Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Μουρίνιο: «Δεν θα δω τον αγώνα της Μπαρτσελόνα»

Μουρίνιο: «Δεν θα δω τον αγώνα της Μπαρτσελόνα»
Πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν πως και πως για να δουν τη ρεβάνς ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Μίλαν, ωστόσο για τον Ζοσέ Μουρίνιο αποτελεί ένα αδιάφορο ματς και τίποτα παραπάνω. Ο Πορτογάλος θα προτιμήσει να δει την αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με αντίπαλο την Μαρσέιγ, καθώς ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την «βασίλισσα» στην επόμενη φάση, δείχνοντας για ακόμα μια φορά πως δεν έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί με την «Μπάρτσα».

«Το ματς ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Μίλαν θα είναι συναρπαστικό, ίσως το καλύτερο των προημιτελικών αλλά δεν θα το δω, καθώς δεν σημαίνει τίποτα για εμάς. Σκοπεύω να παρακολουθήσω εκείνο ανάμεσα σε Μπάγερν και Μαρσέιγ, καθώς θα παίξουμε με μία απ’ αυτές», ήταν τα λόγια του Πορτογάλου προπονητή.

Επίσης, μίλησε και για τη ρεβάνς των «μερένχες» με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ: «Είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως οι Κύπριοι μπορούν να μας νικήσουν με 4-0, αλλά εμείς θα πρέπει να σεβαστούμε τόσο τους αντιπάλους μας όσο και τους φιλάθλους μας» τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε: «Θα υπάρξουν ελάχιστες αλλαγές και θα παίξουμε με ένα δυνατό σύνολο».


πηγή: sport-fm.gr

«Ο Μέσι θα αποσυρθεί στην Μπαρτσελόνα»

«Ο Μέσι θα αποσυρθεί στην Μπαρτσελόνα»
Τον θαυμασμό του στον Λιονέλ Μέσι και την πίστη ότι θα «γεράσει» στην Μπαρτσελόνα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι. Επίσης, μίλησε για το στόχο των «μπλαουγκράνα», Τιάγκο Σίλβα.

«Θα μπορούσα να δώσω τα πάντα για να υπογράψει ο Μέσι σε εμάς, αλλά είναι απίθανο. Είναι το σύμβολο της Μπαρτσελόνα και αφότου μίλησα μαζί του, μου είπε πως είναι εξαιρετικά χαρούμενος στην ομάδα του. Νομίζω πως θα αποσυρθεί στην Μπάρτσα», σχολίασε αρχικά στην «Mundo Deportivo» και πρόσθεσε για το Βραζιλιάνο αμυντικό:

«Ελπίζω να έρθω στην Βαρκελώνη αυτό το καλοκαίρι αλλά όχι να διαπραγματευτώ για τον Τιάγκο. Η Μίλαν δεν θα αφήσει αυτό τον παίκτη να αποχωρήσει».


πηγή: sport-fm.gr
 

«Έτοιμος απέναντι στην Άρσεναλ»

«Έτοιμος απέναντι στην Άρσεναλ»
Παρών «φώναξε» ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Τζόλεον Λέσκοτ ενόψει της αναμέτρησης των «πολιτών» με την Άρσεναλ, την Κυριακή στο «Έμιρεϊτς».

Ο 29χρονος Άγγλος έχασε τα τελευταία πέντε παιχνίδια της ομάδας του, λόγω τραυματισμού που αποκόμισε στην εκτός έδρας ήττα από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για το Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα στα ματς που απουσίαζε, η Σίτι είχε απώλειες βαθμών σε τρεις περιπτώσεις, με Σουόνσι, Στόουκ και Σάντερλαντ.

«Είμαι σε φόρμα, καθώς έχω επιστρέψει στις προπονήσεις εδώ και πέντε μέρες. Θα είμαι διαθέσιμος να αγωνιστώ το σαββατοκύριακο», ήταν τα λόγια του στο twitter


πηγή: sport-fm.gr

Λεονάρντο:«Μην πιέζετε τον Παστόρε»

Λεονάρντο:«Μην πιέζετε τον Παστόρε»
Το περασμένο καλοκαίρι οι άνθρωποι της Παρί Σεν Ζερμέν έκαναν… αμάν να φέρουν τον Χαβιέρ Παστόρε. Ο Αργεντινός με τις εμφανίσεις του δεν έχει ικανοποιήσει το απαιτητικό κοινό των Παριζιάνων, ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Λεονάρντο, έσπευσε να πάρει το μέρος του.

«Καταλαβαίνω τον κόσμο που πιστεύει, πως επειδή κόστισε τόσα πολλά χρήματα θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να πετύχει στην ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Αν δεν είναι καλά δεν θα παίζει καλά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μόνο 22 ετών και ήρθε σε ένα σύλλογο, ο οποίος είναι υπό κατασκευή», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της Παρί.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα θετικά και στα αρνητικά του να έχει μια ομάδα υψηλό μπάτζετ: «Όποτε ένας παίκτης είναι υπό πώληση, όλοι γνωρίζουν πως η Παρί μπορεί να τον αγοράσει. Αυτό μερικές φορές το εκμεταλλεύονται οι ατζέντηδες, οι οποίοι διαρρέουν πως υπάρχει ενδιαφέρον από την μεριά μας, προκειμένου να αυξήσουν την τιμή του εκάστοτε παίκτη».


πηγή: sport-fm.gr

«Μπορούμε Τσάμπιονς Λιγκ»

«Μπορούμε Τσάμπιονς Λιγκ»
Την πίστη του πως η Τότεναμ μπορεί να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ στο τέλος της σεζόν, εξέφρασε ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ και παρουσιάστηκε αισιόδοξος και για κατάκτηση του κυπέλλου αγγλίας.

Οι «Spurs» βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας πέντε βαθμούς απόσταση από τις Τσέλσι και Νιούκαστλ και μπορoύν να διεκδικήσουντην είσοδο στην τριάδα, καθώς ισοβαθμούν με την Άρσεναλ.

«Προσωπικά, πριν έρθω στην Τότεναμ, στόχος μου ήταν να μπούμε στις πρώτες τέσσερις ομάδες και αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλή θέση για να τον πετύχουμε. Είμαστε και στα ημιτελικά του κυπέλλου. Απλά πρέπει να προσπαθήσουμε, να δώσουμε τα πάντα για να τελειώσουμε στην τετράδα και γιατί όχι να κερδίσουμε και το κύπελλο. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος, δείχνοντας χαρακτήρα», σχολίασε ο δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι στο «Spurs TV Online».

πηγή: sportfm.gr

FC: «Η Μπόκα είναι η χαρά στην καρδιά μου»

FC: «Η Μπόκα είναι η χαρά στην καρδιά μου»
Ένα από τα πολλά τραγούδια που ακούγονται στις κερκίδες του «La Bombonera» είναι το «Bostero Soy», το οποίο ξεκινάει με τον στίχο του τίτλου. Ακριβώς 107 χρόνια μετά τη μέρα όπου πέντε Γενοβέζοι φίλοι συνέλλαβαν την ιδέα της ίδρυσης του κλαμπ, στην Plaza Solis του Μπουένος Άιρες, η Μπόκα Τζούνιορς εξακολουθεί να δίνει χαρά και να αποτελεί έναν από τους πιο στέρεους πυλώνες του οικοδομήματος του ποδοσφαίρου παγκοσμίως.
Γράφει ο Γιάννης Τσαούσης για το Fight Club.
Το πόσο μεγάλο μέγεθος αποτελεί η ομάδα δεν έχει λόγο να καταγραφεί εδώ, με νοσταλγική διάθεση και αναφορά στα πρωταθλήματα του παρελθόντος. Αυτό έχει γίνει και θα ξαναγίνει σε άπειρα σχετικά άρθρα και βιβλία, από ανθρώπους που κατέχουν το λατινοαμερικανικό ποδόσφαιρο και το συσχετισμό του με την κουλτούρα της περιοχής. Ας πούμε μόνο πως πρόκειται για το πιο επιτυχημένο κλαμπ της Αργεντινής, τη μόνη ομάδα -μαζί με τη Μίλαν- που έχει κατακτήσει 18 διεθνείς τίτλους και, το πιο τιμητικό απ’ όλα, ότι αποτελεί τον ένα πόλο του σπουδαιότερου ντέρμπι στον κόσμο -του Superclasico με αντίπαλο τη Ρίβερ Πλέιτ.

