Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Μία αθώωση και μία απαλλαγή...!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος υπενθυμίζει στο blog του στο Gazzetta τι έχει γίνει στις δύο πρώτες δικαστικές υποθέσεις που αφορούν στον πρόεδρο του Ολυμπιακού. 
ΑΛΛΟ ένα καλοκαίρι λοιπόν, το δικαστικό ρεπορτάζ θα…ανταγωνιστεί το μεταγραφικό.
Προς το παρόν, πάντως, ένα πράγμα ξέρουμε σίγουρα. Ότι σε δύο δικαστικές υποθέσεις για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, υπάρχουν μία αθώωση και μία απαλλαγή.
Τα δικαστήρια αθώωσαν, και στους δύο βαθμούς, και μετά την έφεση του εισαγγελέα δηλαδή, τον Β. Μαρινάκη, που κατηγορούνταν για την παρουσία του στα αποδυτήρια των διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης.
Στη δεύτερη υπόθεση, την περίφημη των στημένων αγώνων το 2011, ο εισαγγελέας εφετών δεν έχει τον Μαρινάκη μεταξύ των 90 (!) κατηγορούμενων κι ενώ είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και εις βάρος του. Ο εισαγγελέας εισηγείται στο Δικαστικό Συμβούλιο να περάσουν από δίκη 90 άλλοι κατηγορούμενοι, αλλά όχι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Για μία υπόθεση που μόνο ασήμαντη δεν ήταν…
Παρεμπιπτόντως,  απ΄ ότι λένε όσοι ξέρουν ο Μαρινάκης δεν θα το αφήσει έτσι όλο αυτό που έγινε με μία υπόθεση, που τράβηξε μία ολόκληρη τετραετία. "Του έχει στοιχίσει η λάσπη τόσων ετών και θα το κυνηγήσει πολύ", λένε.
Τώρα για την άλλη υπόθεση, την τρίτη δικαστική που αφορά τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ας περιμένουμε. Τι θα προτείνει πρώτα ο εισαγγελέας στο Δικαστικό Συμβούλιο. Και τι θα αποφανθεί και το Δικαστικό Συμβούλιο.
Ο ίδιος ο Μαρινάκης μέχρι τώρα μία φορά έχει μιλήσει για τα δικαστικά θέματα, μετά το ματς στην Τούμπα. Κι είχε πει στους δημοσιογράφους: «Αντί να μας δικάζετε κάθε μέρα, θα κάνετε λίγο υπομονή, να αφήσετε τη δικαιοσύνη να τελειώσει τα θέματα και θα δούμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».
Μέχρι τώρα λοιπόν, ξέρουμε τι έχει γίνει σε δύο δικαστικές υποθέσεις του προέδρου του Ολυμπιακού. Με αποφάσεις κι εισηγήσεις σε τακτικά κι όχι αθλητικά δικαστήρια, γιατί κι αυτό έχει τη σημασία του: μία αθώωση σε πρώτο, αλλά και δεύτερο βαθμό και μία απαλλακτική απόφαση εισαγγελέα.
Τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι αυτά.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: