Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Το TOP 10 της βραδιάς!! (video)

Τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της βραδιάς παρουσίασε το ΝΒΑ, με την κορυφή να… ανήκει στον Βίκτορ Ολαντίπο και τον ΛεΜπρον Τζέιμς ν’ ακολουθεί!
Απολαύστε το TOP 10 στο video:










*Πηγή: superbasket.gr*

Πέτγουεϊ: «Πρώτα η Νίζνι»

Με νίκη θέλει να ολοκληρώσει την πορεία του στο Top 16 ο Ολυμπιακός, με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ να τονίζει πως προέχει η αναμέτρηση με την ρωσική ομάδα, στην παρούσα φάση και ύστερα αυτός και οι συμπαίκτες του θα κοιτάξουν τον αντίπαλο των play offs.
Απέναντι στη Νίζνι Νόβγκοροντ (10/04, 18:00) ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του για το Top 16. Οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη, κάτι το οποίο επεσήμανε και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, μιλώντας στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, ενόψει της αναμέτρησης της Μεγάλης Παρασκευής.
Ερωτηθείς για το αν η ομάδα του έχει το μυαλό της στα Play off. «Όχι ακριβώς. Έχουμε χρόνο να σκεφτούμε μέχρι τότε, όμως η Νίζνι είναι μια πολύ καλή ομάδα, ιδίως στην επίθεση. Θα πρέπει να βγούμε να παίζουμε στο παρκέ δίχως να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα».
Για το εάν καταστρώνουν τα πλάνα τους ενόψει play off μέσω του αγώνα της Μεγάλης Παρασκευής: «Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι η νίκη. Εάν θέλουμε να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε τα play offs και ολοκληρώσουμε με ήττα το Τορ 16 δεν θα έχουμε τη σωστή νοοτροπία. Έτσι, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε, θα είναι να πάρουμε τη νίκη και μετά να σκεφτούμε τι θα γίνει στη συνέχεια».
Για την κατάσταση του ώμου του: «Είναι καλά. Πηγαίνει καλά. Προπονήθηκα όλη την εβδομάδα και ανέβασα την απόδοση από την Δευτέρα μέχρι χθες. Θα είναι ένα καλό τεστ και ελπίζω να είμαι καλά».
Για το εάν θα επέλεγε αντίπαλο για τα play off: «Δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής για εμένα. Το μπάσκετ είναι ίδιο. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές και ισχυρές. Όπως είπα και πριν, πρώτα έρχεται η Νίζνι για εμάς και μετά θα σκεφτούμε τα υπόλοιπα».
*Πηγή: superbasket.gr*

Ο Ντόναλντ Ντακ, η πετσέτα και το… ερώτημα!!

Ένα ακόμα σημαντικό ερώτημα κλήθηκαν να απαντήσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, με το αποτέλεσμα να είναι -τουλάχιστον- αστείο. Δείτε το video και θα καταλάβετε.
Ο Ντόναλντ Ντακ είναι ένα από τα πιο γνωστά cartoon παγκοσμίως. Έχει, όμως και μια ιδιαιτερότητα. Ποτέ δεν φοράει παντελόνι. Όταν βγαίνει από το μπάνιο, ωστόσο, έχει πάντα μαζί του μια πετσέτα. Αυτό πώς γίνεται;
Στο παραπάνω ερώτημα απάντησαν οι “ερυθρόλευκοι” παίκτες, με μερικές απαντήσεις να προσφέρουν άφθονο γέλιο, όπως θα δείτε παρακάτω.




*Πηγή: superbasket.gr*

«Κλωτσάει» για MLS ο Ερνάντες!

Καμία πρόθεση να μετακομίσει τη δεδομένη χρονική στιγμή στο αμερικανικό πρωτάθλημα δεν έχει ο Χαβιέ Ερνάντες, παρά το έντονο ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει για εκείνον η Ορλάντο Σίτι.  
Πληροφορίες της «Daily Mail» αναφέρουν ότι ο Μεξικανός επιθετικός θα αρνηθεί ευγενικά την προσφορά του συλλόγου από το MLS, μια και δεν θέλει ακόμα να εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Παρόλο που στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν «έπιασε» και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναζητούν τρόπο να απαλλαγούν από το συμβόλαιό του, ο διεθνής στράικερ θεωρεί ότι μπορεί ακόμα να προσφέρει σε τοπ ευρωπαϊκό επίπεδο και για αυτό προτιμά να μην ταξιδέψει τόσο νωρίς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Άλλωστε, η λογική λέει ότι σύντομα θα έρθουν προτάσεις και από δυνατές ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, με τη Βόλφσμπουργκ να λέγεται ότι προετοιμάζει το έδαφος για να τον κάνει δικό της.
*Πηγή: England365.gr*

«Σώζεται» η Σάντερλαντ; Ανανεώνει ο Βεργίνι!!

Νέο, διετές συμβόλαιο έχει προταθεί από τη διοίκηση της Σάντερλαντ στον Σαντιάγο Βεργίνι, το οποίο θα «ενεργοποιηθεί» σε περίπτωση που η «μαυρόγατες» καταφέρουν να παραμείνουν στην Πρέμιερ Λιγκ.  
Θετικός στην επέκταση της συνεργασίας του με τη Σάντερλαντ εμφανίστηκε ο Σαντιάγο Βεργίνι.
Οι «μαυρόγατες» έχουν προτείνει στον 26χρονο την ανανέωση του συμβολαίου του για δύο ακόμα χρόνια, αν ο σύλλογος καταφέρει να διατηρηθεί στα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ.
Μιλώντας στην «Sunderland Echo», ο Αργεντινός άσος δήλωσε έτοιμος να ανανεώσει, σε περίπτωση που όλα πάνε καλά για τη Σάντερλαντ: «Στο συμβόλαιο είναι γραμμένο πως εάν παραμείνουμε στην κατηγορία, μπορώ να μείνω εδώ και δύο ακόμα χρόνια. Νιώθω πολύ άνετα εδώ, τόσο εντός, όσο και εκτός συλλόγου, επομένως θα ήμουν πολύ θετικός στο να μείνω».
*Πηγή: England365.gr*

Προτιμάει Τσέλσι ο Γιαρμολένκο!!

Στις Τσέλσι και Βαλένθια έχει περιορίσει τις επιλογές του για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο Αντρέι Γιαρμολένκο.  
Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής της Ντιναμό Κιέβου απασχόλησε την Λίβερπουλ, όπως και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά δείχνει να έχει κατασταλάξει για το που θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται.
Όπως ισχυρίζεται το «tuttomercatoweb» ο Γιαρμολένκο θα επιλέξει ανάμεσα από τις Τσέλσι και Βαλένθια, αφήνοντας στα... κρύα του λουτρού τους «κόκκινους», οι οποίοι στρέφουν την προσοχή τους στον Αλεξάντρ Λακαζέτ της Λιόν.
*Πηγή: England365.gr*

Διορθώνει τη σχέση με τον αδερφό του ο Γκιγκς!!

Ο Ράιαν Γκιγκς ζήτησε επιτέλους συγγνώμη από τον αδερφό του για το γεγονός πως επί μια 8ετία διατηρούσε κρυφή σχέση με την σύζυγό του! Οι δυο τους κάνουν νέα αρχή και προσπαθούν να διορθώσουν τη σχέση τους.  
Ο νυν βοηθός του Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν κατάφερε ν' αντισταθεί στη γοητεία της γυναίκας του αδερφού του και για οχτώ χρόνια βρίσκονταν πίσω από την πλάτη του...
Η ιστορία αυτή είδε το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του 2011 για να προκαλέσει μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στην οικογένεια Γκιγκς και τέσσερα χρόνια μετά, ο Ράιαν έπραξε το σωστό και ζήτησε συγγνώμη.
Όπως αναφέρει η Sun, επικαλούμενη άνθρωπο του περιβάλλοντος του Γκιγκς, «αυτός τηλεφώνησε στον αδερφό του, Ρόντρι, απολογήθηκε και προσπαθούν πλέον να φτιάξουν τα πράγματα μαζί...».
Για την ιστορία, ο Ρόντρι Γκιγκς έχει πάρει πλέον διαζύγιο και πρώην σύζυγός του έχει προχωρήσει τη ζωή της, κάνοντας και παιδί με τον επόμενο σύντροφό της.
*Πηγή: England365.gr*

Χαρούμενος στην Ρεάλ ο Βαράν!

Ο Ραφαέλ Βαράν, υποψήφιος μεταγραφικός στόχος των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δήλωσε πως είναι χαρούμενος στην Ρεάλ Μαδρίτης.
Παρά το γεγονός πως δεν έχει θέση στο αρχικό σχήμα όταν οι Σέρχιο Ράμος και Πέπε είναι υγιείς, ο νεαρός Γάλλος αμυντικός δεν βρίσκει λόγους να φύγει από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου».
«Είμαι συγκεντρωμένος στην σεζόν που τελειώνει. Πρόκειται να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε τα πάντα. Είμαι χαρούμενος εδώ» ανέφερε.
*Πηγή: England365.gr*

Παρακολουθεί Σλιμανί η Στόουκ!!

Στα υπ’όψη της Στόουκ για την ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής βρίσκεται ο Ισλάμ Σλιμανί!
Η «Daily Mail» αποκαλύπτει σε σημερινό (9/4) της ρεπορτάζ, ότι οι «potters» παρακολουθούν εδώ και καιρό τον επιθετικό της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ πρόσφατα οι σκάουτερ του συλλόγου τον είδαν από κοντά στην ισόπαλη αναμέτρηση με την Πάσος Φερέιρα.
Μάλιστα, ο Αλγερινός άσος ήταν και ο μοναδικός σκόρερ της Σπόρτινγκ, με αποτέλεσμα οι σημειώσεις των ανθρώπων της αγγλικής ομάδας να είναι πέρα για πέρα θετικές…
*Πηγή: England365.gr*

«Ματιές» σε Κουτίνιο η Σίτι!!

Τις πιθανότητες που έχει για να κάνει δικό της το ερχόμενο καλοκαίρι τον Φελίπε Κουτίνιο, φέρεται να εξετάζει η Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Mirror». Μεγαλύτερες χρηματικές απολαβές το δέλεαρ για τον Βραζιλιάνο άσο.
Ό,τι κινείται, προσπαθεί να... εκτελέσει η Μάντσεστερ Σίτι.
Ο Φελίπε Κουτίνιο είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν, έχοντας πετύχει ουκ ολίγα καθοριστικά γκολ, με τελευταίο αυτό κόντρα στη Μπλάκμπερν την Τετάρτη, που έδωσε τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση στους «κόκκινους» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.
Τον Βραζιλιάνο άσο λοιπόν φαίνεται να έχουν στο στόχαστρό τους οι «πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες αναφορικά με την πιθανότητες που υπάρχουν για να πραγματοποιηθεί μία τέτοια μετακίνηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο 22χρονος υπέγραψε σχετικά πρόσφατα νέο συμβόλαιο με την ομάδα του Μερσεϊσάιντ μέχρι το 2020, με εβδομαδιαίες αποδοχές περί των 70,000 λιρών.
Η Σίτι όλα δείχνουν πως θα «χτυπήσει» στις αποδοχές του παίκτη, προσφέροντάς του ένα σαφώς μεγαλύτερο οικονομικά συμβόλαιο.
*Πηγή: England365.gr*

Θα επαναληφθούν τα τελευταία 18 δεύτερα σε αγώνα Euro γυναικών!!

Μια απόφαση-σταθμό στο ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πήρε η UEFA, που όρισε την επανάληψη του αγώνα της γυναικείας ομάδας της Αγγλίας κόντρα στη Νορβηγία για το Elite Round του Euro από τα τελευταία 18 δευτερόλεπτά του και το σημείο του πέναλτι.  
Πριν από δύο εβδομάδες οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στο Μπέλφαστ με τα «τρία λιοντάρια» να βρίσκονται πίσω στο σκορ 2-1 με δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα η Γουίλιαμσον, αλλά η διαιτητής της συνάντησης, Μαρίγια Κούρτες, το ακύρωσε γιατί μια παίκτρια της Αγγλίας μπήκε νωρίτερα μέσα στην περιοχή.
Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά η Γερμανίδα διαιτητής αντί να διατάξει επανάληψη έδωσε φάουλ υπέρ της Νορβηγίας, που με την λήξη του ματς έφυγε νικήτρια. Η FA δεν άφησε το θέμα να περάσει και την επόμενη ημέρα κατέθεσε ένσταση για τον αγώνα.
Δύο εβδομάδες αργότερα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου πήρε την απόφασή της, που για πρώτη φορά στα χρονικά ορίζει επανέναρξη του αγώνα από την τελευταία του φάση.
Δηλαδή μόλις 18’’ στο ρολόι (όσα έμεναν για την λήξη) και από το σημείο του πέναλτι. Απαραίτητη προϋπόθεση οι δύο ομάδες να παραταχθούν με τις ίδιες ενδεκάδες, ωστόσο το ίδιο υποχρεωτικό δεν είναι να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών η Γουίλιαμσον.
Τα 18 αυτά δευτερόλεπτα δεν θα διαιτητεύσει η Κούρτες, η οποία πρέπει να αναζητήσει άλλη δουλειά μετά το ολέθριο λάθος της...
  *Πηγή: England365.gr*

Νέισμιθ: «Η Ευρώπη μας επηρέασε…»

Στις αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις, με τη συμμετοχή της ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ, απέδωσε την τραγική φετινή πορεία της Έβερτον ο Στίφεν Νέισμιθ!
Ο Σκωτσέζος επιθετικός υποστήριξε πως το ασυνήθιστα φορτωμένο πρόγραμμα των «ζαχαρωτών» τη φετινή περίοδο, αλλά και οι συχνοί τραυματισμοί, επηρέασε σημαντικά την ομάδα, με αποτέλεσμα να μείνει από νωρίς εκτός στόχων.
«Την περασμένη περίοδο μαχόμασταν μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές για την 4η θέση και θα θέλαμε πολύ να το κάνουμε και φέτος. Είχαμε, όμως, ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και αυτό δεν μας βοήθησε. Για να ανεβάσεις επίπεδο την ομάδα θα πρέπει να καταφέρεις να ανταπεξέρχεσαι και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Εμείς δεν τα καταφέραμε φέτος, αλλά ελπίζω πως στα επόμενα χρόνια θα τα πάμε καλύτερα», ήταν το σχόλιο του Σκωτσέζου επιθετικού, που πρόσθεσε:
«Επίσης ακόμη ένας λόγος που μείναμε πίσω είναι οι πολλοί τραυματισμοί σημαντικών παικτών μας. Βέβαια, δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τίποτα ως δικαιολογία. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες τα πάμε πολύ καλά και παίρνουμε αποτελέσματα. Βρισκόμαστε πλέον σε ασφαλή θέση στη βαθμολογία και μπορούμε να χτίσουμε σε αυτό το σερί μας ενόψει των επόμενων αγώνων».  *Πηγή: England365.gr*

Λάβρος κατά Στέρλινγκ και Χέντερσον ο Ρέντναπ!

Βλέποντας τα... μηδενικά στα ποσά με τα οποία αγωνίζονται πλέον οι ποδοσφαιριστές στην Πρέμιερ Λιγκ και με τους Στέρλινγκ και Χέντερσον να μην έχουν αποδεχθεί τα πλούσια συμβόλαια που τους προσφέρει η Λίβερπουλ, ο Χάρι Ρέντναπ ξέσπασε και εμμέσως τους χαρακτήρισε άπληστους!  
Ο πρώην κόουτς της ΚΠΡ που αποχώρησε από το πόστο του στις αρχές του Φεβρουαρίου λόγω προβλήματος υγείας, μίλησε στο ραδιόφωνο «TalkSport» για τους δύο ποδοσφαιριστές που απασχολούν καθημερινά το ρεπορτάζ της Λίβερπουλ με το θέμα των συμβολαίων τους και όσα είπε, σίγουρα δεν χρειάζονται επεξήγηση...
«Θα έπρεπε και οι δύο να ευχαριστούν το... τυχερό τους άστρο που τους έχει στη Λίβερπουλ, σε έναν τόσο σπουδαίο σύλλογο και θέλει η ομάδα να τους κρατήσει.
Ο Στέρλινγκ έχει μια φανταστική πρόταση στ χέρια του και θα έπρεπε να μπαίνει στο γήπεδο και να... μασάει σίδερα! Τα χρήματα που μπορεί να σκέφτεται και να ζητάει θα έρθουν σε μερικά χρόνια αν το δείξει μέσα στο γήπεδο.
Το ίδιο ισχύει και για τον Τζόρνταν Χέντερσον. Είναι αρκετά καλός, έχει προσαρμοστεί, κάνει αυτό που πρέπει, όμως πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ και έχει πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά του για να μπορεί να θεωρηθεί ένας από τους καλύτερους της Λίβερπουλ και να μείνει στην ιστορία. Οφείλει να συνεχίσει να βελτιώνεται» ήταν τα λόγια του Ρέντναπ. 
*Πηγή: England365.gr*

Φαλκάο: «Πιο επικίνδυνος ο Αγουέρο»

Αν ο Ραδαμέλ Φαλκάο θεωρεί κάποιον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι πιο επικίνδυνο από τους υπόλοιπους, αυτός είναι ο Σέρχιο Αγουέρο.
«Σημαίνει πολλά για τους οπαδούς μας αλλά και τους δικούς τους, οπότε θα είναι φυσικό να νιώθω ρίγος εάν αγωνιστώ. Η ατμόσφαιρα θα είναι εκπληκτική. Το ντέρμπι του Μάντσεστερ σημαίνει πολλά. Δυστυχώς δεν έπαιξα στο πρώτο παιχνίδι αλλά μπορούσα να αισθανθώ την ατμόσφαιρα στην πόλη μία εβδομάδα πριν το ματς. Γι’ αυτό μιλούσε όλος ο κόσμος.
Η Σίτι είναι μια ομάδα με ταλέντο. Είναι επικίνδυνη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Ο Αγουέρο ήταν επικίνδυνος για την Γιουνάιτεντ στα προηγούμενα παιχνίδια. Έχει σκοράρει αρκετές φορές και πρέπει πάντα να τον προσέχουμε. Αν πρέπει να μας απασχολεί ένας παίκτης περισσότερο από τους άλλους αυτός είναι ο Αγουέρο» ανέφερε για το ντέρμπι ο Κολομβιανός.
*Πηγή: England365.gr*

«Η ομαδική συζήτηση μας έκανε καλό»

Πεπεισμένος ότι η συζήτηση που υπήρξε με τους παίκτες την Κυριακή, μία ημέρα μετά την ήττα από την Άρσεναλ με 4-1, έκανε καλό στη Λίβερπουλ ενόψει του ματς με τη Μπλάκμπερν, στο οποίο οι «κόκκινοι» κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup, εμφανίστηκε ο Μπρένταν Ρότζερς.
Άλλοι το ονόμασαν «κατσάδα», αυτός το χαρακτήρισε... συζήτηση.
Ό,τι και να έγινε την περασμένη Κυριακή στο προπονητικό κέντρο της Λίβερπουλ μετά την ήττα του Σαββάτου από την Άρσεναλ με 4-1, φαίνεται πως λειτούργησε ευεργετικά, με τους «κόκκινους» να παίρνουν λίγες μέρες αργότερα την πρόκριση επί της Μπλάκμπερν για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρότζερς:
«Υπήρξαν πολλά που προήλθαν από αυτό. Είμαι ένας προπονητής που μιλάει ανοιχτά στους παίκτες. Μέρος της προπονητικής μου φιλοσοφίας είναι να επανεξετάζω τις εμφανίσεις μας»
«Είναι κάτι που κάναμε όλο τον χρόνο όταν κερδίζαμε τα παιχνίδια Αυτό μας δίνει κίνητρο να προχωρήσουμε. Πόσο καλύτεροι μπορούμε να γίνουμε και πόσο μπορούμε να βελτιωθούμε»
«Επειδή χάσαμε κάποια παιχνίδια, έγιναν πολλά πράγματα στην συγκεκριμένη συνάντηση, αλλά αυτή η ανασκόπηση ήταν πάρα πολύ σημαντική για το πω θέλαμε να δουλέψουμε. Εάν δεν αναλύσεις την εμφάνισή του, πως θα γίνεις καλύτερος;».
*Πηγή: England365.gr*

Και η Τσέλσι στην μάχη για Σνιντερλίν!!

Μετά τις Άρσεναλ και Τότεναμ ήρθε στο προσκήνιο ακόμη μία λονδρέζικη ομάδα που θέλει να αποκτήσει τον Μοργκάν Σνιντερλίν από την Σαουθάμπτον και αυτή δεν είναι άλλη από την Τσέλσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «L’ Equipe» οι πρωτοπόροι της Πρέμιερ Λιγκ είχαν σκάουτερ στις εξέδρες του «Γκούντισον Παρκ», στην ήττα των «Αγίων» με σκορ 1-0 από την Έβερτον, για να παρακολουθήσουν το γαλλικό... γρανάζι στην μηχανή του συνόλου του Ρόναλντ Κούμαν.
Από τις τρεις προαναφερθείσες ομάδες περισσότερες πιθανότητες φαίνεται να συγκεντρώνουν οι Άρσεναλ και Τσέλσι, καθώς ο ίδιος είχε πρόσφατα δηλώσει πως επιθυμία του είναι να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν, στόχος ο οποίος δείχνει να απομακρύνεται για την ομάδα του.
*Πηγή: England365.gr*

Ξανά μπαμπάς και σχεδόν άυπνος πριν την Μπλάκμπερν ο Χέντερσον!!

Ο Τζόρνταν Χέντερσον αγωνίστηκε σχεδόν άυπνος κόντρα στην Μπλάκμπερν, φορώντας το περιβραχιόνιο της Λίβερπουλ μερικές ώρες μετά την γέννηση της δεύτερης κόρης του. Εγκώμια προς το πρόσωπό του από τον Μπρένταν Ρότζερς.
Σχεδόν 24 ώρες πριν το παιχνίδι των προημιτελικών ο 25χρονος βρισκόταν δίπλα στην σύντροφό του, Μπέκι, και στη νεογέννητη κόρη του, Άλμπα. Ωστόσο το μυαλό του βρισκόταν και στους «κόκκινους» που έπρεπε να περάσουν το εμπόδιο των «ρόδων» στον επαναληπτικό για να αγωνιστούν στα ημιτελικά της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
«Κόουτς, με το που γεννηθεί το παιδί θα έρθω πίσω» ανέφερε στον Ρότζερς ο Χέντερσον σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώτου, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει:
«Η γυναίκα του γέννησε το δεύτερο παιδί τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε έπρεπε να φύγει. Δεν κοιμήθηκε πολύ, γύρισε πίσω και έκανε την εμφάνιση που είδατε. Ήταν εμφάνιση ενός πραγματικού αρχηγού».
*Πηγή: England365.gr*

Πρόβλημα στην άμυνα για τη Λίβερπουλ!!

Η πρόκριση απέναντι στην Μπλάκμπερν στο Κύπελλο ήρθε με το γκολ του Κουτίνιο όμως από σήμερα ο Μπρένταν Ρότζερς έχει έναν άλλο πονοκέφαλο να λύσει. Ο τραυματισμός του Μαμαντού Σακό, αφήνει τη Λίβερπουλ με μόλις δύο κεντρικούς αμυντικούς διαθέσιμους για την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση κόντρα στη Νιούκαστλ.
Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός αποχώρησε τραυματίας λόγω θλάσης στον οπίσθιο μηριαίο και σήμερα θα εκτιμήσει ο ακριβής χρόνος αποθεραπείας του. Ήδη ο Μπρένταν Ρότζερς καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον Μάρτιν Σκρτελ, κάτι που σημαίνει ότι μονάχα οι Λόβρεν και Κόλο Τουρέ είναι οι διαθέσιμοι κεντρικοί αμυντικοί.
Ο Ρότζερς επέλεξε σύστημα με τέσσερις αμυντικούς κόντρα στην Μπλάκμπερν αλλά δεν αποκλείεται απέναντι στη Νιούκαστλ να επιστρέψει στο 3-4-3 με τον Εμρέ Τσαν να τοποθετείται δίπλα στους μοναδικούς διαθέσιμους παίκτες που έχει.
*Πηγή: England365.gr*

Τσάρλι Όστιν: Μια ζωή σαν παραμύθι!!

Με το τέρμα που σημείωσε κόντρα στην Άστον Βίλα, ο Τσάρλι Όστιν έφτασε αισίως τα 17 γκολ στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ, γεγονός όχι και τόσο συνηθισμένο για κάποιον πρωτοεμφανιζόμενο σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αυτό όμως που κάνει την περίπτωση του 25χρονου φορ της ΚΠΡ ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η τρελή διαδρομή που έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια από τον πάτο του αγγλικού ποδοσφαίρου στην καταξίωση.. Το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί 
Δεν έχουν περάσει καλά καλά έξι χρόνια από την εποχή που η κύρια δουλειά του Όστιν δεν ήταν αυτή του ποδοσφαιριστή αλλά του χτίστη! Στην ηλικία που οι περισσότεροι αντίπαλοι του στην φετινή Πρέμιερ έβλεπαν ήδη τα μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αυξάνονται, ο Όστιν δούλευε από τα χαράματα στην οικοδομή για να τα βγάλει πέρα και έβρισκε χρόνο για ποδόσφαιρο μόνο το Σάββατο! Παρόλα αυτά δεν θυμάται με παράπονο αυτά τα χρόνια: «Ήμουν μια χαρά, δούλευα τις καθημερινές, έπαιζα στην ομάδα μου το Σάββατο και την Κυριακή έβλεπα τους αγώνες της Πρέμιερ». Έχοντας μάλιστα μπει  στην τρίτη δεκαετία της ζωής του καταλάβαινε ότι ήταν πολύ δύσκολο να τον προσέξει κάποια επαγγελματική ομάδα της Αγγλίας.
Από το μηδέν στην Πρέμιερ Λιγκ!
Παρόλα αυτά τα εκπληκτικά του νούμερα στην Πουλ Τάουν που αγωνιζόταν προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αρκετών επαγγελματικών ομάδων. Έχοντας σκοράρει 48 τέρματα σε 42 παιχνίδια οι άνθρωποι της Σουίντον έκριναν ότι ο Όστιν άξιζε μια δοκιμή σε ένα παιχνίδι της δεύτερης ομάδας και αυτός τους δικαίωσε πετυχαίνοντας χατ τρικ. Αμέσως υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα και με τον καιρό έγινε το «βαρύ πυροβολικό» πανηγυρίζοντας 31 τέρματα με τη φανέλα της πρώτης επαγγελματικής του ομάδας. Τον Ιανουάριο του 2011 και εφόσον η Σουίντον δεν μπόρεσε να ανέβει στην Τσάμπιονσιπ, ο Όστιν ένιωσε ότι έπρεπε να δοκιμάσει την τύχη του σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο και ζήτησε μεταγραφή για την Μπέρνλι. Εκεί συνέχισε να σκοράρει με το ίδιο ρυθμό παρά την σαφώς δυσκολότερη κατηγορία και όπως ήταν φυσικό κίνησε το ενδιαφέρον ομάδων της Πρέμιερ. Τον Ιούλιο του 2013 μάλιστα, η  Χαλ συμφώνησε με την Μπέρνλι για την αγορά του Όστιν αλλά η μεταγραφή χάλασε στις ιατρικές εξετάσεις. Λίγες μέρες αργότερα μπήκε στη ζωή του η ΚΠΡ που τον έκανε δικό της έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών στην προσπάθεια της να επανέλθει στην καλύτερη λίγκα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ένα χρόνο αργότερα ήταν σίγουρη πως είχε κάνει την σωστότερη επιλογή αφού κέρδισε την άνοδο κυρίως χάρη στα 20 τέρματα που πέτυχε ο Τσάρλι Όστιν.
Η φετινή επιβεβαίωση
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι ο 25χρονος πλέον Όστιν θα τα έβρισκε σκούρα απέναντι στους σαφώς ανώτερους αμυντικούς της Πρέμιερ Λιγκ. Οι επιδόσεις του όμως τους διαψεύδουν καθώς έξι στροφές πριν το τέλος της σεζόν, έχει σκοράρει 17 τέρματα, όσα δηλαδή και ο Σέρχιο Αγκουέρο και λιγότερα μόνο από τους Ντιέγκο Κόστα και Χάρι Κέιν. Το κατόρθωμα του μάλιστα, αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι οι υπόλοιποι τρεις αγωνίζονται σε τοπ ομάδες της κατηγορίας, οι οποίες σκοράρουν περισσότερο και διαθέτουν ποιοτικότερους δημιουργούς, ενώ ο Όστιν κουβαλάει μόνος του την ΚΠΡ και προσπαθεί να «σώσει την κατηγορία». Ενδιαφέρον είναι το γεγονός, ότι έχει αναμιχθεί άμεσα (με γκολ ή ασίστ) στο 55% των τερμάτων που έχουν πανηγυρίσει φέτος στην Πρέμιερ οι Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς ποσοστό μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλον στην κατηγορία.
Στον προθάλαμο της εθνικής Αγγλίας
Αφού κατάφερε να πείσει τους πάντες ότι αξίζει να αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Αγγλίας, άρχισε να γίνεται κουβέντα για το αν δικαιούται μια θέση στην αποστολή της εθνικής ομάδας. Πολλοί περίμεναν οτί το όνομα του θα βρίσκεται στην 23αδα που κάλεσε ο Χότζσον για τα παιχνίδια με την Λιθουανία και την Ιταλία, με τον ίδιο πάντως να παραμένει προσγειωμένος: «Υπάρχουν εκπληκτικοί επιθετικοί στην εθνική ομάδα. Οι Ρούνει, Γουέλμπεκ και Στάριτζ δε γίνεται να μην κληθούν, ενώ ο Κέιν κάνει απίστευτα πράγματα φέτος. Δεν εκπλήσσομαι που δεν ήμουν στην αποστολή, ωστόσο θα συνεχίσω την προσπάθεια».
Και του χρόνου στην Πρέμιερ
Μπορεί η ΚΠΡ να μην έχει με το μέρος της τις πιθανότητες για να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία, αλλά με τις εμφανίσεις του ο Όστιν μοιάζει απίθανο να μην βρει καταφύγιο σε άλλον σύλλογο της Πρέμιερ. Εξάλλου οι ομάδες του νησιού έχουν αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι δεν φείδονται χρημάτων όταν πρόκειται για ικανό επιθετικό και μάλιστα Άγγλο.  Τις τελευταίες μέρες το όνομα του γράφεται όλο και πιο συχνά στους μεταγραφικούς στόχους της Σαουθάμπτον, ενώ παλιότερα είχε απασχολήσει και τις Λίβερπουλ και Νιουκάστλ.
Ανεξάρτητα από το τι του επιφυλάσσει η ζωή στο μέλλον, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τελευταία εξαετία του Τσάρλι Όστιν μοιάζει με παραμύθι. Στα 19 του έχτιζε τοίχους κουβαλώντας τούβλα και στα 25 του γκρεμίζει τους αμυντικούς της Πρέμιερ Λιγκ σκοράροντας ασταμάτητα. Ο ίδιος δεν αρνείται το παρελθόν του αλλά απαιτεί πλέον να ασχολούνται μαζί του για αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο: «Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που ήμουν χτίστης. Σήμερα έχω σκοράρει πάνω από 100 γκολ στις επαγγελματικές κατηγορίες και νομίζω ότι είναι αρκετά για να  θεωρούμαι ποδοσφαιριστής».
*Πηγή: England365.gr*

Τον Κουτίνιο και τα μάτια τους στο «Ανφιλντ»

Η πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για τη Λίβερπουλ ήρθε μέσω του πιο σταθερού παίκτη της φέτος. Του ποδοσφαιριστή, ο οποίος μετά τον Λουίς Σουάρες πέρυσι, πήρε την σκυτάλη για να την καθοδηγεί στα δύσκολα. Ο Φελίπε Κουτίνιο είναι ο φετινός «ήρωας» του Μπρένταν Ρότζερς. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Σε μια χρονιά, η οποία σε γενικές γραμμές δεν ξεπερνά κατά πολύ τη μετριότητα, η Λίβερπουλ εξακολουθεί να ελπίζει στην κατάκτηση ενός τίτλου. Μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ στο πρωτάθλημα, ο στόχος της 4άδας και του Τσάμπιονς Λιγκ απομακρύνθηκε αισθητά και το Κύπελλο ήταν το μοναδικό που θα εξακολουθούσε να σώζει τη χρονιά.
Στον επαναληπτικό με την Μπλάκμπερν, ήταν τα πόδια του Κουτίνιο, τα οποία έδωσαν την πρόκριση στα ημιτελικά και το εισιτήριο για το νοκ-άουτ του «Γουέμπλεϊ». Όμως ο Βραζιλιάνος δεν έδωσε τη λύση μοναχά σε αυτό το ματς. Πέρυσι το πρόσωπο κλειδί αναμφίβολα ήταν ο Λουίς Σουάρες όμως φέτος με την αστάθεια να πρωταγωνιστεί δεν μπορείς παρά να καταλήξεις στο Κουτίνιο. Έστω και αν η απόδοσή του δεν κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν.
Ο Στέρλινγκ ξεκίνησε δυναμικά όμως από ένα σημείο και έπειτα εμφανώς επηρεασμένος και από την υπόθεση του συμβολαίου του, αποσυντονίστηκε. Ο Χέντερσον είναι μεν σταθερός αλλά δεν είναι ακόμη ο παίκτης που περιμένεις να πρωταγωνιστήσει κρίνοντας σε διάρκεια τα αποτελέσματα της ομάδας ενώ ο Τζέραρντ μετά τα Χριστούγεννα, λόγω των τραυματισμών αλλά και της μετακίνησής του το καλοκαίρι στους LA Galaxy δεν βοήθησε στα δύσκολα. Ο Στάριτζ μετά τον τραυματισμό του δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό παίκτη ενώ οι Σκρτελ και Μινιολέ αναμφίβολα κάνουν εκπληκτική χρονιά όμως δεν είναι αυτοί που θα κλέψουν την παράσταση.
Αυτό το πετυχαίνει φέτος ο Κουτίνιο και για το λόγο αυτό είναι σχεδόν μόνιμα στους αρχικούς 11 του Ρότζερς.Είναι ο μόνος ίσως της 11άδας των «κόκκινων» που θα μπορούσε με κλειστά μάτια να ξεκινήσει βασικός στις Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι. Για το λόγο αυτό ίσως, οι «πολίτες» ετοιμάζονται σύμφωνα με τα δημοσιεύματα να καταθέσουν πρόταση για την απόκτησή του το καλοκαίρι, η οποία θα ξεπερνά τα 35 εκ. λίρες. Το μόνο που οφείλουν να κάνουν στη Λίβερπουλ είναι να μην τον χάσουν και αυτόν, όπως ακριβώς συνέβη πέρυσι με τον Σουάρες.
*Πηγή: England365.gr*

Η ιστορική ευθύνη του Θεοδωρίδη απέναντι στην Ελλάδα!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον Γενικό Γραμματέα της UEFA που αυτές τις μέρες αποφασίζει αν θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να εξυγιανθεί ή αν θα το εμποδίσει να πατάξει τη διαφθορά απειλώντας το με διεθνή αποκλεισμό.
Είσαι ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Ενας Ελληνας που αγαπά το ποδόσφαιρο, που μεγάλωσε με ελληνικό ποδόσφαιρο, που υπηρέτησε το ελληνικό ποδόσφαιρο, που αγανάκτησε με τον κόσμο της διοίκησης επιχειρήσεων του ελληνικού ποδοσφαίρου και για αυτό επέλεξε συνειδητά να αποχωριστεί αυτόν τον κόσμο περίπου 15 χρόνια πίσω για να γίνει Theodore Theodoridis και να κάνει καριέρα στην UEFA.
Σήμερα ως Theodore Theodoridis έχεις το προνόμιο να κατέχεις την θέση του διευθυντή της διεύθυνσης Εθνικών Ενώσεων της UEFA και την ιδιότητα του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της UEFA. Εχεις το προνόμιο να είσαι “δεξί χέρι” του Μισέλ Πλατινί. Και είσαι αυτός που και λόγω θέσης και ιδιότητας (διευθυντής Εθνικών Ενώσεων) αλλά και λόγω καταγωγής και ποδοσφαιρικής προέλευσης αναλαμβάνεις την ευθύνη των επαφών με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία σου δείχνει όχι μόνο διάθεση να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τη διάθεση να το κάνει σωστά, δηλαδή μέσα από συνεργασία με την UEFA προκειμένου να μη φέρει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην άβολη θέση να σταθεί μπροστά σε παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
Δέκα μέρες πίσω, μετά την συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή στο υφυπουργείο Αθλητισμού, έφυγες με τον προβληματισμό που δημιουργούν οι θέσεις του Υπουργού, τη δέσμευση ότι θα δουλέψεις πάνω σε ένα μοντέλο που θα είναι συμβατό με τα στάνταρ της UEFA αλλά και θα ικανοποιεί την ελληνική ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές στην διοίκηση του ποδοσφαίρου και την “προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, κι εγώ είμαι αισιόδοξος, είμαι στη χώρα μου και θέλω να είμαι πάντα αισιόδοξος” δήλωση.
Εκτοτε διάβασες το πόρισμα του Εισαγγελέα Κορέα για την ύπαρξη και δράση εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μέσα από την ανάγνωση των 173 σελίδων πέρα από όλα τα άλλα, κάποια εκ των οποίων σε αφορούν, διαπίστωσες πόσο διεφθαρμένη ήταν και είναι η διαδικασία εκλογής του προέδρου της ΕΠΟ. Διάβασες προέδρους Ενώσεων να τάζουν την ψήφο τους, διάβασες προέδρους και υποψήφιους προέδρους να ζητούν στήριξη ΠΑΕ, διάβασες να μετρούν τις ψήφους των προέδρων Ενώσεων σαν αγορασμένα κουκιά. Τι άλλο πρέπει να διαβάσεις για να φρίξεις και να νιώσεις την ανάγκη να βοηθήσεις την χώρα σου να καθαρίσει το ποδόσφαιρό της; Πώς είναι δυνατόν να μην αναγνωρίσεις την ιστορική ευθύνη σου και να την αναλάβεις;
Από την ημέρα της συνάντησής του στην Αθήνα με τον Σταύρο Κοντονή, κι ενώ το 10ήμερο διάστημα για να επιστρέψει με τις ερωτήσεις της UEFA για το πρώτο νομοσχέδιο και τις θέσεις της UEFA λήγει αύριο, ο Θεοδωρίδης έχει αποφύγει κάθε επαφή με τα ελληνικά media. Αυτά έχει κάθε δικαίωμα να συνεχίσει να τα αποφεύγει. Είναι όμως αδιανόητο να κάνει το ίδιο και με την μεγάλη ευθύνη και το ιστορικό χρέος που έχει απέναντι στην χώρα του. Αυτήν δεν γίνεται να την αποφύγει, όσο και αν προσπαθήσει να περάσει απαρατήρητος.
Επειδή είχα την τύχη, πριν από 4,5 χρόνια μιας συνάντησης και κουβέντας με τον Πλατινί παρουσία του Θεοδωρίδη έχω ιδίαν αντίληψη του μεγέθους της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης που έχει προς τον Ελληνα συνεργάτη του ο πρόεδρος της UEFA αλλά και περί του μεγέθους της επιρροής που ασκεί σε αυτόν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της UEFA, δηλαδή ο άνθρωπος του Πλατινί για τις ειδικές αποστολές των διαπραγματεύσεων με κάθε μια εκ των 54 ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που θέλει να παρέμβει σε ποδοσφαιρικά ζητήματα για να πατάξει τη διαφθορά. Με απλά λόγια ουδείς μπορεί να με πείσει ότι ο Θεοδωρίδης δεν μπορεί να πείσει τον Πλατινί για την ανάγκη να γίνουν κοσμογονικές αλλαγές σε μια ομοσπονδία που εκλέγει πρόεδρο μέσα από μια τόσο διεφθαρμένη διαδικασία.
Στη δεδομένη στιγμή, περίπου 20 ημέρες πριν από την επόμενη και πιο καθοριστική συνεργασία των FIFA – UEFA με τον υφυπουργό Αθλητισμού παρουσία του προέδρου Γκιρτζίκη, ο Θεοδωρίδης αποφασίζει για την ιστορία και την υστεροφημία του. Αποφασίζει και καθορίζει το πώς θέλει να τον αντιμετωπίζουν οι Ελληνες. Μπορεί να συνεχίσει να νίπτει τας χείρας του, να κάνει πως δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν διαβάζει, να αδιαφορήσει μπροστά σε καθαρές αποδείξεις για το πόσο διεφθαρμένο είναι το σημερινό καθεστώς και η διαδικασία των εκλογών στην ΕΠΟ, δηλαδή να μην μιλήσει στον Πλατινί για τα όσα διάβασε στο πόρισμα Κορέα, και να έρθει στην επόμενη συνάντηση για να κάτσει πίσω από το επιχείρημα του αυτοδιοίκητου και να αρνηθεί στον Κοντονή οποιαδήποτε αλλαγή. Και μπορεί να πείσει τον Πλατινί για την ανάγκη να πιέσουν άμεσα και πολύ τον Γκιρτζίκη και τη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ να προχωρήσει άμεσα μόνη της στις απαιτούμενες καταστατικές αλλαγές ώστε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, να διευρύνει πολύ το εκλογικό σώμα και να βάλει τις προδιαγραφές διαφάνειας και ισονομίας για τις οποίες μιλά και ο Κοντονής χωρίς να παρέμβει η κυβέρνηση στο αυτοδιοίκητο.
Στην δεύτερη περίπτωση ο Θεοδωρίδης γράφει το όνομά του στην ιστορία και το συνδέει με την απαρχή της κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην πρώτη περίπτωση κάνει ένα πολύ ουσιαστικό βήμα για να συνδεθεί στενά με την πραγματικότητα που αποτυπώνεται στο πόρισμα Κορέα. Ενα βήμα για να καταγραφεί στη συνείδηση του Ελληνα ποδοσφαιρόφιλου ως ο άνθρωπος που είχε την ευκαιρία να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να καθαρίσει και αυτός επέλεξε όχι απλώς να μη το βοηθήσει αλλά και να το εμποδίσει να καθαρίσει με απειλή τον διεθνή αποκλεισμό του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μακάρι να μην ξεθωριάσει…!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για την απουσία του ονόματος του Βαγγέλη Μαρινάκη από τους 90 κατηγορούμενους και εύχεται να μην ξεθωριάσει η υπόθεση.
Πολλές φορές στη ζωή, η υπομονή είναι προτέρημα. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη δικαιοσύνη. Υπομονή θέλει προκειμένου να κρίνουν και να αποφανθούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι.
Το να καταδικάζουμε, το να δικάζουμε από μακριά και από τα πληκτρολόγια είναι δυστυχώς για πολλούς εύκολο, χωρίς καν να υπολογίζουν το τεκμήριο της αθωότητας.
Σύμφωνα λοιπόν με το δικαστικό ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν είναι μέσα στους 90 κατηγορούμενους στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Μια υπόθεση που ήρθε στην επιφάνεια το 2011 και αν μη τι άλλο σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, πάντα ακούγαμε ότι Ολυμπιακός και οι άνθρωποί του ήταν υπαίτιοι. Αμ δε! Αυτός που ξέρει καλύτερα από όλους μας, ο εισαγγελέας έχει διαφορετική άποψη.
Τώρα που δεν υπάρχει ερυθρόλευκο χρώμα στην υπόθεση (που είναι πέρα για πέρα σοβαρή), νομίζουμε ότι αυτή θα αρχίζει να ξεθωριάζει. Μπορεί και μακάρι να κάνουμε λάθος. Πρέπει να πέσει άπλετο φως σε αυτές τις υποθέσεις, κάτι που επιθυμούν διακαώς και οι Πειραιώτες. Υπομονή χρειάζεται και όχι βιασύνες και λιθοβολισμοί.
Πάμε τώρα και στα του αγώνα με τον Απόλλωνα, αν και δεν χρειάζεται να αναλύσουμε πολλά. Η διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας είναι τεράστια και φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα και εξασφάλισε την θέση του στον τελικό και απομένει ένα ματς (ουσιαστικά δύο, γιατί υπάρχει και ο επαναληπτικός που έχει διαδικαστικό χαρακτήρα) για το νταμπλ.
Κρατάμε την εξαιρετική εμφάνιση του Ντοσεβί, την διάθεση των Μπενίτες και Χάρα, καθώς και τον πάντα καλό, σοβαρό και ποιοτικό Τσόρι…
Υ.Γ. Καλή Ανάσταση σε όλους.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ταπείνωση των κάφρων και… η σιωπή των αμνών!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας



Στην δεύτερη κόντρα του σε διεκδίκηση πανελλήνιων τίτλων ο Δικέφαλος του βορρά αναδεικνύεται και πάλι νικητής, απέναντι στον Ολυμπιακό. Μετά το κύπελλο Ελλάδας που κατέκτησε το ασπρόμαυρο βόλεϊ, ήρθαν χθες οι πιτσιρικάδες της Κ15 και έστησαν πανηγύρι με το τρόπαιο τους μέσα στον Πλατανιά,…στην πατρίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη (τι σύμπτωση κι αυτή;).

Αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας επικρατώντας στον τελικό του Ολυμπιακού 0-1, «φτύνοντας» κατάμουτρα τα υποκείμενα που εκπροσωπούσαν την «επιστημονική» κοινότητα του λιμανιού. Οι αδιόρθωτοι κρετίνοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να βρωμίσουν έναν αγώνα που αφορούσε παιδιά, τα οποία στο παρελθόν είχαν επιδείξει στις μεταξύ τους συναντήσεις άψογη συμπεριφορά. Επιχείρησαν να δηλητηριάσουν τις ψυχούλες τους και να τις μπολιάσουν με τις οπαδικές διαστροφές τους και τα αρρωστημένα συμπλέγματα τους. Εμετικά συνθήματα, αντεθνικές ύβρεις και προπηλακισμοί – ως συνήθως – το θλιβερό ρεπερτόριο τους. Για την ιστορία αναφέρουμε τη σύνθεση της ομάδας: ΠΑΟΚ: Κόουτς (Μήτας): Μαβίδης, Ευφραιμίδης, Βουτσάς, Λυρατζής, Μανιώτης, Τσιγάρας (46΄Κύρτσος), Δούμτσης (80΄Κύρκου), Γαϊτανίδης, Τσαούσης, Χατζής (69΄Κωνσταντίνου), Γκαργκαλατζίδης. Χρυσός σκόρερ, ο Δούμτσης (20ο λεπτό).

  Συγχαίροντας τα αετόπουλα του βορρά, περνάμε στο δεύτερο «θέμα» του σχολίου μας το οποίο αφορά τον «τρόπο» με τον οποίο «υποδέχθηκαν» τα ΜΜΕ τα όσα μέσα από τους κυνικούς διαλόγους αποκαλύφθηκαν για τη δράση της διαβόητη εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου μας. Διαλόγους που καταγράφηκαν νόμιμα (εθνικός κοριός παρακολούθησης) και «φιλοξενήθηκαν» στις 173 σελίδες (!!!), ενός πορίσματος άψογα δομημένου και απόλυτα τεκμηριωμένου κατά γενική ομολογία. Η διαρροή ολόκληρου του κειμένου και τα όσα απίστευτα κι εκπληκτικά αποκάλυπτε, όπως ήταν επόμενο προκάλεσαν το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, αλλά και την αντίστοιχη ταραχή του συστήματος. Και όταν λέμε σύστημα όλοι αντιλαμβάνονται τι εννοούμε. Αιχμή του δόρατος, ως γνωστόν, αυτού του περιβόητου συστήματος, είναι η διαπλεκόμενη ενημέρωση.

Η οποία έχει βασική έδρα την Αθήνα με κάποιες «παραφυάδες», εδώ στο βορρά, τους γνωστούς λαϊκιστές και μερικούς σταμπαρισμένους «γενίτσαρους» με βεβαρημένο μητρώο. Η αθηνοκεντρική μιντιακή διαπλοκή λοιπόν σε ένα τόσο σημαντικό θέμα «αντέδρασε» τόσο φθηνά, καιροσκοπικά και υποκριτικά, ώστε να προκαλέσει την οργή αλλά και τη χλεύη της κοινής γνώμης. Τα περισσότερα κανάλια «έπνιξαν» το θέμα με τη δικαιολογία ότι δεν το θεωρούσαν δεοντολογικά συμβατό, τη στιγμή που είναι αποκλειστικότητα ενός ανταγωνιστή τους.

Οι εφημερίδες (οι περισσότερες) απόλυτα ελεγχόμενες και εξαρτημένες το «εξαφάνισαν» εξυπηρετώντας πελατιακές σχέσεις και υποβοηθώντας μεγαλόσχημους παράγοντες και ισχυρά σωματεία.

Για τους κατάπτυστους «γενίτσαρους» του βορά δεν γεννάται λόγος τη στιγμή που οι ίδιοι έχουν δηλώσει απερίφραστα (υπάρχει και σχετικό «εδάφιο»…στο πόρισμα που το επιβεβαιώνει με εμετικούς διαλόγους), ότι είναι άνθρωποι ειδικών αποστολών ταγμένοι στην υπηρεσία συγκεκριμένου μεγαλοπαράγοντα και συγκεκριμένου συλλόγου. Συνολικά έχουμε λοιπόν ένοχες σιωπές… «αμνοεριφίων», με προφανή σκοπό την υποβάθμιση του πορίσματος και τη συγκάλυψη των βαρώνων της κολομβιανού τύπου εγκληματικής οργάνωσης που δρα – ακόμη και σήμερα – ασύδοτη και ατιμώρητη.

Σ.Σ: Είχαμε μερικές αμφιβολίες, αν και κατά πόσο ο κ. Κοντονής καταφέρει να απαλλάξει το άθλημα από αυτόν τον καρκίνο. Συμπεριφορές όμως όπως αυτές που προαναφέραμε οι οποίες επιχειρούν προπαγανδιστικά κι ένοχα με «σιωπές» και με «συγκαλύψεις», να επηρεάσουν και να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη κατά πως συμφέρει στο σύστημα, μας καθιστούν περισσότερο επιφυλακτικούς. Άλλωστε και κάποιες τελευταίες ειδήσεις συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση. Κουράγιο κύριε Υπουργέ, ελπίζουμε να έχεις αντιληφθεί τι έχεις «απέναντι» σου.

*Πηγή: metrosport.gr*

Τα αντανακλαστικά στη… διαφθορά

Γράφει ο Βασίλης Μάστορας



Η αθλητική κοινωνία της χώρας μετράει τα αντανακλαστικά όλων εξουσιών στο θέμα της διαφθοράς του ποδοσφαίρου. Τόσο στην ιστορία του «coriopolis” όπου σύμφωνα με πληροφορίες 90 εμπλεκόμενοι που πέρασαν από το γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς κρίθηκαν ένοχοι, όσο και σ’ αυτή του πορίσματος του Αριστείδη Κορέα. Και στις δύο υποθέσεις υπάρχει πολύ υλικό που απεικονίζει το τι συμβαίνει στο εγχώριο ποδόσφαιρο.

Στοιχεία ατράνταχτα, ικανά να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες για τους περισσότερους από τους εμπλεκόμενους. Ολοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, περιμένουν με ενδιαφέρον το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης. Είναι αλήθεια ότι λίγοι ήταν εκείνοι που «έπεσαν από τα σύννεφα» διαβάζοντας τα ονόματα των παραγόντων που περιλαμβάνονται στο πόρισμα Κορέα. Συγχρόνως όμως η δυσπιστία που υπάρχει απέναντι στα σφυρίγματα των διαιτητών, υπάρχει και στις αποφάσεις που θα πάρει η δικαστική εξουσία για το σκάνδαλο της διαφθοράς. «Θα στρογγυλέψουν τις γωνίες και τελικώς θα την πληρώσουν περιφερειακά πρόσωπα» είναι η άποψη η οποία κυριαρχεί.

Γι’ αυτό η υπόθεση των στημένων αγώνων, που βρίσκεται στο προσκήνιο, αποτελεί μέγα στοίχημα για την Πολιτεία, την αθλητική και την ποινική δικαιοσύνη.  Και είναι η «χρυσή ευκαιρία» να ξεκαθαρίσει το νεφέλωμα, μήπως και οι φίλαθλοι κερδίσουν τις χαμένες, όμορφες, Κυριακές τους. Μεγαλύτερη θα είναι η ζημιά για το ποδόσφαιρο μας, εάν τελικώς «ξεφουσκώσει» η υπόθεση χωρίς να επιβληθούν ποινές στους «εγκεφάλους» της υπόθεσης. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας για όλους, αλλά υπάρχουν καραμπινάτα περιστατικά με τα οποία μπορούν να τεκμηριωθούν ποινές.

Αρα το ζητούμενο είναι οι διαδικασίες να τρέξουν σε χρόνους εξπρές. Η δυσλειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης λόγω των πολλών εκκρεμών υποθέσεων και την έλλειψη δικαστικών υπαλλήλων είναι γνωστή. Στην περίπτωση της «εγκληματικής οργάνωσης» του ποδοσφαίρου, καθώς είναι μία υπόθεση η οποία αφορά σε υπέρτατο βαθμό το δημόσιο συμφέρον, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα όπως  έγινε στο «calciopolis” που απασχόλησε το 2006 την Ιταλία. Στο εδώλιο της αθλητικής δικαιοσύνης κάθισαν 40 άτομα και η δίκη έγινε, για χωροτακτικούς λόγους, σε αίθουσα ξενοδοχείου. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας εξασφάλισε την υποστήριξη και τα UEFA και προχώρησε η υπόθεση. Η Γιουβέντους, παράγοντες της οποίας ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι,  τιμωρήθηκε με υποβιβασμό και αφαίρεση τίτλων, ενώ η Μίλαν, η Λάτσιο και η Φιορεντίνα με αφαίρεση βαθμών.

Βεβαίως σε ποινικό επίπεδο τελικώς τα φυσικά πρόσωπα δεν τιμωρήθηκαν γιατί η υπόθεση έφτασε στα όρια της παραγραφής και η Γιουβέντους αθωώθηκε γιατί κρίθηκε ότι τα εμπλεκόμενα πρόσωπα λειτούργησαν για προσωπικό συμφέρον!  

Η δικαστική εξουσία της Τουρκίας έδειξε ισχυρά αντανακλαστικά στο σκάνδαλο διαφθοράς στο ποδόσφαιρο της. Τιμώρησε με ποινή φυλάκισης έξι χρόνων τον πρόεδρο της Φενερμπαχτσέ Αζίμ Γιλντιρίμ, του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 700.000 ευρώ και του απαγορεύτηκε να συνεχίσει να κατέχει οποιοδήποτε αξίωμα στην ομάδα.

Η τουρκική ομοσπονδία δεν καταδίκασε κάποια από τις 16 ομάδες που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο, η συγκεκριμένη υπόθεση πήγε στα πολιτικά δικαστήρια, όπου και ο πρόεδρος της Σίβασπορ κρίθηκε προφυλακιστέος.  Παράλληλα τρία χρόνια κι ένας μήνας φυλάκισης επιβλήθηκε στο στέλεχος της Φενέρ, Ιλχάν Εκσίογλου, ενώ ένας χρόνος και τρεις μήνες στον πρώην παράγοντα της Μπεσίκτας, Σερνάρ Ανταλί.

Ο Γκιλντιρίμ άσκησε έφεση και για ένα τρίμηνο η υπόθεση «κόλλησε» στα γρανάζια της δικαιοσύνης μέχρι που τελικώς αποφασίστηκε να σταματήσει η εκτέλεση της απόφασης και η δίκη να επαναληφθεί.

Οι δύο περιπτώσεις διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, της Τουρκίας και της Ιταλίας οι οποίες ήταν επίσης «δεμένες» με στοιχεία έχουν την ίδια αφετηρία και διαφορετικό αποτέλεσμα στην εκδίκαση των υποθέσεων.

Σε κάθε περίπτωση επιβλήθηκαν ποινές είτε από την ποινική, είτε από την αθλητική δικαιοσύνη. Οπότε έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα τελεσιδικήσουν οι ελληνικές υποθέσεις.


*Πηγή: metrosport.gr*

Ενδιαφέρον των Καβαλίερς για Μεζρί!


Την προσοχή τους στην Ευρώπη έχουν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς για επιπλέον ενίσχυση στη ρακέτα, καθώς φέρονται να έχουν κάνει «κρούση» για την απόκτηση του Σαλάχ Μεζρί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ενδιαφέρον των Καβαλίερς για Μεζρί
Μετά και την πολύ καλή παρουσία του Ρώσου Τιμοφέι Μοζγκόφ,οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έχουν… απλώσει τα δίχτυα τους στην Ευρώπη για να ενισχύσουν περισσότερο τη φρόντ λάιν τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ισπανικού περιοδικού Gigantes del Basket, οι «Ιππότες» εξετάζουν προσεκτικά την περίπτωση του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, Σαλάχ Μεζρί, ώστε να τον φέρουν από την επόμενη σεζόν να αγωνιστεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο 28χρονος σέντερ της «βασίλισσας της Ευρώπης» έχει παραγκωνιστεί φέτος από τον Πάμπλο Λάσο, καθώς τον χρησιμοποιεί ελάχιστα και συγκεκριμένα φέτος στην Ευρωλίγκα έχει 8 συμμετοχές και με μόνο μία από αυτές για το Τοp-16, ενώ και στο ισπανικό πρωτάθλημα αγωνίζεται κατά μέσο όρο 10 λεπτά ανά παιχνίδι. O Τυνήσιος άσος δεν έχει επιλεγεί κατά το παρελθόν στο ντραφτ, επομένως έχει το δικαίωμα να υπογράψει σε ομάδα της επιλογής του στο ΝΒΑ.

Επίσης, οι Καβαλίερς διατηρούν τα δικαιώματα του σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σάσα Κάουν, τον οποίο ξέρει πολύ καλά από τη θητεία του στον πάγκο της εθνικής Ρωσίας ο προπονητής τους, Ντέιβιντ Μπλατ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αδειάζει» ο ΠΑΟΚ!!

Με αρκετές απουσίες συνεχίζει τις προπονήσεις ο ΠΑΟΚ, αφού αρκετοί παίκτες έχουν εξασφαλίσει πρόωρη άδεια, ενώ τέσσερις ακόμα ταλαιπωρούνται από τραυματισμό. Νέο πρόβλημα με Παπαδόπουλο.

«Αδειάζει» ο ΠΑΟΚ
Με αρκετές απουσίες συνεχίζονται οι προπονήσεις του ΠΑΟΚ, που συνεχίζει την προετοιμασία του ενόψει της επιστροφής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Νέο πρόβλημα για τον Γιώργο Γεωργιάδη αποτελεί αυτό του Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους και ακολούθησε προληπτικά μέρος της προπόνησης, ενώ τη θεραπεία του συνέχισε ο Στέφανος Αθανασιάδης, λόγω ισχιαλγίας.

Εκτός παρέμειναν και οι Φακούντο Περέιρα και Παναγιώτης Δεληγιαννίδης, οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και αποκατάστασης αντίστοιχα.

Η σημερινή προπόνηση ήταν η τελευταία για τους Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο και Ράζβαν Ρατς, οι οποίοι αποχώρησαν μετά το πρωινό πρόγραμμα έχοντας ειδική άδεια, ενώ από την προπόνηση της Μ Παρασκευής θα απουσιάσουν οι Σαρλ Ιτάνζ, Κρίστιαν Νομπόα, Μιγκέλ Βίτορ και Ρικάρντο Κόστα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μουρίνιο: «Έχω ένα πρόβλημα, γίνομαι όλο και καλύτερος»


Φοβερός Ζοσέ Μουρίνιο, μιλάει για όλα! Για το πόσο βελτιώνεται με το πέρας των χρόνων, για την πρώτη του δουλειά, για τη σχέση του με τη θρησκεία, για την... τρέλα εκατομμυρίων στο ποδόσφαιρο!

Μουρίνιο: «Έχω ένα πρόβλημα, γίνομαι όλο και καλύτερος»
Δεν είναι απ' τους ανθρώπους που όταν θα μιλήσουν, θα πουν τα... τυπικά. Τα κλισέ. Είναι απ' αυτούς που θα πουν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Που θα πετάξει την ατάκα. Που θα διαβάσεις ένα... κατεβατό δηλώσεις του δίχως να... νιώσεις χαμένος στιγμή!

Κι αυτό έκανε ο Ζοσέ Μουρίνιο στη συνέντευξη που παραχώρησε στην αγγλική «Telegraph». Αναφέρθηκε στο πόσο καλύτερος γίνεται κάθε χρόνο που περνά και αποκτά εμπειρίες στο ποδόσφαιρο, στο πόσο σημαντικό είναι γι' αυτόν η θρησκεία («Μιλάω με τον Θεό κάθε μέρα», είπε σχετικά), στην... μάστιγα με τον χορό εκατομμυρίων στο ποδόσφαιρο σε μικρές ηλικίες, στην οικογένεια του, στην πρώτη δουλειά που έκανε πριν γίνει προπονητής.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι αισθάνομαι σαν... γριά αλεπού. Δεν με φοβίζει τίποτα, δεν ανησυχώ για τίποτα, ξέρω ότι τίποτα δεν πρόκειται να μου συμβεί... Έχω την ικανότητα να κοντρολάρω τα συναισθήματα και να είμαι ψύχραιμος, όμως χρειάζομαι το χρόνο μου για να σκεφτώ», είπε μεταξύ άλλων ο «Special One» απαντώντας στο γιατί πηγαίνει δύο ώρες πριν την προπόνηση και κλείνεται μόνος του στο γραφείο.

Αναλυτικά η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μουρίνιο

Για το πώς βλέπει τον εαυτό του με το πέρασμα των χρόνων: «Νομίζω ότι έχω ένα πρόβλημα, το οποίο είναι πως βελτιώνομαι σε οτιδήποτε έχει σχέση με τη δουλειά μου από τότε που ξεκίνησα. Υπάρχει εξέλιξη σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, στον τρόπο που διαβάζω το παιχνίδι, στον τρόπο που προετοιμάζω το παιχνίδι, στον τρόπο που κάνω τις προπονήσεις, στη μεθοδολογία... αισθάνομαι ολοένα και καλύτερος. Υπάρχει όμως ένα πράγμα στο οποίο δεν μπορώ να αλλάξω: όταν αντιμετωπίζω τα μίντια δεν είμαι ποτέ υποκριτής».

Για το καθιερωμένο δίωρο απομόνωσης στο γραφείο του: «Χρειάζομαι το χρόνο μου. Δεν είμαι τόσο... γέρος για το ποδόσφαιρο. Έχω ακόμα 20 χρόνια καριέρας μπροστά μου στην προπονητική. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι αισθάνομαι σαν... γριά αλεπού. Δεν με φοβίζει τίποτα, δεν ανησυχώ για τίποτα, ξέρω ότι τίποτα δεν πρόκειται να μου συμβεί... Έχω την ικανότητα να κοντρολάρω τα συναισθήματα και να είμαι ψύχραιμος, όμως χρειάζομαι το χρόνο μου για να σκεφτώ. Δεν ξυπνάω αγχωμένος μες στον ύπνο μου και σκέφτομαι ένα πρόβλημα ή έναν σοβαρό τραυματισμό για κάποιον ποδοσφαιριστή μου. Τα ελέγχω, αλλά χρειάζομαι το χρόνο μου για να βρω τις λύσεις».

Για την πρώτη του δουλειά: «Τεχνικά δεν ήμουν έτοιμος για εκείνη τη δουλειά... Ήταν με παιδιά που είχαν σύνδρομο Down... Αν πέτυχα κάτι εκείνα τα χρόνια σε αυτό που έκανα, ήταν λόγω της σχέσης που ανέπτυσσα με τα παιδιά και της ικανότητάς μου να βοηθάω στο κομμάτι της ψυχολογίας και των συναισθημάτων. Για παράδειγμα, είχα ένα παιδί που έλεγε ότι το πήρε απόφαση πως δεν θ' ανέβει ποτέ ξανά σκάλες ή κάποιο άλλο παιδί που δεν μπορούσε να κάνει την παραμικρή κίνηση. Πέτυχα γιατί ήξερα πως να το χειριστώ στο ψυχολογικό κομμάτι. Στα 16 μου, είχα τον έλεγχο και τη διαχείριση μικρών παιδιών, τώρα έχω τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Το πιο σημαντικό θα είναι πάντα η σχέση που θα έχεις με τον παίκτη. Όχι όμως επί προσωπικού, αλλά μέσα στο σύνολο, μέσα στην ομάδα. Η ομάδα κερδίζει, όχι ο ένας».

Για τα μεγάλα χρηματικά ποσά που διακινούνται στο ποδόσφαιρο: «Η στιγμή που πήρα πραγματικά πολλά λεφτά στα χέρια μου ήταν στο δεύτερο συμβόλαιό μου με την Πόρτο, το 2003, ήμουν 30 και κάτι. Ήμουν παντρεμένος, ήμουν έτοιμος για αυτό. Τα παιδιά που παίρνουν πολλά χρήματα στα χέρια τους στα 16, στα 17, στα 19, στα 20 δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν, δεν ξέρουν τί να κάνουν. Στην Τσέλσι έχουμε ένα φανταστικό τμήμα που ονομάζεται Υποστήριξη και Πρόνοια Παικτών όπου τους βοηθούν στα πάντα. Έχουν ανθρώπους στην τράπεζα για να τους εξηγούν τα περί χρήματος. Θέλεις να αγοράσεις ένα σπίτι; Ας διασφαλίσουμε ότι είσαι το σωστό άτομο που θα κάνει τη σωστή συμφωνία. Οι νεαροί παίκτες που έρχονται στην πρώτη ομάδα δεν αγοράζουν αμάξι, έχουμε σπόνσορα την Audi και παρέχουν αμάξια στους παίκτες. Οι παίκτες το χρειάζονται αυτό σε έναν περίπλοκο κόσμο».

Για τη σχέση του με την Θρησκεία: «Πιστεύω ξεκάθαρα στα Θεία. Κάθε μέρα προσεύχομαι. Μιλάω με τον Θεό κάθε μέρα. Δεν πηγαίνω στην εκκλησία τακτικά, αλλά το κάνω όποτε το θέλω και όποτε νιώθω την ανάγκη ότι πρέπει να το κάνω. Όταν είμαι στην Πορτογαλία πάντα πηγαίνω στην εκκλησία. Προσεύχομαι για την οικογένειά μου, τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου, τους φίλους μου, τους γονείς μου, την ευτυχία και όλα τα καλά για τη ζωή. Πρέπει να πω, όμως, ότι ποτέ δεν μιλάω με τον Θεό για το ποδόσφαιρο».

Για τη σύζυγό του: «Δεν είναι το κομμάτι της το ποδόσφαιρο. Αυτό που μου λέει και με συμβουλεύει κάθε φορά είναι να βρίσκομαι στην ομάδα που θέλω, να κάνω αυτό που μου αρέσει, να είμαι αυτός που θέλω να είμαι και να δουλεύω με αυτούς που θέλω. Είναι ένα μικρό μυστικό γιατί όταν είσαι χαρούμενος με τη δουλειά σου και όσα κάνεις εκτός σπιτιού, τότε είσαι καλά και στο σπίτι σου με την οικογένειά σου. Παρ' όλα αυτά, ακόμα κι όταν δεν είμαι καλά και έχω χάσει ένα σημαντικό παιχνίδι, προσπαθώ να πηγαίνω στο σπίτι και να είμαι χαμογελαστός. Σκέφτομαι ότι απλά έχασα ένα παιχνίδι και η επόμενη μέρα θα είναι ένα νέο ξεκίνημα».

Για το αντίκτυπο του ποδοσφαίρου στην κοινωνία: «Στην Πορτογαλία λένε ότι ποτέ δεν αλλάζεις τη μητέρα σου και την ομάδα σου. Κι εγώ παθιάζομαι με το ποδόσφαιρο και καταλαβαίνω τον αντίκτυπο που έχει στην κοινωνία και στον τρόπο ζωής των ανθρώπων η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και η αφιέρωση χρόνου σε αυτό. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας ποδοσφαιριστής ή ένας προπονητής μπορεί να βρεθεί στην κορυφή μιας λίστας με τους ανθρώπους που επηρεάζουν περισσότερο τη ζωή κάποιου. Δεν είμαστε ούτε επιστήμονες, ούτε γιατροί, ούτε σώζουμε ζωές... Με ένα άθλημα ασχολούμαστε και αυτό είναι όλο. Δεν συγκρίνονται ορισμένα πράγματα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Κατσίβελης: «Καμία προτίμηση σε αντίπαλο»

Έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ομάδα βρεθεί στο δρόμο του για το final-4 είναι ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Δημήτρη Κατσίβελη που μίλησε πριν το ματς διαδικαστικού χαρακτήρα με τη Νίζνι.

Κατσίβελης: «Καμία προτίμηση σε αντίπαλο»
Κόντρα στη Νίζνι κλείνει τις υποχρεώσεις του στο Top-16 ο Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και να περιμένουν να μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους.

Ο Δημήτρης Κατσίβελης τόνισε πως ο συγκεκριμένος αγώνας θα αποτελέσει κάτι σαν ματς προετοιμασίας για τα δύσκολα παιχνίδια που έπονται, ενώ πρόσθεσε πως ο Ολυμπιακός είναι καλά προετοιμασμένος προκειμένου να εμφανιστεί ανταγωνιστικός και στην επόμενη φάση δίχως να έχει κάποια προτίμηση σε αντίπαλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ματς:
«Το παιχνίδι με τη Νίζνι δεν έχει βαθμολογική σημασία, αλλά για εμάς δεν είναι αδιάφορο. Είναι το τελευταίο παιχνίδι του Top-16 στην έδρα μας. Μετά ξεκινούν ίσως τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν στην Ευρώπη, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτά το παιχνίδι για να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να είμαστε όσο περισσότερο έτοιμοι γίνεται, όταν αρχίσουν τα πλέι οφ».

Για τις απουσίες του αντιπάλου:
«Η Νίζνι γενικότερα προέρχεται από μία καλή χρονιά. Στηρίζεται κυρίως στους δύο παίκτες που λείπουν, αλλά και οι υπόλοιποι είναι πολύ επικίνδυνοι. Ολα τα παιχνίδια για εμάς ξεκινούν από την άμυνα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τα ριμπάουντ που είχαμε πρόβλημα στο τελευταίο παιχνίδι και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, όσο περισσότερο γίνεται».

Για το αν υπάρχει προτίμηση μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα:
«Δεν υπάρχει κάποια προτίμηση. Περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλό μας και πιστεύω πως όποια ομάδα κι αν είναι, εμείς έχουμε προετοιμαστεί καλά αυτόν τον καιρό. Θα έχουμε λίγες ημέρες ακόμα για να προετοιμαστούμε και να είμαστε όσο πιο έτοιμοι είναι εφικτό».

Βαθμολογία αλά… ελληνικά!!


Ο Σταυρός Χονδροθύμιος γράφει στο sport-fm.gr για τη μάχη στην "ουρά" της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας.

Βαθμολογία αλά… ελληνικά
Παρατηρώ με μεγάλη προσοχή τη μάχη που γίνεται στην ουρά της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της SuperLeague και αναλογίζομαι πόσο έξω έχουμε πέσει όλοι εμείς οι… ειδήμονες που στην αρχή της σεζόν, πιθανολογούσαμε το «ταβάνι» των βαθμών που απαιτούνται για να παραμείνει στην κατηγορία μια ομάδα!

Αν μου βρείτε έστω έναν που να πίστευε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η παραμονή θα κριθεί κοντά στους 40 βαθμούς και πάνω, φέρτε τον μου να τον… αποθεώσω δημόσια και να τον προτείνω για βράβευση! Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη, αλλά σχεδόν πάντα η δεύτερη είναι πιο σωστή και έτσι αναλογίστηκα γιατί όλη η… πιάτσα έπεσε έξω. Η απάντηση είναι προφανής και έχει δύο ονόματα. Νίκη Βόλου και ΟΦΗ.

Οι σίγουροι και «ξεκούραστοι» βαθμοί που κερδίζουν οι ομάδες απέναντι στους δύο συλλόγους που πλέον δε συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, αλλάζουν άρδην τα βαθμολογικά όρια, αλλά και τα δεδομένα, ενώ παράλληλα η κατάσταση αυτή ισοδυναμεί με σαφέστατη αλλοίωση του πρωταθλήματος. Και εξηγούμαι! Πόσο δίκαιο είναι κάποια ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία επειδή απέκτησε άνευ αγώνων 6 βαθμούς και στην τελική βαθμολογία έχει για παράδειγμα ένα μόνο βαθμό παραπάνω από μια άλλη που αγωνίστηκε με τον ΟΦΗ ή τη Νίκη Βόλου και δεν κατάφερε να νικήσει;

Εκτός αυτού, ειδικά στις τελευταίες αγωνιστικές, που έχει συσσωρευτεί η κούραση όλης της χρονιάς, αναρωτιέμαι πόσο…fair play είναι η μία ομάδα να παίζει συνεχόμενα παιχνίδια και η άλλη ενδιάμεσα να έχει… ρεπό και τρεις πόντους στο τσεπάκι; Φυσικά όλη αυτή η συζήτηση δεν γίνεται τώρα για τις ομάδες που ευνοήθηκαν ή αδικήθηκαν από τις αποχωρήσεις των δύο ομάδων που δεν αγωνίζονται, επειδή δεν ευθύνονται αυτές για το πρόγραμμα και τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Ούτε θα κατακεραυνώσουμε τον ΟΦΗ και τη Νίκη Βόλου που δεν κατάφεραν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους! Διότι ναι μεν έχουν συμβάλει στην έλλειψη ισονομίας στο πρωτάθλημα, αλλά οι ίδιοι οι σύλλογοι θα ήθελαν όσο κανείς άλλος να συνέχιζαν να αγωνίζονται!

Το… κρίμα στο λαιμό τους το παίρνουν οι ίδιοι οι φορείς, που με τις ενέργειές τους ή τις παραλείψεις τους, απαξιώνουν το δικό τους προϊόν. Γιατί είτε κάνοντας τα στραβά μάτια στην αρχή και επιτρέπουν τη συμμετοχή ομάδων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, είτε στην πορεία προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, οδηγούμαστε σε αυτά τα φαινόμενα! Είναι πολύ πιο τίμιο εξ αρχής να θέτονται οι σωστοί όροι συμμετοχής στο πρωτάθλημα και φυσικά να τηρούνται χωρίς την παραμικρή εξαίρεση! Αν και σε αυτόν τον τόπο οι εξαιρέσεις δεν επιβεβαιώνουν απλά τον κανόνα, αλλά συνήθως τις θεωρούμε δεδομένες. Άλλες φορές λόγω προσωπικών σχέσεων, άλλες λόγω πίεσης, άλλες για να μην διαταραχθούν ισορροπίες και άλλες λόγω συμφερόντων , οι κανόνες πηγαίνουν περίπατο και οι… πατέντες βασιλεύουν!

Το δόγμα να μην… κακοκαρδίσουμε κανέναν γίνεται σημαία και η ατάκα «όλοι να βολευτούμε» μετατρέπεται σε «μοτο». Οπότε είναι λογικό αν λειτουργούμε έτσι, να έχουμε και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Εδώ τώρα προκύπτει και το χρόνιο ερώτημα, σχετικά με το τι ομάδες θέλουμε στο πρωτάθλημά μας. Επιθυμούμε ιστορικούς συλλόγους, με πολλούς φιλάθλους, βαριά φανέλα και που με την παρουσία τους δίνουν άλλη αίγλη στη διοργάνωση ή μικρότερους συλλόγους που όμως είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με τους κανόνες και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να λαμβάνουν μέρος στη SuperLeague; Διότι το καλό για το ποδόσφαιρό μας είναι να αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία οι πιο δημοφιλείς ομάδες και να είναι βιώσιμη η παρουσία τους σε αυτήν. Όταν όμως αυτό δεν είναι εφικτό, τότε τι επιλέγουμε; Υγιείς συλλόγους, ακόμα κι αν αυτοί δεν είναι ιδιαίτερα εμπορικοί και δεν κουβαλούν μαζί τους μεγάλη ιστορία ή «αρρωστημένα» σωματεία με μεγάλο ειδικό βάρος τα οποία όμως συνεχώς να χρειάζονται κάθε είδους στήριξη από τρίτους, που όμως όπως αποδεικνύεται δεν προσφέρουν ουσιαστικά μόνιμη επίλυση των προβλημάτων; Μάλιστα με την δεύτερη πρακτική, πολλές φορές αυτά γιγαντώνονται και οδηγούμαστε σε καταστάσεις πολύ πιο επίπονες και ίσως καταστροφικές, από ότι θα είχαν να αντιμετωπίσουν αυτοί οι σύλλογοι αν από την αρχή δεν προσπαθούσαν οι αρμόδιοι να τα χώσουν όλα κάτω από το χαλί και… ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Πάντως, αδυνατώ να πιστέψω ότι σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα του πλανήτη, λίγες αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του, η εικόνα του βαθμολογικού πίνακα δε λέει την αλήθεια. Για να κατανοήσεις ποιες ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο με υποβιβασμό και ποια είναι ουσιαστικά η βαθμολογική τους συγκομιδή, πρέπει να ανατρέξεις στις επόμενες αναμετρήσεις, να δεις πόσους πόντους αναμένεται να έχουν από το… μπόνους των ξεκούραστων βαθμών και μετά να κρίνεις ποιος από τους «μονομάχους» είναι σε πλεονεκτικότερη θέση συγκριτικά με τον άλλον. Μια… ομορφιά δηλαδή! Μπράβο μας… *Πηγή: sport-fm.gr*

Σφαιρόπουλος: «Σαν... πλέι οφ»

Αδιάφορο βαθμολογικά το ματς με την Νίζνι, αλλά μόνο ως τέτοιο δεν το αντιμετωπίζει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας κόουτς μίλησε για το... πιθανό 10-4 του Ολυμπιακού και τους Σπανούλη-Πέτγουεϊ.

Σφαιρόπουλος: «Σαν... πλέι οφ»
Μπορεί να μην υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο για τον Ολυμπιακό αύριο απέναντι στην Νίζνι, ωστόσο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αντιμετωπίζει την εν λόγω αναμέτρηση με την πρέπουσα σοβαρότητα και περιμένει απ' τους παίκτες του να παίξουν σα να βρίσκονταν ήδη στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών επιβεβαίωσε πως ο Μπρεντ Πέτγουεϊ θα επανέλθει στη δράση, εξέφρασε την ελπίδα του ο Βασίλης Σπανούλης να είναι έτοιμος για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών και έδειξε πως οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες του είναι για... πιο ψηλά σε σχέση με το πιθανό 10-4 που θα ολοκληρώσει το Top-16 η ερυθρόλευκη ομάδα, εφόσον επικρατήσει των Ρώσων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου:

Για τη Νίζνι: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι για το TOP-16, στην έδρα μας, και θέλουμε για πολλούς λόγους ένα καλό παιχνίδι και ένα καλό αποτέλεσμα. Θέλουμε να κλείσουμε το TOP-16 με νίκη και το βλέπουμε αυτό το ματς ως παιχνίδι play off και στη συνέχεια θα έχουμε 3-4 ημέρες να δουλέψουμε κάποιες λεπτομέρειες και μπορούμε αυτές τις λεπτομέρειες να τις δουλέψουμε στο ματς. Η Νίζνι παίζει και εκτός έδρας καλά, το έχει δείξει αυτό, της λείπουν δύο βασικοί παίκτες, αλλά εμείς δεν κοιτάζουμε τι κάνουν αυτοί, αλλά τι κάνουμε εμείς και πως εμείς θα εμφανιστούμε. Παρά το δύσκολο της ημέρας, θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για να κλείσουμε με νίκη τη φάση του TOP-16».

Για τις απουσίες των αντιπάλων: «Οι απουσίες των αντιπάλων είναι σεβαστές, αλλά σε αυτό το παιχνίδι κοιτάμε τι θα κάνουμε εμείς και θα το αντιμετωπίσουμε ως ματς play off. Το ότι μας λείπουν παίκτες είναι ντεσαβαντάζ, η απώλεια του Χάντερ είναι σημαντική, αλλά έχουμε τους παίκτες για να δώσουν τις λύσεις και έχουμε παίκτες που μπορούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να καλύψουν το κενό του Χάντερ και του Σπανούλη».

Για τον Πέτγουεϊ: «Ο Πέτγουεϊ είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, έχει πάντα αυτό το πρόβλημα στον ώμο, δουλεύει στην ενδυνάμωση, του λείπουν παιχνίδια αλλά είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και πιστεύω πως θα πάρει χρόνο συμμετοχής για να βοηθήσει την ομάδα. Και ο Καββαδάς και ο Αγραβάνης θα έχουν ρόλο στο αυριανό παιχνίδι».

Για το εάν υπάρχει προτίμηση σε αντίπαλο: «Όχι, δεν υπάρχει προτίμηση. Εμείς κοιτάμε το δικό μας κομμάτι, ήδη δουλεύουμε στις αδυναμίες μας για να τις τελειοποιήσουμε και αμυντικά και επιθετικά, όλες αυτές τις ημέρες δουλεύουμε πάνω στα δικά μας λάθη. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και τη δουλειά μας και δεν κοιτάζουμε τους αντιπάλους».

Για το εάν θα αγωνιστεί ο Σπανούλης στον πρώτο προημιτελικό: «Δεν ξέρουμε ακόμη εάν ο Σπανούλης θα είναι μαζί μας στο πρώτο ματς των play off, ευελπιστούμε πως θα είναι έτοιμος, αλλά ακόμη δεν το ξέρουμε αυτό. Κάνει ατομικές προπονήσεις και περιμένουμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το είχαμε όταν έλειπε και ο Σπανούλης και ο Σλούκας, τώρα η μετάβαση θα είναι πολύ πιο εύκολη για εμάς».

Για το εάν είναι ικανοποιημένος με το να τελειώσει η ομάδα του με ρεκόρ 10-4: «Θα ήθελα παραπάνω από 10-4 ρεκόρ. Και ο προπονητής και όλοι στην ομάδα θέλουν το καλύτερο, είναι ένα πολύ καλό ρεκόρ, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό, μπορούσαμε παιχνίδια που χάσαμε να τα κερδίσουμε και άλλα που κερδίσαμε να τα είχαμε χάσει. Έτσι είναι το μπάσκετ, αστάθμητοι παράγοντες, ματς στον πόντο, τραυματισμοί. Όλα αυτά είναι προβλήματα μέσα στην χρονιά που η ομάδα πρέπει να τα ξεπερνάει. Η ομάδα είχε και έχει αγωνιστική ταυτότητα παρά το γεγονός πως είχαμε πολλούς τραυματισμούς, η ομάδα πάλευε και παλεύει όλα τα παιχνίδια και προσπαθεί για το καλύτερο, παντού κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Νομίζω πως έχουμε ταυτότητα αγωνιστική, έχουμε μαχητικότητα, την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα και αυτό είναι κατάκτηση των παικτών. Γι’ αυτό είπα και στην αρχή πως δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος, εάν η ομάδα μας κάνει αυτά που πρέπει μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε».

Για την κατάσταση της ομάδας: «Η προπόνηση της παραμονής δεν έχει μεγάλη ένταση. Ό,τι ήταν να κάνουμε για τη Νίζνι, περίπου στο 90% ως τώρα το έχουμε κάνει. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, εμείς δουλεύουμε όλους αυτούς τους μήνες γι’ αυτά. Όσα περάσαμε μέσα από τα ματς, να σταματήσουμε έναν καλό παίκτη, να βελτιώσουμε μια κακή βραδιά στα ριμπάουντ, όλα αυτά έχουν γίνει μέσα στη σεζόν, έγινε για να είμαστε έτοιμοι σε αυτά τα παιχνίδια και πιστεύω η ομάδα είναι έτοιμη γι’ αυτά τα παιχνίδια. Το μόνο πρόβλημα είναι εάν θα είναι έτοιμοι ο Σπανούλης και ο Χάντερ και πόσο έτοιμος είναι ο Πέτγουεϊ. Εάν η ομάδα ήταν έτοιμη, χωρίς τραυματισμούς θα έλεγα πως είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση και γενικά πιστεύω πως είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση».

Αντίο με «Φλόγα» στον Ατρόμητο!


Μίνι διάλειμμα απ’ τις υποχρεώσεις τους θα απολαύσουν οι παίκτες του Ατρόμητου, που θα επιστρέψουν τη Δευτέρα του Πάσχα στις προπονήσεις. Αντιπροσωπεία της ομάδας μοίρασε δώρα και ευχές στη «Φλόγα».

Αντίο με «Φλόγα» στον Ατρόμητο
Μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα θα απολαύσουν τις διακοπές τους οι παίκτες του Ατρόμητου, που πραγματοποίησαν σήμερα (Μ. Πέμπτη) την τελευταία τους προπόνηση.

Η ομάδα του Περιστερίου συγκεντρώθηκε για τελευταία φορά πριν τις ολιγοήμερες διακοπές στο αθλητικό κέντρο, με μοναδικό απόντα τον Κυριάκο Κιβρακίδη, ο οποίος έκανε ατομικό και θεραπεία.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους πάντως, οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου δεν θα μείνουν άπραγοι, αφού τους έχει δοθεί ειδικό πρόγραμμα να ακολουθήσουν για τις επόμενες μέρες.

Μετά την προπόνηση αντιπροσωπεία της ομάδας, αποτελούμενοι από τους Κυριάκο Κιβρακίδη, Αλέξανδρο Κούρο και τον υπεύθυνο Τύπου Παύλο Κατώνη, επισκέφτηκαν το ίδρυμα «Φλόγα».

Εκεί είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τα παιδιά που φιλοξενούνται, προσφέροντας ευχές αλλά και δώρα, όπως τρόφιμα και αρνιά, που παραδόθηκαν στην πρόεδρο του ιδρύματος, κ. Τρυφωνίδου και τους συνεργάτες τους.

Αυτοί, από τη μεριά τους, ευχαρίστησαν τον Ατρόμητο γιατί όπως τα Χριστούγεννα, έτσι και το Πάσχα βρέθηκε κοντά στα παιδιά στηρίζοντας το ίδρυμα «Φλόγα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Το… τρολάρισμα του Σμιθ στη ρεπόρτερ!! (video)

Το καλό κλίμα στις τάξεις των Κλίβελαντ Καβαλίερς φάνηκε και από την πλάκα που έστησε ο Τζέι Αρ Σμιθ σε δημοσιογράφο που έκανε ζωντανά στον «αέρα» ερωτήσεις στον ΛεΜπρον Τζέιμς και τον Κάιρι Ίρβινγκ.

Το… τρολάρισμα του Σμιθ στη ρεπόρτερ! (video)
Καλή διάθεση είχαν οι αστέρες των Κλίβελαντ Καβαλίερς μετά την εκτός έδρας νίκη τους με 104-99 επί των Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Τζέι Αρ Σμιθ δεν άφησε ήσυχους τους συμπαίκτες του να δώσουν συνέντευξη σε δημοσιογράφο τηλεοπτικού δικτύου και αποφάσισε να αστειευτεί ποζάροντας πίσω από τη ρεπόρτερ που έκανε ερωτήσεις στους ΛεΜπρον Τζέιμς, Κάιρι Ίρβινγκ και Κέβιν Λαβ.



Έπειτα από τα χθεσινοβραδινά (8/4) αποτελέσματα οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έχοντας ρεκόρ 51-27 εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση στην Ανατολική Περιφέρεια που τους δίνει το πλεονέκτημα έδρας για τους δύο πρώτους γύρους των πλέι οφ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει τους Ολυμπιακούς του 2024 το Παρίσι!!


Σε δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα του Πάσχα θα ληφθεί η απόφαση για το αν το Παρίσι θα διεκδικήσει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Θέλει τους Ολυμπιακούς του 2024 το Παρίσι
Έτοιμο «δηλώνει» το Παρίσι για να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Τη Δευτέρα του Πάσχα το θέμα θα τεθεί σε ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ενώ η θετική στάση της δημάρχου Αν Ινταλγκό, μάλλον αποτελεί ισχυρή ένδειξη υπέρ του «ναι».

Υπέρ της κατάθεσης φακέλου υποψηφιότητας είναι ο αντιδήμαρχος Ζαν-Φρανσουά Μαρτέν, ο οποίος τόνισε ότι η πρωτεύουσα της Γαλλίας που το 2012 είχε χάσει από το Λονδίνο, είναι έτοιμη από κάθε πλευρά προσθέτοντας πως ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει για το 2024 θα επιχειρήσει ξανά μετά από τέσσερα χρόνια.

Στο παρελθόν το Παρίσι έχει διοργανώσει άλλες δύο φορές Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη ήταν το 1900 και η επόμενη το 1924. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δάρας: «Μπορούμε να γελάμε, γιατί εσείς μας δώσατε τη χαρά»

Με ένα δείπνο την Μ. Τετάρτη η διοίκηση του Πανιωνίου ευχαρίστησε τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο για τη φετινή προσπάθεια που έκαναν. «Θα συνεχίσουμε να είμαστε ζωντανοί», είπε ο Χρήστος Δάρας.

Δάρας: «Μπορούμε να γελάμε, γιατί εσείς μας δώσατε τη χαρά»
Η πορεία του Πανιωνίου έχει προσφέρει απόλυτη ικανοποίηση στους διοικούντες, που θέλησαν να ευχαριστήσουν παίκτες και τεχνικό με επιτελείο σε ένα δείπνο την Μεγάλη Τετάρτη (8/4).

Το «παρών» έδωσαν όλοι οι παίκτες της ομάδας, το προπονητικό τιμ, το υπαλληλικό προσωπικό, αλλά και ο Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Νίκος Ζαμάνης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Κυριάκος Σκούρας, Νίκος Μιγόπουλος και Νεκτάριος Κατσιγιάννης, καθώς και ο τεχνικός διευθυντής Αντώνης Μανίκας.

inner

Ο Χρήστος Δάρας μάλιστα, ευχαρίστησε προσωπικά τους συντελεστές της φετινής επιτυχίας του Πανιωνίου, που -όπως τόνισε- κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανή την ομάδα πολύ πριν το τέλος του πρωταθλήματος, σε μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες.

inner

inner

«Θέλουμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε πρώτα εσάς τους παίκτες. Γιατί αν δεν είχατε κάνει αυτή την προσπάθεια, δεν θα είχατε δικαιώσει όλη τη διοίκηση, για να είμαστε σ’ αυτό το τραπέζι σήμερα. Πραγματικά σας ευχαριστούμε για την υπομονή που κάνατε και για την αγωνιστικότητα που δείξατε. Φτάσαμε πριν το Πάσχα να μπορούμε να τρώμε και να γελάμε, γιατί εσείς μας δώσατε τη χαρά», είπε στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της ομάδας, ευχαριστώντας και τα υπόλοιπα μέλη που συντέλεσαν στην παραμονή του Πανιωνίου στη Σούπερ Λίγκα:

«Το δεύτερο ευχαριστώ πάει στον προπονητή μας και στο επιτελείο του. Κι αυτοί μας προσέφεραν ένα χαμόγελο που δεν ξέρουμε αν θα το είχαμε.

inner

Το τρίτο ευχαριστώ είναι στους ανθρώπους που είναι δίπλα σας, πέρα απ’ τη διοίκηση. Αυτούς που κάνουν υπομονή και στέκονται κοντά σας και κοντά μας για να μπορέσουμε να φτάσουμε σήμερα, πολύ πριν απ’ το τέλος, να λέμε ότι είμαστε ζωντανοί και θα συνεχίσουμε να είμαστε, παρά όλα τα προβλήματα που είχαμε στην αρχή της χρονιάς
». *Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαδόπουλος: «Άλλη ψυχολογία με τον Γεωργιάδη»

Στόχος του ΠΑΟΚ είναι η πρώτη θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, στο περιθώριο εκδήλωσης στην μπουτίκ του «Δικεφάλου του Βορρά».

Παπαδόπουλος: «Άλλη ψυχολογία με τον Γεωργιάδη»
Το… σερί που έχει στο σκοράρισμα οφείλεται στη δουλειά και τη φόρμα και όχι στην τύχη, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη υπέγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με φίλους του ΠΑΟΚ στην μπουτίκ του «Δικεφάλου του Βορρά».

Μάλιστα, στη συνέχεια, ο επιθετικός του συλλόγου της Θεσσαλονίκης τόνισε πως πρώτος στόχος είναι η κατάσταση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, ενώ πρόσθεσε με ο Γιώργος Γεωργιάδης έχει αλλάξει τη ψυχολογία της ομάδας.

«Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην μπουτίκ του ΠΑΟΚ στο κέντρο και έχω ενθουσιαστεί με τον χώρο», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε:

«Δεν είναι θέμα τύχης, είναι θέμα δουλειάς και φόρμας», ενώ όσον αφορά το στόχο της πρωτιάς στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας: «Προσπαθούμε για το καλύτερο με το νέο προπονητή, με τον οποίο υπάρχει άλλη ψυχολογία στην ομάδα. Στόχος μας είναι φυσικά η πρώτη θέση στα πλέι οφ, αλλά έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Το πρωτάθλημα είναι το τελευταίο που σκεφτόμαστε»

Η διαμόρφωση ενός σωστού ποδοσφαιρικού προφίλ σε ένα νεαρό ποδοσφαιριστή είναι ο βασικός στόχος και όχι τα πρωταθλήματα όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο προπονητής της Κ15 του ΠΑΟΚ Βασίλης Μήττας.

«Το πρωτάθλημα είναι το τελευταίο που σκεφτόμαστε»
Ο προπονητής της πρωταθλήτρια ομάδας Κ-15 του ΠΑΟΚ Βασίλης Μήττας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του «Δικέφαλου του Βορρά».

Επίσης ο τεχνικός των ακαδημιών του ΠΑΟΚ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον τρόπο που λειτουργούν οι Θεσσαλονικείς στην επιλογή των νέων παικτών και στο δίκτυο που έχουν σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή του Γιώργου Χελάκη:
Για τον στόχο των ακαδημιών:
«Το πρωτάθλημα σε αυτές τις ηλικίες είναι το τελευταίο που σκεφτόμαστε. Οι σύλλογοι και οι προπονητές αυτών των ηλικιών θα έπρεπε να δείχνουν συνέπεια λόγων και πράξεων σε αυτό. Στόχος είναι η σωστή εκπαίδευση των παιδιών και αυτό είναι βασισμένο σε ένα μοντέλο που λειτουργεί σε βάθος χρόνου. Μετά από κάποια χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το πρωτάθλημα που πήρε κάποιος παίκτης στην κ15».

Για τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών:
«Είμαστε περήφανοι για το δίκτυο μας. Από τότε που ήρθε και ο κύριος Σαββίδης έχουμε κάποιες συνεργαζόμενες ακαδημίες στην Ελλάδα. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δώδεκα προπονητικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα όπως η Κρήτη, η Ρόδος η Κοζάνη κ.α. όπου κάθε χρονιά γίνονται κάποια τουρνουά. Μέσα από αυτά προκύπτει ένας αριθμός παιδιών που δουλεύουν μαζί για ένα διάστημα υπό την φροντίδα των προπονητών του καμπ της αντίστοιχης περιοχής που βρίσκονται αλλά και των δικών μας προπονητών. Είναι πολύ σημαντικό όταν επιλέγουμε κάποια παιδιά στην ηλικία των εννέα με έντεκα ετών και φροντίζουμε να είμαστε συνεπείς τόσο σε αυτούς όσο και στους γονείς. Έχουμε τη δυνατότητα όταν έχουμε επιλέξει έναν ποδοσφαιριστή να το δούμε κοντά στα τρία με τέσσερα χρόνια μέχρι να τον επιλέξουμε κανονικά και με τον τρόπο αυτό μειώνουμε την πιθανότητα κάποιας λάθος επιλογής».

Συνάντησε τον Μητροπολίτη Πειραιώς ο Μαρινάκης!

Τον Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, επισκέφτηκε τη Μ. Πέμπτη (9/4) ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να του παραδίδει ένα ποσό για το Φιλανθρωπικό έργο της τοπικής εκκλησίας.

Συνάντησε τον Μητροπολίτη Πειραιώς ο Μαρινάκης
Το φιλανθρωπικό του πρόσωπο έδειξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός συναντήθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης (9/4) με τον Μητροπολίτη Πειραιά, Σεραφείμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και προέβη σε μία συμβολική κίνηση, καθώς του παρέδωσε ένα σημαντικό ποσό προς το Φιλόπτωχο Ταμείο προκειμένου να ενισχύσει το έργο της τοπικής εκκλησίας.

Μάλιστα, όπως έγινε ο γνωστό, το Μεγάλο Σάββατο (11/4) ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα προσφέρει σε ενορίες της εκκλησίας του Πειραιά πασχαλινά είδη τροφίμων, τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες. *Πηγή: sport-fm.gr*