Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Χα-Βαλέντσια! (video)

Χα-Βαλέντσια! (video)
Δεν εξηγείται αλλιώς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… κάνει πλάκα στη Σίτι!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» άφησαν τη συμπολίτισσα για 81 λεπτά να ελπίζει πως θα τη μιμηθούν αυτή τη φορά στις γκέλες.

Το εκπληκτικό γκολ, όμως, του Βαλέντσια «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Μπλάκμπερν και το εξίσου όμορφο του Γιανγκ σφράγισε τη νίκη που χρειάζονταν (0-2) για να στείλουν στο +5 τη διαφορά από την κορυφή!


Α’ ημίχρονο

Με διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο παρατάχθηκαν στο χορτάρι του «Ίγουντ Παρκ» οι δύο ομάδες, με τον ρυθμό στα πρώτα λεπτά να είναι πολύ καλός. Η Γιουνάιτεντ μετά το δεκάλεπτο ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, όταν στο 11’ ο Ερνάντες με προβολή, μετά από σέντρα του Βαλέντσια από τα δεξιά, λίγο έλειψε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Ωστόσο ο Ρόμπινσον, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης, κράτησε το μηδέν για τη Μπλάκμπερν.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με την συμπλήρωση 17 λεπτών στον αγώνα, με τον Ντε Χέα να λέει με εντυπωσιακό τρόπο όχι στο εξαιρετικό πλασέ του Χόιλετ. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τη Γιουνάιτεντ να συνεχίζει να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ωστόσο τόσο το… χλιαρό σουτ του Έβανς, όσο και η κεφαλιά του Τζόουνς δεν βρήκαν στόχο. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν και για μια περίπτωση πέναλτι, πάντως ο Γουέμπ δεν έδειξε τίποτα.

Αντίθετα τα «ρόδα» ήταν αυτά που λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους είχαν την μεγάλη ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Αλλά ο Ντε Χέα και πάλι ήταν εκεί στο δυνατό σουτ του Όλσον, αλλά και την κοντινή κεφαλιά του Χάνλεϊ στην αμέσως επόμενη φάση, για να διατηρήσει τελικά το 0-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου 45λεπτου.

Β’ ημίχρονο

Καλύτερα μπήκε και στο δεύτερο μέρος η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, με τον Βαλέντσια να συνεχίζει από εκεί που έμεινε στο πρώτο, όντας ο πιο απειλητικός ποδοσφαιριστής από πλευράς «κόκκινων διαβόλων». Η πρώτη καλή φάση στο β’ ημίχρονο ήρθε από στημένη φάση στο 55’, ωστόσο ο Ρούνεϊ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρόμπινσον που έδιωξε μακριά, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Άγγλος τερματοφύλακας έπραξε το ίδιο και στο δυνατό σουτ του Ράφαελ!

Οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές με δύο σουτ του Γιακούμπου να περνούν άουτ και το Ντε Χέα να σταματά το φάουλ του Πέντερσεν. Ο τελευταίος στο 62’ μπορεί να βρήκε στόχο, ωστόσο η μπάλα είχε περάσει νωρίτερα τη γραμμή του άουτ!

Τελικά η λύση για τους πρωταθλητές Αγγλίας ήρθε στο 81ο λεπτό, όταν σε μια από τις πολλές ατομικές προσπάθειες από δεξιά, ο Βαλέντσια έστειλε τη μπάλα με εντυπωσιακό φαλτσαριστό σουτ στα δίχτυα του Ρόμπινσον για το 1-0. Μάλιστα πέντε λεπτά αργότερα ο Γιανγκ που είχε περάσει ως αλλαγή, κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά των τερματοφύλακαα της Μπλάκμπερν για το τελικό 2-0 και το +5 πλέον από τη Σίτι.





Blackburn 0-2 Manchester United από fasthighlights-2012

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ: Ρόμπινσον,Μάρτιν Όλσον, Νταν, Ορ, Χάνλεϊ, Λόου, Πέντερσεν, Ενζονζί, Μάρκους Όλσον, Αγιεγκμπένι, Χόιλετ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Φέρντιναντ, Εβρά, Έβανς, Ράφαελ, Τζόουνς (63’ Γκιγκς), Κάρικ, Βαλέντσια, Σκόουλς (79’ Γιανγκ), Ρούνεϊ, Ερνάντες (61’ Γουέλμπεκ)


Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο 31/3

Άστον Βίλα-Τσέλσι 2-4
(77’ Κόλινς, 80’ Λιτσάι - 9’ Στάριτζ, 51’, 83’ Ιβάνοβιτς, 90’+2’ Τόρες)

Έβερτον-Γουέστ Μπρομ 2-0
(18’ αυτ. Μακ Όλεϊ, 68’ Ανιτσέμπε)

Φούλαμ-Νόριτς 2-1
(2’ Ντέμπσεϊ, 13’ Νταφ - 77’ Γουίλμπραχαμ)

Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ 3-3
(43’ πεν., 85’ Μπαλοτέλι, 86’ Κολάροφ - 31’, 55’ Λάρσον, 45’ + 4’ Μπέντνερ)

ΚΠΡ-Άρσεναλ 2-1
(22’ Τααράμπτ, 66’ Ντιακιτέ - 37’ Γουόλκοτ)

Γουίγκαν-Στόουκ 2-0
(54’ Αλκαράζ, 90’+3’ Μόσες)

Γουλβς-Μπόλτον 2-3
(53’ Κάιτλι, 88’ Τζάρβις - 63’ πεν. Πετρόφ, 80’ Αλόνσο, 84’ Κ. Ντέιβις)

Κυριακή 1/4

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 2-0
(19', 59' Σισέ)

Τότεναμ-Σουόνσι 3-1
(19' Φαν ντερ Φάαρτ, 73', 86' Αντεμπαγιόρ - 56' Σίγκουρντσον)

Δευτέρα 2/4

Μπλάκμπερν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
(81' Βαλέντσια, 86' Γιανγκ)


Η επόμενη αγωνιστική (32η)

Παρασκευή, 6/4

Σουόνσι-Νιούκαστλ (18:30)

Σάββατο, 7/4 (17:00)

Σάντερλαντ-Τότεναμ (14:45)
Μπόλτον-Φούλαμ
Τσέλσι-Γουίγκαν
Λίβερπουλ-Άστον Βίλα
Νόριτς-Έβερτον
Γουέστ Μπρόμιτς-Μπλάκμπερν
Στόουκ-Γουλβς

Κυριακή, 8/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ΚΠΡ (15:30)
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: