Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Λαγός: «Πανέτοιμος να βοηθήσω»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έτοιμος να δώσει απαντήσεις παρουσιάζεται ο Παναγιώτης Λάγος. Ο Έλληνας άσος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και μέσω της συνέντευξης του στο «Goal» προαναγγέλει πως είναι έτοιμος να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για την ΑΕΚ.

- Είσαι βέβαιος πως θα δούμε ξανά τον Λαγό που βλέπαμε στον Ηρακλή και στην Εθνική μετά τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς;

«Δυστυχώς, η δουλειά μας έχει και τραυματισμούς και ένας τραυματισμός μπορεί να σε πάει για ένα διάστημα πίσω αγωνιστικά, δεν είναι όμως ικανός να σου αφαιρέσει τίποτα από αυτό που είχες, ίσα ίσα σε ωριμάζει, σε κάνει να δουλεύεις περισσότερο και να γίνεσαι πιο δυνατός και αισθάνομαι πιο δυνατός».

- Η έμπνευση με το τακουνάκι ασίστ στον Καφέ αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής του νέου Λαγού;


«Δεν υπάρχει καινούργιος και παλιός Λαγός, ο ίδιος είμαι. Εναν τραυματισμό είχα που με πήγε πίσω αγωνιστικά για ένα διάστημα. Οπως είπα και παραπάνω, από την αρχή της σεζόν ήμουνα έτοιμος».

- Σε γεμίζει αυτοπεποίθηση η διαρκής παρουσία σου σε αποστολές και τα λεπτά συμμετοχής που παίρνεις; Θεωρείς πως είναι θέμα χρόνου να αγωνιστείς βασικός;

«Η ψυχολογία είναι το κυριότερο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή. Αυτό πιστεύω το γνωρίζουν όλοι. Είμαι έτοιμος, όπως είπα και παραπάνω, και ο προπονητής αποφασίζει».

- Στις σκέψεις του Μπάγεβιτς ήταν η μεταμόρφωση του Λαγού σε νέο Γεωργάτο, ένα μοντέρνο μπακ χαφ δηλαδή, που θα παίζει όλη την πλευρά. Πιστεύεις πως σου ταιριάζει ένας τέτοιος ρόλος;


«Δεν γνωρίζω τις σκέψεις του προπονητή μου, θα πω μόνο αυτό: Ο κάθε παίκτης είναι μοναδικός και με τα δικά του χαρακτηριστικά».

- Σε μία κάκιστη σεζόν, με πολλά αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα που έχουν φέρει τον φίλαθλο της ΑΕΚ να πληγώνεται καθημερινά από πολλά θέματα, τι μήνυμα έχεις να στείλεις;

«Η δύναμη αυτής της ομάδας είναι ο κόσμος της, που πάντα ακολουθεί και στηρίζει. Το μόνο που θα ήθελα να πω σε αυτόν τον κόσμο είναι να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα με όση δύναμη του έχει μείνει ακόμα και πιστεύω ότι ο κόσμος της ΑΕΚ στο τέλος θα δικαιωθεί».

- Θεωρείς πως υπάρχει κίνδυνος να χάσει η ΑΕΚ το «τρένο» των πλέι οφ και να μην κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα χρονιά;

«Θελω να πιστεύω ότι δεν θα συμβεί αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας θα δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα που χρειάζεται για να μη συμβεί αυτό».

- Μπορεί η ΑΕΚ να ανατρέψει την κατάσταση και να διεκδικήσει Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των πλέι οφ;


«Στο ποδόσφαιρο ούτε προδιαγράφεις ούτε αποκλείεις, μακάρι να τα καταφέρουμε».

- Θεωρείς εφικτό στόχο την επιστροφή στην Εθνική; Εκτιμάς πως μπορείς να προλάβεις τη συμμετοχή στο Μουντιάλ;

«Τα πάντα είναι εφικτά. Αυτό που με ενδιαφέρει αυτήν τη στιγμή είναι μόνο να βοηθήσω την ομάδα μου και όλα τα άλλα έρχονται».

- Τι σημαίνει για εσένα η φανέλα με το 19, που σε ακολουθεί σε όλες τις εμφανίσεις σου;

«Το τυχερό μου νούμερο».

- Το καλοκαίρι λεγόταν πως θα είσαι εκτός ομάδας και με το ξεκίνημα του 2010 έπαιξες στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι προσωπική σου δικαίωση αυτή η επιστροφή;

«Αυτό το ακούω για πρώτη φορά, ποτέ και κανείς δεν μου είπε ότι θα είμαι εκτός ομάδας, έκανα κανονικά προετοιμασία με την ομάδα, εκτός από μια εβδομάδα που αισθάνθηκα μερικές ενοχλήσεις και αντί διπλής προπόνησης έκανα μονή. Από εκεί και πέρα ακολούθησα κανονικά το πρόγραμμα της ομάδας και ήμουν έτοιμος να παίξω, δεν αισθάνομαι λοιπόν ότι παίζοντας στο ντέρμπι επέστρεψα γιατί, όπως είπα παραπάνω, ήμουν έτοιμος από την αρχή, ο προπονητής αποφασίζει για την ενδεκάδα και πότε χρειάζεται τον κάθε παίκτη».

- Ποιος είναι ο προσωπικός στόχος σου μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν;

«Να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο την ομάδα μου».

-Τελειώνει το συμβόλαιό σου το καλοκαίρι. Τι σκέφτεσαι λίγους μήνες πριν;

«Το μόνο που σκέφτομαι είναι να έχω την υγειά μου και να προσφέρω όσο μπορώ».

-Εχεις μιλήσει με άλλες ομάδες, όπως έχεις δικαίωμα;

«Δεν με απασχολεί αυτό το θέμα, αυτήν τη στιγμή είμαι στην ΑΕΚ και μόνο ένα πράγμα σκέφτομαι, την ΑΕΚ».

-Γιατί απέρριψες την πρόταση της ΑΕΚ για πρόωρη ανανέωση στις αρχές του 2009;

«Καμιά πρόταση για ανανέωση δεν είχα με την έννοια της ανανέωσης».

-Ο Σκόκο είπε ότι δεν είναι ευτυχισμένος σε αυτήν την ΑΕΚ. Εσύ πώς αισθάνεσαι στην ομάδα;


«Δεν μου αρέσει να σχολιάζω τα λεγόμενα των συμπαικτών μου για εμένα, όμως θα πω αυτό: Οταν η ομάδα σου βρίσκεται βαθμολογικά εκεί που βρίσκεται, δεν μπορείς εσύ να αισθάνεσαι καλά».

-Ησουν στα περισσότερα παιχνίδια στην εξέδρα και έβλεπες την ΑΕΚ. Με πιο καθαρό μάτι τι πιστεύεις ότι έφταιξε και η ομάδα βρίσκεται εκτός όλων των στόχων;

«Δύσκολη ερώτηση, όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης που βρισκόμαστε εκτός στόχων».

-Πώς αντιμετωπίζετε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Υπάρχει ίδιο πάθος για νίκη, όπως και πριν από το Καραϊσκάκη;

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να διαχωρίζουμε τα ντέρμπι από τα άλλα ματς. Ολα τα παιχνίδια είναι το ίδιο. Σε όλα τα παιχνίδια πάμε για να κερδίσουμε. Πρέπει όλα τα παιχνίδια να τα βλέπουμε το ίδιο γιατί, όπως έχει αποδειχθεί, το ποδόσφαιρο τιμωρεί».

-Θεωρείς «υποχρέωσή» σας να νικήσετε και τον Παναθηναϊκό μετά το διπλό επί του Ολυμπιακού;


«Θεωρώ υποχρέωσή μας να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που μας μένουν και αυτό πρέπει να κάνουμε».

-Νιώθεις από τον κόσμο της ΑΕΚ την ανάγκη να κάνετε ακόμα μία μεγάλη νίκη;

«Αυτό που νιώθω είναι ότι στον κόσμο της ΑΕΚ μόνο χαρά πρέπει να δίνουμε, δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή νίκη, η νίκη είναι μία και οφείλουμε κάθε φορά να δίνουμε τα πάντα για να την επιτυγχάνουμε».

- Τι λείπει από αυτήν την ΑΕΚ για να γίνει ανταγωνιστική;


«Ισχυρή διοίκηση»

- Πιστεύεις πως ενδεχόμενη αλλαγή προπονητή θα βοηθούσε στην αλλαγή ψυχολογίας;

«Ολοι γνωρίζουν καλά ποιος είναι ο Μπάγεβιτς. Άρα, για ποια αλλαγή μιλάμε;».

- Ποια είναι η σχέση σου με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς;


«Σχέση προπονητή και παίκτη».

- Το οικονομικό πρόβλημα είναι τόσο έντονο ώστε να επηρεάζει τα αποδυτήρια;

«Πιστεύω πως, αν η ΑΕΚ βρισκότανε εκεί που θα έπρεπε να βρίσκετε,τίποτα δεν θα ήταν ικανό να επηρεάσει τα αποδυτήρια».

- Σας επηρεάζει το διοικητικό κενό που εμφανίζει η ΑΕΚ;


«Το είπα και παραπάνω, η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα χωρίς ισχυρή διοίκηση».

- Νιώθεις ότι οι ξένοι και η συμπεριφορά τους είναι πρόβλημα για την έλλειψη πειθαρχίας;

«Οταν ένα άθλημα είναι ομαδικό, δεν ξεχωρίζεις Έλληνες και ξένους, όλοι πρέπει να είμαστε ΑΕΚ».

- Πόσο λείπει η παρουσία ενός ηγέτη μέσα στα αποδυτήρια;


«Ποτέ δεν κατάλαβα τι θα πει ηγέτης στα αποδυτήρια. Είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά, είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι λέμε και ό,τι κάνουμε και όχι άβουλα πλάσματα που χρειαζόμαστε τον δάσκαλό μας».

- Εσύ και οι υπόλοιποι Ελληνες, αν μείνετε και τη νέα σεζόν, μπορείτε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας στα αποδυτήρια ή χρειάζονται προσωπικότητες;

«Οπως είπα και πριν, είμαστε ομάδα, δεν υπάρχει διαχωρισμός, δεν χρειάζεται καμία κατάσταση να πάρουμε στα χέρια μας, προς Θεού δεν έχουμε πόλεμο, ο στόχος είναι ένας και κοινός, όλοι έχουμε προσωπικότητα και τη χρειαζόμαστε στο γήπεδο και όχι στα αποδυτήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: