Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Αποκαλύψεις Καλαϊτζίδη!!

kalaitzidis 2
Ο νέος τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την πρώτη του εικόνα από το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο αλλά και τις πρώτες του κινήσεις στην ομάδα. Αναφέρθηκε στον περιορισμό των μεταγραφών και τις σκέψεις του για τις προθήκες που πρέπει να γίνουν, ενώ σχολίασε και το μπάτζετ της ομάδας.
Αναλυτικά όσα είπε στον Arena FM 89,4:
«Είναι ένα πλάνο το οποίο είναι δοκιμασμένο κυρίως στην Αγγλία και έχει καταδείξει ότι αν υπάρχουν τα σωστά στελέχη μπορεί να προχωρήσει με καλά αποτελέσματα. Αρκεί τα στελέχη αυτά να έχουν την γνώση και την ικανότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτές».
Για την πρώτη του κίνηση: « Η πρώτη κίνηση είναι να αξιολογήσω το υπάρχων υλικό και κατά δεύτερο λόγο να κάνεις συζητήσεις με τους ανθρώπους αυτούς ,γιατί πρέπει να δεις αν τα αγωνιστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτά τα παιδιά, θα είναι ωφέλημα στον νέο αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας.
Η αξιολόγηση γίνεται αυτή την στιγμή μέσω βίντεο, έχω δει πάνω από 13 αγώνες, το καλό είναι ότι μπορείς να δεις πολλά παιχνίδια, αλλά το κακό είναι ότι πολλά παιδιά δεν είχαν πάρει συμμετοχή οπότε δεν μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη άποψη. Αυτό που προσπαθώ να δω εγώ σε αυτά τα παιχνίδια είναι το ποιες είναι οι ικανότητες των παιδιών, αν αντιλαμβάνονται σωστά το ρόλο τους αλλά και πόσο πρόθυμοι είναι να θυσιαστούν για την ομάδα .
Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξεις στελέχη που να συμπληρώσουν στα αγωνιστικά στοιχεία τους υπάρχοντες».
Αναφορικά με το αν υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών στον Άρη: « Υπάρχει περιορισμός για τις μη-αδειοδοτούμενες ΠΑΕ. Αυτός ο περιορισμός δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την ενίσχυση της ομάδα. Έχουμε την δυνατότητα να εντάξουμε μόνο τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 23 ετών. Μπορείς να κάνεις δυο ανανεώσεις  την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου και άλλες δυο την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου».
Για τις μεταγραφές: «Δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε ακόμα, ούτε αν θα είναι Έλληνες, ούτε ξένοι. Πρέπει να αξιολογήσουμε διάφορες παραμέτρους. Είναι και το οικονομικό κόστος καθώς έχουμε συγκεκριμένο μπάτζετ στο οποίο πρέπει να κινηθούμε. Το μόνο που μπορώ να σας πω με σιγουριά, είναι ότι θα είναι παίκτες του κεντρικού άξονα».
Για το μπάτζετ της ομάδας: «Το μέγεθος είναι ικανό, αυτό που προβληματίζει είναι οι περιορισμοί των μεταγραφών. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το μπάτζετ για την κατηγορία είναι καλό και μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα φέρει επάνοδο της ομάδας στην Σούπερ Λιγκ».
Για το πότε θα είναι έτοιμος να κάνει την εισήγηση του: «Εκτιμώ ότι μέχρι τα τέλη της άλλης εβδομάδας θα έχω ετοιμάσει πλήρη έκθεση , περί της εκτίμησης μου για το υπάρχον έμψυχο δυναμικό.  Είμαι έτοιμος και τώρα αλλά θέλω να κάνω μια επανεξέταση».
Για το αν είναι μέσα στον σχεδιασμό ο Διούδης και ο Μανιάς: «Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι μέσα όλοι οι καλοί και ικανοί ποδοσφαιριστές αλλά όπως σας είπα και πριν πρέπει να σκεφτόμαστε και το οικονομικό. Βάση των ικανοτήτων τους, φυσικά και είναι μέσα στον αγωνιστικό σχεδιασμό».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: