Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Θα επαναληφθούν τα τελευταία 18 δεύτερα σε αγώνα Euro γυναικών!!

Μια απόφαση-σταθμό στο ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πήρε η UEFA, που όρισε την επανάληψη του αγώνα της γυναικείας ομάδας της Αγγλίας κόντρα στη Νορβηγία για το Elite Round του Euro από τα τελευταία 18 δευτερόλεπτά του και το σημείο του πέναλτι.  
Πριν από δύο εβδομάδες οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στο Μπέλφαστ με τα «τρία λιοντάρια» να βρίσκονται πίσω στο σκορ 2-1 με δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα η Γουίλιαμσον, αλλά η διαιτητής της συνάντησης, Μαρίγια Κούρτες, το ακύρωσε γιατί μια παίκτρια της Αγγλίας μπήκε νωρίτερα μέσα στην περιοχή.
Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά η Γερμανίδα διαιτητής αντί να διατάξει επανάληψη έδωσε φάουλ υπέρ της Νορβηγίας, που με την λήξη του ματς έφυγε νικήτρια. Η FA δεν άφησε το θέμα να περάσει και την επόμενη ημέρα κατέθεσε ένσταση για τον αγώνα.
Δύο εβδομάδες αργότερα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου πήρε την απόφασή της, που για πρώτη φορά στα χρονικά ορίζει επανέναρξη του αγώνα από την τελευταία του φάση.
Δηλαδή μόλις 18’’ στο ρολόι (όσα έμεναν για την λήξη) και από το σημείο του πέναλτι. Απαραίτητη προϋπόθεση οι δύο ομάδες να παραταχθούν με τις ίδιες ενδεκάδες, ωστόσο το ίδιο υποχρεωτικό δεν είναι να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών η Γουίλιαμσον.
Τα 18 αυτά δευτερόλεπτα δεν θα διαιτητεύσει η Κούρτες, η οποία πρέπει να αναζητήσει άλλη δουλειά μετά το ολέθριο λάθος της...
  *Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: