερο δώρο στον Ζοσέ Μουρίνιο για τα 48α γενέθλιά του.

Οι Μαδριλένοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Μπενζεμά να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Στο 17ο λεπτό ο Κεντίρα έβγαλε για τον Γάλλο άσο που με εκπληκτική ατομική ενέργεια πέρασε την άμυνα της Σεβίλης, πλάσαρε τον Πάλοπ και έκανε το 1-0.

Η φάση που έκρινε το παιχνίδι, όμως, σημειώθηκε στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Ο Φαμπιάνο πέρασε τον Κασίγιας και έστειλε την μπάλα προς το τέρμα με τον Αλμπιόν να διώχνει, αφού όμως πρώτα είχε περάσει την γραμμή, όπως φάνηκε ύστερα από πολλά ριπλέι, αλλά ο επόπτης δεν το καταλόγισε, προκαλώντας τον εκνευρισμό των γηπεδούχων.

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι παίκτες του Γκρεγκόριο Μανθάνο ανέβασαν στροφές και κυνήγησαν την ισοφάριση, δημιουργώντας αρκετές επισκέψεις στα καρέ του Κασίγιας, που διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Το παιχνίδι πήρε φωτιά στα τελευταία λεπτά. Στο 79' οι Μαδριλένοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Ρονάλντο απέφυγε τον Πάλοπ και άφησε για τον Εζίλ, αλλά ο Αλέξις πρόλαβε τον τελευταίο και απομάκρυνε έγκαιρα.

Στον αντίποδα, ο Νεγκρέδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 89' αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο άσος της Σεβίλης είχε σταματήσει την μπάλα με το χέρι, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Δεν είναι προσωπικό…

… είναι μία κουβέντα που ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει παρηγοριά για τους παίκτες της Αλμερίας, μετά το 5-0 με το οποίο ηττήθηκαν από την Μπαρτσελόνα στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ισπανίας στο «Καμπ Νου».
Γιατί όπως και να το κάνουμε, όσο και αν η «Μπάρτσα» μοιάζει ανίκητη κόντρα σε κάθε αντίπαλο, αν τα βάλει κανείς στο… λογαριασμό μαζί με τα οκτώ που «εισέπραξαν» από τους «μπλαουγκράνα» για το πρωτάθλημα, είναι κομμάτι βαρύ το άθροισμα.

Ο χορός των τερμάτων για την ομάδα του Γκουαρντιόλα άρχισε μόλις στο 9ο λεπτό, όταν ο Μέσι με σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Εστέμπαν και έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βίγια με σουτ από πλάγια θέση διπλασίασε τα γκολ για τους «μπλαουγκράνα» και με την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα, ο Μέσι με αριστερό πλασέ έκανε το 3-0.

Κάπου εκεί τα… πόδια των παικτών της Αλμερίας «κόπηκαν» και οι Καταλανοί συνέχισαν ανενόχλητοι ακόμα μία ποδοσφαιρική παράσταση. Στο 30ο λεπτό ήταν η σειρά του Πέδρο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Εστέμπαν και να κάνει το 4-0. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «μπλαουγκράνα» έχοντας πετύχει τον στόχο τους, έκοψαν ταχύτητα και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 89ο λεπτό για να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα» ο Κεϊτά και να διαμορφώσει το τελικό 5-0.

Πλέον, η Μπαρτσελόνα έχοντας «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση και θα περιμένει ουσιαστικά να μάθει τον αντίπαλο της από το ζευγάρι Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη με την «βασίλισσα» να έχει επικρατήσει στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ο Στέλιος δεν πήγε. Ο Κώστας θα πάει;

Η φήμη περί ανάληψης της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού από τον Στέλιο Μανωλά, δεν επιβεβαιώθηκε. Το  όνομα "Μανωλάς" δεν σταμάτησε να "παίζει" πάντως.
Ο Στέλιος δεν πήγε. Ο Κώστας θα πάει;
Φυσικά δεν αναφερόμαστε στον Στέλιο, που ...ταράχτηκε μόλις έμαθε ότι συμφώνησε με τον Ολυμπιακό χωρίς να το ξέρει ούτε ο ίδιος! Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι ο Κώστας Μανωλάς, ο 20χρονος αμυντικός της ΑΕΚ και ανιψιός του Στέλιου.
Όπως έχει πει πολλές φορές ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στόχος του είναι ο εξελληνισμός του ρόστερ του Ολυμπιακού, αρχής γενομένης από το ερχόμενο καλοκαίρι. Κι ο Μανωλάς είναι ένας παίκτης που βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Ερνέστο Βαλβέρδε, των συνεργατών του και του τμήματος σκάουτερ των ερυθρολεύκων.
Μάλιστα, στην πιάτσα λέγεται πως ήδη έχουν γίνει κάποιες πρώτες επαφές με την πλευρά του παίκτη και μάλιστα σε θετικό κλίμα! Λέτε γι΄ αυτό να μπερδεύτηκαν τα "λαγωνικά" που έβγαλαν την "είδηση" για τον Στέλιο;. Μήπως τον είδαν σε τίποτα ερυθρόλευκα στέκια και μάλιστα με τους ...λάθος ανθρώπους;
Το σίγουρο είναι πως ο Στέλιος την έχει κατά καιρούς εύκολη τη λύση του Ολυμπιακού. Πάλι όχι για τον ίδιο. Όταν πριν μερικά χρόνια ο υπεύθυνος των ακαδημιών της ΑΕΚ, Τόνι Σαβέφσκι, ήθελε να διώξει τον υιό Μανωλά (Κωνσταντίνος, όπως και ο ανιψιός Κώστας) από την ΑΕΚ, ο Στέλιος απείλησε πως θα τον πήγαινε στον Ολυμπιακό.
Τελικά ο Κωνσταντίνος έμεινε στην ΑΕΚ με παρέμβαση Ντέμη, για να μην προκληθεί σκάνδαλο με "δικά μας παιδιά που τα στέλνουμε στο στόμα του λύκου". Η αλήθεια είναι πως ο μικρός Κωνσταντίνος δεν ήθελε, πάντως, να πάει στον Ολυμπιακό, καθώς είχε μεγαλώσει στην ΑΕΚ από τα γεννοφάσκια του...

Ντανι-έλα και σε μας!

Η πανέμορφη Ντανιέλα Κρούντου είναι γνωστό μοντέλο, παρουσιάστρια και γενικά celebrity της Ρουμανίας.
Πολυτάλαντη καθώς είναι έχει κάνει και φωτογράφιση στο Playboy, ενώ σε μια εκπομπή στην τηλεόραση είχε φανεί «κατά λάθος» το στήθος της…
Η Ντανιέλα φέρεται να έχει δεσμό με τον 26χρονο φορ της Ουνιρέα, Ντάτσιαν Βάργκα.

Δύο και να «καίνε»

Σε ρυθμούς προπόνησης η Μπενφίκα επικράτησε της Ρίο Άβε και πέρασε στα ημιτελικά  του Πορτογαλικού κυπέλλου. Η μάχη Πόρτο - Μπενφίκα  για το φετινό τρόπαιο είναι μάλλον αναπόφευκτη.
Η αποψινή εκτός έδρας νίκη των Αετών της Λισαβόνας δείχνει ότι η μάχη για το Πορτογαλικό Κύπελλο μάλλον θα δοθεί ανάμεσα σε Μπενφίκα και Πόρτο. Όσο για την Ρίο Άβε, μάλλον αδιάφορη εμφανίστηκε αφού σκοπός είναι να μείνει στην κατηγορία.
Ο Καρτνόζο, πρώτα στο 44’ με πέναλτι και έπειτα στο 87’ με κοντινό σουτ, διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα.

«Πόρτα» σε Τσέλσι

Όπως όλα δείχνουν, ο Νταβίντ Λουίζ δεν θα γίνει κάτοικος Λονδίνου, αφού Τσέλσι και Μπενφίκα δεν συμφώνησαν στους όρους της μεταγραφής του άσου των «Αετών». Πολλά τα λεφτά, λένε οι «Μπλέ».Ο Πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Φιλιπε Βιέρα, αρνήθηκε να ρίξει  τις απαιτήσεις του κάτω  από τα 25 εκ. ευρώ για τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό, ένα ποσό που οι Λονδρέζοι θεωρούν απαγορευτικό αυτή την περίοδο.