Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Στη Βουλή ο Ηρακλής


Από την πορεία των φιλάθλων του Ηρακλή στην Αθήνα Οι οπαδοί του Ηρακλή έφτασαν στη Βουλή. "Αυτό που γίνεται είναι άλλη μία απόδειξη ότι όταν νιώθεις ότι σε κλέβουν, ότι σε αδικούν, είσαι ικανός να φτάσεις μέχρι τέλους. Αυτή τη παρουσία των οπαδών μας δίνουν δύναμη", δηλωσε ο Γιάννης Τάκης που ακολούθησε την πορεία.

"Είναι πολύ σημαντικό ότι ο λαός του Ηρακλής δίνει το παρών στην Αθήνα. Ο Ηρακλής έχει μόνο φίλους. Ήρθαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε δικαιοσύνη. Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα πάνε καλά. Υπάρχουν γνωμοδοτήσεις καθηγητών πανεπιστημίου. Να κριθεί ο Ηρακλής με νόμιμες διαδικασίες που θα αρμόζουν στην ιστορία του. Είναι δίκαια τα αιτήματά του", ανέφερε ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Γκιουλέκας που βρίσκεται ανάμεσα στους οπαδούς του Ηρακλή. "Είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε τους φίλους του Ηρακλή. Έχουν κερδίσει την καρδιά όλης της κοινωνίας με την συμπεριφορά τους. Διεκδικούν το δίκιο τους με κόσμιο τρόπο και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είμαι αισιόδοξος ότι τελικά θα πάρει ο Ηρακλής την άδεια", ανέφερε ο βουλευτής Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος μαζί με τους Κώστα Γκιουλέκα και Σάββα Αναστασιάδη, είναι οι τρεις βουλευτές που περίμεναν τους φίλους του Ηρακλή. Μεταξύ άλλων στην πορεία είναι ο πρόεδρος του Γ.Σ., Κωνσταντίνος Γωγάκος, οι κ.κ. Μιναρετζής, Κεσόπουλος, Κατσαμπής, Κακιούσης και Καπαγιαννίδης.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και εκτός από τους εκδρομείς που ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη και διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, συμμετέχουν φίλοι της ομάδας που κατοικούν μόνιμα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Επερώτηση Γκιουλέκα-Καράογλου

Επερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο για το θέμα της αδειοδότησης του Ηρακλή κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές, Κώστας Γκιουλέκας και Θεόδωρος Καράογλου. Το κείμενο της επερώτησης έχει ως εξής:
"ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο
Θέμα: Αδειοδότηση της αθλητικής ομάδα του Ηρακλή
Μια ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπως είναι ο Ηρακλής, περνάει το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές γεγονός το οποίο έχει πικράνει και προβληματίσει το φίλαθλο κοινό και τον κόσμο που πίστεψε και πιστεύει σ' αυτήν την ομάδα.
Ο Ηρακλής είναι αναπόσπαστα δεμένος και με την ιστορία και με τα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας και τούτη την ώρα χρειάζεται τη στήριξη όλων για να μπορέσει να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, μέσα από διαφανείς νόμιμες και ξεκάθαρες διαδικασίες.
Η αντιμετώπιση των ομάδων με δύο μέτρα και δύο σταθμά αναμφισβήτητα δεν τιμά τον ελληνικό αθλητισμό. Αντίθετα, δημιουργεί εντάσεις, έριδες και αντιδικίες που δεν συνάδουν με το αθλητικό πνεύμα.
Είναι ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να επανέλθει ο Ηρακλής σε σταθερή πορεία.
Επειδή η άνιση μεταχείριση του Ηρακλή συνεπάγεται σοβαρό κίνδυνο υποβιβασμού του και καταδικάζει το μέλλον της ομάδας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Για ποιον λόγο δεν χορηγείται στον Ηρακλή άδεια από την αρμόδια επιτροπή αδειδοτήσεων της ΕΠΟ για τη φετινή χρονιά, αφού ο φάκελος που υποβλήθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΑΕ Ηρακλής έχει συμπληρωθεί πλήρως;
Για ποιον λόγο δεν ενημερώθηκε εγκαίρως η ΠΑΕ Ηρακλής για τις τυχόν ελλείψεις του φακέλου της, ώστε να συμπληρωθούν οι όποιες παραλείψεις, ενώ άλλες ομάδες είχαν ενημερωθεί για τους δικούς τους αντίστοιχους φακέλους;
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Κωνσταντίνος Γκιουλέκας
βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
Θεόδωρος Καράογλου
Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: