Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η Τούμπα χωρίς τον Βιεϊρίνια

Μήπως οι συνεχόμενες γκέλες του ΠΑΟΚ στην Τούμπα οφείλονται και στην απώλεια του Πορτογάλου άσου. Οι αριθμοί μιλάνε...

Η Τούμπα χωρίς τον Βιεϊρίνια
Οταν το απόγευμα της 4ης Ιανουαρίου ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έμπαινε στην Τούμπα με πολιτικά, οι φίλοι του «δικέφαλου» σηκώθηκαν όρθιοι για να αποχαιρετήσουν ένα «δικό τους παιδί», που το είδαν να ωριμάζει μπροστά στα μάτια τους.
Οι περισσότεροι στην Τούμπα ίσως το ένιωθαν, αλλά δεν ήθελαν να παραδεχτούν το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ εκείνη την ημέρα αποχαιρετούσε τον ηγέτη του στον τομέα της δημιουργίας.
Ο Λάσλο Μπόλονι τον είχε αποκαλέσει «πρώτο βιολί» και δεν είχε καθόλου άδικο. Εδώ και 90 μέρες, που το «πρώτο βιολί» έχει φύγει από την Τούμπα, έχουν... αρχίσει τα όργανα.
Η φιλόδοξη πορεία του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας, η εξαιρετική του παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ και η μάχη για παρουσία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας, όλα αυτά έχουν χαθεί μέσα στην Τούμπα και όλα έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Η λύση που είχε ο ΠΑΟΚ στα εντός έδρας παιχνίδια... έχει πάει στη Βόλφσμπουργκ.
Ο ΠΑΟΚ της Τούμπας με Βιεϊρίνια
Από τις 4 Αυγούστου μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου ο ΠΑΟΚ έδωσε δώδεκα παιχνίδια στην έδρα του, επτά για το πρωτάθλημα Ελλάδας και πέντε στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο απολογισμός του ήταν αντάξιος του ονόματος που κουβαλά εδώ και χρόνια η Τούμπα: επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην πιο άσχημη βραδιά του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό της σεζόν. Ο «δικέφαλος» πέτυχε συνολικά 19 γκολ, με τον Βιεϊρίνια να έχει πετύχει τα οκτώ από αυτά.
Ο ΠΑΟΚ της Τούμπας χωρίς Βιεϊρίνια
Από τις 4 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα ο ΠΑΟΚ έχει δώσει συνολικά δέκα παιχνίδια στην Τούμπα, επτά για το πρωτάθλημα, δύο για το Κύπελλο και ένα για το Γιουρόπα Λιγκ και ο απολογισμός του είναι τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και πέντε ήττες. Οι «ασπρόμαυροι» μετρούν δώδεκα γκολ. Τα γκολ δεν είναι τόσο το στοιχείο που θα πρέπει κανείς να σταθεί όσο η απουσία του παίκτη που έχει την ικανότητα να «σπάει» τις αντίπαλες άμυνες, στοιχείο που ο ΠΑΟΚ το χρειάστηκε πολλάκις και ποτέ δεν το είχε.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: