Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Στην Πάρμα και επίσημα ο Κρέσπο!


Δεν έχασε χρόνο η Πάρμα! Λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συμφωνία και επιστροφή του Ερνάν Κρέσπο στην ομάδα της καρδιάς του, οι «παρμέντσι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού, ο οποίος επιστρέφει στο «Ένιο Ταρντίνι» ύστερα από δέκα χρόνια σε ηλικία 35 χρονών! Μάλιστα, έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις, μετά την επισημοποίηση της επιστροφής του στην Πάρμα: «Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω πως νιώθω. Η χαρά μου είναι πάνω από όλα. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Η πιο δυνατή μου ανάμνηση με την Πάρμα είναι το 1-1 με την Γιουβέντους (σεζόν 1999-2000). Ήταν απίστευτο, θυμάμαι τον Μαλεζάνι και τους συμπαίκτες μου να κάνουν σαν τρελοί. Πάντα ήμουν οπαδός της Πάρμα και είναι απίστευτο συναίσθημα που επιστρέψω για να φορέσω ξανά αυτή τη φανέλα». Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστοί οι όροι που υπάρχουν στο συμβόλαιό του.

Bόλευ Πήρε Ερέου ο Ηρακλής


Τον αρχηγό της εθνικής Βενεζουέλας, Τόμας Ερέου, απέκτησε η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή! Ο 31χρονος ακραίος είχε αγωνιστεί και στο παρελθόν στη χώρα μας με τη φανέλα της ΕΑ Πατρών, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η ιταλική Πινέτο. Ο Ερέου αναμένεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο.
Η ανακοίνωση του Ηρακλή:

«To ΤΑΠ Ηρακλής ανακοινώνει την απόκτηση του αρχηγού της Εθνικής Βενεζουέλας Τόμας Ερέου από την Ιταλική Πινέτο. Το πλήρες όνομα του αθλητή είναι Ερέου Σανταντέρ Τόμας Ενρίκε. Ο διεθνής αθλητής είναι 31 ετών έχει ύψος 1.93 και αγωνίζεται ως ακραίος. Ο παίκτης αναμένεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο τα μεσάνυχτα.»

Σχέση με την κοπέλα συμπαίκτη του διατηρεί ο Τέρι


Άκαρπες αποδείχτηκαν τελικά οι προσπάθειες του Τζον Τέρι να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση μια υποτιθέμενης σχέσης του, με τη φιλενάδα ενός συμπαίκτη του. Ένας δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου απέρριψε το αίτημα του αρχηγού της Τσέλσι να μπλοκαριστεί η δημοσίευση του σχετικού άρθρου με την αιτιολογία πως παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματά του. Μόλις ο Άγγλος αμυντικός ενημερώθηκε για το κείμενο της κυριακάτικης εφημερίδας έδωσε άμεσα την εντολή στο δικηγόρο του να ενεργήσει καταλλήλως, ώστε να μη δημοσιευθεί, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό.

Στη Λεβάντε ο Χουανφράν



Οριστικά παρελθόν από την ΑΕΚ αποτελεί ο Χουανφραν που παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στη Λεβάντε μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Ισπανός αμυντικός συμφώνησε με την πρόταση της Ένωσης, και έτσι μετά από 1.5χρόνο παρουσίας στο δικέφαλο έλυσε τη συνεργασία του. Το μεσημέρι της Παρασκευής ο μάνατζέρ του Άρθουρ Κανάλες, συναντήθηκε με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Ντίνο Παπαποστόλου, όπου συμφώνησαν πως θα είναι καλύτερο τόσο για τον παίκτη όσο και για την ομάδα να χωρίσουν οι δρόμοι τους.Έτσι ο Ισπανός μπακ δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αφού προτίμησε τον επαναπατρισμό και την Λεβάντε, ομάδα που αγωνίζεται στην Segunda Division. Μάλιστα οι Ισπανοί ανακοίνωσαν επίσημα στην ιστοσελίδα τους την απόκτηση του Χουανφράν για τους επόμενους έξι μήνες με την μορφή δανεισμού από τον «δικέφαλο».Η ανακοίνωση της Λεβάντε αναφέρει: «Τη φανέλα της Λεβάντε θα φορά ο Χουανφράν. Ο σύλλογος συμφώνησε με την ΑΕΚ για τον δανεισμό του παίκτη μέχρι το τέλος της σεζόν».

Γενικός Γραμματέας της UEFA ο Θεοδωρίδης


Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης έφτασε εκεί που δεν έχει φτάσει ποτέ στην ιστορία Έλληνας παράγοντας του ποδοσφαίρου καθώς ανέλαβε από την Παρασκευή χρέη αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της UEFA!. Ο κ. Θεοδωρίδης ουσιαστικά γίνεται ο τρίτος πιο σημαντικός άνθρωπος της Ομοσπονδίας, μετά τον πρόεδρο, Μισέλ Πλατινί και τον Γενικό Γραμματέα, Τζιάνι Ινφαντίνο.Η απόφαση για την τοποθέτηση του Θεόδωρου Θεοδωρίδη σε αυτή την πολύ σημαντική θέση, πάρθηκε την Παρασκευή στην Μάλτα όπου συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA. Μάλιστα η «προαγωγή» του κ. Θεοδωρίδη ανακοινώθηκε και από την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Ο Έλληνας παράγοντας αναμένεται πλέον να αναλάβει άμεσα καθήκοντα καθώς ο Τζιάνι Ινφαντίνο κατείχε τη θέση του αναπληρωτή και προάχθηκε σε Γενικό Γραμματέα αφήνοντας το πόστο κενό.Μετά και από αυτή την εξέλιξη, ισχυροποιείται η άποψη ότι ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης αποτελεί «δεξί χέρι» και άνθρωπο εμπιστοσύνης του Μισέλ Πλατινί στην UEFA. Το γεγονός αναμφίβολα είναι πολύ σημαντικό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο που για πρώτη φορά έχει έναν άνθρωπο σε τόσο υψηλό κλιμάκιο της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Δανεικός στη Μπόλτον ο Γουίλσιρ


Ο Τζακ Γουϊλσιρ, ένας από τους μικρούς που έβαλε ο Βενγκέρ στο ματς  με την Μπρόμιτς Στη Μπόλτον θα αγωνίζεται έως το τέλος της σεζόν ο Τζακ Γουίλσιρ. Ο νεαρός άσος της Αρσεναλ παραχωρήθηκε δανεικός στους "Τρότερς", αφού ο χρόνος συμμετοχής του ήταν εξαιρετικά περιορισμένος. Το 2008, σε ηλικία 16 ετών και 256 ημερών, έγινε ο νεότερος παίκτης των "κανονιέρηδων" που έπαιξε στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Αρσέν Βενγκέρ θεωρεί πως έχει στα χέρια του ένα πολύ μεγάλο ταλέντο.

Γι' αυτό, άλλωστε, και η Αρσεναλ του προσέφερε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας. "Πιστεύω ότι χρειάζεται περισσότερες εμπειρίες, να παλέψει για να κερδίσει μια θέση σε κάποια άλλη ομάδα και να πάρει την ευκαιρία του να παίξει", δήλωσε ο τεχνικός της Αρσεναλ, αναφερόμενος στον δανεισμού του 18χρονου μέσου.

Άρης Πληρώνει τον Αβραάμ


Το ποσό των 500.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Άρης στην Διγενή Λακκώματος από τον οποίο απέκτησε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Δυο θέσεις προβληματίζουν τον Κούπερ.Ο Αβράαμ Παπαδόπουλος το άλμα για τη Super League το έκανε όταν από τον Διγενή Λακκώματος μετέβη στον Άρη. Το επόμενο βήμα στην καριέρα του ήταν ο Ολυμπιακός. Ωστόσο η ομάδα του Διγενή κατέθεσε αγωγή διεκδικώντας 500.000 ευρώ από το ποσό που εισέπραξε ο Άρης για να τον παραχωρήσει στους «ερυθρόλευκους». Η απόφαση λοιπόν που έλαβε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε τον Διγενή. Ωστόσο οι «κίτρινοι» κατέθεσαν έφεση αν και πρέπει αρχικά να καταβάλουν το ποσό των 150.000 ευρώ.Αναφορικά με την προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι με την Ξάνθη και το ενδεχόμενο συμμετοχής του Κόκε πρέπει να επισημανθεί πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ο Ισπανός επιθετικός γυμνάστηκε ατομικά την Πέμπτη αλλά προς το τέλος της προπόνησης ανέβασε ρυθμούς και όπως φαίνεται όλα θα κριθούν την τελευταία στιγμή.Σχετικά με τα πλάνα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ για την ενδεκάδα υπάρχει κόμη σκέψη για τον παρτενέρ του Κάμπορα στην επίθεση και στην κάλυψη της δεξιάς πτέρυγας στη μεσαία γραμμή. Για τις υπόλοιπες θέσεις δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο Σηφάκης θα βρεθεί κάτω από τα γκολπόστ και η τετράδα των Νέτο, Αράνο, Νασούτι και Ρονάλντο στη άμυνα. Οι τρεις του κέντρου θα είναι οι Γκαρσία, Πρίττας και Κάλβο με τον Κάμπορα στην επίθεση να περιμένει τον παρτενέρ του.

ΠΑΟΚ Οι εκλεκτοί του Σάντος



Η νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχει εκτοξεύσει το ηθικό των παικτών του ΠΑΟΚ στα ύψη και η ψυχολογία των Θεσσαλονικέων είναι ιδανική εν όψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος. Πλέον τον Δικέφαλο περιμένει το ματς με τον Ατρόμητο στο γήπεδο της Τούμπας που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 19.00.Η προετοιμασία συνεχίζεται χωρίς προβλήματα για τον Φερνάντο Σάντος που μάλιστα όπως όλα δείχνουν έχει καταλήξει και στους 11 «εκλεκτούς» για την ενδεκάδα. Ακολουθώντας λοιπόν το ρητό «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» ο Πορτογάλος προπονητής αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους ίδιους παίκτες που έπαιξαν και απέναντι στον Ολυμπιακό με μια αλλαγή. Τη θέση του Βλάνταν Ίβιτς αναμένεται να πάρει ο Κριστιάνο.Αναφορικά με το σύστημα. Το 4-2-3-1 δεν αλλάζει με τον Χαλκιά να υπερασπίζεται την εστία και τους Κοντρέρας, Μαλεζά να συνεργάζονται στο κέντρο της άμυνας. Στα πλάγια θα είναι οι Λίνο και Σνάουτσνερ. Τα δυο ανασταλτικά χαφ θα είναι οι Γκαρσία και Βιτόλο ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Εντίνιο θα παίξουν από αριστερά προς τα δεξιά οι Σορλέν, Κριστιάνο και Βιεϊρίνια.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Εκτός Μπόσνιακ και Τούμα με Καβάλα


Τις υπηρεσίες των Ιβάν Μπόσνιακ και Σαρμπέλ Τούμα θα στερηθεί ο Γιόζεφ Μπουμπένκο για την αναμέτρηση του Σαββάτου με την Καβάλα. Ο επιθετικός του «γηραιού» δεν κατάφερε να ξεπεράσει το διάστρεμμα που υπέστη, όπως και ο 31χρονος μέσος την ίωση που τον ταλαιπωρεί, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν και οι δύο από την αποστολή για τον αγώνα με τους «Αργοναύτες». Εκτός πλάνων συνεχίζουν να βρίσκονται και οι Χαράλαμπος Περπερίδης και Νούνο Πιλότο, όπως και οι νεοαποκτηθέντες Κομπαγιάσι και Καρλίνος, των οποίων οι μπλε κάρτες δεν έχουν έρθει ακόμα.

Ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων μετά το πέρας τη προπόνησης της Παρασκευής ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς του Σαββάτου, που αποτελείται από τους: Φερνάντες, Μπαντή, Κατσαμπή, Παπαζαχαρία, Γιαννούλη, Ιωαννίδη, Σαρακατσάνο, Μάρτος, Λέκι, Μάρκες, Μιλάνο, Επστάιν, Μάρα, Παπαστεριανό, Κονέ, Ηλιάδη, Βουτσιά, Γιάντση, Βέλλιο, Γιάκομπ.

Άρης Ήλθε, είδε και… απήλθε ο Αλόνσο


Δεν θα προχωρήσει τελικά η μεταγραφή του Γιάο Αλόνσο στην ομάδα του Άρη. Ο αμυντικός από τη Νέα Γουινέα, με Ισπανικό βεβαίως διαβατήριο, που δοκιμάστηκε από τον Άρη, θα αποχωρήσει άπραγος καθώς όπως τόνισε και ο κ. Κούπερ δεν συμφωνήθηκαν κάποιες λεπτομέρειες. Ο Άρης εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού, ενώ σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, ο Σέρχιο Κόκε προπονήθηκε πάλι ελαφριά και εξακολουθεί να είναι αμφίβολος για το ματς με την Ξάνθη.

Στη Σιένα και επίσημα ο Τζιόλης


Την απόκτηση του Αλέξανδρου Τζιόλη ανακοίνωσε και επίσημα η Σιένα. Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε ο Έλληνας μέσος δεν έγινε γνωστή από τον ιταλικό σύλλογο, αλλά όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο πρώην πλέον χαφ του Παναθηναϊκού θα υπογράψει για τα επόμενα 2.5 χρόνια, με το «τρυφύλλι» να εισπράττει περίπου 1.4 εκατομμύρια ευρώ.

Ανακοίνωσε Ντενίλσον, έπιασε δουλειά ο Ντε Μος


Ο Μάκης Ψωμιάδης υποδέχτηκε τον Ααγκ Ντε Μος Παίκτης της Καβάλας και επίσημα είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ντενίλσον. Ο Βραζιλιάνος πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις και πλέον υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Πάντως δεν θα είναι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για την αναμέτρηση με τον Ηρακλή, καθώς θα μεταβεί στην Καβάλα τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, ο Ααντ Ντε Μος, είναι ουσιαστικά ο νέος τεχνικός της ομάδας. Μπορεί η συμφωνία με την διοίκηση να μην έχει ανακοινωθεί, όμως έπιασε ήδη δουλειά, καθώς βρέθηκε στην προπόνηση και γνωρίστηκε με τους παίκτες.

Ο Ολλανδός τεχνικός θα είναι στο Καυτανζόγλειο για το παιχνίδι με τον Ηρακλή, αν και την τεχνική ηγεσία θα έχει ο Βαγγέλης Γούτης. Ο τελευταίος ολοκληρώνει την προετοιμασία της ομάδας και θα ανακοινώσει και την αποστολή.

Κούπερ: "Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί"


Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να μιλήσει για την Σκόντα Ξάνθη και την κόντρα στην ακριτική πόλη καθώς και για τον Σέρχιο Κόκε που δεν φαίνεται ακόμη έτοιμος να αγωνιστεί.

Για το Κυριακάτικο ματς αρχικά είπε: «Η αντίπαλη ομάδα είναι μία σκληρή ομάδα που δουλεύει πολύ από το κέντρο και μπροστά που διαθέτει σημαντικούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Πόι, ο Κιντάνα, ο Ουέλιγκτον. Τους έχω παρακολουθήσει στα τελευταία παιχνίδια και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να έχουμε τα ψυχικά αποθέματα και τη δύναμη να συνεχίσουμε. Εμείς πρέπει να διατηρήσουμε την απόδοση που έχουμε και να προσθέσουμε περισσότερα καινούρια στοιχεία στην δική μας ομάδα. Προπάντων πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να καταλάβουμε ότι τίποτα στο ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο. Οι οπαδοί μας σκέφτονται θετικά και σκέφτονται ότι το παιχνίδι στην Ξάνθη θα το κερδίσουμε. Εμείς όμως δεν πρέπει να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας και το σκοπό που έχουμε θέσει. Πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό. Είχαμε ένα θετικό σερί και μόλις ήρθε μία ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό μας έφθασαν οι διώκτες μου. Χρόνος ηρεμίας δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Επομένως πρέπει να έχουμε αντιστάσεις. Να είμαστε από την πρώτη μέρα μέχρι το τελευταίο παιχνίδι απαιτητικοί από την ομάδα. Αυτό δουλεύουμε».

Για κάποιες αδυναμίες που έχει διαπιστώσει στην ομάδα του Αρη είπε: «Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι πως όταν αποκτάμε πάλι τον έλεγχο της μπάλας δεν κάνουμε γρήγορα κινήσεις. Δεν κάνουμε κινήσεις όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πρέπει να κάνουν κίνηση. Καταλαβαίνετε πως αν λείπει η κινητικότητα χάνεται και η ακρίβεια στις πάσες. Θέλω λοιπόν λίγο παραπάνω κίνηση χωρίς την μπάλα από τους παίκτες μου. Οι άμυνες είναι σφιχτές και είναι δύσκολο να δημιουργηθούν κενοί χώροι. Αυτό μπορεί να γίνει με τους παίκτες που δεν έχουν την μπάλα».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και τους χώρους που είχαν οι «πράσινοι», ο κ. Κούπερ υπογράμμισε: «Για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο, θα είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Δεν είχαμε δυνατότητα να αφήσουμε κενούς χώρους στον αντίπαλο. Γι΄ αυτό η ομάδα ήταν υποχρεωμένη να κερδίζει την μπάλα έξω από την δική της περιοχή και αυτό έκανε κάπως πιο δύσκολο το έργο μας για να φθάσουμε απέναντι στην αντίπαλη εστία. Γι΄ αυτό και μερικές φορές σε ότι αφορά την τακτική της ομάδας, όταν ξέρεις ότι δεν μπορείς να χαρίσεις τίποτα, αναγκάζεσαι να γυρίσεις πιο πίσω. Εμείς δεν θέλαμε να χαρίσουμε 35 μέτρα στον αντίπαλο. Δεν έπρεπε να χαρίσουμε χώρους στον αντίπαλο. Ο ’ρης απλώς δεν είχε ακρίβεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όταν κάνεις μία τέτοια κίνηση παίρνεις το ρίσκο να χάσεις κάποια πράγματα και να κερδίσεις κάποια άλλα».

Για την απόφαση απαγόρευσης μετακινήσεων οπαδών, σχολίασε: «Σίγουρα υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που αναλύουν και βρίσκουν λύσεις για να μην συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα και να παρθούν αποφάσεις, ώστε να μην συμβούν και στο μέλλον. Καταλαβαίνω πως ηχεί σε έναν οπαδό όταν τους λες ότι απαγορεύεται να πάει σε ένα άλλο γήπεδο να δει την ομάδα του. Όμως θεωρώ ότι οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την ευθύνη για να μην παρουσιαστούν πάλι σημάδια βίας, έχουν την ικανότητα να βρούνε τη λύση για να μην υπάρχουν πάλι τέτοια γεγονότα. Φυσικά και θα μου άρεσε πολύ να μας ακολουθούν οι δικοί μας οπαδοί, όπως το κάνουν πιστά μέχρι σήμερα. ’λλωστε μας έχουν δώσει μεγάλη δύναμη. Όμως από την στιγμή που πάρθηκε αυτή η απόφαση, εμείς είμαστε αναγκασμένοι να την σεβαστούμε».

Για την κατάσταση του Σέρχιο Κόκε και για το αν αλλάζουν τα πλάνα του ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη, ο τεχνικός του Αρη τόνισε: «Όσο αφορά την τακτική μου δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα, ακόμη και αν ο Κόκε δεν είναι στην αποστολή. Αυτή την στιγμή είναι καλύτερα, χωρίς να λέω ότι είναι απόλυτα καλά. Έχουμε μιάμιση μέρα για να δούμε πως θα εξελιχθεί η αποθεραπεία του. Είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής για εμάς, όμως αν θέλουμε να είμαστε μία πραγματικά ομάδα ποδοσφαίρου δεν πρέπει να εξαρτώμαστε από έναν ή δύο παίκτες. Θεωρώ ότι υπάρχουν οι παίκτες για να καλύψουν τα κενά που θα παρουσιαστούν».

Για το θέμα της μεταγραφής αλλά και της δοκιμής του Αλόνσο, ο προπονητής του Αρη επισήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι δοκιμάστηκε ένας ποδοσφαιριστής, ο Γιάο Αλόνσο. Φαινόταν ότι θα καταλήγαμε σε μία συμφωνία αλλά στο τέλος υπήρξαν κάποιες λεπτομέρειες που δεν γνωρίζω και δεν ήρθε η συμφωνία. Δεν ξέρω τώρα πλέον μήπως έρθουμε σε συμφωνία με κάποιον άλλον».



Επιθετικό πνεύμα από Σάντος


Ο Σάντος στην προπόνηση του ΠΑΟΚ... Με σκοπό να μη χαθεί ούτε ένας βαθμός, ο Φερνάντο Σάντος προετοίμασε την ομάδα του για να μπει δυναμικά στην σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και να συνεχίσει την νικηφόρα πορεία της. Ο Πορτογάλος τεχνικός επιθυμεί από την αρχή της αναμέτρησης επίθεση και ανάλογο αγωνιστικό πνεύμα. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και με τις χθεσινές δοκιμές έδειξε πως δυο σχηματισμοί είναι αυτοί που τον απασχολούν:

Ο ένας είναι με τον Κριστιάνο στην θέση του επιθετικού κεντρικού μέσου, αντί του τιμωρημένου Ιβιτς και η δεύτερη επιλογή είναι με τον Μουσλίμοβιτς δεύτερο φορ στην επίθεση, σαν παρτενέρ του Εντίνιο.

Όπως γίνεται κατανοητό, ο Εντίνιο έχει κερδίσει θέση βασικού καιι όταν ο Βόσνιος συμπαίκτης του επανέλθει ολοκληρωτικά, ο Σάντος θα αποφασίσει οριστικά για το πλάνο που θα ακολουθήσει.

Ο Σάντος ίσως επαναφέρει το Νίκο Αραμπατζή μολονότι είναι ικανοποιημένος από τον Μίρο Σνάουτσνερ. Απόντες σίγουρα θα είναι οι Τσιρίλο και Φιλομένο.

Εντίνιο: "Να σταθεροποιηθούμε στη δεύτερη θέση"
Κοσμοσυρροή το απόγευμα της Πέμπτης στην μπουτίκ του ΠΑΟΚ με τον Εντίνιο να είναι κεντρικό πρόσωπο. Ο Πορτογάλος φορ βρέθηκε εκεί για να υπογράψει αυτόγραφα και να φωτογραφηθεί με μικρούς και μεγάλους.

«Από την αρχή όλοι στον ΠΑΟΚ με αγκάλισαν και με έκαναν να αισθανθώ μέλος της οικογένειάς. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό και φάνηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Χάρηκα ιδιαίτερα το τέρμα που πέτυχα, διότι ήξερα τη σημασία που είχε για όλους αυτός ο αγώνα», τόνισε αρχικά για να προσθέσει: «Θεωρώ πως αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το πώς θα σταθεροποιηθούμε στη δεύτερη θέση και στη συνέχεια, αν μπορούμε, να πάμε ψηλότερα. Από τη στιγμή που θα έχουμε δίπλα μας αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχει περίπτωση να μη δίνουμε τον καλύτερό εαυτό μας».

Και συνέχισε: «Το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Θέλουμε τη νίκη για να συνεχίσουμε την πορεία που κάνουμε τελευταία. Μετά θα ασχοληθούμε με τον αγώνα Κυπέλλου». Για τις προσωπικές φιλοδοξίες του ενόψει Μουντιάλ, επεσήμανε: «Το μόνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να βάλω πολλά γκολ με τον ΠΑΟΚ και να τον βοηθήσω να πετύχει τους στόχους του. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσω μια θέση στην εθνική για το Μουντιάλ του καλοκαιριού».

Χάβος: "Πατάει καλύτερα"
Ο Μάκης Χάβος σχολίασε την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.Μπορεί ο Παναθηναϊκός να προηγείται στη βαθμολογία αλλά οι εμφανίσεις του Δικεφάλου αυτή την περίοδο με κάνουν να πιστεύω ότι είναι νωρίς να πούμε πως έχει κριθεί ο τίτλος. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει από τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο παλιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Ιβιτς: «Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ»


Ικανοποιημένος και με θέληση να παραμείνει στην ομάδα του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Βλάνταν Ίβιτς, με δηλώσεις του στον NovaSport Fm 94.6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο. Ο Σέρβος μέσος αποκάλυψε ότι σήμερα υπήρξε ραντεβού του ατζέντη του με τη διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» και πως το θέμα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες. «Αισθάνομαι πολύ καλά στον ΠΑΟΚ και είμαι πολύ ευχαριστημένος για όλα. Σήμερα έγινε μια πρώτη επαφή και αποφασίστηκε να ξαναμιλήσουν σε δέκα μέρες περίπου. Μπορώ να πω, όμως, πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Μέχρι στιγμής δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Το συμβόλαιό μου λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο». Για την ομάδα του ΠΑΟΚ τόνισε: «Όλα είναι πολύ καλά και εμείς προσπαθούμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στον αγωνιστικό χώρο. Όσοι βλέπουν τον φετινό ΠΑΟΚ είναι πολύ ευχαριστημένοι, αφού παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο». Σχετικά με τη θέση που θέλει να αγωνίζεται, ανέφερε: «Εγώ έχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι για μένα η καλύτερη θέση είναι αυτή του αμυντικού χαφ. Πιστεύω πως εκεί μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα. Βέβαια, πάντα θα αγωνίζομαι εκεί που μου ζητάει ο προπονητής μου και ειδικά ο κ.Σάντος, με τον οποίο έχω συνεργαστεί πολλά χρόνια». Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, δήλωσε: «Εμείς προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να παίρνουμε νίκες. Όσο περνάει ο καιρός αυτό θα γίνεται πιο δύσκολο, καθώς άλλες ομάδες ψάχνουν βαθμούς για τη σωτηρία και άλλες για τα πλέι οφ. Στα Γιάννενα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι». Τέλος, για το πόσο ακόμα θα μπορεί να αγωνίζεται, είπε: «Πιστεύω πως έχω ακόμα τρία χρόνια ποδόσφαιρο. Θέλω να είμαι υγιής και θα έρθουν και οι επιτυχίες».

Δηλώσεις Σούλη Μαρκόπουλου

Για το αυριανό ματς του ΠΑΟΚ με τον Πανελλήνιο στο «Παλατάκι», μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν από τους αγώνες : «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και περιμένουμε να εφαρμόσουμε μέσα στο γήπεδο αυτά που έχουμε πει όλη την εβδομάδα, ώστε να μπορέσουμε να αντισταθούμε στην πίεση του Πανελληνίου» τόνισε αρχικά ο προπονητής του Δικέφαλου Δικεφάλου και συνέχισε: «Ξέρουμε τα δυνατά του σημεία και που θα χτυπήσουμε και ελπίζουμε να μην κάνει αυτά που θέλει. Να κρατήσουμε το ρυθμό, να μην τρέξει αιφνιδιασμούς και να μη βάλει πολλά καλάθια με τρίποντα, αφού έχει μέσο όρο περίπου 21 πόντους ανά παιχνίδι. Να περιορίσουμε τους χώρους, ώστε να τους φέρουμε σε άλλα μονοπάτια, που θα είναι πιο δύσκολα για αυτούς».

Για το κατά πόσο η σαββατιάτικη αναμέτρηση έχει σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου, όταν ο ΠΑΟΚ είχε συντριβεί στην Κυψέλη, ο Κ. Μαρκόπουλος τόνισε: «Το ματς του πρώτου γύρου δεν έχει καμία σχέση με το αυριανό. Τελείως διαφορετικό. Τότε η ομάδας μας φάνηκε πολύ ανέτοιμη, ενώ ο Πανελλήνιος πολύ πιο έτοιμος και φορμαρισμένος.. Έχει περάσει ένας γύρος, ξέρουμε πως περπατάει ο Πανελλήνιος, με δύο ματς την εβδομάδα με δυνατές ομάδες στην Ευρώπη έχει βρει καλό ρυθμό, ξέρει να εκμεταλλεύεται τα δυνατά του σημεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην περιφερειακή άμυνα, είναι μια ομάδα που μπορεί να σε «σκοτώσει», αν τις δώσεις τη δυνατότητα. Είμαστε πιο δυνατοί κάτω από τα καλάθια, αλλά εμείς δεχόμαστε καλάθια από δεύτερα και τρίτα ριμπάουντ. Πρέπει να σταματήσουμε και τους αιφνιδιασμούς. Το αυριανό παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα με την Ολύμπια. Για παράδειγμα ο σύλλογος των Ολυμπιονικών έχει πολύ καλύτερους ψηλούς, 4 μπορούμε να πούμε ακόμη και 5. Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο ο Βουγιούκας όσο και ο Όστοιτς πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις».

Ο ΠΑΟΚ σε 6 εντός έδρας αναμετρήσεις με τον Πανελλήνιο μετράει 5 νίκες και μόλις μια ήττα που σημειώθηκε την περσινή χρονιά.



Επιμέλεια : Γιώργος Διπλοΐδης

ΑΕΚ: Με γεμάτες τσέπες και πριμ… στο ντέρμπι


Ανοίγουν την κάνουλα οι διοικούντες την ΑΕΚ και έτσι οι παίκτες της ομάδας θα πάνε με γεμάτους τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Όπως έγινε γνωστό, όλοι οι ποδοσφαιριστές θα καρπωθούν εντός της ημέρας μέχρι και το τελευταίο… σεντ των δεδουλευμένων τους, ενώ -όπως έγινε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό- τους περιμένει πριμ 150.000 ευρώ σε περίπτωση νίκης. Άγνωστοι οι «11 εκλεκτοί» του Μπάγεβιτς, φεύγει ο Ενσαλίβα. Συγνώμη από Ταχτσίδη. Το πριμ δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα δια στόματος Νίκου Θανόπουλου, αλλά στη σημερινή προπόνηση ο νυν πρόεδρος της ΑΕΚ θα ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» αρχικά την εξόφληση των υποχρεώσεων της διοίκησης (στα 2 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό) και στη συνέχεια το πριμ που λογικά θα είναι ίδιο με αυτό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (150.000). Υπάρχει η σκέψη να μοιραστεί ακόμα μεγαλύτερο ποσό σε περίπτωση νίκης, αλλά δεν θέλουν στην ΑΕΚ να δείξουν ότι διαχωρίζουν τους «αιώνιους».

Και άλλα γκολ από Εντίνιο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Εντίνιο σκόραρε εναντίον του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκη» και στόχος του είναι να πετύχει και άλλα τέρματα στη συνέχεια. Τι είπε ο Πορτογάλος για τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός υποσχέθηκε και άλλα γκολ φορώντας την φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος καθώς έτσι θα έχει πιθανότητες να βρεθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής: «Χάρηκα για το γκολ που πέτυχα στο Καραϊσκάκη, αφού ήταν σημαντικό και μας έδωσε τη νίκη. Σκοπός μου είναι να πετύχω περισσότερα γκολ, γιατί αυτός θα είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να πάρω μια θέση στην αποστολή της εθνικής για το Μουντιάλ».

Ο Πορτογάλος πρώην άσος της ΑΕΚ μίλησε και για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που κάνει τους παίκτες να τα δίνουν όλα στο γήπεδο: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι πάντα κοντά στην ομάδα και αυτό αναγκάζει και εμάς τους παίκτες να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να του ανταποδώσουμε τη στήριξη που μας προσφέρει. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ διαπίστωσα ότι πρόκειται για μια οικογένεια. Κοιτάμε μπροστά τον αγώνα με τον Ατρόμητο και μετά θα ασχοληθούμε με το παιχνίδι του Κυπέλλου. Στόχος μας αυτή την περίοδο θα πρέπει να είναι να σταθεροποιηθούμε στη δεύτερη θέση και μετά βλέπουμε».

Ανέλαβε ο Ντε Μος την Καβάλα!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Άαντ Ντε Μος είναι ο νέος τεχνικός της Καβάλας μέχρι το τέλος της σεζόν!

Ο 62χρονος Ολλανδός προπονητής, που έχει εργαστεί σε Αγιαξ, Αιντχόβεν, Άντερλεχτ, Σταντάρ Λιέγης αλλά και στην Βέρντερ Βρέμης, βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και συμφώνησε με τον Σταύρο Ψωμιάδη να αναλάβει την ομάδα.

Σήμερα θα μεταβεί στην Καβάλα για να γνωριστεί με τους νέους παίκτες του και θα είναι μαζί με την ομάδα στην Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον Ηρακλή.

Λαγός: «Πανέτοιμος να βοηθήσω»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έτοιμος να δώσει απαντήσεις παρουσιάζεται ο Παναγιώτης Λάγος. Ο Έλληνας άσος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και μέσω της συνέντευξης του στο «Goal» προαναγγέλει πως είναι έτοιμος να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για την ΑΕΚ.

- Είσαι βέβαιος πως θα δούμε ξανά τον Λαγό που βλέπαμε στον Ηρακλή και στην Εθνική μετά τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς;

«Δυστυχώς, η δουλειά μας έχει και τραυματισμούς και ένας τραυματισμός μπορεί να σε πάει για ένα διάστημα πίσω αγωνιστικά, δεν είναι όμως ικανός να σου αφαιρέσει τίποτα από αυτό που είχες, ίσα ίσα σε ωριμάζει, σε κάνει να δουλεύεις περισσότερο και να γίνεσαι πιο δυνατός και αισθάνομαι πιο δυνατός».

- Η έμπνευση με το τακουνάκι ασίστ στον Καφέ αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής του νέου Λαγού;


«Δεν υπάρχει καινούργιος και παλιός Λαγός, ο ίδιος είμαι. Εναν τραυματισμό είχα που με πήγε πίσω αγωνιστικά για ένα διάστημα. Οπως είπα και παραπάνω, από την αρχή της σεζόν ήμουνα έτοιμος».

- Σε γεμίζει αυτοπεποίθηση η διαρκής παρουσία σου σε αποστολές και τα λεπτά συμμετοχής που παίρνεις; Θεωρείς πως είναι θέμα χρόνου να αγωνιστείς βασικός;

«Η ψυχολογία είναι το κυριότερο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή. Αυτό πιστεύω το γνωρίζουν όλοι. Είμαι έτοιμος, όπως είπα και παραπάνω, και ο προπονητής αποφασίζει».

- Στις σκέψεις του Μπάγεβιτς ήταν η μεταμόρφωση του Λαγού σε νέο Γεωργάτο, ένα μοντέρνο μπακ χαφ δηλαδή, που θα παίζει όλη την πλευρά. Πιστεύεις πως σου ταιριάζει ένας τέτοιος ρόλος;


«Δεν γνωρίζω τις σκέψεις του προπονητή μου, θα πω μόνο αυτό: Ο κάθε παίκτης είναι μοναδικός και με τα δικά του χαρακτηριστικά».

- Σε μία κάκιστη σεζόν, με πολλά αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα που έχουν φέρει τον φίλαθλο της ΑΕΚ να πληγώνεται καθημερινά από πολλά θέματα, τι μήνυμα έχεις να στείλεις;

«Η δύναμη αυτής της ομάδας είναι ο κόσμος της, που πάντα ακολουθεί και στηρίζει. Το μόνο που θα ήθελα να πω σε αυτόν τον κόσμο είναι να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα με όση δύναμη του έχει μείνει ακόμα και πιστεύω ότι ο κόσμος της ΑΕΚ στο τέλος θα δικαιωθεί».

- Θεωρείς πως υπάρχει κίνδυνος να χάσει η ΑΕΚ το «τρένο» των πλέι οφ και να μην κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα χρονιά;

«Θελω να πιστεύω ότι δεν θα συμβεί αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας θα δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα που χρειάζεται για να μη συμβεί αυτό».

- Μπορεί η ΑΕΚ να ανατρέψει την κατάσταση και να διεκδικήσει Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των πλέι οφ;


«Στο ποδόσφαιρο ούτε προδιαγράφεις ούτε αποκλείεις, μακάρι να τα καταφέρουμε».

- Θεωρείς εφικτό στόχο την επιστροφή στην Εθνική; Εκτιμάς πως μπορείς να προλάβεις τη συμμετοχή στο Μουντιάλ;

«Τα πάντα είναι εφικτά. Αυτό που με ενδιαφέρει αυτήν τη στιγμή είναι μόνο να βοηθήσω την ομάδα μου και όλα τα άλλα έρχονται».

- Τι σημαίνει για εσένα η φανέλα με το 19, που σε ακολουθεί σε όλες τις εμφανίσεις σου;

«Το τυχερό μου νούμερο».

- Το καλοκαίρι λεγόταν πως θα είσαι εκτός ομάδας και με το ξεκίνημα του 2010 έπαιξες στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι προσωπική σου δικαίωση αυτή η επιστροφή;

«Αυτό το ακούω για πρώτη φορά, ποτέ και κανείς δεν μου είπε ότι θα είμαι εκτός ομάδας, έκανα κανονικά προετοιμασία με την ομάδα, εκτός από μια εβδομάδα που αισθάνθηκα μερικές ενοχλήσεις και αντί διπλής προπόνησης έκανα μονή. Από εκεί και πέρα ακολούθησα κανονικά το πρόγραμμα της ομάδας και ήμουν έτοιμος να παίξω, δεν αισθάνομαι λοιπόν ότι παίζοντας στο ντέρμπι επέστρεψα γιατί, όπως είπα παραπάνω, ήμουν έτοιμος από την αρχή, ο προπονητής αποφασίζει για την ενδεκάδα και πότε χρειάζεται τον κάθε παίκτη».

- Ποιος είναι ο προσωπικός στόχος σου μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν;

«Να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο την ομάδα μου».

-Τελειώνει το συμβόλαιό σου το καλοκαίρι. Τι σκέφτεσαι λίγους μήνες πριν;

«Το μόνο που σκέφτομαι είναι να έχω την υγειά μου και να προσφέρω όσο μπορώ».

-Εχεις μιλήσει με άλλες ομάδες, όπως έχεις δικαίωμα;

«Δεν με απασχολεί αυτό το θέμα, αυτήν τη στιγμή είμαι στην ΑΕΚ και μόνο ένα πράγμα σκέφτομαι, την ΑΕΚ».

-Γιατί απέρριψες την πρόταση της ΑΕΚ για πρόωρη ανανέωση στις αρχές του 2009;

«Καμιά πρόταση για ανανέωση δεν είχα με την έννοια της ανανέωσης».

-Ο Σκόκο είπε ότι δεν είναι ευτυχισμένος σε αυτήν την ΑΕΚ. Εσύ πώς αισθάνεσαι στην ομάδα;


«Δεν μου αρέσει να σχολιάζω τα λεγόμενα των συμπαικτών μου για εμένα, όμως θα πω αυτό: Οταν η ομάδα σου βρίσκεται βαθμολογικά εκεί που βρίσκεται, δεν μπορείς εσύ να αισθάνεσαι καλά».

-Ησουν στα περισσότερα παιχνίδια στην εξέδρα και έβλεπες την ΑΕΚ. Με πιο καθαρό μάτι τι πιστεύεις ότι έφταιξε και η ομάδα βρίσκεται εκτός όλων των στόχων;

«Δύσκολη ερώτηση, όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης που βρισκόμαστε εκτός στόχων».

-Πώς αντιμετωπίζετε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Υπάρχει ίδιο πάθος για νίκη, όπως και πριν από το Καραϊσκάκη;

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να διαχωρίζουμε τα ντέρμπι από τα άλλα ματς. Ολα τα παιχνίδια είναι το ίδιο. Σε όλα τα παιχνίδια πάμε για να κερδίσουμε. Πρέπει όλα τα παιχνίδια να τα βλέπουμε το ίδιο γιατί, όπως έχει αποδειχθεί, το ποδόσφαιρο τιμωρεί».

-Θεωρείς «υποχρέωσή» σας να νικήσετε και τον Παναθηναϊκό μετά το διπλό επί του Ολυμπιακού;


«Θεωρώ υποχρέωσή μας να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που μας μένουν και αυτό πρέπει να κάνουμε».

-Νιώθεις από τον κόσμο της ΑΕΚ την ανάγκη να κάνετε ακόμα μία μεγάλη νίκη;

«Αυτό που νιώθω είναι ότι στον κόσμο της ΑΕΚ μόνο χαρά πρέπει να δίνουμε, δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή νίκη, η νίκη είναι μία και οφείλουμε κάθε φορά να δίνουμε τα πάντα για να την επιτυγχάνουμε».

- Τι λείπει από αυτήν την ΑΕΚ για να γίνει ανταγωνιστική;


«Ισχυρή διοίκηση»

- Πιστεύεις πως ενδεχόμενη αλλαγή προπονητή θα βοηθούσε στην αλλαγή ψυχολογίας;

«Ολοι γνωρίζουν καλά ποιος είναι ο Μπάγεβιτς. Άρα, για ποια αλλαγή μιλάμε;».

- Ποια είναι η σχέση σου με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς;


«Σχέση προπονητή και παίκτη».

- Το οικονομικό πρόβλημα είναι τόσο έντονο ώστε να επηρεάζει τα αποδυτήρια;

«Πιστεύω πως, αν η ΑΕΚ βρισκότανε εκεί που θα έπρεπε να βρίσκετε,τίποτα δεν θα ήταν ικανό να επηρεάσει τα αποδυτήρια».

- Σας επηρεάζει το διοικητικό κενό που εμφανίζει η ΑΕΚ;


«Το είπα και παραπάνω, η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα χωρίς ισχυρή διοίκηση».

- Νιώθεις ότι οι ξένοι και η συμπεριφορά τους είναι πρόβλημα για την έλλειψη πειθαρχίας;

«Οταν ένα άθλημα είναι ομαδικό, δεν ξεχωρίζεις Έλληνες και ξένους, όλοι πρέπει να είμαστε ΑΕΚ».

- Πόσο λείπει η παρουσία ενός ηγέτη μέσα στα αποδυτήρια;


«Ποτέ δεν κατάλαβα τι θα πει ηγέτης στα αποδυτήρια. Είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά, είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι λέμε και ό,τι κάνουμε και όχι άβουλα πλάσματα που χρειαζόμαστε τον δάσκαλό μας».

- Εσύ και οι υπόλοιποι Ελληνες, αν μείνετε και τη νέα σεζόν, μπορείτε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας στα αποδυτήρια ή χρειάζονται προσωπικότητες;

«Οπως είπα και πριν, είμαστε ομάδα, δεν υπάρχει διαχωρισμός, δεν χρειάζεται καμία κατάσταση να πάρουμε στα χέρια μας, προς Θεού δεν έχουμε πόλεμο, ο στόχος είναι ένας και κοινός, όλοι έχουμε προσωπικότητα και τη χρειαζόμαστε στο γήπεδο και όχι στα αποδυτήρια».

Γιαννάκης: Πολύ σημαντική νίκη.Το μυαλό στον Άρη

Γιαννάκης: Πολύ σημαντική νίκη.Το μυαλό στον Άρη

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε τη νίκη στη Βιτόρια, ο Παναγιώτης Γιαννάκης αλλά φρόντισε να τους προσγειώσει όλους και να στρέψει την προσοχή στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Άρη για την Α1.

Χαρακτηριστικά ο «δράκος» σχολίασε:

«Για εμάς είναι μόνο μία νίκη. Πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη, αλλά αυτό το ματς τελειώνει εδώ πέρα και εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε μεγάλους στόχους σαν ομάδα και γι' αυτό κοιτάζουμε το επόμενο το επόμενο παιχνίδι.

Χάσαμε την συγκέντρωση μας σε κάποια σημεία και αυτό το πληρώσαμε γιατί η Κάχα πέρασε μπροστά στο σκορ. Μπορέσαμε, όμως, να αντιδράσουμε και μας βοήθησαν σε αυτό όλα τα παιδιά και φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια.»


Στην συνέχεια ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν έπαιξε ο Βασιλόπουλος και είπε: «Θα παίξει στα επόμενα παιχνίδια όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που δεν αγωνίστηκαν πολύ σε αυτό το παιχνίδι»

Φέρνει κι άλλο παίκτη η Σκόντα Ξάνθη


Φλίσκας και Κοιλιάρας μονομαχούν για την μπάλα Οι μεταγραφικές κινήσεις της Σκόντα Ξάνθης φαίνεται πως ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ομάδας θα φέρει την Παρασκευή έναν ακόμα παίκτη, ο οποίος αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή. Για την ώρα πάντως το όνομά του κρατείται μυστικό από την ΠΑΕ.

Στον αγωνιστικό τομέα, η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Αρη συνεχίζεται κανονικά. Μάλιστα οι Ζίεντσουκ, Φλίσκας και Παπαδημητρίου επανήλθαν στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε για ακόμα μια μέρα ο Μπούγκα και μαζί του ο Σρτμπα για προληπτικούς λόγους. Μοναδικός απών ήταν ο Μάνδαλος όπου ταλαιπωρείται από ίωση.

Φωτο Ημέρας

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/aaf692a687a7763fee84c0639eb76ea9_L.jpg?1264662527?1264662527Η Ελενα Κρουστάλεβα αγωνίζεται στο δίαθλο και έχει ως στόχο να βρίσκεται στην πρώτη εξάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκβούρερ. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια έγινε πασίγνωστη λόγω γυμνής φωτογράφισης.

Αθλητικός Τύπος 29/1/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Η Γάτα
Derby news
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Nτενίλσον: "Eυκαιρία για μένα η Καβάλα"

http://www.sport24.gr/ast/cov/Un/Untitled_2010_1_29_8_54_48_b.jpgΜε διάθεση και όρεξη για μπάλα ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Κάβαλας ο Ντενίλσον.Ο Βραζιλιάνος άσος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Sportday", δηλώνει έτοιμος να φορέσει την φανέλα των "αργοναυτών" καθώς αποτελεί μία ευκαιρία που έψαχνε χρόνια να αγωνιστεί ξανά σε ευρωπαϊκό σύλλογο.

"Εδώ και 10 ημέρες ήμουν σε διαπραγματεύσεις με τη Φλαμένγκο αλλά δεν μπορούσαμε να φθάσουμε σε συμφωνία στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Κάπου εκεί άνθρωπος που μεσολάβησε για την Καβάλα με ενημέρωσε πλήρως για την πρόταση ελληνικής ομάδας. Καθίσαμε τέσσερις ώρες σπίτι μου και στην κυριολεξία μου έκανε πλύση εγκεφάλου. Μου εξήγησε το σκεπτικό του προέδρου. Τις φιλοδοξίες της ομάδας.

Δεδομένα το οικονομικό αποτέλεσε δέλεαρ για μένα. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο μοναδικός λόγος για να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι. Εδώ και τρία χρόνια έψαχνα μια ευκαιρία για να αγωνιστώ ξανά στην Ευρώπη. Τώρα ελπίζω πως τη βρήκα. Δεν με έχει εγκαταλείψει η διάθεση, η όρεξη για μπάλα, Μπορώ να τη βασανίζω για 2-3 χρόνια ακόμη
".

"O Γκάμπριελ με προέτρεψε"

Ο Γκάμπριελ προέτρεψε τον Βραζιλιάνο άσο να δοκιμάσει την τύχη του στους "αργοναύτες" και οι πρώτες του εντυπώσεις είναι θετικές. Επίσης, στην συνέντευξη, τόνιζει ότι σε λιγότερο από ένα μήνα θα είναι έτοιμος και σε καλή αγωνιστική κατάσταση για να βοηθήσει την Καβάλα.

"Με τον μόνο που πρόλαβα να πω δυο κουβέντες ήταν ο Γκάμπριελ (σ.σ.: παίκτης του Παναθηναϊκού). Μου συνέστησε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσω αυτή την εμπειρία. Ναι, γνωρίζω για τους συμπατριώτες μου στην Καβάλα και ελπίζω να με βοηθήσουν να προσαρμοστώ άμεσα στα νέα δεδομένα ζωής. Ελπίζω να τα πω από κοντά και με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Σε καμία περίπτωση δεν έχω παραμελήσει τον εαυτό μου. Σχεδόν σε καθημερινή βάση τρέχω. Επίσης, πήγαινα και έπαιζα μπάλα στις ακαδημίες της Φλαμένγκο για να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση. Το βασικό είναι ότι δεν ταλαιπωρούμαι από τραυματισμούς. Πιστεύω ότι από την στιγμή που θα αρχίσω προπονήσεις χρειάζομαι ένα 20ήμερο για να πατάω στα πόδια μου
".

Ο Ντενίλσον ήρθε το μεσημέρι της Πέμπτης και αφού γευμάτισε με τον Σταύρο Ψωμιάδη κατευθύνθηκε προς το δωμάτιο του. Η κούραση από το ταξίδι δεν του επέτρεψαν να περάσει από ιατρικές εξετάσεις οι οποίες θα γίνουν σήμερα και αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους "αργοναύτες" για τους επόμενους έξι μήνες.

Ενωμένοι οι παίκτες του Ηρακλή

Ενωμένοι οι παίκτες του Ηρακλή

Τέλος στη φημολογία για οικονομικό πρόβλημα και απλήρωτους παίκτες βάζει το ΤΑΚ Ηρακλής με μια ανακοίνωση, η οποία δεν έχει προηγούμενο για τα Ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα.
Στην ανακοίνωση του κυανόλευκου ΤΑΚ αναφέρονται αναλυτικά οι οικονομικές συμφωνίες με τους παίκτες αλλά και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι υποχρεώσεις του ΓΣ με τους παίκτες τους οποίους έχει αναλάβει η διοίκηση του ερασιτέχνη να πληρώσει. Στην αρχή της ανακοίνωσης γίνεται και αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυανόλευκη ομάδα με τη διαιτησία αλλά και την αθλητική δικαιοσύνη.
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ότι αφορά αυτά που ακούγονται και δημοσιεύονται στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες για το μπασκετικό τμήμα του Ηρακλή, κρίναμε ως διοίκηση να ενημερώσουμε τον κόσμο του Ηρακλή και να τον καθησυχάσουμε, ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ο Ηρακλής το μόνο που μπορεί να φοβάται είναι τον ίδιο του τον εαυτό και κανέναν άλλο!! Δεν είναι τυχαίο που ο Ηρακλής ως σωματείο βάλλεται συνέχεια σε όλα του τα τμήματα, ίσως και γι’αυτό το λόγο να μην μπορεί να ξεδιπλωθεί και να φτάσει εκεί όπου ανήκει.
Από πού να αρχίσουμε;!! Από το πώς μας αντιμετωπίζει η διαιτησία τον τελευταίο ενάμιση μήνα (μήπως είναι τυχαίο;). Από τις τρεις αγωνιστικές που τιμωρηθήκαμε, ενώ τα τελευταία χρόνια το μπασκετικό τμήμα του Ηρακλή δεν έχει ενοχλήσει το ΑΣΕΑΔ και δεν είναι υπότροπο, στο εφετείο αντί να μειωθεί τουλάχιστον σε δύο ή μία, η τιμωρία παρέμεινε η ίδια!;
Πέρα των ανωτέρω, μια στρακαστρούκα στα κάγκελα των οπαδών στον αγώνα με τη Δάφνη, η διαιτησία την μετατρέπει σε κροτίδα κρότου λάμψης κι αυτό μας ξαναστέλνει στον Αθλητικό Δικαστή και μας καταδικάζει με άλλες δύο αγωνιστικές. Μήπως κάποιοι τελικά ενοχλού6νται από τη δύναμη του λαού του Ηρακλή;!!! και επειδή είναι πρώτος ;!!
Ότι αφορά το τμήμα μας ακούστηκαν διάφορα ευτράπελε όπως ότι δεν πληρώνονται και σε σημείο ότι οι παίκτες δε θα κατέβουν να αγωνιστούν.
Πρωτοσέλιδα αναφέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα στο μπάσκετ του Ηρακλή και ότι κάποιοι νέοι άνθρωποι στο χώρο (η διοίκηση του ΤΑΚ Ηρακλής) υποσχέθηκαν λεφτά και δεν τα έδωσαν και μάλιστα ότι η ομάδα είναι καταραμένη.
Αυτά δε βοηθούν ούτε τον Ηρακλή, αλλά ούτε τον αθλητισμό και ειδικά όταν ακούγονται από τον τοπικό Τύπο. Δυστυχώς καλούμαστε να ενημερώσουμε για τα έσωθεν της ομάδας αλλά επειδή δεν έχουμε ως «όψιμοι», λοιπόν, διοίκηση να φοβηθούμε τίποτα θα σας τα αναφέρουμε αναλυτικά. Καλώς ή κακώς το τμήμα του μπάσκετ του Ηρακλή πληρώνεται από δύο μέρη, τον ΓΣ και τη νέα «όψιμη» διοίκηση του ΤΑΚ Ηρακλής. Τα δύο μέρη από κοινού έχοντας άριστη συνεργασία προσπαθούν να συμβαδίζουν στα πάντα και ειδικά στις πληρωμές. Το ΤΑΚ Ηρακλής αναλυτικά από τη μεριά του έχει πληρώσει και οφείλει στους παίκτες τα εξής:
ΚΑΣΤΛ: Προπληρωμένος στα πάντα του οφείλονται δύο μήνες. Σήμερα 28/1/2010 πληρώθηκε τα μισά, άρα του οφείλεται ένας μήνας. Σε αυτόν υπάρχουν και κάποιες κρατήσεις.
ΛΑΠΠΑΣ: Στις 11/1/10 καλείται το ΤΑΚ Ηρακλής να του πληρώσει το συμφωνηθέν ποσό. Σήμερα 28/1/2010 το ΤΑΚ Ηρακλής τα καταβάλει στον κ. Λάππα και κατ’ουσία δεν του οφείλει τίποτα έως και δύο μήνες μετά.
ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ: Εχει προπληρωθεί μετρητά μέχρι και τις 28/2/2010. Το υπόλοιπο ποσό το έχει προεισπράξει με επιταγή (όχι εγγυήσεις) και μάλιστα οφείλει και επιστροφή 3.000 ευρώ.
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως γνωρίζουν όλοι πήρε από τις πο ηχηρές προκαταβολές που υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ, έχει πληρωθεί δύο μήνες έχει πάρει έναντι και σήμερα 28/1/2010 πληρώνεται ένα μηνιάτικο συν 500 ευρώ επιπλέον (επειδή είναι επιταγή).
ΔΕΣΠΟΣ: Ο μόνο που είναι λίγο αδικημένος. Έλαβε σήμερα 28/1/2010 δύο μήνες σε επιταγή, έχει πάρει δύο μήνες ακόμη και έναντι. Αλλά σύντομα θα λάβει κάποια ακόμα και θα είναι μετρητά. Αυτό έγινε επειδή δυστυχώς δεν γνωρίζαμε επακριβώς τη συμφωνία (συναλλαγή) που είχε και ο κύριος Τσιπίδης μαζί του.
Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να αμφισβητηθούν κι ας κρίνει ο κόσμος του Ηρακλή αν τηρούμε τις υποσχέσεις μας προς την ομάδα και το πόσο συνεπείς είμαστε ως νέα και όψιμη διοίκηση.
Σχετικά με τον ΓΣ, γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια οφειλή προς τους παίκτες περίπου στους 2,5 μήνες κι αυτό όχι σε όλους, αλλά σε ορισμένους. Επίσης, γνωρίζουμε ότι και ο ΓΣ πλήρωσε όλους τους παίκτες και μάλιστα κάποιους με ποσό επιπλέον για να καλύψει τη ψαλίδα των 2,5 μηνών.
Αν αυτή η ομάδα λέγεται απλήρωτη, τότε ας σπεύσουν να ενημερωθούν κάποιοι κακοπροαίρετοι το τι γίνεται στις άλλες ομάδες, ακόμα και σε ομάδες Α1 κατηγορίας που πρωταγωνιστούν στα δρώμενα του αθλήματος και είναι απλήρωτες δύο και τρεις μήνες.
Επισημαίνουμε ότι κανένας δεν μπορεί να βλάψει τον Ηρακλή όσο κι αν προσπαθήσει και όσο ο Ηρακλής είναι ενωμένος διοικητικά θα πετύχει τους στόχους που έβαλε.
Όλοι μαζί ενωμένοι προχωράμε».Πηγη Μετροσπορ

Στη Σιένα ο Τζιόλης!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/99e472c6f883043135d47b03b323e357_L.jpg?1264712275?1264712275?1264712275Ο Αλέξανδρος Τζιόλης ταξίδεψε στην Ιταλία για να υπογράψει συμβόλαιο με την Κιέβο αλλά σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ υπάρχει συμφωνία με την Σιένα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι και ανακοινώνεται το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι ιταλικές ιστοσελίδες υποστηρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σε όλα με την Σιένα και ότι ο διεθνής μέσος από την Παρασκευή θα είναι και πάλι υπό τις οδηγίες του Μαλεζάνι, ο οποίος προσπάθησε να τον καθιερώσει στους πράσινους πριν λίγα χρόνια. «Η Σιένα και ο Παναθηναϊκός έχουν συμφωνήσει για την μεταγραφή του Τζιόλη. Ο Ελληνας μέσος ήταν ο καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος της χώρας του 2004 και είχε συνεργαστεί με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι στον Παναθηναϊκό. Τώρα θα δουλέψουν μαζί στην ομάδα της Τοσκάνης», αναφέρει η Tuttosport και το tuttomercatoweb.it.

Καλοοοοοοοοοοοο.................εεεεεεεεεεε?

Ε, κοπελιά... πρόσεχε που πιάνεις!

Ειπε...............

"Είναι αδερφός μου ο Κόκκαλης. Πονάει η ψυχή μου όταν ακούγονται άσχημα πράγματα γι' αυτόν"

Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ψιθυροι......................

  • Ο Νικόλας Πατέρας προσπάθησε να ανεβάσει τη ψυχολογία του Σαλπιγγίδη, ενόψει του ντέρμπι της ΑΕΚ, στο περιθώριο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομάδας. "Σάλπι, μην αγχώνεσαι. Εσύ θα σκοράρεις την Κυριακή", του τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
  • Σύμφωνα με την "Espresso", ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι ο άνθρωπος που θα παντρέψει τον Νίκο Οικονόμου και την Ολγα Λαφαζάνη το προσεχές φθινόπωρο...
  • Πρόσφατα δημιουργήθηκε γκρουπ στο Facebook για την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, που αριθμεί μέχρι στιγμής περί τα 2.200 μέλη! Δεν ξέρουμε, αν ανάμεσά τους είναι και ο Σωκράτης Κόκκαλης...
  • "Δίνω περισσότερες συνεντεύξεις στον ελληνικό Τύπο τώρα από όταν ήμουν προπονητής στη χώρα!", δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση στην έναρξη της συνέντευξής του με την ισπανική εφημερίδα Mediterraneo.

Τουρσουνίδης: "Ποτέ δεν έφυγε ο Ζαγοράκης"


Ο Τουρσουνίδης βραβεύει τον Βιεϊρίνια Ο Γιώργος Τουρσουνίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» μετά την συνέντευξη Τύπου του Θόδωρου Ζαγοράκη και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που απασχολούν τον «Δικέφαλο».

Είπε αρχικά: «Ο Θόδωρος Ζαγοράκης ποτέ δεν έφυγε από τον ΠΑΟΚ και αυτό το έδειξε με την επιστροφή του. Αγαπάει την ομάδα και θέλει να την βοηθήσει να φτάσει ψηλά. Έδωσε πολλά από το ξεκίνημα της θητείας του, μαζί με τους συνεργάτες του και σίγουρα μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα στην διάρκεια των επόμενων ετών. Γιατί ο ίδιος θέλει, όπως και όλοι μας τον ΠΑΟΚ να είναι πρωταγωνιστής, να κάνει πρωταθλητισμό» ενώ για τους παίκτες και συγκεκριμένα για τον Πάμπλο Γκαρσία είπε: «Η χρονιά που κάνει ο Γκαρσία, με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα στο ξεκίνημα, είναι εκπληκτική, συγκλονιστική θα έλεγα» και συμπλήρωσε: «Το ποδόσφαιρο είναι πλέον πιο ομαδικό, πιο ουσιαστικό. Ο ΠΑΟΚ δεν εξαρτάται από έναν ποδοσφαιριστή αλλά από την ομαδική λειτουργία και αυτό είναι που κάνει την ομάδα να ξεχωρίζει».

Για τις πιθανότητες να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα είπε: «Δεν είναι μακριά, ούτε και κοντά. Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο κοντρολαρισμένη και φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Για να φτάσει τον Παναθηναικό παίζουν πολλά ρόλο όπως η τύχη, οι συγκυρίες μιας και θα πρέπει να. στραβοπατήσει η ομάδα της Αθήνας. Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στους στόχους του, όλοι είναι προσγειωμένοι. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, είτε παίζεις με ομάδα που κινδυνεύει είτε με κάποια που έχει υψηλούς στόχους. Το σημαντικό είναι ότι άπαντες στον ΠΑΟΚ είναι προσγειωμένοι».

Αναφερόμενος στον Σάντος τόνισε: «Αυτό που βλέπουμε είναι έργο Σάντος, έχει δικαιωθεί και πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο. Κάτι ήξερε παραπάνω και δικαιώθηκε, παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν στην αρχή. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες ήταν η στήριξη του Ζαγοράκη στον Σάντος και η ανανέωση του συμβολαίου του.
Όταν τα αποδυτήρια είναι καλά τότε μπορείς να μεγαλουργήσεις, όταν έχεις προβλήματα εκεί και τους καλύτερους παίκτες του κόσμου να έχεις δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά».

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης αναφέρθηκε και στο θέμα Σαλπιγγίδη: «Συμφωνώ με τα λόγια Ζαγοράκη για το θέμα Σαλπιγγίδη, έστειλε το μήνυμα. Είναι παίκτης του Παναθηναικού. Ήταν τραγική η εικόνα στον αγώνα με τον Πανιώνιο η μισή κερκίδα να είναι εναντίον του Σαλπιγγίδη και η άλλη μισή υπέρ, την ώρα που χρειάζονταν στήριξη η ομάδα».

Για τον αγώνα με τον Ατρόμητο είπε: «Όταν προέρχεσαι ειδικά από μία μεγάλη νίκη όπως αυτή επί του Ολυμπιακού απαιτείται προσοχή. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να κερδίσει, έχει δείξει σοβαρότητα και θα σκαρφαλώσει ψηλότερα στην βαθμολογία.
(28/1 20:38)

"Φταίτε και εσείς"


Από την προπόνηση του Ολυμπιακού Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη βρέθηκε στην σημερινή προπόνηση ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Θεοδωρίδης μιλώντας στους παίκτες της ομάδας και ζητώντας τους να κάνουν και αυτοί ότι μπορούν από την πλευρά τους για να βελτιώσουν την κατάσταση...

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πιάσει πάτο κι αυτό φάνηκε με τις αποδοκιμασίες που είχαμε ακόμη και σε βάρος του προέδρου. Γνωρίζετε ότι έτσι είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο και πολλοί από εσάς τα έχετε περάσει. Κι εμείς από τη μεριά μας ως διοίκηση έχουμε κάνει λάθη, αλλά κι εσείς οι παίκτες έχετε ευθύνη για όσα συμβαίνουν. Πρέπει να βγούμε από το αδιέξοδο. Εγώ είμαι κοντά σας όλες αυτές τις ημέρες και με βλέπετε συνέχεια εδώ, όχι για να σας κάνουμε έλεγχο, αλλά γιατί θέλω να σας δείξω ότι η διοίκηση είναι στο πλευρό σας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Θεοδωρίδης.

Πιθανόν από αυτή την κίνηση του Δημήτρη Θεοδωρίδη να προκύπτει ότι ίσως ο αθλητικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων» αναλάβει αυξημένες αρμοδιότητες στην ομάδα καθώς τόνισε στους ποδοσφαιριστές ότι θα βρίσκεται συνέχεια κοντά τους. Βέβαια αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες...

Πρόβλημα με Μήτρογλου, Γκαλίτσιο
Προβλήματα προέκυψαν στη σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού, τα οποία δημιουργούν... πονοκέφαλο στον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Πανιώνιο. Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Μήτρογλου, που αναμενόταν να επιστρέψει στην ενδεκάδα μετά την απουσία του λόγω τραυματισμού από το ματς με τον ΠΑΟΚ, έχει προσβληθεί από λοίμωξη του αναπνευστικού και δεν προπονήθηκε. Ο νεαρός επιθετικός εξετάστηκε από τον γιατρό της ομάδας, του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε σπίτι του.

Από την άλλη, ο Γιώργος Γκαλίτσιος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό μηρό και το απόγευμα θα υποβληθεί σε υπερηχογραφικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί η φύση του προβλήματος.

Τέλος, ο Ραούλ Μπράβο υπέστη κατά τη διάρκεια της προπόνησης κάκωση δεξιού άκρου χειρός, τραυματισμός που λογικά δεν εμπνέει ανησυχία. Εκτός πλάνων του Μπάντοβιτς για το ματς της Νέας Σμύρνης είναι ο Λούα Λούα, ο οποίος έκανε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο και την Παρασκευή θα δοκιμάσει να αρχίσει τρέξιμο.

Κατά τ' άλλα, η προετοιμασία των Πειραιωτών θα συνεχιστεί την Παρασκευή, με προπόνηση που θα ξεκινήσει στις 11:00, όμως τα σημαντικά θα ξεκινήσουν 2μιση ώρες αργότερα.

Συγκεκριμένα, το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού θα κόψει την πίτα στις 13:30, σε μια εκδήλωση που θα δώσει το παρών και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Δεν αποκλείεται να προκύψει κάποια είδηση πάντως.

Επανήρθαν τα σενάρια αποχώρησης του Μπάγεβιτς…


Επανήρθαν τα σενάρια αποχώρησης του Μπάγεβιτς…

Τα… νεύρα του έχει ο Ντούσκο παραμονές του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αφορμή αυτή τη φορά, οι μεταγραφικές προσπάθειες της Ένωσης που γίνονται από τους μετόχους και… ερήμην του!

Ο Σερβοέλληνας δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση για τις επαφές με Λυμπερόπουλου και Παπαδόπουλου και έχει μείνει στο «δεν θα γίνουν μεταγραφές» που του είπε ο Θανόπουλος στη τελευταία τους συνάντηση...

Και δικαιολογημένα προβληματίζεται και εκνευρίζεται ο Μπάγεβιτς με όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες. Προπονητής είναι και φυσικά και θέλει να ξέρει αν οι διοικούντες κοιτάζουν για μεταγραφές.

Διότι από τη στιγμή που δεν ενημερώνεται, μόνο… τρελοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν εκείνοι που κάνουν ξανά σκέψεις ότι κάτι… μαγειρεύεται στις πλάτες του Ντούσκο…

Και εννοούνε φυσικά τα σενάρια που θέλουν τους μετόχους να επιμένουν στην απομάκρυνση του 62χρονου προπονητή από τον πάγκο της ομάδας και μάλιστα να την ετοιμάζουν άμεσα...

Επιπλέον, ενισχύονται όλες αυτές οι σκέψεις, από το γεγονός ότι ο Νίκος Κωστένογλου βρίσκεται στην Αθήνα αυτές τις μέρες και φέρεται να είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με άνθρωπο της ΑΕΚ!

Και ίσως έχει αξία να αναφέρουμε σχετικά με «πάτερ», ότι απέρριψε όλες τις πρόσφατες προτάσεις που του έγιναν για να εργαστεί…

Μια το θέμα του Λυμπερόπουλου, λοιπόν, μια εκείνο του Παπαδόπουλου, έχουν δημιουργήσει πολλές σκέψεις και υποψίες στο περιβάλλον του προπονητή της ΑΕΚ. Και μιλάμε για δύο περιπτώσεις παικτών, που με τα τωρινά δεδομένα στην Ένωση (=δεν υπάρχει μπάτζετ) είναι αδύνατον να προχωρήσουν. Ο μεν «Λύμπε» έχει συμβόλαιο στην Γερμανία, ο δε «Παπ», έχει υπογράψει προσύμφωνο στη Θέλτα.

«Ψηστήρι» Πατέρα σε «Σάλπι»!

«Ψηστήρι» Πατέρα σε «Σάλπι»!

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΤ -Α- ΤΕΤ ΠΡΟΕΔΡΟΥ-ΠΑΙΚΤΗ. «ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΕΚ». Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ… ΤΡΙΑ: «ΖΗΤΩ Ο ΠΑΟ»!-

Δεκαπεντάλεπτο τετ -α- τετ με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη είχε χθες ο Νικολας Πατερας
Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» προσπάθησε να «ντοπάρει» τον διεθνή επιθετικό ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ δεν αποκλείεται να του εξέφρασε για μια ακόμη μια φορά την επιθυμία της ομάδας να τον κρατήσει στο ρόστερ.

«Εσύ, θα το βάλεις»

«Σάλπι, δεν θέλω να αγχώνεσαι καθόλου. Εσύ θα σκοράρεις την Κυριακή, να το ξέρεις. Θέλω να το καθαρίσεις το παιχνίδι», του τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», ο οποίος βλέπει τελευταία πεσμένο -αγωνιστικά και ψυχολογικά- τον παίκτη προφανώς για το θέμα του συμβολαίου.

Τον θέλει

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι εκτός από το μήνυμα που έδωσε ο Νικόλας Πατέρας στον Σαλπιγγίδη με αφορμή το ντέρμπι, η κίνησή του αυτή (σ.σ. να του μιλήσει προσωπικά) εμπεριέχει και την παράμετρο της παραμονής του στην ομάδα.

Τα παραπάνω λόγια ακούστηκαν στην αίθουσα, ωστόσο δεν αποκλείεται οι δυο άνδρες να μίλησαν ανοιχτά και για το θέμα που «καίει» τον παίκτη. Ακόμη και να μην ειπώθηκε η μεγάλη ατάκα από τον Νικόλα Πατέρα (π.χ. «πόσα θες για να μείνεις»), μόνο και μόνο ότι ο πρόεδρος επιχείρησε να ανεβάσει τον παίκτη και να συζητήσει μαζί του σημαίνει πολλά. Ήταν μια κίνηση για να δείξει στον «Σάλπι» ότι άπαντες στον σύλλογο τον θέλουν να μείνει.

«Ζήτω ο Παναθηναϊκός»!

Όπως σας γράφαμε από χθες ο Νικόλας Πατέρας έστειλε χθες μήνυμα στους «πράσινους» για σοβαρότητα έως το τέλος. «Θέλω να μείνετε σοβαροί και συγκεντρωμένοι μέχρι την τελευταία αγωνιστική», με αυτά τα λόγια, άλλωστε, άρχισε την εκδήλωση ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο, όλα τα λεφτά ήταν το πως έκλεισε την εκδήλωση ο Νικόλας Πατέρας. Το «αφεντικό» του συλλόγου παρότρυνε όλους τους παίκτες με το… τρία να φωνάξουν «ζήτω ο Παναθηναϊκός»!

Συγκεκριμένα τους είπε: «Θέλω από εσάς κάτι τελευταίο. Θα μετρήσω μέχρι το τρία και μετά όλοι μαζί θα φωνάξουμε ζήτω ο Παναθηναϊκός. Ένα, δύο, τρία…», είπε ο πρόεδρος και άπαντες φώναξαν «ζήτω ο Παναθηναϊκός», με τον Σισέ και τους υπόλοιπους «πράσινους» να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Η Αίγυπτος διέσυρε την Αλγερία και πήγε τελικό


Ο Ραμπό πανηγυρίζει... Η Αίγυπτος θα είναι η αντίπαλος της Γκάνας στον τελικό του Κόπα Αφρικα, την Κυριακή. Οι "φαραώ" συνέτριψαν 4-0 την Αλγερία στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, σ' ενα ματς που σημαδεύθηκε από τις τρεις αποβολές των ηττημένων.

Μάλιστα στην πρώτη ουσιαστικά κρίθηκε το ματς, αφού στο 37ο ο Χαλίτσε προσπάθησε να ανακόμψει τον Μοτέμπ που ήταν έτοιμος να σκοράρει στην περιοχή, ο διαιτητής έκρινε αντικανονική την ενέργειά του και του έδειξε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη), υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των Αλγερινών. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Χόσνι.

Το 4-0 διαμορφώθηκε στο τελευταίο ημίωρο του παιχνιδιού με γκολ των Ζιντάν (65ο), Αμπντέλ Σαφί (81ο) και Γκέντο (+90ό) κι ενώ ενδιάμεσα (69ο) είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη ο Μπελχάτζ για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Αλ Μουχαμαντί. Η Αλγερία ολοκλήρωσε το ματς με οκτώ παίκτες, λόγω αποβολής (δεύτερη κίτρινη) του Τσαούκι στο 86ο.

Προκρίθηκαν Χετάφε και Ατλέτικο


Φάση από τον αγώνα Χετάφε - Μαγιόρκα Η Ατλέτικο Μαδρίτης αυτή τη φορά ήταν κομματάκι σοβαρή. Νίκησε τη Θέλτα εκτός έδρας με 1-0 και προκρίθηκε. Το γκολ πέτυχε ο Φορλάν στο 26ο. Υπενθυμίζουμε ότι στο πρώτο ματς οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1 στην πρωτεύουσα.

Παρά την εντός έδρας ήττα της με 1-0, η Χετάφε πήρε τελικά το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ισπανίας, αφού είχε νικήσει τη Μαγιόρκα στο πρώτο παιχνίδι με 2-1. Ετσι πέρασε στους "4" χάρις στα εκτός έδρας γκολ. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης το πέτυχε ο Αντούριθ στο 45ο.

Το αποτέλεσμα
Χετάφε - Μαγιόρκα 0-1 (2-1)
0-1 Αντούριθ (45)

Θέλτα - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 (1-1)
0-1 Φορλάν (26)