Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

14 και σήμερα...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το κρίσιμο 15νθημερο που θα...αποφασίσει για την επόμενη μέρα στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ
Στο τελευταίο μου σημείωμα και πριν ακόμα τοποθετηθεί η διοίκηση του Στεφανίδη είχα παραθέσει τους πιθανούς...μονοδρομους για τον ΑΡΗ. (http://www.gazzetta.gr/football/article/620229/monodromos-kai-adiexoda).
Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν και μάλιστα και με επίσημο τρόπο τόσο από την πλευρά Στεφανίδη, όσο και από τις Γ.Σ. της ΚΜΑ και των μετόχων της ΠΑΕ.
Πλέον το μόνο που αναμένουμε είναι και η νέα ΓΣ του ΑΣ που θα ορισθεί ανάμεσα στις 25 με 30 Ιουνίου και αφού προηγουμένως αύριο βγει το νέο ΔΣ εκτός απροόπτου με Πρόεδρο τον Χάρη Παπαγεωργίου. Για να αποφασίσει και ο έτερος μεγαλομέτοχος τι θέλει. Β ή Γ;
Στην ουσία του θέματος όμως στις 25 ο κόσμος του ΑΡΗ θα αποφασίσει αν θα κρατήσει την ομάδα στην Β ή θα αποφασίσει να πάει στην Γ. Τους κινδύνους και στις δυο περιπτώσεις τους έχουμε πει πάρα πολλές φορές.
Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο Στεφανίδης έχει δυο βδομάδες είτε για να φέρει επενδυτή, είτε για να φέρει χορηγούς με υπογραφές, είτε στην χειρότερη όλων να... κουρέψει το σύνολο των χρεών προς παίκτες-προπονητές από 6-7 εκ ευρώ σε 1!
Αν το καταφέρει αυτό σε κάθε περίπτωση θα έχει από την μία ξεφύγει από τον βραχνά του κινδύνου αφαίρεσης βαθμών και από την άλλη θα έχει την δυνατότητα να τρέξει για την επάνοδο στην Λίγκα.
Όσο και αν φαίνεται οξύμορο σύμμαχο σε αυτή του την προσπάθεια έχει την... άλλη πλευρά. Η...προοπτική Γαλανού και Γ εθνικής πρέπει να γίνει συνείδηση στους πρώην παίκτες και να αντιληφθούν ότι είτε παίρνουν τα χρήματα που τους προσφέρονται, είτε χάνουν και όλα όσα τους έχουν επιδικαστεί.
Για κάποιους άδικο καθώς αφορά δεδουλευμένα και μόνο (πχ Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Λαζαρίδης κ.α.) για άλλους όμως σε κάθε περίπτωση ίσως και θεία δίκη ΚΑΘΩΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ (και καλά έκαναν) ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και συνεχίζουν να διεκδικούν ρήτρες και χρήματα δεύτερου και τρίτου χρόνου που μάλιστα έπαιξαν σε άλλες ομάδες και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ λόγω του διοικητικού μπάχαλου στον ΑΡΗ.
Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει ο Στεφανίδης, τότε δεν θα μιλάμε για απόφαση, αλλά για... αναγκαστική πτώση άνευ άλλης λύσης, αφού ακόμα και αν παρουσιαστεί ο κ. Σκόρδας που σήμερα έχασε ένα ακόμα δικαστήριο που με την βούλα τον αντικατέστησε από την διοίκηση της ΠΑΕ, μάλλον θα καταφέρει να πολλαπλασιάσει όσους θα σταθούν δίπλα στον κ. Γαλανό.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, το format, έστω και αν νομικά υπάρχουν πολλά ζητήματα. Αγωνιστικά όμως τα πράγματα θα είναι ξεκάθαρα. Άπαντες ελεύθεροι, όποιος θέλει μένει, όλοι οι άλλοι φεύγουν και ο ΑΡΗΣ δεν παίρνει ευρώ από ταλέντα όπως ο Σουνάς, ο Σταυρόπουλος, ο Διούδης, ο Μανιάς κτλ κτλ.
Αν όμως ο κόσμος αποφασίσει... Β τότε δυο είναι οι αγωνιστικοί δρόμοι που βέβαια ακόμα δεν ξέρουμε αν θα είναι σε άσφαλτο ή σε...χωματόδρομο.
Αν ισχύσουν οι περιορισμοί μεταγραφών του σήμερα ο ΑΡΗΣ θα έχει δικαίωμα να κάνει 3 μεταγραφές άνω των 24, 2 ανανεώσεις άνω των 24 και επίσης απεριόριστες μεταγραφές κάτω των 24 συν άλλες δυο μεταγραφές τον Γενάρη.
Με δεδομένο όμως ότι οι μισές ομάδες δεν έχουν άδεια και αποφασίζουν οι ίδιες για τις επιπτώσεις (η football league δηλαδή) είναι πολύ πιθανόν οι 3 μεταγραφές να γίνουν 5 αφού προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει και ο ΠΣΑΠ που βλέπει τα μισά του μέλη να μένουν άνεργα με περιορισμούς σε 4-5 ομάδες της Λίγκας, τις μισές της Β και ερασιτεχνική Γ εθνική!
Αυτή είναι η βασική παράμετρος που θα καθορίσει το αγωνιστικό πλάνο του Καλαιτζίδη. Με 3 μεταγραφές παίκτες όπως ο Μανιάς πρέπει να μείνουν για να μπορείς να λες ότι χτυπάς άνοδο. Με 5 μεταγραφές μπορείς να του βάλεις πωλητήριο για να...σωθούν όλοι οι άλλοι. Σε ένα βαθμό ισχύει και για τον Διούδη αυτό, αλλά γκολκίπερ και κάτω των 24 βρίσκεις για την Β, σέντερ φορ σαν τον Μανιά που πριν έρθει στον ΑΡΗ ήταν με τον Απόλλωνα πρώτος σκόρερ στην Β εθνική δεν βρίσκεις.
Το ζήτημα που θέλω να αναδείξω είναι ότι δεν πρέπει απλά να παίξεις στην Β. Πρέπει να παίξεις με στόχο την άνοδο και μόνο. Και αν με περιορισμούς μεταγραφών δώσεις τον καλύτερό σου παίκτη, δύσκολα θα τα καταφέρεις. Αν από την άλλη κρατήσεις όσους αποδεδειγμένα μπορούν, τότε φανερώνεις και την προοπτική σου. Και βέβαια τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει αν έρθει κάποιος και... σκάσει το ένα μύριο της ρήτρας. Γιατί όμως να το κάνει όταν μπορεί εσύ ο ίδιος σε 15 μέρες να αποφασίσεις ότι πας στην Γ και άπαντες μένουν ελεύθεροι;
Και στο αγωνιστικό ως τις 25 ο ΑΡΗΣ και ο Καλαιτζίδης συζητήσεις θα κάνουν. Από τις 26 θα μπορούν ή να προγραμματίζουν επί χάρτου και όχι στον αέρα και τότε οι επιλογές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και όχι σαν του Ιμπε και του Έλσνερ. 14 και σήμερα, λοιπόν...
ΥΓ1 Το σενάριο να έχει διαφορετική άποψή η ΓΣ της ΚΜΑ από την ΓΣ του ΑΣ το έχει σκεφτεί κανένας; 33% η ΚΜΑ, 31% ο  ΑΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ ΤΟ 17% της ΑΡΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ με Αθανασιάδη που φυσικά δεν πρόκειται να ψηφίσει Γ εθνική για ευνόητους λόγους. Και έχουμε και άλλους μικρομετόχους και κάτι πληρεξούσια...
ΥΓ2 Προκαταβολές ψάχνει ο Στεφανίδης να κάνει τα 6 εκατομμύρια... 1!  Για να δούμε ποιοι θα βοηθήσουν και ποιοι θα...λακίσουν!
YΓ3 Δεν είναι τυχαία η συναίνεση Σταυρόπουλου σε αναβολή για την προσφυγή και ενώ έχει ήδη μείνει ελεύθερος.Όπως δεν ήταν τυχαίο ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Καλαιτζίδη. Ξέρουν όλοι αυτοί οι παίκτες ότι με τον ΑΡΗ να παίζει για την άνοδο μπορούν και οι ίδιοι να πολλαπλασιάσουν την αξία τους.
ΥΓ4 Άσε μας ρε Μίνιτς... Έτσι είναι όμως, όταν φέρνεις τον προπονητή, που πρότεινε αυτός που έφυγε και δεν τον διώχνεις όταν πρέπει και μετά την απρέπεια με τον οπαδό του ΑΡΗ, θα την ακούσεις κιόλας!
ΥΓ5 Με το πόρισμα στο μπάσκετ τι γίνεται; Πότε θα βγει να δούμε τι έγινε τώρα που η ομάδα μπήκε στο 99. Πώς από το μηδέν χρέη, φτάσαμε στα 5,5 εκ ευρώ; Γιατί ορισμένες φωνές που καλά έκαναν και ούρλιαζαν για το ποδόσφαιρο στο μπάσκετ ούτε φωνή, ούτε ακρόαση;
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: