Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ο Ερνάν Πέρεζ κι ο Γκαζαριάν!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta δύο-τρία πράγματα για την επόμενη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού. 
Για να αντιληφθούμε την σκοπιμότητα της επικείμενης απόκτησης του Γκαζαριάν από τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να ανατρέξουμε στο φινάλε της φετινής σεζόν. Και να επικεντρωθούμε στο όνομα Ερνάν Πέρεζ.
Μπορεί το παιδί να έπαθε μεγάλη ζημιά (χιαστούς) στα τελευταία λεπτά του τελευταίου παιχνιδιού του πρωταθλήματος, κι έτσι οι ερυθρόλευκοι να τον γύρισαν πίσω στη Βιγιαρεάλ, αφού θα μείνει εκτός δράσης ως το τέλος του έτους, αλλά στο πρόσωπό του στον Ολυμπιακό έβλεπαν ένα ακραίο κυνηγό, που θα μπορούσε να τους δώσει λύσεις ενόψει της νέας σεζόν είτε ερχόμενος από τον πάγκο σε κάποια ματς, είτε παίζοντας από την αρχή, είτε τέλος πάντων με την παρουσία του στο ρόστερ.
Ο 25χρονος Πέρεζ είχε έρθει το Γενάρη «δοκιμαστικά» ως αντιΒάϊς και μπορεί να μην έλαμψε κιόλας, αλλά κακός δεν ήταν-νομίζω πως θα τον κρατούσε ο Ολυμπιακός για ένα τέτοιο ρόλο που περιέγραψα, εφόσον ασφαλώς υπήρχε και συμφωνία στο οικονομικό με τους Ισπανούς. Από την στιγμή που δεν υπάρχει πια Πέρεζ (που παρεμπιπτόντως είχε μάξιμουμ 12 συμμετοχές  σε σεζόν ως βασικός στην Πριμέρα Ντιβιζιόν), στον Ολυμπιακό ψάχνοντας μία ανάλογη επιλογή, έκατσε η περίπτωση του 26χρονου κυνηγού της Εθνικής Αρμενίας.
Για τη θέση του βεβαίως υπάρχουν κι ο Κολοβός κι ο Κατάϊ  κι ο Βλαχοδήμος. Μόνο που μιλάμε για τρία νέα παιδιά, ουσιαστικά χωρίς διεθνείς παραστάσεις. Και απ΄ότι καταλαβαίνω στον Ολυμπιακό θέλουν να επιλέξουν έναν η, δύο από αυτούς μέσα από την προετοιμασία και να τους πλαισιώσουν με τον Γκαζαριάν ως εξτρά λύσεις για τα άκρα της επίθεσης. Με το σκεπτικό ότι αν μη τι άλλο το παιδί αυτό έχει παίξει 30 παιχνίδια προκριματικών ΓΙΟΥΡΟ και Μουντιάλ ως βασικός με την Αρμενία κι άλλα 15 προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ ως βασικός με τις τρεις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί, άρα έχει μία εμπειρία παραπάνω.
Από εκεί και πέρα, το ρίσκο είναι μηδενικό, σε ό,τι αφορά το οικονομικό. Κι αν ο Κολοβός η, ο Κατάϊ δείξουν καλύτεροι στην προετοιμασία, θα έχουν αυτοί τον πρώτο λόγο. Έτσι απλά. Αν ο Γκαζαριάν φανεί αυτός καλύτερος, θα πάρει αυτός τις περισσότερες ευκαιρίες πίσω από  παίκτες όπως ο Κάμπελ (η, ο αντικαταστάτης του), ο Φουστέρ κι ο όποιος άλλος ακραίος κυνηγός αποκτηθεί.
Εάν βγει  ο Γκαζαριάν (που είναι καλός κυνηγός, αλλά το αν θα πιάσει εγώ πιστεύω ότι θα εξαρτηθεί από την παράμετρο "προσωπικότητα") θα υπάρχει ένα κέρδος από το πουθενά. Εάν δεν βγει, δεν έχασες και τίποτα. Ούτε καν θέση ξένου δεν πιάνει...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: