Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Φιλικό: Χιλή - Νέα Ζηλανδία 2-0

http://www.sport24.gr/ast/cov/ch/chile_2010_6_9_19_59_20_b.jpgH Χιλή νίκησε με 2-0 την Νέα Ζηλανδία στο τελευταία φιλικό των δύο ομάδων πριν το Μουντιάλ.Το σκορ στο Nelspruit άνοιξε ο Γκονσάλο Φιέρο στο 69' με σουτ στην κλειστή γωνία και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Εστέμπαν Παρέδες τρία λεπτά αργότερα με κοντινό πλασέ από την σέντρα του Αρτούρο Βιντάλ

Στην Σούπερ Λιγκ τα "λιοντάρια"

http://www.sport24.gr/ast/cov/se/serres_2010_6_9_16_30_4_b.jpgΤην επιστροφή του στα μεγάλα "σαλόνια" της Σούπερ Λιγκ, ύστερα από απουσία ενός χρόνου πανηγυρίζει από το βράδυ της Τετάρτης ο Πανσερραϊκός.Η ομάδα των Σερρών κατάφερε και πήρε αυτό που ήθελε στο ντέρμπι της κορυφής με τον ΟΦΗ, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 και πήρε το "εισιτήριο" μέσω των πλέι οφ για την Σούπερ Λίγικ.

Ο ΟΦΗ που ήθελε μόνο τη νίκη από την πλευρά του για να πάρει την άνοδο σημείωσε και δεύτερο γκολ στο 75ο λεπτό με τον Βλόνταρτσικ, το οποίο ωστόσο κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Από εκεί και πέρα, γκολ και θέαμα πρόσφεραν οι Πιερικός και Εθνικός στην Κατερίνη. Οι δύο ομάδες απαλλαγμένες από το βαθμολογικό άγχος, αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια καλή χρονιά στην Β' Εθνική.

Όσον φορά τα πλέι άουτ, στην Ρόδο η ομώνυμη ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ιωνικό με την ομάδα του "σμαραγδένιου: νησιού να έχει ήδη υποβιβαστεί στην Γ' Εθνική κατηγορία.

Με το ίδιο σκορ (1-1) ολοκληρώθηκε και το άλλο παιχνίδι που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο της Φυλής μεταξύ του Θρασύβουλου και της Δόξας Δράμας.

Ο πρωθυπουργός της Καμπότζης απαγόρευσε το στοίχημα


Χειροπέδες στον πρόεδρο της Λα Λουβιέρ Ο πρωθυπουργός της Καμπότζης, Χουν Σεν, απαγόρευσε στους πολίτες της χώρας του να στοιχηματίζουν σε αγώνες του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, που θα ξεκινήσει σε δύο ημέρες. Οι οδηγίες τις οποίες έχει δώσει στην αστυνομία ο Σεν είναι πολύ αυστηρές, καθώς όποιος συλλαμβάνεται να αγνοεί την απαγόρευση θα φυλακίζεται αμέσως.

"Την Παρασκευή ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο και θέλω να απευθύνω έκκληση. Δεν πρέπει να στοιχηματίζουμε στο ποδόσφαιρο", δήλωσε ο πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας. "Τα στοιχήματα, φανερά και κρυφά, πρέπει να τελειώσουν", συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι "...δεν θέλω άλλες χώρες να κερδίζουν από το ποδόσφαιρο και οι πολίτες της Καμπότζης να χάνουν χρήματα".

Tο «οικογενειακό κλίμα» που υπάρχει και στο Μουντιάλ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a7a7a700bbf32b372c675fecadb121c5_L.jpg?1276071232?1276071232?1276071232Πολύ συχνά στο ποδόσφαιρο αναφέρουμε το «οικογενειακό κλίμα» που υπάρχει και στο Μουντιάλ γίνεται... πραγματικότητα.

Στην μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου που ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή θα βρίσκονται στο γήπεδο με τις εθνικές του ομάδες δέκα αδέρφια. Πρόκειται για τους αδερφούς Τουρέ, Νακαμούρα, Παλάσιος, Μπόατεγκ και Μπαρέτο.

Αδέρφια αγωνιζόμενα με άλλη χώρα

Το πιο αξιοπερίεργο από αυτά τα ζευγάρια είναι ότι ο Ζερόμ Μπόατεγκ θα αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Γερμανίας και ο αδερφός του, Κέβιν Πράινς με την Γκάνα. Η μητέρα τους είναι από την Γερμανία και ο πατέρας τους από την Αφρικανική χώρα και έτσι διάλεξαν διαφορετικούς προορισμούς, όσον αφορά το εθνόσημο.

Οι γνωστοί Τουρέ

Τα πιο γνωστά αδέρφια του Μουντιάλ είναι οι Τουρέ από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο Γιάγια έχει φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού και τώρα αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα ενώ ο Κόλο παίζει στη Σίτι. Δεν αποκλείεται από τη νέα αγωνιστική περίοδο και οι δύο να φορούν την φανέλα της αγγλικής ομάδας.

Αφοί Μπαρέτο, Νακαμούρα και Παλάσιοςbarreto

Στην Παραγουάη ο Εντγκαρ Μπαρέτο αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και ο αδερφός του Ντιέγκο κάτω από την εστία. Οσον αφορά τους αφοί Νακαμούρα από την Ιαπωνία, ο γνωστός Σουνζούκε έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη ενώ ο Κένγκο παίζει και αυτός στο κέντρο αλλά δεν έχει βγει εκτός από την ασιατική χώρα. Τέλος, υπάρχουν στο Μουντιάλ και οι αδερφοί Παλάσιος με την Ονδούρα. Ο Ουίλσον εντυπωσιάζει με την φανέλα της Τότεναμ ενώ ο κατά δύο χρόνια μικρότερος του, Τζόνι είναι στην άσημη Ολίμπια.

Πατέρας με γιοbradley

Ομως στις αποστολές των ομάδων στη Νότιο Αφρική δεν υπα΄ρχουν μόνο αδέρφια αλλά και άλλες συγγένειες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ, Μπομπ Μπράντλεϊ έχει καλέσει στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα τον γιο του Μίκαελ, ενώ κάτι ανάλογο έκανε και ο Σλοβάκος προπονητής Βλάντιμιρ Βάις παίρνοντας στην Αφρική τον συνονόματο του γιο που ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι.

Πεθερός με γαμπρόmaradona_y_aguero

Αρκετά ενδιαφέρον είναι και αυτό που υπάρχει στην εθνική Αργεντινής. Η αντίπαλος μας στους ομίλους έχει προπονητή τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ενώ στην 23άδα βρίσκεται ο γαμπρός του Σέρχιο Αγουέρο. Το ίδιο ισχύει στην Ολλανδία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φαν Μάαρβαικ να έχει καλέσει τον Μαρκ Φαν Μπόμελ.

van

Ξαδέρφια σε Σλοβενία και Καμερούνsamir

Ξεχωριστή περίπτωση είναι και τα ξαδέρφια. Στη Νότιο Αφρική θα παλέψουν για μια θέση κάτω από τα γκολπόστ δύο ξαδέρφια από τη Σλοβενία. Ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς της Ουντινέζε που θα είναι ο βασικός ενώ ο συγγενής του Γιασμίν θα βρίσκεται στον πάγκο. Στο Καμερούν υπάρχει ο αμυντικός Ριγκομπέρτ Σονγκ, όπου έχει μπροστά του, τον ξάδερφό του Αλεξάντρε που παίζει στην Αρσεναλ.

Δεν προχώρησε του Ξενιάδη στον Αγροτικό Αστέρα


Ο Κώστας Ριαβόγλου δίνει τα χέρια με τον Χαράλαμπο Ξενιάδη Αρνητική κατάληξη είχε για τον Αγροτικό Αστέρα το θέμα της αλλαγής διοίκησης με καθώς ο επιχειρηματίας, Μπάμπης Ξενιάδης, δεν κατέβαλε τα χρήματα που προέβλεπε το συμφωνητικό με τον πρόεδρο της μακεδονικής ΠΑΕ, Κώστα Ριαβόγλου.

Ο τελευταίος έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για το απόγευμα της Πέμπτης και θα αναφερθεί σε όλες τις εξελίξεις καθώς και στις κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα.

Πάντως, όπως είναι φυσικό, υπάρχει αγωνία και προβληματισμός για το μέλλον των "σταχυοφόρων".

Θέλει νέο συμβόλαιο ο Μιλίτο

http://www.sport24.gr/ast/cov/mi/milito_2010_5_16_17_37_31_b.jpgΟ Ντιέγκο Μιλίτο δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει από την Ίντερ αλλά επιθυμεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο.Κάτι τέτοιο τόνισε ο μάνατζερ του παίκτη, Φερνάντο Χιντάλγκο. "Προτεραιότητα του Μιλίτο είναι η Ίντερ. Ελπίζει ότι θα ανταμειφθεί για όσα έχει κάνει στον αγωνιστικό χώρο", τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Θα είναι ευχαριστημένος με την βελτίωση κάποιων οικονομικών όρων της συμφωνίας.

Για την ώρα σκέφτεται το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχει τρία χρόνια συμβόλαιο με την Ίντερ και είναι χαρούμενος εκεί". Όσο για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους, ο μάνατζερ του Μιλίτο, υποστήριξε:"Έχω δεχτεί κάποιες κλήσεις από μάνατζερ και συλλόγους αλλά δεν υπάρχει επίσημη πρόταση στην Ίντερ".

Επεισόδιο Καπέλο με Αγγλους φωτογράφους


Ο Φάμπιο Καπέλο Την περασμένη Δευτέρα ο Φάμπιο Καπέλο τα είχε βάλει με τους ποδοσφαιριστές του, εξαιτίας της αδιαφορίας με την οποία αντιμετώπιζαν τον αγώνα εναντίον μιας τοπικής ομάδας, στην περιοχή όπου έχει καταλύσει η εθνική Αγγλίας. Σήμερα, τα νεύρα του Ιταλού τεχνικού "πλήρωσαν" οι φωτογράφοι που ακολούθησαν την αποστολή στη Νότια Αφρική. Η έναρξη του Μουντιάλ βρίσκεται προ των πυλών και ο Καπέλο εξακολουθεί να δίνει συνεχώς δείγματα εκνευρισμού.

Πριν από την προπόνηση, ο τεχνικός των "τριών λιονταριών" αντιμετώπισε εχθρικά δεκάδες φωτορεπόρτερ και καμεραμάν, οι οποίοι ακολουθούν την εθνική ομάδα της πατρίδας τους, κάνοντάς τους να απομακρυνθούν για να ξεκινήσει η προπόνηση, στο Ρούστενμπουργκ.

Το επιχείρημα που πρόβαλε για την απόφασή του, ήταν πως κάποιοι από αυτούς είχαν πλησιάσει πολύ κοντά, με στόχο να τραβήξουν φωτογραφίες από τα αποδυτήρια, μέσω ενός παράθυρου. Τότε ο Καπέλο βγήκε έξω και τους πλησίασε, μιλώντας τους σε απειλητικό τόνο. "Γιατί τραβάτε αυτές τις φωτογραφίες; Τώρα δεν είστε πια στην Αγγλία. Οφείλετε να φωτογραφίζετε μόνο στον αγωνιστικό χώρο", τους είπε πριν επιστρέψει συγχυσμένος πίσω.

Μπαλοτέλι: "Μου αρέσει ο Μπενίτεθ"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/mario_2010_6_9_21_2_53_b.jpgΟ Ράφα Μπενίτεθ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από την Ίντερ, όμως η έλευσή του στο "Μεάτσα" θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρη και οι άσοι των "νερατζούρι" έχουν αρχίσει ήδη να καταθέτουν την άποψή τους για τον διάδοχο του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο των πρωταθητών Ευρώπης. τελευταίος που μίλησε για τον Ισπανό τεχνικό ήταν ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος από τη Νάπολη όπου παραθερίζει έπλεξε το εγκώμιό του εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι μπορεί να έχει ανάλογη επιτυχία με τον "special one".

"Ο Μπενίτεθ; Μου αρέσει, είναι ένας άξιος προπονητής. Έχω δει μερικά παιχνίδια της Λίβερπουλ και μου άρεσε ο τρόπος που αγωνιζόταν. Αν μπορεί να επαναλάβει αυτό που έκανε ο Μουρίνιο; Γιατί όχι...", δήλωσε σχετικά ο 19άχρονος Ιταλός επιθετικός, ο οποίος παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φορέσει καποια στιγμή τη φανέλα της Νάπολι.

"Πιστεύω ότι θα επιστρέψω εδώ τον επόμενο χρόνο. Βρέθηκα στο Σαν Πάολο. Είναι το στάδιο όπου έπαιξε ο Μαραντόνα και συγκινήθηκα όταν το είδα. Η υποδοχή των Ναπολιτάνων; Ναι, αν και εγώ δεν είμαι ο Μαραντόνα μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά.

Εάν θα μου άρεσε να παίξω εδώ κάποια ημέρα; Ποτέ μη λες ποτέ. Τώρα βρίσκομαι εδώ μόνο για διακοπές, δεν έχω μιλήσει ακόμα με το μάνατζέρ μου, μετά θα μιλήσουμε".

"Xoρταστική" ισοπαλία στην Κατερίνη


Πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε στην Κατερίνη ανάμεσα σε Πιερικό και Εθνικό, που αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στην αυλαία των πλέι οφ της Β' Εθνικής. Οι δύο ομάδες απαλλαγμένες από κάθε είδους άγχος πρόσφεραν θέαμα στους περίπου 600 φιλάθλους, που αποχαιρέτησαν τον Σούλη Παπαδόπουλο.

Οι Μακεδόνες άνοιξαν το σκορ στο 35' όταν έπειτα από προσπάθεια του Φρέντερικς, ο Γκουγκουλιάς με σουτ νίκησε τον Συμεωνίδη.

Ωστόσο, τρία λεπτά μετά με την έναρξη της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν όταν ο Φαρινόλα τροφοδότησε τον Σουμπίνιο και εκείνος πλάσαρε σωστά τον Καρακούτση διαμορφώνοντας το σκορ σε 1-1.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Πιερικός ανέκτησε το προβάδισμα καθώς ο Κωνσταντινίδης επιχείρησε σέντρα από δεξιά και ο Γκουγκουλιάς από κοντά πέτυχε το 2-1.

Πέντε λεπτά αργότερα, πάντως, ο Φαρινόλα με σουτ έστειλε την μπάλα αρχικά στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα των γηπεδούχων φέρνοντας και πάλι το ματς στα ίσα.

Στο 83' ο Πιερικός πέρασε και πάλι μπροστά με κεφαλιά του Κοντέωντα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ κόρνερ του Κόιτς από τη δεξιά πλευρά.

Εντούτοις, με την εκπνοή της αναμέτρησης, ο Σουμπίνιο με φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 3-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Κωνσταντινίδης, Παστός, Κοντέων, Μαρτίνεζ, Μακρής, Τόσκας (56' Κόιτς), Τσιτλακίδης (81' Κωτσιόπουλος), Φρέντερικς, Θάνος (50' Νίκου), Γκουγκουλιάς.
Εθνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Συμεωνίδης, Ψιάνος, Βιδάλης, Καρακώστας, Σύρος, Σιλιγαρδάκης (46' Φαρινόλα), Κορακάκης, Τσεμπερίδης, Νικολόπουλος Ν. 'Νο 19' (56' Τερλελής), Σουμπίνιο, Κωστάκης (89' Νικολόπουλος Ν. 'Νο 20').

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Γιώργος Χατζάρας, που θα αναλάβει -εκτός απροόπτου- την τεχνική ηγεσία των "μελανόλευκων".

Α1 Αρης- Σε αναζήτηση προπονητή

http://www.sport24.gr/ast/cov/al/alexandreio_b.jpgΜε δεδομένη την ενημέρωση από το Τελ Αβίβ ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε χθες συνάντηση με την διοίκηση της Μακάμπι και από μέρα σε μέρα αναμένεται να υπογράψει διετές συμβόλαιο, στις τάξεις της ΚΑΕ Άρης καλούνται πλέον να αναζητήσουν τον αντικαταστάτη του.Το ερώτημα βέβαια που τίθεται από εδώ και στο εξής είναι το ποιος θα είναι αυτός. Αν θα είναι κάποιος άλλος ξένος ή κάποιος Έλληνας. Όλα δείχνουν πως θα ξεκαθαρίσει λογικά στις αρχές Ιουλίου δεδομένου ότι για τις 30 Ιουνίου έχει οριστεί η γενική συνέλευση των μετόχων της ΚΑΕ.

Εκεί δηλαδή όπου και τυπικά αναμένεται να οριστικοποιηθεί το νέο εφταμελές διοικητικό σχήμα της ΚΑΕ με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό του τον Γιάννη Δαμιανίδη. Αυτό που απομένει να φανεί είναι αν ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα μείνει ή όχι τελικά στην άκρη του πάγκου του Αμαρουσίου μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της ομάδας kai την επίτευξη της εξόδου στην Ευρωλίγκα. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων του εξωτερικού.

Παρά τα πολλά "ανοιχτά μέτωπα" πάντως (προπονητής, οριστικοποίηση του μπάτζετ, ρόστερ) στο "Αλεξάνδρειο" οι προπονήσεις συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή.

Όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται υπό τις οδηγίες του μοναδικού ουσιαστικά μέλους του τεχνικού τιμ της ομάδας, Στέφανου Δέδα, ενώ το "παρών" τις τελευταίες μέρες μεταξύ άλλων έδωσε συχνά πυκνά ο Νίκος Χατζηβρέττας. Επίσης σε καθημερινή βάση προπονείται ο αδερφός του Στέφανου Δέδα, που έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την ισπανική Μπέογκραν.

Ο Λιτμπάρσκι βοηθός προπονητή στη Βόλφσμποργκ


Ο Πιερ Λιτμπάρσκι Το όνειρό του πραγματικότητα έκανε ο Πιέρ Λιτμπάρσκι, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα βοηθού προπονητή στη Βόλφσμποργκ. Ο Γερμανός παλιός διεθνής παίκτης, υπέγραψε συμβόλαιο 2 χρόνων και θα είναι βοηθός του νέου επικεφαλής του τεχνικού τίμ της ομάδας, Στιβ ΜακΚλάρεν.

"Ένα μακρινό όνειρο έγινε πραγματικότητα για μένα", τόνισε ο Λιτμπάρσκι, που αγωνίστηκε ως παίκτης από το 1993-1997 στην Ιαπωνία, όπου επίσης εργάστηκε και ως προπονητής. "Μετά την συζήτηση που είχα με τον ΜακΚλάρεν, κατάλαβα ότι η μεταξύ μας χημεία είναι καλή. Η Βόλφσμπουργκ θα είναι για μένα μια όμορφη πρόκληση". Ο 50χρονος Λιτμπάρσκι, εργάστηκε επίσης στην Ντούσιμπουργκ, αλλά και σε ομάδες στην Αυστραλία, στο Ιράν και στο Λιχτενστάιν.

Ένοπλη επίθεση και ληστεία σε δημοσιογράφους


όπλο Ένα σοβαρό περιστατικό που αναδεικνύει σοβαρά κενά στο θέμα της ασφάλειας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής καταγράφηκε τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο της πόλης Μαγκάλιεσμπουργκ, που απέχει 120 χιλιόμετρα από το Γιοχάνεσμπουργκ. Ληστές εισέβαλαν τα ξημερώματα (04:30) στο ξενοδοχείο που έχουν καταλύσει Ισπανοί και Πορτογάλοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ακολουθούν την εθνική ομάδα της χώρας τους, καθώς η Πορτογαλία βρίσκεται στην ίδια πόλη. Με την απειλή πιστολιών οι άγνωστοι αφαίρεσαν σχεδόν τα πάντα από τους εκπρόσωπους του Τύπου.

Οι ληστές απέσπασαν χρήματα, κάρτες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαπιστεύσεις, κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, χωρίς πάντως να ασκήσουν βία. "Η ασφάλεια του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής αρχίζει να προκαλεί ανησυχία, πριν καν ξεκινήσουν οι αγώνες" γράφει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα "Marca", καθώς το ένα από τα θύματα της ληστείας είναι δημοσιογράφος της. Ατυχώς, πάντως, φαίνεται ότι παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών, που έχουν κινητοποιήσει πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους όλων των πόλεων, το φαινόμενο δύσκολα θα περισταλεί στο μικρότερο δυνατό βαθμό, αφού υπάρχουν πολλά κρούσματα ληστείας, εις βάρος αλλοδαπών επισκεπτών, που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ενδιαφέρον ΠΑΟΚ για Αβραάμ»

«Ενδιαφέρον ΠΑΟΚ για Αβραάμ»

Ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Ανδρέα Αβραάμ γράφουν οι Κύπριοι. Πιο συγκεκριμένα, η «kerkida.net», αναφέρει ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ καλοβλέπουν την περίπτωση του 23χρονου άσου, ο οποίος φέτος έκανε μια εξαιρετική χρονιά με τον Απόλλωνα Λεμεσού, αλλά και την Εθνική Κύπρου. Ο Αβραάμ έχει συμβόλαιο με τον κυπριακό σύλλογο και για την απόκτησή του απαιτείται ένα μεγάλο ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο. Ο διεθνής Κύπριος αγωνίζεται ως αριστερό εξτρέμ, θέση στην οποία ο ΠΑΟΚ θέλει να ενισχυθεί, ενώ μπορεί να ανταποκριθεί και ως αριστερό μπακ-χαφ.

Πάτο: "Δεν ξέρω αν θα μείνω στη Μίλαν"


Πάτο, Τσάμπι Αλόνσο και Κασίγιας σε φάση από το παιχνίδι  Μίλαν-Ρεάλ Αβέβαιο είναι το μέλλον του Πάτο στη Μίλαν. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ρωτήθηκε αν θα παραμείνει στους "ροσονέρι", ωστόσο η απάντηση του άφησε πολλά ερωτηματικά. Τα σενάρια φουντώνουν για συμφωνία του ποδοσφαιριστή με την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Τσέλσι, ενώ τον παίκτη θέλει και ο Μουρίνιο.

"Είναι νωρίς ακόμα για να πω με σιγουριά αν θα παραμείνω στη Μίλαν ή αν θα φύγω. Μέχρι τις 20 Ιουλίου δεν πρόκειται να μιλήσω για το μέλλον μου. Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι στη Νότια Αφρική, αν και ο Ντούνγκα δεν με κάλεσε στην εθνική ομάδα. Ηρθα για ένα διαφημιστικό της NIKΕ και για να υποστηρίξω τη Βραζιλία", τόνισε ο Πάτο.

"Αντίο" με ισοπαλία για τη Ρόδο...


Ο Λουτσιάνο σε φάση από το παιχνίδι Ρόδος-Ιωνικός Την πέμπτη ισοπαλία της με 1-1 στα έξι παιχνίδια των πλέι άουτ της Β' Εθνικής παραχώρησε η Ρόδος στον Ιωνικό και με το αποτέλεσμα αυτό αποχαιρέτησε την κατηγορία καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον μιας και ο υποβιβασμός των "ελαφιών" ήταν δεδομένος.

Το παιχνίδι κρίθηκε σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 35' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με πλασέ του Γιόνδη έπειτα από προσπάθεια του Α. Παπαζούδη. Ωστόσο, οι νησιώτες αντέδρασαν άμεσα και στο 38' ο Λουτσιάνο αξιοποίησε την... ασίστ του Κακλαμάνου και με σουτ ισοφάρισε σε 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Ρόδος (Γιώργος Στράντζαλης): Παναγιωτόπουλος, Αθανασιάδης (46' Λάζετιτς), Δανάς, Μπιμπίρης, Λουτσιάνο (75' Ευγενίκος), Γ. Καντιμοίρης, Πρίπου (46' Ιράλα), Κακλαμάνος, Πελέκης, Αθανασίου,Σωτήρχος.
Ιωνικός (Βασίλης Βούζας): Παγούδης, Τσερκέζος, Μακράκης (69' Γάλας), Σ. Παπαζούδης, Σιδέρης, Γεωργίου (86' Ερρίκος), Γιόνδης,Ρουσάκης, Κ. Μωραΐτης, Κεφαλούκος, Μπέριος.

"Μοιρασιά" στη Φυλή


Φάση από τον αγώνα Θρασύβουλος - Δόξα Δράμας Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Θρασύβουλος και Δόξα Δράμας στο τελευταίο τους φετινό παιχνίδι για τα πλέι άουτ της Β' Εθνικής, το οποίο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα μιας και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία.

Η ομάδα του Αντώνη Μανίκα διατήρησε την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί στο 47' με δυνατό σουτ του Αλεκσάντροβιτς.

Αν και οι Δραμινοί δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν, εντούτοις στο 89' έφτασαν στην ισοφάριση με αυτογκόλ του Σουμελίδη που προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα έπειτα από γύρισμα του Χ. Μουρατίδη αλλά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχοι μιας και είχαν τρία δοκάρια. Στο 21' ο Χ. Μίχος σούταρε στο οριζόντιο , την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Κλούσενερ στο 37', ενώ στο 88' ο Καραμαλίκης είδε την μπάλα να σταματάει στο δεξιό δοκάρι της αντίπαλης εστίας μετά την κεφαλιά που επιχείρησε.

Πάντως, στο 34' είχαν οριζόντιο δοκάρι και οι Μακεδόνες με σουτ του Μαρκόφσκι και απόκρουση του τερματοφύλακα Κωστάκη.

Θρασύβουλος (Αντώνης Μανίκας): Κωστάκης, Ασημάκης, Κόμπο, Κλούσενερ, Τσούτσουρας (80' Σερέπας), Χ. Μίχος (46' Κατσίκης), Ντελγκάδο, Σουμελίδης, Καραμαλίκης, Κομασουρίτζε (46' Αλεκσάντροβιτς), Σ. Μίχος.
Δόξα Δράμας (Στράτος Βουτσακέλης): Καραβελίδης, Αγγος, Βαν Ες, Ρομπίνιο, Λ. Μουρατίδης, Κουμπράγλου (64' Χ. Μουρατίδης), Μαρκόφσκι, Γαλακτερός (81' Ορφανίδης), Τσιμπλίδης, Σαμαράς, Μπαξεβανίδης

Στη Βουλή ο Ηρακλής


Από την πορεία των φιλάθλων του Ηρακλή στην Αθήνα Οι οπαδοί του Ηρακλή έφτασαν στη Βουλή. "Αυτό που γίνεται είναι άλλη μία απόδειξη ότι όταν νιώθεις ότι σε κλέβουν, ότι σε αδικούν, είσαι ικανός να φτάσεις μέχρι τέλους. Αυτή τη παρουσία των οπαδών μας δίνουν δύναμη", δηλωσε ο Γιάννης Τάκης που ακολούθησε την πορεία.

"Είναι πολύ σημαντικό ότι ο λαός του Ηρακλής δίνει το παρών στην Αθήνα. Ο Ηρακλής έχει μόνο φίλους. Ήρθαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε δικαιοσύνη. Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα πάνε καλά. Υπάρχουν γνωμοδοτήσεις καθηγητών πανεπιστημίου. Να κριθεί ο Ηρακλής με νόμιμες διαδικασίες που θα αρμόζουν στην ιστορία του. Είναι δίκαια τα αιτήματά του", ανέφερε ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Γκιουλέκας που βρίσκεται ανάμεσα στους οπαδούς του Ηρακλή. "Είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε τους φίλους του Ηρακλή. Έχουν κερδίσει την καρδιά όλης της κοινωνίας με την συμπεριφορά τους. Διεκδικούν το δίκιο τους με κόσμιο τρόπο και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είμαι αισιόδοξος ότι τελικά θα πάρει ο Ηρακλής την άδεια", ανέφερε ο βουλευτής Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος μαζί με τους Κώστα Γκιουλέκα και Σάββα Αναστασιάδη, είναι οι τρεις βουλευτές που περίμεναν τους φίλους του Ηρακλή. Μεταξύ άλλων στην πορεία είναι ο πρόεδρος του Γ.Σ., Κωνσταντίνος Γωγάκος, οι κ.κ. Μιναρετζής, Κεσόπουλος, Κατσαμπής, Κακιούσης και Καπαγιαννίδης.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και εκτός από τους εκδρομείς που ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη και διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, συμμετέχουν φίλοι της ομάδας που κατοικούν μόνιμα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Επερώτηση Γκιουλέκα-Καράογλου

Επερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο για το θέμα της αδειοδότησης του Ηρακλή κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές, Κώστας Γκιουλέκας και Θεόδωρος Καράογλου. Το κείμενο της επερώτησης έχει ως εξής:
"ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο
Θέμα: Αδειοδότηση της αθλητικής ομάδα του Ηρακλή
Μια ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπως είναι ο Ηρακλής, περνάει το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές γεγονός το οποίο έχει πικράνει και προβληματίσει το φίλαθλο κοινό και τον κόσμο που πίστεψε και πιστεύει σ' αυτήν την ομάδα.
Ο Ηρακλής είναι αναπόσπαστα δεμένος και με την ιστορία και με τα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας και τούτη την ώρα χρειάζεται τη στήριξη όλων για να μπορέσει να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, μέσα από διαφανείς νόμιμες και ξεκάθαρες διαδικασίες.
Η αντιμετώπιση των ομάδων με δύο μέτρα και δύο σταθμά αναμφισβήτητα δεν τιμά τον ελληνικό αθλητισμό. Αντίθετα, δημιουργεί εντάσεις, έριδες και αντιδικίες που δεν συνάδουν με το αθλητικό πνεύμα.
Είναι ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να επανέλθει ο Ηρακλής σε σταθερή πορεία.
Επειδή η άνιση μεταχείριση του Ηρακλή συνεπάγεται σοβαρό κίνδυνο υποβιβασμού του και καταδικάζει το μέλλον της ομάδας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Για ποιον λόγο δεν χορηγείται στον Ηρακλή άδεια από την αρμόδια επιτροπή αδειδοτήσεων της ΕΠΟ για τη φετινή χρονιά, αφού ο φάκελος που υποβλήθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΑΕ Ηρακλής έχει συμπληρωθεί πλήρως;
Για ποιον λόγο δεν ενημερώθηκε εγκαίρως η ΠΑΕ Ηρακλής για τις τυχόν ελλείψεις του φακέλου της, ώστε να συμπληρωθούν οι όποιες παραλείψεις, ενώ άλλες ομάδες είχαν ενημερωθεί για τους δικούς τους αντίστοιχους φακέλους;
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Κωνσταντίνος Γκιουλέκας
βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
Θεόδωρος Καράογλου
Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης"

Ανανέωσε ο Ομπράντοβιτς!


Ο Ομπράντοβιτς ήταν και πάλι νικητής στην κόντρα με τον Γιαννάκη Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, μιλώντας στην κάμερα του Novasports, ανακοίνωσε ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος προπονητής, ο οποίος έχει κατακτήσει με τους "πράσινους", 4 φορές την Ευρωλίγκα, 10 φορές το πρωτάθλημα και έξι φορές το Κύπελλο Ελλάδος, θα παραμείνει στον πάγκο του "τριφυλλιού" για άλλα δύο χρόνια.

"Αυτό που περιμένει όλος ο κόσμος έγινε πραγματικότητα με την προσπάθεια τη δική μου και του αδερφού μου. Ο κύριος Ομπράντοβιτς θα παραμείνει στον πάγκο μας για δύο ακόμη χρόνια", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσο για τα υπόλοιπα συμβόλαια που ολοκληρώνονται είπε: "Εκπλήξεις δεν υπάρχουν. Αν μπορέσουμε και κρατήσουμε τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους, θα είναι μεγάλο επίτευγμα".

Λίγο αργότερα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, μιλώντας στην κάμερα του Novasports, δήλωσε: "Απόψε είναι μία μεγάλη γιορτή για τον Παναθηναϊκό. Γιορτάζουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς... Θα κάνουμε ότι γίνεται καλύτερο για την ομάδα".

Μετά τις τηλεοπτικές ανακοινώσεις, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, γνωστοποίησε και στους οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν στο κλειστό του ΟΑΚΑ το χαρμόσυνο γεγονός: "Θα ήθελα να σας πω μια ευχάριστη είδηση. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι μαζί μας". Φυσικά αποθεώθηκε τόσο αυτός, όσο και ο πολυνίκης τεχνικός

Ρεχάγκελ: «Να περάσουμε και μετά βλέπουμε»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_c4ub3SfoFk.jpgΤην πρόκριση στην επόμενη φάση έθεσε ως στόχο της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ ο Ότο Ρεχάγκελ.Ο Γερμανός τεχνικός σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Sportday» πως «είναι αυτονόητο πως θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τους Έλληνες».

Οσον αφορά στο μέλλον του αποκάλυψε ότι δεν σκέφτεται να παρατήσει την προπονητική.

Τα σημαντικότερα ποσπάσματα της συνέντευξης του Ρεχάγκελ:

Πώς θυμάστε το «διπλό» στην Ουκρανία που έδωσε την πρόκριση;

«Το βασικό ήταν ότι ακολουθήσαμε τη στρατηγική μας. Η εντολή για το πρώτο ματς ήταν πρώτα να κρατήσουμε το "μηδέν" πίσω. Θα προσπαθούσαμε να νικήσουμε και αν ερχόταν το 1-0 θα ήταν καλό, αλλά "αν δεν νικήσουμε, τουλάχιστον να μη δεχθούμε γκολ", είχα πει. Αυτή ήταν η στρατηγική στο πρώτο παιχνίδι».

Τι είπατε στους παίκτες μετά το ματς στο ΟΑΚΑ;

«Οταν ήρθε το 0-0 έγινε πολλή κριτική. Εμείς είπαμε στους παίκτες ότι είναι καλό αποτέλεσμα και ότι πηγαίνοντας στην Ουκρανία θα έχουμε αβαντάζ. Και πράγματι, έτσι πίστευα μετά τη "λευκή" ισοπαλία στο ΟΑΚΑ. Η Ουκρανία πια έτρεμε να μη δεχτεί γκολ».

Μιλήσατε στους παίκτες για την κριτική;

«Οταν έγινε η κριτική τους είπα: "Αυτοί που κριτικάρουν δεν μπορούν να βάλουν γκολ για να προκριθούμε. Μόνο εσείς μπορείτε. Στο χέρι σας είναι να σκοράρετε, για να πάρουμε την πρόκριση". Αυτό τους είπα την παραμονή του δεύτερου αγώνα στο Ντόνετσκ».

Είναι το πρώτο Μουντιάλ στην καριέρα σας. Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι η τελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου; Μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να πούμε ότι είναι πρόκληση ζωής;

«Ναι, είναι. Σαφέστατα μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Μην ξεχνάμε ότι απ' όλους τους ομίλους που είχαν δημιουργηθεί στα προκριματικά προκρίθηκαν μόνο οι 32. Και μόνο αυτό είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι είσαι μέσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ολες οι άλλες αποκλείστηκαν. Νιώθεις ότι είσαι στο τιμ των ομάδων που είναι ξεχωριστές. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες, όπως η Κροατία, η Σουηδία και η Ρωσία, που δεν θα λάβουν μέρος. Εμείς, όμως, θα συμμετέχουμε σ’ αυτή τη σπουδαία διοργάνωση. Εξ ου και είναι μεγάλη η πρόκληση».

Πρώτος μας αντίπαλος στο Μουντιάλ είναι η Νότιος Κορέα. Πώς την κρίνετε;

«Οταν μιλάς για Νότιο ή Βόρειο Κορέα, όλοι νομίζουν πως δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο, αλλά στην πραγματικότητα είναι πρώτης κλάσεως ομάδες. Πρόκειται για έμπειρη ομάδα με μεγάλη ιστορία από πολύ παλιά. Μην ξεχνάμε ότι οι Κορεάτες είχαν νικήσει την Ιταλία στο Μουντιάλ του 1966, σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχουν γίνει σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Είχαν κι άλλες επιτυχίες αργότερα. Αυτές οι χώρες έχουν πάρα πολύ μεγάλη διάθεση, ομαδικό πνεύμα και αντοχή. Ποτέ δεν χρειάζεται να πεις σε παίκτη αυτής της ομάδας "τρέξε". Τρέχουν από μόνοι τους. Γρήγοροι, δυνατοί και με πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση».

Ακολουθεί η Νιγηρία. Ποια είναι η γνώμη που έχετε σχηματίσει γι' αυτήν;

«Ολοι οι Αφρικανοί είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Μην ξεχνάμε ότι το Μουντιάλ γίνεται στην ήπειρό τους. Οι Νιγηριανοί έχουν καλές κινήσεις, δύο κεντρικούς αμυντικούς που είναι "θηρία" και γενικώς πολύ μεγάλη δύναμη και φυσικά προσόντα στο παιχνίδι τους».

Τρίτο και τελευταίο ματς του ομίλου κόντρα στο «μεγαθήριο» που λέγεται Αργεντινή. Πώς βλέπετε τα πράγματα;

«Για την Αργεντινή δεν χρειάζεται να μιλήσουμε. Το όνομα και η ιστορία της μιλούν από μόνα τους. Ο,τι και να πούμε είναι λίγο. Είναι καλλιτέχνες της μπάλας. Εμείς έχουμε πιθανότητες να πετύχουμε κάτι μόνο αν είμαστε 100% έτοιμοι -και πνευματικά και σωματικά- και όλοι πρέπει να λειτουργήσουν πάνω στη στρατηγική και το σύστημα. Ολοι μαζί, αν παρουσιαστούμε ως ομάδα μέσα στο γήπεδο, έχουμε πιθανότητες».

Μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε;

«Στην Ελλάδα πολλές φορές γίνεται αυτή η ερώτηση, αλλά αυτό δεν μπορείς να το απαντήσεις. Το πού μπορείς να φτάσεις δεν μπορείς να το προβλέψεις, ούτε να το εκτιμήσεις».

Ο στόχος, όμως, είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση…

«Εννοείται αυτό. Αυτό είναι αυτονόητο. Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να χάσουμε. Να νικήσουμε θέλουμε. Αυτός είναι πάντα ο στόχος. Στην προκειμένη περίπτωση ο στόχος είναι να περάσουμε στον επόμενο γύρο και από κει και έπειτα βλέπουμε».

Ποια είναι η υπόσχεση που δίνετε στους Ελληνες φιλάθλους;

«Θέλω να πω ότι δεν θα τους απογοητεύσουμε. Αυτό, όμως, εξαρτάται και από τους παίκτες. Θέλω όμως πραγματικά με όλη τη σημασία της φράσης να μην απογοητεύσουμε τους Ελληνες φιλάθλους, να μην τους στενοχωρήσουμε. Τόσο αυτούς που θα έρθουν στην Αφρική για να μας δουν από κοντά όσο και αυτούς που θα μας δουν από τις τηλεοράσεις του σπιτιού τους στην Ελλάδα».

Τι θα πείτε στους παίκτες σας λίγο πριν από την έναρξη του Μουντιάλ;

«Το πρώτο ματς είναι πολύ σημαντικό, αυτή είναι η ουσία. Αλλά δεν μπορώ να πω δημόσια όλα όσα θα πω στους παίκτες μου. Ούτε όσον αφορά την τακτική ούτε για να τους εμψυχώσω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι το εξής: "Εχουμε μια έμπειρη ομάδα, δείξτε τα προσόντα σας, με αυτοπεποίθηση"».

Στο δεύτερο ματς με τη Ρόμα, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, ο Νίνης έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Ποια είναι η γνώμη σας γι'αυτόν τον ποδοσφαιριστή;

«Είναι ένας νέος παίκτης με πάρα πολλές ικανότητες. Υπόσχεται πολλά για το μέλλον και ποντάρουμε πάνω του. Τον έχουμε στο ρόστερ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως και τον Παπασταθόπουλο. Αυτοί είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Θέλετε να πείτε κάτι για τρεις παίκτες που δεν είναι πια στην Εθνική, τον Δέλλα, τον Μπασινά και τον Λυμπερόπουλο;

«Το μόνο που θέλω είναι να τους ευχαριστήσω για την προσφορά τους στην Εθνική ομάδα. Είχαμε πάρα πολύ ωραίες στιγμές μαζί τους. Ζήσαμε πολλά, μεγάλες επιτυχίες, τους ευχαριστώ για όσα έχουν δώσει σε αυτή την ομάδα. Δυστυχώς ο χρόνος κυλάει, οι παίκτες μεγαλώνουν σε ηλικία και κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που σταματούν από την Εθνική. Αυτή είναι η φυσιολογική εξέλιξη. Ευκαιρίας δοθείσης, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια».

Ισχύει ότι δεν σκοπεύετε να σταματήσετε από την προπονητική μετά το Μουντιάλ;

«Ναι, αισθάνομαι ότι δεν θα σταματήσω. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω ως προπονητής. Αυτή τη στιγμή που με ρωτάτε, αυτό το συναίσθημα έχω. Ετσι διαισθάνομαι».

Στα δίχτυα της Άλεξ...

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_FgxZaLJdDB.jpg http://www.sportdog.gr/Articles/Images/media_6017.jpgΆλεξ Κουράν είναι 28 ετών, γεννημένη στις 23 Σεπτεμβρίου του 1982 στο Νόρις Γκριν του Λίβερπουλ της Αγγλίας. Εργάζεται ως φωτομοντέλο, ενώ παράλληλα διατηρεί - ως αρθρογράφος - μια στήλη στην "Daily Mirror", με τίτλο "Πάμε για ψώνια με την Άλεξ Κουράν".

Η σχέση της με τον Στίβεν Τζέραρντ χρονολογείται από το 2002, ενώ ο γάμος της με το μεγάλο αστέρι της Λίβερπουλ έγινε στις 16 Ιουνίου του 2007, σε ένα χλιδάτο ξενοδοχείο του Μπερκσάιρ. Νωρίτερα το ζευγάρι είχε αποκτήσει ήδη δύο κοριτσάκια, τη "μεγάλη" Λίλι-Έλα (γεννημένη τον Φεβρουάριο του 2004) και τη "μικρή" Λέξι (γεννημένη τον Μάιο του 2006). Η Άλεξ αποτελεί αγαπημένο θέμα των κουτσομπολίστικων βρετανικών ταμπλόιντ και δεν χάνει ευκαιρία να τούς δίνει "λαβές" για σχόλια, καθώς κατά καιρούς έχει εμπλακεί σε διάφορες "περίεργες" υποθέσεις.

Σε μία από αυτές, τον Αύγουστο του 2006, συνελήφθη για επίθεση σε ένα εστιατόριο του Λίβερπουλ, όταν μια νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε στο πρόσωπο από θραύσματα γυαλιού. Η Άλεξ αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση, ωστόσο αργότερα "έπεσαν" οι κατηγορίες εναντίον της. Μια άλλη πολύκροτη ιστορία που τη συνοδεύει, είναι η κόντρα της με την τραγουδίστρια Τζαμέλια, παρτενέρ του ποδοσφαιριστή της Ουόλσολ, Ντάρεν Μπάιφλιντ. Η Τζαμέλια είχε χαρακτηρίσει "βδέλλες" τις συζύγους των ποδοσφαιριστών και είχε αναρωτηθεί δημοσίως: "Ο Θεός να φυλάει την Άλεξ Κούραν από πιθανό χωρισμό με τον Τζέραρντ. Ποια στα αλήθεια θα είναι μετά;"! Η Άλεξ τής απάντησε σε μια συνέντευξή της στο "ΟΚ!": "Θα έπρεπε να είναι ευτυχής για το γεγονός ότι δεν γνωρίζω ούτε καν το όνομα του φίλους της, αλλά ο Στίβεν πιστεύει πως πρόκειται για παίκτη που δεν παίζει σε καμία Κατηγορία"!

Πρόσφατα, είδαν το φως της δημοσιότητας φήμες περί εξωσυζυγικής σχέσης της Άλεξ με τον - παντρεμένο - Σκοτσέζο ποδοσφαιριστή της Ντέρμπι Κάουντι, Κρις Κόμονς. Μάλιστα, τα αγγλικά ταμπλόιντ συνέδεαν την τάση του Τζέραρντ για αποχώρηση από τη Λίβερπουλ (με προορισμό της Ρεάλ Μαδρίτης) ακριβώς με αυτή τη φημολογία.

Η ίδια, ωστόσο, αρνείται την εμπλοκή της στο σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο την εμπλέκουν, δηλώνοντας: "Θα ήθελα να βάλω τα πράγματα στη θέση του. Ποτέ δεν ήμασταν πιο ευτυχισμένοι με τον Στίβεν. Υπήρξαν ένα σωρό φήμες, οι οποίες υποστηρίζουν πως έχουμε χωρίσει. Είπαν μέχρι και πως έχει μετακομίσει σε ξενοδοχείο και άλλα τέτοια γελοία πράγματα. Πλέον αυτό συμβαίνει σχεδόν κάθε δύο χρόνια".
Σε άλλη συνέντευξή της, πρόσθεσε σχετικά με την τύχη της να γνωρίσει τον Στίβεν Τζέραρντ και τις "παροχές" που τής προσφέρει αυτός ο πλούσιος γάμος: "Πραγματικά, μού αρέσει που είμαι γυναίκα ενός ποδοσφαιριστή. Μού αρέσει που έχω πολύ ελεύθερο χρόνο να φροντίζω τα παιδιά μου, να βλέπω τον άντρα μου και να κάνω καμιά φορά και κάποιες δουλειές στο σπίτι".

Θέλει Χούντελααρ ο Αντσελότι

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_A4X79eXCrt.jpgΓια την απόκτηση του Κλάας Γιάν Χούντελααρ θα κινηθεί η Τσέλσι, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδα «Gazzzetta Dello Sport» αναφέρει πως ο Κάρλο Αντσελότι θέλει να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό των πρωταθλητών Αγγλίας τον διεθνή Ολλανδό επιθετικό.

Ο Χούντελααρ δεν κατάφερε να αποδείξει την αγωνιστική του αξία, τόσο στη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και στη Μίλαν και αναζητεί μια ομάδα στην οποία θα επαναλάβει τις καλές εμφανίσεις που είχε κάνει στο πέρασμά του από τον Άγιαξ.

Ο Ιταλός τεχνικός γνωρίζει τον Ολλανδό επιθετικό από την κοινή τους θητεία στους «ροσονέρι» και πιστεύει πως ο 27χρονος παίκτης μπορεί να αποτελέσει τον διάδοχο των Ντρογκμπά και Ανελκά. Οι ιθύνοντες της Μίλαν δε θα έλεγαν όχι σε μια ενδεχόμενη παραχώρηση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, καθώς δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι με την απόδοσή του.

Ο Ολλανδός σκόραρε επτά φορές σε 25 εμφανίσεις στο εφετινό πρωτάθλημα. Ο ίδιος πάντως εμφανίζεται αποφασισμένος να παραμείνει στο Μιλάνο, την ίδια στιγμή που ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν εκδηλώσει και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τότεναμ.

Έτοιμος για Μάντσεστερ Σίτι ο Γιάγια Τουρέ

http://www.sport24.gr/ast/cov/tu/ture_b.jpgΠολύ κοντά στην απόκτηση του Γιάγια Τουρέ από την Μπαρτσελόνα βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι. πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν είχε φανέλα βασικού την τελευταία σεζόν στην Μπαρτσελόνα και επιθυμεί να αλλάξει σταθμό στην καριέρα του.

Οι "πολίτες" προσφέρουν το ποσό των 30εκατ. ευρώ στους "μπλαουγκράνα" για την απόκτηση του και από τη στιγμή που οι απαιτήσεις του ισπανικού συλλόγου δεν είναι κατά πολύ μεγαλύτερες(σ.σ 35 εκατ. ευρώ) όλα δείχνουν ότι η συμφωνία είναι κοντά.

Στην Μάντσεστερ Σίτι αγωνίζεται ο αδερφός του Γιάγια Τουρέ, Κόλο και ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί μαζί του όπως και στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Γκσπούρνινγκ:"Δεν ξέρω κάτι για Ολυμπιακό"

http://www.sport24.gr/ast/cov/54/546248_b.jpgΟ τερματοφύλακας της Ξάνθης, Μίχαελ Γκσπούρνινγκ με δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της Αυστρίας, επεσήμανε ότι δεν έχει καμία επαφή με τον Ολυμπιακό. Ο πορτιέρο των ακριτών με αφορμή τα σενάρια που τον έφεραν να αποτελεί πρώτο υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Αντώνη Νικοπολίδη στους "ερυθρόλευκους", είπε:"Μου τηλεφωνούν καθημερινά πολλοί δημοσιογράφοι, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω πολλά.

Ίσως ο Ολυμπιακός να έχει εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον και να έχει έρθει σε επαφή με την Ξάνθη, αλλά δεν ξέρω τίποτα περισσότερο. Έχω κάνει καλό όνομα στην Ελλάδα.

Η φετινή σεζόν για την ομάδα μου ήταν απογοητευτική, αλλά η δική μου απόδοση δεν ήταν χειρότερη από τα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό γνωρίζω πως είμαι σταθερά στη λίστα των υποψηφίων στόχων των ελληνικών ομάδων, αλλά δεν έχει έρθει ακόμη η κατάλληλη στιγμή να φύγω".

Όσο για το συμβόλαιο του, τόνισε:"Είχα υπογράψει αυτό το συμβόλαιο λίγο πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση και τότε η ρήτρα του ενός εκατ. ευρώ δεν φαινόταν τόσο μεγάλο ποσό όσο είναι σήμερα. Είναι δύσκολο να προσφέρει μία ομάδα αυτό το ποσό, αλλά υποθέτω πως η Ξάνθη θα με παραχωρούσε και με λιγότερα χρήματα".

Παράλληλα όμως μίλησε και για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αναφέροντας:"Φυσικά και υπάρχουν οικονομικές συνέπειες, αφού για παράδειγμα αυξάνεται η φορολογία και το θέμα αυτό είναι αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της ομάδας και των φιλάθλων. Μου αρέσει η Ελλάδα, τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, αλλά οι Έλληνες δεν τα παρατάνε και αυτό μου αρέσει".

Μονιμοποιήθηκε ο Λένον στην τεχνική ηγεσία της Σέλτικ


Νιλ Λένον Το ρητό «ουδέν μονιμώτερον του προσωρινού» βρήκε εφαρμογή στην περίπτωση του Νιλ Λένον, την πρόσληψη του οποίου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ανακοίνωσε την Τετάρτη η διοίκηση της Σέλτικ. Ο 38χρονος παλαίμαχος αρχηγός της ομάδας είχε αναλάβει προσωρινά τα «ηνία» των «καθολικών» τον Μάρτιο, μετά την αποχώρηση του Τόνι Μόουμπρεϊ από το «τιμόνι».

«Η Σέλτικ είναι το σπίτι μου. Πέρασα εδώ τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής μου ως εργαζόμενος και ανυπομονώ να φέρω πίσω τις επιτυχίες που αξίζει ο σπουδαίος σύλλογός μας» δήλωσε ο Βορειοιρλανδός στην ιστοσελίδα του συλλόγου. Την παρελθούσα σεζόν η Σέλτικ, η οποία έχει κατακτήσει 42 φορές το πρωτάθλημα στη Σκοτία, έμεινε έξι βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Ρέιντζερς (σ.σ. ήταν ο δεύτερος διαδοχικός τίτλος για τους «διαμαρτυρόμενους»), ενώ αποκλείστηκε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου από τη Ρος Κάουντι (ομάδα Β' κατηγορίας).

Επέκταση συμβολαίου σε Πέδρο και Τσάβι


Ο Τσάβι πανηγυρίζει το γκολ της νίκης επί της Σέλτικ «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» λέει μια ρήση και οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα την έκαναν πράξη, ανταμείβοντας τον Πέδρο με επέκταση συμβολαίου έως το 2015 και δίνοντας, παράλληλα, τη δυνατότητα στον Τσάβι να μείνει στο «Καμπ Νου» έως το 2016.

Οπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι πρωταθλητές Ισπανίας, οι δύο διεθνείς θα υπογράψουν το νέο συμβόλαιό τους πριν την αναχώρηση της αποστολής των «φούριας ρόχας» για τη Νότια Αφρική.

Ο 22χρονος στράικερ συμφώνησε να επεκτείνει για ένα χρόνο το ισχύον συμβόλαιό του ύστερα από την πολύ καλή περυσινή σεζόν του, κατά την οποία καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα της «Μπάρτσα» και σημείωσε 23 τέρματα σε όλες τις διοργάνωσεις. Μάλιστα, ο Πέδρο σημείωσε χθες το πρώτο γκολ του με τη φανέλα με το εθνόσημο, στην επιβλητική νίκη 6-0 επί της Πολωνίας, σε φιλικό προετοιμασίας των Ιβήρων ενόψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρήτρα αποδέσμευσης του Πέδρο αυξήθηκε από τα 75 στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά του, ο 30χρονος Τσάβι δεσμεύεται με συμφωνία με την Μπαρτσελόνα έως το 2014, ωστόσο έχει πλέον τη δυνατότητα να επεκτείνει το συμβόλαιό του για ακόμη δύο χρόνια, εάν αγωνιστεί τουλάχιστον στο 50% των αγώνων καθεμιάς από αυτές τις δύο σεζόν. Ο έμπειρος μέσος εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του καταλανικού συλλόγου σε ηλικία 11 ετών και μετράει 527 συμμετοχές με τους «μπλαουγκράνα», όντας δεύτερος στη σχετική λίστα πίσω από τον Μιγκέλι, ο οποίος έχει 26 περισσότερες.

Έρχονται οι ανακοινώσεις


Ο Βελλίδης σε προσπάθεια του Υπό κανονικές συνθήκες, τον Τσεσνάουσκις θα τον διαδεχθούν δύο και τρεις ποδοσφαιριστές. Ίσως και την Τετάρτη και αυτό αφορά στις επίσημες ανακοινώσεις από την ΠΑΕ για τους Λαζαρίδη και Βελλίδη που έχουν πάει διακοπές, αλλά, προηγουμένως έχουν υπογράψει τη συμφωνία τους με τον Αρη.

Νίκος Λαζαρίδης, Μάρκος Βελλίδης και Κώστας Μενδρινός (δεν πρέπει να τον ξεχνάμε) έχουν συμφωνήσει με τους κίτρινους και αναμένεται να είναι οι τρεις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις την ώρα που ο Κούπερ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι παρών στην πρώτη της προετοιμασίας και όσα γράφονται σχετικά με τον Ολυμπιακό είναι κάτι που δεν τον αφορά.

Ο Αργεντίνος τεχνικός έστειλε χαιρετίσματα από την Μαγιόρκα και καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να γνωρίζει αν θα έχει τον Κριστιάν Νασούτι, για τον οποίο ακόμη δεν υπάρχει οριστικά εξέλιξη. Μάλιστα, από μέρα σε μέρα, αλλάζουν τα δεδομένα και ο Αράνο που προέκυψε ως αντάλλαγμα, τελικά δεν φαίνεται να ικανοποιεί την Ρίβερ Πλέιτ. Κατά συνέπεια η διαπραγμάτευση του Αρη με την ομάδα της Αργεντινής για τα. μάτια του Νασούτι, συνεχίζεται σε άλλο επίπεδο.

Ο Κούπερ δε, εξετάζει ορισμένους ακόμη στόχους που αφορούν σε επιθετικό και ποδοσφαιριστή για τα αριστερά της άμυνας.

Στην λίστα του Μουρίνιο ο Μπάλακ

http://www.sport24.gr/ast/cov/po/po_2009_5_31_14_43_56_b.jpgΣτο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης και του Ζοσέ Μουρίνιο βρίσκεται ο Μίχαελ Μπάλακ, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο.Ο Γερμανός μέσος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Τσέλσι ενώ λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο θα χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η Βέρντερ Βρέμης και η Σάλκε εξέφρασαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του, όμως πλέον και η "Βασίλισσα" τον έχει στην λίστα της.

Ο νέος τεχνικός της Ρεάλ, Ζοσέ Μουρίνιο φέρεται να θεωρεί τον Μπάλακ ως μία καλή λύση για τη μεσαία γραμμή μαζί με τον Στίβεν Τζέραρντ.

Τη φανέλα του Μέσι θέλει ο Σταρκ


Βόλφγκανγκ Σταρκ Το σπάνιο ταλέντο και η παγκόσμια κλάση του Λιονέλ Μέσι έχουν αποφέρει στον Αργεντινό άσο εκατομμύρια θαυμαστών σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών και ο Γερμανός διεθνής διαιτητής Βόλφγκανγκ Σταρκ, ο οποίος μάλιστα έχει οριστεί να διαιτητεύσει τον αγώνα Αργεντινή-Νιγηρία, στην πρεμιέρα του Β' ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, όπου μετέχει και η ελληνική ομάδα.

Ο Σταρκ θυμάται ακόμη το περιστατικό με τον "θαυματουργό" επιθετικό της Μπαρτσελόνα, μετά τη λήξη του φετινού αγώνα εναντίον της ’ρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο ο Μέσι σημείωσε και τα τέσσερα γκολ της ομάδας του (4-1). Αμέσως ύστερα από το τελευταίο σφύριγμά του, ο Σταρκ πήρε τη μπάλα της αναμέτρησης και την έδωσε στο μεγάλο πρωταγωνιστή της συνάντησης, ως επιβράβευση για τη μαγική βραδιά που είχε προσφέρει στο κοινό, μαζί και σ΄ αυτόν, ο εκπληκτικός αυτός ποδοσφαιριστής.

"Αυτή τη φορά είμαι εγώ που θα δεχόμουν ευχαρίστως ένα δώρο από τον Μέσι, δηλαδή τη φανέλα του" δήλωσε ο Σταρκ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό θα έπρεπε να συμβεί στα αποδυτήρια, αφού "αν γινόταν στον αγωνιστικό χώρο θα ήμουν αναγκασμένος να τον τιμωρήσω".

Ο Γερμανός ρέφερι ανέφερε επίσης ότι έχει γνωρίσει πολλούς Αργεντινούς ποδοσφαιριστές αλλά όχι και τον Μάρτιν Ντεμικέλις, τον οποίο θα δει για πρώτη φορά στον αγώνα της "μπιανκοσελέστε" με τη Νιγηρία, και ας είναι και οι δύο κάτοικοι Μονάχου! Γιατί; Πολύ απλά επειδή όπως εξήγησε "ως Βαυαρός δεν μπορώ να διαιτητεύσω ποτέ παιχνίδι της Μπάγερν".

Iγκουαϊν: "Μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ο Μέσι"


Ο Μέσι έχει ανοίξει το σκορ και πανηγυρίζει Πεπεισμένος πως ο συμπαίκτης του στην εθνική ομάδα της Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης πάντως τόνισε πως η Ισπανία είναι αυτή που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

"Η Ισπανία παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, στο Μουντιάλ όμως ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα. Πάντως είναι ξεκάθαρα το φαβορί. Θα παλέψουμε για να επιστρέψουμε με το τρόπαιο στην Αργεντινή. Ευτυχώς για εμάς ο Λιονέλ Μέσι δείχνει το ίδιο καλός όπως και φέτος με την Μπαρτσελόνα. Θα κριθούν πολλά από τις εμφανίσεις του. Είναι ικανός να αλλάξει τα δεδομένα", δήλωσε ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ανακοίνωσε… Κρέιτσι για Ηρακλή η Γιάμπλονετς

Ανακοίνωσε… Κρέιτσι για Ηρακλή η Γιάμπλονετς
Μολονότι το μυαλό όλων στον Ηρακλή είναι η δικαίωση από την επιτροπή εφέσεων και η παραμονή στην μεγάλη κατηγορία, οι «κυανόλευκοι» έκλεισαν την πρώτη τους μεταγραφή, όπως ανακοίνωσε η…Γιάμπλονετς. Ο λόγος για τον Τζίρι Κρέιτσι που θα συνεχίσει για τα επόμενα δύο χρόνια στον Ηρακλή. Φιλοξενούνται μάλιστα και δηλώσεις του Τσέχου αμυντικού που αναφέρει: «Ένιωσα πως χρειαζόμουν να αλλάξω περιβάλλον. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Γιάμπλονετς για την καλή σεζόν που είχαμε μαζί αλλά και για την πρόταση ανανέωσης που μου έκανε. Η Ελλάδα είναι μια καλή λύση για εμένα και ο Ηρακλής, που τερμάτιζε 7ος στο πρωτάθλημα, θα μου δώσει την ευκαιρία να βελτιωθώ. Είμαι 24 ετών και θέλω να προχωρήσω στην καριέρα μου»

Μία έτσι και μία αλλιώς η Ρίβερ

Μία έτσι και μία αλλιώς η Ρίβερ

Από ‘κει που όλα έδειχναν να βαίνουν καλός για τον Άρη, αναφορικά με το θέμα Νασούτι, το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ , αποκάλυψε αλλαγή δεδομένων και πλέον τα πράγματα (ξανά)δυσκολεύουν για τους «κίτρινους».
Πως έχει όμως η κατάσταση; Χθες το μεσημέρι (ώρα Αργεντινής) ο προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ, Άνχελ Κάπα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρίβερ Πλέιτ, κ. Πασαρέλα, λέγοντάς του πως δεν υπολογίζει –πλέον- τον Κάρλος Αράνο και ήδη ψάχνει να βρει άλλες λύσεις.
Κάτι που σημαίνει πως το πιθανότερο –μέχρι χθες- σενάριο για ανταλλαγή του Νασούτι με τον Αράνο συν 250.000 ευρώ, το οποίο φάνταζε ως το πιο ιδανικό για τον Άρη, χαλάει. Πλέον, οι «κίτρινοι» θα πρέπει να βρουν την… χρυσή τομή με τους ανθρώπους της Ρίβερ Πλειτ για να πουν τον «ναι» στην βελτιωμένη πρόταση, που ενδεχόμενος, θα τους κάνουν λείαν συντόμως.
Την ίδια στιγμή, στις σκέψεις του προπονητή, Άνχελ Κάπα, είναι να διατηρήσει τον Κριστιάν Νασούτι στο ρόστερ του. Τόσο ο ίδιος όμως, όσο και ο πρόεδρος του συλλόγου, γνωρίζουν καλά πως ο 28χρονος αμυντικός δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, θέλοντας να παραμείνει στον Άρη. Γεγονός που τους βάζει σε σκέψης. Ένα νεότερο ενδεχόμενο τώρα που προκύπτει από το ρεπορτάζ του «Μ» είναι πως στη Ρίβερ Πλέιτ σκέφτονται την πώληση του Νασούτι. Όχι όμως με λιγότερο από 2 εκ. ευρώ(!), ή με 1 εκ. ευρώ και ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη.

«Δυσκολεύουν τα πράγματα»

Όλα τα παραπάνω μας διαβεβαίωσε με δηλώσεις του ο αργεντίνος δημοσιογράφος Σαντιάγκο Φιγκερέρο, ο οποίος μίλησε χθες στο «Μ» επί του θέματος, λέγοντας: «Πριν από δύο ώρες ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στα γραφεία της Ρίβερ Πλέιτ. Ο κ. Κάπα δεν επιθυμεί την απόκτηση του Αράνο, την ίδια στιγμή που θέλει τον Νασούτι για το κέντρο της άμυνας. Μάλιστα, ούτε η Ουρακάν θέλει τον Αράνο, αφού αναζητεί πρώτα την ενδυνάμωση της επίθεσής της», είπε ο Φιγκερέρο.

Τζαβέλλας: "Δεν κρατάω κακία στον Ρεχάγκελ"



Ο Γιώργος Τζαβέλλας Λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για την Γερμανία, προκειμένου να αποτελέσει πλέον και τυπικά παίκτη της Αιντραχτ ο Γιώργος Τζαβέλλας παραχώρησε συνέντευξη στον "Sentra 103,3" και μίλησε τόσο για την μεταγραφή του από τον Πανιώνιο, όσο και για την Εθνική ομάδα από την οποία αποκλείστηκε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την περασμένη σεζόν:

«Συνέβησαν περισσότερα απ όσα περίμενα, είμαι χαρούμενος, στεναχωρήθηκα με το Mundial αλλά ήρθε κατευθείαν η μεταγραφή μου στην Αϊντραχτ και μου πέρασε. Το είδα και με τα μάτια μου ότι είναι κάτι διαφορετικό αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη. Αυτό που είδα ότι και 52 χιλιάδες κόσμο να χει, είναι μικρότερη η πίεση. Το βλέπουν σαν γιορτή».

Για το εάν σκέφτηκε να συνεχίσει στον Πανιώνιο ή σε άλλη ελληνική ομάδα:
«Είχα πει πως εάν δεν μπορούσα να φύγω από τον Πανιώνιο, δεν θα απογοητευτώ. Αν και ήμουν σίγουρος ότι θα φύγω. Υπήρχε καλή σχέση ανάμεσά μας και προσπαθήσαμε μαζί να βρούμε τι ήταν καλύτερο. Η ΑΕΚ έκανε μια πολύ καλή πρόταση στον Πανιώνιο. Ηταν σοβαρό ενδεχόμενο και μεγάλη τιμή για μένα. Είχα ενημερωθεί για την Αϊντραχτ. Είναι διαφορετικοί αυτοί οι άνθρωποι, σου μιλάνε σαν φίλοι. Αυτό με βοηθάει να βγαίνω καλύτερα στο γήπεδο. Θέλω να φύγω από το καθαρά επαγγελματικό κομμάτι».

Για το ξεκίνημά του: «Ξεκίνησα στη Δόξα Βύρωνα. Ούτε είχα σκεφτεί να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου. Κατάλαβα ότι ήταν τόσο σημαντικό για μένα όταν έπαιξα στην Α�Εθνική, από κει και πέρα χρειαζόταν πολύ δουλειά, συνέχεια να βελτιώνεσαι. Στημένα χτυπούσα πολλά μικρός. Οταν έφυγε ο Ρεκόμπα και χτύπησα εκείνο το φάουλ με τον Ατρόμητο, μετά το έβαλα στο πρόγραμμα και εξασκήθηκα στα στημένα».

Για την ελληνική παροικία στη Γερμανία: «Θα με βοηθήσει στο κομμάτι που χρειάζεται. Από κει και πέρα πρέπει να κάνω κι εγώ κάποια πράγματα, να μάθω την γλώσσα. Είμαστε και λίγο περίεργοι οι Ελληνες. Θα πάρω και τον Ταρζάν, το σκυλί μου μαζί».

Για τις προοπτικές του εξωτερικού: «Πρέπει να πάω πρώτα να δω. Αν και πιστεύω πως εκεί πας καθαρά για να παίξεις ποδόσφαιρο. Ολα τα άλλα είναι λυμένα, αν δεν παίξεις ποδόσφαιρο τότε καθαρά φταις εσύ. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο του Σκίμπε».

Για το εάν έχει κάποιο πρότυπο από το γερμανικό πρωτάθλημα: «Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, όμως μου αρέσει το γερμανικό πρωτάθλημα. Μικρός παρακολουθούσα την Μπάγερν, τώρα δεν έχω κάποια προτίμηση».

Για την Εθνική ομάδα: «Υπήρχε μια στεναχώρια όταν έμαθα πως έμεινα εκτός. Από κει και πέρα δεν μπορώ να ακούω αυτούς που λένε τι έκανε ο Ρεχάγκελ. Αν έκανα εγώ δύο πράγματα, έκανε κι εκείνος άλλα δύο, δεν μπορώ να βγάλω κάποια πίκρα προς το πρόσωπό του. Αυτό που με χαροποίησε από τις μέρες που έμεινα στην Ελβετία ήταν που γνωρίστηκα με τα παιδιά, γίναμε μια παρέα. Από κει και πέρα, υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, υπάρχει η εμπειρία των παιδιών που κατέκτησαν το Euro και αυτή την εμπειρία την μεταδίδουν και στους μικρότερους».

Για το εάν αγχώνεται με την μεταγραφή του στο εξωτερικό: «Οχι, το έχω ξαναπεράσει. Το μόνο που με αγχώνει είναι η γλώσσα. Οταν πήγα στην Κέρκυρα στα 18 μου, ήταν πιο δύσκολο που έφευγα απτο σπίτι μου. Χρόνο με τον χρόνο σκέφτομαι πολύ διαφορετικά. Αν μείνεις έστω και λίγο πίσω το έχασες. Ποτέ δεν αισθάνθηκα βασικός σε ομάδα, ο Φερέρ έχει καλό, αν δεν παίζεις σε βγάζει και αυτό με βοήθησε πολύ. Με βοήθησε και η οικογένειά μου πολύ».

Για τον Πανιώνιο: «Ο πρόεδρος έχει οργανώσει μια ομάδα πάρα πολύ καλά. Προπονητικά κέντρα, καλό γήπεδο, πληρωμές. Το μόνο που μας ταλαιπώρησε ήταν η αλλαγή προπονητών. Ο Τσακίρης είναι πρώτα απ όλα Πανιώνιος, είναι πρόεδρος... εξωτερικού».

Για τον Ρεκόμπα: «Ενα πράγμα που με πειράζει σε μας τους ποδοσφαιριστές είναι όταν κάποιοι έχουν κάνει πολύ λίγα πράγματα και έχουν στιλάκι. Κάτι που δεν είδα ποτέ στον Ρεκόμπα, έμαθα πολλά από αυτόν».

Για το τι αφήνει πίσω του: «Αφήνω σίγουρα μια πάρα πολύ καλή σχέση με τους ανθρώπους που δούλεψα 2.5 χρόνια και μια πολύ καλή σχέση με τον κόσμο. Με βοηθάει να έχω τον κόσμο δίπλα μου. Ο κόσμος του Πανιωνίου είναι ιδιαίτερος. Δεν είναι κακός. Ο Πανιώνιος είναι ιστορική ομάδα και αυτό κάνει τον κόσμο να γίνεται κάποιες φορές υπερβολικός.

Αυτό που θα με βοηθήσει είναι οι κακοί άνθρωποι που συνάντησα. Είναι 2-3 άνθρωποι που δεν τους χρειαζόμουν και έπαιξαν κι αυτοί τον ρόλο τους. Στην αρχή ήμουν φίλους με όλους. Επειτα άρχισα να καταλαβαίνω κάποια πράγματα»

Για την Εθνική στο Mundial: «Αν βγάλει αυτό που κάναμε στην προετοιμασία, στην αμυντική λειτουργία - στα φιλικά δεν είδατε τίποτα- τότε θα δείτε άλλα πράγματα. Μπορούμε να σκοράρουμε σίγουρα με στημένα με την Κορέα, με Νιγηρία θα πάει στην δύναμη, με Αργεντινή το πιο εύκολο παιχνίδι από τα τρία. Ο Ρεχάγκελ είναι πολύ ωραίος, κάνει πλάκες, είναι μια χαρά.

Για το τι θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο: «Σίγουρα η εμπειρία, η καλή προετοιμασία και η καλή ψυχολογία. Είναι κάποια ματς που κρίνονται στη ψυχολογία, δεν χωράνε λάθη και χρειάζεται μεγάλη εμπειρία».

Για το εάν είναι αμφίρροπο το Μundial: «Κάποιες ομάδες ξεχωρίζουν σήμερα, μόνο την Ισπανία βλέπω, η Αργεντινή πιστεύω πως δεν θα κάνει τίποτα, δεν μου αρέσει το σύνολο. Επίσης, η Παραγουάη μου αρέσει πολύ. Οι Γερμανοί είναι πολύ γυμνασμένοι, έχουν άλλο στιλ. Οι Ισπανοί παίζουν ποδόσφαιρο, έχουν τρομερές μονάδες και γι αυτό ξεχωρίζουν. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει ανέβει πολύ. Δεν έχω παίκτη πρότυπο. Μου άρεσαν τα καλά παιχνίδια».

Για την συνέχεια: «Σκέφτομαι μόνο μερικές μέρες διακοπές κα... τίποτε άλλο. Εάν ξαναερχόμουν του χρόνου, θα ήθελα να σας πως εκεί που πήγα έχω ηρεμίσει, έχω παίξει πολλά παιχνίδια και πάω για μια δεύτερη χρονιά καλύτερη από την πρώτη».

Νίκησαν μέσα στη Βοστώνη οι Λέικερς!


Νίκησαν μέσα στη Βοστώνη οι Λέικερς Οι Λος Αντζελες Λέικερς επικράτησαν στην Βοστόνη των Σέλτικς με 91-84 και προηγούνται 2-1 την σειρά των τελικών στο ΝΒΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι με αυτήν την νίκη, οι «Λιμνάνθρωποι» επανέκτησαν το πλεονέκτημα της έδρας. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ με 29 πόντους και επτά ριμπάουντ ενώ καθοριστικοί ήταν οι εννέα πόντοι που πέτυχε ο Ντέρεκ Φίσερ στην τελευταία περίοδο και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μειώσει στον πόντο. Οσον αφορά στους γηπεδούχους, ξεχώρισε ο Κέβιν Γκαρνέτ με 25 πόντους και έξι ριμπάουντ.

ΒΟΣΤΟΝΗ: Γκαρνέτ 25, Πιρς 15, Ντέιβις 12, Ρόντο 11, Τ. Aλεν 7, Πέρκινς 5, Ρόμπινσον 5, Ρ. Aλεν 2, Ουάλας 2.
ΛΑ ΛΕΪΚΕΡΣ: Μπράιαντ 29, Φίσερ 16, Γκασόλ 13, Όντομ 12, Μπιναμ 9, Μπράουν 4, Αρτέστ 2, Ουόλτον 2, Φάρμαρ 2, Βούγιατσιτς 2.

Ξεκίνησε το καραβάνι


http://www.contra.gr/images/hraklhsporeia0606.jpgΗ συγκέντρωση στο Ιβανώφειο με τους οπαδούς του Ηρακλή να επιβιβάζονται σε λεωφορεία ολοκληρώνεται και το καραβάνι ξεκινά. Τελικός προορισμός είναι η Αθήνα. Οι κυανόλευκοι έχουν δώσει ραντεβού στα Προπύλαια. Πέρα από την μετάβαση με λεωφορεία, ο κύριος όγκος θα κινηθεί προς Αθήνα με ΙΧ.

Υπολογίζεται ότι θα υπάρχει αντίστοιχη συμμετοχή με τις προηγούμενες κινητοποιήσεις, στα Τέμπη και στον Λευκό Πύργο.

Οι οπαδοί θα προχωρήσουν σε ειρηνική πορεία στους δρόμους της Αθήνας με σκοπό να διαδηλώσουν για το παίχνίδι σε βάρος του Ηρακλή σχετικά με την αδειοδότηση για τη συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας στο επόμενο πρωτάθλημα.

Μαζί τους και οι διοικούντες της ΠΑΕ και του ερασιτέχνη που μαζί με τους επικεφαλείς των συνδμέσμων πρωοτστατούν στις κινητοποιήσεις.

Το ραντεβού στα Προπύλαια είναι για τις 17.00 και υπάρχει επαφή με τον αττικάρχη για τις απαραίτητες συννενοήσεις.

Επαφές με Μανθάνο (;)


Ο Γκρεγκόριο Μανθάνο Το όνομα του Γρεγόριο Μανθάνο τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ολοένα και περισσότερο στον Πειραιά. Οι Πειραιώτες φέρονται να έχουν επαφές με τον Ισπανό τεχνικό, για να συμφωνήσουν όμως μαζί του θα πρέπει να ξεπεράσουν το μπάτζετ που είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν για προπονητή, καθώς οι απαιτήσεις του Μανθάνο ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Στην Ιβηρική χερσόνησο πάντως- εκτιμούν ότι δύσκολα θα προχωρήσει η συμφωνία με τον Ισπανό τεχνικό.

Πάντως και το όνομα του Αλέκου Αλεξανδρή δεν έχει σταματήσει να βρίσκεται στο μυαλό του Σωκράτη Κόκκαλη και δεν είναι λίγοι, αυτοί που πιστεύουν ότι τελικά θα προωθηθεί η λύση του πρώην "ερυθρόλευκου" ποδοσφαιριστή...

«Μπερέτα και Αρτούρ στον ΠΑΟΚ»

«Μπερέτα και Αρτούρ στον ΠΑΟΚ»

Τον Μάριο Μπερέτα, μαζί με τον τερματοφύλακα της Ρόμα, Αρτούρ, στέλνουν στον ΠΑΟΚ οι Ιταλοί! «Στο μεταξύ, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, Artur, ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την Ιταλία και να πάει στον ΠΑΟΚ με τον Mario Beretta. Ο Ιταλός τεχνικός θα κάθεται στον πάγκο της Ελληνικής ομάδας» αναφέρει η ιστοσελίδα «romacalcionews.it», η οποία αναπαράγει το ρεπορτάζ από την «Corriere dello Sport», που θεωρεί βεβαίως τελειωμένη τη συμφωνία του Δικέφαλου με τον Μπερέτα.
Πάντως, το αν ο ΠΑΟΚ πάρει κι άλλο τερματοφύλακα είναι ένα ερώτημα, τη στιγμή που έχει ήδη τους Χαλκιά και Κρέσιτς, αλλά και τον Κουτζαβασίλη ως τρίτο, ο οποίος προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου, ενώ υπάρχει και ο Γλύκος, που μάλλον θα παραχωρηθεί.

Ο Νταλγκλίς δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει το τιμόνι της Λίβερπουλ

http://www.contra.gr/images/m/dalglish_090610_m.jpgΟ Κένι Νταλγκλίς ανέλαβε την ευθύνη να βρει τον αντικαταστάτη του Ράφα Μπενίτεθ και σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου έχει ήδη μεταφέρει στη διοίκηση της ομάδας την επιθυμία του να αναλάβει ο ίδιος την τεχνική της ηγεσία.

Ο Νταλγκλίς είχε μεγαλουργήσει ως παίκτης των κόκκινων στη δεκαετία του '80 και από το 1985 μέχρι και το 1991 είχε αναλάβει χρέη προπονητή. Σε αυτό το διάστημα πανηγύρισε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων και δύο Κυπέλλων Αγγλίας. Στη συνέχεια δούλεψε στη Σέλτικ αλλά από το 2000 δεν έχει καθήσει στον πάγκο άλλης ομάδας υψηλού επιπέδου.

Η Guardian αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ ότι "ο Νταλγκλίς πιστεύει ότι μπορεί να αναγεννήσει τις τύχες του συλλόγου με περιορισμένο μπάτζετ και παράλληλα να πείσει τους Στίβεν Τζέραρντ και Φερνάντο Τόρες να παραμείνουν στην ομάδα".

Πάντως, στη λίστα των πιθανών διαδόχων του Μπενίτεθ, την πρώτη θέση κατέχει ο τεχνικός της Φούλαμ, Ρόι Χόντγκσον.

Η περίπτωση του Νταλγκλίς αποτελεί ρίσκο. Μπορεί να είναι αυτός που θα συσπειρώσει τους παίκτες και τους φιλάθλους προς μία κοινή κατεύθυνση, την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή, αλλά η απειρία του αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

«Είπα όχι στον ΠΑΟΚ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9383f6347764dfce986e95670749aafe_L.jpg?1276051981?1276051981?1276051981Στην αποκάλυψη ότι αρνήθηκε να πει το «ναι» στην πρόταση του ΠΑΟΚ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου» του Βορρά προέβη ο Τζουζέπε Παπαδόπουλο.
Ο Ιταλός προπονητής με ελληνικές ρίζες μιλώντας στην ιστοσελίδα «tuttomercatoweb.com», ξεκαθάρισε ότι είχε επαφές με τον Ζήση Βρύζα ωστόσο είπε όχι.

«Μίλησα με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αλλά είπα όχι. Δεν είμαι έτοιμος να πάω στο εξωτερικό, εξετάζω προτάσεις από Ιταλία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Τσεκάρει» Τούμπα η TEAM

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/313aa642f7b2f2ec30845930ce6edd43_L.jpg?1276057420?1276057420?1276057420Την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιουνίου κλιμάκιο της TEAM θα επισκεφθεί το γήπεδο της Τούμπας για να τσεκάρει την πορεία των βελτιωτικών εργασιών που γίνονται με σκοπό την άρτια φιλοξενία αγώνων για το Τσάμπιονς Λιγκ ή το Γιουρόπα Λιγκ. Την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιουνίου κλιμάκιο της TEAM θα επισκεφθεί το γήπεδο της Τούμπας για να τσεκάρει την πορεία των βελτιωτικών εργασιών που γίνονται με σκοπό την άρτια φιλοξενία αγώνων για το Τσάμπιονς Λιγκ ή το Γιουρόπα Λιγκ. Είναι βέβαιο πως οι άνθρωποι της UEFA δεν πρόκειται να ανάψουν το πράσινο φως, απλώς θα κάνουν έναν πρώτο έλεγχο και θα δώσουν κατευθύνσεις. Ωστόσο θα ξανάρθουν ένα μήνα μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία για να δουν τι έχει γίνει μέχρι τότε.

Παράλληλα στον ΠΑΟΚπεριμένουν εντός της εβδομάδας απάντηση από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ στο αίτημά τους να δηλώσουν ως εναλλακτική έδρα το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα ελληνικό γήπεδο σε περίπτωση που «κοπεί» η Τούμπα.

Αργά αλλά …σταθερά τα διαρκείας

Περίπου 200 εισιτήρια διαρκείας διαθέτει σε καθημερινή βάση το τμήμα εισιτηρίων του «Δικέφαλου του Βορρά», ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανανεωθεί 1.697 κάρτες. Οι ιθύνοντες του συλλόγου είναι αισιόδοξοι και τονίζουν ότι με τέτοιους ρυθμούς θα έχουν εξαντληθεί οι κάρτες διαρκείας μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Φωτο Ημερας

http://www.sport.gr/files/news/2008-06-02/1212441672_pans_photo.jpgΓυναίκες για ...Super League έχουν οι Σέρρες

Ψιθυροι..........

  • Μέχρι την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, "Αλ Τσαντίρι Νιούζ", έφτασε η... χάρη των οπαδών του Ηρακλή, στην οποία κάποιος εκπρόσωπός τους διάβασε ένα μήνυμα που αφορά τη μη χορήγηση αδειοδότησης για το νέο πρωτάθλημα από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.
  • Βροχή από προτάσεις δέχεται ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, προκειμένου να γίνει... τηλεσχολιαστής σε κανάλι για εκπομπή που αφορά το Μουντιάλ. Ο αργεντίνος τις μελετάει σοβαρά, αφού έχει καταλάβει ότι η ποδοσφαιρική του καριέρα φτάνει στο τέλος της...
  • Με τις... ευλογίες του Μητροπολίτη Νότιας Αφρικής Σέργιου ξεκίνησε η προπόνηση της Εθνικής την Δευτέρα (7/6). Πριν την έναρξη του προγράμματος ο Σεβασμιότατος έκανε αγιασμό, προκειμένου να... διώξει τα κακά πνεύματα ενόψει Μουντιάλ!
  • Προσωπική ιστοσελίδα απέκτησε ο Γιώργος Σαμαράς στην διεύθυνση www.gsamaras.com. Μέσα από το site του ο διεθνής επιθετικός της Σέλτικ θα επικοινωνεί και θα ανταλλάζει απόψεις με τον κόσμο μέσω του προσωπικού του blog, ενώ οι φίλοι του θα έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν πρώτοι τα νέα του, αλλά και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς με συλλεκτικά δώρα.

«Σπανούλης για Ολυμπιακό!»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_0KzOE66BrV.jpgΛΙΘΟΥΑΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΓΚΑΡΝΤ ΤΟΥ ΠΑΟ. «ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΙΒΚΟΒΙΤΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ».-Την ώρα που στον μπασκετικό Ολυμπιακό ετοιμάζονται για την «επόμενη μέρα», στη Λιθουανία μια συνέντευξη του γενικού διευθυντή της Λιέτουβος Ρίτας, Γιόνας Βαϊνάουσκας, ανάβει... φωτιές στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο «krepsinis.net» και με αφορμή το φημολογούμενο ενδιαφέρον των «ερυθρολεύκων» για τον 18χρονο, Γιόνας Βαλαντσιούνας της Λιέτουβος, ο κ. Βαϊνάουσκας δηλώνει ότι Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι κοντά στην υπογραφή συμβολαίου με τον Ολυμπιακό και έπειτα θα τον ακολουθήσει ο Βασίλης Σπανούλης.

«Δεν είναι επίσημο ακόμη αλλά μίλησα με τον εκπρόσωπο του Ντούσαν Ίβκοβιτς και μου είπε ότι αν υπογράψει ο Σέρβος κόουτς η επόμενη μεταγραφή θα είναι αυτή του Βασίλη Σπανούλη και ενδεχομένως μετά να ακολουθήσει ο Βαλαντσιούνας (σ.σ. οι Λιθουανοί τον παρουσιάζουν ως τον νέο Σαμπόνις)», τόνισε ο παράγοντας της λιθουανικής ομάδας.

Έρχεται ο μάνατζερ

Τώρα κατά πόσο αληθεύουν τα λεγόμενα του κ. Βαϊνάουσκας στον Τύπο της πατρίδος του κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Αυτό που βγαίνει από το ρεπορτάζ, ωστόσο, είναι ότι ο εκπρόσωπος του Ίβκοβιτς αλλά και του Σπανούλη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, θα έρθει τις προσεχείς μέρες στην Αθήνα για να μιλήσει προφανώς πρώτα με τον Παναθηναϊκό για την ανανέωση του συμβολαίου του «kill-bill».

Τα σενάρια και το «Σπανούλη, έλα»

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι έχει ακουστεί πολύ τελευταία το σενάριο που θέλει τον Σπανούλη να οδεύει προς τον έτερο «αιώνιο» αντίπαλο αλλά ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει με δηλώσεις του ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Παράλληλα, θυμίζουμε το περιστατικό με οπαδούς του Ολυμπιακού μετά το τέλος του δεύτερου τελικού έξω από τα αποδυτήρια του ΣΕΦ που είχαν φωνάξει στον διεθνή γκαρντ «Σπανούλη, άσε τη Ρεάλ και έλα στον Ολυμπιακό», με τον παίκτη να μένει ανέκφραστο.

Άλλο τους «καίει»

Από τον Ολυμπιακό, φυσικά, δεν επιβεβαιώνουν τίποτα και στην παρούσα φάση αυτό που «καίει» την ομάδα είναι μόνο το κατηγορητήριο από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τα όσα έγιναν στον τέταρτο τελικό με τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» ελπίζουν να απολογηθούν με βάση το άρθρο 24 του πειθαρχικού δικαίου, το οποίο δεν προβλέπει αφαίρεση βαθμών για τη νέα χρονιά.

Συνεχίζει στη Σαουθάμπτον ο Αντού;

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_VKlHU2YPnI.jpgΣτη Σαουθάμπτον είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του ο Φρέντι Αντού, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου.Συγκεκριμένα όπως γράφει η 'Daily Echo', οι 'Άγιοι' θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον διεθνή Αμερικανό μεσοεπιθετικό, αποκτώντας τα δικαιώματά του από την Μπενφίκα.

Στο δημοσίευμα, μάλιστα, φιλοξενούνται και δηλώσεις του μάνατζερ του 20χρονου άσου, ο οποίος σχολιάζει σχετικά: «Ο Φρέντι ήθελε πάντα να παίξει στην Αγγλία, ήταν το όνειρό του. Ομως δεν το περίμενε να έρθει τόσο σύντομα. Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει ακόμη. Αυτή τη στιγμή είναι δανεικός στον Αρη για έναν ακόμη χρόνο, όμως το ενδιαφέρον της Σαουθάμπτον δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο».

Κερδισμένος ο Άρης

Στην περίπτωση που ο Αντού συνεχίσει στην Αγγλία την καριέρα του από φέτος το καλοκαίρι, ο Άρης θα βγει διπλά κερδισμένος. Αφενός θα γλυτώσει τα χρήματα που θα του έδινε για τον επόμενο χρόνο του δανεισμού του, αφετέρου θα βάλει ένα επιπλέον ποσό στο ταμείο του, για να 'σπάσει' ο δανεισμός. Ίσως μέσα στο επόμενο διάστημα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα.

Ατρόμητος- Στην αναμονή για Οριόλ και Σαμπού

http://www.sport24.gr/ast/cov/lo/lozano_b.jpgΕν αναμονή απαντήσεων από διάφορους παίκτες βρίσκονται οι Περιστεριώτες, με τους Οριόλ και Σαμπού να είναι οι πρώτες επιλογές του Γιώργου Δώνη. Ξεκίνησαν οι εργασίες στο γήπεδο.Ο Έλληνας τεχνικός έχει πάρει επάνω του την υπόθεση κεντρικός αμυντικός και έχει σκοπό να περιμένει καιρό, μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη λύση που έχει στο μυαλό του.

Γι' αυτό το λόγο οι άνθρωποι του Ατρόμητου βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης τόσο του Μασαμπά Σαμπού όσο και του Οριόλ Λοθάνο.

Ο πρώτος δεν μένει ελεύθερος και η περίπτωση του είναι πιο δύσκολη, ενώ ο δεύτερος περιμένει να δει αν θα του γίνει πρόταση από την Ισπανία.

Ξεκίνησαν τα έργα στο γήπεδο

Διορθώσεις θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα στο γήπεδο Περιστερίου, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και κάποιες βελτιώσεις στα αποδυτήρια.

Τέλος ο Πασχάλης Μελισσάς αναμένεται το ερχόμενο Σάββατο να ενωθεί με την εκλεκτή της καρδιάς του Χριστίνα. Εμείς τους ευχόμαστε ότι καλύτερο και πολλούς απογόνους!

ΑΕΛ= Πάει για "μπαμ" με Ζαλαγέτα-Χέργουντ

http://www.sport24.gr/ast/cov/za/zalayeta1_b.jpgΜετά τους Κέζμαν και Λουμπόγια, οι βυσσινί "κυνηγούν" τις περιπτώσεις των Μαρσέλο Ζαλαγέτα και Χέργουντ, με τον δεύτερο να είναι πιο κοντά λόγω οικονομικών απολαβών. Ο Κώστας Πηλαδάκης φαίνεται πως έχει βάλει ψηλά τον πήχη όσον αφορά τους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά στην ΑΕΛ της νέας σεζόν.

Και αυτό γιατί μέχρι στιγμής έχουν γίνει επαφές με σπουδαίους ποδοσφαιριστές (Κέζμαν, Ροτέρ, Ιλάν, Λουμπόγια), από τους οποίους οι άνθρωποι της ΑΕΛ περιμένουν μια απάντηση.

Τελευταίο όνομα που έχει απασχολήσει τους βυσσινί πολύ σοβαρά, είναι αυτό του Μέρλον Χέργουντ. Ο 31χρονος επιθετικός έχει σπουδαία καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ, φορώντας τις φανέλες των Γουέστ Χαμ (2003-2007) και Άστον Βίλα (2007-2010).

Οι πολλοί μικροτραυματισμοί ωστόσο που είχε τα τελευταία χρόνια δεν τον άφησαν να κάνει την καριέρα του επιθυμούσε, όμως αυτό δεν μειώνει την ποιότητα που διαθέτει ως ποδοσφαιριστής.

Το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό και αν αποφασίσει να φύγει από την Αγγλία, τότε η ΑΕΛ έχει πολλές πιθανότητες να τον αποκτήσει.

Τέλος σύμφωνα με την "Εξέδρα", οι βυσσινί εξετάζουν και την περίπτωση του Μαρσέλο Ζαλαγέτα, όμως το κασέ του 32χρονου στράικερ είναι ιδιαίτερα υψηλό και μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε έκπληξη.