Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Κοντά σε Βεζένκοφ και Κούπερ ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση των Αλέξανδρου Βεζένκοφ και Ντι Τζέι Κούπερ.

Κοντά σε Βεζένκοφ και Κούπερ ο Παναθηναϊκός
Δύο παίκτες που έλαμψαν στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 κι έχουν μεγάλες προοπτικές εξέλιξης είναι κοντά να εντάξει στο δυναμικό του ο Παναθηναϊκός. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ και τον Ντι Τζέι Κούπερ.

Ο πρώτος, που σύντομα κλείνει τα 19, αγωνίζεται στις θέσεις «3» και «4» (2,06μ.), έχει γεννηθεί στην Κύπρο αλλά διαθέτει βουλγαρική υπηκοότητα και θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη. Οι «πράσινοι» αναμένεται να καταβάλουν το buy out των 250.000 ευρώ που προβλέπεται στο συμβόλαιό του με τον Άρη για να τον κάνουν δικό τους, ενώ στη συμφωνία με τον παίκτη θα προβλέπεται και όρος για να μπορεί να φύγει μελλοντικά για το ΝΒΑ, καθώς ήδη αρκετές ομάδες τον έχουν παρακολουθήσει. Φέτος ο Βεζένκοφ είχε 11,1 πόντους (75,6% βολές, 63,4% δίποντα, 38,5% τρίποντα), 5,8 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε περίπου 21 λεπτά κατά μέσο όρο στην Α1.

Όσον αφορά στον Ντι Τζέι Κούπερ, ο Αμερικανός έκανε φέτος ρεκόρ ασίστ στην ιστορία της Α1 με τον ΠΑΟΚ. Το συμβόλαιό του με το «Δικέφαλο του Βορρά» λήγει και οι «πράσινοι» έχουν σαφές προβάδισμα για την απόκτησή του. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 24χρονος άσος (1,83μ.) απέκτησε βοσνιακό-δηλαδή κοινοτικό-διαβατήριο και μάλιστα ήδη είναι στην προεπιλογή της Βοσνίας για τα καλοκαιρινά προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του 2015, όπου θα έχει προπονητή τον… Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο Κούπερ, που είναι απόφοιτος του Οχάιο αλλά δεν επελέγη στο περσινό ντραφτ, αναδείχθηκε MVP του πρώτου γύρου στην Α1. Συνολικά είχε στο πρωτάθλημα 10,6 πόντους (77,4% βολές, 53,5% δίποντα, 31% τρίποντα), 6,5 ασίστ, 4,5 ριμπάουντ και 1,7 κλεψίματα σε 30 λεπτά κατά μέσο όρο, ενώ στο Eurocup είχε 10,2 πόντους (57,9% βολές, 42,5% δίποντα, 37,3% τρίποντα), 6,5 ασίστ, 4,7 ριμπάουντ και 2,1 κλεψίματα ανά αγώνα.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες υποθέσεις, θα χρειαστούν λίγη υπομονή. Ο Νικ Καλάθης και ο Ίαν Βουγιούκας είναι μεγάλοι στόχοι, ενώ αρέσει και ο Λευτέρης Μποχωρίδης του Άρη.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: