Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

«Πρόεδρος-μαριονέτα ο Σαρρής»!!

«Σκληρή» ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά τη διάρκεια του μπαράζ που καλεί τα μέλη της ΕΠΟ και της ΚΕΔ να παραιτηθούν, ενώ χαρακτηρίζει «μαριονέτα» τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας!

«Πρόεδρος-μαριονέτα ο Σαρρής»!
«Πυρά» προς ΚΕΔ και ΕΠΟ εξαπέλυσε ο Ολυμπιακός Βόλου κατά τη διάρκεια του μπαράζ με την Ξάνθη! Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σοβαρά παράπονα για τη διεξαγωγή του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αποκαλούν «μαριονετά» τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Γιώργο Σαρρή και καλεί άπαντες να παραιτηθούν!

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλεί σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΠΟ και της ΚΕΔ να παραιτηθεί άμεσα και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος – μαριονέτα της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής. Όλη η Ελλάδα είδε τα αίσχη της διαιτησίας στο μπαράζ του Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο Ολυμπιακός Βόλου σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα κατέβει στο δεύτερο ημίχρονο με 10λεπτη καθυστέρηση όπως το επιτρέπει ο κανονισμός και την Δευτέρα το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα ζητήσει ακρόαση από την εισαγγελία για να καταθέσει αυτά που γνωρίζει για όλο το Δ.Σ. της ΕΠΟ και της ΚΕΔ.

Και ας αναλάβετε πλέον τις ευθύνες σας! Αρκετά χορτάσαμε με τους δήθεν εξυγιαντές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου! Να τους χαίρεστε!

Ευχές σε έναν «πραγματικό πρωταθλητή» από Παναθηναϊκό!!

Τα σαράντα χρόνια του κλείνει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και όπως ήταν φυσικό η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν τον ξέχασε. Θεωρείται διόλου άδικα μία από τις «σημαίες» του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Ευχές σε έναν «πραγματικό πρωταθλητή» από Παναθηναϊκό
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αφού επί σειρά ετών τίμησε τη φανέλα με το τριφύλλι ως αθλητής, πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα (και τι πρωτάθλημα) με την ιδιότητα του προπονητή και τώρα επανέρχεται στη θέση του τιμ μάνατζερ αποδεικνύοντας πως παραμένει πιστός στρατιώτης της ομάδας.

Με την ευκαιρία των γενεθλίων του (κλείνει τα 40) η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανέβασε ένα βίντεο στο λογαριασμό της στο twitter συνοδευόμενο από τα παρακάτω μήνυμα (στα αγγλικά): «Ευτυχισμένα γενέθλια Φραγκίσκο Αλβέρτη! Τα καλύτερα και τις θερμότερες ευχές μας σε έναν πραγματικό πρωταθλητή»!
Panathinaikos BC @paobcgr
Happy birthday to Fragiskos Alvertis! All the best and warmest wishes to a true champion!!! @Euroleague https://www.youtube.com/watch?v=XgcFbAAJdAw 




Πηγή: sport-fm.gr

Υπέγραψαν ρήτρα εμπιστευτικότητας!!

mikra
Με άκρα μυστικότητα πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ανθρώπων της ΠΑΕ Ηρακλής και της κίνησης «Αναγέννηση»  με την προοπτική της αλλαγής  του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ.
Για αυτό τον λόγο υπογράφηκε ρήτρα εμπιστευτικότητας  προκειμένου να μην διαρρεύσει το περιεχόμενο των συζητήσεων  και να προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν την συμφωνία.
Πηγή: arena-fm.gr

Αρνητικός ο Χαριστέας!!

XARISTEAS
Αρνητικός είναι ο Άγγελος Χαριστέας προκειμένου να ασχοληθεί την δεδομένη χρονική στιγμή με τον ‘Αρη.
Ο πρώην διεθνής επιθετικός αν και το σκέφτηκε αρκετά δεν δείχνει έτοιμος να εμπλακεί στην ομάδα των “κιτρινόμαυρων” στην  θέση του τεχνικού διευθυντή.
Από την άλλη πλευρά, είπε ακόμη στους ανθρώπους της ομάδας ότι δεν έχει την δυνατότητα να προσεγγίσει γερμανικές ομάδες και κυρίως την Μπορούσια Ντόρτμουντ για ένα μεγάλο φιλικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Και αυτό επειδή όλες οι ομάδες έχουν οριστικοποιήσει τα φιλικά της προετοιμασίας τους και δεν αλλάζουν το πρόγραμμα τους.
Πηγή: arena-fm.gr

Ξανθιώτικο ξέσπαμα!(Vid)

xanthi55
Οι φιλαθλοι της Ξάνθης πήραν θέσεις στο Κλεάνθης Βικελίδης και προσπαθούν να στηρίξουν την ομάδα τους.  Πέρα απο τα καθιερωμένα  πανό έχουν αναρτήσει μια τεράστια ελληνική σημαία  και ένα πανό όπου αναφέρει «Κάτω τα χέρια από την Θράκη»





Πηγή: arenafm.gr

Με καινούργια δοκάρια!

aris
Μέχρι την Λάρισα χρειάστηκε να αναζητήσουν λύση για να βρουν τα…. Τα δοκάρια του αγώνα μπαράζ. Μετά τους βανδαλισμούς που υπήρξαν  σήμερα(11/6) τα ξημερώματα στο Κλεάνθης Βικελίδης, έπρεπε να βρεθούν  δοκάρια  από την στιγμή που  τα άλλα καταστράφηκαν.  Λύση στην Θεσσαλονίκη αρχικά  δεν υπήρξε , αφού ούτε στο Καυταντζόγλειο είχε διαθέσιμα δοκάρια, ούτε άλλο γήπεδο της πόλης. Σκέφτηκαν νε μεταφέρουν  εστίες απο την Λάρισα, αλλα την λύση έδωσε  η Σούπερ Λίγκ  με εταιρία που συνεργάζεται από την Θεσσαλονίκη και  έτσι μετέφεραν ένα ολοκαίνουργιο σετ  στο Κλεάνθης Βικελίδης όπου και τοποθετήθηκαν προκειμένου να διεξαχθεί ο αγώνας μπαράζ.
Πηγή: arenafm.gr

Οι ευχές του Βλαχοδήμου για την Ξάνθη!

Τις ευχές του στη Skoda Ξάνθη, για το αποψινό μπαράζ παραμονής με τον Ολυμπιακό Βόλου, έδωσε μέσω twitter ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος.

«Καλη τυχη αποψε Skoda Ξανθη. Η θεση σου ειναι στη Superleague!» 'έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό ο 22χρονος ποδοσφαιριστής Πηγή: metrosport.gr

«Πρωτόγνωρη κατάσταση στην Ξάνθη»

tzatzos
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, Μάκης Τζάτζος για το σημερινό(11/6) μπαράζ κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.
«Τα 25 χρόνια που βρίσκεται η Ξάνθη στην Α Εθνική μόνο πριν από τρία χρόνια είχε θέμα όπου έπαιζε την τελευταία αγωνιστική με τον Ηρακλή. Είναι πρωτόγνωρη αυτή η κατάσταση για την ομάδα μας . Πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι αλλά σε έναν αγώνα μπαράζ δεν μετράει μόνο αυτό, θα φανεί στο γήπεδο ποιος το θέλει περισσότερο. Το κακό για την Ξάνθη είναι ότι είμαστε για δυο μήνες σε αγωνιστική απραξία και δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα έχει αυτό. Η ομάδα ήταν σε καλή κατάσταση και ελπίζουμε ότι θα πανηγυρίσουμε και η ομάδα θα σώσει την κατηγορία».
Αναφορικά με το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Άμα καταφέρει η Ξάνθη να επιβάλει το παιχνίδι της και να δείξει την αξία της νομίζω ότι έχουμε τον πρώτο λόγο. Όπως είπα και πριν πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει το ποια ομάδα το θέλει περισσότερο».
Για τα όσα έγιναν στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Τι να πω, ακόμα ένα άσχημο γεγονός στο Ελληνικό ποδόσφαιρο…».
Για τον κόσμο της Ξάνθης και πόσοι θα έρθουν στο γήπεδο: «Από ότι ξέρω 1500-2000 άτομα θα βρεθούν στο γήπεδο».
Πηγή: arenafm.gr

«Θα γίνει κανονικά ο αγώνας»

super-league
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Σούπερ Λίγκα, Πιέρ Κοσμίδης.
Μίλησε για τα όσα έγιναν στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και τόνισε πως το μπαράζ μεταξύ της Ξάνθης και του Ολυμπιακού Βόλου θα διεξαχθεί κανονικά.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Πιέρ Κοσμίδης:
“Ενημερωθήκαμε για τις ζημιές και αυτό που ξέρω είναι πως ο αγώνας θα γίνει κανονικά. Θα γίνουν όλες οι ενέργειες να αποκαταστηθούν οι ζημιές και θα έχουν γίνει όλα ώστε να μην υπάρχει κανένα θέμα με την ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Το ζητούμενο είναι να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος και εμείς προχωρούμε με γνώμονα πως ο αγώνας θα γίνει την ώρα που ήταν να γίνει φυσικά στο ίδιο γήπεδο. Στο επόμενο δίωρο σύμφωνα με τους αρμόδιους θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές ώστε να προχωρήσουμε στο αγώνα στις 20:30 το απόγευμα”.
Πηγή: arenafm.gr

Μπέος κατά… Πάτση!

mpeos1
Από τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση σχετικά με την ομιλία του προέδρου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Ανδρέα Πάτση στην Γ.Σ. των μετόχων.
Η ανακοίνωση:
«Δυστυχώς για άλλη μια φορά είμαι υποχρεωμένος να ασχοληθώ με τις γελοιότητες και τις γραφικότητες του Ανδρέα Πάτση, που επιτιθέμενος εναντίον μου προσπαθεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, βγαίνοντας από την ασημαντότητά του και καλύπτοντας έτσι την πρόδηλη ανεπάρκειά του. Ο κατήφορός του δεν έχει τελειωμό.
Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν ταυτοποιούμε και δεν συγχέουμε την ιστορική ομάδα της Νίκης με τον ανεκδιήγητο πρόεδρο της ΠΑΕ και αφού απευθύνουμε για μια ακόμη φορά τα συγχαρητήρια μας για την άνοδό της στη SuperLeague, ενημερώνουμε ότι ο περήφανος λαός του Βόλου δεν έχει ανάγκη από τα μαθήματα ουδενός, πολλώ δε μάλλον από περαστικούς και ανύπαρκτους τύπους όπως ο Ανδρέας Πάτσης.
Το μόνο μάθημα που ο εν λόγω περαστικός παράγοντας θα μπορούσε ίσως να διδάξει με επάρκεια, είναι η διασφάλιση φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων, με ταυτόχρονη έκθεση των ανθρώπων που τον διευκολύνουν, και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου χωρίς την προβλεπόμενη έγκριση του υπουργείου, σε καμία πάντως περίπτωση μαθήματα ποδοσφαίρου.
Ο ευρισκόμενος σε κρίση μεγαλομανίας Ανδρέας Πάτσης, που μιλάει με τον καθρέφτη του και νομίζει ότι μιλάει με την ίδια την…ιστορία, οφείλει να διευκρινίσει ποιους υποδεικνύει με τον χαρακτηρισμό «παπαγαλάκια». Διότι εμείς γνωρίζουμε ότι τέτοιας ποιότητα ανθρώπους χρησιμοποιεί ο ίδιος, για να τον γλύφουν από το πρωί έως το βράδυ, με ένα μικρό χαρτζιλίκι.
Σε ό,τι με αφορά ουδέποτε χρησιμοποίησα, για λόγους αρχής, δημοσιογράφους ή συνεργάτες για τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την αντιμετώπιση που τα ΜΜΕ μου επιφύλαξαν μέχρι σήμερα, αλλά και από την αντιμετώπιση του σάπιου συστήματος που ο ίδιος σαν δικηγόρος υπηρετεί και το οποίο μου επιφύλαξε τις γνωστές δικαστικές διώξεις.
Για την απόπειρα, θλιβερή σαν τον ίδιο, να διαπράξει χιούμορ με την προτροπή του προς εμέ να καταναλώσω ένα γλυκό για να ηρεμήσω, τη στιγμή που γνωρίζει, όπως όλοι άλλωστε, ότι είμαι διαβητικός, φρονώ ότι δεν χωρεί απάντηση. Ας το αξιολογήσουν οι πολίτες συνεκτιμώντας και το τι ακριβώς έχει πιεί ο εν λόγω πριν κάνει τις συγκεκριμένες δηλώσεις.
Κλείνοντας τον παρακαλούμε να επισπεύσει την απόφασή του για το αν θα κατεβάσει την Στελίνα στη SuperLeague ή όχι, αφού ήδη στην Αθήνα ανυπομονούν για να δουν αν θα περάσουμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα…»

Κόσμος και κοσμάκης!!

Παρά τις όποιες αντιξοότητες παρουσιάστηκαν το μπαράζ όχι μόνο θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά Ξάνθη και Ολυμπιακός Βόλου θα έχουν σημαντική υποστήριξη από τον κόσμο τους στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Κόσμος και κοσμάκης
photo: taxydromos.gr
Λίγες ώρες έμειναν για τη σέντρα (20:30) στην αναμέτρηση που θα κρίνει την τελευταία κενή θέση στην Σούπερ Λίγκα.

Ξάνθη και Ολυμπιακός Βόλου αναμετρώνται σε αγώνα μπαράζ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και εκεί δεν θα είναι μόνοι, καθώς πολλοί οπαδοί τους βρίσκονται είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε καθ' οδόν για το γήπεδο.

Τις τελευταίες ημέρες και αφότου οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία του μπαράζ, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου που έφυγαν το μεσημέρι με πούλμαν και ΙΧ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχα και οι Ξανθιώτες ετοιμάζουν μια από τις μεγαλύτερες εκδρομές στην ιστορία της ομάδας, προκειμένου να "σπρώξουν" στη νίκη τον Νίκο Κεχαγιά και τους παίκτες του. Πηγή: sport-fm.gr

Γιορτάζει και κάνει τον σερβι-«Τόρο»- (video)

Ο Βασίλης Τοροσίδης έσβησε κεράκια για τα 29α γενέθλιά του, δέχτηκε ευχές και πειράγματα κι έκανε τον σερβιτόρο στα μέλη της αποστολής της Εθνικής.

Γιορτάζει και κάνει τον σερβι-«Τόρο»- (video)
Το οικογενειακό κλίμα της Εθνικής ήρθε να επιβεβαιώσει μία ακόμη όμορφη στιγμή από το Αρακαζού.

Ο Βασίλης Τοροσίδης είχε χθες γενέθλια συμπληρώνοντας τα 29 και τα μέλη της αποστολής δεν τον ξέχασαν.

Η τούρτα-έκπληξη έκανε την εμφάνισή της στη διάρκεια του δείπνου και ο «Τόρο» δέχτηκε ευχές και πειράγματα από τους συμπαίκτες του αναλαμβάνοντας ο ίδιος το ρόλο να τους σερβίρει το γλυκό.


Πηγή: sport-fm.gr

Επιτέλους Άγγελος!!

Μετά από καθυστέρηση πολλών ημερών, ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι κι επίσημα ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ. Ποιοι οι συνεργάτες του 61χρονου τεχνικού.

Επιτέλους Άγγελος!
Άργησε, αλλά… ανακοινώθηκε. Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι-επιτέλους-κι επίσημα ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, καθώς επισημοποιήθηκε η πρόσληψή του με την υπογραφή του συμβολαίου του.

Ο 61χρονος προπονητής, που ξεκινά την τρίτη του θητεία στο «Δικέφαλο του Βορρά» θα παρουσιαστεί επίσημα το μεσημέρι της Πέμπτης στην Τούμπα (13:00).

Στο πλευρό του θα έχει τον Λεωνίδα Δημητρακόπουλο σε ρόλο γυμναστή και τον Απόστολο Τερζή σε ρόλο προπονητή τερματοφυλάκων.Πηγή: sport-fm.gr

«Έφυγε» ο Μουρούζης!

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Κώστας Μουρούζης, σε ηλικία 80 ετών, κάνοντας φτωχότερο το ελληνικό μπάσκετ! Ανακοινώσεις από ΚΑΕ και ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και από ΚΑΕ Ολυμπιακός.

«Έφυγε» ο Μουρούζης
Φτωχότερο το ελληνικό μπάσκετ από σήμερα!

Ο Κώστας Μουρούζης σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών.

Στο τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο «Ελπίς» και στο «Νίμιτς» όπου κατέληξε. Τις τελευταίες ημέρες είχε πέσει σε κώμα, μετά από εγκεφαλικό που είχε υποστεί και τον είχε καθηλώσει στο κρεβάτι.

Τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με την επάρατο νόσο.

Ο Κώστας Μουρούζης είχε υπάρξει προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, ενώ είχε κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Ως παίκτης είχε αγωνιστεί επί σειρά ετών στο εξωτερικό, φορώντας και τη φανέλα της Βαρέζε.

Ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΚΑΕ και ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ: «Ένας άνθρωπος που οδήγησε το "τριφύλλι" σε τίτλους και άφησε το αποτύπωμά του ανεξίτηλο στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, μας άφησε για τη "γειτονιά των αγγέλων". Ο Κώστας Μουρούζης μας είπε το δικό του "αντίο" σήμερα. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τη μεγάλη αυτή απώλεια και τη συμπαράσταση στην οικογένεια του Κώστα Μουρούζη στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά.

Ο Μουρούζης γεννήθηκε την 1η Μαϊου 1935 και το μπάσκετ τον κέρδισε πολύ γρήγορα. Από το 1948 αγωνίστηκε στον Τρίτωνα και σύντομα ήρθε και η κλήση στην Εθνική Ανδρών, με την οποία μέτρησε 24 συμμετοχές και 242 πόντους. Η πρώτη του συμμετοχή με τη γαλανόλευκη καταγράφεται στις 24/7/1955, στους Μεσογειακούς Αγώνες και την αναμέτρηση Ελλάδα-Ιταλία, σημειώνοντας ο ίδιος 6 πόντους. Την ίδια χρονιά γράφτηκε στη Φαρμακευτική στην Ιταλία. Μπορεί να άλλαξε χώρα, αλλά η αγάπη για το μπάσκετ παρέμεινε και αυτή ήταν που τον κέρδισε τελικά. Αγωνίστηκε στην Τζίρα Μπολόνια, με τη φανέλα της οποίας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος το 1956.

Επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Τρίτωνα το 1959 ως παίκτης-προπονητής. Ένας τραυματισμός όμως σε έναν αγώνα απέναντι στον Πανελλήνιο, ο οποίος τον κράτησε έξι μήνες στο νοσοκομείο, τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση το 1962. Δεν τον απομάκρυνε όμως από τα γήπεδα του μπάσκετ. Στράφηκε στην προπονητική. Είχε άλλωστε ήδη από το Ευρωμπάσκετ του 1961, και όντας αρχηγός της Εθνικής Ανδρών, φροντίσει για το μέλλον του: Στο Βελιγράδι όπου διεξαγόταν η διοργάνωση, υπήρχε σχολή προπονητών της FIBA. Έμαθε πότε έδιναν εξετάσεις για το δίπλωμα, πήγε, έδωσε, αρίστευσε και πήρε άδεια προπονητή.

Το πρώτο βήμα αυτής της καινούριας καριέρας δεν θα μπορούσε να γίνει σε άλλη ομάδα από τον Τρίτωνα. Παρέμεινε τέσσερα χρόνια (1962-66) και από εκεί πήρε τη δική του «μεταγραφή» για τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Η «αλεπού των πάγκων», όπως τον αποκαλούν, έμεινε στο τριφύλλι από το 1966 ως το 1974. Στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός κατέκτησε έξι πρωταθλήματα (1967, 1969, 1971, 1972, 1973, 1974). Παράλληλα το όνομα του συλλόγου έγινε γνωστό και εκτός συνόρων, φτάνοντας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1969 και δύο φορές στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1972, 1973). Η πορεία του συνεχίστηκε στην Εθνική Ανδρών (1973-74) όπου σε 40 αγώνες είχε 22 νίκες και 18 ήττες, την ΑΕΚ (1975-76), τον Ολυμπιακό (1976-1980)».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ εκφράζει τη βαθιά της λύπη για το θάνατο του Κώστα Μουρούζη. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού έγινε σήμερα πιο φτωχή, αποχαιρετώντας έναν σπουδαίο προπονητή που συνέδεσε το όνομά του με τίτλους και μεγάλες στιγμές για το Τριφύλλι. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους οικείους του».

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Καλό ταξίδι Κώστα Μουρούζη

Ένας μεγάλος του ελληνικού μπάσκετ, μια από τους κολώνες του αθλήματος στη χώρα, ο τεράστιος Κώστας Μουρούζης δεν είναι πια κοντά μας.

Ο προπονητής που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή του διάκριση, απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών αφήνοντας ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου δάσκαλου. Η μορφή του θα είναι για πάντα χαραγμένη στις καρδιές όλων μας.

Καλό ταξίδι…

Η «αλεπού» των πάγκων

Η «αλεπού» των πάγκων, ο μεγάλος Κώστας Μουρούζης ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στην πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση. Ο σπουδαίος προπονητής ανέλαβε τις τύχες των «ερυθρόλευκων» στα μισά της σεζόν 1976-77 και στην πρώτη του χρονιά στο λιμάνι οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας.

Την επόμενη χρονιά, ο πλέον πολυνίκης προπονητής του ελληνικού μπάσκετ έως ότου να τον ξεπεράσει ο Γιάννης Ιωαννίδης, οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του νταμπλ! Η ομάδα των Γιατζόγλου, Καστρινάκη, Μελίνι, Διάκουλα και Μπαρλά σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά της.

Με τον Κώστα Μουρούζη στον πάγκο, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ευρωπαϊκή καταξίωση. Η αλεπού των πάγκων οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στις έξι καλύτερες ομάδες: «Αυτή ήταν ίσως η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα μου. Όταν πήραμε την πρόκριση στο παιχνίδι με τους Πολωνούς, δεν πρόλαβα να φύγω στα αποδυτήρια όπως συνήθιζα γιατί ο κόσμος με σήκωσε στα χέρια και δεν με άφηνε. Αυτό το παιχνίδι με στιγμάτισε», θυμάται αρκετά χρόνια μετά.

Την ίδια σεζόν που οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στις έξι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, έχασαν το πρωτάθλημα στον τελικό με τον Άρη απ’ ένα τάλιρο που χτύπησε τον Γιώργο Προεστό. Ο Ολυμπιακός μηδενίστηκε και ο Γιάννης Ιωαννίδης πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα.

Εκτός από τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Μουρούζης έχει κάνει σπουδαία καριέρα κι έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους όντας προπονητής του Παναθηναϊκού (έξι πρωταθλήματα), ενώ πριν πιάσει λιμάνι ανέλαβε και τις τύχες της ΑΕΚ (1 κύπελλο Ελλάδας) και της Εθνικής ομάδας μπάσκετ.

Ως αθλητής αγωνίστηκε στον Τρίτωνα από το 1948 έως το 1955 και σε ηλικία 17 ετών αγωνίστηκε στην εθνική Ελλάδας. Από το 1955 και για πέντε σεζόν μετακόμισε στην Ιταλία και την Τζίρα Μπολόνια με την οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος το 1956. Το 1959 επέστρεψε στον Τρίτωνα και είχε ρόλο παίκτη-προπονητή, ενώ δυο χρόνια μετά αποσύρθηκε λόγω πνευμονικού προβλήματος».Πηγή: sport-fm.gr

Κανονικά το μπαράζ!!

Οι ζημίες που έγιναν στο «Κλ. Βικελίδης» δεν αποτελέσουν εμπόδιο στη διεξαγωγή του αγώνα μπαράζ μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και Skoda Ξάνθης.

Κανονικά το μπαράζ
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί απόψε (20:30) το ματς μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και της Skoda Ξάνθης.

Τα γυαλιά και τα καρφιά που έριξαν άγνωστοι στο «Κλ. Βικελίδης», κόβοντας και τα δοκάρια του γηπέδου, στο οποίο είναι προγραμματισμό να γίνει το μπαράζ μεταξύ της ομάδας της Μαγνησίας και των Ακριτών δεν θα σταθεί εμπόδιο στο να διεξαχθεί το παιχνίδι.

«Ο αγώνας μπαράζ μεταξύ της SKODA ΞΑΝΘΗ και του Ολυμπιακού Βόλου θα διεξαχθεί κανονικά στις 20:30 στο "Κλ. Βικελίδης".

Φίλαθλοι της Ξάνθης, όλοι στο πλευρό της ομάδας μας
», αναφέρει η Ξάνθη σε ανακοίνωση της.

photo: allaboutaris.com

«Δεν νομίζω πως είναι καλύτερος από αυτούς που έχει ο ΠΑΟΚ»

Τερματοφύλακας με σταθερή απόδοση, που ωστόσο δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει κάποιος καλύτερο από αυτούς που έχει ο ΠΑΟΚ, είναι ο Μπόγιαν Σαράνοφ, σύμφωνα με τον Λουίτζι Τσενάμο.

«Δεν νομίζω πως είναι καλύτερος από αυτούς που έχει ο ΠΑΟΚ»
Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για τον τερματοφύλακα της Μακάμπι Χάιφα, Μπόγιαν Σαράνοφ, που δεν είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό. Δεν ισχύει το ίδιο και τον πορτιέρο του Ατρόμητου, Λουίτζι Τσενάμο, καθώς πέρασε από το πρωτάθλημα του Ισραήλ για μια σεζόν, φορώντας τη φανέλα της Μακάμπι Νετάνια. Οπότε έχει πάρει μια… γεύση για τον 26χρονο πορτιέρο.

Ο ποδοσφαιριστής των Περιστεριωτών μίλησε στη «Metrosport» και σχολίασε πως πρόκειται για σταθερό τερματοφύλακα, που δεν εντυπωσίασε πάντως τον ίδιο με την απόδοση και ανέφερε πως δεν νομίζει ότι είναι καλύτερος από αυτούς που έχει στο ρόστερ την παρούσα στιγμή ο «Δικέφαλος του Βορρά».

«Πρώτα απ όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως φέτος δεν έχω εικόνα για το πώς πήγε πλην των αγώνων με τον ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ» είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Τον θυμάμαι από πέρυσι, δεν είχε ξεκινήσει βασικός όμως μετά από κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα μπήκε και έδειξε να είναι σταθερός. Δεν μπορώ να πω πως εντυπωσίασε, αλλά μία σταθερότητα απέκτησε η ομάδα του σε συνδυασμό και με την αλλαγή προπονητή που είχε».

Ερωτηθείς για το τι μπορεί αν περιμένει ο ΠΑΟΚ, τόνισε: «Πρώτα απ όλα, θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ έχει στο ρόστερ του εξαιρετικούς τερματοφύλακες, όμως δεν μπορώ να γνωρίζω τους λόγους που δεν θέλει να τους εκμεταλλευτεί. Με βάση αυτό το γεγονός, δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι καλύτερός τους. Δεν γνωρίζω επίσης το αν μπορεί να αντέξει το ειδικό βάρος που έχουν ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα σε αυτή τη θέση που είναι η πλέον πιεστική σε αυτές τις ομάδες. Πρόκειται για έναν τερματοφύλακα που έχει με άριστα το δέκα τεχνική που φτάνει στα επτά, είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια γεγονός που βοηθά ομάδες που παίζουν ψηλά την άμυνά τους. Έχει κάποια καλά στοιχεία, έχει κάποιες αδυναμίες. Είναι σαφές πως δε νομίζω ότι είναι καλύτερος από αυτούς που έχει ο ΠΑΟΚ, διευκρινίζοντας πάντα πως δεν έχω δει τη φετινή του εξέλιξη. Βέβαια στο ποδόσφαιρο πολλά οφείλονται στη συγκυρία, στη τύχη, άρα ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα. Εκτιμώ πως στον ΠΑΟΚ τον παρακολούθησαν φέτος και έχουν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα για να ολοκληρώσουν ή όχι αυτή τη μεταγραφή».

inner

Όταν του ζητήθηκε να κάνει σύγκριση ανάμεσα στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και το ελληνικό, αποκρίθηκε: «Υπάρχουν διαφορές και σίγουρα είναι κατώτερο από το δικό μας σε πολλά πράγματα. Το ποιοτικό επίπεδο είναι κατώτερο, το τακτικό, η οργάνωση. Σίγουρα για τον Σαράνοφ αν γίνει η μεταγραφή, θα είναι ένα υψηλότερο βήμα που πρέπει να διαχειριστεί».

«Έκανα λάθη…»

Την αποχώρησή του από την προεδρία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για λόγους φόρτου εργασίας ανακοίνωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. «Έκανα λάθη», παραδέχτηκε. Αιχμές για Αγγελόπουλους, εγκώμια για Ιβάνοβιτς.

«Έκανα λάθη…»
Αποχωρεί, αλλά μόνο από τη «θεσμική» θέση του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κι όχι φυσικά από την ιδιοκτησία του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όπως έκανε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο ισχυρός άνδρας του «εξάστερου» έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, χαρακτήρισε το νταμπλ ως απάντηση σε όσους προέβλεπαν «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού, αλλά παραδέχτηκε πως δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι της ελληνοποίησης και του θελκτικού μπάσκετ. Παράλληλα ομολόγησε πως έκανε λάθη και ο ίδιος, με κυριότερα τις υπερβολικές απαιτήσεις και κάποια ξεσπάσματα που είχε, ενώ κατέστησε σαφές πως δεν θα επιχειρήσει γεφύρωση του χάσματος με τους αδερφούς Αγγελόπουλους αν δεν ζητήσουν συγγνώμη οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Παράλληλα, μίλησε για τους Πεδουλάκη και Αλβέρτη, χαρακτήρισε πρώτη του επιλογή τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς για την τεχνική ηγεσία, προανήγγειλε ελληνικές μεταγραφές επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον για Καλάθη και Βουγιούκα, ενώ ξεκαθάρισε πως απαιτείται πίστωση χρόνου και οι τίτλοι-αν και «ευπρόσδεκτοι»-δεν είναι αυτοσκοπός για την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για:

-την αλλαγή προπονητή: «Αν και πολλοί μας είχαν τελειωμένους, πήραμε τέσσερις τίτλους στη μεταβατική περίοδο. Σε κάποια πράγματα όμως που είχαμε θέσει βασικούς στόχους αποτύχαμε. Θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα έντονο ελληνικό στοιχείο με καλό θέαμα, αλλά δυστυχώς δεν το πετύχαμε και γι’ αυτό υπήρξε απομάκρυνση του κ. Πεδουλάκη. Αυτό φάνηκε και από την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένος από αυτό που έβλεπε, όπως κι εμείς. Ευχαριστούμε τον κ. Πεδουλάκη για όσα προσέφερε».

-το ρόλο του Φραγκίσκου Αλβέρτη: «Ο Φραγκίσκος όταν και όποτε του έχει ζητηθεί είναι παρών. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτόν. Δικαιωθήκαμε με την επιλογή του, παρότι διαβάσαμε ότι ο Παναθηναϊκός ‘μίκρυνε’. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Ο Φραγκίσκος είναι ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και φυσικά θα παραμείνει. Θα είναι τιμ μάνατζερ, παρών όπως πάντα και πιστός στον Παναθηναϊκό. Ο Φραγκίσκος απέδειξε ότι είναι και προπονητής. Με τις δικές μου γνώσεις είναι πετυχημένος, γύρισε την ψυχολογία στην ομάδα που ήταν το βασικό ζητούμενο και ο Φραγκίσκος είναι μετρ σε αυτό».

-την επιλογή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς: «Ο κ. Ιβάνοβιτς είναι από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη με σπουδαία δείγματα γραφής. Τα λένε όλα τα επιτεύγματά του. Θεωρούμε πως είναι κατάλληλος σε αυτό που επιθυμούμε, τη στροφή στην ελληνικότητα της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ελληνικός. Πιστεύω πολύ στην πειθαρχία και τον τρόπο λειτουργίας του κ. Ιβάνοβιτς, γι’ αυτό και ήταν η πρώτη μου επιλογή».

-τις μεταγραφές: «Για τα μεταγραφικά θα πρέπει να τα πείτε με τον κόουτς. Εγώ ουδέποτε ανακατεύτηκα στο αγωνιστικό κομμάτι. Οι μόνες προσθήκες που έγιναν από τη διοίκηση ήταν ο Πινγκ Σανγκ και ο Τζέισον Καπόνο. Ο Αργύρης δεν ήθελε κάποια προσθήκη, αλλά θελήσαμε ως διοίκηση να κάνουμε ένα δώρο στην ομάδα. Θα βάλουμε κάτω τα μεταγραφικά με τον κ. Ιβάνοβιτς. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον για νεαρούς Έλληνες και τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε για να χτίσουμε τον Παναθηναϊκό της επόμενης δεκαετίας. Πολλοί από την ομάδα δεν θα είναι μαζί μας του χρόνου, γιατί δεν άρεσαν πολλά πράγματα σε μένα, στον κόσμο και τον Τύπο. Μπορεί να σπάσουν και συμβόλαια. Θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές».

-τις περιπτώσεις Καλάθη και Βουγιούκα: «Ο Καλάθης και ο Βουγιούκας είναι από τους παίκτες που κοιτάμε, όπως και κάθε μεγάλος Έλληνας παίκτης. Αν ήταν στο χέρι μου θα έπαιρνα 12 Έλληνες παίκτες. Όμως δεν αποφασίζω εγώ. Μην ξεχνάμε πως έχουμε και δύο μεγάλα ταλέντα, τον Χαραλαμπόπουλο και τον Διαμαντάκο. Ειδικά ο πρώτος θεωρώ πως μπορεί σε λίγα χρόνια να είναι ο ηγέτης μας».

-τις ευρωπαϊκές βλέψεις: «Φτάσαμε δύο συνεχείς χρονιές από το Final Four. Δεν είναι απλό, αλλά σύνθετο το θέμα της πρόκρισης σε ένα Final Four. Εμείς ακόμη μαθαίνουμε και κάνουμε κάποια λάθη. Χρεώνομαι προσωπικά πως ανέβασα πολύ ψηλά τον πήχη. Δεν θα ξαναγίνει. Οι σχέσεις μας με την Ευρωλίγκα έχουν φτιάξει, όπως και με μεγάλους συλλόγους όπως η ΤΣΣΚΑ. Είμαστε φιλόξενοι και συνεργάσιμοι, αλλά δεν θα σκύψουμε ποτέ το κεφάλι».

-τα λάθη του: «Λάθη γίνονται καθημερινά. Τα μεγαλύτερα λάθη; Υπήρξαν στιγμές που ο ενθουσιασμός ή ο εκνευρισμός της στιγμής με έκαναν να πω πράγματα που δεν έπρεπε να πω, ειδικά on camera, όπως στο πρόσφατο ματς με τον Ολυμπιακό. Το έχω μετανιώσει. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανα, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμη».

-τη σχέση με τους αδερφούς Αγγελόπουλους: «Όταν ανέλαβα την ΚΑΕ, έλεγα πόσο θετική ήταν η παρουσία των Αγγελόπουλων στο μπάσκετ. Μετά τον περσινό τελικό Κυπέλλου μού επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις, συκοφαντίες και ψέματα. Κάθε χρόνο προσπαθούν να μειώσουν τους τίτλους μας μιλώντας για διαιτησία και παρασκήνιο. Αυτοί επιτέθηκαν, όχι εγώ. Εγώ απλώς προασπίζομαι τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Έχω κάθε διάθεση να συνεργαστώ με οποιονδήποτε σύλλογο, αλλά για να γίνει αυτό με τους κ. Αγγελόπουλος θα πρέπει να πάρουν πίσω όσα είπαν για μένα και να ζητήσουν συγγνώμη». Δείτε εδώ το συγκεκριμένο απόσπασμα.

-το πώς θα λυθεί η διαμάχη με τους Αγγελόπουλους: «Η αντιπαράθεση πρέπει να μένει στο παρκέ και να μην πηγαίνει εκτός. Οι Αγγελόπουλοι προφανώς έχουν διαφορετική άποψη. Άρα δεν είναι στο δικό μου χέρι, αλλά στο δικό τους».

-την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου: «Σε αυτή τη διετία μου πετύχαμε πολλά και πείσαμε τους πάντες πως ο Παναθηναϊκός, υπήρχε, υπάρχει και πάντα θα υπάρχει. Είμαι βέβαιος πως έχουμε τους κατάλληλους συνεργάτες για να πετύχουμε. Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να ασχολούμαι 365 μέρες με τον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό θα υπάρχει ένα διευρυμένο ΔΣ με έμπειρους ανθρώπους. Δεν θα είμαι πρόεδρος. Θα υπάρχει ένα ΔΣ που ο καθένας θα έχει το ρόλο του. Θα είναι άνθρωποι μέσα από τον Παναθηναϊκό που αγαπάνε και ξέρουν να τρέχουν το σύλλογο. Σε λίγες μέρες θα μπορώ να σας το ανακοινώσω».

-το αν οι τίτλοι είναι αυτοσκοπός δεδομένης της ανανέωσης: «Όταν χτίζεις, για να μη χτίσεις στην άμμο, πρέπει να δίνεις πίστωση χρόνου σε μια νέα προσπάθεια. Θέλω να δω μια ομάδα με ομοιογένεια, που θα μπορέσει να φέρει το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Αυτοσκοπός δεν θα είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά να χτίσουμε μια ομάδα για το μέλλον. Όμως δεν υπάρχει κανένας που να κερδίζει και να μην πανηγυρίζει».

-το προπονητικό τιμ: «Αυτές τις ημέρες θα κάτσουμε να δούμε για το προπονητικό τιμ. Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ένας κύριος, τον ευχαριστώ για αυτά που πετύχαμε με τον κ. Μανωλόπουλο και τον κ. Αλβέρτη. Όμως δεν αποφασίζω εγώ για το νέο τεχνικό τιμ».

-το πώς θα λυθεί η διαμάχη με τους Αγγελόπουλους: «Η αντιπαράθεση πρέπει να μένει στο παρκέ και να μην πηγαίνει εκτός. Οι Αγγελόπουλοι προφανώς έχουν διαφορετική άποψη. Άρα δεν είναι στο δικό μου χέρι, αλλά στο δικό τους».

-το αν θα μπορούσε να πείσει τον Διαμαντίδη να ξαναπαίξει στην Εθνική: «Είναι θέμα του Δημήτρη. Έχει προσφέρει πάρα πολλά, αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις του».

-το θέμα της δημοσιοποίησης των συμβολαίων: «Συνεχίζουμε σαν οικογένεια να μην έχουμε διώξει κανέναν υπάλληλο και να μην έχουμε κάνει καμία μείωση αποδοχών. Βεβαίως και είμαστε υπέρ της διαφάνειας. Εγώ ξέρω πως όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε το επιθυμεί. Αυτό είναι θέμα περισσότερο του ΕΣΑΚΕ παρά δικό μας». Πηγή: sport-fm.gr

Έκοψαν τα δοκάρια!!

Στον «αέρα» η διεξαγωγή του σημερινού αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη και τον Ολυμπιακό Βόλου μετά από μεγάλες φθορές στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έκοψαν τα δοκάρια!
Σε κίνδυνο η διεξαγωγή του αγώνα μπαράζ ανάμεσα στη ΣΚΟΝΤΑ Ξάνθη και τον Ολυμπιακό Βόλου σήμερα για μια θέση στη Σούπερ Λίγκα της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Άνθρωποι του γηπέδου «Κλεάνθης Βικελίδης», το οποίο είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει το σημερινό ματς, διαπίστωσαν μεγάλες φθορές το πρωί όταν έφτασαν στις εγκαταστάσεις του.

Άγνωστοι είχαν κόψει τα δοκάρια από τις εστίες ενώ είχαν σκορπίσει γυαλιά και καρφιά στον αγωνιστικό χώρο με ξεκάθαρη πρόθεση να εμποδίσουν την διεξαγωγή του σημερινού αγώνα.

Αυτές οι προθέσεις γίνονται περισσότερο ξεκάθαρες με συνθήματα που είχαν γράψει στους τοίχους του γηπέδου.

Ένα από αυτά έγραφε… «Στεφανίδη το νου σου», απευθυνόμενο στον επικεφαλής της ομάδας, αυτή την χρονική στιγμή.

Γίνεται αγώνας… δρόμου για σβηστούν όσα γράφτηκαν αλλά και για να λυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν στον αγωνιστικό χώρο.

photo: allaboutaris.com
Πηγή: sport-fm.gr

Εποχή Κατσικάρη!!

Ο Φώτης Κατσικάρης είναι κι επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής. Οι πρώτες του δηλώσεις, οι συνεργάτες του και το πλάνο προετοιμασίας.

Εποχή Κατσικάρη
Η Εθνική έχει κι επίσημα προπονητή. Ο Φώτης Κατσικάρης είναι από το πρωί της Τετάρτης και με τη «βούλα» ο νέος προπονητής της «επίσημης αγαπημένης» κι αυτός που θα την οδηγήσει αρχικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

«Είναι αυτονόητη η τιμή που συνιστά αυτή η συνεργασία, αλλά και η μεγάλη πρόκληση. Θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και να υποσχεθώ ότι θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να εκπληρώσουμε τους στόχους που τέθηκαν. Ξέρουμε όλοι την ποιότητα που υπάρχει και τις μεγάλες προσδοκίες των Ελλήνων από αυτή την ομάδα. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε από σήμερα, ώστε να είμαστε έτοιμοι, όταν βρεθούμε όλοι μαζί για να αρχίσουμε την προσπάθειά μας», δήλωσε.

Το συμβόλαιο του Αντρέα Τρινκιέρι μπορεί ακόμη να μη λύθηκε (υπάρχουν επαφές μεταξύ των δύο πλευρών για το ύψος της αποζημίωσης του Ιταλού τεχνικού), αλλά η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να περιμένει κι έτσι ήρθε η ανακοίνωση της πρόσληψης του 47χρονου προπονητή, που έχει περάσει από ΑΕΚ, Άρη, Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, Βαλένθια, Μπιλμπάο κι εθνική Ρωσίας, αν και δεν πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο της τελευταίας λόγω διαμάχης με την ομοσπονδία της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το συμβόλαιο είναι διετούς ή τριετούς διάρκειας με τον Νικαιώτη τεχνικό, που χθες ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Ισπανία, να διατηρεί τη δυνατότητα να εργαστεί παράλληλα και σε ομάδα. Άμεσος συνεργάτης του νέου ομοσπονδιακού προπονητή θα είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ενώ πιθανώς να προστεθεί στο τιμ και ο Δημήτρης Πρίφτης. Σίγουρα στο τιμ των προπονητών θα είναι ο Βασίλης Γεραγωτέλλης, ενώ μάνατζερ της ομάδας αναλαμβάνει ο Κώστας Κώτσης και γυμναστής ο Γιάννης Μεριχοβίτης.

Σύντομα αναμένονται οι κλήσεις των διεθνών. Δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι απουσίες των Σπανούλη και Περπέρογλου, ενώ μένει να φανεί τι θα γίνει με τους άλλους παίκτες του Ολυμπιακού λόγω της γνωστής υπόθεσης με την ασφάλισή τους (ήδη οι τρεις της Νέων, Παπαπέτρου, Αγραβάνης και Χριστοδούλου, απέχουν από την προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης, 8-20 Ιουλίου).

Η προετοιμασία της Εθνικής αναμένεται να αρχίσει στις 21 Ιουλίου, ενώ έχουν ήδη κλειστεί δύο δυνατά τουρνουά σε Γαλλία και Λιθουανία, όπως και κάποια άλλα σημαντικά φιλικά (ένα «έκπληξη») που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (30/8-14/9) αντιμετωπίζει στον δεύτερο όμιλο κατά σειρά τις Σενεγάλη, Φιλιππίνες, Πουέρτο Ρίκο, Κροατία και Αργεντινή, σε αγώνες που θα γίνουν στη Σεβίλλη.

Το βιογραφικό του

O Φώτης Κατσικάρης γεννήθηκε στις 16 Μαϊου 1967 στον Κορυδαλλό. Η πρώτη του ομάδα ήταν ο Ιωνικός Νίκαιας. Αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής και μόλις 15 χρονών στην ομάδα Ανδρών του συλλόγου. Ακολούθησαν ο Σπόρτιγκ (1988-90), η ΑΕΚ (1990-96) και το Ηράκλειο (1996-98). Στην ΑΕΚ έκανε και τα πρώτα του βήματα ως προπονητής. Αρχικά ως βοηθός προπονητή (1998-2003) δίπλα στον Ντούσαν Ίβκοβιτς και αργότερα δίπλα στον Ντράγκαν Σάκοτα, κατακτώντας 1 πρωτάθλημα, 2 Κύπελλα Ελλάδας και το Κύπελλο Σαπόρτα. Το 2003 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, στην οποία παρέμεινε ως το 2005. Η συνέχεια γράφτηκε στη Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης (2005-06), ακολούθησε η Βαλένθια (2006-08), ο Άρης (2009) και η Μπιλμπάο (2010-13). Η ισπανική ομάδα έφτασε στους τέσσερις του Eurocup (2009-10), στους τελικούς της ACB (2010-11) και προκρίθηκε στην Ευρωλίγκα της περιόδου 2011-12. Την περίοδο 2012-13 η Μπιλμπάο έφτασε στον τελικό του EuroCup, όπου έχασε τον τίτλο από την Λοκομοτίβ Κούμπαν. Ο ίδιος αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς.Πηγή: sport-fm.gr

Ο θάνατος σου, η ζωή μου!

Skoda Ξάνθη και Ολυμπιακός Βόλου παίζουν μια κατηγορία σε ενενήντα λεπτά απόψε στο «Κλ. Βικελίδης», έχοντας σημαντικές απουσίες. Με το μέρος των «ερυθρόλευκων» η προϊστορία.

Ο θάνατος σου, η ζωή μου
Δέκα ημέρες μετά το τέλος των play-off της Football League και σχεδόν δύο μήνες ύστερα από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Superleague Skoda Ξάνθη και Ολυμπιακός Βόλου δίνουν το σημαντικότερο τους παιχνίδι στη σεζόν.

Οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας της επόμενης σεζόν σε ματς… νοκ-άουτ, που θα διεξαχθεί (20:30, Novasports 1, Ote Sport 2) στο «Κλ. Βικελίδης».

inner

Η ακριτική ομάδα δεν ανακοίνωσε αποστολή. Άλλωστε, αυτήν τακτική ακολούθησε πριν από τους τελευταίους της αγώνες στην κανονική διάρκεια της Superleague. Το μόνο σίγουρο -και γνωστό εδώ και καιρό- είναι πως ο Νίκος Κεχαγιάς δεν θα έχει στη διάθεση του τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Εστεμπάν Σολάρι. Ο Αργεντινός επιθετικός δεν έχασε ούτε ένα παιχνίδι, παίρνοντας μέρος και στα 34 ματς, αλλά θα λείψει στο κρισιμότερο, καθώς έχει υποστεί ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου. Εκτός είναι και οι Μπαξεβανίδης-Κομεσίδης, ενώ δεν είναι απόλυτα έτοιμος ο Παΐτο και πιθανόν να χρησιμοποιηθεί ο Τσαμούρης στη θέση του.

Στην αντίπερα όχθη, ο Νίκος Παντελής δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κωστούλα, Κπετάνο, Κριστομπάλ και Κάριλ, διότι είναι τραυματίες. Ο Μάριο Μπρέσκα δεν είναι 100% έτοιμος, λόγω προβλήματος στον δικέφαλο, αλλά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί είτε από την είτε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι δύο ομάδες έχουν πάρει από 4.200 εισιτήρια και οι συνθήκες ευνοούν στο να εξαντληθούν, καθώς δεν απέχει πολύ το γήπεδο από την κανονική έδρα των δύο ομάδων. Ξάνθη και Ολυμπιακός έχουν κοντραριστεί 33 φορές συνολικά και οι περισσότερες ήταν για τη Β’ Εθνική. Οι Βολιώτες έχουν σημειώσει 17 νίκες και 9 ο σημερινός του αντίπαλος.Πηγή: sport-fm.gr

Έρχονται οι μεταγραφές!

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΠΑΟΚ πρόκειται να προχωρήσει στις πρώτες του μεταγραφές ενόψει τη νέας αγωνιστικής σεζόν. Πρώτος στόχος ο Γούτας!

Έρχονται οι μεταγραφές
Ζήσης Βρύζας και Άγγελος Αναστασιάδης έχουν κάνει την προεργασία τους για τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν στον ΠΑΟΚ.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δικέφαλος του Βορρά πρόκειται να κινηθεί για έξι παίκτες αρχίζοντας σύντομα τις διαπραγματεύσεις και τις κινήσεις.

Ταυτόχρονα θα ενημερώνονται παίκτες που δεν υπολογίζονται και ταυτόχρονα θα γίνονται κινήσεις ενίσχυσης.

Ο ΠΑΟΚ θα πάρει παίκτες σε όλες τις γραμμές και το βάρος αρχικά θα πέσει στο κέντρο της άμυνας, στα πιο επιθετικογενή χαφ και στους ακραίους.

Τα λένε για Γούτα
Σήμερα η ομάδα της Ξάνθης δίνει το σημαντικό μπαράζ παραμονής στη Super League. Από αύριο όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ εντείνει τις προσπάθειές του να αποκτήσει τον Δημήτρη Γούτα, τον 20χρονο υψηλόσωμο σέντερ μπακ που αποτελεί επιβεβαιωμένο στόχο εδώ και μεγάλο διάστημα.

Είναι πολύ πιθανό ο Γούτας να αποτελέσει και την πρώτη μεταγραφή του «Δικεφάλου».
Στις θέσεις του κεντρικού αμυντικού οι Μαλεζάς, Φυτανίδης αποτελούν πάντα λύσεις για τον ΠΑΟΚ.

Επιβεβαίωσε ο Σαρόνοφ
Ο Σέρβος τερματοφύλακας Σαρόνοφ επιβεβαίωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ. Ο τερματοφύλακας της Μακάμπι Χάιφα είπε χθες στο metropolis: «Τη μεταγραφή μου τη χειρίζεται ο μάνατζέρ μου με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει».

Αφού εκθείασε τον ΠΑΟΚ «θα είναι υπέροχο αν έρθω και θα είναι καλό για την καριέρα μου. Εχω ήδη μιλήσει με τον Βούκιτς και μου είπε τα καλύτερα για τον ΠΑΟΚ» συμπλήρωσε: «Θα χρειαστεί να περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει».Πηγή: sport-fm.gr

Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο!

Το θέμα Παπαδόπουλος-ΑΕΚ έχει παγώσει, αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανατροπής των δεδομένων. Μικρή η διαφορά στο οικονομικό. Κρίνεται του Λάζοβιτς.

Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο
Μπορεί να πήρε αρνητική τροπή η περίπτωση του Παπαδόπουλου για την ΑΕΚ, αλλά φαίνεται πως δεν έχει κλείσει οριστικά το συγκεκριμένο θέμα. Οι δύο πλευρές δεν τα βρίσκουν στην χρονική διάρκεια του συμβολαίου με τους «κιτρινόμαυρους» να προσφέρουν κλειστό διετές και ο 32χρονος επιθετικός να θέλει τριετές. Αυτό που έλεγαν από την Ένωση από την πρώτη στιγμή που «κόλλησε» η μεταγραφή, είναι πως δεν πρόκειται να προτείνουν κάτι άλλο στο πρώην παίκτη του Ατρόμητου.

Ωστόσο, υπάρχει και η άποψη ότι μπορούν να τα βρουν οι δύο πλευρές στη… μέση. Να κάνει λίγο πίσω ο παίκτης και λίγο μπροστά η ΑΕΚ και να συμφωνήσουν στο 2+1. Να υπάρχει η δυνατότητα να εξεταστεί το θέμα μετά την πρώτη χρονιά της ομάδας στη Superleague, αν έχουν πάει όλα καλά και του χρόνου τέτοια εποχή έχει επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία.

Σε ότι αφορά τον Ντάνκο Λάζοβιτς, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο άμεσα. Θα τελειώσει μέσα στην εβδομάδα θετικά ή αρνητικά. Πάντως, υπάρχει ακόμη διαφορά στο οικονομικό.

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να πάει και για δεύτερο επιθετικό η ΑΕΚ. Εκτός του Παπαδόπουλού, του Λάζοβιτς ή όποιου άλλου αποκτήσει για πρώτη επιλογή δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να γίνει κίνηση και για έναν ακόμη ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί σε αυτή τη θέση. Υπενθυμίζεται πως υπάρχουν οι Μπρέσεβιτς, Ντακόλ στο ρόστερ.Πηγή: sport-fm.gr

«Όλοι ήθελαν να είναι στη θέση μου»

Διαβάστε τις δηλώσεις του νέου τεχνικού του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς κατά την άφιξή του χθες στην Αθήνα πριν υπογράψει.

«Όλοι ήθελαν να είναι στη θέση μου»
Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς πανευτυχής για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ μίλησε στην Πράσινη κατά την άφιξή του.

«Ξέρω πολύ καλά τι πάει να πει Παναθηναϊκός, όπως και πολλά πράγματα για το ελληνικό μπάσκετ», ήταν τα πρώτα λόγια του Μαυροβούνιου ο οποίος συνέχισε:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Έχει μεγάλη ιστορία, έχουν φορέσει τη φανέλα μεγάλοι παίκτες και έχει κατακτήσει πάρα πολλά πρωταθλήματα… Όλοι οι προπονητές θα ήθελαν να προπονήσουν τον Παναθηναϊκό», κατέληξε.

Ο Ιβάνοβιτς χθες ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό αφού πρώτα είχε υπογράψει συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια.Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά σε Βεζένκοφ και Κούπερ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση των Αλέξανδρου Βεζένκοφ και Ντι Τζέι Κούπερ.

Κοντά σε Βεζένκοφ και Κούπερ ο Παναθηναϊκός
Δύο παίκτες που έλαμψαν στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 κι έχουν μεγάλες προοπτικές εξέλιξης είναι κοντά να εντάξει στο δυναμικό του ο Παναθηναϊκός. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ και τον Ντι Τζέι Κούπερ.

Ο πρώτος, που σύντομα κλείνει τα 19, αγωνίζεται στις θέσεις «3» και «4» (2,06μ.), έχει γεννηθεί στην Κύπρο αλλά διαθέτει βουλγαρική υπηκοότητα και θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη. Οι «πράσινοι» αναμένεται να καταβάλουν το buy out των 250.000 ευρώ που προβλέπεται στο συμβόλαιό του με τον Άρη για να τον κάνουν δικό τους, ενώ στη συμφωνία με τον παίκτη θα προβλέπεται και όρος για να μπορεί να φύγει μελλοντικά για το ΝΒΑ, καθώς ήδη αρκετές ομάδες τον έχουν παρακολουθήσει. Φέτος ο Βεζένκοφ είχε 11,1 πόντους (75,6% βολές, 63,4% δίποντα, 38,5% τρίποντα), 5,8 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε περίπου 21 λεπτά κατά μέσο όρο στην Α1.

Όσον αφορά στον Ντι Τζέι Κούπερ, ο Αμερικανός έκανε φέτος ρεκόρ ασίστ στην ιστορία της Α1 με τον ΠΑΟΚ. Το συμβόλαιό του με το «Δικέφαλο του Βορρά» λήγει και οι «πράσινοι» έχουν σαφές προβάδισμα για την απόκτησή του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 24χρονος άσος (1,83μ.) απέκτησε βοσνιακό-δηλαδή κοινοτικό-διαβατήριο και μάλιστα ήδη είναι στην προεπιλογή της Βοσνίας για τα καλοκαιρινά προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του 2015, όπου θα έχει προπονητή τον… Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο Κούπερ, που είναι απόφοιτος του Οχάιο αλλά δεν επελέγη στο περσινό ντραφτ, αναδείχθηκε MVP του πρώτου γύρου στην Α1. Συνολικά είχε στο πρωτάθλημα 10,6 πόντους (77,4% βολές, 53,5% δίποντα, 31% τρίποντα), 6,5 ασίστ, 4,5 ριμπάουντ και 1,7 κλεψίματα σε 30 λεπτά κατά μέσο όρο, ενώ στο Eurocup είχε 10,2 πόντους (57,9% βολές, 42,5% δίποντα, 37,3% τρίποντα), 6,5 ασίστ, 4,7 ριμπάουντ και 2,1 κλεψίματα ανά αγώνα.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες υποθέσεις, θα χρειαστούν λίγη υπομονή. Ο Νικ Καλάθης και ο Ίαν Βουγιούκας είναι μεγάλοι στόχοι, ενώ αρέσει και ο Λευτέρης Μποχωρίδης του Άρη.Πηγή: sport-fm.gr

Υπογράφει σήμερα ο Γκαζαριάν!

Η απόκτηση του Γκεβόρκ Γκαζαριάν αναμένεται να «κλείσει» μέσα στην ημέρα με τον Αρμένιο να υπογράφει στον Ολυμπιακό.

Υπογράφει σήμερα ο Γκαζαριάν
Η μεταγραφή του Γκεβόρκ Γκαζαριάν αναμένεται να «κλείσει» σήμερα με τον παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Ο 26χρονος διεθνής Αρμένιος ακραίος επιθετικός είναι από χθες στη χώρα μας.
Πέρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες από ιατρικές εξετάσεις και υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό από την πρώτη στιγμή.

Από τον Πειραιά δεν υπήρχε καμία ενημέρωση σχετικά με τη διάρκεια του συμβολαίου του και φυσικά για το οικονομικό.

Ο Αρμένιος αποκτάται για να αποτελέσει άλλη μια επιλογή στα άκρα της επίθεσης για τον Μίτσελ. Ο Ισπανός εκτός του Αρμένιου θα έχει τον Κολοβό και τους δύο ενδεκαδάτους παίκτες που θα αποκτηθούν, ή έναν ενδεκαδάτο εάν –τελικά- μείνει ο Κάμπελ.

43 γκολ στην Αρμενία
Τα τελευταία χρόνια αγωνιζόμενος στη Μέταλουργκ και στη Σαχτιόρ Γκαραγκάντι ο Γκαζατιάν δεν έχει συχνή επαφή με τα δίχτυα, αλλά τα πρώτα του χρόνια στην Πιούνικ Γερεβάν η συχνότητα που σκόραρε για χαφ-εξτρέμ ήταν εξαιρετικός.

Σε σύνολο 117 παιχνιδιών ο Γκαζαριάν είχε πετύχει 43 γκολ.

«Καλό και για την Εθνική»
Γνωστός Αρμένιος δημοσίογράφος ο οποίος ζει μόνιμα στην Αμερική και δουλεύει σε γνωστό αμερικανικό δίκτυο σχολίασε για την μεταγραφή του Γκαζαριάν στον Ολυμπιακό.

«Συγχαρητήρια στον Γκεβόργκ Γκαζαριάν που υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Ενα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για την εθνική ομάδα».Πηγή: sport-fm.gr

Τα είπαν ξανά!

Ο Νίκος Νταμπίζας είχε νέα επαφή με τον Γιώργο Καραγκούνη, αλλά δύσκολα θα υπάρξει άμεσα οριστική κατάληξη στο θέμα. Έρχεται ο μάνατζερ του Πράνιτς.

Τα είπαν ξανά
Σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιώργο Καραγκούνη παραμένει ο Παναθηναϊκός και συγκεκριμένα ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων». Ο Νίκος Νταμπίζας τα είπε με τον έμπειρο χαφ την Τρίτη, σύμφωνα με τη «SportDay» και παρότι μέχρι πρόσφατα προέκυπτε ότι το θέμα θα κλείσει πριν την έναρξη του Μουντιάλ, τελικά δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Αυτή η αλλαγή δεδομένων συμβαίνει λόγω επιθυμίας του «Κάρα». Ο αρχηγός της Εθνικής θέλει να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Μουντιάλ και μετά να ρίξει το βάρος στο ποδοσφαιρικό του μέλλον. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα εδώ και αρκετές ημέρες και απομένει να τα πουν για το οικονομικό. Είναι πιθανό να κάνει το «τριφύλλι» την επίσημη του πρόταση άμεσα, αλλά δεν πάρει τώρα την απάντηση από τον πρώην ποδοσφαιριστή της Φούλαμ.

Στην Ελλάδα θα βρεθεί την σήμερα ή την Πέμπτη ο εκπρόσωπος των Πράνιτς και Μπεργκ, Σόρεν Λέρμπι. Ο Δανός θα έρθει με αφορμή τον γάμο του Σουηδού επιθετικού, αλλά θα συνδυάσει και τα επαγγελματικά. Αναμένεται να συναντηθεί με τον Νίκο Νταμπίζα για να συζητήσουν για τον Κροάτη μεσοαμυντικό. Η πλευρά του παίκτη επιθυμεί αύξηση αποδοχών, ενώ αυτή του Παναθηναϊκού έχει τονίσει ότι δεν είναι εφικτό να δοθούν περισσότερα χρήματα στον διεθνή ποδοσφαιριστή.

Στο συμβόλαιο του 32χονου παίκτη υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης 150.000 ευρώ και όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του.
Πηγή: sport-fm.gr

Σπερς… Λεοντόκαρδοι!!

Με κορυφαίο τον Καουάι Λέοναρντ που έκανε ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους, οι Σπερς άλωσαν το Μαϊάμι με 111-92 και ανέκτησαν το προβάδισμα και το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς του ΝΒΑ.

Σπερς… Λεοντόκαρδοι
Η ήττα στο Τέξας δεν πτόησε, αλλά αντιθέτως πείσμωσε τους Σπερς. Με ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο είχαν 25/33 σουτ κι έκαναν ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ με 75,8% στα σουτ, επικράτησαν 111-92 στο Μαϊάμι, ανέκτησαν το πλεονέκτημα έδρας και πήραν προβάδισμα με 2-1 για τον τίτλο.

Ο Καουάι Λέοναρντ έκανε το παιχνίδι της ζωής του με 29 πόντους (ρεκόρ καριέρας) και βοήθησε στον περιορισμό του Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος είχε μεν 22 πόντους, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα, αλλά απείχε πολύ από τον καλό του εαυτό και υπέπεσε ε 7 λάθη. Ο «βασιλιάς» πέραν του Ντουέιν Ουέιντ, που πρόσθεσε 22 πόντους, δεν είχε συμπαραστάτες σε αντίθεση με τα «σπιρούνια» που είχαν όλα τα αστέρια τους σε καλή μέρα.

Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς έφτασε και στο +25 (30-55) στο πρώτο μέρος και οι πρωταθλητές δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο από το -7 (74-81) δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Δωδεκάλεπτα: 25-41, 50-71, 75-86, 92-111.

Χιτ (Σπόελστρα): Τζέιμς 22 (5 ριμπ., 7 ασίστ, 5 κλεψ.), Ουέιντ 22, Λιούις 14, Άλεν 11, Μπος 9, Κόουλ 8, Άντερσεν 3, Τσάλμερς 2, Ντάγκλας 1, Τζόουνς, Μπατιέ, Χάσλεμ, Όντεν.

Σπερς (Πόποβιτς): Λέοναρντ 29, Γκριν 15, Πάρκερ 15, Ντάνκαν 14 (6 ριμπ.), Τζινόμπιλι 11, Ντιαό 9 (5 ριμπ.), Σπλίτερ 6, Μιλς 5, Μπελινέλι 3, Μπόνερ 2, Μπέινς 2, Έιρς, Τζόζεφ. Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζει ο Παγδατής!!

Στον δεύτερο γύρο του AEGON Championships τένις προκρίθηκε την Τρίτη ο Μάρκος Παγδατής.

Συνεχίζει ο Παγδατής
Ο Κύπριος τενίστας επικράτησε 2-1 σετ (6-7, 6-2, 6-1) του Αμερικανού Μπράντλεϊ Κλαν, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του τουρνουά που διεξάγεται σε χόρτο και περιμένει πλέον τον Σταν Βαβρίνκα στον επόμενο γύρο, όντας σαφώς το αουτσάιντερ του ζευγαριού. Πηγή: sport-fm.gr

Αγωνία για Γουάρις!

Ο Ματζέεντ Γουάρις ίσως δεν καταφέρει να ενισχύσει την Γκάνα στον έβδομο όμιλο του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Αγωνία για Γουάρις
Ο μέσος των «μαύρων αστεριών» τραυματίστηκε στην προθέρμανση πριν το φιλικό της Τρίτης με τη Νότιο Κορέα και ίσως δεν προλάβει να αποθεραπευτεί μέχρι την έναρξη της «γιορτής» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στη «χώρα του καφέ» και το πρώτο ματς με τις ΗΠΑ την ερχόμενη Δευτέρα.

«Τραυματίστηκε στον αριστερό μηρό. Αρχικά, προσπαθήσαμε να δούμε αν είναι σε θέση να αγωνιστεί, όμως καταλάβαμε ότι είναι πιο σοβαρό το πρόβλημα. Μετά τις εξετάσεις, διαπιστώσαμε πως έχει υποστεί θλάση», αποκάλυψε ο γιατρός της εθνικής ομάδας.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα γενέθλια του Φραγκίσκου!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τα 40ά γενέθλια του Φραγκίσκου Αλβέρτη, που σαν σήμερα ήρθε στη ζωή.
Λίγες μέρες πριν κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα σαν προπονητής. Σήμερα 40αρίζει και οι κούπες γενικά στην καριέρα του είναι …αμέτρητες.
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1974 και ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 από τη Γλυφάδα. Από το 1990 και ύστερα άρχισε η μεγάλη του πορεία στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην Εθνική.
Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε σαν παίκτης 11 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα και 5 κούπες στην Ευρώπη.
Σαν τιμ μάνατζερ γεύτηκε τη χαρά για τρία ακόμα πρωταθλήματα Ελλάδας, τρία κύπελλα και μια κούπα στην Ευρωλίγκα.
Φέτος πήρε το πρωτάθλημα και σαν προπονητής του Παναθηναϊκού.
Με την Εθνική κατέκτησε δυο αργυρά, το ένα στο ευρωπαϊκό παίδων και το άλλο στο ευρωπαϊκό ελπίδων. Το 2004 στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, τέλος, αναδείχθηκε 5ος ολυμπιονίκης.
Πηγή: sportdog.gr

Ζάμπια: Μπράβο ένα γκολ από τους... ανύπαρκτους!! (video)

Τα γκολ δεν έχουν σύνορα και όταν μπαίνει τέτοιο τέρμα, όπως αυτό που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, στην πρώτη κατηγορία της Ζάμπια, δεν μπορείς να μην ασχοληθείς με αυτό.
Όταν ακούει κανείς για ποδόσφαιρο στη Ζάμπια είναι φυσιολογικό να μην γνωρίζει τίποτα, αφού οι παίκτες εκεί δεν είναι και οι καλύτεροι που υπάρχουν στον κόσμο.
Ωστόσο, έγιναν για λίγο διάσημοι με αφορμή ένα εξαιρετικής ποιότητας γκολ που μπήκε σε αγώνα του πρωταθλήματος. Ο Άλεξ Ενγκόνγκο σκόραρε για τους Powerful Dynamos κόντρα στους Napsa Stars και προκάλεσε αίσθηση με την ομορφιά της προσπάθειάς του.
Τόσο που αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν τόσο ωραία γκολ σε ένα υποανάπτυκτο πρωτάθλημα αν και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει, έστω και πολύ σπάνια.
Δείτε το βίντεο:




Πηγή: onsports.gr

Συμφωνία με Κλάους!!

Παίκτης του ΠΑΟΚ θα πρέπει να θεωρείται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Αθανασιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta του έγινε πρόταση με ετήσιες απολαβές, που θα ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ. Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν να φοράει τα «ασπρόμαυρα» για τα επόμενα 4χρόνια. Η ΠΑΕ κατέθεσε πρόταση για την επέκταση του συμβολαίου του με καλύτερους οικονομικούς όρους. Δίνει 400.000 ευρώ συν μπόνους με τον Στέφανο Αθανασιάδη να κάνει αποδεκτή την πρόταση συνεργασίας. Να θυμίσουμε πως το συμβόλαιο του «Κλάους» τελείωνε το καλοκαίρι του 2015 ενώ οι ετήσιες αποδοχές του άγγιζαν τις 150.000 ευρώ. Μ’ αυτό το συμβόλαιο αποκαθίσταται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μια αδικία που υπήρχε, καθώς ο πρώτος σκόρερ της ομάδας είχε ένα από τα πιο χαμηλά συμβόλαια.
Πηγή: gazzetta.gr

Η Εθνική ήταν και παραμένει ομάδα!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος κοιτάζει τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών στη Βραζιλία και γράφει για την εξήγηση του Σάντος προτού καν βγάλει την 23αδα. 
Κοιτάζει κανείς τα videos που ποστάρει η ΕΠΟ στο κανάλι της στο youtube με την καθημερινότητα της Εθνικής στη Βραζιλία, σε συνέχεια της καθημερινότητάς της στον Αγιο Κοσμά, την Λισσαβόνα και τις ΗΠΑ και επιβεβαιώνει αυτό που αντιλαμβανόταν από τον καιρό της σπέκουλας και του κιτρινισμού για χάρη των συλλογικών μικροσυμφερόντων: η Εθνική παραμένει ομάδα. Ζει σαν ομάδα, συμπεριφέρεται σαν ομάδα, προετοιμάζεται σαν ομάδα και, αν κανείς κρίνει από τα φιλικά, αποδίδει και αγωνίζεται σαν ομάδα και όχι σαν σκόρπια διαδήλωση ή σαν διαλυμένο συγκρότημα.
Οχι ότι δεν υπήρχε κίνδυνος, αυτός που δημιουργήθηκε από τους συλλογικούς τσαμπουκάδες ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια της Superleague. Οχι ότι δεν είναι σοβαρός αυτός ο κίνδυνος, ειδικά αν κάποιος τον πάρει αψήφιστα. Το αποδεικνύει άλλωστε αυτό η ένταση που προέκυψε στην αποστολή της Εθνικής Ολλανδίας μεταξύ συμπαικτών, όπως και η επιλογή αρκετών ομοσπονδιών να παρέχουν και ψυχολογική υποστήριξη στους ποδοσφαιριστές και τα μέλη των επιτελείων. Ζωντανός οργανισμός είναι η Εθνική, μια μικροκοινωνία. Κι όπως όλες, έχει και αυτή τα κοινωνικά προβλήματά της. Ακόμη και συμπτώματα ιδρυματισμού. Αλλά όταν κανείς νοιάζεται για την επίλυση των προβλημάτων και τη λύση των παρεξηγήσεων, η ομάδα συνεχίζει να λειτουργεί πάνω στην γερή βάση που δημιουργούν οι κανόνες της, εφόσον αυτοί τηρούνται.
Προτού καν τοποθετηθεί για πρώτη φορά δημοσίως πάνω στο θέμα, για να πει ότι το θεωρεί λήξαν, ο Φερνάντο Σάντος δεν είχε απλώς συνομιλήσει με τον Κώστα Κατσουράνη και τον Γιάννη Μανιάτη. Τους είχε συναντήσει, μαζί, και τους είχε φέρει πρόσωπο με πρόσωπο για να λύσουν την παρεξήγηση και – το κυριότερο και σπουδαιότερο – να δώσουν τον λόγο τους ενώπιόν του ότι όλο αυτό που είχε συμβεί δεν θα επηρέαζε στο ελάχιστο τη ζωή και την συμπεριφορά της Εθνικής ομάδας. Τους έβαλε να καθίσουν στο τραπέζι, στο ξενοδοχείο της Εθνικής ομάδας, προτού καν ανακοινώσει την αποστολή, προκειμένου να εξηγηθεί μαζί τους και να τους βάλει να δώσουν εξηγήσεις ώστε να φτάσει σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το αν κάνει καλά ή όχι που θα τους βάλει να συνυπάρξουν στην ίδια ομάδα. Σε μια συνάντηση που ο Σάντος έκανε για την ομάδα, όχι για τα media και το θεαθήναι.
Ευτυχώς για αυτούς, οι ποδοσφαιριστές, δηλαδή όλοι οι ποδοσφαιριστές, έχουν αφήσει στην Αθήνα τα συλλογικά δηλητήρια και έχουν ταξιδέψει στη Βραζιλία με το μυαλό στον εθνικό στόχο. Ευτυχώς για αυτούς, διότι έτσι δεν θα χάσουν το όνειρο της παρουσίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Εθνική δεν θα έλειπε. Εκείνοι θα έλειπαν αν δεν είχαν βγάλει από το κεφάλι το συλλογικό δηλητήριο, αν δεν είχαν αναλογιστεί ότι βρίσκονται στην Εθνική ομάδα και φορούν την βαρύτερη ελληνική ποδοσφαιρική φανέλα, την πιο ακριβή. Η Εθνική θα ήταν και πάλι εκεί, με κάποιους άλλους τυχερούς.
Ολα αυτά βεβαίως μένει να επιβεβαιωθούν και στα παιχνίδια, και ειδικά στις δοκιμασίες. Οι ήττες, οι ισοπαλίες, τα δύσκολα είναι που δοκιμάζουν τις συναδελφικές σχέσεις. Στα εύκολα, στα πανηγύρια, ουδείς ασχολείται. Αν κάτι “στραβώσει” στην αρχή είναι βέβαιο ότι όλοι εμείς, οι δημοσιογράφοι, αριστοτέχνες στον κιτρινισμό και την καφενειακή ανάλυση, θα τρέξουμε πρώτοι να φτιάξουμε τη λίστα με τα αίτια μιας αποτυχίας και θα τοποθετήσουμε ψηλά ψηλά αυτήν της σχέσης των ποδοσφαιριστών και της ευθύνης του προπονητή και της ομοσπονδίας “που άφησε τον προπονητή ανεξέλεγκτο και δεν του επέβαλε να πάρει αποφάσεις”. Τα γράφω με την ευχή να μη με θυμηθείτε. Και την ευχή να μην αναγκαστώ να συνεχίσω αυτό εδώ το κείμενο σε μια επόμενη φορά.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο τρόπος διαχωρίζει τον επιτυχημένο από τον αποτυχημένο!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον «σκληρό» Ντούσκο Ιβάνοβιτς που θα πρέπει να εμπνεύσει για να επιβληθεί σε μια ομάδα με έξι αστέρια και παίκτες που έχουν κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα τους. 
Η σοφή παροιμία «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά» επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά κι έτσι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, όπως άλλωστε ανέφεραν οι πληροφορίες που κατέφθαναν στα δημοσιογραφικά γραφεία πριν από τη λήξη των τελικών.
Είναι σαφές πως η διοίκηση είχε κάνει (τουλάχιστον) τις προκαταρκτικές επαφές με τον Μαυροβούνιο και στην ουσία έχει βάλει σε εφαρμογή και το πλάνο για την δημιουργία της ομάδας για την σεζόν 2014-15.
Πάντα στην ελληνική φιλοσοφία που προανήγγειλε ο Γιαννακόπουλος και την οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να έχει αποδεχτεί ο Ιβάνοβιτς για να βάλει την υπογραφή του, οι «πράσινοι» ξεκινούν πλέον να στελεχώσουν το ρόστερ και λίγο – πολύ τα ονόματα που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα είναι κι αυτά που θα απασχολήσουν.
Τα ζητούμενα με την πρόσληψη του Ιβάνοβιτς είναι δύο:
Πρώτον, κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί αγωνιστικά κι αν θα ταιριάξει η φιλοσοφία του μ’ αυτή του Παναθηναϊκού.
Δεύτερον, κατά πόσο είναι σε θέση να διαχειριστεί μια ομάδα με έξι ευρωπαϊκά, έχοντας μάλιστα παίκτες (π.χ. Διαμαντίδης, Φώτσης) που έχουν κατακτήσει πιο πολλά ευρωπαϊκά απ’ όσα πρωταθλήματα έχει ο ίδιος.
Ο Ιβάνοβιτς δεν θα μπορούσε να διαφέρει, από την κλασική σέρβικη λογική της πιεστικής άμυνας, του γρήγορου ρυθμού και της απόλυτης πειθαρχίας στο παρκέ.
Είναι ένας προπονητής που στις αρχές της δεκαετίας του 2000 προσπάθησε και σ’ ένα μεγάλο βαθμό κατάφερε να βάλει την προσωπική του σφραγίδα με την εξαιρετική Τάου Κεράμικα, αλλά χρόνο με το χρόνο η σφραγίδα… εξανεμίζονταν, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.
Το 2005 ήταν η Μπαρτσελόνα που του άνοιξε την πόρτα, επέστρεψε στη Βιτόρια το 2008, αλλά ήταν πλέον σαφές πως αυτό το «καλός προπονητής» που τον είχε καθιερώσει στις μπασκετικές συνειδήσεις από το 2000 έως το 2005 είχε πλέον δώσει την σκυτάλη στην αμφισβήτηση.
Στη διάρκεια αυτών των έξι – επτά χρόνων (2005-2012) ο Ιβάνοβιτς κλήθηκε να διαχειριστεί πολύ μεγάλα ονόματα και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει περιόδους κρίσεων. Ως κλασικός Σέρβος – Μαυροβούνιος έχει τις ίδιες απόψεις σε βασικές αρχές μ’ αυτές των Ομπράντοβιτς, Ιβκοβιτς, Μάλκοβιτς κλπ, αλλά η λεπτομέρεια στη διαχείριση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά.
Την άποψη για παράδειγμα πως είναι… έγκλημα ένας παίκτης να αργεί επί 10 λεπτά σε προγραμματισμένο ραντεβού με την ομάδα, την έχουν όλοι οι μεγάλοι Σέρβοι προπονητές που πέρασαν από την Ελλάδα, αλλά ο τρόπος που επέβαλαν το δίκιο τους έκανε τη διαφορά ανάμεσα στον αποτυχημένο και τον επιτυχημένο. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τις περιπτώσεις του Μάλκοβιτς και του Ομπράντοβιτς που πολλές φορές είχαν την ίδια άποψη σε θέματα πειθαρχίας ή κρίσεων.
Ο ένας για παράδειγμα χρησιμοποιούσε μόνο μαστίγιο για να επιβάλει το σωστό, ο άλλος χρησιμοποιούσε μαστίγιο και καρότο, κάνοντας πολλές φορές… τούρμπο τους παίκτες του για να βγάλουν εγωισμό στο παρκέ κι εν συνεχεία να τους επιβραβεύσει με τον μοναδικό τρόπο που τον έκανε ξεχωριστό.
Είναι αυτό που λέμε και στη ζωή μας «τον σεβασμό τον εμπνέεις, δεν τον επιβάλεις» και μένει να δούμε αν ο Ιβάνοβιτς θα καταφέρει να τον εμπνεύσει, ώστε ταυτόχρονα να κερδίσει τους παίκτες για να επιβάλει αυτά που σκέφτεται.
Αλλωστε, από επί εποχής Ομπράντοβιτς και μετά ο Παναθηναϊκός δεν  ήταν ποτέ ομάδα ξέφραγο αμπέλι για να χρειάζεται προπονητή που θα σφίξει τα λουριά.
Τα αποδυτήρια των «πράσινων» δεν χρειάζονται παιδονόμο, προπονητή χρειάζονται, ικανό να διαχειριστεί κρίσεις και μένει να δούμε αν ο Ιβάνοβιτς θα αρπάξει την τελευταία (;) ευκαιρία και θα παρουσιάσει το επιτυχημένο μοντέλο της Τάου ή θα επαναλάβει το αποτυχημένο πείραμα της Μπαρτσελόνα.
Πηγή: gazzetta.gr

14 και σήμερα...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το κρίσιμο 15νθημερο που θα...αποφασίσει για την επόμενη μέρα στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ
Στο τελευταίο μου σημείωμα και πριν ακόμα τοποθετηθεί η διοίκηση του Στεφανίδη είχα παραθέσει τους πιθανούς...μονοδρομους για τον ΑΡΗ. (http://www.gazzetta.gr/football/article/620229/monodromos-kai-adiexoda).
Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν και μάλιστα και με επίσημο τρόπο τόσο από την πλευρά Στεφανίδη, όσο και από τις Γ.Σ. της ΚΜΑ και των μετόχων της ΠΑΕ.
Πλέον το μόνο που αναμένουμε είναι και η νέα ΓΣ του ΑΣ που θα ορισθεί ανάμεσα στις 25 με 30 Ιουνίου και αφού προηγουμένως αύριο βγει το νέο ΔΣ εκτός απροόπτου με Πρόεδρο τον Χάρη Παπαγεωργίου. Για να αποφασίσει και ο έτερος μεγαλομέτοχος τι θέλει. Β ή Γ;
Στην ουσία του θέματος όμως στις 25 ο κόσμος του ΑΡΗ θα αποφασίσει αν θα κρατήσει την ομάδα στην Β ή θα αποφασίσει να πάει στην Γ. Τους κινδύνους και στις δυο περιπτώσεις τους έχουμε πει πάρα πολλές φορές.
Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο Στεφανίδης έχει δυο βδομάδες είτε για να φέρει επενδυτή, είτε για να φέρει χορηγούς με υπογραφές, είτε στην χειρότερη όλων να... κουρέψει το σύνολο των χρεών προς παίκτες-προπονητές από 6-7 εκ ευρώ σε 1!
Αν το καταφέρει αυτό σε κάθε περίπτωση θα έχει από την μία ξεφύγει από τον βραχνά του κινδύνου αφαίρεσης βαθμών και από την άλλη θα έχει την δυνατότητα να τρέξει για την επάνοδο στην Λίγκα.
Όσο και αν φαίνεται οξύμορο σύμμαχο σε αυτή του την προσπάθεια έχει την... άλλη πλευρά. Η...προοπτική Γαλανού και Γ εθνικής πρέπει να γίνει συνείδηση στους πρώην παίκτες και να αντιληφθούν ότι είτε παίρνουν τα χρήματα που τους προσφέρονται, είτε χάνουν και όλα όσα τους έχουν επιδικαστεί.
Για κάποιους άδικο καθώς αφορά δεδουλευμένα και μόνο (πχ Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Λαζαρίδης κ.α.) για άλλους όμως σε κάθε περίπτωση ίσως και θεία δίκη ΚΑΘΩΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ (και καλά έκαναν) ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και συνεχίζουν να διεκδικούν ρήτρες και χρήματα δεύτερου και τρίτου χρόνου που μάλιστα έπαιξαν σε άλλες ομάδες και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ λόγω του διοικητικού μπάχαλου στον ΑΡΗ.
Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει ο Στεφανίδης, τότε δεν θα μιλάμε για απόφαση, αλλά για... αναγκαστική πτώση άνευ άλλης λύσης, αφού ακόμα και αν παρουσιαστεί ο κ. Σκόρδας που σήμερα έχασε ένα ακόμα δικαστήριο που με την βούλα τον αντικατέστησε από την διοίκηση της ΠΑΕ, μάλλον θα καταφέρει να πολλαπλασιάσει όσους θα σταθούν δίπλα στον κ. Γαλανό.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, το format, έστω και αν νομικά υπάρχουν πολλά ζητήματα. Αγωνιστικά όμως τα πράγματα θα είναι ξεκάθαρα. Άπαντες ελεύθεροι, όποιος θέλει μένει, όλοι οι άλλοι φεύγουν και ο ΑΡΗΣ δεν παίρνει ευρώ από ταλέντα όπως ο Σουνάς, ο Σταυρόπουλος, ο Διούδης, ο Μανιάς κτλ κτλ.
Αν όμως ο κόσμος αποφασίσει... Β τότε δυο είναι οι αγωνιστικοί δρόμοι που βέβαια ακόμα δεν ξέρουμε αν θα είναι σε άσφαλτο ή σε...χωματόδρομο.
Αν ισχύσουν οι περιορισμοί μεταγραφών του σήμερα ο ΑΡΗΣ θα έχει δικαίωμα να κάνει 3 μεταγραφές άνω των 24, 2 ανανεώσεις άνω των 24 και επίσης απεριόριστες μεταγραφές κάτω των 24 συν άλλες δυο μεταγραφές τον Γενάρη.
Με δεδομένο όμως ότι οι μισές ομάδες δεν έχουν άδεια και αποφασίζουν οι ίδιες για τις επιπτώσεις (η football league δηλαδή) είναι πολύ πιθανόν οι 3 μεταγραφές να γίνουν 5 αφού προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει και ο ΠΣΑΠ που βλέπει τα μισά του μέλη να μένουν άνεργα με περιορισμούς σε 4-5 ομάδες της Λίγκας, τις μισές της Β και ερασιτεχνική Γ εθνική!
Αυτή είναι η βασική παράμετρος που θα καθορίσει το αγωνιστικό πλάνο του Καλαιτζίδη. Με 3 μεταγραφές παίκτες όπως ο Μανιάς πρέπει να μείνουν για να μπορείς να λες ότι χτυπάς άνοδο. Με 5 μεταγραφές μπορείς να του βάλεις πωλητήριο για να...σωθούν όλοι οι άλλοι. Σε ένα βαθμό ισχύει και για τον Διούδη αυτό, αλλά γκολκίπερ και κάτω των 24 βρίσκεις για την Β, σέντερ φορ σαν τον Μανιά που πριν έρθει στον ΑΡΗ ήταν με τον Απόλλωνα πρώτος σκόρερ στην Β εθνική δεν βρίσκεις.
Το ζήτημα που θέλω να αναδείξω είναι ότι δεν πρέπει απλά να παίξεις στην Β. Πρέπει να παίξεις με στόχο την άνοδο και μόνο. Και αν με περιορισμούς μεταγραφών δώσεις τον καλύτερό σου παίκτη, δύσκολα θα τα καταφέρεις. Αν από την άλλη κρατήσεις όσους αποδεδειγμένα μπορούν, τότε φανερώνεις και την προοπτική σου. Και βέβαια τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει αν έρθει κάποιος και... σκάσει το ένα μύριο της ρήτρας. Γιατί όμως να το κάνει όταν μπορεί εσύ ο ίδιος σε 15 μέρες να αποφασίσεις ότι πας στην Γ και άπαντες μένουν ελεύθεροι;
Και στο αγωνιστικό ως τις 25 ο ΑΡΗΣ και ο Καλαιτζίδης συζητήσεις θα κάνουν. Από τις 26 θα μπορούν ή να προγραμματίζουν επί χάρτου και όχι στον αέρα και τότε οι επιλογές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και όχι σαν του Ιμπε και του Έλσνερ. 14 και σήμερα, λοιπόν...
ΥΓ1 Το σενάριο να έχει διαφορετική άποψή η ΓΣ της ΚΜΑ από την ΓΣ του ΑΣ το έχει σκεφτεί κανένας; 33% η ΚΜΑ, 31% ο  ΑΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ ΤΟ 17% της ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ με Αθανασιάδη που φυσικά δεν πρόκειται να ψηφίσει Γ εθνική για ευνόητους λόγους. Και έχουμε και άλλους μικρομετόχους και κάτι πληρεξούσια...
ΥΓ2 Προκαταβολές ψάχνει ο Στεφανίδης να κάνει τα 6 εκατομμύρια... 1!  Για να δούμε ποιοι θα βοηθήσουν και ποιοι θα...λακίσουν!
YΓ3 Δεν είναι τυχαία η συναίνεση Σταυρόπουλου σε αναβολή για την προσφυγή και ενώ έχει ήδη μείνει ελεύθερος.Όπως δεν ήταν τυχαίο ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Καλαιτζίδη. Ξέρουν όλοι αυτοί οι παίκτες ότι με τον ΑΡΗ να παίζει για την άνοδο μπορούν και οι ίδιοι να πολλαπλασιάσουν την αξία τους.
ΥΓ4 Άσε μας ρε Μίνιτς... Έτσι είναι όμως, όταν φέρνεις τον προπονητή, που πρότεινε αυτός που έφυγε και δεν τον διώχνεις όταν πρέπει και μετά την απρέπεια με τον οπαδό του ΑΡΗ, θα την ακούσεις κιόλας!
ΥΓ5 Με το πόρισμα στο μπάσκετ τι γίνεται; Πότε θα βγει να δούμε τι έγινε τώρα που η ομάδα μπήκε στο 99. Πώς από το μηδέν χρέη, φτάσαμε στα 5,5 εκ ευρώ; Γιατί ορισμένες φωνές που καλά έκαναν και ούρλιαζαν για το ποδόσφαιρο στο μπάσκετ ούτε φωνή, ούτε ακρόαση;
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Ερνάν Πέρεζ κι ο Γκαζαριάν!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta δύο-τρία πράγματα για την επόμενη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού. 
Για να αντιληφθούμε την σκοπιμότητα της επικείμενης απόκτησης του Γκαζαριάν από τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να ανατρέξουμε στο φινάλε της φετινής σεζόν. Και να επικεντρωθούμε στο όνομα Ερνάν Πέρεζ.
Μπορεί το παιδί να έπαθε μεγάλη ζημιά (χιαστούς) στα τελευταία λεπτά του τελευταίου παιχνιδιού του πρωταθλήματος, κι έτσι οι ερυθρόλευκοι να τον γύρισαν πίσω στη Βιγιαρεάλ, αφού θα μείνει εκτός δράσης ως το τέλος του έτους, αλλά στο πρόσωπό του στον Ολυμπιακό έβλεπαν ένα ακραίο κυνηγό, που θα μπορούσε να τους δώσει λύσεις ενόψει της νέας σεζόν είτε ερχόμενος από τον πάγκο σε κάποια ματς, είτε παίζοντας από την αρχή, είτε τέλος πάντων με την παρουσία του στο ρόστερ.
Ο 25χρονος Πέρεζ είχε έρθει το Γενάρη «δοκιμαστικά» ως αντιΒάϊς και μπορεί να μην έλαμψε κιόλας, αλλά κακός δεν ήταν-νομίζω πως θα τον κρατούσε ο Ολυμπιακός για ένα τέτοιο ρόλο που περιέγραψα, εφόσον ασφαλώς υπήρχε και συμφωνία στο οικονομικό με τους Ισπανούς. Από την στιγμή που δεν υπάρχει πια Πέρεζ (που παρεμπιπτόντως είχε μάξιμουμ 12 συμμετοχές  σε σεζόν ως βασικός στην Πριμέρα Ντιβιζιόν), στον Ολυμπιακό ψάχνοντας μία ανάλογη επιλογή, έκατσε η περίπτωση του 26χρονου κυνηγού της Εθνικής Αρμενίας.
Για τη θέση του βεβαίως υπάρχουν κι ο Κολοβός κι ο Κατάϊ  κι ο Βλαχοδήμος. Μόνο που μιλάμε για τρία νέα παιδιά, ουσιαστικά χωρίς διεθνείς παραστάσεις. Και απ΄ότι καταλαβαίνω στον Ολυμπιακό θέλουν να επιλέξουν έναν η, δύο από αυτούς μέσα από την προετοιμασία και να τους πλαισιώσουν με τον Γκαζαριάν ως εξτρά λύσεις για τα άκρα της επίθεσης. Με το σκεπτικό ότι αν μη τι άλλο το παιδί αυτό έχει παίξει 30 παιχνίδια προκριματικών ΓΙΟΥΡΟ και Μουντιάλ ως βασικός με την Αρμενία κι άλλα 15 προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ ως βασικός με τις τρεις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί, άρα έχει μία εμπειρία παραπάνω.
Από εκεί και πέρα, το ρίσκο είναι μηδενικό, σε ό,τι αφορά το οικονομικό. Κι αν ο Κολοβός η, ο Κατάϊ δείξουν καλύτεροι στην προετοιμασία, θα έχουν αυτοί τον πρώτο λόγο. Έτσι απλά. Αν ο Γκαζαριάν φανεί αυτός καλύτερος, θα πάρει αυτός τις περισσότερες ευκαιρίες πίσω από  παίκτες όπως ο Κάμπελ (η, ο αντικαταστάτης του), ο Φουστέρ κι ο όποιος άλλος ακραίος κυνηγός αποκτηθεί.
Εάν βγει  ο Γκαζαριάν (που είναι καλός κυνηγός, αλλά το αν θα πιάσει εγώ πιστεύω ότι θα εξαρτηθεί από την παράμετρο "προσωπικότητα") θα υπάρχει ένα κέρδος από το πουθενά. Εάν δεν βγει, δεν έχασες και τίποτα. Ούτε καν θέση ξένου δεν πιάνει...
Πηγή: gazzetta.gr

Επιστροφή στην... παράδοση!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τις αλλαγές στο πλάνο του Γιόακιμ Λεβ, την πίεση και τις αδυναμίες της Γερμανίας ενόψει Μουντιάλ. Το 2010 οι Γερμανοί εντυπωσίασαν. Ακολουθώντας τη φόρμουλα του 2006 έπαιξαν επιθετικά και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει. Δύο χρόνια αργότερα ήρθε η - μερική - απογοήτευση στο Euro, ενώ πριν από έναν χρόνο στον τελικό του Champions League συναντήθηκαν Μπάγερν και Ντόρτμουντ.
Στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ» βρέθηκαν 11 διεθνείς Γερμανοί, με τον Γκέτσε να λείπει λόγω τραυματισμού. Στην κρίσιμη στιγμή, όμως, οι απουσίες αναγκάζουν τον Λεβ να αλλάξει τα πλάνα του. Να αλλάξει τα πάντα, καθώς οι αδυναμίες χρειάζονται «μετατροπές». «Ξέρω ότι μπορούμε να τα πάμε πολύ καλύτερα» είχε πει μετά το φιλικό με το Καμερούν. Ο τόνος της φωνής του, όμως, και το ύφος του τα έλεγαν όλα.
Αυτή η Γερμανία έχει ταβάνι και ο Λεβ καλείται να βρει τις λύσεις για να γίνει η υπέρβαση. «Οι προσδοκίες είναι πολύ μεγαλύτερες αυτή τη φορά, όπως και η πίεση», είπε ο Stephan Grünewald, ένας ψυχολόγος τον οποίο επιστράτευσε η Welt. Στα πλαίσια της αποφόρτισης, λοιπόν, οι Γερμανοί επέλεξαν την... απομόνωση στην Βραζιλία, σε μία κίνηση που δεν άρεσε καθόλου στον Τύπο.
«Απολαμβάνω την πίεση», ήταν η απάντηση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Γερμανίας, αλλά και αυτός ξέρει από πρώτο χέρι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Με τους πολλούς τραυματισμούς έχει μείνει μόνο με τον Κλόζε στην επίθεση και στο Μουντιάλ θα δούμε τα Πάντσερ να παίζουν χωρίς καθαρόαιμο 9άρι, με τον Μίλερ να παίζει στην κορυφή.
«Δεν χρειάζεται να συζητάμε πολύ για το false 9. Πολλοί δεν ξέρουν καν τι σημαίνει. Έχουμε 3 παίκτες στην επίθεση, που αλλάζουν συνεχώς θέσεις», σχολίασε ο άσος της Μπάγερν στο Spox, κάνοντας και μία περιγραφή των αρμοδιοτήτων τους. Η συνεχής κίνηση ήταν σήμα κατατεθέν των Γερμανών τα τελευταία χρόνια, όμως είναι η πρώτη φορά που θα - αναγκαστούν να - παίξουν έτσι.
Τα προβλήματα μεγαλώνουν όσο πάμε προς τα πίσω. Με τους Κεντίρα και Σβάινσταϊγκερ να μην βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση, το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Λαμ να παίζει στον άξονα, ακριβώς μπροστά από τους αμυντικούς. Στόχος; Η κάλυψη. Φυσικά, όλα εξαρτώνται από τον αντίπαλο, όμως όσο μεγαλύτερος θα είναι, τόσο το παραπάνω σενάριο θα κερδίζει πόντους.
Μερτεζάκερ και Χούμελς θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Μπόατενγκ να παίζει δεξιά, όταν ο Λαμ θα είναι στον άξονα. Από την άλλη πλευρά και παρά την παρουσία του Ντουρμ, ο Χέβεντες καλείται να θυμηθεί τα πρώτα του χρόνια στη Σάλκε και να παίξει αριστερό μπακ! Όπως είναι εύκολα κατανοητό, η ανάπτυξη από τα άκρα θα είναι προβληματική... Όπως και η σταθερότητα.
Ο Λεβ και οι συνεργάτες του έχουν εντοπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα και δουλεύουν συνεχώς, προκειμένου να το διορθώσουν. Είναι το transition. Από την στιγμή που θα κερδίσεις την μπάλα, μέχρι να βγάλεις την επίθεση. Εκεί, που η παρουσία του Οζίλ θα παίξει καταλυτικό ρόλο και που ο Κρόος θα πρέπει να βοηθήσει τα μέγιστα.
«Έχουμε αναλύσει όλα μας τα παιχνίδια προσεκτικά τα τελευταία 2 χρόνια. Έχουμε χάσει λίγη από την ταχύτητά μας στο transition και προφανώς προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Δεν χρειάζεται, όμως, να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας, την οποία στηρίζουμε 100%. Μέρος της προετοιμασίας είναι να βοηθάμε τους νέους παίκτες να μπουν στο κλίμα και να καταλάβουν τη φιλοσοφία. Φυσικά, θα πρέπει να προσέξουμε πως θα αμυνθούμε, όμως είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να βοηθήσει ολόκληρη η ομάδα, όχι μόνο οι 4 της άμυνας», αποκάλυψε ο Γερμανός τεχνικός σε συνέντευξή του στη FIFA.
Ακόμη και στις επιλογές του ο Λεβ κινήθηκε με αυτό το κριτήριο. Έτσι, όταν τραυματίστηκε ο Ρόις δεν κάλεσε τον Φόλαντ, αλλά έναν αμυντικό, τον Μουστάφι. «Θέλαμε να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στην εμπειρία από τη μία πλευρά και στην φρεσκάδα από την άλλη», είχε πει στη συνέντευξη τύπου μετά την ανακοίνωση της προεπιλογής. Τελικά, αυτή η ισορροπία μπορεί να υπάρχει, καθώς ακόμη και οι Ντράξλερ και Γκέτσε παρά το νεαρό της ηλικίας τους είναι πολύ έμπειροι, όμως μοιάζει να είναι η... μοναδική.
Στα δύο προηγούμενα Μουντιάλ οι Γερμανοί άλλαξαν τα πάντα. Το παιχνίδι τους, την εικόνα τους, τη φιλοσοφία τους. «Το να έχουμε κατοχή 80% απλά κάνει τα πράγματα πιο ασφαλή», είπε ο Λεβ, όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να ακολουθήσει... συνταγή Γκουαρδιόλα, χωρίς να δείχνει και πολύ «ζεστός». Αν οι Γερμανοί αφήσουν την μπάλα στους αντιπάλους τους, με στόχο την αντεπίθεση, τότε είναι δεδομένο ότι θα κινδυνεύσουν. Αν έχουν την μπάλα, τότε είναι εκείνοι επιρρεπείς στην αντεπίθεση. Το δίλλημα δεν είναι καθόλου απλό. Για να πετύχουν, όμως, τώρα υπό αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να θυμηθούν την παράδοσή τους. Πως είναι να κερδίζεις χωρίς να ρισκάρεις...
Πηγή: gazzetta.gr

Εδώ δεν παίζει μπάλα η Βραζιλία. Θα παίξει η Ελλάδα;

«Ντου από Παντού» για όλο αυτό το ζάλισμα με τις γκρίνιες για το ποδόσφαιρο που (δεν) παίζει η εθνική Ελλάδας.
Αμάν πια. Νισάφι. Τι ακούμε πάλι; Ό,τι και τόσα χρόνια. Ότι η Ελλάδα δεν παίζει μπάλα της προκοπής. Δεν προσφέρει θέαμα. Λες, δηλαδή, κι αυτό ήταν το όπλο της τόσα χρόνια. Οι ντρίμπλες και τα τσαλιμάκια. Κι όχι η εικόνα ομάδας που βγάζει μέσα στο γήπεδο και η αυτοθυσία που δείχνει.
Μάτια έχουμε και βλέπουμε
Για μισό λεπτό, ρε παιδιά, γιατί θα τρελαθούμε τελείως. Εγώ, λοιπόν, να δεχτώ ότι η εθνική μας δεν παίζει μπάλα φοβερή. Κι έτσι είναι, δηλαδή. Τι να κάνουμε τώρα; Τυφλοί είμαστε; Μάτια έχουμε και βλέπουμε.
Με τα τρία Ρο
Μήπως, όμως, παίζει μπάλα η Βραζιλία και δεν το ξέρουμε; Εδώ πριν δυο, τρείς μέρες στο φιλικό με την Σερβία έφαγε άγρια γιούχα. Κι ας κέρδισε με 1-0. Ο κόσμος, δηλαδή, δεν έβλεπε το θέαμα που ήθελε. Δεν του άρεσε η Βραζιλία.
Ή μήπως έχει τίποτα φοβερά χαφ η Βραζιλία για να κρύβεται το τόπι όπως παλιά; Όλα τα ποντάρει στην επίθεση. Και κυρίως στον Νεϊμάρ και τον Χουλκ. Αυτή η Βραζιλία, δηλαδή, δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του 2002 που οι αντίπαλοι έχαναν τα αυγά και τα καλάθια. Έχει σήμερα Ρονάλντο στα ντουζένια του; Έχει Ριβάλντο; Έχει Ροναλντίνιο; Τα «τρία Ρο» που λέγαμε το 2002.
Τους ξενερώνει συνήθως
Ή μήπως μας έχει μαγέψει η Αργεντινή; Από παικταράδες άλλο τίποτα. Με πρώτο και καλύτερο τον Μέσι. Από μπάλα μέσα στο γήπεδο η εθνική, λίγα πράγματα. Συνήθως ξενερώνει κι αυτούς που την γουστάρουν.
Με δέηση
Όσο για Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία, ας το αφήσουμε καλύτερα. Χρόνια έχουν να παρουσιάσουν φοβερό θέαμα. Ειδικά οι δυο τελευταίες. Η Πορτογαλία έχει μόνο τον Κριστιάνο αλλά από εκεί και πέρα δεν παίζει κανένα σπουδαίο ποδόσφαιρο, η Ισπανία έχει τόσους παίκτες κατάκοπους πλέον, η Γαλλία για να περάσει σε μεγάλη διοργάνωση πρέπει πλέον να κάνει δέηση ο Πλατινί. Εκτός κι αν σκότωσε το θηρίο της Τζαμάικα με 8-0 στο φιλικό και καθάρισε.
Με 1-0
Θέλω να πω ότι αν έχουμε δει τα τελευταία χρόνια λίγη μπαλίτσα σε επίπεδο εθνικών ομάδων είναι κυρίως από την Ισπανία. Μέχρι εκεί, όμως. Δεν είναι ότι όλοι οι άλλοι βγάζουν μάτια και μόνο η Εθνική Ελλάδας κοιτάει πώς θα πάρει το ματς με 1-0.
Το λέω όχι γιατί είναι κακό να έχουμε απαιτήσεις, αφού κι εγώ κάνω συνέχεια την κριτική μου, αλλά για να μην έχουμε υπερβολικές και μερικές φορές άδικες απαιτήσεις. Εδώ άλλες εθνικές έχουν τόσους φοβερούς παικταράδες και δεν παίζουν μπάλα. Πώς να το καταφέρει η Ελλάδα, ρε παιδιά; Εύκολο είναι μ’ αυτούς τους παίκτες; Ή μήπως έχουμε Μέσι και Κριστιάνο για να περιμένουμε να βάλει η ομάδα στο μουντιάλ από τέσσερα γκολ σε κάθε ματς;
Πηγή: sportdog.gr