Στους οπαδούς της η Μπόκα πυροδότησε το πάθος, «έδωσε λόγο ύπαρξης» όπως σίγουρα θα ‘λέγαν κάποιοι απ’ αυτούς. Σε ‘μας τους Ευρωπάιους όμως, αυτό που «κληροδότησε» είναι ποδοσφαιρικές μνήμες, σπουδαίες στιγμές από μερικούς από τους σημαντικότερους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της τα τελευταία 30 χρόνια: Τον Όσκαρ Ρουγκέρι (ή «Κεφάλα», όπως ήταν το παρατσούκλι του), κεντρικό αμυντικό που αναδείχτηκε στην Μπόκα και κατέκτησε το ΠΚ του 1986. Τους πιο σύγχρονους Βάλτερ Σάμουελ και Νικολάς Μπουρντίσο, οι παρουσίες των οποίων με τη φανέλα των «Los Xeneizes» τους άνοιξαν το δρόμο για να κάνουν καριέρα στην Ισπανία και την Ιταλία. Τον σπουδαίο σκόρερ Ροντρίγκο Παλάσιο, που ίσως να έδειχνε περισσότερο από το ταλέντο του σε μια ομάδα καλύτερη από τη Τζένοα. Τον Κάρλος Τέβεζ φυσικά, που ντεμπούταρε με τη φανέλα της στα 17 του και τρία χρόνια αργότερα μετακόμισε με το ποσό-ρεκόρ (για την εποχή) των 15εκ. ευρώ στην Κορίνθιανς, πριν πάει στην Αγγλία. Τον «τοπικό ήρωα» Ρολάντο Σκιάβι ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα από την οποία είχε φύγει το 2005, στα 38 του πλέον, για να τη βοηθήσει να κατακτήσει την Απερτούρα του 2011, όπως κι έγινε.

Πέρα και πάνω απ’ όλους αυτούς, όμως, στέκεται η «αγία τριάδα»: Αριστερά ο Μάρτιν Παλέρμο, που έκλεισε την καριέρα του φορώντας συνολικά για δέκα χρόνια τη φανέλα της Μπόκα και σημειώνοντας γι’ αυτήν 236 γκολ σε 404 παιχνίδια. Δεξιά ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ζωντανός θρύλος, έχει ήδη συμπληρώσει έντεκα χρόνια στην ομάδα και συνεχίζει, έχοντας «γράψει» 334 αγώνες και 79 γκολ στο κοντέρ. Στη μέση ο Ντιέγκο. Που αγάπησε και λατρεύτηκε από τον κόσμο στο «Λα Μπομπονέρα» τη σεζόν 1981-82, πριν πάρει μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα, και επέστρεψε εκεί το 1995 για να κλείσει την καριέρα του. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν στις 25 Οκτωβρίου 1997, με αντίπαλο τη Ρίβερ. Η Μπόκα κέρδισε με 2-1. Επειδή όμως καμιά φορά τα ποδοσφαιρικά παραμύθια δημιουργούν την πιο όμορφη πραγματικότητα, οι τρεις ήρωές μας πρωταγωνιστούν κι εκεί: Ο -37χρονος τότε- Ντιέγκο ξεκινάει βασικός το παιχνίδι κι αντικαθίσταται στο ημίχρονο από τον -19χρονο τότε- Ρικέλμε. Λίγο αργότερα, ο Παλέρμο πετυχαίνει το νικητήριο γκολ. Κάπου στο Μπουένος Άιρες η ιστορία αυτή μεταφέρεται εδώ και χρόνια με ζωηρές χειρονομίες από έναν μεγαλύτερο σ’ έναν μικρότερο. Κι αυτός είναι ένας λόγος από μόνος του για να είναι η Μπόκα «χαρά στην καρδιά».



πηγή: sport-fm.gr