Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

«Το πρωτάθλημα είναι το τελευταίο που σκεφτόμαστε»

Η διαμόρφωση ενός σωστού ποδοσφαιρικού προφίλ σε ένα νεαρό ποδοσφαιριστή είναι ο βασικός στόχος και όχι τα πρωταθλήματα όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο προπονητής της Κ15 του ΠΑΟΚ Βασίλης Μήττας.

«Το πρωτάθλημα είναι το τελευταίο που σκεφτόμαστε»
Ο προπονητής της πρωταθλήτρια ομάδας Κ-15 του ΠΑΟΚ Βασίλης Μήττας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του «Δικέφαλου του Βορρά».

Επίσης ο τεχνικός των ακαδημιών του ΠΑΟΚ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον τρόπο που λειτουργούν οι Θεσσαλονικείς στην επιλογή των νέων παικτών και στο δίκτυο που έχουν σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή του Γιώργου Χελάκη:
Για τον στόχο των ακαδημιών:
«Το πρωτάθλημα σε αυτές τις ηλικίες είναι το τελευταίο που σκεφτόμαστε. Οι σύλλογοι και οι προπονητές αυτών των ηλικιών θα έπρεπε να δείχνουν συνέπεια λόγων και πράξεων σε αυτό. Στόχος είναι η σωστή εκπαίδευση των παιδιών και αυτό είναι βασισμένο σε ένα μοντέλο που λειτουργεί σε βάθος χρόνου. Μετά από κάποια χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το πρωτάθλημα που πήρε κάποιος παίκτης στην κ15».

Για τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών:
«Είμαστε περήφανοι για το δίκτυο μας. Από τότε που ήρθε και ο κύριος Σαββίδης έχουμε κάποιες συνεργαζόμενες ακαδημίες στην Ελλάδα. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δώδεκα προπονητικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα όπως η Κρήτη, η Ρόδος η Κοζάνη κ.α. όπου κάθε χρονιά γίνονται κάποια τουρνουά. Μέσα από αυτά προκύπτει ένας αριθμός παιδιών που δουλεύουν μαζί για ένα διάστημα υπό την φροντίδα των προπονητών του καμπ της αντίστοιχης περιοχής που βρίσκονται αλλά και των δικών μας προπονητών. Είναι πολύ σημαντικό όταν επιλέγουμε κάποια παιδιά στην ηλικία των εννέα με έντεκα ετών και φροντίζουμε να είμαστε συνεπείς τόσο σε αυτούς όσο και στους γονείς. Έχουμε τη δυνατότητα όταν έχουμε επιλέξει έναν ποδοσφαιριστή να το δούμε κοντά στα τρία με τέσσερα χρόνια μέχρι να τον επιλέξουμε κανονικά και με τον τρόπο αυτό μειώνουμε την πιθανότητα κάποιας λάθος επιλογής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: