Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ιστορία γεμάτη ντρίμπλες και γκολ!!

Κεφάλια κούκλας, αντί για μπάλα. Ονόματα όπως του Πελέ. Και πολλά ακόμα συνδέουν την ιστορία της Βραζιλίας με το ποδόσφαιρο. Πως θα μπορούσαν να μην… καμαρώσουν γι' αυτά στο Μουντιάλ που διοργανώνουν;

Ιστορία γεμάτη ντρίμπλες και γκολ!
Η ιστορία κρύβει πάντα μυστήριο και κάθε μουσείο κρύβει μέσα του τόνους από παρελθόν. Όταν αυτά συναντώνται με το ποδόσφαιρο, οι μνήμες είναι πάντα δυνατές.

Οι Βραζιλιάνοι με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, βρήκαν την ευκαιρία να συστήσουν -ή σε πολλές περιπτώσεις να υπενθυμίσουν- στους χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλους που θα ταξιδέψουν στο Σάο Πάουλο το πλούσιο ποδοσφαιρικό παρελθόν τους.

Το μουσείο ποδοσφαίρου άνοιξε της πύλες του το 2008 στην ειδική αίθουσα του σταδίου «Πακαεμπού» στο Σάο Πάουλο, και παραμένει πλημμυρισμένο από ντρίμπλες, γκολ και όσα όμορφα συναισθήματα μπορεί να ξυπνήσει η στρογγυλή «θεά».

Κυρίως όμως, πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για γνωριμία με τη σχέση των Βραζιλιάνων με το ποδόσφαιρο, που ξεκινάει απ’ όταν κλωτσούσαν… κεφάλια από κούκλες αντί για μπάλα και φτάνει μέχρι τον Πελέ, τον Ριβάλντο και τον Ρομπέρτο Κάρλος.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: