Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Στο «φως» όλο το πόρισμα πανελλήνια ανατριχίλα!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
Η Δίκη της Δευτέρας με τον Κυριάκο Θωμαΐδη έφερε στο «φως» της δημοσιότητας ολόκληρο το κείμενο του πορίσματος Κορέα δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να το «μελετήσουν» αυτούσιο και δίχως τις «ρωγμές» και τις «επιφυλάξεις» που λογικά υπήρχαν με τις αποσπασματικές διαρροές του. Βέβαια οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι, οι αποσπασματικές διαρροές ήταν εκείνες οι οποίες μας «προϊδέασαν» και μας έβαλαν στα ίχνη της διερευνητικής προσπάθειας του κ. Κορέα, δίνοντας μας συγχρόνως και τα πρώτα σημαντικά μηνύματα για αυτό που θα ακολουθούσε. Διαβάζοντας στο σύνολο του το κείμενο είναι αλήθεια ότι αυτό που «αποκομίζεις», είναι πολύ διαφορετικό από εκείνες τις εντυπώσεις που συνόδευαν τις εκάστοτε αποσπασματικές διαρροές μικρών – και ανεπιβεβαίωτων – διαλόγων που έβλεπαν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας.

Η συγκρότηση, η δομή, η τεκμηρίωση και η φυσιολογική ροή και σύνδεση των «καταγεγραμμένων» σε προδιαθέτουν, αλλά και σε διευκολύνουν να επικεντρωθείς στα ουσιώδη και μόνο σε αυτά. Σε απομακρύνουν από προκαταλήψεις ή από λαθεμένες εκτιμήσεις που πιθανόν να υπήρχαν από στρεβλές και χειραγωγούμενες ενημερώσεις. Σε υποχρεώνουν επιπρόσθετα και σε μια ενδοσκόπηση, η οποία θα αφορά τη μέχρι «χθες» άποψη που είχες για αυτή τη σημαντική υπόθεση. Αν δηλαδή ακολουθούσες τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση. Η «διαρροή» στην προκειμένη περίπτωση προλαβαίνει τα ξεστρατίσματα και σε προετοιμάζει για μια ομαλή προσγείωση σε όσα σημαντικά αναμένεται να ακολουθήσουν. Και τα οποία κατά την άποψη των ειδικών προμηνύουν θύελλες και καταιγίδες εάν κι εφόσον τα πράγματα δεν σκαλώσουν κάπου και οι εξελίξεις αφεθούν ελεύθερες, να ακολουθήσουν την ρότα που χάραξε το τεκμηριωμένο εισαγγελικό πόρισμα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα ζούμε και πάντοτε υπάρχει κάποιος φόβος. Άλλωστε ο ενταφιασμός του σκανδάλου της πρώτης παράγκας (του θείου και του κοκαλιάρη) και ο τρόπος με τον οποίον έγινε δεν έχουν ξεχαστεί ακόμη. Η παρέλαση των ονομάτων, οι αποκαλυπτικοί διάλογοι, οι επιβεβαιώσεις και το «δέσιμο» των ρόλων όλων των εμπλεκομένων και κατηγορουμένων για εκβιασμούς, δωροληψίες, απειλές, στησίματα αγώνων και παντός είδους κακουργήματα, είναι όλα «δεμένα με αλυσίδες» όπως χαρακτηριστικά μας διαβεβαίωσε έμπειρος νομικός της πόλης μας. Ο οποίος όμως συγχρόνως προσέθεσε και τον προβληματισμό του αν θα υπάρξουν οι τολμηροί που θα επιβάλλουν τις ανάλογες ποινές. Κάποιες από αυτές οδηγούν σε υποβιβασμούς ομάδων (ανεξαρτήτου μεγέθους)!!!

Προσωπικά ασχολήθηκα με πολλούς από τους συμπεριλαμβανομένους στη «λίστα» της συμμορίας. Κατήγγειλα πολλές φορές το ρόλο τους, χαρακτηρίζοντας μερικούς από αυτούς και γενίτσαρους γιατί προέρχονται από το βόρειο χώρο. Οι τελευταίοι δυστυχώς έχουν θερμούς υποστηρικτές εδώ στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι αποτελούσαν βασικούς συνεργάτες των…διευθυντών της συμμορίας. Για αυτό ακριβώς το λόγο δεν θα σας κουράσω σήμερα. Άλλωστε μπροστά σας αυτή τη στιγμή υπάρχει ευκαιρία μέσα από τη διαρροή ολόκληρου του πορίσματος να πληροφορηθείτε και να επιβεβαιώσετε πολλά από εκείνα που υποψιαζόσασταν και που πιθανόν και δεν σας ενοχλούσαν και ιδιαίτερα. Όχι μόνον εσάς, αλλά και τους χοντρόπετσους πολιτικάντηδες της εξουσίας. Διαβάστε με προσοχή το κείμενο, αξίζει τον κόπο. Δείτε ποια ονόματα φιγουράρουν στην κορυφής της λίστας της οργάνωσης. Αποτολμήστε και την αυτοκριτική σας γιατί μερικούς από αυτούς μπορεί να τους θεωρούσατε αδιάφθορους (ηγέτες, παράγοντες, διαιτητές, αθλητικούς δικαστές, ΚΕΔίτες και ΕΠΟτζήδες). Αυτό βέβαια να το επιχειρήσετε χωρίς να αγνοήσετε (όπως κι εμείς) το τεκμήριο της αθωότητας τους.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: