Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Τζαβέλλας: "Δεν κρατάω κακία στον Ρεχάγκελ"



Ο Γιώργος Τζαβέλλας Λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για την Γερμανία, προκειμένου να αποτελέσει πλέον και τυπικά παίκτη της Αιντραχτ ο Γιώργος Τζαβέλλας παραχώρησε συνέντευξη στον "Sentra 103,3" και μίλησε τόσο για την μεταγραφή του από τον Πανιώνιο, όσο και για την Εθνική ομάδα από την οποία αποκλείστηκε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την περασμένη σεζόν:

«Συνέβησαν περισσότερα απ όσα περίμενα, είμαι χαρούμενος, στεναχωρήθηκα με το Mundial αλλά ήρθε κατευθείαν η μεταγραφή μου στην Αϊντραχτ και μου πέρασε. Το είδα και με τα μάτια μου ότι είναι κάτι διαφορετικό αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη. Αυτό που είδα ότι και 52 χιλιάδες κόσμο να χει, είναι μικρότερη η πίεση. Το βλέπουν σαν γιορτή».

Για το εάν σκέφτηκε να συνεχίσει στον Πανιώνιο ή σε άλλη ελληνική ομάδα:
«Είχα πει πως εάν δεν μπορούσα να φύγω από τον Πανιώνιο, δεν θα απογοητευτώ. Αν και ήμουν σίγουρος ότι θα φύγω. Υπήρχε καλή σχέση ανάμεσά μας και προσπαθήσαμε μαζί να βρούμε τι ήταν καλύτερο. Η ΑΕΚ έκανε μια πολύ καλή πρόταση στον Πανιώνιο. Ηταν σοβαρό ενδεχόμενο και μεγάλη τιμή για μένα. Είχα ενημερωθεί για την Αϊντραχτ. Είναι διαφορετικοί αυτοί οι άνθρωποι, σου μιλάνε σαν φίλοι. Αυτό με βοηθάει να βγαίνω καλύτερα στο γήπεδο. Θέλω να φύγω από το καθαρά επαγγελματικό κομμάτι».

Για το ξεκίνημά του: «Ξεκίνησα στη Δόξα Βύρωνα. Ούτε είχα σκεφτεί να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου. Κατάλαβα ότι ήταν τόσο σημαντικό για μένα όταν έπαιξα στην Α�Εθνική, από κει και πέρα χρειαζόταν πολύ δουλειά, συνέχεια να βελτιώνεσαι. Στημένα χτυπούσα πολλά μικρός. Οταν έφυγε ο Ρεκόμπα και χτύπησα εκείνο το φάουλ με τον Ατρόμητο, μετά το έβαλα στο πρόγραμμα και εξασκήθηκα στα στημένα».

Για την ελληνική παροικία στη Γερμανία: «Θα με βοηθήσει στο κομμάτι που χρειάζεται. Από κει και πέρα πρέπει να κάνω κι εγώ κάποια πράγματα, να μάθω την γλώσσα. Είμαστε και λίγο περίεργοι οι Ελληνες. Θα πάρω και τον Ταρζάν, το σκυλί μου μαζί».

Για τις προοπτικές του εξωτερικού: «Πρέπει να πάω πρώτα να δω. Αν και πιστεύω πως εκεί πας καθαρά για να παίξεις ποδόσφαιρο. Ολα τα άλλα είναι λυμένα, αν δεν παίξεις ποδόσφαιρο τότε καθαρά φταις εσύ. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο του Σκίμπε».

Για το εάν έχει κάποιο πρότυπο από το γερμανικό πρωτάθλημα: «Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, όμως μου αρέσει το γερμανικό πρωτάθλημα. Μικρός παρακολουθούσα την Μπάγερν, τώρα δεν έχω κάποια προτίμηση».

Για την Εθνική ομάδα: «Υπήρχε μια στεναχώρια όταν έμαθα πως έμεινα εκτός. Από κει και πέρα δεν μπορώ να ακούω αυτούς που λένε τι έκανε ο Ρεχάγκελ. Αν έκανα εγώ δύο πράγματα, έκανε κι εκείνος άλλα δύο, δεν μπορώ να βγάλω κάποια πίκρα προς το πρόσωπό του. Αυτό που με χαροποίησε από τις μέρες που έμεινα στην Ελβετία ήταν που γνωρίστηκα με τα παιδιά, γίναμε μια παρέα. Από κει και πέρα, υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, υπάρχει η εμπειρία των παιδιών που κατέκτησαν το Euro και αυτή την εμπειρία την μεταδίδουν και στους μικρότερους».

Για το εάν αγχώνεται με την μεταγραφή του στο εξωτερικό: «Οχι, το έχω ξαναπεράσει. Το μόνο που με αγχώνει είναι η γλώσσα. Οταν πήγα στην Κέρκυρα στα 18 μου, ήταν πιο δύσκολο που έφευγα απτο σπίτι μου. Χρόνο με τον χρόνο σκέφτομαι πολύ διαφορετικά. Αν μείνεις έστω και λίγο πίσω το έχασες. Ποτέ δεν αισθάνθηκα βασικός σε ομάδα, ο Φερέρ έχει καλό, αν δεν παίζεις σε βγάζει και αυτό με βοήθησε πολύ. Με βοήθησε και η οικογένειά μου πολύ».

Για τον Πανιώνιο: «Ο πρόεδρος έχει οργανώσει μια ομάδα πάρα πολύ καλά. Προπονητικά κέντρα, καλό γήπεδο, πληρωμές. Το μόνο που μας ταλαιπώρησε ήταν η αλλαγή προπονητών. Ο Τσακίρης είναι πρώτα απ όλα Πανιώνιος, είναι πρόεδρος... εξωτερικού».

Για τον Ρεκόμπα: «Ενα πράγμα που με πειράζει σε μας τους ποδοσφαιριστές είναι όταν κάποιοι έχουν κάνει πολύ λίγα πράγματα και έχουν στιλάκι. Κάτι που δεν είδα ποτέ στον Ρεκόμπα, έμαθα πολλά από αυτόν».

Για το τι αφήνει πίσω του: «Αφήνω σίγουρα μια πάρα πολύ καλή σχέση με τους ανθρώπους που δούλεψα 2.5 χρόνια και μια πολύ καλή σχέση με τον κόσμο. Με βοηθάει να έχω τον κόσμο δίπλα μου. Ο κόσμος του Πανιωνίου είναι ιδιαίτερος. Δεν είναι κακός. Ο Πανιώνιος είναι ιστορική ομάδα και αυτό κάνει τον κόσμο να γίνεται κάποιες φορές υπερβολικός.

Αυτό που θα με βοηθήσει είναι οι κακοί άνθρωποι που συνάντησα. Είναι 2-3 άνθρωποι που δεν τους χρειαζόμουν και έπαιξαν κι αυτοί τον ρόλο τους. Στην αρχή ήμουν φίλους με όλους. Επειτα άρχισα να καταλαβαίνω κάποια πράγματα»

Για την Εθνική στο Mundial: «Αν βγάλει αυτό που κάναμε στην προετοιμασία, στην αμυντική λειτουργία - στα φιλικά δεν είδατε τίποτα- τότε θα δείτε άλλα πράγματα. Μπορούμε να σκοράρουμε σίγουρα με στημένα με την Κορέα, με Νιγηρία θα πάει στην δύναμη, με Αργεντινή το πιο εύκολο παιχνίδι από τα τρία. Ο Ρεχάγκελ είναι πολύ ωραίος, κάνει πλάκες, είναι μια χαρά.

Για το τι θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο: «Σίγουρα η εμπειρία, η καλή προετοιμασία και η καλή ψυχολογία. Είναι κάποια ματς που κρίνονται στη ψυχολογία, δεν χωράνε λάθη και χρειάζεται μεγάλη εμπειρία».

Για το εάν είναι αμφίρροπο το Μundial: «Κάποιες ομάδες ξεχωρίζουν σήμερα, μόνο την Ισπανία βλέπω, η Αργεντινή πιστεύω πως δεν θα κάνει τίποτα, δεν μου αρέσει το σύνολο. Επίσης, η Παραγουάη μου αρέσει πολύ. Οι Γερμανοί είναι πολύ γυμνασμένοι, έχουν άλλο στιλ. Οι Ισπανοί παίζουν ποδόσφαιρο, έχουν τρομερές μονάδες και γι αυτό ξεχωρίζουν. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει ανέβει πολύ. Δεν έχω παίκτη πρότυπο. Μου άρεσαν τα καλά παιχνίδια».

Για την συνέχεια: «Σκέφτομαι μόνο μερικές μέρες διακοπές κα... τίποτε άλλο. Εάν ξαναερχόμουν του χρόνου, θα ήθελα να σας πως εκεί που πήγα έχω ηρεμίσει, έχω παίξει πολλά παιχνίδια και πάω για μια δεύτερη χρονιά καλύτερη από την πρώτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: