Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Νέα «πυρά» κατά Μπλάτερ για την «κωλοτούμπα»!

Από παντού βάλλεται πλέον ο Σεπ Μπλάτερ. Μετά το δυσμενές για αυτόν σκηνικό λόγω των σκανδάλων στη FIFA, έρχονται δηλώσεις αξιωματούχων της UEFA που ουσιαστικά αποτελούν πρόταση μομφής εναντίον του.

Νέα «πυρά» κατά Μπλάτερ για την «κωλοτούμπα»
Δυσχεραίνει μέρα με τη μέρα η προσπάθεια του Σεπ Μπλάτερ να δείξει πως ελέγχει ακόμη την κατάσταση στη FIFA και να πετύχει έτσι την επανεκλογή του στην προεδρία της.

Ο Ελβετός παράγοντας είχε δηλώσει παλιότερα πως δεν θα διεκδικούσε εκ νέου τον προεδρικό θώκο, στη συνέχεια όμως το μετάνιωσε και θα είναι ξανά υποψήφιος το 2015. Πλέον, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική και ο Μπλάτερ δείχνει να έχει χάσει το έρεισμά του αλλά και κάποιους συμμάχους.

Μεταξύ αυτών, ο Ντέιβιντ Γκιλ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA και πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και ο συνάδελφός του Μίκαελ φαν Πράαγκ που εξαπέλυσαν τα «βέλη» τους κατά του 78χρονου παράγοντα.

«Ο κόσμος έχει συνδέσει τη FIFA με τη διαφθορά και τις δωροδοκίες. Όταν μας ενημέρωσε επίσημα πως θα είναι ξανά υποψήφιος, μίλησα προσπαθώντας να του εξηγήσω πως δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ ως άνθρωπο, όμως δεν παύει να είναι και πρόεδρος ενός οργανισμού που πια έχει κακή φήμη. Και σαν ηγέτης του, έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη» τόνισε ο Πράαγκ, ενώ πολύ κοντά στις δικές του απόψεις βρίσκονται και εκείνες του Γκιλ.

«Νομίζω πως θα ‘πρεπε να είχε μείνει σε όσα είπε το 2011. Μείναμε έκπληκτοι από αυτήν την υπαναχώρηση γιατί μας είχε κάνει ξεκάθαρο πως αυτή η τετραετία του θα ήταν η τελευταία του. Έχει προσφέρει, αυτό είναι σίγουρο, όμως η FIFA σαν εποπτικός οργανισμός στο χώρο οφείλει να έχει καλές σχέσεις με όλες τις ομοσπονδίες-μέλη της. Απαιτείται μια πλήρης και ειλικρινή ανοιχτή συζήτηση γύρω από τη διαδικασία προκειμένου να πάμε μπροστά» πρόσθεσε ο Ντέιβιντ Γκιλ μιλώντας στο «Sky Sports News».

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μπλάτερ αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνεδρίου της FIFA στο Σάο Πάουλο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: